Halvat lennot Alicante

Nähtävyydet ja kohteet

1. Linnoitus Santa Barbara

Linnoitus Santa Barbara on yksi Alicanten tärkeimmistä nähtävyyksistä. Se sijaitsee Benacantil-vuoren huipulla ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja Välimerelle. Linnoituksen historia ulottuu aina roomalaisajoilta asti, mutta nykyinen linnoitus on peräisin 1500-luvulta. Alueella voi vierailla ilmaiseksi ja tutustua erilaisiin näyttelyihin ja historiallisiin esineisiin.

2. Alicanten vanhakaupunki (El Barrio)

Alicanten vanhakaupunki, El Barrio, on kiehtova alue, jossa voi kokea perinteistä espanjalaista tunnelmaa. Kapeat kujat, värikkäät talot ja vilkkaat aukiot houkuttelevat kävelylle. Alueella on myös monia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi maistella paikallisia herkkuja.

3. Explanada de España

Explanada de España on Alicanten tunnetuin kävelykatu, joka sijaitsee merenrannalla. Katu on päällystetty kauniilla marmorilaatoilla, ja sen varrella on palmuja, kukkia ja paljon terasseja. Alueella järjestetään usein erilaisia tapahtumia ja markkinoita.

4. Santa Marija-kirkko

Santa Maria-kirkko on yksi Alicanten merkittävimmistä uskonnollisista rakennuksista. Se sijaitsee vanhankaupungin sydämessä ja on rakennettu 1200-luvulla muslimien aikaisen moskeijan päälle. Kirkko on goottilaistyylinen ja sisältää kauniita kattomaalauksia ja barokkityylisiä alttaritauluja.

5. Arkeologinen museo MARQ

Alicanten arkeologinen museo, MARQ, on yksi Espanjan parhaimmista arkeologisista museoista. Museo sijaitsee modernissa rakennuksessa ja esittelee alueen rikasta historiaa esineiden, näyttelyiden ja multimediaesitysten avulla. MARQ:ssa voi tutustua muun muassa roomalaisten ja foinikialaisten aikakausien jäänteisiin.

6. Ranta Playa del Postiguet

Playa del Postiguet on suosittu ranta keskellä Alicanten kaupunkia. Ranta on hienoa hiekkaa, ja sen valkea väri luo upeat maisemat. Ranta tarjoaa monia palveluita, kuten ravintoloita, kahviloita ja aurinkotuoleja. Siellä voi nauttia auringosta ja uida Välimeressä.

7. Albufereta-ranta

Albufereta-ranta sijaitsee noin 4 kilometrin päässä Alicanten keskustasta. Se on hieman pienempi ja rauhallisempi kuin Playa del Postiguet, mutta tarjoaa kuitenkin kauniit maisemat ja upeat mahdollisuudet rentoutumiseen ja uimiseen.

8. Luonnonsuojelualueen Serra Geladan kävelyretket

Alicanten lähellä sijaitseva Serra Geladan luonnonsuojelualue tarjoaa upeat mahdollisuudet luonnon ja patikoinnin ystäville. Alueella on useita merkittyjä reittejä, joita pitkin voi vaeltaa ja ihailla alueen kaunista luontoa, kuten vuoria, jokia ja luolia.

9. Castillo de San Fernando

Castillo de San Fernando on pienempi linnoitus Alicantessa, joka sijaitsee Tossal de Manisesin kukkulalla. Linnoituksella on historiallinen merkitys, ja siellä voi vierailla ilmaiseksi nauttimassa kauniista näkymistä kaupunkiin ja merelle.

10. Luolasto Cueva de las Calaveras

Cueva de las Calaveras on luolasto, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Alicantesta. Se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua maanalaisten luolien lumoavaan maailmaan. Luolaston sisältä löytyy lukuisia stalaktiitti- ja stalagmiittimuodostelmia, ja siellä voi osallistua opastetuille kierroksille.

Kulttuuri ja Historia

1. Arkeologinen museo Alicante

Arkeologinen museo Alicante sijaitsee MARQ:in (Alicanten arkeologinen museo) rakennuksessa. Museossa on näyttelyitä, jotka esittelevät alueen esihistoriaa, antiikin ajan kulttuuria ja historiallisia tapahtumia.

2. Alicanten linna

Alicanten linna, Castillo de Santa Bárbara, on keskiaikainen linnoitus, joka kohoaa yli kaupungin keskustan. Linna tarjoaa upean näköalan kaupungin yli ja toimii suosittuna turistikohteena.

3. Santa María Basilika

Santa María Basilika on goottilainen kirkko, joka sijaitsee Alicanten vanhassa kaupungissa. Se on peräisin 1300-luvulta ja on yksi kaupungin tärkeimmistä historiallisista rakennuksista.

4. Museo de Bellas Artes Gravina

Museo de Bellas Artes Gravina on taidemuseo, joka esittelee laajan kokoelman espanjalaista taidetta. Museo sijaitsee entisessä aatelishenkilön residenssissä ja tarjoaa näyttelyitä eri taiteen aikakausilta.

5. Explanada de España

Explanada de España on kuuluisa rantabulevardi Alicanten sataman läheisyydessä. Se on laatoitettu kävelykatu, joka on suosittu paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa. Bulevardi on koristeltu päällystetyn keramiikan mosaiikkilaatoilla.

6. Semana Santa -pääsiäisjuhlat

Alicantessa vietetään perinteisiä Semana Santa -pääsiäisjuhlia. Juhlat sisältävät kulkueita, joihin osallistuu erilaisia uskonnollisia kuvaelmia ja patsaita. Pääsiäisen aika on merkittävä tapahtuma kaupungin kulttuurikalenterissa.

Ruokailu ja ravintolat Alicanteessa

Alicanten ruokakulttuuri

Alicantessa on vahva Välimeren ruokakulttuuri, joka tarjoaa herkullisia tuoreita mereneläviä, vihanneksia ja oliiviöljyä. Alueella on myös vaikutteita arabialaisesta ja valencian kulttuurista.

Klassiset alicantelaiset ruokalajit

Alicanten alueella on useita perinteisiä ruokalajeja. Yksi suosituimmista on arroz a banda, joka on riisiä, joka on keitetty kalaliemessä ja tarjoillaan yleensä aiolin kanssa. Toisena esimerkkinä on paella alicantina, joka on herkullinen riisiruoka, jossa on kananpaloja, vihanneksia ja mausteita.

Pääkadut ja alueet ruokailua varten

1. El Barrio – Alicanten vanhakaupunki on täynnä pieniä ravintoloita, joissa voit maistella perinteisiä alicantelaisia ​​ruokia. Tämä alue on erityisen suosittu illallisille.

2. Explanada de España – Tämä kaunis kävelykatu, joka kulkee rannikkoa pitkin, tarjoaa useita ravintoloita, joissa voit nauttia merinäköalasta lounaan tai illallisen aikana.

3. Plaza de los Luceros – Tämä vilkas aukio on täynnä kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia päivällä tai illalla.

Suosituimmat ravintolat

1. Nou Manolin – Tämä suosittu ravintola tarjoaa perinteisiä välimerellisiä ruokia modernilla twistillä. Heidän erikoisuutensa on heidän tuoreet merenelävät.

2. Casa Julio – Tämä paikallinen perheravintola on erikoistunut herkullisiin tapaksiin. Voit nauttia maukkaista ja autenttisista välimerellisistä makuista tässä tunnelmallisessa ravintolassa.

3. Dársena – Tämä ravintola tarjoaa modernia välimerellistä keittiötä upealla merinäköalalla. Voit nauttia herkullisista annoksista samalla kun ihastelet kauniita maisemia.

4. La Taberna del Gourmet – Tämä ravintola tarjoaa gourmet-tason ruokaa ja laajan valikoiman viinejä. Voit kokea hienostuneen ja herkullisen ruokailuelämyksen tässä tyylikkäässä ravintolassa.

5. Cervecería Sento – Tämä perinteinen ravintola tarjoaa alicantelaisen ruoan klassikot, kuten paellan ja mereneläviä. Voit nauttia aitoa alicantelaista makua tässä rennossa ilmapiirissä.

Katuruoka

Alicantessa on myös monia katuruokakojuja, joissa voit maistella paikallisia herkkuja. Näihin kuuluu muun muassa vaaleanpunaiset debrät, joka on suosittu leivonnainen, sekä churroja, joita voi nauttia suklaakastikkeen kanssa.

Hintataso

Alicanten ruokapaikoissa hintataso vaihtelee edullisista paikallisista ravintoloista hienompiin gourmet-ravintoloihin. Yleisesti ottaen ruokailu Alicantessa ei kuitenkaan ole erityisen kallista verrattuna muihin suurkaupunkeihin.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Rannat

Alicante on tunnettu upeista rannoistaan. Esimerkkejä suosituista rannoista ovat Postiguet-ranta, joka sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa ja tarjoaa hienon hiekkarannan sekä palveluita kuten aurinkotuoleja ja rantaravintoloita. Toinen suosittu ranta on San Juan, joka sijaitsee noin 10 kilometriä kaupungin keskustasta pohjoiseen. Tällä pitkällä hiekkarannalla on tilaa levittäytyä ja se tarjoaa myös erilaisia ​​vesiurheilumahdollisuuksia.

Linnat ja näköalapaikat

Alicante tarjoaa myös upeita näköalapaikkoja ja historiallisia linnoja. Esimerkiksi Santa Bárbara -linna kohoaa Benacantil-vuorella ja tarjoaa upeat näkymät Alicanteen ja Välimerelle. Toisena vaihtoehtona voit vierailla San Fernando -linnassa, joka sijaitsee keskustan alueella ja tarjoaa myös upeita näköaloja kaupunkiin.

Golf

Golfin ystäville Alicante tarjoaa useita golfkenttiä. Esimerkiksi Alenda Golf sijaitsee noin 15 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Tällä kentällä on 18 reikää ja se on suosittu paikallisten asukkaiden ja turistien keskuudessa. Toisena vaihtoehtona voit kokeilla Bonalba Golf Clubia, joka sijaitsee hieman pohjoiseen Alicantea ja tarjoaa myös mahdollisuuden pelata golfia.

Vesipuistot

Perheen pienemmillä on mahdollisuus nauttia vesipuistoista. Esimerkiksi Aqua Natura on suuri vesipuisto, joka sijaitsee suhteellisen lähellä Alicantea. Tämä vesipuisto tarjoaa erilaisia ​​liukumäkiä, altaita ja muita aktiviteetteja koko perheelle. Lähellä sijaitsee myös Pola Park, joka on enemmän huvipuisto, mutta tarjoaa myös vesialueen, jossa voi viilentää itseään ja nauttia vedestä.

Kulttuuri ja taide

Alicante on myös kulttuurisesti rikas kaupunki, jossa on useita taidemuseoita, teattereita ja gallerioita. Esimerkiksi Museo de Arte Contemporáneo de Alicante (MACA) tarjoaa näyttelyitä moderneista taideteoksista. Myös Teatro Principal de Alicante on suosittu paikka nauttia teatteriesityksistä ja musikaaleista.

Shoppailu

Alicantesta löydät myös hyvät mahdollisuudet shoppailuun. Kaupungissa on useita ostoskeskuksia, kuten Plaza Mar 2, jossa on lukuisia kauppoja, ravintoloita ja elokuvateatteri. Myös kaupungin keskustassa on monia pieniä kauppoja ja putiikkeja, jotka tarjoavat paikallisia tuotteita ja käsitöitä.

Suositut hotellit Alicante

1. Hotel Hospes Amérigo

Hotel Hospes Amérigo sijaitsee aivan Alicanten vanhassakaupungissa, joten se tarjoaa helpon pääsyn kaupungin nähtävyyksiin, ravintoloihin ja ostoskeskuksiin. Hotellin huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niistä avautuu upea näköala merelle tai kaupunkiin. Asiakkaat voivat rentoutua kattouima-altaalla ja nauttia herkullisista aterioista hotellin ravintolassa.

2. Hotel Meliá Alicante

Hotel Meliá Alicante sijaitsee aivan Playa del Postiguet -rannan vieressä, joten rantaan pääsee helposti muutamassa minuutissa. Hotellin huoneet ovat moderneja ja viihtyisiä, ja suurelta osalta niistä avautuu upea merinäköala. Hotellissa on ulkouima-allas- ja poreallasalue, useita ravintoloita ja baareja sekä kuntokeskus.

3. Hotel Castillo de Santa Bárbara

Hotel Castillo de Santa Bárbara sijaitsee aivan Santa Bárbara -linnan vieressä, joten se tarjoaa upeat näkymät sekä kaupungin kattojen yli että Välimerelle. Tämä viehättävä hotelli tarjoaa viihtyisiä ja tyylikkäitä huoneita sekä ravintolan, jossa voi maistella perinteisiä alicantelaisia ruokia.

4. Hotel Maya Alicante

Hotel Maya Alicante sijaitsee kauniilla paikalla rauhallisen Albuferetan rannan vieressä, mutta silti lähellä kaupungin keskustaa. Hotellissa on modernit huoneet, joissa on parveke ja näköala merelle tai Albuferetan luonnonsuojelualueelle. Hotellin palveluihin kuuluu uima-allas, ravintola ja baari sekä kuntokeskus.

5. Hotel Eurostars Lucentum

Hotel Eurostars Lucentum sijaitsee Alicanten keskustassa lähellä kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä ja liikenneväyliä. Hotellin huoneet ovat tilavia ja moderneja, ja niistä löytyy kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös kuntokeskus, ravintola ja baari.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

Alicanten kaupunki on yleisesti ottaen turvallinen paikka, mutta kuten missä tahansa muussakin kaupungissa, matkailijoita kehotetaan pitämään huolta omasta turvallisuudestaan ja noudattamaan yleisiä varovaisuusperiaatteita. Tässä muutamia huomioitavia asioita turvallisuuteen liittyen:

1. Matkailijoiden tulisi välttää liikkumista yksinäisillä tai pimeillä kaduilla.
2. Arvokkaat tavarat tulisi säilyttää turvallisessa paikassa ja pitää silmällä ympäristöä varkausten varalta.
3. Pidä passi, rahat ja muut tärkeät asiakirjat turvallisessa paikassa hotellissa.
4. Noudata liikennesääntöjä ja ole erityisen varovainen pyöräilijöitä ja moottoripyöriä kohtaan.
5. Ole tietoinen taskuvarkaista ja pidä arvotavarat, kuten kännykkä, lompakko tai kamera, turvallisesti mukanasi.

Terveys

Alicantessa terveyspalvelut ovat yleisesti hyvällä tasolla. Tässä muutamia huomioitavia asioita terveyteen liittyen:

1. Eurooppalainen sairaanhoitokortti tai matkavakuutus kattaa lääketieteellisen hoidon Alicantessa.
2. Jos tarvitset lääketieteellistä hoitoa, suositeltavaa on hakeutua heti terveysasemalle tai sairaalaan.
3. Alicantesta löytyy lukuisia apteekkeja, jotka tarjoavat laajan valikoiman lääkevalmisteita.
4. Veden juominen suoraan hanasta on yleensä turvallista Alicantessa, mutta herkkävatsaisille voi suositella pullotettua vettä.
5. Aurinkorasvan käyttö on tärkeää Alicanten auringon voimakkuuden vuoksi. Suojaa ihoasi auringolta käyttämällä korkean suojakertoimen aurinkovoidetta ja suojakäsineitä sekä -hattua tarvittaessa.

Huomaa, että nämä ohjeet ovat yleisiä eikä niitä tulisi pitää täydellisinä. On aina suositeltavaa ottaa yhteyttä paikallisiin terveysviranomaisiin tai matkaoppaisiin saadaksesi ajan tasalla olevaa tietoa terveyteen ja turvallisuuteen liittyen.

Rannat ja Vesistöt:

1. Playa del Postiguet

Playa del Postiguet on Alicanten kaupungin kuuluisin ranta. Se sijaitsee kaupungin keskustassa, lähellä satama-aluetta. Ranta on hienoa hiekkaa ja tarjoaa upeat näkymät Välimerelle. Se on suosittu paikka auringonottoon ja uintiin.

2. Playa de San Juan

Playa de San Juan on yksi suurimmista ja suosituimmista rannoista Alicanten alueella. Se sijaitsee noin 10 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Ranta on pitkä ja leveä hiekkaranta, joka tarjoaa runsaasti tilaa aurinkotuoleille ja rantapeleille. Täällä voi nauttia myös erilaisista vesiurheilulajeista, kuten surffauksesta ja purjelautailusta.

3. Playa de la Albufereta

Playa de la Albufereta sijaitsee Playa de San Juanin naapurissa, ja se on toinen suosittu ranta alueella. Ranta on hieman pienempi kuin Playa de San Juan, mutta tarjoaa kuitenkin kauniit hiekkarannat ja kirkkaan veden. Täällä voi nauttia rauhallisemmasta ilmapiiristä ja rentoutua auringossa.

4. Playa de la Almadraba

Playa de la Almadraba on pienempi ja suojaisampi ranta, joka sijaitsee aivan Alicanten kaupungin eteläpuolella. Ranta on kivikkoisempi kuin muut rannat, mutta se tarjoaa upeat maisemat ja rauhallisen ympäristön. Tämä ranta sopii erityisesti niille, jotka haluavat nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta.

5. Cabo de las Huertas

Cabo de las Huertas on kauniin luonnonkaaren muodostama niemi, joka sijaitsee Alicanten eteläosassa. Se tarjoaa upeat näkymät Välimerelle ja mahdollisuuden nauttia kauniista luontopoluista. Alueella on myös useita pieniä poukamia ja piilotettuja rantoja, jotka ovat suosittuja snorklaajien ja sukeltajien keskuudessa.

6. Marjal de Pego-Oliva

Marjal de Pego-Oliva on luonnonsuojelualue, joka sijaitsee Alicanten pohjoisosassa. Alue koostuu kosteikoista, suistoista ja laguuneista, jotka tarjoavat upean ympäristön lintubongareille ja luonnonystäville. Alueella on myös useita vaellusreittejä ja mahdollisuus kalastukseen.

Yöelämä ja viihde Alicantessa

Baarit ja klubit

Alicante tarjoaa monipuolisen valikoiman baareja ja klubeja, joissa voi nauttia yöelämästä. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Havana Varadero, joka on suuri klubi, jossa voi tanssia ja kuunnella erilaisia musiikkityylejä. Toisena vaihtoehtona voi vierailla Club Boutique, joka on tyylikäs yökerho ja suosittu kohtaamispaikka. Myös Teatre Principal on suosittu paikka, jossa voi nauttia juomia ja viihdettä.

Ravintolat ja ruokailu

Alicante tarjoaa laajan valikoiman ravintoloita, jotka tarjoavat perinteistä espanjalaista ruokaa ja kansainvälisiä herkkuja. Keskustan alueella on runsaasti ravintoloita, jotka tarjoavat esimerkiksi tapaksia ja paikallisia mereneläviä. Myös rannan tuntumassa on useita ravintoloita, joissa voi nauttia merinäköalasta samalla kun herkuttelee herkullisia ruokia.

Teatterit ja esitykset

Alicante tarjoaa useita teattereita ja esityksiä niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoillekin. Teatro Principal on suosittu teatteripaikka, jossa esitetään erilaisia näytelmiä ja konsertteja. Myös Casa Mediterraneossa järjestetään erilaisia esityksiä, kuten tanssiesityksiä ja musiikkikonsertteja. Lisäksi Alicantessa on monenlaisia pienempiä teattereita ja tapahtumapaikkoja, jotka tarjoavat elämyksiä teatterin ystäville.

Elokuvateatterit

Elokuvien ystävät voivat nauttia Alicanten elokuvateatteritarjonnasta. Esimerkiksi Panoramis -kauppakeskuksessa sijaitsee useita elokuvateattereita, joissa voi katsoa paikallisia ja kansainvälisiä elokuvia eri genreistä. Myös Lumiere Cinema tarjoaa monipuolisen valikoiman elokuvia. Elokuvateattereissa on yleensä sekä espanjankielisiä että tekstityksiä sisältäviä elokuvia, joten eri kielillä pärjääminen ei ole ongelma.

Kulttuuritapahtumat

Alicante tarjoaa runsaasti kulttuuritapahtumia eri muodoissaan. Esimerkiksi San Juan Juhla, joka järjestetään kesäkuun 23. päivä, on suosittu tapahtuma Alicantessa. Tapahtuman aikana kaupunki täyttyy musiikista, tanssista ja ilotulituksista. Lisäksi Alicante järjestää erilaisia musiikki- ja teatterifestivaaleja sekä taide- ja valokuvanäyttelyitä ympäri vuoden. Näitä tapahtumia voi seurata eri paikoissa, kuten esimerkiksi Casa de la Cultura -kulttuuritalolla.

Luontokohteet ja retkeily Alicanteessa

Tabarcan saari

Tabarcan saari on pieni saari noin 22 kilometrin päässä Alicanten rannikolta. Saari on luonnonsuojelualue ja siellä on kauniit rannat ja kristallinkirkkaat vedet, jotka houkuttelevat snorklaajia ja sukeltajia. Saarella voi kävellä pitkin kapeita kujia ja rentoutua paikallisissa ravintoloissa nauttien tuoreista meren antimista.

Serra de Mariola

Serra de Mariola on vuoristoalue, joka sijaitsee noin 55 kilometrin päässä Alicanten kaupungista. Se on suosittu retkeilyalue, jossa on monia merkittyjä polkuja ja patikointireittejä. Alueella on myös upeita maisemia, vesiputouksia ja historiallisia rakennuksia, kuten luostari. Lisäksi Serra de Mariola on tunnettu luonnonvaraisesta eläimistöstään.

Laguna de la Mata

Laguna de la Mata on suolajärvi, joka sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Alicanten kaupungista. Se on tärkeä elinympäristö monille lintulajeille, ja alueella on lintutorni, josta voi tarkkailla lintuja. Järvi on myös suosittu retkeilykohde, ja sen ympäristössä on kulkureittejä, joita voi kävellä. Lisäksi järvi tarjoaa kauniita maisemia ja rauhallista ympäristöä luontoharrastajille.

El Palmeral

El Palmeral on puistoalue, joka sijaitsee Alicanten kaupungin keskustan läheisyydessä. Se on yli 200 000 neliömetrin kokoinen palmupuutarha ja yksi suurimmista Euroopassa. Puistossa on kävelyreittejä palmujen välissä ja lampia, joissa on vesilintuja. El Palmeral tarjoaa rauhallisen ympäristön rentoutumiseen ja luontokokemusten nauttimiseen kaupungin vilinän keskellä.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet

Santa Bárbaran linna

Santa Bárbaran linna on keskiaikainen linnoitus, joka sijaitsee Benacantil-vuoren huipulla Alicanten kaupungissa. Linna tarjoaa upean näköalan Alicanten kaupunkiin ja Välimerelle. Se on yksi kaupungin tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä.

Katedraali San Nicolás de Bari

Katedraali San Nicolás de Bari on yksi Alicanten tärkeimmistä uskonnollisista kohteista. Se on rakennettu goottilaiseen tyyliin 1400-luvulla ja se sijaitsee vanhan kaupungin keskellä. Katedraalissa on upea sisustus ja koristeltuja alttareita, sekä arvokkaita taide-esineitä.

Santa Marían kirkko

Santa Marían kirkko on yksi vanhimmista kirkoista Alicantessa. Se on rakennettu goottilaiseen tyyliin 1300-luvulla. Kirkon sisällä on alttaritauluja ja kauniita lasimaalauksia. Kirkossa voi myös ihailla barokkityyliin koristeltuja alttareita.

Luostari Santa Faz

Luostari Santa Faz sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Alicanten keskustasta. Se on pyhiinvaelluskohde, ja siellä säilytetään perinteisesti pyhää rättiä, San Juan Bautista -veljestön tuomaa reliikkiä. Vuosittain luostarissa järjestetään Santa Fazin juhla, johon osallistuu tuhansia ihmisiä.

Luostari Santo Domingo

Luostari Santo Domingo on dominikaanien rakentama luostari, joka sijaitsee Alicanten vanhassa kaupungissa. Luostarissa voi ihailla barokkityylisiä alttaritauluja ja kirkon sisätilat ovat hyvin koristeelliset. Luostarin kappelissa on myös useita pyhiinvaelluskohteita.

Castle of Santa Barbara

Castle of Santa Barbara is a medieval fortress located on top of Mount Benacantil in the city of Alicante. The castle offers a stunning view of the city of Alicante and the Mediterranean Sea. It is one of the city’s most important historical attractions.

Cathedral of San Nicolás de Bari

The Cathedral of San Nicolás de Bari is one of Alicante’s most important religious sites. It was built in the Gothic style in the 15th century and is located in the center of the old town. The cathedral has a beautiful interior with decorated altars and valuable artworks.

Church of Santa María

The Church of Santa María is one of the oldest churches in Alicante. It was built in the Gothic style in the 14th century. Inside the church, there are altarpieces and beautiful stained glass windows. The church also features baroque-style decorated altars.

Monastery of Santa Faz

The Monastery of Santa Faz is located about five kilometers from the center of Alicante. It is a pilgrimage site, and traditionally it preserves the Holy Veil, a relic brought by the San Juan Bautista brotherhood. Every year, the monastery hosts the Santa Faz festival, which attracts thousands of people.

Monastery of Santo Domingo

The Monastery of Santo Domingo is a Dominican monastery located in Alicante’s old town. The monastery features baroque-style altarpieces, and its interior is highly decorative. The chapel of the monastery also houses several pilgrimage destinations.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Santa Barbara -linna

Santa Barbara -linna sijaitsee Benacantil-vuorella ja tarjoaa upeat näkymät Alicanten kaupunkiin ja Välimerelle. Linna on rakennettu 800-luvulla ja siellä voi tutustua muun muassa keskiaikaisiin vallituksiin ja museoon.

2. Explanada de España

Explanada de España on Alicanten kuuluisa rantakatu, joka tarjoaa upeat merinäkymät. Sen värikäs kivipäällysteinen kävelykatu on suosittu paikka nauttia auringosta ja kävellä pitkin Välimeren rantaa.

3. Castillo de San Fernando

Castillo de San Fernando sijaitsee kauniilla Tossal-vuorella, ja sieltä avautuu upeat näköalat Alicanten kaupunkiin ja sen ympäristöön. Linnoitus on peräisin 1800-luvulta ja tarjoaa myös mielenkiintoisen historiallisen kokemuksen.

4. Monte Benacantil

Monte Benacantil on Alicanten korkein vuori, jossa sijaitsee myös Santa Barbara -linna. Vuorelta avautuu upeat panoraamanäkymät Alicanteen, Välimerelle ja ympäröiviin maisemiin. Matka vuorelle voi olla jyrkkä, mutta näkymät palkitsevat vaivan.

5. La Ereta -puisto

La Ereta -puisto on kaunis puisto, joka sijaitsee Tossal-vuoren juurella. Puiston korkeimmilta kohdilta voi ihailla upeita panoraamanäkymiä Alicanteen ja merelle. Puistossa voi myös nauttia rauhallisesta ilmapiiristä ja luonnonkauniista ympäristöstä.

6. Canelobre Caves

Canelobre Caves on kaunis luolasto, joka sijaitsee noin 24 kilometriä Alicanten kaupungista pohjoiseen. Luolat tarjoavat upeat panoraamanäkymät ja vaikuttavat stalaktiitit ja stalagmiitit luovat taianomaisen ilmapiirin.

7. Postiguet-ranta

Postiguet-ranta sijaitsee aivan Alicanten kaupungin keskustassa ja tarjoaa upeat näkymät sekä Välimerelle että kaupunkiin. Tämä suosittu ranta on erinomainen paikka rentoutua auringon alla ja nauttia kauniista maisemista.

8. Horridon-kukkula

Horridon-kukkula sijaitsee lähellä Alicanten kaupunkia ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupunkiin ja ympäröivään maisemaan. Kukkulalla voi myös vaeltaa ja tutustua luontoon samalla kun nauttii upeista maisemista.

9. Lucentum

Lucentum on antiikin Rooman aikainen arkeologinen alue, josta avautuu kauniit panoraamanäkymät Alicanteen ja sen ympäristöön. Alueelta löytyy muun muassa roomalainen teatteri ja raunioita, joista voi kuvitella menneen ajan elämää.

10. Tossal de Manises -alue

Tossal de Manises -alue sijaitsee keskellä Alicanten kaupunkia ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Alueella sijaitsee muun muassa häikäisevä veistosten puisto, jossa voi ihailla taiteen ja maiseman yhdistelmää.Kohteen sijainti maa on Espanja.

Jätä kommentti