Halvat lennot Bari

Nähtävyydet ja kohteet

1. Basilica di San Nicola

Basilica di San Nicola on Bariin kuuluva basilika, joka on omistettu Pyhälle Nikolaukselle. Se sijaitsee vanhassakaupungissa ja on yksi kaupungin symbolisista maamerkeistä. Basilika on rakennettu 1000-luvulla ja se edustaa romaanista arkkitehtuuria. Se sisältää myös kryptan, jossa säilytetään Pyhän Nikolauksen reliikkejä.

2. Castello Svevo

Castello Svevo on Bariin kuuluva linna, joka sijaitsee merenrannalla vanhassakaupungissa. Linna rakennettiin 1100-luvulla ja sitä on laajennettu ja muokattu vuosien varrella. Nykyään linna toimii museona ja siellä voi tutustua paikalliseen historiaan ja arkeologiaan.

3. Teatro Petruzzelli

Teatro Petruzzelli on Bariin kuuluva oopperatalo, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Se on yksi suurimmista oopperataloista Euroopassa ja tarjoaa näyttäviä esityksiä eri taiteenlajeista, kuten oopperasta, baletista ja teatterista. Teatro Petruzzelli on myös arkkitehtonisesti vaikuttava rakennus.

4. Bari Vecchia

Bari Vecchia eli vanhakaupunki on Bariin kuuluva alue, joka sijaitsee Joonianmeren rannalla. Alueella voi kiertää kapeita kujia ja tutustua vanhoihin rakennuksiin ja historiallisiin nähtävyyksiin. Bari Vecchia on myös tunnettu paikallisista ravintoloista ja kahviloista, joissa voi maistella paikallista ruokakulttuuria.

5. Castello Normanno-Svevo di Bari

Castello Normanno-Svevo di Bari on Bariin kuuluva linna, joka sijaitsee lähellä merenrantaa. Se rakennettiin 1100-luvulla ja sitä on laajennettu ja kunnostettu vuosisatojen aikana. Linna tarjoaa upean näkymän ympäröivälle alueelle ja siellä voi tutustua alueen historiallisiin tapahtumiin ja rakennuksiin.

6. Mercato del Pesce

Mercato del Pesce on Bariin kuuluva kalatori, joka sijaitsee lähellä satamaa. Siellä voi ostaa tuoretta kalaa ja muita mereneläviä sekä tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin. Tori on eloisa paikka, jossa voi kokea paikallista tunnelmaa ja ostaa tuoreita paikallisia tuotteita.

7. Museo Archeologico Nazionale di Bari

Museo Archeologico Nazionale di Bari on Bariin kuuluva arkeologinen museo, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Museossa voi tutustua paikalliseen arkeologiaan ja historiallisiin löytöihin, kuten antiikin kreikkalaisiin ja roomalaisiin esineisiin. Museo tarjoaa myös näyttelyitä ja tapahtumia, jotka tuovat esille alueen kulttuuria ja historiaa.

Kulttuuri ja Historia:

Kulttuuri:

Bari on Etelä-Italian alueella sijaitseva kaupunki, jonka kulttuuri on vahvasti vaikuttunut paikallisesta perinteestä ja historiasta. Bari on kuuluisa elävästä musiikki- ja tanssikulttuuristaan, erityisesti pizzicato-tanssista ja pizzica-musiikista. Kaupungissa järjestetään myös useita musiikki- ja teatterifestivaaleja ympäri vuoden. Bari on myös tunnettu herkullisesta ruokakulttuuristaan, jossa pääroolissa ovat tuoreet merenelävät ja paikalliset tuotteet.

Historia:

Bari on yksi vanhimmista kaupungeista Italiassa ja sillä on pitkä historia, joka juontaa juurensa antiikin aikoihin. Kaupunki oli tärkeä kaupallinen keskus antiikin Kreikassa ja Rooman valtakunnassa. Bari sai merkittävän roolin myös Bysantin aikana, ja sitä hallitsi myös normannien, svevien ja aragoneesien aikoina. Keskeinen nähtävyys kaupungin historiassa on Castello Svevo, joka on keskiaikainen linnoitus, sekä Bari Vecchio -alueen sokkeloiset keskiaikaiset kujat.

Bari oli myös tärkeä kaupunki ristiretkien aikana, ja se toimi lähtöpaikkana monille ristiretkille Pyhälle maalle. Pyhiä reliktejä ja reliikkisäleitä on säilytetty kaupungissa ja Bari onkin merkittävä pyhiinvaelluskohde. Erityisesti Pyhän Nikolaoksen reliikkien säilytyspaikka, Basilica di San Nicola, on merkittävä historiallinen ja kulttuurinen nähtävyys kaupungissa.

Toisen maailmansodan aikana Bari oli strateginen sotilaskohde, ja se kärsi useista pommituksista. Nykyään kaupungissa on muistomerkkejä näistä tapahtumista, kuten Sotamerenkulun ja Satamapommituksen muistomerkki.

Bari on säilyttänyt monia historiallisia rakennuksia ja monumentteja, jotka kertovat sen monipuolisesta historiasta. Kaupunki tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua menneisyyteen kauniin arkkitehtuurin ja historiallisten nähtävyyksien kautta.

Ravintolat ja ruokailu

Perinteinen italialainen ruoka

Bari on tunnettu perinteisestä italialaisesta ruoasta, joka on valmistettu tuoreista paikallisista raaka-aineista. Tyypillisiä ruokalajeja ovat esimerkiksi pasta, pizza, risotto, merenelävät sekä erilaiset liha- ja kasvisruoat. Ruokaa voi nauttia monissa perinteisissä ravintoloissa ympäri kaupunkia.

Osteria ja trattoria-ravintolat

Bari tarjoaa runsaasti osteria- ja trattoria-ravintoloita, joissa voi maistella paikallisia herkkuja rennossa ilmapiirissä. Osteriat ovat erikoistuneet mereneläviin ja tarjoavat yleensä tuoreita simpukoita ja ostereita. Trattoriat taas tarjoavat perinteistä italialaista ruokaa, kuten pastaa, risottoa ja liharuokia.

Pizzeriat

Bari tunnetaan myös herkullisista pizzerioistaan. Pizza on perinteinen italialainen ruokalaji, jota on saatavilla monissa eri variaatioissa. Pizzerioissa voi nauttia rapeasta pizzapohjasta ja erilaisista täytteistä, kuten juustosta, kinkusta, salamista ja kasviksista.

Meriruoka ja kalaravintolat

Bari sijaitsee Adrianmeren rannalla, joten sieltä löytyy myös runsaasti meriruokaan erikoistuneita ravintoloita. Nämä ravintolat tarjoavat tuoreita mereneläviä, kuten simpukoita, äyriäisiä ja erilaisia kaloja. Meren antimia voi nauttia esimerkiksi grillattuna, paistettuna tai keitettynä eri kastikkeiden kanssa.

Take away ja katukeittiöt

Bari tarjoaa myös paljon mahdollisuuksia ruoan noutamiseen tai syömiseen kadulla. Monet ravintolat tarjoavat take away -vaihtoehdon, jossa ruoan voi tilata ja noutaa mukaansa. Lisäksi kaupungissa on lukuisia katukeittiöitä, joissa voi ostaa nopeasti valmistettuja välipaloja, kuten panzerottia, focacciaa tai arancinia.

Aamiainen ja kahvilat

Bari on tunnettu myös aamiaiskulttuuristaan. Kaupungissa voi nauttia aamulla perinteistä italialaista aamiaista, joka koostuu usein espressokahvista ja makeasta leivonnaisesta, kuten cornettosta tai sfogliatellasta. Bari on täynnä viehättäviä kahviloita, joissa voi viettää aikaa ja nauttia kahvin ja leivonnaisten lisäksi myös jäätelöstä ja erilaisista virvokkeista.

Viinibaarit ja baarit

Bari tarjoaa myös monia viihtyisiä viinibaareja ja baareja, joissa voi maistella alueen viinejä tai nauttia erilaisia juomia ja cocktaileja. Viinibaareista löytyy laaja valikoima alueen parhaita viinejä, jotka sopivat erinomaisesti ruoan seuraksi. Baareissa taas voi nauttia rentouttavasta ilmapiiristä ja kokeilla esimerkiksi paikallisia oluita tai muita juomia.

Vapaa-ajan aktiviteetit Bari

1. Rannat

Bari tarjoaa useita kauniita rantoja, joissa voi rentoutua ja nauttia auringosta. Lido San Francesco on suosittu ranta, jossa on hienoa hiekkaa ja kristallinkirkasta vettä. Torre a Mare on toinen suosittu rantakohde, jossa on myös ravintoloita ja baareja rantakadulla. Lisäksi lähellä Baria sijaitsee Monopoli, jossa on upeita hiekkarantoja ja viehättävä vanhakaupunki.

2. Kulttuurikohteet

Bari on rikas kulttuurin ja historian suhteen, ja kaupungissa on monia mielenkiintoisia kulttuurikohteita. Castello Normanno-Svevo on upea linna, joka on rakennettu 1100-luvulla. Basilica di San Nicola on toinen merkittävä kulttuurikohde, joka on pyhitetty Pyhälle Nikolaukselle. Myös historiallinen vanhakaupunki, Bari Vecchia, on suosittu kulttuurikohde, jossa voi tutustua kapeisiin kujille ja historiallisiin rakennuksiin.

3. Ostokset

Bari tarjoaa monia mahdollisuuksia ostoksiin. Kaupungin keskustassa sijaitsee Via Sparano, joka on pääostoskatu, jolla on paljon kauppoja ja putiikkeja. Myös Via Argiro on suosittu ostosalue, jossa on monia vaate- ja kenkäkauppoja. Jos etsit vilkkaampaa ostoskokemusta, Bari Vecchian markkinat ja kauppahalli tarjoavat tuoreita paikallisia tuotteita ja tyypillisiä souvenireja.

4. Ravintolat ja baarit

Bari tunnetaan herkullisesta ruoastaan, ja kaupungissa on paljon hyviä ravintoloita ja baareja. Voit nauttia paikallisista herkuista, kuten orecchiette-pastasta, tarallista ja tuoreista merenelävistä. Lisäksi Bari on kuuluisa italialaisesta gelatostaan, joten kannattaa ehdottomasti maistaa sitä. Vanhakaupunki ja satama-alue tarjoavat laajan valikoiman ravintoloita ja baareja, jotka sopivat erilaisiin makuun ja budjetteihin.

5. Museot ja taidegalleriat

Bari tarjoaa myös monia mielenkiintoisia museoita ja taidegallerioita. Museo Archeologico Provinciale on merkittävä arkeologinen museo, jossa on kokoelma antiikin ajan esineitä. Galleria d’Arte Moderna ”Achille Forti” on taidegalleria, jossa voi ihailla modernin taiteen teoksia. Myös Pinacoteca Provinciale on suosittu taidegalleria, jossa on näyttelyitä paikallisista taiteilijoista ja kansainvälisistä taidekasvustoista.

6. Teatterit ja musiikki

Bari tarjoaa myös elävää teatteria ja musiikkia. Teatro Petruzzelli on yksi tärkeimmistä oopperataloista Italiassa, ja siellä voi nauttia upeista musiikkiesityksistä. Nuovo Teatro Abeliano on toinen merkittävä teatteri, jossa esitetään teatteriesityksiä ja komediaa. Kaupungin lukuisat baarit ja musiikkiklubit tarjoavat myös live-musiikkia ja esiintymisiä eri musiikkityyleistä kiinnostuneille.

Suositut hotellit Bari

1. Palace Hotel Bari

Palace Hotel Bari sijaitsee kaupungin keskustassa, vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Barin rautatieasemalta. Hotellissa on modernit ja tyylikkäät huoneet, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja ilmastointi. Hotellin palveluihin kuuluu myös ravintola, baari, kuntokeskus ja 24h-vastaanotto.

2. Oriente Hotel Bari

Oriente Hotel Bari sijaitsee vanhankaupungin alueella, vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Barin linnoituksesta. Hotellissa on viihtyisät ja modernit huoneet, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv, minibaari ja ilmastointi. Hotellin asiakkaille on tarjolla myös ravintola, baari sekä maksuton buffetaamiainen.

3. Hotel Villa Romanazzi Carducci

Hotel Villa Romanazzi Carducci sijaitsee kauniissa puutarhassa, noin 15 minuutin kävelymatkan päässä Barin keskustasta. Hotellissa on ylelliset huoneet, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv, minibaari ja ilmastointi. Hotellin palveluihin kuuluu myös ravintola, uima-allas, kuntokeskus ja sauna.

4. Grande Albergo delle Nazioni

Grande Albergo delle Nazioni sijaitsee Barin sataman vieressä, tarjoten upeat näkymät Adrianmerelle. Hotellissa on tyylikkäät ja modernit huoneet, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv, minibaari ja ilmastointi. Hotellin asiakkaat voivat nauttia myös ravintolasta, baarista, kattoterassista ja kuntokeskuksesta.

5. Mercure Villa Romanazzi Carducci

Mercure Villa Romanazzi Carducci sijaitsee vehreässä puistossa, noin 10 minuutin kävelymatkan päässä Barin historiallisesta keskustasta. Hotellissa on modernit huoneet, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv, minibaari ja ilmastointi. Hotellin palveluihin kuuluu myös ravintola, ulkouima-allas, kuntokeskus ja ilmainen pysäköinti.

Turvallisuus

Yleinen turvallisuustilanne

Bari on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta kuten missä tahansa suuremmassa kaupungissa, kannattaa olla tietoinen ympäristöstään ja ottaa tavalliset varotoimet. Matkailijoita kehotetaan erityisesti varovaisuuteen vilkkailla paikoilla, kuten julkisilla liikennevälineillä ja matkailijakeskittymissä.

Rikollisuus

Bariin liittyvä rikollisuus ei ole poikkeuksellisen korkeaa verrattuna muihin Italian kaupunkeihin. Matkailijoita neuvotaan kuitenkin pitämään huolta arvoesineistään ja välttämään näyttämästä suurta määrää käteistä julkisesti.

Liikenne

Liikenne Bariin on vilkasta ja voi olla hieman kaoottista, joten matkailijoiden on syytä olla varovaisia liikkuessaan kaupungin katuja. Turvallisuuden kannalta on hyvä noudattaa liikennesääntöjä, seurata tiellä olevia opasteita ja käyttää suojateitä.

Terveys

Sairaala- ja lääkäripalvelut

Bari tarjoaa laajan valikoiman sairaala- ja lääkäripalveluita. Kaupungissa on useita julkisia sairaaloita, jotka tarjoavat ensiapua ja erikoissairaanhoitoa eri aloilta. Lisäksi kaupungissa on yksityisiä lääkäriasemia, joissa voi käydä vastaanotolla erilaisten terveysongelmien vuoksi.

Turvallisuus ja terveys matkailijoille

Matkailijoiden tulisi tarkistaa kansainvälisen matkavakuutuksensa kattavuus ennen matkaa Italiaan. On suositeltavaa ottaa mukaan riittävä määrä reseptilääkkeitä, jos niitä tarvitaan matkan aikana. Matkailijan on myös hyvä varmistaa, että hän on rokotettu ajantasaisesti ja suojautua hyttysten pistoilta esimerkiksi käyttämällä hyttyskarkotteita.

Rannat:

Sandy Bay:

Sandy Bay -ranta sijaitsee keskustan tuntumassa ja se on suosittu paikka auringonottoon ja uimiseen. Rannalla on hiekkaa ja siellä on myös mahdollista vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja.

Torre a Mare:

Torre a Mare on pieni kylä noin 20 kilometrin päässä Bari keskustasta, ja siellä sijaitsee myös kaunis hiekkaranta. Rannalla voi rentoutua ja nauttia kirkkaasta merivedestä. Alueella on myös ravintoloita ja rantabaareja.

Punta Prosciutto:

Punta Prosciutto on upea hiekkaranta Bariin kuuluvassa Porto Cesaren kaupungissa. Ranta-alueella on kristallinkirkasta vettä ja hienoa hiekkaa. Rannalta löytyy myös alueen baareja ja ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista.

Polignano a Mare:

Polignano a Mare on viehättävä rannikkokaupunki Bariin kuuluvassa Polignanon kunnassa. Kaupungissa on upeita kalliorantoja, joiden turkoosi vesi houkuttelee niin auringonottajia kuin snorklaajia. Kaupungin keskustan näköalapaikalta avautuu upea näkymä merelle.

Vesistöt:

Adrianmeri:

Bari sijaitsee Adrianmeren rannikolla, joten meri ja sen tarjoamat mahdollisuudet ovat helposti saavutettavissa. Adrianmerellä voi harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja kuten uimista, purjehdusta ja snorklausta.

Lesina-järvi:

Lesina-järvi sijaitsee noin 100 kilometrin päässä Barista pohjoiseen. Se on yksi Apuliassa sijaitsevista kalasaalisaarista ja tarjoaa upeita maisemia. Järvellä voi harrastaa kalastusta ja veneretkiä.

Taranto-laguuni:

Taranto-laguuni on suuri laguuni, joka sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Barista etelään. Laguunilla on monipuolista luontoa ja eläimistöä. Se tarjoaa mahdollisuuksia esimerkiksi veneretkille ja luontomatkailuun.

Yöelämä ja Viihde Bari

Baarit ja klubit

Bari tarjoaa monipuolisen valikoiman baareja ja klubeja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia musiikista sekä juomista. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Il Bottegone, joka on tunnettu laadukkaista cocktaileistaan, ja Garage Club, jossa voi bailata eri musiikkityylien tahtiin.

Elokuvateatterit

Barissa on useita elokuvateattereita, joissa voi katsella uusimpia elokuvia. Yksi suosituimmista teattereista on Cinema Uci Bari, joka sijaitsee kauppakeskus Bari Casematicossa.

Teatterit ja musikaalit

Bari tarjoaa myös teatterielämyksiä ja musikaaleja. Teatro Petruzzelli on kaupungin tärkein teatteri, jossa esitetään sekä klassisia että moderneja näytelmiä sekä musikaaleja.

Konsertit ja livemusiikki

Bari on tunnettu myös livemusiikista ja konserteista. Kaupungissa järjestetään säännöllisesti eri genrejen konsertteja eri konserttisaleissa ja tapahtumapaikoissa. Esimerkiksi Teatro Team Bari tarjoaa monipuolisen konserttiohjelmiston.

Kasinot

Bari ei tarjoa kasinoita kaupungissaan, mutta lähellä sijaitsee Gioia del Colle, jossa sijaitsee Casino Di Lecces. Tämä kasino tarjoaa erilaisia ​​peliautomaatteja ja pöytäpelejä.

Perinteiset festivaalit

Bari on tunnettu myös monista perinteisistä festivaaleista, joita järjestetään ympäri vuoden. Esimerkiksi Festa di San Nicola on suuri tapahtuma, jossa juhlistetaan Pyhän Nikolauksen päivää marraskuussa. Festival della Valle d’Itria puolestaan on arvostettu musiikki- ja oopperafestivaali, joka järjestetään heinä-elokuussa Alberobellossa, lähellä Baria.

Pubeja ja olutravintoloita

Bari tarjoaa myös pubeja ja olutravintoloita, joissa voi nauttia laajasta olutvalikoimasta ja rentoutua. Esimerkiksi The Drunken Duck on suosittu brittiläinen tyylinen pubi, joka tarjoaa erilaisia oluita ja ruokaa.

Luontokohteet ja retkeily

1. Garganon kansallispuisto

Garganon kansallispuisto sijaitsee Puglian alueella Bariin kuuluvan Garganon niemimaan alueella. Kansallispuistossa on upeaa vuoristomaisemaa, metsiä, järviä ja rantoja. Puistossa voi patikoida, kiipeillä, pyöräillä ja ihailla alueen monipuolista kasvi- ja eläinkuntaa.

2. Trani-järvi

Trani-järvi on suojeltu luontokohde, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Barista. Järvi on suosittu retkeily- ja lintubongauskohde, sillä siellä majailee monia erilaisia lintulajeja. Järveä ympäröivät vehreät maisemat tarjoavat rauhallisen ympäristön luonnosta nauttimiseen.

3. Alte murge-alue

Alte murge on laaja alue Barin ympäristössä, joka koostuu jylhistä vuoristomaisemista, metsistä ja jyrkänteistä. Alueella voi tehdä pitkiä patikkaretkiä, nauttia upeista maisemista ja tutustua alueella esiintyviin villieläimiin ja kasveihin. Retkeilyreittejä ja opastettuja retkiä on tarjolla eri vaikeustasoilla.

4. Polignanon luola

Polignanon luola on luonnonsuojelualue Bariin kuuluvan Polignanon kunnan alueella. Luola on muodostunut kalkkikivestä ja siellä voi nähdä upeita stalaktiitti- ja stalagmiittimuodostelmia sekä muita luolien karstimuotoja. Alueelta löytyy myös antiikin aikaisia raunioita, joita voi tutkia retkeilyn yhteydessä.

5. Parco 2 Giugnon maisemareitti

Parco 2 Giugnon maisemareitti on suosittu patikointireitti, joka lähtee Barin kaupungista ja kulkee kauniin luonnon läpi aina Mola di Bariin saakka. Reitin varrella voi ihailla merimaisemia, maaseutumaisemia ja viinitarhoja. Matkan varrella on myös levähdyspaikkoja ja ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

1. Basilica di San Nicola

Basilica di San Nicola on Bariin sijoittuva romaanista tyyliä edustava basilika. Se on omistettu Pyhälle Nikolaukselle ja toimii tärkeänä pyhiinvaelluskohteena katolisen kirkon kannalta. Basilika rakennettiin 1000-luvulla ja sen keskeisessä asemassa on Puglian alueella ja Bariin liittyvä uskonnollinen historia.

2. Cattedrale di San Sabino

Cattedrale di San Sabino on Bariin sijoittuva roomalaiskatolinen katedraali. Tämä seinät ja tornit omaava katedraali rakennettiin 1100-luvulla ja se on omistettu Bariin sijoittuvalle Pyhälle Sabinukselle. Katedraalissa korostuu barokkityyli ja sen sisustus on vaikuttava. Se on yksi Bariin liittyvistä tärkeistä historiallisista kohteista.

3. Castello Normanno-Svevo

Castello Normanno-Svevo on Bariin sijoittuva linna, joka sai nykyisen ilmeensä osittain Normannien hallinnon aikana ja osittain Svevien hallinnon aikana. Tämä linna oli strategisesti tärkeä merkitys Bariin liittyvällä historialla. Linna on ajan saatossa kokenut muutoksia, mutta sen rakenteet ja pihamaa ovat edelleen osa kaupungin ominaispiirteitä.

4. Basilica di San Nicola al Borgo

Basilica di San Nicola al Borgo on Bariin sijoittuva basilika, joka on omistettu San Nicola Pellegrinolle. Tämä basilika sijaitsee Piazza Mercantella ja sen historia liittyy tiiviisti Bariin. Se rakennettiin 1100-luvulla ja on säilyttänyt keskiaikaista ulkonäköään monin tavoin. Basilika on tärkeä myös sen arkkitehtonisen tyylin ja sisustuksen kannalta.

5. Teatro Petruzzelli

Teatro Petruzzelli on Bariin sijoittuva oopperatalo, joka on yksi Euroopan suurimmista oopperataloista. Se rakennettiin 1800-luvun lopulla ja se on yhä merkittävä kulttuurinen keskus Bariin liittyen. Teatro Petruzzelli on kokenut historiansa aikana myös tuhon ja jälleenrakennuksen, mutta sen vaikuttava arkkitehtuuri ja ohjelmisto tekevät siitä tärkeän historiallisen ja kulttuurisen kohteen.

Panoraama- ja näköalapaikat Bari

1. Basilica San Nicola

Basilica San Nicola on majesteettinen kirkko, joka tarjoaa upeat näkymät Adrianmerelle. Kirkosta avautuu panoraamanäkymä Bari Vecchian kaupunginosaan sekä satama-alueelle.

2. Castello Normanno-Svevo

Castello Normanno-Svevo, Bari Vanhan kaupungin linna, tarjoaa upeat näkymät kaupungin ylle. Linnan ulkopuolelta voi katsella Bari Vecchian sokkeloisia kujia ja kauniita kattomaisemia.

3. Bari Vecchio

Bari Vecchio, Bari Vanha kaupunki, on täynnä kauniita näköalapaikkoja. Kapeat kujat ja korkeat talot luovat tunnelmalliset puitteet kaupungin kattomaisemille, joista voi ihailla Adrianmerta ja ympäröiviä rakennuksia.

4. Promenade Umberto I

Promenade Umberto I on kaupungin rantakatu, jolla voi nauttia upeista näkymistä Adrianmerelle. Kadulla kulkiessaan voi ihastella merta, lounata merinäköalalla varustetuissa ravintoloissa ja nauttia raikkaasta meri-ilmasta.

5. Fiera del Levante

Fiera del Levante on näyttelymessukeskus, joka sijaitsee kaupungin itäosassa. Messukeskuksen alueelta on upeat näköalat satamaan ja merelle päin. Voit ihailla laivojen tuloa ja lähtöä tai tarkkailla auringonlaskua horisontissa.

6. Punta Perotti

Punta Perotti on kaunis niemi lähellä Barin keskustaa. Tältä näköalapaikalta voi ihailla sekä Adrianmerta että Barin rannikkoa. Alueella on myös kalaravintoloita, joissa voi nauttia aterian samalla kun ihailee merinäkymiä.

7. Foresta di Mercadante

Foresta di Mercadante on suuri puistoalue Barin lähellä. Puistosta avautuu upeat panoraamanäkymät ympäröivään luontoon ja vihreille mäkille. Alueella voi patikoida ja nauttia luonnonrauhasta samalla kun kuuntelee lintujen laulua.

8. Sant’Elia-kirkon kellotorni

Sant’Elia-kirkon kellotorni sijaitsee kaupungin itäosassa ja tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Kellotornista voi ihailla Barin kaupunkia sekä sen ympärillä levittäytyvää maisemaa.Kohteen sijainti maa on Italia.

Jätä kommentti