Halvat lennot Almaty

Nähtävyydet ja kohteet

Panfilovin puisto on suosittu puisto Almatyn keskustassa. Puisto on nimetty Neuvostoliiton aikana 1940-luvulla kaatuneiden sankarien kunniaksi. Puistossa sijaitsee myös kuuluisa Zenkovin katedraali, joka on maailman suurin puukirkko. Puistossa on myös muita nähtävyyksiä, kuten sotamuistomerkki ja lasten leikkipaikka.

Zenkovin katedraali sijaitsee Panfilovin puistossa Almatyn keskustassa. Se on maailman suurin puukirkko ja yksi Almatyn tunnetuimmista nähtävyyksistä. Katedraali rakennettiin vuonna 1904 ilman yhtäkään naulaa, mikä on ainutlaatuista. Katedraalia voi käydä ihailemassa sekä sisä- että ulkopuolelta.

Almatyn eläintarha on yksi Kazakstanin suurimmista ja vanhimmista eläintarhoista. Se sijaitsee Ili-joen rannalla kauniissa ympäristössä. Eläintarhassa voi nähdä laajan valikoiman erilaisia eläimiä, kuten tiikereitä, leijonia, karhuja ja apinoita. Eläintarha on suosittu kohde erityisesti perheiden keskuudessa.

Green Bazaar, tai Zelyony Bazaar, on Almatyn vilkas ja värikäs tori. Se on yksi kaupungin suosituimmista paikoista paikallisten ruokatuotteiden ostamiseen ja maisteluun. Torilla voi ostaa tuoreita hedelmiä, vihanneksia, lihaa ja muita elintarvikkeita. Sieltä voi myös ostaa matkamuistoja ja paikallisia käsitöitä.

Shymbulakin hiihtokeskus sijaitsee Almatyn lähellä Zailijsky Alataun vuoriston rinteillä. Se on suosittu kohde sekä talvi- että kesälajeista kiinnostuneille. Hiihtokeskus tarjoaa erilaisia hiihto- ja lumilautailurinteitä sekä muita talviajan aktiviteetteja, kuten kelkkailua. Kesällä alueella voi patikoida, pyöräillä ja nauttia upeista vuoristomaisemista.

Big Almaty Lake on kaunis järvi, joka sijaitsee Almatyn lähellä Zailijsky Alataun vuoristossa. Järvi on suosittu retkikohde luonnonystäville ja valokuvaajille. Järven sininen vesi ja ympäröivät vuoret tarjoavat upeat näkymät. Järvelle pääsee kätevästi Almatysta, ja siellä voi patikoida, kalastaa tai ihailla maisemia rannalla istuskellessa.

Kok-Toben huvipuisto on suosittu kohde erityisesti perheille Almatyssa. Huvipuisto sijaitsee vuoristossa ja tarjoaa monia erilaisia huvituksia, kuten vuoristoradan, karuselleja ja vesiliukumäkiä. Puistossa on myös ravintoloita ja piknik-alueita. Huvipuisto on avoinna ympäri vuoden ja tarjoaa viihtymistä kaikenikäisille.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

– Almatyn kulttuuri on rikas ja monimuotoinen, ja se heijastaa kaupungin monivaiheista historiaa ja kansainvälistä luonnetta.
– Kaupungissa on useita teattereita, kuten Kazakstanin kansallinen Akateeminen draamateatteri ja Kazakstanin valtion nuorisoteatteri.
– Almatyssa järjestetään säännöllisesti musiikki- ja tanssiesityksiä, konsertteja, elokuvafestivaaleja ja muita kulttuuritapahtumia.
– Kaupungissa on myös useita taidegallerioita ja museoita, kuten Kazakstanin taideakatemian taidemuseo ja Kazakstanin kansallinen historiamuseo.
– Almatyssa on nähtävillä myös monia veistoksia, monumentteja ja muita julkisia taideteoksia.

Historia

– Almatyn alueella on ollut asutusta jo vuosisatojen ajan, ja alue on ollut osa useita eri valtakuntia ja imperiumeja, kuten Mongolien valtakuntaa ja Venäjän keisarikuntaa.
– Nykyinen kaupunki perustettiin 1800-luvulla Venäjän keisarikunnan aikana, ja se toimi pitkään Kazakstanin pääkaupunkina ennen kuin pääkaupunki siirrettiin Astanaan vuonna 1997.
– Almatyssa on säilynyt useita historiallisia rakennuksia ja monumentteja, kuten Zenkovin katedraali, joka on maailman suurin kokonaan puusta rakennettu ortodoksinen kirkko.
– Neuvostoliiton aikana Almatysta kehittyi tärkeä teollisuus- ja kulttuurikeskus, ja kaupungin arkkitehtuuriin vaikutti voimakkaasti neuvostoajan rakennustyyli.
– Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen Almatysta tuli Kazakstanin taloudellinen keskus ja kaupunki kasvoi nopeasti sekä taloudellisesti että väestömäärältään.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokailutottumukset

Almatyssa ruokailutottumukset ovat monipuolisia ja vaihtelevat eri kulttuurien ja kansallisuuksien välillä. Kazakstanilaisessa keittiössä on vaikutteita muun muassa Mongoliasta, Venäjältä ja keski-Aasiasta.

Kazakstanilaiset ruokalajit

Kazakstanilaisessa keittiössä tyypillisiä ruokalajeja ovat muun muassa beshbarmak (lampaanlihaa ja pastaa), manti (lihalla täytettyjä taikinanyyttejä), lagman (maustettua nuudelikeittoa) ja plov (riisiruoka erilaisten lisukkeiden kanssa).

Kansainväliset ravintolat

Almatyssa on runsaasti kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat muun muassa italialaista, kiinalaista, japanilaista, intialaista, ranskalaista ja amerikkalaista ruokaa. Useilla ravintoloilla on myös ulkoalueita, joissa asiakkaat voivat nauttia ateriansa ulkona.

Kahvilat ja kahviloissa

Kahvilakulttuuri on suosittua Almatyssa, ja kaupungissa on lukuisia viihtyisiä kahviloita. Kahviloissa tarjotaan erilaisia kahvijuomia sekä leivonnaisia ja välipaloja. Monissa kahviloissa on myös ilmainen Wi-Fi-yhteys ja ne ovat suosittuja työskentelypaikkoja.

Hintataso

Almatyssa ravintoloiden hintataso voi vaihdella, mutta yleisesti ottaen se on edullisempi kuin esimerkiksi Länsi-Euroopassa tai Yhdysvalloissa. Paikallisissa ravintoloissa voi saada aterian kohtuulliseen hintaan, kun taas kansainvälisissä ravintoloissa hinnat voivat olla korkeampia.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

1. Retkeily ja vaellus

Almatyssa on luonnonkauniita alueita, kuten Tian Shan-vuoristo ja Ile-Alataun kansallispuisto, jotka tarjoavat upeita mahdollisuuksia retkeilyyn ja vaellukseen.

2. Hiihto ja lumilautailu

Almatyn lähellä sijaitsevat vuoret tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet hiihtoon ja lumilautailuun talvikaudella. Shymbulak on suosittu hiihtokeskus, jossa on hyvä infrastruktuuri ja monipuoliset rinnealueet.

3. Pyöräily

Kaupunkiin on kehitetty laaja pyöräilyreittiverkosto, joka tarjoaa mahdollisuuden pyöräilyn harrastamiseen sekä kaupungin kaduilla että luonnonmaisemissa.

4. Historiallisten nähtävyyksien tutkiminen

Almaty on upotettu kulttuuriperintöön ja tarjoaa monia historiallisia nähtävyyksiä, kuten Zenkovin katedraalin, Kok-Toben näköalapaikan ja Central State Museum of Kazakhstan -museon.

5. Kävelykierrokset ja kaupunkikierrokset

Kävelykierrokset ja kaupunkikierrokset tarjoavat mahdollisuuden tutustua Almatyn kaupunkiin lähemmin ja oppia sen historiasta ja kulttuurista. Näillä retkillä voi vierailla esimerkiksi Medeu-jäähallilla tai Panfilovin puistossa.

6. Ostokset

Almatyssa on lukuisia moderneja ostoskeskuksia ja markkinoita, joissa voi tehdä ostoksia. Esimerkiksi Mega Park ja Dostyk Plaza ovat suosittuja kohteita, joissa on monia kauppoja ja ravintoloita.

7. Ravintolat ja kahvilat

Kaupungissa on laaja valikoima erilaisia ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat kansainvälisiä ja paikallisia ruokailuvaihtoehtoja. Täältä voi löytää perinteisiä kazakstanilaisia ​​ruokia, kuten beshbarmakia, sekä kansainvälisiä herkkuja.

8. Teatterit ja konsertit

Almatyssa on useita teattereita ja konserttisaleja, jotka tarjoavat laadukasta viihdettä. Esimerkiksi Abai-opera- ja balettiteatteri ja Kazakstanin filharmonia järjestävät säännöllisesti esityksiä.

9. Urheilutapahtumat

Kaupungissa järjestetään erilaisia ​​urheilutapahtumia, kuten jalkapallo- ja jääkiekko-otteluita. Mukavalla säällä voi nauttia myös tenniksen tai golf-kentällä pelaamisesta.

Suositut hotellit Almatyssa

Rixos Almaty Hotel

Rixos Almaty Hotel sijaitsee lähellä Almatyn keskustaa ja tarjoaa ylellisiä huoneita ja monipuolisia palveluja. Hotellissa on useita ravintoloita, sisäuima-allas, kuntosali ja spa-keskus. Lisäksi hotellissa on kokous- ja tapahtumatiloja.

The Ritz-Carlton, Almaty

The Ritz-Carlton, Almaty on viiden tähden luksushotelli, joka sijaitsee Almatyn keskustassa. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita ja sviittejä, joista on upeat näkymät kaupunkiin ja vuorille. Lisäksi hotellissa on useita ravintoloita, kattoterassi, kuntokeskus ja spa-keskus.

The Dostyk Hotel

The Dostyk Hotel on Almatyn yksi vanhimmista ja arvostetuimmista hotelleista. Se sijaitsee lähellä Zelyony Bazarin markkinoita ja tarjoaa elegantteja huoneita ja sviittejä. Hotellissa on myös ravintola, baari, kokoustiloja ja kuntosali.

The Rixos President Hotel

The Rixos President Hotel sijaitsee Almatyn keskustassa ja tarjoaa tyylikkäitä huoneita ja monipuolisia palveluja. Hotellissa on useita ravintoloita, baareja, allasalue, kuntokeskus ja spa-keskus. Lisäksi hotellissa on kokous- ja tapahtumatiloja.

Ramada by Wyndham Almaty

Ramada by Wyndham Almaty sijaitsee lähellä keskustaa ja tarjoaa mukavia huoneita ja hyviä palveluja. Hotellissa on ravintola, baari, kuntosali ja sauna. Lisäksi hotellissa on kokous- ja tapahtumatiloja sekä ilmainen pysäköintialue.

Turvallisuus

Järjestys ja turvallisuus kaduilla

Almatyssa on yleisesti ottaen melko turvallista liikkua kaduilla, mutta kuten missä tahansa suuressa kaupungissa, varovaisuutta kannattaa käyttää. Kaduilla liikkuessa on hyvä pitää arvotavarat piilossa ja välttää näyttämästä suurta määrää käteistä rahaa. Lisäksi on suositeltavaa välttää pimeitä ja syrjäisiä alueita erityisesti öisin.

Turvallisuus yöelämässä

Yöelämä Almatyssa on vilkasta, mutta siinäkin on syytä noudattaa kohtuullisuutta ja käyttää harkintaa. On hyvä pitää huolta seurueestaan ja varmistaa omaa juomaa tai ruokaa tilatessa, että niitä ei ole sekoitettu. Lisäksi suositellaan ottamaan taksi turvallisesta taksiyrityksestä ja välttämään tuntemattomien henkilöiden kutsuja yksityistiloihin.

Poliisitoiminta ja hätätilanteet

Almatyssa on poliisivoimia, jotka takaavat järjestyksen ja turvallisuuden kaupungissa. Jos joutuu kamppailemaan ongelman tai rikoksen kanssa, tulee ottaa yhteyttä paikallisiin poliisivoimiin. Hätätilanteessa on hyvä soittaa numeroon 112, joka on yleinen hätänumero Almatyssa.

Terveys

Terveyskeskukset ja sairaalat

Almatyssa on useita laadukkaita terveyskeskuksia ja sairaaloita, joissa tarjotaan monenlaista hoitoa ja palveluja. Jotkut sairaaloista ovat erikoistuneet tiettyihin hoitoalueisiin, kuten esimerkiksi sydän- ja verisuonitauteihin tai traumatologiaan. On suositeltavaa ottaa selvää lähimmästä terveyskeskuksesta tai sairaalasta omaa erikoisalaa koskevaa hoitoa varten.

Terveysvakuutus

Suositellaan, että matkustajat hankkivat matkavakuutuksen, joka kattaa myös terveydenhuoltokulut. Tämä voi olla hyödyllinen erityisesti vakavamman sairauden tai loukkaantumisen sattuessa.

Matkailijan terveysohjeet

Almatyssa on turvallista juoda pullotettua vettä ja käyttää sitä myös hampaiden pesuun. Lisäksi tulee välttää raakaa ruokaa ja pestä hyvin hedelmät ja vihannekset ennen niiden nauttimista. Moskiittojen puremilta suojautumiseksi voi käyttää hyönteiskarkotteita ja pitkähihaisia vaatteita.

COVID-19-tilanne

Almatyssa sovelletaan erilaisia rajoituksia ja suosituksia COVID-19-pandemian hallitsemiseksi. Näihin voi kuulua esimerkiksi kasvomaskien käyttöpakko, sosiaalisen etäisyyden pitäminen ja kokoontumisten rajoittaminen. Matkustajan tulee tarkistaa voimassa olevat säännöt ja ohjeistukset ennen matkan alkamista.

Rannat ja Vesistöt

1. Big Almaty Lake

Big Almaty-järvi on luonnonkaunis järvi, joka sijaitsee Almatyn kaupungin lähellä Tian Shan -vuoristossa. Järven vesi on kirkasta ja sen ympärillä on upeita vuoristomaisemia. Järven rannalla on mahdollisuus retkeilyyn, patikointiin ja piknikille.

2. Kapchagai-järvi

Kapchagai-järvi sijaitsee Almatyn lähellä ja se on suosittu rentoutumiskohde kaupungin asukkaille. Järvellä on hiekkarantoja, joilla voi nauttia auringosta ja uida. Lisäksi järveä ympäröi kaunis luonto ja sen ympäristössä on myös monia lomakohteita ja kylpylöitä.

3. Issyk-järvi

Issyk-järvi on historiallisesti merkittävä alue Almatyn lähellä. Järvi tunnetaan kauniista turkoosinvärisestä vedestään ja sen ympärillä on upeita maisemia. Alueelta löytyy myös muinaisia jäänteitä, kuten Issyk -kulttuurin haudat ja muinaisten sivilisaatioiden jäänteet.

4. Small Almaty-joki

Small Almaty-joki on yksi tärkeimmistä vesistöistä Almatyssa. Joki virtaa läpi kaupungin ja sen varrella on viihtyisää kävelyreittiä ja puistoja. Purojen varrelta löytyy myös ravintoloita, kahviloita ja viheralueita, jotka tarjoavat rentoutumismahdollisuuksia asukkaille ja vierailijoille.

5. Turgenin putous

Turgenin putous sijaitsee Alataun kansallispuistossa Almatyn lähellä. Se on vaikuttava vesiputous, joka tarjoaa upean näkymän ja luonnonkokemuksen. Putouksen ympärillä on myös retkeilymahdollisuuksia ja kauniita maisemia.

6. Tamgaly-Tas -rosettikalliomaalaus

Tamgaly-Tas on historiallinen ja kulttuurinen kohde Almatyn lähistöllä. Alueelta löytyy kalliomaalauksia, jotka ovat peräisin pronssikaudelta. Kalliomaalaukset kuvaavat erilaisia ​​hahmoja ja symboleja ja ne ovat mielenkiintoinen nähtävyys kulttuurin ja historian ystäville.

7. Medeu-järvi

Medeu-järvi on keinotekoinen järvi, joka sijaitsee Almatyn kaupungin lähellä. Se on suosittu paikka ulkoiluun ja urheiluun, erityisesti jäätaitoluisteluun talvisin. Järven rannalla on myös puistoalueita ja terasseja, joilta voi nauttia kauniista maisemista ja rentoutua.

Yöelämä ja Viihde Almatyssa

Yökerhot

Almatyssa on lukuisia yökerhoja tarjoamassa viihdykettä kaikenikäisille ja eri musiikkimakuja omaaville. Tunnettuja yökerhoja ovat esimerkiksi Soho Lounge Bar, Barbie Club ja London Club. Näissä kerhoissa voi nauttia elävästä musiikista, DJ:stä ja tanssipaikoista.

Baarit

Almatyssa on laaja valikoima baareja, joissa voi viettää iltaa ystävien kanssa tai rentoutua juoman äärellä. Suosittuja baareja ovat esimerkiksi Pub Fiction, Beer Schock ja Barfly. Baareissa voi nauttia erilaisista oluista, viineistä ja cocktaileista.

Jazz-klubit

Almatyssa on myös useita jazz-klubeja, jotka tarjoavat live-esityksiä ja jazz-musiikin ystäville. Esimerkkejä ovat BB Jazz Lounge ja Artishock Jazz Club. Näissä klubeissa voi kuulla paikallisia ja kansainvälisiä jazz-artisteja.

Kasinot

Almatyssa on useita kasinoita, joissa voi kokeilla onneaan erilaisissa peleissä. Tunnettuja kasinoita ovat esimerkiksi Casino Royal Plaza ja Bombay Casino Almaty. Kasinoilta voi löytää erilaisia pöytäpelejä, kolikkopelejä ja urheiluvedonlyöntiä.

Elokuvateatterit

Almatyssa on useita elokuvateattereita, jotka esittävät paikallisia ja kansainvälisiä elokuvia. Tunnettuja teattereita ovat esimerkiksi Kinopark Esentai, Chaplin Cinemas ja Arman Cinemas. Elokuvateatterit tarjoavat nykyaikaiset tilat ja mukavat istuimet.

Teatterit ja live-esitykset

Almatyssa on myös teattereita ja muita paikkoja, joissa voi nauttia erilaisista live-esityksistä. Esimerkkejä ovat Almaty State Puppet Theatre ja Kazakhstan Central Concert Hall. Nämä paikat tarjoavat laadukkaita teatteri- ja musiikkiesityksiä eri genreistä.

Ravintolat

Almatyssa on monipuolinen ravintolavalikoima, joka tarjoaa erilaisia kansainvälisiä ja paikallisia ruokailukokemuksia. Suosittuja ravintoloita ovat esimerkiksi Turandot, Pan Asian ja Alasha. Ravintoloista voi löytää erilaisia keittiöitä kuten italialaista, kiinalaista ja kazakstanilaista ruokaa.

Shisha-baarit

Almatyssa on myös suosittuja shisha-baareja, joissa voi rentoutua ja nauttia vesipiipun savusta. Tunnettuja shisha-baareja ovat esimerkiksi Afisha Lounge ja Aisa Shisha. Baareissa on erilaisia makuvaihtoehtoja ja mukavat oleskelutilat.

Almaty – Luontokohteet ja Retkeily

Ile-Alatau kansallispuisto

Ile-Alatau kansallispuisto sijaitsee Almatyn läheisyydessä ja se on suosittu retkeily- ja ulkoilualue. Puisto tarjoaa upeat maisemat vuoristoalueelle, ja siellä on useita vaellusreittejä ja leirintäalueita. Alueella voi myös harrastaa erilaisia ulkoilulajeja, kuten patikointia, maastopyöräilyä ja kalastusta.

Big Almaty Lake

Big Almaty Lake on suosittu retkikohde Almatyn lähellä. Järvi sijaitsee noin 2 511 metrin korkeudessa vuoristossa ja tarjoaa upeat maisemat ympäröiville vuorille. Alueella voi tehdä patikointiretkiä, ihailla luonnon kauneutta ja nauttia rauhallisesta ympäristöstä.

Charyn kanjoni

Charyn kanjoni on yksi Almatyn suosituimmista luontokohteista. Kanjoni on noin 200 kilometriä pitkä ja tarjoaa upeat maisemat jyrkistä kallioseinämistä ja kauniista rotkoista. Alueella voi tehdä patikointiretkiä, ihailla näköalapaikoilta maisemia ja tutustua alueen eläimistöön ja kasvistoon.

Medeu-jäähalli

Medeu-jäähalli sijaitsee Almatyn lähellä vuoristoalueella. Se on yksi maailman suurimmista jäähalleista ja suosittu retkikohde urheilun ystäville. Jäähallilla voi harrastaa luistelua ja jääkiekkoa, ja siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja konsertteja.

Kok Tobe-vuori

Kok Tobe-vuori on suosittu retkikohde Almatyssa. Sen huipulle pääsee vuoristoradalla, josta avautuvat upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivään luontoon. Vuorella on myös ravintoloita, näköalatasanne sekä huvipuisto, jossa voi viettää aikaa ja nauttia maisemista.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

1. Hazret Sultan Mosque

Hazret Sultan Mosque on yksi Almatyn suurimmista ja merkittävimmistä moskeijoista. Se on pyhä paikka islaminuskossa ja se sijaitsee Nur-Sultanin kaupungissa. Moskeija on upea nähtävyys arkkitehtuurinsa, sisustuksensa ja valtavien kynttiläkruunujensa vuoksi.

2. Zenkov Cathedral

Zenkov Cathedral, virallisesti Nikolai Zenkovin tuomiokirkko, on Almatyn tunnetuin kirkkorakennus. Se on rakennettu 1800-luvulla ja se oli yksi Kazakstanin ensimmäisistä puukirkoista. Kirkko on vielä tänäkin päivänä käytössä ja sitä pidetään suosittuna turistikohdeena sen kauniin arkkitehtuurin ja historiallisen merkityksen takia.

3. Ascension Cathedral

Ascension Cathedral on ortodoksinen katedraali Almatyn kaupungissa. Se on yksi kaupungin vanhimmista kirkoista ja se on rakennettu vuonna 1907. Katedraali on erottuva valkoisesta ulkoasustaan ja sen sisällä on upeat freskot ja ikonit.

4. Central Mosque Almaty

Central Mosque Almaty, virallisesti nimeltään Almaty Central Mosque, on yksi Almatyn suurimmista moskeijoista. Se sijaitsee kaupungin keskustassa ja se on suosittu paikka muslimien rukouksille ja hartaudelle. Moskeijan tyylikäs ulkoasu ja sisustus houkuttelevat myös paljon turisteja.

5. Palace of Peace and Reconciliation

Palace of Peace and Reconciliation eli Rauhan ja Sovinnon Palatsi on arvostettu symboli Almatyn kaupungissa. Se on moderni pyhäkkö, joka on tarkoitettu uskontojen välisen dialogin ja rauhan edistämiseen. Palatsi on tunnettu monumentaalisesta pyramidimuodostaan ja siellä järjestetään erilaisia tapahtumia ja konferensseja.

6. Kok-Tobe

Kok-Tobe on Almatyn kaupunkiin kuuluva vuori, jolla sijaitsee useita historiallisia ja kulttuurisia kohteita. Vuorella on muun muassa Zenkov Cathedral, jota aiemmin mainittiin, sekä suosittu huvipuistoja viihdealue. Kok-Tobe tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja se on suosittu paikka paikallisten ja turistien keskuudessa.

7. Zelyony Bazaar

Zelyony Bazaar on Almatyn tunnetuin tori, joka on ollut toiminnassa jo yli 100 vuotta. Tori on kuuluisa paikallisista ruoka- ja käsiostoksistaan, ja siellä voi kokea vilkkaan kauppahallin tunnelman. Zelyony Bazaarin ympäristössä sijaitsee myös historiallisia rakennuksia, kuten taidegallerioita ja museoita.

8. Baikonur Cosmodrome

Baikonur Cosmodrome sijaitsee Almatyn lähistöllä, ja se on maailman vanhin ja suurin avaruuslentokeskus. Se on ollut käytössä vuodesta 1957 lähtien ja siellä on suoritettu lukuisia avaruuslentoja, mukaan lukien ihmisen ensimmäinen avaruuslento vuonna 1961. Baikonur Cosmodrome on historiallisesti ja teknisesti merkittävä paikka.

9. Mausoleum of Khoja Ahmed Yasawi

Mausoleum of Khoja Ahmed Yasawi on Kazakstanin tärkein islamilainen pyhäkkö. Se sijaitsee Nur-Sultanin kaupungissa ja se on rakennettu 1200-luvulla. Pyhäkkö on arkkitehtonisesti vaikuttava ja se on merkittävä paikka islamin uskonharjoitukselle ja kunnioitukselle.

10. Aksu-Zhabagly Nature Reserve

Aksu-Zhabagly Nature Reserve on Kazakstanin ensimmäinen luonnonsuojelualue, joka perustettiin vuonna 1926. Se sijaitsee lähellä Almatyn kaupunkia ja se on koti monille uhanalaisille kasvi- ja eläinlajeille. Alueella voi harrastaa patikointia ja lintujen tarkkailua, ja sieltä löytyy myös historiallisia jäänteitä, kuten muinaisia hautaröykkiöitä.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat:

1. Almatyn TV-torni

Almatyn TV-torni sijaitsee Kok-Tuben mäellä ja tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin ja ympäröiville vuorille. Torni on noin 371 metriä korkea ja sen huipulla sijaitsevasta näköalatasanteesta voi ihailla kaupungin maisemia. Tornissa on myös ravintola, jossa voi nauttia aterian samalla nauttien upeista maisemista.

2. Medeu-jäähalli

Medeu-jäähalli sijaitsee noin 15 kilometriä Almatyn keskustasta ja tarjoaa upeat näkymät ympäröiville vuorille. Jäähallin läheisyydessä sijaitsevat myös Shymbulak-hiihtokeskus ja Butakovka-jääkiekkokaukalo. Medeu-jäähallilla järjestetään erilaisia urheilutapahtumia ja mahdollisuus liikkua ja rentoutua vuoristomaisemassa.

3. Kok-Tube-vuori

Kok-Tube-vuori on suosittu retkeilykohde Almatyssa ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupunkiin. Vuorelle pääsee kätevästi esimerkiksi gondolihissillä, ja sieltä avautuvat upeat maisemat tarjoavat mahtavan kuvauspaikan kauniiden valokuvien ottamiseen.

4. Kök-Töbe-puisto

Kök-Töbe-puisto sijaitsee Kök-Toben vuorella ja tarjoaa kauniita näköaloja Almatyn kaupunkiin. Puistossa voi rentoutua kävelyllä, nauttia luonnosta ja ihailla kaupungin panoraamamaisemia. Lisäksi puistossa on erilaisia huvituksia ja aktiviteetteja, kuten huvipuisto, ravintoloita ja kauppoja.

5. Big Almaty -järvi

Big Almaty -järvi sijaitsee noin 30 kilometriä Almatyssa ja tarjoaa upeat näkymät ympäröiville vuorille. Järvi on saanut nimensä lähialueella sijaitsevan Almatyn kaupungin mukaan ja sen turkoosinsininen vesi luo upean kontrastin vuoristomaisemaa vasten. Järvellä voi myös retkeillä, kalastaa ja nauttia ulkoilusta.Kohteen sijainti maa on Kazakstan.

Jätä kommentti