Halvat lennot Ballerup

Nähtävyydet ja kohteet

Ballerupin palloiluhalli

Ballerupin palloiluhalli on monitoimihalli, jossa voi harrastaa erilaisia palloilulajeja, kuten koripalloa, lentopalloa ja salibandya. Hallissa on myös kuntosali ja ryhmäliikuntatiloja.

Ballerupin teatteri

Ballerupin teatteri on paikallinen teatteri, joka tarjoaa laajan valikoiman esityksiä eri genreistä. Teatteri sijaitsee keskustassa ja tarjoaa viihdettä koko perheelle.

Ballerupin kartanonpuisto

Ballerupin kartanonpuisto on kaunis ulkoilualue lähellä kaupungin keskustaa. Puistossa voi kävellä, piknikillä tai vain nauttia luonnosta. Alueelta löytyy myös vanha kartano, joka on avoinna yleisölle.

Ballerupin museo

Ballerupin museo esittelee kaupungin historiaa ja kulttuuria. Museosta löytyy näyttelyitä muun muassa alueen maanviljelyksestä, teollisuudesta ja taiteesta. Museossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

Ballerupin kirjasto

Ballerupin kirjasto on moderni ja viihtyisä kirjastorakennus, jossa on laaja valikoima kirjoja, lehtiä ja muita tiedonlähteitä. Kirjastossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja lukupiirejä.

Ballerupin ratsastuskeskus

Ballerupin ratsastuskeskus tarjoaa ratsastustunteja ja -kursseja kaiken ikäisille ja tasoisille ratsastajille. Keskuksen tiloissa on maneesi, ulkokenttiä ja tallit.

Ballerupin uimahalli

Ballerupin uimahalli on moderni ja monipuolinen uimahalli, jossa on useita eri altaita ja vesiliukumäkiä. Hallissa voi myös osallistua erilaisiin vesijumppatunteihin.

Ballerupin jäähalli

Ballerupin jäähalli tarjoaa mahdollisuuden harrastaa luistelua ja jääkiekkoa. Hallissa järjestetään myös jääkiekko-otteluita ja muita tapahtumia.

Kulttuuri ja Historia

1. Ballerupin Historiallinen Tausta

Ballerupin alueella on ollut asutusta jo esihistorialliselta ajalta lähtien. Virallinen historiansa alkaa kuitenkin keskiajalta, kun alueella oli pieni kylä. Kylä kasvoi vähitellen, ja nykyinen Ballerupin kaupunki perustettiin vuonna 1910.

2. Ballerupin Kulttuuritarjonta

Ballerupissa on useita kulttuurilaitoksia ja tapahtumia, jotka tarjoavat monipuolista viihdettä ja kulttuuria paikallisille asukkaille. Kaupungissa sijaitsee muun muassa Ballerupin teatteri, joka esittää erilaisia näytelmiä ja musikaaleja. Lisäksi kaupungin keskustassa on taidemuseo, jossa voi tutustua paikalliseen ja kansainväliseen taideteoksiin.

3. Ballerupin Historialliset Nähtävyydet

Ballerupissa on joitakin historiallisia nähtävyyksiä, joista voi oppia kaupungin menneisyydestä. Yksi tärkeimmistä nähtävyyksistä on Ballerupin kirkko, joka on peräisin 1100-luvulta. Kirkko on arvostettu paikallinen maamerkki ja suosittu vierailupaikka.

4. Ballerupin Museot

Kaupungissa on useita museoita, jotka tarjoavat tietoa Ballerupin historiasta ja kulttuurista. Erittäin suosittu museo on Ballerupin Elävän Historian Museo, jossa vieraat voivat tutustua menneisyyden aikakausiin ja kokea erilaisia historiallisia tapahtumia ja aktiviteetteja.

5. Ballerupin Kulttuuritapahtumat

Ballerupissa järjestetään säännöllisesti erilaisia kulttuuritapahtumia, jotka kokoavat paikallisia asukkaita ja vierailijoita yhteen. Näihin tapahtumiin kuuluvat muun muassa musiikkikonsertit, taidenäyttelyt, teatteriesitykset ja festivaalit.

6. Ballerupin Kansantanssi ja Musiikki

Kansantanssi ja musiikki ovat tärkeä osa Ballerupin kulttuuria. Kaupungissa on useita kansantanssi-ryhmiä ja musiikkikouluja, jotka tarjoavat tanssi- ja musiikkitunteja kaikenikäisille. Kansantanssin ja musiikin harrastuksen avulla paikalliset asukkaat voivat säilyttää perinteistä kulttuuria ja identiteettiään.

Ruokailu ja Ravintolat

Ravintolat

Ballerupissa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokakokemuksia ja keittiöitä. Suosittuja ravintoloita alueella ovat esimerkiksi:

1. Restaurant Glashuset – Tämä ravintola sijaitsee Ballerupin kauniissa Glasparkissa ja tarjoaa modernia tanskaista ruokaa. Ravintolassa on myös terassi, jolta voi ihailla puistomaisemia.

2. Restaurant Puk – Puk on intialainen ravintola, joka tarjoaa laajan valikoiman perinteisiä intialaisia ruokia. Ravintolassa voi nauttia niin lounasta kuin illallista.

3. Ballerup Bowling Center & Diner – Tämä paikka yhdistää ravintolan ja keilailukeskuksen, joten täällä voit nauttia ruoasta samalla kun pelaat keilaa. Ruokalistalta löytyy erilaisia burgereita, pihvejä ja muita amerikkalaisia herkkuja.

4. Restaurant Miss Saigon – Tämä vietnamilainen ravintola tarjoaa autenttista vietnamilaista ruokaa sekä maukkaita cocktaileja. Ravintolassa on viihtyisä ilmapiiri ja ystävällinen palvelu.

Kahvilat

Jos etsit rentouttavaa paikkaa, jossa voi nauttia kupin kahvia, Ballerupista löytyy myös useita kahviloita. Suositeltavia vaihtoehtoja alueella ovat:

1. Café Freiberg – Tämä kahvila sijaitsee Ballerupin keskustassa ja tarjoaa laajan valikoiman leivonnaisia, kahvia ja muita juomia. Kahvila on suosittu paikallisten keskuudessa ja siinä on viihtyisä ilmapiiri.

2. Café Amalie – Amalie on viihtyisä kahvila, joka tarjoaa laadukasta kahvia, teetä ja leivonnaisia. Kahvilassa on myös ulkoterassi, jolta voi nauttia aurinkoisista päivistä.

3. Baresso Coffee – Baresso on kansainvälinen kahvilaketju, joka tarjoaa erilaisia kahvi- ja teevalikoimia. Ketjun kahviloissa on myös tarjolla pientä purtavaa.

Ruokakaupat

Ballerupissa on useita ruokakauppoja, joissa voi tehdä päivittäiset ostokset. Tunnettuja ruokakauppoja alueella ovat muun muassa:

1. SuperBrugsen – SuperBrugsen on tanskalainen ketjuruokakauppa, joka tarjoaa laajan valikoiman tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, leipää, lihaa sekä muita päivittäistavaroita.

2. Fakta – Fakta on toinen tanskalainen ruokakauppaketju, joka tunnetaan kilpailukykyisistä hinnoistaan. Kaupoista voi löytää sekä merkkituotteita että edullisempia vaihtoehtoja.

3. Lidl – Lidl on kansainvälinen halpakauppaketju, joka tarjoaa laajan valikoiman elintarvikkeita ja muita päivittäistavaroita. Lidlilla on myös omat merkkituotteensa, jotka ovat usein edullisempia kuin muut brändituotteet.

4. Netto – Netto on tanskalainen ruokakauppaketju, joka tarjoaa edullisia tuotteita. Netto myy sekä päivittäistavaroita että joitain erikoistuotteita.

Pikaruokapaikat

Ballerupista löytyy myös pikaruokapaikkoja, joissa voi nälän iskiessä hakea nopeaa ja helppoa ruokaa. Suosittuja pikaruokapaikkoja alueella ovat muun muassa:

1. McDonald’s – Suosittu pikaruokaketju, joka tarjoaa hampurilaisia, ranskalaisia perunoita ja muita herkkuja. McDonald’silla on myös erilaisia ateriavaihtoehtoja ja lasten valikoima.

2. Pizza Hut – Pizza Hut on kansainvälinen pizzaketju, joka tarjoaa erilaisia pizzavariaatioita. Ravintolasta voi tilata myös muita herkkuja, kuten pastoja ja kanaruokia.

3. Burger King – Toinen suosittu pikaruokaketju, joka tunnetaan erityisesti hampurilaisistaan. Burger Kingillä on laaja valikoima erilaisia aterioita ja vaihtoehtoja myös kasvissyöjille.

Vapaa-ajan aktiviteetit Ballerupissa

Urheilukeskukset

Ballerupissa on useita urheilukeskuksia, jotka tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia harrastaa erilaisia liikuntalajeja. Esimerkiksi Ballerup Super Arena on suuri liikuntakeskus, jossa voi harrastaa esimerkiksi jääkiekkoa, käsipalloa ja futsalia. Lisäksi kaupungissa on useita muita urheilukeskuksia, kuten Ballerup Idrætsby, josta löytyy muun muassa uima-allas, kuntokeskus ja tenniskenttiä.

Puistot ja viheralueet

Ballerupissa on runsaasti viheralueita ja puistoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden ulkoiluun ja rentoutumiseen. Esimerkiksi Malmparken on suosittu puistoalue, jossa on hyvät ulkoilumahdollisuudet, leikkipuistoja ja lenkkeilyreittejä. Lisäksi Ballerup Sø ja Ballerup Skov ovat suosittuja ulkoilualueita, joissa voi esimerkiksi kalastaa, patikoida tai pyöräillä.

Kulttuurikohteet

Ballerupissa on myös useita kulttuurikohteita, joissa voi tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin. Esimerkiksi Ballerup Byhistorisk Arkiv on paikallinen historiatoimisto, joka säilyttää kaupungin historiallista aineistoa ja järjestää näyttelyitä. Lisäksi Ballerup Bibliotek on kaupungin pääkirjasto, jossa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten kirjailijavierailuja ja näyttelyitä.

Tapahtumat ja festivaalit

Ballerupissa järjestetään vuosittain erilaisia tapahtumia ja festivaaleja, jotka tarjoavat monipuolista viihdettä ja aktiviteetteja. Esimerkiksi Ballerup Musikfestival on musiikkitapahtuma, jossa esiintyy erilaisia artisteja eri musiikkigenreistä. Lisäksi Ballerup Karneval on värikäs tapahtuma, jossa kaupungin kadut täyttyvät musiikista, tanssista ja paraatista.

Kuntosali ja uimahalli

Ballerupissa on useita kuntosalitiloja ja uimahalleja, jotka tarjoavat mahdollisuuden kuntoiluun ja uintiin. Esimerkiksi Ballerup Svømmehal on kattava uimahalli, jossa on useita erilaisia altaita ja uimaopetusta. Lisäksi Ballerup Fitness on suosittu kuntokeskus, jossa voi treenata eri laitteilla ja osallistua ryhmäliikuntatunneille.

Elokuvateatteri

Ballerupissa on myös elokuvateatteri, joka tarjoaa elokuvanäytöksiä eri genreistä. Ballerup Bio sijaitsee kaupungin keskustassa ja siellä voi nähdä uusia elokuvia sekä klassikkoelokuvia.

Suositut hotellit Ballerupissa

1. Hotel Lautruppark

Hotel Lautruppark sijaitsee Ballerupin kaupungin keskustassa ja tarjoaa vierailleen mukavuutta ja palveluita. Hotellissa on moderneja huoneita, ravintola, baari, kuntokeskus ja maksuton pysäköintimahdollisuus.

2. Zleep Hotel Ballerup

Zleep Hotel Ballerup on budjettihotelli, joka tarjoaa siistiä ja edullista majoitusta Ballerupin kaupungissa. Hotellissa on yksinkertaisia mutta viihtyisiä huoneita, ilmainen Wi-Fi, ilmainen pysäköinti ja 24h vastaanotto.

3. Hotel Ballerup

Hotel Ballerup sijaitsee Ballerupin keskustassa ja tarjoaa vierailleen mukavat huoneet, joissa on ilmainen Wi-Fi, televisio, työpöytä ja kylpyhuone. Hotellissa on myös ravintola, baari, sauna ja maksuton pysäköinti.

4. Scandic Ballerup

Scandic Ballerup on moderni hotelli, joka tarjoaa vierailleen tilavia ja tyylikkäitä huoneita. Hotellissa on ravintola, baari, kuntokeskus ja ilmainen pysäköinti. Lisäksi hotellissa on hyvät yhteydet Kööpenhaminan keskustaan ja muihin lähialueen nähtävyyksiin.

5. Acacia House Bed & Breakfast

Acacia House Bed & Breakfast tarjoaa vierailleen kodikasta majoitusta Ballerupin kaupungissa. Bed & Breakfast -tyyppisessä majoituksessa on yksilöllisesti sisustettuja huoneita, ilmaista aamiaista ja maksuton pysäköintimahdollisuus.

Turvallisuus ja Terveys

1. Rikollisuus

Ballerupissa on suhteellisen alhainen rikollisuusaste verrattuna muihin Tanskan kaupunkeihin. Alueella on kuitenkin joitakin varkauksia ja pikkurikollisuutta, joten kannattaa pitää arvoesineet turvassa ja olla varovainen yksin liikkuessaan erityisesti pimeällä.

2. Liikenneturvallisuus

Ballerupissa on hyvin kehitetty liikenneverkko ja tiestöt ovat yleisesti ottaen turvallisia. Alueella on myös pyöräteitä ja jalkakäytäviä, jotka parantavat liikenneturvallisuutta. On kuitenkin aina tärkeää noudattaa liikennesääntöjä ja olla varovainen tiellä liikkuessaan.

3. Päivystyspalvelut

Ballerupissa on hyvin toimiva terveydenhuoltojärjestelmä, ja alueella on useita terveyskeskuksia ja sairaaloita. Päivystyspalvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden, ja hätätilanteissa voi soittaa hätänumeroon 112.

4. Julkinen turvallisuus

Ballerupissa on hyvin turvallinen julkinen ympäristö, ja kaupungin keskustassa on nähtävissä runsaasti poliisipartioita. Kaupungin keskusaukioilla ja julkisissa tiloissa on myös turvakameroita, jotka lisäävät turvallisuuden tunnetta.

5. Terveyspalvelut

Ballerupissa on laaja valikoima terveyspalveluita, kuten lääkäriasemia, hammaslääkäreitä, fysioterapeutteja ja apteekkeja. Lisäksi kaupungissa on lukuisia terveysneuvontapisteitä, joista voi saada tietoa ja neuvoja terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa.

6. Hyvinvointipalvelut

Ballerupissa on hyvinvointipalveluita, jotka edistävät asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä. Kaupungissa on muun muassa kuntosalit, uimahallit, urheilukentät ja ulkoilualueita, joilla voi liikkua ja harrastaa erilaisia urheilulajeja.

Rannat ja vesistöt:

1. Furesø-järvi:

Furesø-järvi on suuri järvi Ballerupin kaupungin pohjoisosassa Tanskassa. Se on yksi Tanskan suurimmista järvistä ja se tarjoaa kauniit maisemat sekä mahdollisuuden erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten veneilyyn, kalastukseen ja uimiseen.

2. Skovlunde Sø:

Skovlunde Sø on pienempi järvi, joka sijaitsee Ballerupin kaupungin itäosassa. Se on suosittu paikka ulkoiluun ja virkistykseen, ja se tarjoaa kävelyreittejä, leikkipaikkoja ja piknik-alueita.

3. Mølleåen-joki:

Mølleåen-joki virtaa Ballerupin kaupungin läpi ja se on osa pitempää vesireittiä, joka kulkee Tanskan pääkaupungin Kööpenhaminan läpi. Joki tarjoaa kauniita maisemia, ja sen varrella on kävely- ja pyöräilyreittejä sekä mahdollisuus kalastukseen.

4. Ballerup Sø:

Ballerup Sø on keinotekoinen järvi Ballerupin keskustassa. Se on suosittu paikka paikallisille asukkaille ja tarjoaa viihtyisää ympäristöä ulkoiluun ja rentoutumiseen. Järven ympärillä on puistoalueita ja kävelyreittejä.

5. Vaserne puro:

Vaserne puro on pieni puro, joka kulkee Ballerupin kaupungin läpi. Se tarjoaa vehreän ja luonnonläheisen ympäristön kävelyretkille ja lenkkeilylle.

6. Suolamarskin metsät:

Suolamarskin metsät ovat laajoja metsäalueita Ballerupin eteläosassa. Alueella on monipuolista luontoa, kuten metsiä, kosteikkoja ja suolampia. Metsissä on kävelyreittejä ja paikkoja retkeilyyn ja luontoharrastuksiin.

Yöelämä ja Viihde

Baarit ja klubit

– Ballerupissa on useita baareja ja klubeja, jotka tarjoavat erilaisia ​​viihdemahdollisuuksia.
– Joitain suosittuja baareja Ballerupissa ovat esimerkiksi Torpen Bar & Café, Bar Amigo ja Café Frandsen.
– Klubeista RED Club Ballerup tarjoaa DJ-musiikkia ja tanssilattian, jossa voi tanssia myöhään yöllä.

Elokuvateatterit

– Ballerupissa on useita elokuvateattereita, jossa voi nauttia uusimmista elokuvista.
– Yksi suosittu elokuvateatteri Ballerupissa on Ballerup Bio, jossa on useita elokuvasaleja ja jossa esitetään erilaisia ​​elokuvia.

Teatteri

– Ballerupissa sijaitsee teatteri nimeltä Ballerup Teater, joka tarjoaa monipuolista teatteriohjelmaa.
– Teatterissa järjestetään erilaisia esityksiä, kuten näytelmiä, musikaaleja ja konsertteja.

Konsertti- ja tapahtumapaikat

– Ballerupissa on useita konsertti- ja tapahtumapaikkoja, jotka tarjoavat erilaisia ​​musiikkitapahtumia ja esityksiä.
– Tyypillisiä esityspaikkoja ovat esimerkiksi Ballerup Super Arena ja Tap 1, jotka järjestävät suuria konsertteja ja muita tapahtumia.

Urheilutapahtumat

– Ballerupissa järjestetään erilaisia ​​urheilutapahtumia, kuten jalkapallo-, jääkiekko- ja käsipallo-otteluita.
– Ballerup Super Arena on myös suosittu paikka isompien urheilutapahtumien, kuten koripallo-otteluiden ja voimistelukilpailuiden, järjestämiseen.

Luontokohteet ja retkeily Ballerupissa

1. Rosenhøj Naturpark

Rosenhøj Naturpark on kaunis luonnonpuisto, joka tarjoaa monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia. Puistossa on viheralueita, metsäpolkuja, pyöräilyreittejä ja leikkipaikkoja. Se on suosittu paikka paikallisille ulkoilijalle ja tarjoaa rauhallisen ympäristön rentoutumiseen ja liikunnan harrastamiseen.

2. Ballerup Sø

Ballerup Sø on kaunis järvi, joka tarjoaa upean ympäristön ulkoiluun ja retkeilyyn. Järven ympärillä on kävely- ja pyöräilyreittejä, joita pitkin voi kiertää järven ja nauttia kauniista maisemista. Järven rannalta löytyy myös kahviloita, joissa voi nauttia virvokkeita ja rentoutua maisemia ihaillen.

3. Vestskoven

Vestskoven on suuri metsäalue, joka sijaitsee Ballerupin lähistöllä. Metsäalueella on lukuisia polkuja ja reittejä, jotka sopivat niin kävelyyn kuin pyöräilyynkin. Vestskoven tarjoaa monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia ja on suosittu paikka paikallisille retkeilijöille ja luontoharrastajille.

4. Volta Park

Volta Park on suuri puisto, joka tarjoaa monipuolisia ulkoilu- ja virkistysmahdollisuuksia. Puistossa on kävelyreittejä, viheralueita, leikkipaikkoja ja jalkapallokenttiä. Volta Park on suosittu paikka perheiden keskuudessa ja siellä järjestetään usein erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja.

5. Utterslev Mose

Utterslev Mose on laaja kosteikkoalue, joka tarjoaa ainutlaatuisen luontokokemuksen. Alueella on kävelyreittejä, lintutorni ja luontokeskus, josta voi saada lisätietoa alueen eläimistä ja kasveista. Utterslev Mose on suosittu paikka luontoharrastajille ja se tarjoaa mahdollisuuden nähdä monenlaisia lintuja ja muita eläimiä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Ballerup Kirke

Ballerup Kirke on kirkko, joka sijaitsee Ballerupissa. Se on perustettu vuonna 1095 ja on yksi Tanskan vanhimmista kirkoista.

Malmparkenin Megalithic Complex

Malmparkenin kivikehät ovat arkeologinen kohde Ballerupissa. Ne koostuvat pystytetyistä kivistä, jotka muodostavat ympyrän muotoisia rakenteita. Kivikehät ovat peräisin pronssikaudelta ja niitä käytettiin todennäköisesti rituaalisiin tarkoituksiin.

Ballerup Sønderparkenin rauniot

Ballerup Sønderparkenin rauniot ovat historialliset jäännökset Ballerupin alueella. Ne ovat jäännökset keskiaikaisesta asutuksesta ja tarjoavat tietoa alueen historiasta ja elämästä tuossa ajassa.

Ballerup Museum

Ballerupin museo on paikallinen museo, joka esittelee Ballerupin ja sen ympäristön historiaa. Museossa on näyttelyitä, jotka kattavat eri aikakausia ja aiheita, kuten arkeologia, kulttuurihistoria ja luonnontiede.

Sankt Jacobs Kapel

Sankt Jacobs Kapel on pieni kappeli Ballerupissa. Se on rakennettu 1400-luvulla ja on arkkitehtonisesti merkittävä historiallinen kohde. Kappeli on suosittu vierailukohde Ballerupin kulttuurihistoriasta kiinnostuneille.

Panoraama- ja näköalapaikat Ballerupissa

Ballerup Sø

Ballerup Sø on järvi Ballerupin kaupungissa. Se tarjoaa upean panoraamanäkymän ympäröivään luontoon ja on suosittu paikka ulkoiluun ja piknikille.

Ballerup Kirke

Ballerup Kirke on Ballerupin kaupungin keskustassa sijaitseva kirkko. Kirkon tornista avautuu kaunis näköala ympäröivään maisemaan ja kaupunkiin.

Fruebjerg Bavnehøj

Fruebjerg Bavnehøj on korkea mäki Ballerupin lähistöllä. Sen huipulta voi ihailla upeaa panoraamanäkymää ympäröivään maisemaan ja kaupunkiin.

Ballerup Centret

Ballerup Centret on suuri kauppakeskus Ballerupin kaupungissa. Kauppakeskuksen ylimmän kerroksen ravintoloista avautuu näköala ympäröivään alueeseen, ja sieltä voi nauttia herkullista ruokaa samalla ihaillen kaupungin maisemia.

Ballerup Rådhus

Ballerup Rådhus on Ballerupin kaupungintalo. Rakennuksen ylimmistä kerroksista avautuu näköala kaupungin yli, ja sieltä voi ihailla ympäröivää maisemaa sekä kaupungin keskustaa.

Værløse Bakker

Værløse Bakker on luonnonsuojelualue Ballerupin lähellä. Alueelta löytyy korkeita mäkiä, joilta voi ihailla upeaa panoraamanäkymää ympäröivään luontoon ja maisemiin.

Lindevangsparken

Lindevangsparken on kaunis puisto Ballerupin keskustassa. Puistosta avautuu kaunis panoraamanäkymä ympäröivään luontoon ja kaupunkiin, ja se on suosittu paikka ulkoiluun ja rentoutumiseen.

Baghuset

Baghuset on taidegalleria Ballerupin keskustassa. Gallerian ikkunoista voi ihailla kaupungin maisemia ja samalla tutustua eri taiteen muotoihin.

Ballerup Super Arena

Ballerup Super Arena on monitoimiareena Ballerupin kaupungissa. Areenan ylimmistä kerroksista voi ihailla panoraamanäkymää ympäröivään maisemaan ja kaupunkiin.Kohteen sijainti maa on Tanska.

Jätä kommentti