Halvat lennot Ålesund

Nähtävyydet ja Kohteet

1. Atlanterhavsparken – Atlanterhavstunnelen, Tueneset, Giske

Giskessä sijaitseva Atlanterhavsparken on pohjois-Euroopan suurin merivesiakvaario, jossa voi tutustua Norjan rannikon merielämään. Akvaariossa on erilaisia allasalueita, joissa voi nähdä merieläimiä ja kasveja. Akvaarion ulkopuolella on myös ulkoalueita, joilla voi nähdä esimerkiksi saaren hylkeet. Atlanterhavsparken on suosittu kohde niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa.

2. Jugendstilsenteret ja KUBE, Apotekergata, Ålesund

Jugendstilsenteret on Ålesundin Jugend-tyyliin suunnitellun arkkitehtuurin keskus. Museossa voi tutustua Jugend-tyylin arkkitehtuuriin ja sen historiallisiin taustoihin. KUBE on osa Jugendstilsenteretiä ja se toimii taidemuseona, jossa on näytteillä erilaisia taideteoksia ja nykytaidetta. Museossa järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä.

3. Ålesundin kalasatama, Skateflukaia, Ålesund

Ålesundin kalasatama on vilkas satama-alue, jossa voi tutustua paikalliseen kalastuselämään ja ostaa tuoreita mereneläviä suoraan kalastajilta. Kalasatamassa voi myös kokea paikallista tunnelmaa ja nauttia merellisestä maisemasta. Alueella on myös ravintoloita, joista voi maistella paikallisia mereneläviä.

4. Aksla-näköalapaikka, Ålesund

Aksla-näköalapaikka on näköalapaikka Ålesundin keskustassa, josta avautuu upea näkymä kaupungin ylle ja merelle. Aksla-näköalapaikalle pääsee joko kävellen tai autolla. Paikka tarjoaa upeat näkymät Ålesundin kauniiseen arkkitehtuuriin ja maisemiin.

5. Sunnmøre-museo, Borgundgavlen, Ålesund

Sunnmøre-museo on ulkoilmamuseo, joka sijaitsee Ålesundin läheisyydessä Borgundgavlen alueella. Museossa voi tutustua alueen perinteiseen maaseutukulttuuriin ja rakennuksiin. Museossa on esillä muun muassa vanhoja rakennuksia, maatiloja ja kalastustarvikkeita. Sunnmøre-museo tarjoaa näkymän menneiden aikojen elämään ja kulttuuriin Sunnmøressa.

Kulttuuri ja Historia

Art nouveau -arkkitehtuuri

Ålesundin arkkitehtuuri on tunnettu art nouveau -tyylistään, joka on peräisin kaupungin jälleenrakentamisesta vuonna 1904. Kaupungin palotuhojen jälkeen päätettiin rakentaa Ålesund uudelleen art nouveau -tyylillä, joka oli tuolloin suosiossa Euroopassa. Näin ollen Ålesundin rakennukset kuvastavat vahvasti tätä ajanjaksoa ja kaupungissa voi ihailla monia kauniita art nouveau -rakennuksia.

Kikkailu jääkarhujen kanssa

Ålesundin Ålesund Aquarium tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea elämyksen kikkailusta jääkarhujen kanssa. Akvaariossa vieraat voivat seurata jääkarhujen ruokintaa ja harjoituksia lähietäisyydeltä. Ammattitaitoiset ohjaajat ovat paikalla varmistamassa niin ihmisten kuin jääkarhujen turvallisuuden.

Merenkulkumuseo

Ålesundissa sijaitseva Merenkulkumuseo tarjoaa mielenkiintoista tietoa kaupungin merenkulun historiasta. Museossa on näyttelyitä, jotka valottavat paikallista merenkulkua ja kalastusta eri aikakausina. Lisäksi museossa voi tutustua kalastajien elämään ja perinteisiin.

Brosundetin satama-alue

Brosundetin satama-alue on Ålesundin historiallinen keskusta ja se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua kaupungin menneisyyteen. Alueella on säilynyt paljon vanhoja rakennuksia, kauniita rantakatuja ja historiallisia laivoja. Satama-alueella voi myös ihailla upeita näkymiä merelle ja läheisille saarille.

Atlantic Sea-Park

Atlantic Sea-Park on Pohjois-Euroopan suurin suolavedellä täytetty akvaario. Siellä vieraat pääsevät tutustumaan monipuoliseen merielämään ja ihailemaan erilaisia kalalajeja ja mereneläviä. Sea-Parkissa on myös mahdollista osallistua delfiinien kanssa uimiseen ja ruokkia haita.

Jugendstilsenteret

Jugendstilsenteret on museo ja kulttuurikeskus, joka sijaitsee Ålesundin keskustassa. Se on omistettu art nouveau -tyylille ja Ålesundin jälleenrakentamisen historialle. Museossa voi tutustua art nouveau -arkkitehtuuriin, näyttelyihin ja keskuksen galleriaan, jossa esitellään nykytaidetta ja kulttuuritapahtumia.

Ruokailu ja Ravintolat

Ravintolat

– Ålesundissa on monipuolinen valikoima ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokailuvaihtoehtoja.
– Kaupungista löytyy esimerkiksi perinteisiä norjalaisia ravintoloita, joissa voi maistella paikallisia erikoisuuksia ja mereneläviä.
– Lisäksi tarjolla on kansainvälisiä ravintoloita, kuten italialaisia, kiinalaisia ja meksikolaisia ravintoloita.
– Jotkut ravintolat painottavat lähituotettuja raaka-aineita ja tarjoavat modernia norjalaista keittiötä.
– Ruokailusta kiinnostuneille on myös tarjolla fine dining -ravintoloita, joissa voi nauttia laadukkaasta ruoasta ja hyvästä palvelusta.

Pubeja ja baareja

– Ålesundissa on useita pubeja ja baareja, joissa voi viettää iltaa rennosti juomien ja seurustelun parissa.
– Baareissa tarjoillaan laaja valikoima alkoholijuomia, kuten olutta, viiniä ja cocktaileja.
– Jotkut baarit järjestävät myös live-musiikkia tai DJ-iltoja, jolloin paikalle voi saapua myös tanssimaan.
– Useat baarit tarjoavat myös pientä purtavaa tai naposteltavaa juomien kaveriksi.

Kahvilat

– Ålesundissa on lukuisia kahviloita, joissa voi nauttia hyvästä kahvista ja leivonnaisista.
– Kahviloiden valikoimiin kuuluu usein myös erilaisia teelaatuja ja kylmiä juomia.
– Joissakin kahviloissa on tarjolla myös kevyitä lounasvaihtoehtoja, kuten salaatteja ja voileipiä.
– Kahvilat ovat suosittuja paikkoja viettää aikaa ystävien kanssa tai vaikka lukea kirjaa rauhassa.

Nopea ruokailu

– Jos haluaa nopean ja helpon ruokailumahdollisuuden, Ålesundista löytyy myös pikaruokaravintoloita.
– Näissä ravintoloissa tarjoillaan muun muassa burgereita, pitsaa, kebabia ja sushia.
– Monet pikaruokaravintolat tarjoavat myös annoksia mukaan otettavaksi tai kuljetuspalvelun, jolloin ruoan voi tilata suoraan kotiovelle tai hotellihuoneeseen.

Elintarvikekaupat

– Ålesundista löytyy useita elintarvikekauppoja, joissa voi tehdä ruokaostoksia.
– Kaupoissa on tarjolla laaja valikoima tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, leipomotuotteita, maitotuotteita, lihaa, kalaa sekä pakasteita.
– Lisäksi kaupoista löytyy erilaisia päivittäistavaratuotteita sekä laaja valikoima juomia, kuten virvoitusjuomia, vettä, viiniä ja olutta.
– Jotkut kaupat tarjoavat myös valmiita annoksia mukaan otettavaksi, kuten salaattibaarin ja take away -ruokia.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

1. Retkeily

Ålesundin alue tarjoaa useita upeita retkeilyreittejä ja vaellusmahdollisuuksia niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin retkeilijöille. Esimerkiksi Aksla-näköalapaikalta avautuu upea näkymä yli kaupungin ja vuonojen. Lisäksi alueella on useita kansallispuistoja, kuten Sunnmøre Alpene, jotka tarjoavat upeat puitteet retkeilylle ja luonnosta nauttimiselle.

2. Kalastus

Ålesundissa on erinomaiset kalastusmahdollisuudet niin merellä kuin sisävesilläkin. Alueen vuonot ja rannikko tarjoavat hyvät puitteet kalastukselle, ja monissa paikoissa on myös mahdollisuus vuokrata kalastusvälineitä tai osallistua kalastusretkille ammattikalastajien opastuksella. Kalastamalla voi pyytää esimerkiksi turskaa, taimenta, kuhaa ja lohta.

3. Melonta ja SUP-lautailu

Vuonot ja sisävesistöt mahdollistavat myös melonnan ja SUP-lautailun harrastamisen Ålesundissa. Alueella on useita melontakeskuksia, joista voi vuokrata melontavarusteita ja osallistua ohjattuihin retkiin. Melonta tarjoaa upeat puitteet luonnosta nauttimiseen ja rauhalliseen liikkumiseen vesillä.

4. Golf

Ålesundissa on myös mahdollista harrastaa golfia. Alueella sijaitsee golfkenttä nimeltään ”Ålesund Golfpark”, joka tarjoaa haasteita ja iloa kaiken tasoisille golfareille. Kenttä sijaitsee kauniissa ympäristössä meren rannalla, ja sieltä avautuu upeat maisemat vuonoille.

5. Hiihto ja laskettelu

Talvisin Ålesundissa voi harrastaa hiihtoa ja laskettelua alueen lähellä sijaitsevilla hiihtokeskuksilla. Esimerkiksi Strandafjellet ja Sunnmørsalpane tarjoavat hyvät mahdollisuudet lasketteluun ja lumilautailuun. Alueella on myös useita hiihtolatuja, joilla voi harrastaa perinteistä hiihtoa tai luisteluhiihtoa.

6. Elämykset merellä

Ålesundin sijainti meren rannalla tarjoaa myös mahdollisuuksia erilaisiin merellisiin aktiviteetteihin. Esimerkiksi veneretket, purjehdus, snorklaus ja sukellus ovat suosittuja aktiviteetteja alueella. Myös valasretket ja kalastusretket ovat suosittuja aktiviteetteja, joissa pääsee tutustumaan Norjan upeaan meriluontoon.

Suositut hotellit Ålesundissa

1. Hotel Brosundet

Hotel Brosundet sijaitsee Ålesundin keskustassa, ja se on huippuluokan boutique-hotelli. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, joissa on modernit mukavuudet, kuten ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja minibaari. Hotellin ravintolassa tarjoillaan paikallisia herkkuja, ja asiakkailla on mahdollisuus nauttia merinäköalasta. Hotel Brosundet on saanut erittäin positiivisia arvosteluja palvelustaan ja sijainnistaan.

2. Clarion Collection Hotel Bryggen

Clarion Collection Hotel Bryggen sijaitsee Ålesundin sataman vieressä, ja se on suosittu matkailijoiden keskuudessa. Hotellissa on viihtyisät huoneet, joissa on ilmaiset Wi-Fi-yhteys, taulu-tv ja teen ja kahvin valmistusmahdollisuus. Hotelli tarjoaa myös ilmaisen aamiaisen ja iltapäiväteen. Vieraat voivat rentoutua hotellin sauna- ja kuntokeskuksessa. Clarion Collection Hotel Bryggen on saanut hyviä arvosteluja erityisesti sijainnistaan ja palvelustaan.

3. Scandic Parken

Scandic Parken sijaitsee Ålesundin keskustassa, kätevällä paikalla nähtävyyksien ja ostosmahdollisuuksien läheisyydessä. Hotellissa on moderneja huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja minibaari. Asiakkailla on pääsy hotellin kuntokeskukseen, saunalle ja uima-altaalle. Scandic Parken tarjoaa myös ilmaisen aamiaisen. Vieraiden arvostelut Scandic Parkenista ovat olleet positiivisia, erityisesti palvelun ja sijainnin osalta.

4. Quality Hotel Ålesund

Quality Hotel Ålesund sijaitsee Ålesundin keskustassa aivan sataman vieressä. Hotellissa on modernit huoneet, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja teen/kahvinvalmistusmahdollisuus. Asiakkailla on pääsy hotellin kuntokeskukseen ja saunalle. Quality Hotel Ålesund tarjoaa myös ilmaisen aamiaisen. Vieraat ovat antaneet positiivista palautetta hotellin sijainnista ja ravintolan ruoasta.

5. Scandic Ålesund

Scandic Ålesund sijaitsee Ålesundin keskustassa, kätevällä paikalla vaunutienoon, kauppojen ja ravintoloiden lähellä. Hotellissa on moderneja huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja teen/kahvinvalmistusmahdollisuus. Hotellin kuntokeskuksesta ja saunasta voi rentoutua päivän päätteeksi. Scandic Ålesund tarjoaa myös ilmaisen aamiaisen. Hotelli on saanut positiivista palautetta erityisesti henkilökunnan ystävällisyydestä ja siisteydestä.

Turvallisuus ja terveys

Rikollisuus

Ålesund on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, ja rikollisuusaste on melko alhainen. Tietyillä alueilla, kuten keskustan vilkkaissa paikoissa ja julkisissa kulkuneuvoissa, saattaa esiintyä varkauksia ja taskuvarkauksia, joten matkailijoiden tulisi olla varovaisia ja pitää huolta arvotavaroistaan.

Lääkintä- ja hätäpalvelut

Ålesundissa on hyvin varusteltu terveydenhuoltojärjestelmä, joka tarjoaa laadukkaita lääkäripalveluita ja sairaalahoitoa. Kaupungissa on useita terveysasemia ja apteekkeja, joista saa tarvittavia lääkkeitä. Hätätilanteissa tulee soittaa yleiseen hätänumeroon 112, josta apua saa nopeasti.

Turvallisuustoimet

Ålesundin kaupunki tekee aktiivisesti töitä turvallisuuden parantamiseksi ja ylläpitämiseksi. Kaupungilla on hyvin organisoitu turvallisuusjärjestelmä, joka sisältää muun muassa poliisin, palokunnan ja pelastuspalvelut. Kaupungin kaduilla on myös valvontakameroita, jotka auttavat valvomaan yleistä järjestystä ja turvallisuutta.

Terveysnäkökulma

Ålesund panostaa terveyden edistämiseen ja tarjoaa asukkailleen terveellisiä elämäntapoja tukevia palveluita. Kaupungissa on monia hyvinvointikeskuksia, joissa harjoitetaan aktiivista terveysvalistusta ja liikuntaa. Lisäksi kaupungin alueella on useita puistoja, jotka tarjoavat viihtyisän ympäristön ulkoiluun ja liikkumiseen.

Rannat ja Vesistöt

Rannat

Ålesundissa on monia kauniita hiekkarantoja, joista suosituimpia ovat Hessa, Løvika ja Aspøya. Hessa on pitkä ja hiekkaa täynnä oleva ranta, joka tarjoaa upeat näkymät vuorille. Løvika on autoton saari, joka tarjoaa hiekkarantoja ja kallioita, joilta voi hypätä veteen. Aspøya on rauhallinen ja lapsiystävällinen ranta, jossa on myös hyviä picnic-alueita.

Vesistöt

Ålesundin ympärillä on upeita vesistöjä, jotka tarjoavat mahdollisuuksia erilaisiin vesiaktiviteetteihin. Suosittuja aktiviteetteja ovat muun muassa kalastus, veneretket ja melontaretket. Voit myös vuokrata soutuveneen ja tutkia läheisiä saaria ja luonnonkauniita rantoja. Lisäksi Ålesundissa järjestetään sukelluskursseja ja -retkiä niille, jotka haluavat tutustua alueen vedenalaiseen maailmaan.

Yöelämä ja Viihde

Baarit ja klubit

Ålesundissa on useita baareja ja klubeja tarjoten vaihtoehtoja yöelämästä nauttiville. Muutamia suosittuja vaihtoehtoja ovat:

1. Brodahl: Tunnelmallinen baari, joka tarjoaa laajan valikoiman oluita ja muita juomia.

2. Terminalen Byscene: Suosittu klubi, jossa järjestetään live-esityksiä ja DJ-keikkoja.

3. Fru Guri av Edøy: Pieni ja intiimi baari, jossa voi nauttia hyvästä musiikista ja tarjoiluista.

4. Molja Lighthouse Bar: Merenrantabaari, josta voi ihailla upeita maisemia ja nauttia virvokkeita.

Elokuvateatterit

Ålesundissa on yksi elokuvateatteri, jossa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia:

1. Kino Ålesund: Nykyaikainen elokuvateatteri, jossa on useita elokuvasaleja. Tarjoaa monipuolisen valikoiman elokuvia eri genreistä.

Teatterit ja esitystaiteet

Ålesundissa voi kokea teatteriesityksiä ja muita esitystaiteen muotoja. Tässä muutamia suosittuja kohteita:

1. Ålesundin teatteri: Tarjoaa laajan valikoiman näytelmäesityksiä eri genreistä.

2. Parken kulttuuritalo: Monipuolinen kulttuuritalo, jossa järjestetään erilaisia esityksiä, konsertteja ja näyttelyitä.

Kasinot

Ålesundissa ei ole kasinoa. Lähin kasino on sijaitsee lähikaupungeissa, kuten Trondheimissa tai Bergenissä.

Musiikki ja keikat

Ålesundissa on useita paikkoja, joissa järjestetään live-musiikkiesityksiä ja keikkoja. Näitä voivat olla esimerkiksi:

1. Terminalen Byscene: Klubi, jossa järjestetään usein live-keikkoja eri artisteilta.

2. Teatteri, kulttuuritalot ja muut tapahtumapaikat: Järjestävät säännöllisesti konsertteja ja musiikkitapahtumia.

3. Festivaalit: Ålesundissa järjestetään erilaisia musiikkifestivaaleja, joissa voi nauttia elävästä musiikista.

Muu viihde

Ålesundissa voi nauttia myös muista viihdemuodoista, kuten stand-up-komiikasta, performansseista tai improesityksistä. Nämä tapahtuvat usein kulttuuritaloissa, teattereissa tai muissa tapahtumapaikoissa kaupungissa.

Luontokohteet ja Retkeily

Ålesundin vuoret

Ålesundin ympärillä kohoavat upeat vuoret tarjoavat upeita näkymiä kaupunkiin ja sen ympäristöön. Aksla-nimiseltä vuorelta voi ihailla kaupungin maisemia lintuperspektiivistä. Näkymät ovat erityisen hienot auringonlaskun aikaan. Vuorille voi myös tehdä patikointiretkiä ja nauttia upeista luontopoluista.

Sunnmørsalpane

Ålesundin lähellä sijaitseva Sunnmørsalpane on yksi Norjan upeimmista vuoristoalueista. Alueella on mahdollista harrastaa monenlaisia ulkoiluaktiviteetteja, kuten patikointia, kiipeilyä, hiihtoa ja pyöräilyä. Sunnmørsalpane tarjoaa upeita näkymiä vuoristomaisemiin ja sen alueella kulkee myös useita upeita patikointireittejä.

Runde saari

Runde saari sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Ålesundista. Saari on tunnettu erityisesti lintubongareiden keskuudessa, sillä se on yksi Norjan suosituimmista lintusaarista. Saarella voi ihailla monenlaisia lintulajeja, kuten merikotkia, papukaijamerikotkia ja lunniakin. Rundelta löytyy myös upeita patikointireittejä, jotka tarjoavat upeita maisemia niin merelle kuin ympäröivään luontoon.

Trollstigen

Trollstigen, eli Trollejen tie, on yksi Norjan kuuluisimmista nähtävyyksistä. Tie kulkee jylhien fjordien ja vuoristomaisemien läpi, ja tarjoaa upeita näkymiä vuorille ja vesiputouksille. Trollstigen on myös suosittu retkeilykohde, jossa voi tehdä patikointiretken vuorille tai nauttia upeista maisemista auton ikkunasta.

Geirangerfjord

Geirangerfjord on yksi Norjan kuuluisimmista ja kauneimmista fjordeista. Fjordi tarjoaa upeat maisemat jylhiin vuoristomaisemiin ja sen kirkkaat vedet houkuttelevat monia veneilijöitä. Geirangerfjordin alueella voi myös tehdä patikointiretkiä ja ihailla upeita vesiputouksia, kuten tunnettua Syvartet-vesiputousta.

Tennfjord

Tennfjord on pieni kylä Ålesundin lähellä ja se sijaitsee upean vuoristomaiseman keskellä. Tennfjordin alue tarjoaa monia mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn. Alueella voi tehdä patikointiretkiä vuorille, nauttia upeista näkymistä tai kokeilla kalastusta. Tennfjordin satamasta voi myös lähteä veneretkelle Geirangerfjordille.

Hjørundfjord

Hjørundfjord on upea ja syrjäinen fjordi Ålesundin lähistöllä. Fjordi tarjoaa upeat maisemat vuorille ja on suosittu paikka harrastaa erityisesti kalastusta. Hjørundfjordin rauhalliset vedet houkuttelevat myös veneilijöitä. Fjordille voi tehdä veneretkiä tai vaelluksia vuorille, ja nauttia samalla luonnon rauhasta.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet

Borgundin vanha kirkko

Borgundin vanha kirkko on keskiaikainen puukirkko, joka sijaitsee noin 30 kilometriä Ålesundista lounaaseen. Kirkko rakennettiin noin vuonna 1180 ja se on yksi Norjan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista puurakennuksista. Borgundin vanhassa kirkossa voi tutustua keskiaikaiseen arkkitehtuuriin ja kokonaisuuteen, joka oli tyypillistä tuohon aikaan.

Brosundetin vanha kaupunki

Brosundetin vanha kaupunki on Ålesundin historiallinen alue, joka sijaitsee keskustan tuntumassa. Alueella on säilynyt useita vanhoja rakennuksia, jotka olivat vaurioituneet pahoin vuoden 1904 palossa, mutta myöhemmin entisöitiin. Vanhassa kaupungissa voi nähdä esimerkiksi Jugend-tyylisiä rakennuksia ja kapeita katuja, jotka luovat viehättävän ja historiallisen tunnelman.

Vågan kirkko

Vågan kirkko on upea keskiaikainen kivikirkko, joka sijaitsee Ålesundin keskustassa. Kirkko rakennettiin 1200-luvulla ja se on yksi vanhimmista säilyneistä kivikirkoista Norjassa. Vågan kirkon arkkitehtuuri edustaa goottilaista tyyliä, ja sen sisätiloissa voi ihailla kauniita freskoja ja perinteistä kirkkotaidetta.

Aksla-näköalapaikka

Aksla-näköalapaikka sijaitsee Ålesundin keskustan lähellä ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivään maisemaan. Akslan kukkulalta löytyy myös Ålesundin sotamuisto, joka on omistettu toisen maailmansodan aikaisille tapahtumille. Näköalapaikalle pääsee joko kävellen tai ajamalla vuorelle johtavaa tietä pitkin.

Norsk Fiskerimuseum

Norsk Fiskerimuseum on kalastushistoriasta kertova museo, joka sijaitsee Ålesundin keskustassa. Museo esittelee Norjan kalastushistoriaa ja merenkulkukulttuuria monipuolisesti erilaisten näyttelyiden kautta. Näyttelyissä voi tutustua esimerkiksi kalastusvälineisiin, kalastajaelämään ja merenkulkuperinteisiin. Museo on suosittu vierailukohde erityisesti niiden keskuudessa, jotka ovat kiinnostuneita merenkulusta ja kalastuksesta.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Aksla-näköalapaikka

Aksla-näköalapaikka sijaitsee Ålesundin keskustasta noin 418 askelmaa ylös mäkeä ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupunkiin ja ympäröivään maisemaan.

Sukkahousutorni

Sukkahousutorni on Ålesundin keskustassa sijaitseva näköalatorni, josta avautuu kaunis näköala kaupunkiin ja vuonolle.

Fjellstua-näköalapaikka

Fjellstua-näköalapaikka sijaitsee Akslavuoren huipulla ja tarjoaa upean näköalan Ålesundin kaupunkiin, vuonolle ja ympäröivään luontoon. Paikalle pääsee joko kävellen tai bussilla.

Alnesin majakka

Alnesin majakka sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Ålesundista ja tarjoaa upeat näkymät merelle ja ympäröivään maisemaan. Majakalla on myös näyttelytiloja, joissa voi tutustua majakan historiaan.

Tueneset-näköalatasanko

Tueneset on näköalatasanko noin 56 kilometrin päässä Ålesundista. Paikka tarjoaa upeat näkymät Geiranger-vuonolle, joka on Unescon maailmanperintökohde.

Sukkertoppen-näköalapaikka

Sukkertoppen on Ålesundin lähellä sijaitseva näköalapaikka, josta voi ihailla upeita näkymiä kaupunkiin, vuonolle ja ympäröivään luontoon. Paikalle pääsee patikoimalla.

Sunnmørsalpane

Sunnmørsalpane on alue Ålesundin lähellä, josta löytyy useita upeita panoraama- ja näköalapaikkoja. Alueella voi esimerkiksi patikoida ja ihailla upeita maisemia vuoristossa.Kohteen sijainti maa on Norja.

Jätä kommentti