Halvat lennot Veszprém

Nähtävyydet ja kohteet

Veszprémin linnoitus

Veszprémin linnoitus, joka tunnetaan myös nimellä ”Vezprémin linna” tai ”Veszprémin kalliolinna”, on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Linnoitus sijaitsee kauniilla kukkulalla kaupungin keskustassa ja tarjoaa upeat näkymät ympäristöön. Linnoituksessa voi tutustua monipuoliseen historiaan ja vierailla eri näyttelyissä ja museoissa.

Veszprémin katedraali

Veszprémin katedraali, joka tunnetaan myös nimellä ”katedraalikirkko” tai ”Pyhän Kolminaisuuden katedraali”, on kaupungin tärkein uskonnollinen rakennus. Katedraali erottuu kaupungin siluetista korkean kellotornin ansiosta. Katedraali on arkkitehtuurisesti vaikuttava ja siellä voi ihailla kauniita maalauksia ja veistoksia.

Tűztorony (Tulentorni)

Tűztorony, joka tunnetaan myös nimellä ”Tulentorni” tai ”Tulen palotorni”, on yksi Veszprémin tunnetuimmista maamerkeistä. Tulentorni sijaitsee keskeisellä paikalla kaupungin ydinkeskustassa ja se toimi aikoinaan palosireeninä. Tornissa on myös pieni museo, jossa voi tutustua palohälytystoimintaan.

Laczkó Dezső -museo

Laczkó Dezső -museo on suosittu kohde taiteen ja kulttuurin ystäville. Museo sijaitsee Veszprémin kaupungintalossa ja siellä on laaja kokoelma taideteoksia, historiallisia esineitä ja arkeologisia löytöjä. Museo järjestää myös vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia.

Árkád Veszprém

Árkád Veszprém on suuri ostoskeskus, joka tarjoaa monipuoliset ostosmahdollisuudet. Ostoskeskus sijaitsee kaupungin keskustassa ja siellä on lukuisia liikkeitä, ravintoloita ja viihdetiloja. Árkád Veszprém on suosittu paikka paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa.

Tavra-palatsi

Tavra-palatsi, joka tunnetaan myös nimellä ”Tavrasche Palota”, on historiallinen rakennus, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Palatsissa voi tutustua taideteoksiin, antiikkiesineisiin ja arvokkaisiin esineisiin. Tavra-palatsi on myös suosittu tapahtumapaikka, jossa järjestetään konsertteja, näyttelyitä ja muita kulttuuritapahtumia.

Kulttuuri ja Historia

Veszprémin linnan rauniot

Veszprémin linnan rauniot ovat historiallinen nähtävyys kaupungin keskustassa. Ne ovat peräisin 1200-luvulta ja sijaitsevat linnavuorella. Alueella voi tutustua linnaan, joka oli merkittävä linnoitus ja asumus keskiajalla.

Pukulalo-kulttuurikeskus

Pukulalo-kulttuurikeskus on tärkeä paikka kulttuuritoiminnalle Veszprémissä. Se sijaitsee historiallisessa rakennuksessa ja tarjoaa monipuolisen valikoiman taide- ja kulttuuritapahtumia. Kulttuurikeskus järjestää muun muassa näyttelyitä, konsertteja, teatteriesityksiä ja työpajoja.

Veszprémin katedraali

Veszprémin katedraali, joka tunnetaan myös nimellä Pyhän Anna katedraali, on merkittävä historian ja kulttuurin symboli kaupungissa. Katedraali on rakennettu 1000-luvulla ja sitä on remontoitu ja laajennettu vuosisatojen varrella. Katedraalin sisätiloissa voi ihailla upeaa goottilaista arkkitehtuuria ja taide-esineitä.

Fire Tower

Fire Tower on kaupungin tunnettu maamerkki ja historiallinen rakennus. Se sijaitsee linnanraunioiden vieressä ja toimi aikoinaan vartiotorneina. Nykyään Fire Towerissa toimii museo, jossa voi tutustua kaupungin historiaan ja saada upeita näkymiä kaupungista.

Mária Valéria Bridge

Mária Valéria Bridge on Veszprémin ja Slovakiaan kuuluvan Esztergomin kaupungin välinen silta. Sillan historia ulottuu 1800-luvulle, ja se on nimetty Itävallan keisari Frans Josefin tyttären mukaan. Sillalta voi ihailla kaunista maisemaa Tonava-joen yli ja se toimii symbolisena yhteydenä kahden maan välillä.

Moderni taiteen galleria

Moderni taiteen galleria on tärkeä kulttuurikohde Veszprémssä. Galleria tarjoaa näyttelyitä moderneista taiteen muodoista, kuten maalauksista, veistoksista ja valokuvista. Lisäksi galleriassa järjestetään erilaisia tapahtumia ja esityksiä.

Veszprémin festivaalit

Veszprémissä järjestetään monia erilaisia festivaaleja ja tapahtumia, jotka rikastuttavat kaupungin kulttuuritarjontaa. Esimerkiksi Veszprémin vanhan kaupungin festivaali tarjoaa musiikkiesityksiä, taidenäyttelyitä ja käsityömarkkinoita. Lisäksi kaupungissa järjestetään esimerkiksi elokuvafestivaaleja, tanssi- ja teatterifestivaaleja sekä historiallisia tapahtumia.

Ruokailu ja Ravintolat

Veszprémin kuuluisat ruokalajit

Veszprémissä on useita kuuluisia ruokalajeja, kuten ”Veszprémi szürke marhahús” eli ”Veszprémin harmaa naudanliha”, joka on perinteinen paikallinen ruoka. Toinen suosittu ruokalaji on ”Somlói galuska”, joka on jälkiruoka valkosuklaasta, ranskalaisesta kakusta ja pähkinöistä. Veszprémissä voi myös maistaa paikallista Veszprémi juustoa, joka on perinteinen juusto kaupungissa.

Ravintolat Veszprémissä

Veszprém tarjoaa monipuolisen valikoiman ravintoloita eri ruokatyyleistä. Kaupungissa on paikallisia unkarilaisia ravintoloita, kuten ”Óváros Étterem”, jossa voi maistaa perinteisiä unkarilaisia ruokia. ”Bakonyi Kúria Étterem” tarjoaa myös unkarilaisia ruokia, mutta hieman hienostuneemmassa ympäristössä. Lisäksi kaupungissa on erilaisia kansainvälisiä ravintoloita, kuten italialainen ravintola ”Da Luciano” ja meksikolainen ravintola ”Mexx”.

Kahvilat Veszprémissä

Veszprémissä on useita viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia hyvää kahvia ja paikallisia herkkuja. Yksi suosituimmista kahviloista on ”Cukrászda Szamos”, joka tunnetaan herkullisista leivonnaisistaan. Toinen suosittu kahvila on ”Now Cafe Art & Design”, jossa voi nauttia kahvin lisäksi myös taiteesta ja designista. Kaupungissa on myös useita ketjukahviloita, kuten Starbucks ja Costa Coffee.

Ruokamarkkinat Veszprémissä

Veszprémissä järjestetään säännöllisesti ruokamarkkinoita, joissa voi ostaa paikallisia raaka-aineita ja herkkuja. Yksi suosituimmista markkinoista on ”Veszprém Food Market”, joka tarjoaa laajan valikoiman tuoreita hedelmiä, vihanneksia, leivonnaisia ja muuta ruokaa. Markkinoilla voi myös maistella erilaisia street food -ruokia ja ostaa paikallisia tuotteita matkamuistoiksi.

Vapaa-ajan Aktiviteetit:

1. Ulkoilu ja retkeily

Veszprémissä on lukuisia puistoja ja viheralueita, joissa voi harrastaa ulkoilua ja retkeilyä. Suosittuja ulkoilualueita ovat esimerkiksi Veszprémin linnavuori ja Balaton-felvidékin kansallispuisto. Näillä alueilla voi vaeltaa, ihailla luontoa ja nauttia kauniista maisemista.

2. Urheilu

Veszprém tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet urheilun harrastamiseen. Kaupungista löytyy useita urheiluhalleja, jalkapallokenttiä, uimahalleja, tenniskenttiä ja kuntokeskuksia. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia urheilutapahtumia ja kilpailuja.

3. Kulttuuri

Veszprém on tunnettu rikkaasta kulttuuritarjonnastaan. Kaupungista löytyy useita museoita, gallerioita ja teattereita. Esimerkiksi Veszprémin piispantalo toimii nykyään Esterházy-palatsin taidemuseona, jossa voi tutustua taiteeseen ja historian kohteisiin. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten musiikki- ja teatteri-esityksiä.

4. Ostosmahdollisuudet

Veszprémissä on lukuisia kauppoja, tavarataloja ja ostoskeskuksia, joista voi tehdä ostoksia. Kaupungin keskustassa sijaitseva Petőfi-kävelykatu tarjoaa monipuolisen valikoiman erilaisia kauppoja ja putiikkeja. Lisäksi kauppahalli tarjoaa paikallisia herkkuja ja tuotteita.

5. Ruokailu ja ravintolat

Veszprém tarjoaa monipuoliset ravintolapalvelut. Kaupungista löytyy lukuisia ravintoloita, joissa voi maistella perinteisiä unkarilaisia ruokia ja kansainvälisiä herkkuja. Lisäksi kaupungin keskusta-alueella on useita kahviloita ja baareja, joissa voi nauttia virvokkeita ja rentoutua.

6. Kylpylät

Veszprém tarjoaa mahdollisuuden rentoutua ja virkistäytyä kylpylöissä. Kaupungissa sijaitsee esimerkiksi Ajka kylpylä ja Borostyán kylpylä, joissa voi nauttia erilaisista kylpylähoidoista ja rentoutua saunoissa ja uima-altaissa.

7. Viihde ja yöelämä

Veszprémin yöelämä tarjoaa monipuolisia viihde- ja ajanvietemahdollisuuksia. Kaupungista löytyy useita baareja, klubeja ja konserttipaikkoja, joissa voi nauttia musiikista, tanssia ja viettää iltaa ystävien kanssa. Lisäksi kaupungin keskustassa on elokuvateatteri, jossa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia.

Suositut hotellit Veszprémissä

1. Oliva Hotel

Oliva Hotel sijaitsee Veszprémin kaupungin keskustassa. Hotellissa on modernit ja tilavat huoneet, jotka tarjoavat mukavuutta ja rentoutumista vieraille. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, baari, kuntokeskus ja ilmainen langaton internet-yhteys.

2. Hotel Historia & Historante

Hotel Historia & Historante on tyylikäs hotelli, joka sijaitsee Veszprémin historiallisessa keskustassa. Hotelli tarjoaa viihtyisiä huoneita, joissa on ilmastointi, taulu-tv ja ilmaiset toilettitarvikkeet. Hotellin ravintolassa voi nauttia maukasta ruokaa ja valikoituja viinejä.

3. Hotel Magister

Hotel Magister sijaitsee rauhallisella alueella lähellä Veszprémin keskustaa. Hotellissa on mukavia huoneita, joissa on oma kylpyhuone, taulu-tv ja ilmainen langaton internet-yhteys. Hotellin palveluihin kuuluu ilmainen pysäköinti, ravintola ja baari.

4. Villa Medici Hotel & Restaurant

Villa Medici Hotel & Restaurant on viehättävä hotelli, joka sijaitsee kauniilla alueella Veszprémin ulkopuolella. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, joista on näkymät kauniiseen puutarhaan. Hotellin ravintolassa voi nauttia herkullisia aterioita ja valikoituja viinejä.

5. Betekints Wellness és Konferencia Hotel

Betekints Wellness és Konferencia Hotel sijaitsee Veszprémin lähellä kauniilla kukkulalla. Hotelli tarjoaa moderneja ja viihtyisiä huoneita, joissa on oma kylpyhuone, taulu-tv ja ilmainen langaton internet-yhteys. Hotellin spa-alueella voi rentoutua erilaisissa saunoissa, porealtaissa ja hierontapalveluiden parissa.

Turvallisuus ja Terveys Veszprémissä

Turvallisuus

– Veszprémissä on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, ja rikollisuusaste on varsin alhainen.
– Kaupungissa on useita poliisiasemia ja poliisi on läsnä ympäri vuorokauden varmistaen järjestyksen ja turvallisuuden.
– Veszprémin kaduilla on hyvä julkinen valaistus, mikä parantaa turvallisuutta erityisesti pimeän aikaan.
– Kaupungin puistoissa, julkisilla paikoilla ja ostoskeskuksissa on turvakameroita, jotka lisäävät turvallisuutta ja auttavat rikosten selvittelyssä.
– Paikalliset viranomaiset tekevät aktiivisesti yhteistyötä asukkaiden ja yritysten kanssa turvallisuuden varmistamiseksi.

Palokunta ja ensiapupalvelut

– Veszprémissä on ammattitaitoinen palokunta, jolla on valmius toimia erilaisissa hätätilanteissa.
– Kaupungissa on useita paloasemia, joten palokunnan nopea saapuminen hätätilanteisiin on taattu.
– Veszprémissä on myös useita terveyskeskuksia ja sairaaloita, joissa tarjotaan laadukasta lääketieteellistä hoitoa.
– Kaupungin ensiapupalvelut ovat hyvin järjestettyjä ja niillä on ammattitaitoinen henkilöstö, joka pystyy vastaamaan erilaisiin terveysongelmiin ja hätätilanteisiin.

Lääkäripalvelut

– Veszprémissä on laaja valikoima yksityisiä ja julkisia lääkäriasemia, jotka tarjoavat erilaisia lääkäripalveluita.
– Kaupungissa on erikoislääkäreitä eri aloilta, kuten yleislääkäreitä, lastenlääkäreitä, gynekologeja ja hammaslääkäreitä.
– Lääkäriasemilla on moderneja laitteita ja lääkärit tarjoavat korkeatasoista hoitoa.
– Veszprémistä löytyvät myös apteekit, jotka tarjoavat lääkkeitä ja neuvontaa.

Turvallisuus liikenteessä

– Veszprémissä on hyvin järjestetty julkinen liikenne, joka tarjoaa turvallisen ja luotettavan vaihtoehdon liikkumiseen kaupungissa.
– Kaupungin kaduilla on hyvä tieverkosto ja liikennesäännöt noudattavat kansainvälisiä standardeja.
– Kaupungissa on myös pyöräilyreittejä ja kävelykatuja, jotka edistävät liikenneturvallisuutta.
– Veszprémissä on myös hyvä hätäpalvelujen verkosto, joka pystyy nopeasti reagoimaan liikenneonnettomuuksiin ja tarjoamaan apua.

Turvallisuus matkailijoille

– Veszprém on suosittu matkailukaupunki ja turvallisuus matkailijoille on tärkeää.
– Kaupungissa on turisti-infopisteitä, joista voi saada tietoa turvallisuudesta ja vinkkejä turvalliseen matkailuun.
– Paikalliset turvallisuusviranomaiset tekevät tiivistä yhteistyötä hotellien ja muiden majoituspaikkojen kanssa turvallisuuden varmistamiseksi.
– Veszprémissä on myös turvakameroita, joilla valvotaan matkailualueita ja autetaan varkausten ja rikollisuuden ehkäisyssä.
– Matkailijoita myös kehotetaan noudattamaan yleisiä turvallisuussääntöjä, kuten pitämään huolta henkilökohtaisista tavaroistaan ​​ja välttämään pimeitä ja yksinäisiä paikkoja.

Rannat ja Vesistöt

Balaton-järvi

Balaton-järvi on Unkarin suurin järvi ja se sijaitsee noin 15 kilometriä Veszprémistä länteen. Järvi on suosittu matkailukohde ja tarjoaa upeita hiekkarantoja sekä virkistysmahdollisuuksia kuten veneilyä, kalastusta ja uintia.

Orajärvi

Orajärvi sijaitsee noin 25 kilometriä Veszprémistä länteen, Balaton-järven läheisyydessä. Järvi tarjoaa kauniin ympäristön ulkoiluun ja virkistykseen, ja siellä on myös pieni hiekkaranta ja uimapaikka.

Séd-joki

Séd-joki virtaa Veszprémin läpi ja tarjoaa kauniita maisemia ja kävelyreittejä. Joen varrella on myös pieniä rantoja, joilla voi rentoutua ja nauttia joen rauhallisesta tunnelmasta.

Hónalji-järvi

Hónalji-järvi on keinotekoinen järvi, joka sijaitsee noin 10 kilometriä Veszprémistä itään. Järvi tarjoaa hyvän paikan piknikille ja kävelylenkille sen ympäristössä, ja siellä on myös pieni uimaranta.

Kardoskúti-lampi

Kardoskúti-lampi sijaitsee noin 20 kilometriä Veszprémistä kaakkoon. Lampi on suosittu paikallisten keskuudessa ja tarjoaa kalastusmahdollisuuksia sekä rauhallisen ympäristön luontoretkille.

Cser-bach

Cser-bach on pieni joki, joka virtaa Veszprémin läpi. Joki tarjoaa kauniit maisemat ja kangasmaisia rantoja, joilla voi rentoutua ja nauttia luonnosta.

Veszprém – Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja klubit

Veszprémissä on useita baareja ja klubeja, joissa voi viettää iltaa. Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi Vintage Bar, jossa voi nauttia hyvästä musiikista ja laajasta juomavalikoimasta. Lisäksi Fontaine Club tarjoaa yökerhoviihdettä ja mahdollisuuden tanssia aamun pikkutunneille asti.

2. Ravintolat ja kahvilat

Kaupungissa on monia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia herkullisista ruoista ja juomista. Esimerkiksi Oliva Étterem & Pizzéria tarjoaa italialaisia ruokia sekä pizzoja. Veszprémin kahviloissa, kuten Café Frei tai Főtér Kávézó, voi puolestaan pysähtyä nauttimaan kupin kahvia ja leivonnaisia.

3. Teatteri ja elokuvateatteri

Kulttuurinnälkäisille on tarjolla myös teatterielämyksiä Veszprémissä. Petőfi-teatteri on kaupungin vakiintunut teatteri, joka tarjoaa monipuolisia esityksiä. Lisäksi kaupungissa on elokuvateatteri, eli Cinema City, joka esittää ajankohtaisia elokuvia.

4. Live-musiikki ja konsertit

Veszprémissä voi nauttia myös livemusiikista ja konserteista. Esimerkiksi Veszprémin linnanpihalla järjestetään säännöllisesti musiikkiesityksiä kesäaikaan. Lisäksi Művészetek Háza on kulttuuritalo, joka tarjoaa monenlaisia konsertteja ja musiikkiesityksiä eri genreistä.

5. Urheilutapahtumat

Urheilufanit voivat seurata erilaisia urheilutapahtumia Veszprémin alueella. Kaupungissa järjestetään esimerkiksi jalkapallo- ja jääkiekko-otteluita, joissa voi kannustaa omia suosikkijoukkueita. Lisäksi Veszprém on kuuluisa käsipallosta, joten käsipallo-ottelut ovat myös suosittuja tapahtumia kaupungissa.

6. Kasino

Veszprémistä löytyy myös kasino, jossa voi kokeilla onneaan erilaisissa peleissä. Kasino tarjoaa viihdettä ja mahdollisuuden pelata esimerkiksi rulettia, blackjackia tai kolikkopelejä.

Luontokohteet ja Retkeily

1. Bakonyerdő

Bakonyerdő on suuri metsäalue Veszprémin lähistöllä. Se tarjoaa upeita patikointi- ja retkeilyreittejä sekä mahdollisuuden tutustua alueen luontoon ja eläimistöön. Alueella sijaitsee myös Bakonybéli Arboretum, jossa voi ihastella erilaisia puulajeja ja kasveja.

2. Balatonfüred

Balatonfüred on kaupunki Balaton-järven rannalla, joka tarjoaa upeat mahdollisuudet luontokohteiden ja retkeilyn ystäville. Kaupungin ympäristössä on monia kauniita maisemia ja patikointireittejä. Lisäksi Balaton-järvi tarjoaa mahdollisuuden veneilyyn ja erilaisiin vesiaktiviteetteihin.

3. Tihany

Tihany on niemimaa Balaton-järven rannalla, joka tunnetaan upeasta luonnostaan. Siellä sijaitsee Tihanyin kansallispuisto, joka tarjoaa monia retkeilyreittejä ja upeita näkymiä järvelle. Kansallispuistossa on myös mahdollisuus tutustua alueen kasvistoon ja eläimistöön.

4. Séd-völgyi-barlang

Séd-völgyi-barlang on Veszprémin lähellä sijaitseva luola, joka tarjoaa jännittävän retkikokemuksen. Luolassa voi tutustua sen upeaan muodostelmaan ja oppia luolastojen muodostumisesta. Séd-völgyi-barlangissa on myös mahdollisuus osallistua opastetuille retkille.

5. Fehérvárcsurgói Előre Barlang

Fehérvárcsurgói Előre Barlang on toinen Veszprémin lähellä sijaitseva luola, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua maan uumeniin. Luolassa voi ihailla erilaisia kalliomuodostelmia ja oppia luolaston muodostumisesta. Fehérvárcsurgói Előre Barlangiin voi osallistua opastetuille retkille.

6. Veszprémin linnavuori

Veszprémin linnavuori on historiallinen alue, jolla sijaitsee Veszprémin linna. Alue tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Linnavuorelta löytyy myös patikointireittejä, joita pitkin voi tutustua alueen historiaan ja nauttia luonnon kauneudesta.

7. Balatonfűzfő

Balatonfűzfő on kaupunki Balaton-järven rannalla, joka tarjoaa mahdollisuuden nauttia luonnon kauneudesta. Kaupungin ympäristössä on monia kauniita kävelyreittejä ja rantoja, joilla voi rentoutua ja nauttia maisemista. Lisäksi Balaton-järven läheisyys tarjoaa mahdollisuuden erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten uimiseen ja veneilyyn.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Veszprémin linnan rauniot

Veszprémin linnan rauniot ovat keskiaikaisen linnan jäänteitä, jotka sijaitsevat Veszprémin kaupungin yläpuolella. Tämä linna oli merkittävä linnoitus Unkarin historiassa ja se rakennettiin 1200-luvulla. Nykyään raunioilla voi vierailla ja ihailla upeita näkymiä kaupungin yli.

Piarist Church and Monastery

Piaristi-kirkko ja luostari ovat barokkityylisiä rakennuksia Veszprémin kaupungissa. Ne sijaitsevat lähellä kaupungin keskustaa ja tarjoavat upean esimerkin historiallisesta arkkitehtuurista. Rakennuksissa on myös muutamia museoita ja taidenäyttelyitä.

Katedraali Saint Michael

Katedraali Saint Michael, tai Pyhän Mikaelin katedraali, on katolinen kirkko Veszprémin kaupungin keskustassa. Se on yksi vanhimmista kirkoista Unkarissa ja sen historia ulottuu takaisin 11. vuosisadalle. Katedraali on tunnettu upeasta goottilaisesta arkkitehtuuristaan ja koristeellisista yksityiskohdistaan.

Firewatch Tower

Firewatch Tower, eli Palontorjuntatorni, on torni Veszprémin kaupungin keskustassa. Tämä historiallinen torni rakennettiin 1700-luvulla ja se toimi aikoinaan palontorjuntatornina. Nykyään tornista avautuu upea näköala yli kaupungin ja se on suosittu nähtävyys turistien keskuudessa.

Zirc Abbey

Zirc Abbey, eli Zircin luostari, on benediktiiniluostari Veszprémin lähistöllä. Tämä luostari perustettiin 1100-luvulla ja on yksi Unkarin vanhimmista luostareista. Luostarissa on upea barokkityylinen kirkko ja kauniit ympäröivät maisemat. Vierailijat voivat tutustua luostarin historiaan ja nauttia rauhallisesta ympäristöstä.

Veszprém – Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Tűzkövesi kilátó

Tűzkövesi kilátó on Veszprémi Kaupunginmetsässä sijaitseva näköalatorni, josta avautuu upea näkymä kaupungin yli. Torni on korkeudeltaan noin 23 metriä ja sen huipulta voi ihailla kaupungin kattojen yli ulottuvaa panoraamaa sekä läheisen Bakony-vuoriston maisemia.

2. Veszprémi vár

Veszprémi vár, eli Veszprémin linna, on historiallinen linnoitus, joka kohoaa kaupungin kukkulalta. Linnasta avautuu upea näköala ympäröivälle maaseudulle ja kaupungin vanhaan kaupunkiin. Linnan alueella voi vierailla ja tutustua sen historiallisiin rakennuksiin ja näyttelyihin.

3. Ördögárok-canyon

Ördögárok-canyon on Veszprémin kaupungin lähellä sijaitseva kaunis rotkoalue. Rotkossa virtaava puro ja jyrkät kallioseinämät tarjoavat upeita maisemia ja mielenkiintoisia luontokohteita. Rotkoon voi tehdä patikointiretken ja ihastella sen luonnonkauneutta.

4. Tapoház-domb

Tapoház-domb, eli ”Telminin mäki”, on Veszprémin kaupungin kukkula-alue, jolta avautuu kaunis näköala kaupungin yli. Mäellä sijaitsee myös vanha muistomerkki, jossa on kuvanveistäjä Imre Varga’n veistos. Mäelle kannattaa kiivetä nauttimaan kaupungin maisemasta.

5. Jutasi-panoraamakohde

Jutasi on Veszprémin lähistöllä sijaitseva pikkukaupunki, joka tarjoaa upeita panoraamanäkymiä ympäröiville maisemille. Jutasin näköalapaikalta voi ihailla Balatonin järveä ja sen ympärillä olevaa kaunista luontoa. Kohde on suosittu erityisesti auringonlaskua ihaileville vierailijoille.

6. St. Christopher-kilátó

St. Christopher-kilátó, eli Pyhän Kristofferin näköalatorni, sijaitsee Veszprémin kaupungin metsässä. Tornista avautuu kaunis näkymä kaupungin yli ja sen ympäröivään luontoon. Torni on auki yleisölle, ja sinne kiivetessä voi samalla nauttia raikkaasta metsäilmasta.

7. Kőris-hegyin näköalapaikka

Kőris-hegyin näköalapaikka on Veszprémin kaupungiin läheisellä Kőris-vuorella sijaitseva kohde, joka tarjoaa upeat panoraamanäkymät ympäröivälle maisemalle. Paikalle johtaa patikointireitti ja sen lopussa voi ihailla maisemia ja levätä rauhallisessa ympäristössä.

8. Nemenyi näköalapaikka

Nemenyi näköalapaikka sijaitsee Veszprémin kaupungin lähistöllä ja tarjoaa kauniit näkymät Balatonin järvelle ja sen ympäröivälle luonnolle. Paikalta aukeavan panoraaman lisäksi alueella voi tehdä kävelyretkiä luonnossa ja nauttia rauhallisuudesta.Kohteen sijainti maassa on Unkari.

Jätä kommentti