Halvat lennot Ateena

Nähtävyydet ja Kohteet

1. Akropolis

Akropolis on Ateenan tunnetuin nähtävyys, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Se on antiikin aikainen linnoitus, jossa on useita upeita rakennuksia, kuten Parthenon-temppeli. Akropolis tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja on tärkeä osa Kreikan historiaa ja kulttuuria.

2. Plaka

Plaka on Ateenan vanhin kaupunginosa, joka sijaitsee Akropoliksen alapuolella. Se on kuuluisa kapeista kujistaan, viehättävistä kahviloistaan ja perinteisistä tavernoistaan. Plaka tarjoaa mahdollisuuden tutustua antiikin aikaiseen Kreikkaan ja sen kulttuuriin.

3. Kreikan kansallismuseo

Kreikan kansallismuseo on maan suurin ja tärkein museo, joka sijaitsee Ateenan keskustassa. Museo sisältää laajan kokoelman antiikin Kreikan taidetta, kuten veistoksia, maalauksia, antiikin astioita ja koruja. Se tarjoaa mahdollisuuden tutustua Kreikan rikkaaseen kulttuuriperintöön.

4. Syntagma-aukio ja parlamenttitalo

Syntagma-aukio on Ateenan keskustassa sijaitseva aukio, jossa sijaitsee Kreikan parlamenttitalo. Aukio on tunnettu vartiosotilaiden seremoniallisista vaihdoista ja on tärkeä symboli Kreikan demokratialle. Aukiolta on myös kätevä kävellä Ermou-kadulle, joka tarjoaa loistavat ostosmahdollisuudet.

5. Temple of Olympian Zeus

Temple of Olympian Zeus on antiikin aikainen temppeli, joka sijaitsee Ateenassa. Se oli valmistumisensa aikoihin maailman suurin temppeli ja se oli omistettu Zeus-jumalalle. Tänä päivänä temppelistä on jäljellä vain muutamia pylväitä, mutta se tarjoaa mielenkiintoisen kulttuurihistoriallisen kokemuksen.

6. Kreikan parlamenttirakennus

Kreikan parlamenttirakennus sijaitsee Syntagma-aukion yhteydessä ja se on maan hallituksen toimipaikka. Rakennus on kuuluisa Evzonen-nimisistä vartiosotilaistaan, jotka suorittavat seremoniallisia vartiovuoroja parlamenttirakennuksen edessä. Rakennus on myös arkkitehtonisesti vaikuttava ja tarjoaa mielenkiintoisia näkymiä ainutlaatuisiin seremonioihin.

7. Benaki-museo

Benaki-museo on Ateenan tärkeimpiä museoita, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Museo esittelee laajan kokoelman kreikkalaista taidetta ja kulttuuria eri aikakausilta. Se tarjoaa mahdollisuuden tutustua Kreikan historiaan, arkkitehtuuriin, taiteeseen ja käsityötaitoihin.

8. Rodoksen portti

Rodoksen portti on historiallinen portti, joka sijaitsee Ateenan keskustassa. Portti on peräisin antiikin Rooman ajalta ja se toimi tärkeänä käyntiporttina kaupunkiin. Tänä päivänä portti on suosittu nähtävyys ja se tarjoaa kiehtovan historiallisen kokemuksen Ateenan vierailijoille.

9. Kreikan kansallisooppera

Kreikan kansallisooppera on Ateenan tärkein oopperatalo, joka sijaitsee historiallisessa Kallithea-kaupunginosassa. Oopperatalo tarjoaa laajan valikoiman klassista oopperaa, balettia ja musiikkiesityksiä. Se on tärkeä osa Kreikan kulttuuritarjontaa ja houkuttelee vierailijoita ympäri maailmaa.

Kulttuuri ja Historia

Ateenalainen Akropolis

Ateenan Akropolis on tunnettu antiikin aikainen linnoitus kukkula, joka on rakennettu noin 400-luvulla eaa. Se sijaitsee kaupungin keskustassa ja on yksi Ateenan symbolisista maamerkeistä.

Ateenan Akropoliin museo

Ateenan Akropoliin museo on moderni museo, joka sijaitsee Akropoliilla. Se avattiin vuonna 2009 ja se on omistettu antiikin Ateenan taidolle ja arkeologisille löydöille.

Parthenon-temppeli

Parthenon-temppeli on antiikin aikainen kreikkalainen temppeli, joka sijaitsee Ateenan Akropoliilla. Se rakennettiin 400-luvulla eaa. ja se on omistettu antiikin kreikkalaisen jumalattaren Athenelle.

National Archaeological Museum of Athens

Ateenan National Archaeological Museum on yksi maailman suurimmista arkeologisista museoista. Se sisältää kokoelman antiikin kreikkalaisia ja roomalaisia ​​taideteoksia sekä arkeologisia löytöjä.

Plaka

Plaka on Ateenan historiallinen naapurusto, joka sijaitsee Akropoliksen alapuolella. Se on tunnettu kapeista kaduistaan, perinteisistä taloistaan ja monista ravintoloistaan, kahviloistaan ​​ja matkamuistomyymälöistään.

Temppeli Zevsille Olympieios

Temppeli Zevsille Olympieios eli Olympieion on yksi Ateenan upeimmista antiikin aikaisista temppeleistä. Se rakennettiin 500-luvulla eaa. ja se oli omistettu kreikkalaisen jumalan Zevsin kunnioittamiseen.

Plato’s Academy

Platonin akatemia oli antiikin Ateenassa sijainnut filosofien koulu, jonka perusti filosofi Plato. Se oli tärkeä keskus filosofisille keskusteluille ja oppimiselle tuolloin.

Benaki Museum

Benaki Museo on yksi johtavista taide- ja kulttuurimuseoista Ateenassa. Se sisältää laajan kokoelman kreikkalaista ja ulkomaista taidetta, sekä historiallisia ja etnografisia esineitä.

Byzantine and Christian Museum

Byzantine and Christian Museum on Ateenassa sijaitseva museo, joka esittelee bysanttilaista ja kristillistä taidetta ja kulttuuria. Se sisältää laajan kokoelman ikoneja, freskoja, koruja ja muuta taidetta.

Ruokailu ja Ravintolat

Kreikkalainen ruoka

Ateenassa on runsaasti ravintoloita, joissa voi nauttia perinteistä kreikkalaista ruokaa. Kreikkalainen ruokakulttuuri perustuu tuoreisiin raaka-aineisiin, oliiviöljyyn, yrtteihin, sitruunaan ja mausteisiin. Tyypillisiä kreikkalaisia ruokia ovat muun muassa souvlaki, moussaka, tzatziki ja feta-juusto.

Kansainväliset ruokatyylit

Ateenasta löytyy myös lukuisia ravintoloita, jotka tarjoavat kansainvälistä ruokaa eri maista ja kulttuureista. Esimerkiksi italialaista, kiinalaista, intialaista, meksikolaista, japanilaista ja amerikkalaista ruokaa voi nauttia monissa eri ravintoloissa ympäri kaupunkia.

Meriruoka ja kalat

Koska Ateena sijaitsee lähellä Välimeren rannikkoa, meriruoka ja kalat ovat myös suosittuja ruokia kaupungissa. Ateenassa on useita ravintoloita, joissa voi maistella tuoreita kaloja, äyriäisiä ja muita mereneläviä. Meriruokaan erikoistuneet ravintolat tarjoavat usein herkullisia kalaruokia eri valmistustavoilla.

Perinteiset tavernat

Perinteiset kreikkalaiset tavernat ovat suosittuja ruokapaikkoja Ateenassa. Tavernat tarjoavat usein paikallisia ruokia ja juomia, kuten grillattua lihaa, salaatteja, oliiveja, viinejä ja ouzoa. Tavernoissa on usein rento ja vilkas tunnelma, ja niissä voi kokea perinteistä kreikkalaista ruokakulttuuria.

Hintataso

Hintataso ravintoloissa voi vaihdella Ateenassa. Joissakin pienemmissä ravintoloissa voi syödä edullisesti, kun taas hienommissa ravintoloissa hinnat voivat olla korkeammat. Yleisesti ottaen Ateenassa on kuitenkin monia kohtuuhintaisia ravintoloita, joissa voi nauttia hyvää ruokaa edullisesti.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Museot ja taidegalleriat

Ateenassa on useita tunnettuja museoita ja taidegallerioita, kuten Akropolis-museo, joka esittelee antiikin ajan löytöjä, ja Benaki-museo, joka tarjoaa näyttelyitä kreikkalaisesta ja islamilaisesta taiteesta. Ateenassa voi myös vierailla Kansallisessa arkeologisessa museossa, joka sisältää maailmanlaajuisesti merkittäviä antiikin esineitä.

Theater of Dionysus

Dionysoksen teatterissa voi kokea antiikin kreikkalaisen teatterin tunnelmaa. Tämä historiallinen teatteri sijaitsee Akropoliin alueella ja on yksi Ateenan tärkeimmistä nähtävyyksistä. Teatterissa järjestetään edelleen esityksiä, ja siellä pääsee ihailemaan upeaa näköalaa Ateenaan.

Nykytaide ja musiikki

Ateena tarjoaa myös monia nykytaiteeseen ja musiikkiin keskittyviä tapahtumia. Esimerkiksi Stavros Niarchos -säätiön kulttuurikeskus järjestää erilaisia tapahtumia, konsertteja ja näyttelyitä. Monet pienet baarit ja klubit Ateenassa tarjoavat myös live-musiikkia ja muita esiintymisiä.

Retkeily ja ulkoilu

Ateenan ympäristö tarjoaa hyvät mahdollisuudet retkeilyyn ja ulkoiluun. Esimerkiksi Lycabettus-kukkula tarjoaa upeat näkymät Ateenaan, ja sitä voi kiivetä kävellen tai köysiradalla. Ateenan lähistöllä on myös erilaisia luonnonpuistoja ja vaellusreittejä, kuten Mount Parnitha, jossa voi ihailla upeaa luontoa.

Urheilu

Ateena on urheilun ystäville monipuolinen kaupunki. Lähellä kaupunkia sijaitsee Useita urheilukeskuksia, joissa voi harrastaa eri lajeja, kuten tennistä, golfia tai jalkapalloa. Ateenassa järjestetään myös erilaisia urheilutapahtumia ja kilpailuja, kuten maratoni, ja kaupungista löytyy myös useita kuntokeskuksia ja uimahalleja.

Suositut hotellit Ateenassa

1. Hotel Grande Bretagne

Hotel Grande Bretagne on luksushotelli, joka sijaitsee Ateenan Syntagman aukiolla. Hotellissa on ylellisesti sisustetut huoneet ja sviitit, joista osasta on upeat näkymät Ateenan akropoliille ja parlamentille. Hotellissa on myös useita ravintoloita ja baareja, sekä kattoterassi, jolta voi ihailla kaupungin maisemia. Lisäksi hotellissa on kylpylä ja kuntokeskus.

2. New Hotel

New Hotel sijaitsee keskeisellä paikalla Ateenan Plakan kaupunginosassa. Modernisti sisustetuissa huoneissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös sisäpiha, jossa voi rentoutua ja nauttia aterioita, sekä baari ja kahvila. Lisäksi hotellissa järjestetään taidenäyttelyitä ja siellä on oma kirjasto.

3. Electra Palace Athens

Electra Palace Athens on sijainniltaan erinomainen hotelli, josta on lyhyt matka Ateenan historiallisiin nähtävyyksiin, kuten Akropoliin alueelle ja Plakalle. Hotellin tyylikkäästi sisustetuissa huoneissa on modernit mukavuudet. Hotellissa on myös useita ravintoloita ja baareja, sisäuima-allas, kuntokeskus ja kattoterassi, jolta voi ihailla Ateenaa.

4. Achilleas Hotel

Achilleas Hotel sijaitsee kätevästi Ateenan Syntagman aukion läheisyydessä. Hotellin huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on kahvila ja aulabaari, joissa voi nauttia virvokkeita. Lisäksi hotellilla on oma kattoterassi, jolta voi ihailla kaupungin näkymiä.

5. Plaka Hotel

Plaka Hotel sijaitsee aivan Ateenan Plakan kaupunginosan sydämessä. Hotellin huoneista on kauniit näkymät Akropoliille. Huoneet ovat viihtyisästi sisustettuja ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös baari, jossa voi rentoutua päivän päätteeksi.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

– Ateena on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta matkailijoiden tulisi silti noudattaa varovaisuutta erityisesti vilkkailla turistialueilla ja julkisissa liikennevälineissä.
– Taskuvarkaudet ja rikokset ovat valitettavasti yleisiä erityisesti turistikohteissa, kuten Akropoliilla ja Monastirakin kirpputorilla. Tärkeää on pitää huoli arvoesineistä ja olla tarkkaavainen ympäristössä.
– Yöllä liikkumista kannattaa harkita tarkasti ja pyrkiä välttämään pimeitä ja syrjäisiä alueita.
– Poliisin läsnäolo kaupungissa on yleisesti ottaen hyvä, ja heitä voi tarvittaessa pyytää apua.
– Matkailijoiden tulee kiinnittää erityistä huomiota liikenteeseen, sillä Ateenassa on usein ruuhkaista ja liikenne voi olla kaoottista.
– Ateenassa ei ole erityisen suurta terrorismin uhkaa, mutta tapahtumia on hyvä seurata ajankohtaisten uutisten kautta.

Terveys

– Ateenassa on hyvä terveydenhuoltojärjestelmä, ja kaupungissa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia.
– Ennen matkaa kannattaa tarkistaa oman kotimaansa terveysviranomaisten suositukset rokotuksista tai muista terveysriskeistä.
– Juomavesi Ateenassa on yleisesti ottaen hyvälaatuista ja turvallista juoda.
– Aurinko voi olla voimakas Ateenassa, joten matkailijoiden on hyvä muistaa käyttää aurinkosuojavoidetta ja suojautua auringolta.
– Hyttysiä voi esiintyä Ateenassa, ja matkailijoiden on hyvä käyttää hyttyskarkotteita ja suojata itsensä hyttysenpuremilta.
– Matkailijoille suositellaan myös huolellista käsihygieniaa ja ruokavalion noudattamista.

Rannat ja Vesistöt

1. Rannat

Ateenan rannikolla sijaitsee useita kauniita rantoja, joista monet ovat suosittuja turistikohteita. Lähin ranta kaupungin keskustasta on Glyfadassa sijaitseva Glyfada Beach, joka tarjoaa hienon hiekkarannan ja monia palveluita. Myös Voula Beach ja Alimos Beach ovat suosittuja rantakohteita, joissa on mukavasti aurinkotuoleja, rantabaareja ja ravintoloita. Lisäksi Ateenasta pääsee helposti muille lähisaarille, kuten Eginaan ja Porokhiin, joilla on kauniita hiekkarantoja.

2. Aktiviteetit vesistöillä

Ateenassa on mahdollisuus osallistua moniin erilaisiin vesiliikuntaharrastuksiin. Voit esimerkiksi vuokrata suppilaudan ja tutkia rannikon kauniita maisemia suppailun merkeissä. Myös purjehdus on suosittu aktiviteetti, ja Ateenasta voi vuokrata purjeveneen tai osallistua järjestetyille retkille. Ateenan rannikon läheisyydessä pääsee myös hyvälle sukellusreitille, jossa voi ihailla merenalaista elämää.

3. Vesistöt

Ateenan lähialueella sijaitsee useita jokia ja järviä, jotka tarjoavat kauniita luontokohteita ja virkistysmahdollisuuksia. Attikan alueella sijaitsee muun muassa Rafina-järvi, joka on suosittu retkeilykohde ja tarjoaa mahdollisuuden kalastukseen. Lähellä Ateenaa on myös Kifissos-joki, joka virtaa kaupungin läpi ja tarjoaa mahdollisuuden vesiliikuntaan ja piknik-retkiin sen varrella olevilla viheralueilla.

Ateena: Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja klubit

Ateenassa on laaja valikoima baareja ja klubeja eri puolilla kaupunkia. Suosittuja alueita yöelämälle ovat Gazi, Kolonaki ja Psiri. Gazi on erityisen suosittu ja sieltä löytyy monia trendikkäitä klubeja ja baareja. Kolonaki on hienostunut alue, jossa on eksklusiivisempia baareja ja klubeja. Psiri taas tarjoaa rennompaa tunnelmaa ja siellä on paljon paikallisten suosimia baareja. Suosittu club Zone on myös suosittu paikka tanssimiseen ja viihtymiseen Ateenassa.

2. Perinteinen kreikkalainen tanssi

Perinteinen kreikkalainen tanssi on tärkeä osa yöelämää ja viihdettä Ateenassa. Monet ravintolat ja baarit tarjoavat elävää musiikkia ja tanssiesityksiä, joissa voi nähdä perinteistä kreikkalaista tanssia. Näitä esityksiä voi nauttia samalla kun maistelee kreikkalaista ruokaa ja juomia.

3. Teatteri ja esitykset

Ateena on myös tunnettu teatterista ja esityksistä. Odeon Herode Atticuksen amfiteatteri on yksi kuuluisimmista teattereista kaupungissa ja siellä järjestetään usein kreikkalaisen teatterin esityksiä. Lisäksi kaupungissa on useita muita teattereita ja esiintymispaikkoja, joissa voi nauttia erilaisista esityksistä, kuten näytelmistä, konserteista ja tanssiesityksistä.

4. Elokuvateatterit

Ateenassa on useita elokuvateattereita, joissa esitetään sekä kreikkalaisia että ulkomaisia elokuvia. Suosittuja elokuvateattereita kaupungissa ovat esimerkiksi Asty-kompleksi, Cine Paris ja Village Cinemas. Lisäksi kaupungissa järjestetään myös elokuvafestivaaleja, kuten Ateenan kansainvälinen elokuvajuhla, joka houkuttelee paikallisia ja kansainvälisiä elokuvan ystäviä.

5. Konserttisalit

Ateenassa on useita konserttisaleja, joissa järjestetään erilaisia konsertteja ja musiikkitapahtumia. Megaron Mousikis on yksi merkittävimmistä konserttisaleista kaupungissa, ja siellä esiintyy sekä kotimaisia että kansainvälisiä artisteja eri musiikkityyleistä. Lisäksi kaupungissa on useita muita konserttisaleja, jotka tarjoavat monipuolista musiikkia eri genreistä.

6. Kasinot

Ateena tarjoaa myös mahdollisuuden pelata kasinolla. Kaupungissa on useita kasinoita, joissa voi kokeilla onneaan erilaisilla peleillä, kuten ruletilla ja blackjackilla. Suurin ja tunnetuin kasino Ateenassa on Regency Casino Mont Parnes, joka sijaitsee vuoren huipulla ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin.

7. Festivaalit

Ateenassa järjestetään vuosittain monia erilaisia festivaaleja, jotka tarjoavat viihdykettä ja iloa kaupunkilaisille ja matkailijoille. Esimerkiksi Ateenan festivaali on yksi suurimmista tapahtumista, jossa voi nauttia musiikista, tanssista, teatterista ja muusta kulttuuriohjelmasta. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia ruoka-, viini-, ja taidefestivaaleja ympäri vuoden.

8. Ravintolat ja baarit katukuvassa

Ateenassa on runsaasti ravintoloita ja baareja, joissa voi nauttia ruoasta ja juomasta. Eri alueilla kaupunkia voi löytää erilaisia ruokakulttuureja edustavia ravintoloita, kuten perinteisiä kreikkalaisia tavernoita, italialaisia trattorioita ja aasialaisia ravintoloita. Lisäksi kaupungin baarit tarjoavat erilaisia juomavaihtoehtoja ja miellyttävää ilmapiiriä viihtymiseen.

Luontokohteet ja retkeily Ateenassa

1. Hymmettus-vuori

Hymmettus-vuori sijaitsee noin 12 kilometriä Ateenan keskustasta etelään. Se on suosittu retkeilykohde, jossa on useita vaellusreittejä ja näköalapaikkoja. Vuorelta avautuvat upeat näkymät Ateenaan ja sen ympäristöön. Hymmettus-vuorella sijaitsee myös Hymmettus-kivi, jolla uskotaan olleen merkitystä antiikin aikaisessa uskonnossa.

2. Edessa-järvi

Edessa-järvi sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Ateenasta pohjoiseen. Järvi on suosittu ulkoilu- ja retkeilykohde, jossa voi nauttia kauniista maisemista ja tehdä erilaisia aktiviteetteja, kuten kalastusta ja veneretkiä. Järven ympäristössä on myös useita piknik- ja leirintäalueita.

3. Parnithan kansallispuisto

Parnithan kansallispuisto sijaitsee noin 30 kilometriä Ateenasta luoteeseen. Se käsittää laajan metsäalueen ja vuoristomaisemaa. Kansallispuistossa voi patikoida, pyöräillä ja harrastaa muita ulkoilulajeja. Alueella on myös lukuisia kasvi- ja eläinlajeja, mukaan lukien harvinainen Parnithan päiväperhonen.

4. Rafina

Rafina on rantakaupunki, joka sijaitsee noin 30 kilometriä Ateenasta koilliseen. Se tarjoaa mahdollisuuksia merelliseen retkeilyyn ja ulkoiluun. Rafinan rannalla voi nauttia auringosta, uida ja osallistua erilaisiin vesiaktiviteetteihin. Kaupungista lähtee myös lauttoja useille lähisaarille, kuten Eubean saarelle ja Androsiin.

5. Sounion ja Poseidonin temppeli

Sounion on niemimaa noin tunnin ajomatkan päässä Ateenasta etelään. Siellä sijaitsee antiikin aikainen Poseidonin temppeli, jonne voi tehdä retkiä. Temppeli on rakennettu kallion reunalle ja sieltä avautuu upeat näkymät Egeanmerelle. Sounionin alueella on myös mahdollista tehdä patikointiretkiä merenrantamaisemissa.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet Ateenassa

1. Parthenon

Parthenon on antiikin kreikkalainen temppeli, joka sijaitsee Akropoliksen kukkulalla. Se rakennettiin 400-luvulla eaa. ja se oli omistettu jumalatar Athenelle. Parthenon oli tärkeä symboli Ateenan kulttuuriselle ja poliittiselle merkitykselle.

2. Akropolis

Akropolis on Ateenan kaupungin tunnetuin symboli ja se on korkea kallioinen kukkula. Siellä sijaitsee useita merkittäviä historiallisia ja uskonnollisia rakennuksia, kuten Parthenon ja Erekhtheion. Akropolis oli antiikin aikainen pyhä paikka ja kaupungin keskus.

3. Erekhtheion

Erekhtheion on antiikin kreikkalainen temppeli, joka sijaitsee Akropoliksella. Se rakennettiin noin 400-luvulla eaa. Temppelin tunnusmerkki ovat seksitätiit ja karyatidit, eli naispatsaat, jotka toimivat pylväinä.

4. Olympeion

Olympeion, myös tunnettu nimellä Olympiastadion, on antiikin Rooman ajan jättiläismäinen temppeli Ateenassa. Se rakennettiin 6. vuosisadalla eaa. ja toimi Zeus-jumalan kunnianosoituksena. Temppeli tuhoutui osittain historian aikana, mutta siitä on jäljellä jättiläismäinen pylväs ja muita raunioita.

5. Ateenan agora

Agora oli antiikin Ateenan keskusalue, joka toimi kaupankäynnin, poliittisen keskustelun ja oikeudenkäynnin paikkana. Nykyään siellä sijaitsee useita raunioita, kuten Stoa Attaloksen jäännökset ja Temenos-niminen pyhäkkö.

6. Dionysoksen teatteri

Dionysoksen teatteri on antiikin kreikkalainen teatteri, joka sijaitsee Akropoliksen alapuolella. Se rakennettiin 400-luvulla eaa. ja oli omistettu jumalatar Dionysokselle. Teatteri oli tärkeä paikka esittävien taiteiden, kuten tragedioiden ja komedioiden, esittämiselle.

7. Ateenan kansallismuseo

Ateenan kansallismuseo sijaitsee kaupungin keskustassa ja se on Kreikan tärkein arkeologinen museo. Museo sisältää laajan kokoelman antiikin Kreikan esineitä, kuten patsaita, maalauksia, koruja ja keramiikkaa.

8. Filopappoksen mäki

Filopappoksen mäki on kukkula, josta avautuu upea näköala Ateenaan. Mäellä sijaitsee muistomerkki Antiokhos Filopappoksesta, roomalaisesta senaattorista. Muistomerkki rakennettiin 100-luvulla jaa. ja siellä on myös joitakin muita raunioita ja hautakiviä.

Panoraama- ja Näköalapaikat Ateenassa:

1. Akropolis

Akropolis on Ateenan tunnetuin maamerkki ja yksi kaupungin parhaista näköalapaikoista. Se sijaitsee korkealla kalliolla keskellä kaupunkia ja tarjoaa upeat näkymät yli Ateenan kaupungin, sisältäen myös upeat näkymät Parthenon-temppeliin.

2. Lykavittos-kukkula

Lykavittos-kukkula on Ateenan korkein kohta ja tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Kukkulalle pääsee joko kävellen tai funikulaarilla, ja sen huipulla sijaitsee myös ravintola, jossa voi nauttia aterian samalla ihaillen maisemia.

3. Filopappoksen kukkula

Filopappoksen kukkula sijaitsee lähellä Akropolista ja tarjoaa upeat näkymät ympäröiville maamerkeille, kuten Akropolis-kukkulalle ja Parthenon-temppelille. Kukkulalta voi myös ihailla auringonlaskua, mikä tekee siitä suositun paikan romanttisille retkille.

4. Areopagus-kallio

Areopagus-kallio tarjoaa upeat näkymät Akropoliin kukkulalle ja yli Ateenan kaupungin. Kallio on myös historiallisesti merkittävä paikka, jossa antiikin aikoina pidettiin oikeudenkäyntejä ja jossa apostoli Paavali piti puheen.

5. Monastiraki

Monastiraki on Ateenan vanhan kaupunginosa ja sen tori tarjoaa upeat näkymät Akropolis-kukkulalle. Torilla voi nauttia aamiaisen tai kahvin samalla ihaillen näköaloja ja ympäröivää vilinää.

6. Pnyx

Pnyx on antiikin aikainen kokouspaikka Ateenassa ja se tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin ja Akropoliksen. Paikka on avoinna yleisölle ja siellä voi harrastaa retkeilyä samalla ihaillen vanhoja raunioita ja näkymiä.

7. Lycabettus Hill

Lycabettus Hill on Ateenan toinen korkein kohta ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät yli kaupungin. Kukkulalle pääsee joko kävellen tai funikulaarilla, ja sen huipulla sijaitsee myös pieni kappeli, jossa voi vierailla.

8. Anafiotika

Anafiotika on Ateenan vanha kaupunginosa Plakan alueella, ja se tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin kattojen. Alueen pienet valkoiset talot ja kujat luovat tunnelmallisen ympäristön, ja sen rauhallisilla kujilla voi kävellä samalla ihaillen näkymiä.

9. Pireuksen ranta

Pireuksen ranta sijaitsee Ateenan lähellä ja tarjoaa upeat merinäkymät sekä mahdollisuuden ihailla kaunista auringonlaskua. Rannalta löytyy myös kahviloita ja ravintoloita, joista voi nauttia maisemista samalla aterioiden.

10. Aiolou-kadun kattoterassit

Aiolou-katu on Ateenan vilkas kävelykatu, jossa sijaitsee useita kattoterasseja, joilta voi ihailla kaupungin näkymiä. Näillä terasseilla voi nauttia juomia tai ruokaa samalla nauttien upeista panoraamanäkymistä yli Ateenan.Kohteen sijainti maa on Kreikka.

Jätä kommentti