Halvat lennot Antwerpen

Nähtävyydet ja kohteet

1. Antwerpenin katedraali

Antwerpenin katedraali on Belgialaisen goottilaisen arkkitehtuurin mestariteos. Se on yksi Euroopan suurimmista kirkoista ja siellä voi ihailla lukuisia taideaarteita.

2. Rubenshuis

Rubenshuis on Peter Paul Rubensin entinen asuinpaikka, josta on nykyään muutettu taidemuseo. Sieltä löytyy runsaasti Rubensin taidetta sekä muita flaamilaisia mestariteoksia.

3. MAS-museo

MAS-museo on moderni kulttuurikeskus, joka esittelee Antwerpenin sataman historiaa ja kulttuuria. Museossa voi tutustua laajaan kokoelmaan merenkulkuun liittyviä esineitä ja taidetta.

4. MuHKA

MuHKA eli Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen on modernin taiteen museo, joka esittelee flaamilaisia ja kansainvälisiä nykytaiteilijoita. Museossa on laaja kokoelma maalauksia, veistoksia, valokuvia ja videoteoksia.

5. Vogelmarkt

Vogelmarkt on viikoittainen kirpputori ja lintumarkkinat, jossa voi tehdä löytöjä antiikista ja vintage-tuotteista. Lisäksi markkinoilla on myynnissä erilaisia lintuja ja muita eläimiä.

6. Diamantti­­museo

Antwerpen on tunnettu timanttikaupungistaan ja Diamanttiteollisuudestaan. Diamanttiteollisuuden historiaa ja prosesseja voi tutkia Diamanttiteollisuuden museossa, jossa on laaja kokoelma jalokiviä ja kerrotaan alan ammattilaisten työstä.

7. Rubenshuisin puutarha

Rubenshuisin puutarha on historiallinen puutarha katedraalin läheisyydessä, joka tarjoaa rauhallisen paikan levähtämiseen kävelykierroksen lomassa. Puutarhaan kuuluu kauniita kukkapenkkejä ja veistoksia.

8. Het Steen

Het Steen on keskiaikainen linnoitus ja Antwerpenin tunnetuin maamerkki. Se on aikoinaan toiminut mm. linnoituksena ja vankilana. Nykyään Het Steen on avoinna yleisölle ja siellä sijaitsee merihistoriallinen museo.

9. Brouwerij De Koninck

Brouwerij De Koninck on Antwerpenin perinteinen panimo, jossa tuotetaan paikallista De Koninck-olutta. Panimolla voi tutustua oluen valmistusprosessiin ja maistella erilaisia oluita.

10. Antwerpenin eläintarha

Antwerpenin eläintarha on yksi vanhimmista eläintarhoista Euroopassa. Tarhassa voi nähdä yli 400 eri eläinlajia, mukaan lukien uhanalaisia lajeja kuten koralliriuttojen kalat ja pandat.

Kulttuuri ja Historia

1. Taiteen kotikaupunki

Antwerpen tunnetaan taiteen kotikaupunkina, erityisesti flaamilaisten mestareiden kukoistuskaudelta 1500-luvulla. Kaupunki oli tuolloin Euroopan merkittävimpiä taidekeskuksia, ja siellä vaikuttivat muun muassa maalari Pieter Paul Rubens ja hänen oppilaansa. Antwerpenissa voi käydä ihailemassa näitä kuuluisia maalauksia Rubenshuis-taidegalleriassa sekä Royal Museum of Fine Arts -museossa.

2. Gotiikkaa ja renessanssia

Antwerpenin keskusta on täynnä upeaa arkkitehtuuria, jonka valtaosaa hallitsevat goottilaiset ja renessanssityylit. On myös huomattavaa, että Antwerpen oli yksi Pohjois-Euroopan johtavista keskuksista renessanssin aikana. Esimerkkejä tästä ovat kaupungin suuri tuomiokirkko, Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, sekä kaupungintalo, Stadhuis.

3. Diamond District

Antwerpen on maailman johtava timanttikaupunki ja Diamond District, tai Diamantkwartier, sijaitsee kaupungin keskustan lähellä. Täällä sijaitsevat suuret timanttitukut ja alan liikkeet. Antwerpenin timanttiklusteri on historiallisesti keskittynyt tämän alueen ympärille ja kaupunki on tärkeä timanttityöskentelyn ja -kaupan keskus kansainvälisesti.

4. Rubenshuis

Rubenshuis on entinen asuinpaikka ja ateljee, joka oli kuuluisan flaamilaisen maalarin Pieter Paul Rubensin käytössä 1600-luvulla. Tämä upea rakennus sijaitsee Antwerpenin historiallisessa keskustassa ja toimii nykyään taidegalleriana, jossa on näytillä Rubensin omia maalauksia sekä muita flaamilaisia mestariteoksia.

5. MAS-museo

Museum aan de Stroom, eli MAS-museo, on moderni museorakennus, joka kertoo Antwerpenin historiasta ja kulttuurista. Museo sijaitsee kaupungin satamassa ja tarjoaa upean näköalan kaupunkiin. Näyttelyissä voi oppia muun muassa Antwerpenin merenkulun historiasta, flaamilaisesta taiteesta ja kaupungin monimuotoisesta kulttuurista.

6. Rubenshuisin joulumarkkinat

Joulun aikaan Antwerpenin Rubenshuis-taidegalleriassa järjestetään perinteiset joulumarkkinat. Tämä tapahtuma houkuttelee vuosittain paljon kävijöitä, jotka voivat nauttia joulumusiikista, perinteisistä käsityötuotteista ja herkullisesta jouluruoasta. Markkinoiden yksi kohokohta on Rubenshuisin sisäpiha, joka on tunnelmallisesti koristeltu jouluvaloin ja -koristein.

Ruokailu ja ravintolat Antwerpenissa

1. Belgiattaren belgialaisia herkkuja

Belgiattaren on ravintola, joka tarjoaa belgialaisia herkkuja, kuten perinteistä belgialaista suklaata, vohveleita ja maa-artisokkakeittoa.

2. Het Pomphuis Seefbier-ravintola

Het Pomphuis Seefbier-ravintolasta löytyy runsaasti valikoimaa belgialaisia oluita sekä paikallisia ruokia, kuten simpukoita ja kanankoipia.

3. Graanmarkt 13

Graanmarkt 13 on ravintola, joka tarjoaa modernia belgialaista keittiötä korkealaatuisista raaka-aineista valmistettuna. Ravintolasta löytyy myös boutique-tyylinen kauppa.

4. Frites Atelier Antwerpen

Frites Atelier Antwerpen on paikka, missä pääsee nauttimaan perinteisistä belgialaisista ranskalaisista perunoista monipuolisella valikoimalla erilaisia kastikkeita.

5. The Jane

The Jane on Michelin-tähdellä palkittu ravintola, jonka tarjoilu tapahtuu upeassa goottilaisessa kirkossa. Ravintola tarjoaa innovatiivista ja modernia keittiötä.

6. Mercado

Mercado on ruokahalli, jossa on useita eri ravintoloita yhdessä paikassa. Tarjolla on muun muassa italialaista, meksikolaista ja aasialaista ruokaa.

7. Brouwersvliet 23

Brouwersvliet 23 on rento ja moderni ravintola, joka tarjoaa burgereita, pihvejä ja muita kansainvälisiä ruokia.

8. Ciro’s

Ciro’s on perinteinen italialainen ravintola, joka tarjoaa laajan valikoiman italialaisia ruokia, kuten pizzaa, pastaa ja risottoa.

9. De Broers van Julienne

De Broers van Julienne on lounasravintola, joka tarjoaa terveellisiä ja tuoreita salaatteja, keittoja ja muita herkullisia vaihtoehtoja.

10. De Serre

De Serre on ravintola, jossa voi nauttia hyvästä ruoasta ja samalla ihailla kaupungin maisemia. Ravintola sijaitsee upeassa lasiseinäisessä rakennuksessa.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Kulttuuri ja taide

Antwerpen on tunnettu kulttuuri- ja taidekaupunkina. Kaupungissa on useita museoita, kuten kuninkaallinen taidemuseo (Koninklijk Museum voor Schone Kunsten), jossa on laaja kokoelma flaamilaista taidetta. Lisäksi Rubenshuis-museo esittelee kuuluisan flaamilaisen taiteilijan Peter Paul Rubensin elämää ja teoksia. Antwerpenissa voi myös tutustua muun muassa muotiin ja muotoiluun, sillä kaupunki on tunnettu myös näillä aloilla. Esimerkiksi MoMu-museo (ModeMuseum) keskittyy muotiin ja sen vaikutukseen yhteiskunnassa.

Historia ja arkkitehtuuri

Antwerpenin rikas historia näkyy kaupungin arkkitehtuurissa. Grote Markt -aukiolla sijaitsevat kauniit historialliset rakennukset, kuten kaupungintalo ja gilditalot. Katedraali Our Lady of Antwerp on vaikuttava goottilainen rakennus, joka tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Lisäksi kaupungissa voi tutustua vanhaan linnoitukseen ja muurin jäänteisiin sekä kierrellä viehättävässä vanhassakaupungissa.

Gastronomia

Antwerpen on myös gastronominen keskus. Kaupungissa on lukuisia ravintoloita, joissa voi nauttia flaamilaisista herkuista, kuten perinteisestä hiiligrillillä valmistetusta pihvistä, simpukoista ja belgialaisista vohveleista. Antwerpenin kuuluisa kalaravintola Het Zilte tarjoaa gourmet-ruokailua upealla näköalalla.

Luonto ja ulkoilu

Vaikka Antwerpen on suuri kaupunki, sieltä löytyy myös luonnonläheisiä aktiviteetteja ja viheralueita. Kaupungin keskustassa sijaitseva kaunis Stadspark on suosittu paikka rentoutumiseen ja ulkoiluun. Lisäksi kaupungin lähistöllä on kauniita puistoja ja luonnonsuojelualueita, kuten Kesselse Heide ja Middelheim-puisto, jossa voi nauttia luonnosta ja viettää aikaa ulkona.

Urheilu

Antwerpen tarjoaa monipuolisia urheilumahdollisuuksia. Kaupungissa on useita urheiluhalleja, kuntokeskuksia ja uimahalleja, joissa voi harrastaa erilaisia lajeja. Lisäksi Antwerpen on tunnettu myös jalkapallosta, ja siellä pelataan kotipelejä Belgian liigan joukkueella Royal Antwerp FC. Kaupungista löytyy myös golfkenttiä, joissa voi pelata golfia.

Viihde ja yöelämä

Antwerpenin yöelämä tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja. Kaupungista löytyy baareja, klubeja, yökerhoja ja teattereita, jotka tarjoavat viihdettä ja elävää musiikkia. Esimerkiksi kaupungin historiallisessa teatterissa Het Paleis voi nauttia teatteriesityksistä, ja kuuluisasta muodikkaiden kauppojen alueesta Kammenstraatista löytyy yökerhoja ja trendikkäitä baareja.

Suositut hotellit Antwerpenissa

1. Hotel De Witte Lelie

Hotel De Witte Lelie sijaitsee Antwerpenin keskustassa lähellä monia nähtävyyksiä, kuten Grote Markt -aukiota ja Antwerpenin katedraalia. Hotellissa on tyylikkäät ja modernit huoneet, joissa on ylelliset mukavuudet. Siellä on myös ravintola ja baari, jossa tarjoillaan herkullisia ruokia ja juomia.

2. Hotel ’t Sandt

Hotel ’t Sandt sijaitsee kauniissa 1700-luvun rakennuksessa Antwerpenin historiallisessa keskustassa. Hotellin huoneet ovat tilavia ja tyylikkäästi sisustettuja, ja niistä on näköala kaupungille tai hotellin sisäpihalle. Hotellissa on myös ravintola ja baari, ja se tarjoaa vierailleen monia palveluita, kuten kuntosalin ja kokoustilat.

3. Hotel Julien

Hotel Julien on boutique-hotelli, joka sijaitsee trendikkäässä Zuidin kaupunginosassa. Tässä viehättävässä hotellissa on tyylikkäästi sisustetut huoneet, joista osasta on näköala kaupungille tai sisäpihalle. Asiakkaat voivat rentoutua hotellin wellness-tiloissa, nauttia ylellisistä hieronnoista tai rentoutua kattoterassilla, josta avautuu upea näköala Antwerpeniin.

4. Hotel Les Nuits

Hotel Les Nuits on designhotelli, joka yhdistää tyylikkään sisustuksen ja ylelliset mukavuudet. Hotellin huoneet ovat tilavia ja moderneja, ja niissä on omat kylpyhuoneet. Hotelli sijaitsee kätevästi Antwerpenin keskustassa, lähellä monia kauppoja, ravintoloita ja nähtävyyksiä.

5. Hotel Rubens – Grote Markt

Hotel Rubens – Grote Markt sijaitsee aivan Grote Markt -aukion vieressä, Antwerpenin historiallisessa keskustassa. Hotellissa on viihtyisät ja tyylikkäät huoneet, joista osasta on näköala kaupungille tai sisäpihalle. Hotellin vieraat voivat nauttia herkullista aamiaista ravintolassa tai rentoutua baarissa juomien äärellä.

Turvallisuus ja Terveys:

Turvallisuus:

– Antwerpenissä on yleisesti ottaen turvallista, mutta kuten missä tahansa suuremmassa kaupungissa, matkailijoiden tulisi silti käyttää varovaisuutta ja noudattaa yleisiä turvallisuustoimenpiteitä.
– Matkatavaroita ei tulisi jättää vartioimatta ja taskuvarkauksiin on syytä kiinnittää huomiota erityisesti tungoksessa olevissa paikoissa ja julkisissa liikennevälineissä.
– Rikollisuustilanne Antwerpenissä on yleisesti ottaen rauhallinen, mutta pieni riski varkauksille ja pienimuotoiselle rikollisuudelle voi aina olla olemassa.
– Yleisiä matkustajien suositeltavia turvatoimenpiteitä ovat arvotavaroiden pitäminen piilossa, lompakon säilyttäminen etupuolella olevassa taskussa ja huolenpito omasta henkilökohtaisesta turvallisuudesta julkisilla paikoilla.

Terveys:

– Antwerpen tarjoaa hyvät terveydenhuoltopalvelut sekä paikallisille asukkaille että matkailijoille.
– Kaupungissa on useita sairaaloita, terveyskeskuksia ja apteekkeja, jotka tarjoavat laadukasta hoitoa ja lääkkeitä.
– Matkailijoille suositellaan hankkimaan asianmukainen matkavakuutus, joka kattaa terveyskulut mahdollisen sairauden tai onnettomuuden sattuessa.
– Eurooppalaiset matkailijat voivat hakea hoitoa EU-kansalaisten lääkäriasemilta Antwerpenissä ja saada hoitoa samoin ehdoin kuin paikalliset asukkaat.
– Kaupungissa on myös hyvin varusteltuja apteekkeja, joista voi ostaa lääkkeitä ja muita terveyteen liittyviä tuotteita.
– Matkailijoiden on hyvä muistaa, että ennen matkaa kannattaa tarkistaa omasta maasta annetut matkustussuositukset ja hankkia tarvittavat rokotukset ennen matkaa.

Rannat ja Vesistöt

1. Schelde-joen rannat

Antwerpen sijaitsee Schelde-joen varrella, ja joen varrella on useita rantoja, joissa voi nauttia aurinkoisesta päivästä ja virkistäytyä joen vedessä.

2. St. Anna-karhujen ranta

St. Anna-karhujen ranta on suosittu virkistysalue, jossa voi rentoutua auringossa, uida joessa, ja nauttia kauniista näkymistä. Rannalla on myös hiekkatekoinen pääsy uimiseen joessa.

3. Linkeroeverin ranta

Linkeroeverin ranta on kaunis hiekkaranta, joka tarjoaa upeat näkymät Schelde-joelle ja Antwerpenin silloille. Rannalla on myös rantalentopallokenttiä ja muita aktiviteetteja.

4. Galgenweelin järvi

Galgenweel-järvi sijaitsee lähellä Antwerpenia ja tarjoaa mahdollisuuden harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, kuten purjehdusta ja melontaa. Järven ympäristössä on myös kävelyreittejä ja piknikalueita.

5. Willemdokin dokki

Willemdokin dokki on laiva-allas Schelde-joella, joka tarjoaa mahdollisuuden uida rennossa ympäristössä. Altaassa voi myös vuokrata suppilautoja ja kajakkeja.

6. Park Spoor Noord -puisto

Park Spoor Noord -puistossa on myös vesialueita, kuten lampia ja suihkulähteitä. Puistossa voi kävelyllä tai picknickille lähellä vettä.

7. Antwerpenin kanavat

Antwerpenissa on useita kanavia, jotka tarjoavat mahdollisuuksia veneilyyn ja vesillä mutkitteluun. Kanavien varrella voi myös ihailla kauniita maisemia ja historiallisia nähtävyyksiä.

Yöelämä ja viihde

1. Klubit ja baarit

Antwerpenissa on lukuisia klubeja ja baareja, joiden joukosta jokainen löytää varmasti itselleen sopivan paikan. Suosituimpia klubeja ovat esimerkiksi Café d’Anvers, Noxx Antwerp ja Bar Helder. Baarien valikoima on laaja aina tunnelmallisista pubeista trendikkäämpiin cocktail-baareihin.

2. Teatterit ja konserttisalit

Kaupungissa on useita teattereita ja konserttisaleja, joissa voi nauttia monipuolisista esiintymisistä. Merkittävimpiä ovat esimerkiksi Kuningas Filipin konserttisali, Königinklijke Vlaamse Schouwburg ja Het Paleis -teatteri.

3. Elokuva

Elokuvan ystävät voivat nauttia elokuvista Antwerpenin monissa elokuvateattereissa. Tunnetuimmat teatterit ovat UGC Antwerpen ja Kinepolis Antwerpen, jotka tarjoavat laajan valikoiman eri genrejä ja elokuvia eri kielillä.

4. Keikat ja musiikkielämykset

Antwerpen on suosittu konserttipaikka, joka houkuttelee monia tunnettuja ja kansainvälisiä artisteja. Liikkeellä on usein myös paikallisia bändejä, joilla on mahdollisuus esiintyä kaupungin lukuisissa klubeissa ja baareissa.

5. Kasino

Antwerpenissa sijaitsee myös Grand Casino Antwerp, jossa voi kokeilla onneaan erilaisissa kasinopeleissä. Kasinolla voi pelata muun muassa rulettia, blackjackia ja kolikkopelejä.

6. Muut yöelämän vaihtoehdot

Antwerpenissa on monia muita yöelämän vaihtoehtoja. Kaupunki tarjoaa esimerkiksi burleskiesityksiä, kabareeta ja stand up -komediailtoja. Lisäksi Antwerpenin lukuisat ravintolat tarjoavat ajanvietettä iltaisin, ja joissain ravintoloissa on live-musiikkia tai DJ-esityksiä.

Luontokohteet ja Retkeily

1. Luonnonpuistot

Antwerpenissa on useita luonnonpuistoja, joissa voi nauttia ulkoilusta ja luonnon kauneudesta. Esimerkkejä luonnonpuistoista Antwerpenissa ovat Kalmthoutin luonnonpuisto ja Rivierenhofin puisto.

2. De Schelde -joki

Antwerpenin läpi virtaava De Schelde -joki tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuksia veneilyyn ja kalastukseen. Joki on myös suosittu paikka kävelyretkille, ja sen varrella sijaitsee useita viihtyisiä puistoja ja kävelyreittejä.

3. Perron Noord -puisto

Perron Noord on kaupungin viheralue, joka tarjoaa mahdollisuuksia ulkoiluun, rentoutumiseen ja piknikeihin. Puistossa on myös leikkipaikkoja lapsille sekä kesäisin järjestetään erilaisia tapahtumia ja konsertteja.

4. Antwerpenin eläintarha

Antwerpenin eläintarha, tunnetaan myös nimellä ZOO Antwerpen, on yksi Euroopan vanhimmista eläintarhoista. Tarhassa voi tutustua laajaan eläinlajistoon ja oppia samalla luonnosta ja ekosysteemeistä.

5. Hobokenin puisto

Hobokenin puisto sijaitsee Antwerpenin eteläosassa ja tarjoaa kauniita maisemia ja ulkoilumahdollisuuksia. Puistossa on kävelyreittejä, leikkipaikkoja ja viheralueita, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnosta.

6. Kruibeke -Bazel -Rupelin polderi

Kruibeke -Bazel -Rupelin polderi on suuri suojelualue Antwerpenin alueella. Alueella voi patikoida ja pyöräillä erilaisilla luontopoluilla, ja siellä voi nähdä erilaisia lintulajeja sekä muita eläimiä ja kasveja.

7. Vrijbroek -puisto

Vrijbroek -puisto sijaitsee Antwerpenin lähellä ja tarjoaa monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia. Puistossa voi vaeltaa, pyöräillä, pikniköidä ja ihastella luontoa. Siellä on myös leikkipaikkoja sekä kesäisin järjestetään erilaisia tapahtumia.

8. Kesselse Heiden -alue

Kesselse Heiden on suosittu ulkoilualue Antwerpenin lähellä. Alueella voi patikoida, pyöräillä ja nauttia kauniista maisemista. Siellä on myös suuri hiekkaranta sekä lintutorni, josta voi ihailla alueen lintuja.

9. Mastentoppark

Mastentoppark on puisto Antwerpenin eteläosassa, jossa voi nauttia ulkoilusta ja luonnon rauhasta. Puistossa on kävelyreittejä, leikkipaikkoja ja vesistöjä, ja se tarjoaa hyvät mahdollisuudet rentoutumiseen ja virkistäytymiseen luonnossa.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet

1. Antwerpenin katedraali (Onze-Lieve-Vrouwekathedraal)

Antwerpenin katedraali on goottilaistyylinen katolinen katedraali, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Rakennus on peräisin 1300-luvulta ja se on yksi Pohjois-Euroopan suurimmista katedraaleista. Se tunnetaan erityisesti taidekokoelmastaan, joka sisältää muun muassa Peter Paul Rubensin maalauksia.

2. Sint-Carolus Borromeuskerk

Sint-Carolus Borromeuskerk on barokkityylinen katolinen kirkko, joka valmistui vuonna 1621. Kirkon suunnittelijana toimi Pieter Huyssens ja sen sisätilat ovat koristeltu monin taideteoksin.

3. Plantin-Moretus -museo

Plantin-Moretus -museo on maailman ainoa kiinteä kirjapainomuseo, joka on samalla myös historiallinen talo. Museo sijaitsee Plantinin-Moretuksen painotalossa, joka on vuonna 1555 perustettu kirjapaino. Museo esittelee kirjapainotaitoa ja -historiaa sekä sisältää arvokkaan kokoelman vanhoja kirjoja ja painotuotteita.

4. Red Star Line -museo

Red Star Line -museo kertoo tarinan eurooppalaisista siirtolaisista, jotka lähtivät matkaan Antwerpenin satamasta ja Red Star Line -varustamon laivoilla Amerikkaan 1800-1900-luvuilla. Museo sijaitsee alkuperäisessä Red Star Line -rakennuksessa ja esittelee muun muassa matkustajien tarinoita ja elämää laivalla.

5. Rubenshuis

Rubenshuis on Peter Paul Rubensin entinen kotimuseo, joka sijaitsee Antwerpenin keskustassa. Museo esittelee Rubensin taiteen lisäksi myös hänen työskentely-ympäristönsä 1600-luvulla. Rakennus itsessään on myös arvokas arkkitehtoninen kohde.

6. Onze-Lieve-Vrouw-van-Hanswyck kirkko

Onze-Lieve-Vrouw-van-Hanswyck kirkko sijaitsee Antwerpenin Hanswyckin kaupunginosassa ja se on katolinen pyhiinvaelluskohde. Alkuperäinen kirkko rakennettiin 1600-luvulla ja nykyinen rakennus valmistui vuonna 1933. Kirkko on tunnettu muun muassa yhdestä Pyhästä Hiililuusta, jonka uskotaan kuuluneen Jeesukselle.

7. Stadhuis

Antwerpenin Stadhuis on historiallinen raatihuone, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Rakennus on valmistunut vuonna 1565 ja se edustaa renessanssityyliä. Stadhuis on arvokas historiallinen kohde ja sen sisätiloissa voi nähdä lukuisia taideteoksia ja koristeita.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Maschinenmensch-näköalapaikka

Maschinenmensch-näköalapaikalta avautuu upea panoraamanäkymä Antwerpenin kaupunkiin. Näköalapaikka sijaitsee MAS-museon kattojen yläpuolella ja tarjoaa vierailijoille upeita näkymiä kaupungin satama-alueelle, kaupungin keskustaan ja ympäröiville alueille. Paikalta avautuvat näkymät ovat erityisen kauniit auringonlaskun aikaan.

2. Antwerpenin katedraalin näköalatasanne

Antwerpenin katedraali on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä, ja sen tornista löytyy myös näköalatasanne. Vieraat voivat nousta katedraalin torniin ja ihailla upeita näkymiä ympäröivään kaupunkiin. Tornista näkee muun muassa Schelde-joen, Antwerpenin keskustan ja kauniita historiallisia rakennuksia.

3. Boerentoren-näköalatasanne

Boerentoren on Antwerpenin korkein rakennus, ja sen ylimmästä kerroksesta löytyy näköalatasanne. Tältä tasanteelta avautuu upea näkymä kaupungin ylle, ja vierailijat voivat ihailla kaupungin siluettia sekä panoraamanäkymiä ympäröiville alueille. Varsinkin pimeällä tai auringonlaskun aikaan näköala on vertaansa vailla.

4. Port House näköalatasanne

Port House on moderni arkkitehtoninen nähtävyys Antwerpenin satama-alueella, ja sen ylimmästä kerroksesta löytyy näköalatasanne. Tältä tasanteelta voi ihailla upeita näkymiä satamaan, kaupungin keskustan suuntaan sekä nähdä laajemmin satama-alueen toimintaa. Näköala on erityisen vaikuttava, kun laivoja on juuri saapumassa tai lähtemässä.

5. Het Steen-näköalatasanne

Het Steen on Antwerpenin vanhin linna ja historiallinen nähtävyys. Linnan tornista löytyy myös näköalatasanne, jolta voi ihailla kaupungin vanhaa satama-aluetta sekä nähdä ympäristön historiallisia rakennuksia. Täältä voi saada hyvän käsityksen siitä, miltä Antwerpen on näyttänyt vuosisatojen aikana.Kohteen sijainti maa on Belgia.

Jätä kommentti