Halvat lennot Antalya

Nähtävyydet ja Kohteet

1. Muinaiset kaupungit

Antalyassa on useita muinaisia kaupunkeja, kuten Perge, Aspendos ja Side. Näissä kaupungeissa voi tutustua antiikin ajan raunioihin, antiikin teattereihin ja muihin muinaisiin rakennuksiin.

2. Hadrianuksen portti

Hadrianuksen portti on antiikin ajan kaareva portti, joka rakennettiin Rooman keisari Hadrianukselle. Portti on suosittu nähtävyys Antalyan vanhassa kaupungissa.

3. Kaleiçi

Kaleiçi on historiallinen kaupunginosa Antalyan keskustassa. Alueella voi nähdä vanhoja rakennuksia, kapeita kujia ja historiallisia nähtävyyksiä, kuten Yivli Minare -minareetin.

4. Antalyan arkeologinen museo

Antalyassa sijaitseva arkeologinen museo esittelee alueella tehtyjä arkeologisia kaivauksia ja näyttelyitä antiikin ajan esineistöstä. Museo tarjoaa kattavan kuvan alueen historian ja kulttuurin kehityksestä.

5. Düden-vesiputoukset

Düden-vesiputoukset sijaitsevat noin 15 kilometrin päässä Antalyan keskustasta. Vesiputoukset ovat suosittu luonnonnähtävyys, jossa vesimassat putoavat kallioilta mereen luoden upean näkymän.

6. Koprulu-kanjonin kansallispuisto

Koprulu-kanjonin kansallispuisto sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Antalyan keskustasta. Alueella voi vaeltaa kanjonin maisemissa, tutustua historiallisiin siltoihin ja nauttia ulkoilusta ja retkeilystä.

7. Termessos

Termessos on muinainen kaupunki, joka sijaitsee Antalyan vuoristossa. Kaupungin raunioilla voi tutkia antiikin ajan rakennuksia ja nauttia upeista vuoristoisista maisemista.

8. Kurşunlu-vesiputoukset

Kurşunlu-vesiputoukset ovat noin 18 kilometrin päässä Antalyan keskustasta. Vesiputoukset ovat suosittu retkikohde, joka tarjoaa luonnonrauhaa ja kauniita näkymiä ympäröivään luontoon.

9. Antalyan akvaario

Antalyan akvaario on yksi suurimmista Välimeren akvaarioista. Akvaariossa voi nähdä erilaisia mereneläviä ja vesieläimiä, kuten haita, kilpikonnia, merihevosia ja erilaisia kaloja.

10. Antalyan linna

Antalyan linna, joka tunnetaan myös nimellä Yivli Minare Kalesi, on historiallinen linna, joka tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja Välimerelle. Linnaan voi tutustua ja nauttia maisemista.

Kulttuuri ja Historia

1. Antiikin Rooman aika

Antalya sijaitsee Lyykian alueella, joka oli tärkeä Antiikin Rooman aikainen alue nykyisen Turkin alueella. Kaupunki oli tärkeä satama- ja kauppakeskus jo tuohon aikaan.

2. Roomalaiset rauniot

Antalyassa on säilynyt merkittäviä roomalaisia raunioita, kuten Hadrianuksen portti ja Hıdırlık-kivi. Nämä rauniot ovat hyviä esimerkkejä kaupungin historiasta ja kulttuurista.

3. Kaleiçi vanhakaupunki

Kaleiçi on Antalyan vanhakaupunki, jossa on säilynyt perinteinen arkkitehtuuri ja tunnelmalliset kujat. Alueella on historiallisia rakennuksia, kuten Yivli Minare -moskeija, joka on rakennettu 1200-luvulla.

4. Arkeologinen museo

Antalyan arkeologinen museo on merkittävä kulttuurikohde, jossa esitellään alueen arkeologista perintöä. Museon kokoelmissa on muun muassa roomalaisia, bysanttilaisia ja lyykialaisia artefakteja.

5. Perinteen vaikutus

Antalyan kulttuurissa näkyy vahva islamilainen perinne. Kaupungissa järjestetään usein perinteisiä tapahtumia, kuten musiikki- ja tanssiesityksiä, joissa korostuvat paikalliset perinteet ja käsityöläisyyden taidot.

6. Aspendos amfiteatteri

Aspendos amfiteatteri on yksi parhaiten säilyneistä roomalaisista amfiteattereista maailmassa. Se rakennettiin 100-luvulla ja on nykyään suosittu kohde niin kulttuurin- kuin historian ystäville.

7. Düdenin putoukset

Düdenin putoukset ovat luonnonkaunis nähtävyys Antalyassa. Putoukset ovat osa Düden-joen vesistöä, ja ne ovat suosittu paikka niin turistien kuin paikallistenkin keskuudessa.

8. Perge

Perge oli roomalainen kaupunki, josta on säilynyt arkeologisia jäännöksiä Antalyan lähellä. Kaupunki oli entisaikaan tärkeä kauppapaikka ja siellä sijaitsee muun muassa hyvin säilynyt teatteri.

9. Hierapolis

Hierapolis oli antiikin aikainen kaupunki, joka sijaitsi nykyisen Pamukkalen lähellä. Hierapolikseen kuuluu kuuluisa kuumien lähteiden kylpyläkompleksi, joka on suosittu turistinähtävyys.

10. Ulu Cami moskeija

Ulu Cami moskeija on yksi Antalyan tunnetuimmista moskeijoista. Se sijaitsee Kaleiçi vanhassakaupungissa ja sen rakentaminen aloitettiin 1200-luvulla. Moskeija on arkkitehtonisesti vaikuttava ja sisältää monia historiallisia yksityiskohtia.

Ruokailu ja ravintolat Antalyassa

Perinteinen turkkilainen ruokakulttuuri

Perinteinen turkkilainen ruokakulttuuri on vahvasti läsnä Antalyassa, ja kaupungissa on runsaasti ravintoloita, jotka tarjoavat perinteisiä turkkilaisia ruokia, kuten mezejä, kebabeja ja mezze-lautasia. Turkkilainen ruoka on yleensä tuoreista raaka-aineista valmistettua ja voi sisältää esimerkiksi grillattua lihaa, mereneläviä, kasviksia ja erilaisia mausteita.

Antalyan keskustan ravintolat

Antalyan keskustassa on laaja valikoima ravintoloita eri hintaluokissa ja eri makumaailmoissa. Keskustasta löytyy paikallisia turkkilaisia ravintoloita, jotka tarjoavat perinteisiä ruokia, sekä kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat eri maiden keittiöiden herkkuja. Keskustassa on myös ketjuravintoloita ja pikaruokapaikkoja.

Ravintolat meren rannalla

Antalyan rannikon läheisyydessä sijaitsee useita ravintoloita, joista voi nauttia ruokaa meren äärellä. Näillä ravintoloilla on usein terasseja, joilta avautuu upea merinäköala. Täällä voi maistella paikallista merenelävätarjontaa ja muita herkkuja, kuten grillattua kalaa tai äyriäisiä.

Ruokakojut ja katuruoka

Antalyassa on myös paljon ruokakojuja ja katuruokaa tarjoavia paikkoja. Näiltä kojuilta voi ostaa esimerkiksi kebabia, dürümiä (rullakebab) tai simitin (suolainen rinkeli) mukaan kävelylle tai pikaiselle välipalalle. Katuruoka tarjoaa vaihtoehtoja nopeasta ja edullisesta ruokailusta.

Mahdollisuus kansainvälisiin makuelämyksiin

Antalyassa on myös useita ravintoloita, jotka tarjoavat kansainvälisiä makuelämyksiä. Kaupungissa voi esimerkiksi nauttia italialaisesta, kiinalaisesta, thaimaalaisesta tai intialaisesta ruoasta. Näissä ravintoloissa voi tutustua eri maiden keittiöihin ja maistella monipuolisia ruokia.

Vegaanit ja kasvissyöjät

Antalyassa on myös vaihtoehtoja vegaaneille ja kasvissyöjille. Kaupungissa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat vegaanisia ja kasvisruokia, ja näiden ravintoloiden valikoima vaihtelee perinteisistä turkkilaisista vaihtoehdoista kansainvälisiin kasvisruokiin.

Hintataso

Antalyassa ruoan hintataso on yleisesti ottaen edullinen verrattuna useisiin muihin eurooppalaisiin kaupunkeihin. Pääsääntöisesti ruoan hinta riippuu ravintolan tasosta ja sijainnista. Kaupungissa on myös paljon edullisia ravintoloita, jotka tarjoavat maukasta ruokaa kohtuulliseen hintaan.

Vapaa-ajan aktiviteetit Antalyassa

Rannat

Antalya tarjoaa upeita rantoja, joihin voi rentoutua ja nauttia auringosta. Suosittuja rantoja Antalyassa ovat esimerkiksi Konyaalti-ranta ja Lara-ranta. Näillä rannoilla voi nauttia hienosta hiekasta, turkoosista vedestä ja aurinkotuoleista. Rannoilla on myös mahdollisuus harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, kuten purjelautailua tai vesihiihtoa.

Historialliset kohteet

Antalyassa on runsaasti historiallisia kohteita, jotka tarjoavat mielenkiintoista tietoa alueen menneisyydestä. Esimerkiksi Antalyan vanhakaupunki Kaleiçi on suosittu matkailukohde, jossa voi kävellä kapeilla kujilla ja ihailla kauniita vanhoja taloja. Lisäksi Antalyassa sijaitsee myös historiallisia nähtävyyksiä, kuten Hadrianuksen portti, joka on roomalaisaikainen pääsisäänkäynti kaupunkiin. Lisäksi Antalyan museo tarjoaa kattavan kokoelman alueen arkeologisia löytöjä.

Puistot ja luontokohteet

Antalyan alueella on useita puistoja ja luontokohteita, jotka tarjoavat mahdollisuuksia ulkoiluun ja luonnonkauniiden maisemien ihailuun. Esimerkiksi Düden-vesiputoukset ovat suosittu nähtävyys, jossa voi ihailla veden mahtavaa virtausta ja kävellä kauniilla kävelyreiteillä. Lisäksi Kursunlu-joen luonnonpuisto tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen luontoon ja nauttia rauhallisesta ympäristöstä.

Shoppailu ja viihde

Antalya tunnetaan myös hyvistä ostosmahdollisuuksistaan. Kaupungissa on useita suuria ostoskeskuksia, kuten TerraCity ja Migros, joissa voi tehdä ostoksia erilaisista vaatteista ja elektroniikasta. Lisäksi Antalyan markkinoilla, kuten Kaleiçin ja Antalyan Basaarin alueilla, voi ostaa paikallisia käsitöitä, mausteita ja matkamuistoja. Antalyassa on myös useita ravintoloita, baareja ja klubeja, jotka tarjoavat viihdyttävää iltaohjelmaa.

Vesipuistot

Antalyassa on useita vesipuistoja, jotka tarjoavat hauskaa ajanvietettä koko perheelle. Esimerkiksi Aqualand Antalya tarjoaa erilaisia vesiliukumäkiä, altaita ja aktiviteetteja kaikenikäisille. Vesipuistot ovat suosittuja erityisesti kesäkaudella, kun lämpimät lämpötilat houkuttelevat ihmisiä viilentymään ja nauttimaan vedestä.

Suositut hotellit

1. Rixos Downtown Antalya

Rixos Downtown Antalya on viiden tähden hotelli sijaitseva keskustan tuntumassa. Hotellissa on moderneja huoneita ja sviittejä, joista joistakin avautuu merinäköala. Hotellin palveluihin kuuluvat useat ravintolat, baarit, uima-altaat, spa-keskus ja kuntokeskus.

2. Akra Hotel

Akra Hotel on ylellinen hotelli, joka sijaitsee rannalla vain lyhyen ajomatkan päässä Antalyan keskustasta. Hotellin huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niistä avautuu upea näköala Välimerelle. Hotellissa on myös useita ravintoloita, baareja, uima-altaita, spa-keskus, kuntokeskus ja oma ranta-alue.

3. The Marmara Antalya

The Marmara Antalya on ainutlaatuinen hotelli, joka sijaitsee keskustan lähellä rauhallisella alueella. Hotellin huoneista, sviiteistä ja ravintoloista avautuu upea näkymä Antalyanlahdelle. Hotellin palveluihin kuuluu ravintoloita, baareja, uima-altaita, kuntosali ja oma hiekkaranta.

4. Porto Bello Hotel Resort & Spa

Porto Bello Hotel Resort & Spa sijaitsee rannalla lähellä Antalyan keskustaa. Hotellin tyylikkäät huoneet ja sviitit tarjoavat mukavuutta ja rentoutumista. Hotellissa on monipuolisia ravintoloita, baareja, uima-altaita, kylpylä, kuntokeskus ja oma ranta-alue.

5. Delphin Imperial Hotel Lara Beach

Delphin Imperial Hotel Lara Beach sijaitsee rannalla noin 17 km päässä Antalyan keskustasta. Hotellin huoneet ovat tilavia ja tyylikkäästi sisustettuja. Hotellin palveluihin kuuluu ravintoloita, baareja, uima-altaita, vesipuisto, spa-keskus, kuntokeskus ja oma hiekkaranta.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

– Antalya on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jossa esiintyy vähän vakavia rikoksia.
– Matkailijoiden tulisi kuitenkin olla varovaisia taskuvarkaiden ja huijareiden varalta, erityisesti vilkkaissa turistikohteissa ja julkisissa liikennevälineissä.
– Suositeltavaa on pitää mukana vain tarpeelliset henkilökohtaiset tavarat ja pitää silmällä omaisuuttaan.
– Matkustajien tulee noudattaa yleistä varovaisuutta ja noudattaa paikallisia tapoja ja lakeja.

Terveys

– Antalya tarjoaa laadukkaita terveyspalveluita sekä julkisissa että yksityisissä terveyskeskuksissa ja sairaaloissa.
– Turistien on suositeltavaa hankkia matkavakuutus, johon sisältyy myös terveydenhoito.
– Kaupungissa on useita apteekkeja, joista voi ostaa lääkkeitä ja muita terveystarvikkeita.
– Juomaveden laatu vaihtelee, ja turistien suositellaan juovan pullotettua vettä tai keitettyä vettä.
– Muista myös käyttää aurinkorasvaa ja suojautua auringolta, etenkin kesäkuukausina.

Rannat ja vesistöt

1. Konyaalti Beach

Konyaaltin ranta sijaitsee noin 6 kilometrin päässä Antalyan keskustasta. Ranta on hiekkapohjainen ja sen pituus on noin 7 kilometriä. Konyaalti Beach tarjoaa upeat näkymät Taurus-vuoristoon ja siellä on useita rantabaareja ja ravintoloita, joissa voi nauttia virkistävän juoman tai herkullisen aterian.

2. Lara Beach

Lara Beach on yksi Antalyan suosituimmista rannoista. Se sijaitsee noin 12 kilometrin päässä kaupungin keskustasta ja sen pituus on noin 10 kilometriä. Ranta koostuu hienosta hiekasta ja siellä on monia rantahotelleja, ravintoloita ja baareja. Lara Beach tunnetaan myös upeasta venepuuhasemastaan, jossa voi vuokrata veneen tai osallistua veneretkelle.

3. Kaputas Beach

Kaputas Beach sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Antalyan keskustasta. Ranta on pieni, mutta erittäin kaunis ja sen erottuva piirre on upea turkoosinsininen vesi. Kaputas Beachille pääsee laskeutumalla pitkää rapuportaikkoa pitkin, joka antaa rannalle hieman eksoottisen tunnelman. Rannalla ei ole palveluita, joten on suositeltavaa tuoda omat eväät ja juomat mukaan.

4. Patara Beach

Patara Beach sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Antalyan keskustasta ja se on yksi Turkin pisimmistä rannoista, pituudeltaan noin 18 kilometriä. Ranta on suojeltu alue, joka tunnetaan hienosta hiekastaan ja upeista auringonlaskuistaan. Pataran rannalla ei ole rantabaareja tai ravintoloita, joten oman eväiden ja juomien tuominen on suositeltavaa.

5. Düden-vesiputoukset

Düden-vesiputoukset sijaitsevat Antalyan kaupungin alueella. Ne koostuvat sekä merivesiputouksista että sisämaahan virtaavista putouksista. Merivesiputoukset ovat erityisen vaikuttavia, kun vesi virtaa suoraan mereen. Düden-vesiputoukset ovat suosittu nähtävyys, ja niitä voi ihailla läheltä kävellen tai veneellä.

6. Manavgat-joen risteilyt

Manavgat-joki virtaa Antalyan alueella ja sen risteilyt ovat suosittuja turistien keskuudessa. Risteilyllä voi ihailla kaunista maisemaa ja tutustua alueen rikkaaseen luontoon. Useimmat risteilyt kulkevat Manavgat-joen suulla sijaitsevalle Manavgat-vesiputoukselle, jossa voi myös uida ja nauttia luonnon kauneudesta.

Yöelämä ja viihde Antalyassa

1. Baarit, klubit ja disko

Antalya tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja baarien, klubiensa ja diskojen suhteen. Suosittuja alueita yöelämän viettoon ovat Kaleiçi, Konyaaltı Beach ja Lara Beach. Kaleiçin alueelta löytyy charmikkaita baareja, joissa voi nauttia tunnelmallisesta ilmapiiristä. Konyaaltı Beach ja Lara Beach puolestaan tarjoavat elävää klubikulttuuria ja kansainvälisiä DJ-esityksiä. Tarjolla on myös useita diskoja, joissa voi tanssia aamun pikkutunneille asti.

2. Livemusiikki ja konsertit

Antalyassa järjestetään usein livemusiikki-esityksiä ja konsertteja eri musiikkityyleistä kiinnostuneille. Antalya’n amfiteatterissa ja Antalya Expo Centerissä järjestetään suuria konsertteja ja tapahtumia. Lisäksi erilaisissa baareissa ja klubeissa voi bongata paikallisia bändejä ja muusikoita esiintymässä.

3. Shisha-baarit

Shisha-baarit ovat suosittuja viihtymispaikkoja Antalyassa. Näissä baareissa voi nauttia erilaisista tupakkamausteista ja rentoutua samalla musiikin, juomien ja seurustelun parissa. Shisha-baarit tarjoavat usein myös muita juomia sekä pientä purtavaa.

4. Ravintolat ja illallisviihde

Antalyan ravintolat tarjoavat illallisviihteen lisäksi myös erilaisia esiintyviä taiteilijoita. Illallisella voi päästä nauttimaan tanssiesityksistä, jousisoittimista, perinteisestä turkkilaisesta musiikista ja monista muista viihdyttävistä esityksistä. Illallisen yhteydessä voi myös kokeilla perinteistä asiakkaiden kanssa tanssimista, kuten esimerkiksi turkkilaisen bauchtanssin oppituntia.

5. Kasinot

Antalyassa kasinot tarjoavat mahdollisuuden rahapelien pelaamiseen. Konyaaltı Beachin alueella sijaitsee useita kasinoita, joissa voi kokeilla onneaan erilaisissa peleissä, kuten ruletissa, blackjackissa ja peliautomaateissa.

6. Teatteri ja esitykset

Antalyassa on myös useita teattereita, joissa voi nauttia erilaisista esityksistä. Esitysten kirjo ulottuu draamasta komediaan ja tanssista musiikkinumeroihin. Näiden teattereiden lisäksi Antalyan Expo Centerissä järjestetään myös erilaisia luentoja, konferensseja ja muita tapahtumia.

7. Elokuvateatterit

Antalyassa on useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia niin paikallisesta kuin kansainvälisestä elokuvatarjonnasta. Elokuvateattereissa näytetään usein elokuvia sekä alkuperäiskielellä että türkiksi dubattuina.

8. Vesipuistot

Antalyassa on useita vesipuistoja, joissa voi viettää hauskaa päivää koko perheen voimin. Vesiliukumäet, uima-altaat ja erilaiset vesipelit tarjoavat huvia ja viihdettä kaikenikäisille.

9. Stand up -komedia

Antalya tarjoaa myös stand up -komedian ystäville mahdollisuuden nauraa makeasti paikallisten ja kansainvälisten koomikkojen esityksissä. Komediaesityksiä järjestetään esimerkiksi Comedy House Antalyan tiloissa.

10. Juhlat ja festivaalit

Antalyassa järjestetään erilaisia juhlia ja festivaaleja ympäri vuoden. Esimerkiksi Antalya Golden Orange Film Festival tuo kaupunkiin elokuvien ystäviä ympäri maailmaa, ja Antalya Sand Sculpture Festival on taiteellinen tapahtuma, jossa pääsee ihailemaan huikeita hiekkapatsaita. Lisäksi musiikki-, tanssi-, ruoka- ja viinifestivaalit ovat suosittuja tapahtumia, joita järjestetään eri puolilla Antalyaa.

Luontokohteet ja Retkeily

Kurşunlu Waterfall Nature Park

Kurşunlu Waterfall Nature Park on suosittu luonnonsuojelualue Antalyassa. Puisto sijaitsee noin 20 km kaupungin keskustasta itään ja on tunnettu upeasta vesiputouksestaan. Alueella on myös kauniita kävelyreittejä, joita pitkin voi tutustua alueen upeaan luontoon ja kasvistoon.

Düden Waterfalls

Düden Waterfalls on toinen suosittu vesiputousalue Antalyassa. Alueella on kaksi vesiputousosaa – Ylä-Düden ja Ala-Düden. Ylä-Düden sijaitsee noin 10 km kaupungin keskustasta pohjoiseen, ja putous laskee mereen. Ala-Düden sijaitsee kaupungin eteläisellä puolella ja putous virtaa mereen.

Güver Canyon

Güver Canyon on kiehtova retkeilykohde Antalyan ympäristössä. Kanjoni sijaitsee noin 40 km etelään kaupungin keskustasta. Alueella on mahdollista tehdä jännittäviä kävelyretkiä tai patikoida upeissa maisemissa. Kanjonin ympäristössä on myös mahdollisuus viettää aikaa luonnonkauniilla piknik-alueilla.

Termessos

Termessos on antiikin aikainen kaupunki, joka sijaitsee noin 30 km Antalyan keskustasta pohjoiseen. Alueella on hyvin säilynyt teatteri, temppeli ja muut antiikinajan rakennelmat. Termessos sijaitsee upeissa vuoristomaisemissa ja tarjoaa mahdollisuuden retkeilyyn ja luonnon ihailuun samalla kun tutustuu alueen historiallisiin kohteisiin.

Karain Cave

Karain Cave on yksi Turkin vanhimmista asutetuista alueista ja se sijaitsee noin 30 km Antalyan keskustasta etelään. Luola on UNESCO:n maailmanperintökohde ja siellä on löydetty merkkejä esihistoriallisesta asutuksesta. Luolassa on myös nähtävissä erilaisia stalaktiitti- ja stalagmiittimuodostelmia.

Olympos Beydağları Coastal National Park

Olympos Beydağları Coastal National Park kattaa laajan alueen Antalyan ympärillä. Kansallispuistossa on upeita maisemia, metsiä ja rantoja. Alue tarjoaa mahdollisuuden retkeilyyn, vaellukseen ja ulkoiluun. Kansallispuiston suosituimpiin kohteisiin kuuluu Olympos-vuori, joka on hyvin suosittu retkeilykohde.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Hadrianuksen portti (Hadrian’s Gate)

Hadrianuksen portti on roomalaistyylinen kaupunkipäätyportti, joka sijaitsee Antalyan keskustassa. Se rakennettiin 2. vuosisadalla Rooman keisari Hadrianuksen kunniaksi. Portti on valmistettu valkoisesta marmorista ja siinä on kolme kaarta. Portin yläosassa on reliefikoristeluja, jotka kuvastavat tuon ajan tyyliä ja arkkitehtuuria.

Antalyan museo

Antalyan museo on arkeologinen museo, joka esittelee esihistoriallisia ja historiallisia artefakteja Antalyasta ja lähialueelta. Museossa on laaja kokoelma pronssikauden, antiikin Rooman ja Kreikan ajan esineitä. Näytteillä on muun muassa veistoksia, kultaa, koruja ja vaatteita, jotka kertovat alueen historiasta ja kulttuurista.

Hİdırlıkke moskeija

Hıdırlık-moskeija on yksi Antalyan vanhimmista moskeijoista. Se sijaitsee kaupungin historiallisella alueella ja on rakennettu 2. vuosisadalla Rooman aikaisten raunioiden päälle. Moskeija on pieni ja vaatimaton, mutta siinä on historiallista merkitystä alueen uskonnollisessa elämässä. Moskeijan minareetti on korkea ja siitä avautuu kaunis näköala Antalyan satamaan.

Perge

Perge on antiikin aikainen kaupunki, joka sijaitsee noin 18 kilometrin päässä Antalyan keskustasta. Kaupunki oli tärkeä roomalainen siirtokunta ja siellä on nähtävillä muun muassa roomalaisia pylväitä, teatteri ja stadion. Lisäksi kaupungissa on hyvin säilyneitä mosaiikkeja ja patsaita. Perge oli tunnettu myös sen arkkitehtuurista ja kulttuurista.

Aspendos

Aspendos on antiikin aikainen kaupunki, joka sijaitsee noin 48 kilometrin päässä Antalyan keskustasta. Kaupungin merkittävin nähtävyys on sen hyvin säilynyt antiikin aikainen teatteri. Aspendoksen teatteri on yksi parhaiten säilyneistä roomalaisista teattereista maailmassa. Teatterissa järjestetään edelleen musiikki- ja teatteriesityksiä.

Termessos

Termessos on antiikin aikainen kaupunki, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Antalyan keskustasta. Se sijaitsee vuorella noin 1000 metrin korkeudessa ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan. Termessoksen raunioilla on nähtävillä muun muassa teatteri, jossa voi ihailla kaunista maisemaa, ja muita antiikin aikaisia rakennuksia.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Kaleiçi

Kaleiçi on Antalyan vanha kaupunginosa, josta löytyy useita kauniita näköalapaikkoja. Kaupungin vanhat linnoitukset ja muurit tarjoavat upeat näkymät Välimerelle ja ympäröivään maisemaan.

2. Ylänköalueet

Antalyassa on useita ylänköalueita, kuten Tunektepe, josta avautuu upea panoraamanäkymä koko kaupungin yli ja Välimerelle. Alueelta löytyy myös Hisarçandır ja Tünektepe Teleferik -kaapelihissi, joka vie korkealle Antalyan ylle.

3. Atatürk-monumentti

Antalyan Atatürk-monumentti sijaitsee Kaşgarlı Mahmutin puistossa, ja sen vierestä voi ihailla kaupungin upeaa panoraamaa. Tämä näköalapaikka tarjoaa kattavan näkymän Antalyan keskustaan ja Välimerelle.

4. Düden-vesiputoukset

Düden-vesiputoukset ovat suosittu turistikohde Antalyassa. Putousten yläosasta on upeat näkymät Välimereen, kun taas alhaalta voi ihailla vesimassojen putoamista mereen.

5. Karaöz-puisto

Karaöz-puisto sijaitsee Antalyan itäpuolella, ja sen korkeimmalta kohdalta avautuu upea näkymä koko kaupungin yli. Täältä voi nähdä kauniita maisemia, kuten Karpuzkaldıran-vesiputoukset ja Taurus-vuoret.

6. Tahtalı-vuori

Tahtalı-vuori on yksi Antalyan suosituimmista näköalapaikoista. Vuoren päälle pääsee köysiradalla, ja sieltä avautuu upea panoraamanäkymä koko Antalyanlahdelle ja ympäröivään maisemaan.

7. En Demirtaş -näköalapaikka

En Demirtaş on viehättävä pikkukylä Antalyan lähellä, josta löytyy näköalapaikka Antalyan lahdelle. Täältä voi ihailla kauniita rantoja ja Välimeren sinistä väriä.

8. Sarısu Beach -näköalapaikka

Sarısu Beach on suosittu rantakohde Antalyassa, ja alueen näköalapaikalta voi ihailla kaunista merimaisemaa ja upeita auringonlaskuja.

9. Tophane-näköalapaikka

Tophane-näköalapaikalta voi ihailla kaunista panoraamanäkymää Antalyan keskustan yli, ja täältä voi myös nähdä Düden-vesiputousten ylemmän osan.

10. Antalya Marina

Antalyan venesatama tarjoaa upeat näkymät sekä Välimerelle että kaupungin ylle. Täältä voi rentoutua ja ihailla kaupungin kauniita maisemia mereltä käsin.Kohteen sijainti maa on Turkki.

Jätä kommentti