Halvat lennot Lappeenranta

Nähtävyydet ja kohteet

Lappeenrannan linnoitus

Lappeenrannan linnoitus on historiallinen linnoitus, joka rakennettiin 1700-luvulla. Linnoituksessa voi tutustua vanhoihin rakennuksiin, kuten Kehruuhuoneeseen ja Sotilasmuseoon. Linnoitusalueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja markkinoita.

Saimaan kanava

Saimaan kanava on merkittävä vesiväylä, joka yhdistää Saimaan ja Suomenlahden. Kanavalla voi nähdä aluksia kulkevan sulkujen läpi ja ihailla kaunista maisemaa. Kanavalla on myös mahdollista osallistua kanavaristeilylle.

Lappeenrannan satama

Lappeenrannan satama sijaitsee Saimaan rannalla ja tarjoaa monipuolisia palveluita veneilijöille. Satamasta voi vuokrata veneitä tai osallistua risteilylle Saimaalle. Sataman ympäristössä on myös ranta-alue ja ulkoilureittejä.

Linnala

Linnala on Lappeenrannan kaupunginosassa sijaitseva suosittu ulkoilualue. Alueella on kauniita kävelyreittejä, leikkipaikkoja ja piknik-alueita. Linnalan mäeltä avautuu hieno näköala kaupungin yli.

Lappeenrannan uimahalli

Lappeenrannan uimahalli on moderni ja monipuolinen uimahalli, jossa on useita erilaisia altaita ja kuntosalitiloja. Uimahallissa voi uida, osallistua vesijumppaan tai rentoutua saunassa.

Imatrankoski

Imatrankoski on koskialue, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Lappeenrannasta. Se on suosittu nähtävyys, jossa voi ihailla kosken kuohuja ja kävellä kauniissa ympäristössä. Alueella järjestetään myös näytöksiä kosken patoamisesta.

Wanhan ajan markkinat

Wanhan ajan markkinat on vuosittainen tapahtuma, joka järjestetään Lappeenrannan vanhassa kaupungissa. Markkinoilla voi tutustua vanhan ajan käsityöläisten tuotteisiin ja nauttia markkinatunnelmasta. Tapahtumassa on myös musiikkiesityksiä ja erilaisia ohjelmanumeroita.

Petsamon luontopolku

Petsamon luontopolku on noin 5 kilometriä pitkä polku, joka kulkee Lappeenrannan Petsamon alueella. Polulla voi tutustua kauniiseen luontoon ja ihastella erilaisia eläimiä ja kasveja. Polun varrella on myös levähdyspaikkoja ja nuotiopaikka.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Lappeenranta on tunnettu monipuolisesta kulttuuritarjonnastaan. Kaupungissa järjestetään vuosittain lukuisia kulttuuritapahtumia, kuten musiikki- ja teatteriesityksiä, taidenäyttelyitä sekä festivaaleja. Lappeenrannan Kaupunginteatteri tarjoaa laadukkaita teatterielämyksiä, ja Lappeenrannan Konserttiorkesteri järjestää konsertteja eri musiikkityyleissä. Lisäksi kaupungin kirjastoissa ja museoissa voi tutustua paikalliseen ja kansainväliseen kulttuuriin.

Historia

Lappeenranta on vanha linnoituskaupunki ja sen historia ulottuu yli 360 vuoden taakse. Kaupungin historiaan liittyy läheisesti linnoitus, jonka merkitys oli tärkeä Ruotsin aikana, Venäjän vallan aikana sekä itsenäisyyden aikana. Linnoitusalueella voi tutustua linnoituksen historiaan ja vierailla esimerkiksi Lappeen Marian kirkossa, joka on yksi alueen vanhimmista rakennuksista. Kaupungin museoissa voi lisäksi tutustua alueen arkeologiaan, sodankäyntiin ja paikalliseen kulttuurihistoriaan.

Kulttuuritarjonta

Lappeenrannassa on monipuolinen kulttuuritarjonta, joka tarjoaa vaihtoehtoja eri mieltymyksille. Kaupungissa järjestetään vuosittain useita festivaaleja, kuten Linnoituksen kummitus -tapahtuma, jossa voi tutustua linnoituksen historiaan eri esitysten ja tapahtumien kautta. Myös kansainväliset tapahtumat, kuten Lappeenrannassa järjestettävä Rakuuna Rock Festival, houkuttelevat musiikin ystäviä eri puolilta maailmaa. Lisäksi Lappeenranta on suosittu kesäkaupunki, jossa voi nauttia kesäteatterista ja erilaisista ulkoilmakonserteista.

Kulttuurikohteet

Lappeenrannasta löytyy monia kulttuurikohteita, jotka tarjoavat kävijöilleen mielenkiintoisia elämyksiä. Esimerkiksi Lappeenrannan linnoitusalueella voi tutustua historialliseen linnoitukseen ja sen moniin nähtävyyksiin, kuten Lappeen Marian kirkkoon ja Linnoituksen museoon. Myös Lappeenrannan taidemuseo tarjoaa näyttelyitä ja tapahtumia taiteen ystäville. Lisäksi kaupungin kirjastot ja teatterit tarjoavat kiinnostavia näytöksiä ja esityksiä eri taiteenlajeista.

Ruokailu ja ravintolat

Ruokailumahdollisuudet kaupungissa

– Lappeenrannassa on laaja valikoima erilaisia ruokailumahdollisuuksia.
– Kaupungissa on runsaasti ravintoloita, kahviloita ja baareja, jotka tarjoavat erilaisia ruokia ja juomia.
– Löytyy monipuolisia ravintoloita, jotka tarjoavat eri keittiöiden ruokia kuten suomalaista, kiinalaista, intialaista, saksalaista ja italialaista ruokaa.
– Lisäksi löytyy pikaruokaravintoloita, kuten pikaruokaketjujen ravintoloita ja grillikioskeja.
– Kaupungissa on myös sekatavarakauppoja ja ruokakauppoja, joista voi ostaa raaka-aineita valmistaa ruokaa itse.

Perinteiset ruoat ja ruokakulttuuri

– Etelä-Karjalassa ja Lappeenrannassa on omat perinteiset ruoat, kuten kalakeitto (muikku), paikalliset savustetut tuotteet ja Karjalan piirakat.
– Kalat, kuten muikku ja kuha, ovat suosittuja ruokalajeja alueella.
– Karjalanpiirakat ovat erityisen suosittuja ja niitä voi löytää monista paikallisista leipomoista ja ruokapaikoista.
– Alueen ruokakulttuuriin kuuluu myös venäläinen vaikutus, ja venäläisiä ruokia löytyy monista ravintoloista.
– Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia ruokatapahtumia ja -festivaaleja, joissa voi tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin ja maistella erilaisia ruokia.

Hintataso ruokailussa

– Lappeenrannassa ruoan hintataso vaihtelee ravintolasta riippuen.
– Pikaruokapaikoissa ja kahviloissa hinnat ovat yleensä edullisempia kuin ravintoloissa.
– Ruokakaupoissa ostettavat elintarvikkeet maksavat saman verran kuin muualla Suomessa.
– Hinnat vaihtelevat myös ruoan laadun ja ravintolan tason mukaan.

Ruokailu vesillä

– Lappeenranta sijaitsee Saimaan vesistön äärellä, joten kaupungissa on myös mahdollisuus ruokailla vesillä.
– Saimaan risteilyt tarjoavat erilaisia ruokailumahdollisuuksia risteilyjen aikana.
– Useat ravintolat sijaitsevat myös vesistön läheisyydessä, jolloin voi nauttia aterian samalla ihaillen järvinäkymiä.

Erikoisruokavaliot ja ruoan allergiat

– Lappeenrannassa on ravintoloita, jotka tarjoavat vaihtoehtoja erikoisruokavalioille, kuten vegaaneille ja gluteenittomille ruokavalioille.
– Useimmissa ravintoloissa on saatavilla myös jälkiruoka- ja leivonta-annoksia, jotka sopivat erilaisille allergioille ja ruoka-aineiden intoleransseille.
– Ravintolat pyrkivät tarjoamaan vaihtoehtoja eri ruoka-aineita välttäville ja huomioimaan asiakkaiden erityistarpeet ruokaillessa.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Luontopolkuja ja patikointireittejä

Lappeenrannassa on useita luontopolkuja ja patikointireittejä, joista voi nauttia kauniista maisemista ja rauhallisesta luonnosta. Esimerkkejä suosituista poluista ja reiteistä ovat Mustolan luontopolku, Valtakunnanpolku sekä Kivisalmi-Pyhältönsaari -vaellusreitti.

Purjehdusta ja veneilyä

Saimaan vesillä voi harrastaa purjehdusta ja veneilyä. Lappeenrannassa on venesatamia, joista voi vuokrata veneitä omatoimiseen retkeilyyn tai osallistua purjehduskursseille. Alueella järjestetään myös purjehduskisoja ja erilaisia veneilytapahtumia.

Golfin pelaaminen

Lappeenrannassa on useita golfkenttiä, joissa voi pelata golffia. Kenttiä löytyy eri vaikeustasoilla ja ne tarjoavat upeat maisemat ympäröivään luontoon. Golfkentillä voi myös vuokrata välineitä ja osallistua golftunneille.

Risteilyjä Saimaalla

Saimaan järvialueella järjestetään risteilyjä, joilla voi ihailla Saimaan kaunista saaristoa ja nauttia rauhallisesta tunnelmasta. Risteilyvaihtoehtoja löytyy eri pituisina ja erilaisilla teemoilla. Risteilyllä tarjotaan usein ruokailu- ja viihdepalveluita.

Pyöräily- ja vaellusreitit

Lappeenrannan ympäristö tarjoaa hyvät mahdollisuudet pyöräilyyn ja vaellukseen. Alueella on monia hyvin merkittyjä pyöräilyreittejä ja vaelluspolkuja, joista voi valita omaan kuntoon ja mieltymyksiin sopivan vaihtoehdon. Reitit kulkevat kauniissa maalaismaisemissa ja metsäisissä maisemissa.

Taide- ja kulttuuritapahtumat

Lappeenrannassa järjestetään erilaisia taide- ja kulttuuritapahtumia, kuten teatteriesityksiä, konsertteja, taidenäyttelyitä ja festivaaleja. Näitä tapahtumia voi seurata esimerkiksi Lappeenranta-salissa, Kaupunginteatterissa, Lappeenrannan linnoituksessa tai eri tapahtumapaikoilla ympäri kaupunkia.

Hiekkalinnojen rakentaminen

Lappeenrannan hieno hiekkaranta, Skinnarilan uimaranta, tarjoaa mahdollisuuden hiekkalinnojen rakentamiseen ja auringonottoon. Rannalla on myös erilaisia puuhasopukoita, kuten pelikenttiä ja leikkipaikkoja, joissa voi viettää aikaa koko perheen voimin.

Vesipuisto ja uimahallit

Lappeenrannassa sijaitsee Kesämaa-vesipuisto, jossa voi nauttia vesiliukumäistä, porealtaista ja muista vesipuistolaitteista. Kaupungista löytyy myös useita uimahalleja, joissa voi uida ja nauttia vedenliikunnasta ympäri vuoden.

Viihdekeskus

Viihdekeskus Flamingo sijaitsee Lappeenrannan keskustassa ja tarjoaa erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja, kuten keilailua, sisäseinäkiipeilyä, trampoliinipuistoja, minigolfia ja pelihalleja. Viihdekeskuksen yhteydessä on myös ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia ruoasta ja juomasta.

Suositut hotellit Lappeenrannassa

1. Scandic Patria

Scandic Patria on suosittu hotelli Lappeenrannassa. Hotelli sijaitsee kaupungin keskustassa hyvien liikenneyhteyksien varrella. Scandic Patriassa on modernit ja viihtyisät huoneet, joista osasta on näköala kaupunkiin. Hotellissa on myös ravintola, baari, sauna- ja kuntosalipalvelut sekä monipuoliset kokous- ja tapahtumatilat.

2. Original Sokos Hotel Lappee

Original Sokos Hotel Lappee on toinen suosittu hotelli Lappeenrannassa. Hotelli sijaitsee aivan Lappeenrannan keskustassa, kävelyetäisyydellä monista kaupungin nähtävyyksistä. Original Sokos Hotel Lappeessa on tilavat ja modernit huoneet. Hotellissa on myös ravintola, baari, sauna- ja kuntosalipalvelut sekä kokoustiloja.

3. Scandic Lappeenranta City

Scandic Lappeenranta City on suosittu hotelli Lappeenrannassa. Hotelli sijaitsee kaupungin keskustassa aivan kauppakeskus IsoKristiinan vieressä. Scandic Lappeenranta Cityssa on modernit ja viihtyisät huoneet sekä monipuoliset palvelut kuten ravintola, baari, sauna- ja kuntosalipalvelut sekä kokoustiloja.

4. Cumulus City Lappeenranta

Cumulus City Lappeenranta on suosittu hotelli Lappeenrannassa. Hotelli sijaitsee kaupungin keskustassa, lähellä satamaa ja kaupungin ostosmahdollisuuksia. Cumulus City Lappeenrannassa on viihtyisät huoneet, ravintola, baari, sauna- ja kuntosalipalvelut sekä kokoustiloja.

5. Kasinonranta

Kasinonranta on suosittu hotelli Lappeenrannassa, erityisesti kesäaikaan. Hotelli sijaitsee Lappeenrannan satamassa kauniin Saimaan rannalla. Kasinonranta tarjoaa majoitusta sekä hotellihuoneissa että mökeissä. Hotellissa on myös ravintola ja terassi, josta avautuu upea näköala Saimaalle.

Turvallisuus ja terveys

Liikenneturvallisuus

Lappeenranta on sitoutunut parantamaan liikenneturvallisuutta kaupungin alueella. Kaupungissa on hyvä tieverkosto, joka on suunniteltu turvallisuus edellä. Lisäksi kaupungissa on aktiivisia pyöräily- ja kävelyreittejä sekä joukkoliikennepalveluja, jotka edistävät turvallista liikkumista.

Järjestys ja turvallisuus

Lappeenrannassa on hyvä järjestys ja turvallisuustilanne. Kaupungissa toimiva poliisi valvoo lakien noudattamista ja turvallisuutta, ja kaupunki panostaa aktiivisesti turvallisuuden ylläpitämiseen. Lisäksi kaupunki järjestää erilaisia tapahtumia ja valvoo niiden turvallisuutta.

Turvallisuuspalvelut

Lappeenrannassa on hyvin saatavilla erilaisia turvallisuuspalveluita. Kaupungin alueella toimii poliisi, pelastuslaitos ja ensihoitopalvelu, jotka vastaavat hätätilanteiden hoitamisesta. Lisäksi kaupungissa on lukuisia turvallisuusalan yrityksiä, jotka tarjoavat esimerkiksi vartiointi- ja kameravalvontapalveluita.

Pelastuspalvelut

Lappeenrannassa on oma pelastuslaitos, joka vastaa tulipalojen sammuttamisesta ja muiden hätätilanteiden hoitamisesta. Pelastuslaitos järjestää myös erilaisia turvallisuuskoulutuksia ja neuvontaa kaupunkilaisille.

Terveyspalvelut

Lappeenrannassa on monipuoliset terveyspalvelut, jotka tarjoavat terveydenhuoltoa kaupunkilaisille. Kaupungissa on useita terveyskeskuksia, joista saa yleis- ja erikoislääkäripalveluita. Lisäksi kaupungissa on sairaala, jossa hoidetaan vaativampia sairauksia ja tapaturmia. Lappeenranta panostaa myös ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon ja tarjoaa erilaisia terveyspalveluita, kuten neuvolapalveluita ja rokotuksia.

Päihde- ja mielenterveyspalvelut

Lappeenrannassa on tarjolla päihde- ja mielenterveyspalveluita kaupunkilaisille. Kaupungissa toimii päihde- ja mielenterveyspalvelujen yksikkö, joka tarjoaa muun muassa päihdeongelmaisten hoitoa ja tukipalveluita sekä mielenterveysongelmien hoitoa ja kuntoutusta. Palveluita tarjotaan sekä avohoidossa että osastohoitoon.

Terveysvalistus

Lappeenranta järjestää erilaisia terveysvalistustapahtumia ja koulutuksia kaupunkilaisille. Terveysvalistuksen avulla pyritään edistämään asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia sekä lisäämään tietoisuutta erilaisista terveysaiheista. Terveysvalistus sisältää esimerkiksi terveellisen ravitsemuksen, liikunnan merkityksen ja tupakoinnin haitat.

Rannat ja Vesistöt

Saimaa-järvi

Saimaa-järvi on Suomen suurin järvi ja sen osa-alueet ulottuvat myös Lappeenrantaan. Järvi tarjoaa upeita maisemia ja monipuolisia mahdollisuuksia erilaisiin vesitoimintoihin, kuten veneilyyn, kalastukseen ja melontaan.

Puijo-järvi

Puijo-järvi sijaitsee Lappeenrannan kaupungin keskustan läheisyydessä. Se on suosittu paikka virkistäytymiselle ja ulkoilulle, etenkin kesäaikaan. Järven ympärillä kulkee useita kävelyreittejä, joita pitkin voi nauttia kauniista maisemista ja luonnosta.

Myllysaari

Myllysaari on Lappeenrannan kaupungin keskustassa sijaitseva saari, joka tarjoaa monipuolisia virkistysmahdollisuuksia. Saarella sijaitsee uimaranta, jossa voi nauttia uimisesta ja auringosta. Lisäksi Myllysaarella on grillipaikkoja, keilahalli, minigolf-rata, leikkipuisto ja kahvila.

Niittylahden uimaranta

Niittylahden uimaranta sijaitsee Lappeenrannan eteläpuolella, lähellä Taipalsaarta. Ranta on luonnonkaunis ja siellä voi nauttia hiekkapohjaisesta uimarannasta. Rannalta löytyy myös laituri ja hyppytorni, sekä pukukopit ja wc-tilat.

Pilkkalanselkä

Pilkkalanselkä on osa Saimaa-järveä, joka sijaitsee Lappeenrannan itäpuolella. Selkä on suosittu veneilyalue ja siellä voi nauttia kauniista saaristomaisemasta. Pilkkalanselällä on myös hyvät mahdollisuudet kalastukseen.

Ukonniemen alue

Ukonniemi sijaitsee Lappeenrannan keskustan tuntumassa ja tarjoaa monipuolisia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia vesistöjen äärellä. Ukonniemessä on uimaranta, jossa voi nauttia uimisesta ja auringosta. Alueella on myös venesatama, josta voi vuokrata veneitä ja lähteä retkelle vesille. Lisäksi Ukonniemessä on leikkipuisto, frisbeegolfrata, kahvila ja ravintola.

Vesijettivuokraus

Lappeenrannassa on mahdollista vuokrata vesijettejä, joiden avulla voi tutkia kaupungin lähiympäristön vesistöjä. Vesijetillä voi liikkua esimerkiksi Saimaa-järven saaristossa ja nauttia nopeasta ja jännittävästä liikkumisesta vedessä.

Yöelämä ja viihde Lappeenrannassa

Nightclubit

Lappeenranta tarjoaa useita yökerhoja, joissa voi viettää iltaa tanssien ja juhlien. Suosittuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Amarillo, Old Cock Pub, Valima ja ONnela.

Baarit ja pubit

Kaupungissa on runsaasti erilaisia baareja ja pubeja, joissa voi rentoutua ja nauttia juomista. Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi Ravintola Wanha Makasiini, Harry’s Bar, Ole Pub ja Krouvipub.

Ravintolat

Lappeenrannasta löytyy monipuolinen valikoima ravintoloita eri makumaailmoihin. Tarjolla on niin suomalaista, kansainvälistä kuin eksoottisempaakin ruokaa. Suosittuja ravintoloita ovat esimerkiksi Mustola, Linnoituksen Krouvi, Amarillo ja Wanhan Ajan Kievari.

Kahvilat

Kahviloissa voi nauttia kupillisen kahvia tai teetä sekä herkutella erilaisten leivonnaisten ja pienten välipalojen parissa. Lappeenrannassa on useita viihtyisiä kahviloita, kuten Kahvila Majurska, Kahvila Rento ja Café Lauri.

Teatteri ja elokuvat

Lappeenrannan kaupunginteatteri tarjoaa monipuolista teatteriohjelmistoa ympäri vuoden. Lisäksi kaupungissa sijaitsee Finnkinon elokuvateatteri, jossa voi nauttia uusimmista elokuvista.

Konsertit ja tapahtumat

Lappeenranta järjestää erilaisia konsertteja ja tapahtumia ympäri vuoden. Esimerkiksi Lappeenranta Saimaa Jazz tarjoaa korkeatasoista jazz-musiikkia, Lappeenrannan Linnoituksen kesäteatterissa esitetään näytelmiä ja satunnaisesti kaupungissa järjestetään erilaisia festivaaleja ja konserttisarjoja.

Kasinopelaaminen

Lappeenrannassa toimii Casino Lappeenranta, jossa voi pelata erilaisia kasinopelejä, kuten rulettia ja blackjackia. Kasinolla järjestetään myös säännöllisesti pokeriturnauksia.

Disco bowl ja keilailu

Lappeenrannassa sijaitsee Disco Bowl, joka tarjoaa keilaratoja ja diskovalaistuksella varustetun tunnelmallisen ympäristön keilailuun ja viihtymiseen.

Musiikki- ja yöfestivaalit

Lappeenrannassa järjestetään erilaisia musiikki- ja yöfestivaaleja, kuten Lappeenranta Rock, YlexPop ja Lutakko Liekeissä. Nämä festivaalit tarjoavat monipuolista musiikkiohjelmaa eri genreistä kiinnostuneille.

Luontokohteet ja Retkeily

Puurman luontopolku

Puurman luontopolku sijaitsee Lappeenrannan lähellä. Polku tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen kauniiseen luontoon, metsiin ja järviin.

Petsolan lintutorni

Petsolan lintutorni sijaitsee Lappeenrannassa ja se on suosittu kohde lintuharrastajien keskuudessa. Tornista voi tarkkailla erilaisia lintulajeja ja nauttia upeista maisemista.

Ukonvuori

Ukonvuori on Lappeenrannan tunnetuin nähtävyys. Se on saanut nimensä ukkosenjumala Ukko Paavalin kunniaksi. Ukonvuorelta voi ihailla upeita maisemia ja siellä sijaitsee myös tulentekopaikka.

Kahiluoto

Kahiluoto on suosittu retkeilykohde Lappeenrannassa. Saarella on hyväkuntoisia polkuja, joita pitkin voi tutustua saaren kauniiseen luontoon ja nauttia rauhallisesta tunnelmasta.

Sammonlahti

Sammonlahti on suuri järvi Lappeenrannan läheisyydessä. Siellä voi harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten melontaa ja kalastusta. Alueella on myös hyviä retkeilyreittejä, joita pitkin voi tutustua järven ympäristöön.

Salpalinja Retkeilyreitit

Salpalinja on toisen maailmansodan aikainen suomalainen puolustuslinja. Lappeenrannassa on useita retkeilyreittejä, jotka kulkevat pitkin Salpalinjaa. Nämä reitit tarjoavat mahdollisuuden tutustua mielenkiintoiseen historiaan ja samalla nauttia ulkoilusta.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Lappeen Marian kirkko

Lappeen Marian kirkko on Lappeenrannan keskustassa sijaitseva luterilainen kirkko. Se on valmistunut vuonna 1792 ja on yksi vanhimmista Suomessa yhä toiminnassa olevista puukirkoista. Kirkossa järjestetään säännöllisesti jumalanpalveluksia sekä muita uskonnollisia tilaisuuksia.

Lappeenrannan linnoitus

Lappeenrannan linnoitus on valtakunnallisesti merkittävä linnoitusalue, joka sijaitsee Saimaan rannalla Lappeenrannan keskustassa. Linnoitus on perustettu 1700-luvun alussa ja se on toiminut tärkeänä linnoituksena Ruotsin ja Venäjän välisissä konflikteissa. Alueella voi tutustua linnoituksen muuriin, bastioneihin ja vanhaan kasarmialueeseen.

Lappeenrannan taidemuseo

Lappeenrannan taidemuseo sijaitsee Lappeenrannan linnoituksen alueella. Se on perustettu vuonna 1966 ja se toimii vanhassa kasarmirakennuksessa. Taidemuseo esittelee suomalaista taidetta eri aikakausilta ja sen kokoelmissa on teoksia esimerkiksi Akseli Gallen-Kallelalta ja Helene Schjerfbeckiltä.

Salpalinja

Salpalinja on toisen maailmansodan aikainen Suomen puolustuslinja, joka ulottuu Lappeenrannasta Virolahdelle. Linja rakennettiin vuosina 1940-1941 ja se koostuu erilaisista linnoitus- ja estejärjestelmistä, kuten panssariesteistä ja ammusvarastoista. Salpalinnan alueella on useita näyttelyitä ja korsuja, joissa voi tutustua linnoituksen historiaan.

Ortodoksinen kirkko

Lappeenrannassa sijaitsee myös ortodoksinen kirkko, joka on omistettu Pyhälle Nikolaokselle. Kirkko on rakennettu vuonna 1979 ja se on ortodoksisen seurakunnan käytössä. Kirkkorakennus edustaa karjalaista perinnettä ja sen ulkoasu ja sisustus ovat tyypillisiä ortodoksisia piirteitä.

Panoraama- ja Näköalapaikat Lappeenrannassa

Vuoksi ja linnan kohde

Lappeenrannan keskustassa sijaitseva Vuoksi on kaupungin tärkein vesistö ja tarjoaa upeita näkymiä kaupungin ympäristöön. Lähistöllä sijaitseva Lappeenrannan linna on myös suosittu nähtävyys, ja sen alueelta avautuvat hienot panoraamanäkymät yli Vuoksen ja Kaupunginlahden.

Myötätuuli-näköalatorni

Myötätuuli-näköalatorni sijaitsee Lappeenrannan sataman alueella ja tarjoaa upeat näkymät Saimaalle ja sen saaristoon. Tornista avautuu panoraamamaisemat aina Venäjän rajalle asti.

Puukarin näkötorni

Puukarin näkötorni sijaitsee Lappeenrannan itäpuolella ja tarjoaa upeat näkymät Saimaalle ja sen ympäristöön. Torni on korkeimmillaan noin 35 metriä, ja sieltä voi ihailla kauniita järvimaisemia.

Puukkaan kalliot

Puukkaan kallioilta avautuu upeat näkymät Vuokseen ja sen ympäristöön. Kallioiden päälle voi kiivetä ja nauttia kauniista maisemista.

Mustolan näkötorni

Mustolassa sijaitseva näkötorni tarjoaa upeat näkymät Lappeenrannan ympäristöön. Tornista voi ihailla Saimaan maisemia ja kaupungin silhuettia.

Linnoituksen näköalapaikat

Lappeenrannan linnoituksessa on useita näköalapaikkoja, joilta voi ihailla kaupungin ja Vuoksen maisemia. Esimerkiksi Keskuskentältä ja Kärkiniemestä avautuvat upeat näkymät yli linnoituksen ja sen ympäristön.

Kimpisen urheilukeskuksen näköalatorni

Kimpisen urheilukeskuksen alueella sijaitseva näköalatorni tarjoaa upeat näkymät Lappeenrantaan. Tornista voi ihailla kaupungin keskustaa ja sen ympäristöä.

Skanssin näköalaravintola

Skanssin näköalaravintola sijaitsee Skanssissa, Lappeenrannan linnoitusalueella. Ravintolasta avautuvat upeat näkymät yli koko kaupungin ja Vuoksen.

Taipalsaaren näköalatorni

Taipalsaarella, noin 20 kilometriä Lappeenrannasta pohjoiseen, sijaitsee näköalatorni, josta voi ihailla kauniita järvimaisemia. Tornista avautuvat upeat näkymät ympäröiviin metsiin ja järville.Kohteen sijainti maa on Suomi.

Jätä kommentti