Halvat lennot Málaga

Nähtävyydet ja kohteet

1. Alcazaba ja Gibralfaro

Málagan Alcazaba on maurilainen linnoitus, joka sijaitsee vanhankaupungin alueella kukkulalla. Sieltä avautuu upea näköala kaupunkiin sekä Välimerelle. Gibralfaro on toinen linnoitus, joka sijaitsee Alcazaban vieressä hieman korkeammalla kukkulalla. Gibralfarosta on myös upeat näkymät yli kaupungin.

2. Katedraali ja Roman teatteri

Málagan katedraali tunnetaan myös nimellä La Manquita, mikä tarkoittaa ”yksikätistä”. Katedraali on arkkitehtonisesti mielenkiintoinen ja siinä on yhdistetty sekä renessanssi- että barokkityylejä. Katedraalia vastapäätä sijaitsee Málagan roomalainen teatteri, joka on peräisin 1. vuosisadalta jKr. Teatteri on osittain entisöity ja avoinna yleisölle.

3. Picasso-museo ja Carmen Thyssen -museo

Málagan Picasso-museo on omistettu kuuluisalle taidemaalarille Picassolle. Museo esittelee laajan kokoelman Picasson teoksia eri aikakausilta. Carmen Thyssen -museo puolestaan näyttää espanjalaisen taiteen kokoelmia, jotka kuuluvat Tyyssen-Bornemiszan säätiölle. Museosta löytyy maalauksia muun muassa vanhoista mestareista ja impressionisteista.

4. Jardin Botanico-Histórico La Concepcion

Málagan Jardin Botanico-Histórico La Concepcion on historiallinen puutarha, joka on perustettu 1800-luvulla. Puutarha sisältää monia eksoottisia kasveja ja tarjoaa rentouttavan ympäristön kävelylle, piknikille tai vaikka valokuvaukselle.

5. Muelle Uno ja Paseo del Parque

Málagan satama-alueella sijaitseva Muelle Uno on suosittu paikka niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa. Siellä voi kävellä sataman laiturilla, tutustua moniin kauppoihin ja ravintoloihin sekä nauttia upeasta merinäköalasta. Paseo del Parque puolestaan on viheralue, joka kulkee kaupungin keskustan halki. Se tarjoaa mahdollisuuden kävellä ja rentoutua vehreässä ympäristössä.

6. Picasso kotitalo ja Plaza de la Merced

Picasson syntymäkoti sijaitsee Málagan vanhassakaupungissa. Täällä voi vierailla ja tutustua taiteilijan lapsuuteen sekä nähdä joitain hänen alkuperäisiä teoksiaan. Plaza de la Merced on aukio, joka on tunnettu Picasson patsaasta. Alueella on myös monia ravintoloita, baareja ja kahviloita.

7. Rannat

Málagalla on upeat rannat, jotka houkuttelevat niin paikallisia kuin matkailijoitakin. Suosituimpia rantoja ovat esimerkiksi Playa de la Malagueta ja Playa de la Caleta. Rannoilla voi nauttia auringosta, uida meressä tai osallistua erilaisiin vesiaktiviteetteihin.

Kulttuuri ja historia

Kulttuuritarjonta

Málagassa on monipuolinen kulttuuritarjonta, joka tarjoaa vaihtoehtoja kaikenlaisille taiteen ystäville. Kaupungissa on useita taidemuseoita, kuten Carmen Thyssen -museo, Picasson syntymäkotimuseo ja Málagan taidemuseo. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia elokuvafestivaaleja, musiikkikonsertteja ja teatteriesityksiä ympäri vuoden.

Arkeologiset kohteet

Málagassa on rikas historiallinen perintö, ja kaupungista löytyy useita arkeologisia kohteita. Esimerkiksi Rooman amfiteatteri, jonka rauniot sijaitsevat kaupungin keskustassa, tarjoavat näkymän antiikin aikaan. Alcazaban linnoitus on toinen merkittävä arkeologinen kohde, ja se oli aikoinaan maurien linnoitus. Lisäksi Gibralfaron linna tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli.

Málagan katedraali

Málagan katedraali, jota kutsutaan myös nimellä La Manquita, on kaupungin tunnetuin maamerkki. Katedraali on rakennettu 1500-luvulla, ja sen näyttävät tornit erottuvat kaupungin maisemasta. Katedraali on peräisin barokki- ja renessanssiajalta, ja sen sisätiloissa voi ihailla kauniita freskoja ja koristeltuja alttareita.

Roomalainen teatteri

Málagasta löytyy myös roomalainen teatteri, joka on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Teatteriin mahtui aikoinaan noin 1200 katsojaa, ja se oli tärkeä osa roomalaista kulttuuria. Nykyään teatterin rauniot ovat arkeologinen kohde, jossa voi tutustua antiikin ajan teatterin rakenteisiin.

Pyhän Ignaacion kirkko

Pyhän Ignaacion kirkko on merkittävä historiallinen kohde Málagassa. Kirkko on rakennettu 1600-luvulla ja sen julkisivua koristaa barokkityylinen julkisivu. Kirkon sisätilat ovat vaikuttavat, ja siellä voi ihailla kauniita alttaritauluja ja veistoksia. Pyhän Ignaacion kirkko on myös aktiivinen seurakuntakirkko, jossa järjestetään säännöllisesti jumalanpalveluksia.

Picasson syntymäkoti

Málagasta löytyy myös Picasson syntymäkoti, joka on muunnettu taiteilijan museoksi. Pablo Picasso syntyi Málagassa vuonna 1881, ja museossa voi tutustua hänen varhaisiin teoksiinsa ja uransa vaiheisiin. Museossa on esillä myös muita taiteilijan muistoesineitä ja dokumentteja, jotka antavat syvemmän kuvan Picasson elämästä ja taiteesta.

Carmen Thyssen -museo

Carmen Thyssen -museo on tärkeä osa Málagan taidekokoelmia. Museossa voi tutustua Espanjalaiseen taidetta keskittyvään kokoelmaan, joka koostuu Carmen Thyssenin yksityiskokoelmasta. Museossa on esillä maalauksia eri aikakausilta ja taiteilijoilta, kuten Salvador Dalílta, Joaquín Sorollalta ja Pablo Picassolta. Museo tarjoaa hyvän katsauksen Espanjan taiteen historiaan.

Ruokailu ja ravintolat Málagassa

Andalusialainen keittiö

Málaga sijaitsee Andalusian alueella Espanjassa, joten kaupungissa voi nauttia perinteisistä andalusialaisista ruokalajeista. Andalusialaiseen keittiöön kuuluu esimerkiksi gazpacho-keitto, joka on vihannespohjainen kylmä keitto. Toinen tunnettu ruokalaji on ”pescaíto frito”, eli friteeratut kalapalat.

Tapas-ravintolat

Málagassa on runsaasti tapas-ravintoloita, joissa tarjoillaan pieniä annoksia jaetaan seurueen kesken. Tapaaminen tapas-ravintolassa on sosiaalinen tapa nauttia ruoasta ja viettää aikaa ystävien kanssa. Tyyppillisiä tapas-annoksia ovat esimerkiksi jamón ibérico (iberian kinkku), patatas bravas (perunat tulisella kastikkeella) ja alioli (valkosipulimajoneesi).

Kalaravintolat

Málaga sijaitsee Costa del Sol -rannikolla, joten kaupungissa on paljon hyviä kalaravintoloita. Kalaravintolat tarjoavat tuoreita mereneläviä ja paikallisia kalaruokia. Suosittuja ovat esimerkiksi paellat (riisiruoka äyriäisillä), grillattu tuore kala, savustettu sardiini ja mustekala.

Paikalliset erikoisuudet

Málagassa voi maistella myös paikallisia erikoisuuksia, kuten ”espetos de sardinas”. Tämä on perinteinen mustekalakebab, jossa useita sardiineja grillataan puisilla vartaita avotulella. Toinen suosittu paikallinen ruoka on ”plato de los montes”, joka on vuoristoseudun perinneruoka. Tämä ruokalaji sisältää yleensä erilaisia liha- tai makkarapaloja, juustoa, vihanneksia ja perunoita.

Gourmet-ravintolat

Málagan kaupungissa on myös useita huippuluokan gourmet-ravintoloita. Näissä ravintoloissa tarjoillaan taidolla valmistettuja annoksia, joissa käytetään laadukkaita raaka-aineita ja innovatiivisia makuyhdistelmiä. Gourmet-ravintolat tarjoavat ainutlaatuisen ruokaelämyksen ja nämä ravintolat ovat usein myös korkeatasoisia.

Viinitilat ja viinibaarit

Málagassa on myös viininystäville paljon tarjottavaa. Kaupungissa voi vierailla viinitiloilla ja maistella paikallisia viinejä. Málagan erikoisuus on makea viini, jota valmistetaan alueen viiniköynnöksistä. Kaupungista löytyy myös monia viinibaareja, joissa voi tutustua erilaisiin viinilajikkeisiin ja nauttia hyvästä seurasta. Viinibaarit tarjoavat usein myös tapas-annoksia viinien kanssa.

Vapaa-ajan aktiviteetit Málagassa

1. Rannat

Málagassa on useita upeita rantoja, kuten La Malagueta, El Palo ja Pedregalejo. Rannoilla voi rentoutua auringossa, uida Välimeressä ja nauttia vesilajeista, kuten surffaamisesta ja purjelautailusta.

2. Kulttuurikohteet

Kaupungissa on lukuisia kulttuurikohteita, kuten Picasso-museo, joka esittelee pahamaineisen taiteilijan teoksia. Lisäksi Malagan linna, Alcazaba, tarjoaa upeat näkymät kaupungille ja kulttuurihistorialliset kokemukset.

3. Vanhakaupunki

Málagan vanhakaupunki tarjoaa ainutlaatuisen tunnelman keskiaikaisine kujineen ja kahviloineen. Siellä voi tutustua perinteiseen andalusialaiseen arkkitehtuuriin, käydä putiikeissa ja nauttia paikallisista herkuista ravintoloissa.

4. Gastronomia

Malagan gastronomia on tunnettu herkullisista tapa-nimisistä pikkupaloista, kuten jamónista (ilmakuivattu kinkku), boquerones (anšovis), ja espetos de sardinas (grillatut sardiinit). Kaupungissa on myös lukuisia ravintoloita, joissa voi nauttia perinteisistä andalusialaisista ruoista.

5. Shoppailu

Málagassa on useita ostosalueita, kuten Calle Marques de Larios, joka on täynnä brändiliikkeitä, putiikkeja ja perinteisiä myymälöitä. Lisäksi El Corte Inglés, suuri tavaratalo, tarjoaa laajan valikoiman vaatteita, kodintarvikkeita ja muita tuotteita.

6. Puistot ja luonto

Kaupungin keskustan läheisyydessä sijaitseva Parque de Málaga tarjoaa vehreän keitaan kaupungin kiireen keskellä. Lisäksi lähistöllä sijaitsee Montes de Málaga -vuoristoalue, jossa voi patikoida ja nauttia upeista maisemista.

7. Aktiivinen vapaa-aika

Málagassa on monia mahdollisuuksia urheilun harrastamiseen ja aktiiviseen vapaa-aikaan. Kaupungissa on useita golfkenttiä, tennis- ja padelkenttiä, jalkapallokenttiä, kuntokeskuksia, polkupyörävuokraamoja ja mahdollisuuksia vesilajeihin, kuten purjelautailuun ja sukellukseen.

8. Yöelämä

Málagan yöelämä tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet viihtymiseen. Kaupungissa on useita baareja, ravintoloita ja klubeja, joissa voi nauttia paikallisesta musiikista, tanssia ja juhlia pitkälle yöhön.

9. Festivaalit

Málagassa järjestetään vuosittain erilaisia festivaaleja, kuten Semana Santa, Andalucia Day ja Málagan Feria. Nämä festivaalit tarjoavat ainutlaatuisia kulttuurielämyksiä, musiikkia, tanssia ja perinteisiä tapahtumia kaupungin asukkaille ja vierailijoille.

Suositut hotellit Málagassa

1. Gran Hotel Miramar

Gran Hotel Miramar tarjoaa ylellistä majoitusta Málagan keskustassa. Hotelli sijaitsee rannan tuntumassa ja tarjoaa upeat merinäkymät. Huoneet ovat tilavia ja tyylikkäästi sisustettuja. Hotellissa on myös useita ravintoloita, baareja, uima-allas ja kylpylä.

2. Room Mate Valeria Hotel

Room Mate Valeria Hotel on moderni boutique-hotelli, joka sijaitsee Málagan historiallisessa keskustassa. Hotellista on hyvät liikenneyhteydet ja se on lähellä nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia. Hotellihuoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet.

3. Vincci Selección Posada del Patio

Vincci Selección Posada del Patio on tyylikäs hotelli, joka sijaitsee Málagan vanhankaupungin alueella. Hotellin huoneet ovat modernisti sisustettuja ja niissä on kauniit näkymät kaupunkiin tai sisäpihalle. Hotellissa on myös kattoterassi, ravintola ja baari.

4. Molina Lario

Molina Lario on viehättävä hotelli, joka sijaitsee Málagan historiallisen keskustan sydämessä. Hotellihuoneet ovat viihtyisiä ja tyylikkäästi sisustettuja. Hotellilla on myös ravintola, baari, uima-allas ja kattoterassi, josta avautuu upeat näkymät kaupunkiin.

5. NH Málaga

NH Málaga on moderni hotelli, joka sijaitsee Málagan keskustassa. Hotellista on hyvät liikenneyhteydet ja se on lähellä nähtävyyksiä, ostosmahdollisuuksia ja ravintoloita. Hotellihuoneet ovat tilavia ja tyylikkäästi sisustettuja. Hotellissa on myös ravintola, baari ja kuntokeskus.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

Málaga on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta matkailijoita kehotetaan silti noudattamaan tavallisia varovaisuustoimenpiteitä. Varkaudet ja taskuvarkaudet voivat olla kaupungissa yleisiä erityisesti turistialueilla ja vilkkaissa paikoissa. Matkailijoita kannustetaan pitämään arvoesineet hyvin tarkkailussa ja välttämään näyttävien korujen tai kalliiden laitteiden käyttämistä julkisilla paikoilla.

Poliisi

Poliisiasemat (Comisaría de Policía) sijaitsevat eri puolilla kaupunkia. Poliisiasemilla voi raportoida rikoksista ja pyytää apua tarvittaessa. Lisäksi poliisin reagointi on yleensä nopeaa ja tehokasta tärkeissä hätätilanteissa. Matkailijoiden tulisi ottaa yhteystiedot poliisiasemille mukaansa mahdollisia tarpeita varten.

Turvallisuusmatkailija

Suositeltavaa on pitää tärkeät yhteystiedot saatavilla, kuten hotellin numero ja hätäpalvelun numero (112). Lisäksi on hyvä olla mukana kopio matkustusasiakirjoista, esimerkiksi passista ja viisumista. Ulkomaalaisten matkailijoiden tulisi noudattaa paikallisia lakeja ja kunnioittaa kulttuuria. Turistit kannattaa myös varoittaa pickpocket-ryhmistä, joita voi olla joissakin turistikohteissa.

Lääkäripalvelut

Málaga tarjoaa laadukkaita terveyspalveluita ja sairaaloita. Kaupungissa on useita julkisia ja yksityisiä terveyskeskuksia, joissa lääketieteellistä apua on saatavilla. Matkailijoiden tulisi varmistaa, että heillä on asianmukainen matkavakuutus ennen kuin saapuvat Málagaan. Vakavissa tapauksissa kannattaa soittaa hätänumeroon (112) tai hakeutua lähimpään sairaalaan.

Rokotukset ja terveysriskit

Ennen matkustamista Málagaan ei yleensä vaadita erityisiä rokotuksia. Matkailijoiden tulisi kuitenkin tarkistaa omasta maastaan suositellut rokotukset ja neuvotella tarvittaessa lääkärin kanssa. Málaga on yleisesti ottaen hyvin kehittynyt ja terveysturvallinen kaupunki, eikä siellä ole suurta terveysriskiä.

Rannat ja vesistöt

Costa del Sol

Costa del Sol on Malagan alueen rannikkolinja Espanjassa.
Rannat ovat hiekkarantoja ja tarjoavat mahdollisuuden aurinkotuoleissa rentoutumiseen, auringonottoon ja uintiin.
Nämä rannat ovat suosittuja turistien keskuudessa ja tarjoavat monenlaisia ​​vesiurheilumahdollisuuksia, kuten surffausta, purjelautailua ja snorklausta.
Costa del Solilla on myös lukuisia rantabaareja ja ravintoloita aivan rannan lähellä.

Playa de la Malagueta

Playa de la Malagueta on Malagan keskustassa sijaitseva hiekkaranta.
Se on yksi kaupungin suosituimmista rannoista, joka tarjoaa kaikki mukavuudet, kuten aurinkotuoleja, aurinkovarjoja, suihkuja ja pukuhuoneita.
Rannalla on laaja valikoima rantabaareja ja ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista.
Playa de la Malagueta on myös suosittu rantapromenade, jossa voi kävellä tai pyöräillä ja nauttia merinäkymistä.

Benalmádena Marina

Benalmádena Marina sijaitsee noin 20 kilometriä Malagasta länteen.
Se on yksi Andalusian suurimmista marinoista ja tarjoaa yli 1000 venepaikkaa.
Marinalla on myös hiekkarantoja, joissa voi rentoutua ja nauttia auringosta ja merestä.
Alueella on myös monia ravintoloita, baareja ja kauppoja.
Benalmádena Marinalla voi myös nauttia veneretkistä tai vuokrata veneen omatoimisesti tutustuakseen rannikon kauniisiin maisemiin.

El Chorro -päiväretki

El Chorro on noin tunnin ajomatkan päässä Malagasta sisämaahan.
Tämä alue tunnetaan upeista järvi- ja vuoristomaisemistaan.
El Chorron kuuluisin nähtävyys on Caminito del Rey, joka on maailmankuulu vaellusreitti.
Reitin varrella on upeita näköaloja ja vesistöjä, kuten järviä ja jokia.
Caminito del Rey on suosittu päiväretkikohde patikoijille ja luonnon ystäville.

Málaga – Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja klubit

Málaga tarjoaa monipuolisen valikoiman baareja ja klubeja, joissa voi nauttia juomista ja viihtyä auringon laskiessa. Alueen suosituimpia baari- ja klubialueita ovat keskustan alueella sijaitseva Plaza de la Merced sekä Calle Lariosin ympäristö. Näiltä alueilta löytyy niin perinteisiä Andalusialaisia baareja kuin moderneja klubeja, joista voi löytää musiikkia ja viihdyttävää ohjelmaa erilaisiin makuihin.

2. Flamenconäytökset

Flamenco on Andalusialainen tanssi- ja musiikkiperinne, joka on hyvin suosittua Málagassa. Kaupungista löytyy useita paikkoja, joissa voi nähdä autenttisia flamenco-näytöksiä. Tyypillisesti nämä näytökset tarjoavat unohtumattoman kokemuksen paikallisesta kulttuurista ja perinteistä.

3. Teatteri ja esitykset

Málaga tarjoaa myös lukuisia teattereita ja esityksiä, joista voi nauttia illanvieton yhteydessä. Teatterit esittävät niin paikallisia kuin kansainvälisiä tuotantoja ja ohjelmistossa voi olla esimerkiksi näytelmiä, musikaaleja tai konsertteja.

4. Elokuvateatterit

Elokuvien ystäville Málaga tarjoaa laajan valikoiman elokuvateattereita, joissa voi katsella uusimpia elokuvia. Elokuvateatterit löytyvät usein keskustan alueelta ja niissä voi katsella elokuvia sekä paikallisella että kansainvälisellä kielellä.

5. Rantaklubit

Málaga sijaitsee Välimeren rannalla, joten rantaklubit ovat suosittu huvittelupaikka. Rantaklubeilla voi rentoutua auringonlaskun aikaan, nauttia hyvästä musiikista ja tanssia hiekalla. Useimmat rantaklubit tarjoavat myös ravintolapalveluita, joten illan voi viettää niin juomien kuin ruoankin parissa.

6. Kasinot

Málaga tarjoaa myös mahdollisuuden kokeilla onneaan kasinolla. Kaupungissa on useita kasinoita, joissa voi pelata erilaisia pelejä, kuten rulettia, blackjackia ja kolikkopelejä. Kasinoilla voi myös usein nauttia ravintolapalveluista ja viihteestä.

7. Konsertit ja festivaalit

Málaga järjestää erilaisia konsertteja ja festivaaleja vuoden ympäri. Tapahtumista voi löytää erilaisia musiikkityylejä ja ohjelmaa. Suosituimpia konsertti- ja festivaalipaikkoja ovat esimerkiksi Palacio de Deportes Martín Carpena sekä Málagan satama-alue.

8. Kulttuuritapahtumat

Kaupungissa järjestetään myös erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten näyttelyitä, taidetapahtumia ja museokierroksia. Nämä tapahtumat tarjoavat mahdollisuuden tutustua Málagan rikkaaseen kulttuuriperintöön ja taidekohteisiin.

Luontokohteet ja retkeily Málagassa

1. Montes de Málaga kansallispuisto

Montes de Málagan kansallispuisto sijaitsee Málagan kaupungin lähellä ja tarjoaa upeat luonnonmaisemat sekä monipuolisia retkeilymahdollisuuksia. Alueella on useita vaellusreittejä, joista voi valita eri pituisia ja vaikeustasoja sopivimman. Kansallispuistossa on myös lintutorni, josta voi bongata erilaisia lintulajeja.

2. El Chorro ja El Caminito del Rey

El Chorron alue on tunnettu upeista rotkoistaan ja vesiputouksistaan. Alueella sijaitsee myös kuuluisa El Caminito del Rey -vaellusreitti, joka kulkee rotkojen ja kallioiden välissä. Reitti on rakennettu vanhan vesivoimalaitoksen yhteyteen ja tarjoaa unohtumattomia maisemia.

3. Sierra de las Nieves luonnonpuisto

Sierra de las Nieves on suojeltu alue, joka sijaitsee Málagan provinssissa. Luonnonpuistossa voi tutustua upeaan vuoristomaisemaan, jossa korkeimmat huiput kohoavat yli 1 900 metriin. Alueella on myös useita vaellusreittejä, joista voi valita oman kunnon ja mieltymysten mukaan.

4. Guadalhorce-joen suistoalue

Guadalhorce-joen suistoalue on luonnonsuojelualuetta, joka tarjoaa upeat maisemat ja rikkaan linnuston. Alueella voi tehdä kävelyretkiä pitkin joen rantoja ja bongata erilaisia lintulajeja. Lisäksi suistoalueella on mahdollisuus harrastaa esimerkiksi kalastusta ja melontaa.

5. Nerja ja Cuevas de Nerja

Nerja on kaunis kylä Málagan provinssissa ja tunnetaan erityisesti Cuevas de Nerjan luolistaan. Luolat ovat geologisia muodostelmia, jotka ovat muodostuneet vuosituhansien kuluessa. Luolat ovat avoinna yleisölle ja tarjoavat upeaa nähtävää kaikille luonnonihmeistä kiinnostuneille.

6. Maro-Cerro Gordo luonnonpuisto

Maro-Cerro Gordo on luonnonpuisto, joka sijaitsee Nerjan ja Almunecarin välissä. Alueella voi nauttia kauniista rannoista, upeista luonnonmaisemista ja sukeltaa kristallinkirkkaissa vesissä. Luonnonpuiston vesillä voi myös harrastaa esimerkiksi melontaa ja snorklausta.

7. La Concepciónin historiallinen puutarha

La Concepciónin historiallinen puutarha sijaitsee Málagan kaupungissa ja on ihanteellinen kohde luontorauhasta ja kauniista kasveista kiinnostuneille. Puutarha on perustettu 1800-luvulla ja siellä voi ihailla erilaisia kasvilajeja ja nauttia rauhallisesta ympäristöstä.

8. Málagan rannat

Málagan kaupungissa on myös lukuisia upeita rantoja, joilla voi nauttia auringosta ja merestä. Rannoilla voi rentoutua, uida ja harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten surffausta ja snorklausta. Málagan rannat tarjoavat vaihtoehtoja niin rauhallisempaan oleiluun kuin aktiivisempaan rantalomailuun.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Alcazaba

Alcazaba on linnoitus, joka sijaitsee Málagan kaupungissa. Linnoitus on peräisin 700-luvulta ja se on peräisin islamilaiselta ajalta. Alcazaba on yksi Málagan ikonisimmista historiallisista kohteista, ja sieltä avautuu upea näköala kaupungin ylle.

Málagan tuomiokirkko

Málagan tuomiokirkko, jota kutsutaan myös nimellä Santa Iglesia Catedral Basílica de la Encarnación, on yksi suurimmista katedraaleista Espanjassa. Se on rakennettu paikalle, jossa aiemmin oli ollut arabialainen moskeija. Katedraali on goottilaista tyyliä ja siinä on myös renessanssi- ja barokkivaikutteita.

Castillo de Gibralfaro

Castillo de Gibralfaro on linnoitus, joka sijaitsee Gibralfaron kukkulalla Málagan kaupungin yläpuolella. Linnoitus on peräisin 1300-luvulta ja se tarjoaa upeat näköalat kaupungin yli ja Välimerelle. Gibralfaro-linnoitus oli tärkeä puolustusasema Málagassa historiallisesti.

Romano Theate

Málagan roomalainen teatteri on antiikin aikainen roomalainen teatteri, joka sijaitsee Málagan kaupungin keskustassa. Teatterin rauniot löydettiin vuonna 1951 ja ne on peräisin 1. vuosisadalta j.Kr. Teatteri oli käytössä roomalaisella kaudella ja siellä järjestettiin erilaisia esityksiä ja tapahtumia.

Iglesia del Sagrario

Iglesia del Sagrario on barokkityylinen kirkko, joka sijaitsee Málagan tuomiokirkon vieressä. Rakennus on peräisin 1600-luvulta. Kirkko on tunnettu upeasta alttaritaulustaan ja sen arkkitehtonisista yksityiskohdista.

Museo Picasso Málaga

Museo Picasso Málaga on taidemuseo, joka sijaitsee Málagan historiallisessa keskustassa. Museo on omistettu maailmankuululle taiteilijalle Pablo Picassolle, joka syntyi Málagassa. Museosta löytyy laaja kokoelma Picasson teoksia eri aikakausilta.

Panoraama- ja näköalapaikat Málagassa

1. Alcazaba

Alcazaba on historiallinen linna ja linnoitus, joka sijaitsee Málagan kaupungissa. Sieltä avautuu upeat näköalat kaupunkiin, satamaan ja Välimerelle. Alcazabasta löytyy myös kauniita puutarhoja ja kävelyteitä, jotka tarjoavat mahdollisuuksia rentoutumiseen ja näköalan ihailuun.

2. Gibralfaro

Gibralfaro on kukkula ja linnoitus Málagan kaupungissa. Se sijaitsee lähellä Alcazabaa ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupunkiin, satamaan ja Välimerelle. Gibralfaroon voi nousta joko kävellen tai bussilla, ja sieltä löytyy myös pieni kahvila, jossa voi nauttia virvokkeita maisemia ihaillen.

3. Mirador de Gibralfaro

Mirador de Gibralfaro on näköalapaikka Gibralfarolla Málagan kaupungissa. Se on suosittu paikka turistien keskuudessa, sillä sieltä avautuu upeat panoraamanäkymät kaupunkiin, satamaan ja Välimerelle. Mirador de Gibralfarolla voi myös rentoutua ja ihailla maisemia esimerkiksi istuskelemalla penkeillä tai picnicin merkeissä.

4. Castillo de Santa Catalina

Castillo de Santa Catalina on linnoitus Málagan kaupungissa, ja sieltä avautuu upeat näköalat kaupunkiin ja Välimerelle. Linnoituksen raunioilta löytyy myös muutamia näköalatasanteita, joilta voi ihailla maisemia. Castillo de Santa Catalina on suosittu vierailukohde, sillä se tarjoaa paitsi upeat näkymät myös historiallista tunnelmaa.

5. Parque de Málaga

Parque de Málaga on kaunis puisto Málagan kaupungissa, ja sieltä voi ihailla kaupungin panoraamanäkymiä. Puiston kävelyteiltä löytyy muutamia näköalapaikkoja, joilta voi tarkkailla kaupungin vilinää ja Välimerta. Parque de Málaga tarjoaa myös viihtyisän ympäristön piknikille tai rentoutumiseen kaupungin hulinan keskellä.

6. Muelle Uno

Muelle Uno on rantabulevardi Málagan satama-alueella, ja sieltä voi ihailla kaunista panoraamaa Välimerelle ja Málagan kaupunkiin. Muelle Unossa voi kävellä rantakatua pitkin ja pysähtyä näköalapaikoille ihailemaan maisemia. Alueella on myös ravintoloita ja baareja, joissa voi nauttia virvokkeita panoraamanäkymiä ihaillessa.Kohteen sijainti maa on Espanja.

Jätä kommentti