Halvat lennot Amsterdam

Nähtävyydet ja kohteet

Van Goghin museo

Van Goghin museo sijaitsee Amsterdamissa ja on omistettu kuuluisan hollantilaisen taiteilijan Vincent van Goghin taiteelle. Museossa on laaja kokoelma Van Goghin maalauksia ja piirroksia eri aikakausilta.

Anne Frankin talo

Anne Frankin talo on museo, joka sijaitsee Prinsengracht-kanavalla Amsterdamissa. Anne Frank ja hänen perheensä piiloutuivat talossa toisen maailmansodan aikana. Museossa on nähtävillä Anne Frankin alkuperäinen päiväkirja ja muita esineitä, jotka kertovat tarinan holokaustista ja saksalaisten miehityksestä.

Rijksmuseo

Rijksmuseo on kansallismuseo Amsterdamissa ja koti monille tärkeille hollantilaisille taiteen teoksille. Museon kokoelmiin kuuluu muun muassa Rembrandtin ja Vermeerin maalauksia. Rijksmuseo on myös tunnettu sen arvokkaasta kokoelmasta historiallisia esineitä.

Vondelparkin puisto

Vondelparkin puisto on suosittu virkistysalue Amsterdamissa, jossa paikalliset ja matkailijat voivat rentoutua ja nauttia ulkoilmasta. Puistossa on kävelyreittejä, leikkipaikkoja, ravintoloita ja usein myös ilmaiskonsertteja. Vondelpark on erityisen suosittu paikka piknikille tai pyöräretkelle.

Amsterdamin kanavat

Amsterdam tunnetaan laajasta verkostosta kauniita kanaviaan. Nämä kanavat ovat osa Amsterdamin historiallista kaupunkikuvaa ja ne ovat UNESCO:n maailmanperintökohteita. Kanavilla voi tehdä veneretkiä ja nähdä kaupungin nähtävyyksiä eri näkökulmasta. Vielä tänäkin päivänä kanavat ovat tärkeä osa kaupungin liikennettä ja elämää.

Kulttuuri ja Historia

Amsterdamin historian yleiskatsaus

Amsterdam perustettiin 1200-luvulla Amsteljoen rannalle ja sai kaupunginoikeudet vuonna 1300. Kaupungin kartanosta kehittyi nopeasti tärkeä satamakaupunki, joka oli mukana maailmantalouden kehityksessä 1600-luvulla. Amsterdamin Kultakausi, 1600-luku, oli erityisen merkittävä sen taloudellisen, poliittisen ja kulttuurisen voiman kasvaessa.

Rijksmuseum

Rijksmuseum on Amsterdamin kuuluisin museo ja se sijaitsee Museumpleinillä. Museo on omistettu taiteelle, kulttuurille ja historiallisille esineille ja sen kokoelmissa on huomattavia maalauksia, kuten Rembrandtin ”The Night Watch”. Museo tarjoaa myös kattavan katsauksen Alankomaiden kulttuuriin ja historian kautta erilaisten esineiden kautta.

Van Gogh -museo

Van Gogh -museo on omistettu kuuluisalle hollantilaiselle taiteilijalle Vincent van Goghille. Museossa on laaja kokoelma Van Goghin teoksia, mukaan lukien monet hänen arvostetuimmista maalauksistaan. Museo tarjoaa myös tietoa taiteilijan elämästä ja työstä sekä hänen vaikutuksestaan nykytaiteeseen.

Anne Frankin talo

Anne Frankin talo on museo, joka sijaitsee osoitteessa Prinsengracht 263-267. Museo sijaitsee kuuluisassa talossa, jossa Anne Frank perheineen piiloutui toisen maailmansodan aikana. Museossa voi tutustua Anne Frankin päiväkirjan tarinaan ja oppia lisää juutalaisten keskitysleireistä ja natsien vainoamisesta Alankomaissa.

Kuningaslinna

Kuningaslinna, tunnetaan myös nimellä Amsterdamin kuninkaallinen palatsi, sijaitsee Dam-aukiolla. Rakennus rakennettiin 1600-luvulla holhousyön tilalle ja siitä tuli myöhemmin kuninkaallinen palatsi. Rakennuksessa on koristeellisia huoneita ja sitä käytetään nykyään edustustilaisuuksiin ja tapahtumiin.

Amsterdam Historiallinen museo

Amsterdam Historiallinen museo tarjoaa kattavan katsauksen kaupungin historiaan. Museo esittelee erilaisia esineitä, valokuvia ja karttoja, jotka kertovat Amsterdamin kehityksestä keskiajalta nykypäivään. Museo järjestää myös näyttelyitä ja tapahtumia, jotka syventävät ymmärrystä kaupungin historiasta.

Amsterdam Seksi- ja Erotiikkamuseo

Amsterdam Seksi- ja Erotiikkamuseo on omaperäinen museo, joka kertoo seksuaalisuuden ja erotiikan historiasta. Museossa on laaja kokoelma esineitä, kuten eroottisia taiteen teoksia, historiallisia seksivälineitä ja valokuvia. Museo tarjoaa kiehtovan ja avoimen näkökulman seksuaaliseen kulttuuriin läpi aikojen.

Amsterdam Kansallismuseo

Amsterdam Kansallismuseo (kutsutaan myös nimellä ”NEMO”) on tiedemuseo, joka sijaitsee NEMO-rakennuksessa. Museo tarjoaa interaktiivisia näyttelyjä ja aktiviteetteja, jotka liittyvät tiede, teknologia, matematiikka ja luonnontieteet. Museo on suunnattu erityisesti lapsille ja perheille edistääkseen oppimista ja tutkimista hauskanpidon kautta.

Amsterdamin risti (Amsterdam Cross)

Amsterdamin risti on symbolinen risti, joka on nähtävissä monissa historiallisissa ja kulttuurisissa paikoissa kaupungissa. Se on peräisin kaupungin vaakunasta ja viittaa kaupungin historiaan ja kulttuuriin. Ristiä voidaan nähdä paitsi julkisissa rakennuksissa, myös taiteessa ja arkkitehtuurissa ympäri Amsterdamia.

Ruokailu ja Ravintolat Amsterdamissa

1. Tyypillinen hollantilainen ruoka

Tyypillisiä hollantilaisia ruokia Amsterdamissa ovat esimerkiksi oluen kanssa tarjottavat ”bitterballen” eli lihapiirakat, ”kroketit” eli friteeratut liharullat sekä ”patat” eli ranskikset. Myös savustettu silli, hernekeitto ja paistettu riisi eri täytteillä ovat suosittuja paikallisia ruokia.

2. Ulkomaiset ruokatyylit

Amsterdamissa on runsaasti ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ulkomaisia ruokatyylejä. Kaupungista löytyy esimerkiksi italialaisia, kiinalaisia, intialaisia, japanilaisia, thaimaalaisia ja meksikolaisia ravintoloita. Myös amerikkalaistyylinen pikaruoka on yleistä.

3. Ravintolat Amsterdamissa

Amsterdamissa on lukuisia ravintoloita eri hintaluokissa ja eri tyylisissä ympäristöissä. Kaupungista löytyy fine dining -ravintoloita, joissa tarjotaan korkealaatuisia ruokia ja viinejä. Lisäksi on paljon rentoja ravintoloita ja baareja, joissa voi nauttia esimerkiksi hampurilaisia, pihvejä, pizzaa ja olutta. Amsterdamista löytyy myös runsaasti kasvisruokaravintoloita sekä vegaanisia ja gluteenittomia vaihtoehtoja.

4. Eri hintaluokan ruokapaikkoja

Amsterdamissa on ruokapaikkoja eri hintaluokissa. Fine dining -ravintoloissa voi odottaa korkeampaa hintatasoa, kun taas edullisempien hintojen ravintolat ja katuruokapaikat tarjoavat vaihtoehtoja pienemmällä budjetilla matkustaville. Lisäksi kaupungissa on useita keskihintaisia ravintoloita, joissa tarjoillaan laadukasta ruokaa kohtuulliseen hintaan.

5. Erityisruokavaliot

Amsterdamissa on helppo löytää ravintoloita erityisruokavalioita noudattaville. Kaupungista löytyy ravintoloita, jotka tarjoavat vaihtoehtoja esimerkiksi gluteenittomalle, vegaaniselle ja kasvisruokavaliolle. Monissa ravintoloissa on myös merkitty ruokalistaan allergiatietoja, jotta asiakkaat voivat tehdä valintoja omien ruokakäytäntöjensä mukaan.

6. Aukioloajat

Amsterdamissa ravintoloiden aukioloajat voivat vaihdella. Monet ravintolat tarjoavat lounasta ja päivällistä normaaliin aikaan, mutta ruokaa voi usein saada myös myöhään illalla. Jotkut ravintolat saattavat kuitenkin sulkea keittiön aikaisemmin kuin muut.

7. Varaukset ja suosituimmille ravintoloille

Suosituimpiin ravintoloihin Amsterdamissa voi olla järkevää tehdä pöytävaraus etukäteen, erityisesti viikonloppuisin. Pöytävarauksen tekeminen voi varmistaa paikan suosituissa ravintoloissa.

8. Kahvilakulttuuri Amsterdamissa

Amsterdamissa on vahva kahvilakulttuuri, ja kaupungista löytyy lukuisia viihtyisiä kahviloita. Kahviloissa voi nauttia hyvästä kahvista ja leivonnaisista. Lisäksi kaupungista löytyy erikoistuneita teehuoneita ja kaakaojuomia tarjoavia paikkoja.

9. Kauppahallit ja ruokatori

Amsterdamissa on useita kauppahalleja ja ruokatoreja, joissa voi ostaa tuoreita paikallisia tuotteita. Esimerkiksi Albert Cuypstraat- ja Ten Katemarket ovat suosittuja paikkoja, joissa voi ostaa tuoreita hedelmiä, vihanneksia, kaloja, lihaa ja juustoja.

10. Ruokailu kanavalaivoissa

Amsterdamissa on mahdollista myös nauttia ruokaa kanavalaivoissa. Useat laivat toimivat ravintoloina ja tarjoavat ruokailijoille mahdollisuuden nauttia ruokaa samalla kun ihastelee kaupungin kauniita kanaaleja.

Vapaa-ajan aktiviteetit Amsterdamin kaupungissa

Museot ja taidegalleriat

Amsterdamissa on lukuisia maailmankuuluja museoita ja taidegallerioita, joissa voi tutustua taiteeseen ja kulttuuriin. Esimerkiksi Rijksmuseum on merkittävä taidemuseo, jossa voi ihailla maailmankuulua taidetta. Van Gogh -museo, Stedelijk-museo ja Hermitage Amsterdam ovat myös suosittuja vierailukohteita taiteesta kiinnostuneille.

Kanavaristeilyt

Amsterdam tunnetaan kauniista kanavistaan, ja kanavaristeilyt ovatkin suosittu tapa tutustua kaupunkiin vedestä käsin. Risteilyjen aikana voi ihailla perinteisiä hollantilaisia taloja, kauniita siltoja ja viehättäviä kanavia. Kanavaristeilyjen kautta saa myös hyvän yleiskuvan kaupungin historiasta ja nähtävyyksistä.

Puistot ja viheralueet

Amsterdamissa on useita kauniita puistoja ja viheralueita, jotka tarjoavat mahdollisuuden rentoutumiseen ja ulkoiluun. Vondelpark on yksi suosituimmista puistoista, jossa voi kävellä, pyöräillä, piknikillä ja ihailla puiston kauniita maisemia. Sarphatipark, Westerpark ja Oosterpark ovat myös suosittuja viheralueita kaupungissa.

Pyöräily

Amsterdam on tunnettu pyöräilystään, ja kaupungissa on helppo vuokrata polkupyörä ja tutustua kaupunkiin pyörällä. Amsterdamissa on erinomaiset pyöräilyinfrastruktuuri, ja kaupunki on suunniteltu ottaen huomioon pyöräilijät. Pyöräilemällä voi helposti tutustua kaupungin eri alueisiin, kanaviin ja nähtävyyksiin.

Kahvilat ja ravintolat

Amsterdamissa on lukuisia kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista ja kansainvälisestä ruoasta. Kaupunki tarjoaa vaihtoehtoja jokaiseen makuun, oli sitten kyseessä perinteinen hollantilainen juusto, pannekoek (hollantilainen pannukakku) tai maailmanlaajuisesti tunnettu hampurilainen. Jordaan ja De Pijp -alueet ovat erityisen tunnettuja ruokakohteita.

Viihde-elämä

Amsterdamissa on vilkas ja monipuolinen yöelämä. Kaupungissa on lukuisia baareja, klubeja ja yökerhoja, jotka tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja viihdetapahtumia. Lisäksi kaupungissa on elokuvateattereita ja teattereita, joissa voi nauttia elokuvista, teatteriesityksistä ja konserteista.

Suositut hotellit Amsterdamissa:

1. Amsterdamin Hyatt Regency

Amsterdamin Hyatt Regency on ylellinen hotelli, joka sijaitsee kaupungin keskustassa lähellä suosittuja nähtävyyksiä kuten Vondelparkia ja Van Gogh -museota. Hotellissa on modernit huoneet, joissa on mukavuudet kuten taulutelevisio, ilmainen Wi-Fi ja erillisissä kylpyhuoneissa on ylelliset kylpytuotteet. Hotellissa on myös ravintola, kuntokeskus ja liiketoimintakeskus.

2. Amsterdamin Hilton

Amsterdamin Hilton sijaitsee keskeisellä paikalla kaupungin kanavien reunalla ja tarjoaa upeat näkymät ympäri vuoden. Hotellin tyylikkäät huoneet ovat modernisti sisustettuja ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös useita ravintoloita, baareja ja kuntokeskus.

3. Amsterdamin Marriott

Amsterdamin Marriott sijaitsee Amsterdamin keskustassa kätevällä paikalla lähellä keskeisiä nähtävyyksiä kuten Anne Frankin taloa ja Dam-aukiota. Hotellin valoisat ja tilavat huoneet tarjoavat mukavuudet kuten taulutelevisio, minibaari ja ilmaisen Wi-Fi:n. Hotellissa on myös ravintola, baari ja kuntokeskus.

4. Amsterdamin Radisson Blu

Amsterdamin Radisson Blu sijaitsee kanavien reunalla keskeisellä paikalla lähellä Rijksmuseumia ja Leidsepleiniä. Hotellin tyylikkäät huoneet ovat moderneja ja niissä on mukavuudet kuten taulutelevisio, ilmainen Wi-Fi ja erillinen istuinalue. Hotellissa on myös ravintola, baari ja kuntokeskus.

5. Amsterdamin InterContinental

Amsterdamin InterContinental sijaitsee kätevästi keskustassa lähellä Amsterdamin päärautatieasemaa ja monia suosittuja nähtävyyksiä. Hotellin tyylikkäästi sisustetut huoneet tarjoavat mukavuudet kuten taulutelevisio, minibaari ja ilmainen Wi-Fi. Hotellissa on myös ravintola, baari ja kuntokeskus.

Turvallisuus ja terveys Amsterdamissa:

Järjestysvalta

Amsterdamissa on yleensä rauhallinen järjestys. Poliisi valvoo kaupunkia aktiivisesti ja on läsnä tärkeimmillä turistialueilla. Rikollisuusaste on suhteellisen alhainen, mutta varkaudet ja taskuvarkaudet ovat yleisiä turistialueilla, joten matkailijoita kehotetaan olemaan varovaisia omaisuutensa suhteen.

Terveydenhuolto

Amsterdamissa on korkean tason terveydenhuoltojärjestelmä. Terveyskeskuksia ja sairaaloita on useita ympäri kaupunkia. EU-kansalaisille kiireellinen hoito on yleensä maksutonta, kunhan heillä on Euroopan terveyskortti mukanaan. Matkailijoita kehotetaan hankkimaan matkavakuutus, joka kattaa myös sairaanhoidon.

Liikenne

Amsterdamissa on erittäin kehittynyt julkinen liikennejärjestelmä, johon kuuluu raitiovaunuja, busseja, metroja ja junia. Järjestelmä on yleensä turvallinen ja luotettava. Pyöräily on myös suosittu tapa liikkua kaupungissa, mutta matkailijoita kehotetaan olemaan varovaisia liikenteessä, sillä pyöräilijät ovat vahvoilla liikennejärjestelyiden suhteen.

Päättymättömät juhlat

Amsterdam tunnetaan myös vilkkaasta yöelämästään ja suurista tapahtumistaan. On tärkeää muistaa, että alkoholijuomia myydään vapaasti kaupungin ravintoloissa ja kahviloissa, mikä voi johtaa humalatilan aiheuttamiin riskeihin. Matkailijoita kehotetaan juomaan vastuullisesti ja pitämään huolta omasta turvallisuudestaan juhlimisen aikana.

Matkaoperaattorien ja luotettavien tietolähteiden hyödyntäminen

Ennen matkaa Amsterdamissa kannattaa tutustua matkaoperaattoreiden ja luotettavien tietolähteiden tarjoamiin turvallisuus- ja terveysohjeisiin. Näin saadaan ajankohtaista tietoa mahdollisista vaaroista tai riskeistä kaupungissa, sekä neuvoja ja vinkkejä matkaa varten.

Rannat ja Vesistöt

Ijsselmeer-järvi

Ijsselmeer-järvi sijaitsee Amsterdamin pohjoispuolella ja on yksi suurimmista järvistä Alankomaissa. Se oli alun perin osa Pohjanmerenlahtea, mutta vuonna 1932 valmistuneen Afsluitdijkin padon rakentamisen seurauksena siitä tuli makeanveden järvi. Ijsselmeer-järvellä on useita rantakohteita, ja se tarjoaa mahdollisuuksia erilaisille vesiaktiviteeteille, kuten purjehdukselle, kalastukselle ja uintiretkille.

Brouwersgracht-kanava

Brouwersgracht-kanava on yksi Amsterdamin keskeisistä kanavista, ja se ulottuu päärautatieaseman läheisyydestä aina Jordaanin kaupunginosaan saakka. Kanavaa reunustavat historialliset varastorakennukset, ja sen rannalla on lukuisia terasseja ja venelaitureita. Vaikka Brouwersgracht-kanava ei ole perinteinen hiekkaranta, se tarjoaa rauhallisen ja kauniin ympäristön rentoutumiseen vesistön äärellä.

Amsterdamse Bos -puisto

Amsterdamse Bos on suuri puisto ja virkistysalue, joka sijaitsee Amsterdamissa. Puiston alueella on useita järviä ja vesistöjä, joissa on mahdollisuus uida ja veneillä. Lisäksi Amsterdamse Bosissa on useita rantoja, kuten Oeverlanden-ranta ja Grote Vijver-ranta, joilla voi rentoutua ja nauttia auringosta. Puistossa on myös erilaisia aktiviteetteja, kuten polkupyöräilyreittejä, kävelyreittejä ja ulkoilmafestivaaleja.

Noordzeekanaal-kanava

Noordzeekanaal-kanava on yksi Amsterdamin tärkeimmistä vesiväylistä, joka yhdistää Amsterdamin Pohjanmereen. Vaikka kanava on ensisijaisesti kaupallisen laivaliikenteen käytössä, sen varrella on myös useita pienempiä rantoja ja rantapuistoja, kuten Spaarnwoude-ranta. Noordzeekanaal-kanava tarjoaa mahdollisuuksia veneilyyn, kalastukseen ja rentoutumiseen vesistön äärellä.

Zuiderzee-järvi

Zuiderzee-järvi oli valtava suolainen sisämeri, joka kattoi suuren osan Alankomaista ennen kuin Afsluitdijk-pato rakennettiin vuonna 1932. Nykyään Zuiderzee on nimeltään Ijsselmeer-järvi. Vaikka Zuiderzee-järvi ei enää ole oma erillinen vesistönsä, sen historiallinen merkitys ja vaikutus Amsterdamin alueeseen ovat merkittäviä.

Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja klubit

Amsterdamissa on lukuisia baareja ja klubeja, jotka tarjoavat erilaisia juomia, musiikkia ja tunnelmaa. Suosittuja baarialueita ovat esimerkiksi Leidseplein ja Rembrandtplein.

2. Coffeeshopit

Amsterdamissa coffeeshopit tarjoavat paitsi kahvia, myös laillista kannabistuotteiden kulutuspaikkoja. Niistä voi ostaa esimerkiksi pilveä, hashishia tai spacecakea.

3. Teatterit ja elokuvateatterit

Kaupungissa on useita teattereita ja elokuvateattereita, joissa voi nauttia esityksistä ja elokuvista eri genreistä ja kielistä. Esimerkiksi DeLaMar-teatteri ja Pathe Tuschinski -elokuvateatteri ovat suosittuja kohteita.

4. Konsertit ja keikat

Amsterdamissa järjestetään lukuisia konsertteja ja keikkoja eri musiikkityyleistä. Merkittäviä konserttipaikkoja ovat muun muassa Ziggo Dome ja AFAS Live.

5. Yökerhot ja disco

Kaupungissa on monia erilaisia yökerhoja ja diskoja, joissa voi tanssia ja nauttia musiikista. Esimerkkejä suosituista yökerhoista ovat De School ja Shelter.

6. Casinot

Amsterdamissa on myös useita kasinoita, joissa voi kokeilla onneaan erilaisissa peleissä. Esimerkiksi Holland Casino Amsterdam West ja Holland Casino Amsterdam Centrum tarjoavat viihdettä pelien parissa.

7. Kabaree ja burleski

Kaupungissa järjestetään myös kabaree- ja burleskiesityksiä, joissa voi nauttia viihdyttävästä ja eroottisesta show’sta. Esimerkiksi Casa Rosso ja Boom Chicago ovat tunnettuja paikkoja näiden esitysten esittämiseen.

8. Syömisen ja juomisen kulttuuri

Amsterdamissa on runsaasti ravintoloita, baareja ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista ja kansainvälisistä ruokakulttuureista sekä juomista. Kultainen lenkki (Gouden Bocht) on alue, joka tunnetaan erityisesti laadukkaista ravintoloistaan.

9. Jahtiklubit

Amsterdamissa on myös erilaisia jahtiklubeja, joissa voi vuokrata venettä tai jopa järjestää bileitä vedellä. Esimerkiksi Canal Motorboats ja Mokumboot tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja.

10. Livemusiikki

Amsterdamissa voi nauttia myös livemusiikista eri baareissa ja klubeissa. On olemassa monia paikkoja, kuten Bimhuis ja Paradiso, jotka järjestävät säännöllisesti livemusiikkitapahtumia.

Luontokohteet ja retkeily Amsterdamissa

Amsterdamse Bos

Amsterdamse Bos on suuri puisto- ja metsäalue, joka sijaitsee vain 20 minuutin ajomatkan päässä Amsterdamin keskustasta. Alueella on 1500 hehtaaria metsää, lampia, niittyjä ja puutarhoja sekä ulkoilureittejä. Siellä voi lainata pyöriä, purjehtia veneellä tai nauttia piknikistä. Alueella sijaitsee myös uima-allas, kiipeilyseinä ja eläintenhoitotalo.

Vondelpark

Vondelpark on Amsterdamin suosituin puisto, joka sijaitsee keskustassa. Puistossa on kauniita kävelyreittejä, piha-alueita, lampia ja vehreitä alueita. Siellä voi viettää aikaa ulkoilemalla, nauttia piknikistä tai vuokrata pyöriä. Vondelparkissa järjestetään myös usein erilaisia tapahtumia, kuten ulkoilmaelokuvailtoja ja konsertteja.

Amsterdamse Waterleidingduinen

Amsterdamse Waterleidingduinen on hiekkadyyneistä koostuva luonnonsuojelualue, joka sijaitsee noin 30 minuutin ajomatkan päässä Amsterdamin keskustasta. Alueella voi patikoida, pyöräillä tai kävellä ulkoilureiteillä. Alueella on myös paljon erilaisia kasvi- ja eläinlajeja. Alueella ei saa kävellä merkityn polun ulkopuolella, koska suuret osat alueista on varattu väkijoukolle muiden osien rajavyöhykkeen rauhoittamiseksi. Alueella on kahvila ja kävijöillä on pääsy myös tiettyihin näköalapaikkoihin.

Sloterpark

Sloterpark on Amsterdamin suurin puisto, joka sijaitsee Länsi-Amsterdamissa. Puistossa on laaja järvi, rantoja, viheralueita ja leikkipaikkoja. Puistosta löytyy myös pururata ja jalkapallokenttiä. Siellä voi nauttia piknikistä, ratsastaa pyörällä, lenkkeillä tai vain rentoutua ja ihailla kaunista ympäristöä.

Rembrandtpark

Rembrandtpark on suosittu puisto, joka sijaitsee Länsi-Amsterdamissa lähellä Vondelparkia. Puistossa on kävelyreittejä, pyöräteitä, lampi ja leikkipaikkoja. Siellä voi ulkoilla, pelata pallopelejä tai nauttia piknikistä. Rembrandtparkista on myös kaunis näköala ympäröiville alueille.

Amsterdam-Noord

Amsterdam-Noord on kaupunginosa Amsterdamin pohjoispuolella, jossa on monia luontokohteita ja retkeilymahdollisuuksia. Alueella on suuria avoimia viheralueita, kuten Vliegenbos ja Noorderpark, sekä historiallisia alueita, kuten NDSM-werf ja kaupungin puutarhaamme.

Amsterdamse Poort

Amsterdamse Poort on alueellaan, jossa sijaitsevat monet Amsterdamin ulkopuoliset vesistöt. Täällä on suuria metsiä ja järviä, kuten Diemerpark ja Gaasperplas. Alueella on myös ulkoilureittejä, veneilymahdollisuuksia ja uimarantoja.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Amsterdamin Kaupungissa:

1. Westerkerk (Länsikirkko)

Westerkerk on Amsterdamin suurin protestanttinen kirkko. Se sijaitsee Jordaanin kaupunginosassa ja sen rakentaminen alkoi vuonna 1620. Kirkossa on mahdollista kiivetä myös 85 metriä korkeaan kellotorniin, josta avautuu upea näköala kaupungin yli.

2. Oude Kerk (Vanha kirkko)

Oude Kerk, joka tunnetaan myös nimellä Amsterdamin vanhin kirkko, on rakennettu 1200-luvulla. Se sijaitsee Punavuorella ja on arkkitehtonisesti mielenkiintoinen sekoitus goottilaista ja renessanssityyliä. Kirkossa vierailevat voivat tutustua sen historialliseen sisustukseen sekä taidekokoelmiin.

3. Portugali-Israelilainen synagoga

Portugali-Israelilainen synagoga on Euroopan suurin synagoga ja se on rakennettu vuonna 1675. Synagoga edustaa sefardijuutalaista arkkitehtuuria ja sen sisätilat ovat upeasti koristeltuja. Vierailijat voivat oppia synagogan historiasta ja juutalaisesta kulttuurista.

4. Anne Frankin talo

Anne Frankin talo on tunnettu maailmanlaajuisesti holokaustista selviytyneen juutalaisen tytön, Anne Frankin, piilopaikkana toimineesta paikasta toisen maailmansodan aikana. Nykyään talo toimii museona, joka kertoo Anne Frankin tarinan ja holokaustin historiasta sekä tarjoaa mahdollisuuden tutustua piilopaikkaan.

5. Kuningatar Beatrixin talo

Kuningatar Beatrixin talo on yksi Alankomaiden kuninkaallisen perheen käytössä olevista virallisista asunnoista. Vaikka kuningatar Beatrix ei enää asu talossa, se on edelleen tärkeä symbolinen paikka ja sillä on keskeinen rooli kuninkaallisten seremonioiden ja tapahtumien järjestämisessä.

6. Nieuwe Kerk (Uusi kirkko)

Nieuwe Kerk, joka tunnetaan myös nimellä Amsterdamin uusin kirkko, on valmistunut vuonna 1408. Kirkkoa käytetään nykyään pääasiassa näyttelytilana, jossa järjestetään taide- ja kulttuuritapahtumia. Kirkko on myös Alankomaiden kuninkaallisen perheen tärkeä kirkko, ja siellä on pidetty kuninkaallisia häitä ja seremonioita.

7. Hollannin kansallismuseo

Hollannin kansallismuseo, tunnettu myös nimellä Rijksmuseum, on yksi maan tärkeimmistä museoista. Se taloa valtavan taidekokoelman, joka sisältää maailmankuulun teoksen kuten Rembrandtin ”Yövartion” ja Vermeerin ”Maitotytön”. Museo tarjoaa kattavan näkymän Alankomaiden historiasta ja taiteesta.

8. Van Gogh -museo

Van Gogh -museo on omistettu kuuluisalle hollantilaiselle taiteilijalle Vincent van Goghille. Museossa on laaja kokoelma hänen maalauksiaan, piirroksiaan ja kirjeitään. Se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua van Goghin elämään ja taiteeseen.

9. Kuningaslinna

Kuningaslinna, jota kutsutaan myös nimellä Amsterdamin kuninkaanlinna, sijaitsee keskeisellä Paalais Torilla. Se on kuningatar Beatrixin virallinen palatsi ja toimii edelleen kuninkaallisen perheen tärkeänä edustustilana. Linnaa ympäröi kaunis puisto, jossa kävijät voivat rentoutua ja nauttia näköalasta.

10. Vondelpark

Vondelpark on Amsterdamin suosituin puisto ja yksi Euroopan suurimmista kaupunkipuistoista. Se tarjoaa vierailijoille vehreän ympäristön, kauniita kävelyreittejä, pyöräilymahdollisuuksia sekä monia kulttuuritapahtumia. Puistossa sijaitsee myös tunnettu Vondelparkin Openluchttheater, jossa järjestetään ilmaisia ulkoilmanäyttelyitä ja musiikkiesityksiä.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. SkyLounge Amsterdam

SkyLounge Amsterdam sijaitsee DoubleTree by Hilton -hotellin 11. kerroksessa lähellä Amsterdamin keskusasemaa. Se tarjoaa upeat panoraamanäkymät yli kaupungin ja sen kanavien. Täällä voi nauttia juomia ja pientä purtavaa samalla ihaillen kaupungin maisemia.

2. A’DAM Lookout

A’DAM Lookout sijaitsee Amsterdamin pohjoispuolella, IJ-joen varrella. Tämä monikerroksinen näköalapaikka tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin skylineen ja Amsterdamin historialliseen keskustaan. Täällä voi myös kokea jännittävän keinuvan keinutuolin Over the Edge -kokemuksen.

3. Westerkerk

Westerkerk on Amsterdamin suurin kirkko, ja se sijaitsee lähellä Anne Frankin taloa. Kirkon torniin voi kiivetä ihailemaan kaupungin näkymiä. Tornissa on 85 metriä korkea näköalatasanne, jolta avautuu panoraamanäkymä yli Amsterdamin.

4. Amsterdam Tower

Amsterdam Tower sijaitsee Amsterdamin pohjoisosassa Overhoeks-alueella. Täältä löytyy A’DAM Lookoutin lisäksi myös muun muassa ravintola, baari ja klubi. Tornin yläosassa sijaitsevalta näköalatasanteelta voi ihailla kaupungin maisemia ja sen ympäröivää luontoa.

5. OBA Oosterdok

OBA Oosterdok on Amsterdamin pääkirjasto, joka sijaitsee Amsterdamin keskustan itäpuolella Oosterdok-kanavan varrella. Kirjaston sisältä löytyy Johannes Van der Steur -huone, josta on upeat näkymät kaupungille. Täältä voi myös nähdä Amsterdamin päärautatieaseman ja IJ-joen suun.

6. NEMO Science Museum

NEMO Science Museum sijaitsee Amsterdamin keskustassa lähellä päärautatieasemaa. Museon katolla on suuri terassi, josta voi ihailla kaupungin näkymiä. Terassilla voi myös rentoutua ja nauttia auringosta samalla kun ihailee Amsterdamin skylinea.

7. Oude Kerk

Oude Kerk on Amsterdamin vanhin ja suurin kirkko. Se sijaitsee Amsterdamin keskustassa Red Light District -alueella. Kirkon torniin voi kiivetä ja ihailla kaupungin näkymiä. Tornista avautuu panoraamanäkymä yli historiallisen keskustan ja kanavien.

8. Rembrandt Tower

Rembrandt Tower sijaitsee Amsterdamin lounaispuolella Amstel-joen varrella. Tämä pilvenpiirtäjä on yksi Amsterdamin korkeimmista rakennuksista. Rakennuksen ylimmässä kerroksessa sijaitsee ravintola, josta voi ihailla kaupungin näkymiä yli Amstel-joen.

9. NDSM-Werf

NDSM-Werf sijaitsee Amsterdamin pohjoisosassa, NDSM-sataman alueella. Tämä entinen telakka-alue on nykyään monipuolinen kulttuurikeskus, josta voi löytää useita näköalapaikkoja. Esimerkiksi NDSM-torni tarjoaa upeat näkymät yli Amsterdamin pohjoisosaan ja IJ-jokeen.

10. Blue Amsterdam

Blue Amsterdam sijaitsee Amsterdamin keskustassa, Kalverstraat-ostoskadun läheisyydessä. Tämä ravintolakompleksi tarjoaa panoraamanäkymät yli Amsterdamin kaupungin. Sen suuret ikkunat ja katolla sijaitseva terassi tarjoavat upeat näkymät kaupunkiin.Kohteen sijainti maa on Alankomaat.

Jätä kommentti