Halvat lennot Basel

Nähtävyydet ja kohteet

Basel Minster (Münster)

Basel Minster, virallisesti tunnettu nimellä Baselin tuomikirkko, on yksi Sveitsin tärkeimmistä goottilaisista kirkoista. Se sijaitsee kaupungin keskustassa Rhinejoen rannalla. Kirkon huippu näkyy kaupungin maisemassa kauas, ja sen torni tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivään maisemaan.

Kunstmuseum Basel

Kunstmuseum Basel on yksi Euroopan vanhimmista ja merkittävimmistä taidekokoelmista. Museo sijaitsee kaupungin keskustassa ja siellä on laaja valikoima taiderikkauksia, mukaan lukien teoksia renessanssista, barokista ja moderneista taidesuuntauksista. Museo on avoinna yleisölle ja tarjoaa mielenkiintoisia näyttelyitä ja tapahtumia ympäri vuoden.

Basler Münsterpfalz

Basler Münsterpfalz, tunnetaan myös nimellä Rathaus Basel, on Baselin kaupungintalo. Se sijaitsee vanhassa kaupunginosassa keskeisellä paikalla. Rakennus on peräisin keskiajalta ja siinä on vaikuttava arkkitehtuuri. Baselin kaupungintalo on suosittu matkailukohde, jossa voit ihailla upeita freskoja ja tutustua kaupungin historiaan.

Zoo Basel

Baselin eläintarha, tunnettu myös nimellä Zoo Basel, on yksi Euroopan vanhimmista ja suurimmista eläintarhoista. Se sijaitsee kaupungin keskustan läheisyydessä ja tarjoaa kotia monille eri eläinlajeille. Eläintarhasta löytyy esimerkiksi norsuja, kirahveja, pingviinejä ja apinoita. Se on suosittu kohde sekä paikallisille että matkailijoille.

Tinguely-museo

Tinguely-museo on omistettu sveitsiläisen taiteilijan Jean Tinguelyn teoksille. Museo sijaitsee Baselissa Rhinejoen rannalla ja tarjoaa laajan kokoelman Tinguelyn ainutlaatuisia kinetiikkateoksia. Museo myös esittelee muita modernin taiteen näyttelyitä ja järjestää erilaisia tapahtumia ja työpajoja.

Rheinufer Basel

Rheinufer Basel on Rhinejoen rantabulevardi, joka ulottuu kaupungin keskustasta pitkin joen rantaa. Rantabulevardi tarjoaa kauniit näkymät joelle ja panoraamanäkymät ympäröivään maisemaan. Alueella on kävelyreittejä, puistoja ja viheralueita, joissa voi rentoutua, kävellä tai nauttia piknikistä kauniissa ympäristössä. Lisäksi Rheinuferilla on useita ravintoloita ja kahviloita, joissa voi pysähtyä levähtämään.

Basler Papiermühle

Basel Papiermühle on paperimuseo, joka sijaitsee vanhassa paperialueella. Museo tarjoaa opastettuja kierroksia, joilla voit tutustua paperinvalmistuksen historiaan ja työprosesseihin. Museossa on myös tiloja, joissa voi itse kokeilla paperin valmistusta ja osallistua erilaisiin työpajoihin.

Augusta Raurica

Augusta Raurica on antiikin roomalainen kaupunki, joka sijaitsee lähellä Baselista. Se on yksi Sveitsin tärkeimmistä arkeologisista kohteista. Augusta Raurica tarjoaa mahdollisuuden tutustua roomalaiseen elämään ja arkkitehtuuriin. Alueella on säilynyt muun muassa temppeli, amfiteatteri, forum ja muut antiikin aikaiset rakennukset.

Kulttuuri ja Historia

Basel Carnivaali

Baselissa järjestetään tunnettu Carnivaali, joka on yksi Euroopan suurimmista ja vanhimmista talvi- ja kevätkarnevaaleista. Se alkaa baselilaisten paastosta, ja kestää kolme päivää. Carnivaalissa on runsaasti musiikkia, tanssia, paraateja ja perinteisiä naamiaisasuja.

Kunstmuseum Basel

Kunstmuseum Basel on Sveitsin tunnetuin taidegalleria ja se koostuu kolmesta eri rakennuksesta. Museo esittelee laajan kokoelman taidetta eri aikakausilta, mukaan lukien renessanssiajalta peräisin olevia teoksia.

Münster-katedraali

Münster-katedraali on yksi Baselinkin tunnetuimmista maamerkeistä. Se on goottilainen katedraali, joka rakennettiin 1200-luvulla. Katedraalista löytyy upea näköalatasanne, jolta voi ihailla kaupungin maisemia.

Basler Rheinschifffahrt

Baselissa voi nauttia risteilystä Rein-joella Basler Rheinschifffahrt -yhtiön järjestämällä laivareitillä. Risteilyllä pääsee ihailemaan baselilaista arkkitehtuuria ja maisemia, kuten myös Rein-joen varrella sijaitsevia historiallisia kaupunkeja.

Tinguely-museo

Tinguely-museo esittelee sveitsiläisen taiteilija Jean Tinguelyn teoksia. Tinguely tunnetaan liikkuvista veistoksistaan, jotka ovat osa kinetiikkaa. Näitä ainutlaatuisia teoksia voi ihailla museon laajoissa näyttelytiloissa.

Baselin kaupungintalo

Baselin kaupungintalo sijaitsee Münster-katedraalin vieressä. Rakennus on peräisin 1500-luvulta ja se edustaa goottilaista arkkitehtuuria. Kaupungintalo toimii tällä hetkellä kaupungin hallinnollisena keskuksena ja siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia.

Paperimuseo

Paperimuseo sijaitsee Baselin keskustassa ja se esittelee paperin valmistuksen historiaa ja nykypäivää. Museossa on esillä erilaisia paperituotteita ja työkaluja, ja siellä voi myös oppia paperin tekemistä itse.

Augusta Raurican arkeologinen kohde

Augusta Raurican arkeologinen kohde on entinen roomalainen kaupunki, jonka rauniot löytyvät nykyään Baselin läheisyydestä. Paikalla on säilynyt monia roomalaisaikaisia rakennuksia ja esineitä, ja alueella voi tutustua heidän elämäntapaansa.

Ruokailu ja Ravintolat Baselissa

Tasokkaat ravintolat

– Cheval Blanc by Peter Knogl: Kolmen Michelin-tähden ravintola, joka tarjoaa hienostuneita ranskalaisia ruokalajeja.
– Les Trois Rois: Arvostettu ravintola, joka sijaitsee historiallisessa hotellissa ja tarjoaa gourmet-ruokia.
– Stucki: Entisessä tehdasrakennuksessa sijaitseva ravintola, joka tarjoaa innovatiivisia ja kausittain vaihtuvia ruokalajeja.

Maistuvat paikalliset herkut

– Baselin leipä: Kaupungin oma leipä, jota valmistetaan perinteisellä reseptillä.
– Flammkuchen: Alueen erikoisuus, joka muistuttaa pizzaa, mutta ohuella rapealla pohjalla ja perinteisillä täytteillä.
– Fondue: Sveitsiläinen ruokaperinne, jossa juustoa sulatetaan ja se syödään leivän kanssa dipaten.

Kodikkaat ruokapaikat

– Ueli Bräu: Suosittu panimoravintola, jossa voi nauttia perinteisiä sveitsiläisiä ruokia ja paikallisia oluita.
– Restaurant Löwenzorn: Perinteinen ravintola, joka tarjoaa sveitsiläisiä ruokia rennossa ilmapiirissä.
– Zum Kuss: Suosittu paikallinen ravintola, joka tunnetaan erinomaisesta palvelusta ja herkullisista ruokalajeista.

Kahvilat ja leipomot

– Confiserie Schiesser: Tunnettu konditoria, jossa voi nauttia herkullisia leivonnaisia ja suklaata.
– Bachmann: Suosittu leipomo ja kahvila, josta voi ostaa tuoreita leivonnaisia ja nauttia kahvihetkestä.
– Cafe Frühling: Klassinen kahvila, joka tarjoaa laajan valikoiman herkullisia kakkuja, leivonnaisia ja kahvijuomia.

Kansainväliset ravintolat

– Restaurant Atelier: Moderni ravintola, joka tarjoaa kansainvälisiä ruokia ja jossa voi nauttia upeasta näköalasta kaupunkiin.
– Tibits: Vegaaninen ravintola, jossa on runsas buffet, josta voi valita monipuolisia kasvisruokia eri maailmankeittiöistä.
– Restaurant Mr. Wong: Suosittu kiinalainen ravintola, joka tarjoaa autenttisia kiinalaisia ruokia.

Markkinoita ja ruokakojuja

– Marktplatz: Keskustan tärkein markkina-alue, jossa voi ostaa tuoreita hedelmiä, vihanneksia, leipää ja muita paikallisia tuotteita.
– Rathausplatz: Tori, joka järjestetään kaksi kertaa viikossa, ja jossa on tarjolla erilaisia ruokakojuja ja maukkaita paikallisia herkkuja.
– Kleines Basel: Alue, josta löytyy useita ruokakojuja, jotka tarjoavat erilaisia kansainvälisiä ruokia.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Taidenäyttelyt ja museot

Baselissa on useita taidenäyttelyitä ja museoita, kuten Fondation Beyeler, Kunstmuseum Basel ja Tinguely-museo, joissa voi tutustua sekä moderniin että klassiseen taiteeseen.

Teatteri ja ooppera

Kaupungissa järjestetään monia teatteriesityksiä ja oopperaesityksiä. Esimerkiksi Basel Theater tarjoaa laajan kirjon erilaisia näytelmiä ja esityksiä.

Urheilu ja liikunta

Baselissa on monia urheilumahdollisuuksia, kuten kuntosalit, uimahallit, tenniskentät ja jalkapallostadionit. Kaupungin ympäristössä on myös hyviä ulkoilureittejä ja mahdollisuuksia erilaisiin ulkoilulajeihin.

Kirjastot ja lukusalit

Baselissa on useita kirjastoja ja lukusaleja, joissa voi viettää aikaa lukemisen parissa tai tehdä töitä rauhallisessa ympäristössä.

Kahvilat ja ravintolat

Kaupungissa on laaja valikoima erilaisia kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista ja kansainvälisistä herkuista. Baselin vanhassa kaupungissa on erityisen paljon viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita.

Elävää musiikkia ja keikkoja

Baselissa järjestetään paljon elävän musiikin tapahtumia ja keikkoja erilaisissa musiikkiklubeissa, baareissa ja konserttisaleissa. Kaupunki tunnetaan erityisesti klassisen musiikin festivaaleistaan.

Kirpputorit ja markkinat

Baselissa järjestetään säännöllisesti erilaisia kirpputoreja ja markkinoita, joissa voi tehdä löytöjä ja tutustua paikalliseen kulttuuriin.

Festivaalit ja tapahtumat

Kaupungissa järjestetään lukuisia festivaaleja ja tapahtumia ympäri vuoden. Esimerkiksi Basel Carnivale on perinteikäs juhlatapahtuma, joka pidetään vuosittain helmikuussa.

Luontokohteet ja ulkoilma-aktiviteetit

Lähellä Baselia sijaitsee kaunista luontoa ja ulkoilumahdollisuuksia tarjoavia alueita, kuten Reinin joki, metsäiset vuoret ja luonnonpuistot. Näissä paikoissa voi esimerkiksi patikoida, pyöräillä tai piknikkeillä.

Suositut hotellit Baselissa:

1. Grand Hotel Les Trois Rois

Grand Hotel Les Trois Rois sijaitsee Baselin keskustassa, Rein-joen rannalla. Tämä ylellinen hotelli tarjoaa huoneita, joissa on elegantti sisustus ja kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola, baari, kuntosali ja sauna.

2. Hotel Basel

Hotel Basel sijaitsee Baselin pääkatu Barfüsserplatzin vieressä. Hotellin huoneet ovat moderneja ja tyylikkäitä, ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola, baari, kokoustilat ja kuntokeskus.

3. Hotel Bildungszentrum 21

Hotel Bildungszentrum 21 sijaitsee Baselin yliopistokeskustassa. Tämä moderni hotelli tarjoaa viihtyisiä huoneita, jotka ovat sisustettu skandinaavisella tyylillä. Hotellista löytyy myös ravintola, terassi ja ilmainen WiFi-yhteys.

4. Hotel Krafft Basel

Hotel Krafft Basel sijaitsee Rein-joen rannalla, katedraalin lähistöllä. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, joista osasta on upea näköala joelle. Hotellissa on myös ravintola, baari ja terassi.

5. Hotel D – Basel

Hotel D – Basel sijaitsee Baselin vanhassakaupungissa. Hotellin huoneet ovat moderneja ja tyylikkäitä, ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellista löytyy myös ravintola, baari ja kuntokeskus.

6. Hyperion Hotel Basel

Hyperion Hotel Basel sijaitsee Baselin messualueella. Tämä moderni hotelli tarjoaa tilavia ja valoisia huoneita, joista osasta on näköala Rein-joelle. Hotellissa on myös ravintola, baari, kuntokeskus ja sauna.

7. Hotel Spalentor

Hotel Spalentor sijaitsee Baselin vanhassakaupungissa, Spalentor-portin vieressä. Hotellin huoneet ovat moderneja ja tyylikkäitä, ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellista löytyy myös ravintola, baari, terassi ja kuntokeskus.

8. Hotel Euler

Hotel Euler sijaitsee Baselin pääraudatieasemaa vastapäätä. Tämä perinteinen hotelli tarjoaa klassisesti sisustettuja huoneita, joista osalla on näkymä kaupunkiin tai Rein-joelle. Hotellissa on myös ravintola, baari ja kuntokeskus.

9. Hotel Rochat Basel

Hotel Rochat Basel sijaitsee Baselin vanhassakaupungissa. Hotellin huoneet ovat viihtyisiä ja niissä on perinteinen sisustus. Hotellissa on myös viinikellari, jossa voi maistella paikallisia erikoisuuksia.

10. Hotel Merian am Rhein

Hotel Merian am Rhein sijaitsee Rein-joen rannalla. Hotellin huoneet ovat moderneja ja tyylikkäitä, ja osasta niistä on näköala joelle. Hotellissa on myös ravintola, baari, kahvila ja terassi joki­näköalalla.

Turvallisuus ja Terveys

1. Turvallisuustilanne

Basel on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jossa rikollisuuden taso on melko matala. Kuitenkin, kuten useimmissa kaupungeissa, matkailijoita kehotetaan olemaan varovaisia ja pitämään huolta omaisuudestaan erityisesti vilkkaissa turistialueilla ja julkisissa kulkuneuvoissa.

2. Terveydenhuolto

Baselissa on laaja terveydenhuoltojärjestelmä, joka tarjoaa korkealaatuista hoitoa asukkaille ja vierailijoille. Kaupungissa on useita sairaaloita, klinikoita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat lääketieteellistä apua sekä ensiapua. Baselissa on myös apteekkeja, joista voi saada reseptilääkkeitä ja muita tarvikkeita.

3. Poliisi

Baselissa on tehokas poliisivoima, joka vastaa yleisestä järjestyksestä ja turvallisuudesta kaupungissa. Poliisi on läsnä ja valmiina tarjoamaan apua ja tarkkailemaan kaupungin turvallisuutta. Vierailijoita ja asukkaita kannustetaan ilmoittamaan kaikista epäilyttävistä tai häiritsevistä tapauksista paikalliselle poliisille.

4. Luonnonkatastrofit

Basel sijaitsee Euroopassa, jossa vakavat luonnonkatastrofit, kuten maanjäristykset tai hurrikaanit, ovat harvinaisia. Luontoon liittyvät riskit ovat yleensä rajallisia ja vaikuttavat lähinnä vuoristoalueisiin. Kaupungin viranomaiset ovat valmiita reagoimaan mahdollisiin hätätilanteisiin ja tarjoamaan tarvittavaa apua.

5. Matkavakuutus

Vaikka Basel on turvallinen paikka, matkailijoiden kannattaa harkita matkavakuutuksen hankkimista ennen matkaa. Matkavakuutus voi kattaa terveyteen, matkatavaroihin ja matkasuunnitelmiin liittyviä riskejä, jotka voivat ilmetä matkan aikana. On tärkeää tutustua vakuutuksen ehtoihin ja varmistaa, että se kattaa tarvittavat asiat ja riittävän suurilla vakuutussummilla.

Rannat ja Vesistöt

Rhein-joen ranta

Basel sijaitsee Rhein-joen varrella ja kaupungissa on useita rantoja, joista voi nauttia joen läheisyydestä. Rannat ovat usein hiekkaisia tai kivikkoisia, ja niillä voi rentoutua auringossa, uida tai järjestää piknikin.

Birs-joen ranta

Birs-joki on toinen merkittävä joki Baselissa. Sen rannat tarjoavat hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja virkistystoimintaan. Rannat voivat vaihdella hiekkaisista kivikkoisiin ja niillä voi esimerkiksi kalastaa tai kävellä pitkin joen rantaa.

St. Johanninpuisto

St. Johanninpuisto on kaunis puisto, joka sijaitsee Rhein-joen varrella. Puistossa on mukava leveä hiekkaranta, jossa voi nauttia auringosta ja uida joessa. Alue tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet ulkoiluun, piknikin pitämiseen tai vaikkapa lentopallon pelaamiseen hiekkakentällä.

Rhein-saaret

Rhein-joessa Baselissa on useita saaria, jotka tarjoavat erilaisia mahdollisuuksia rentoutumiseen ja virkistäytymiseen. Esimerkiksi Grosser Rheinhalinsel-saari on suosittu paikka, jossa voi uida, grillata ja viettää aikaa ystävien kanssa. Lisäksi saarilla voi nauttia kauniista joenäkymistä ja kävellä luonnonkauniilla poluilla.

Allschwilin uimaranta

Allschwilin kunnan alueella Baselissa sijaitsee myös virallinen uimaranta, joka tarjoaa upean mahdollisuuden viettää päivää vedessä ja auringossa. Uimaranta on hyvin hoidettu ja siellä on pukukopit, suihkut, wc-tilat ja kahvila.

Rhein-kävelyreitti

Baselissa on myös suosittu Rhein-kävelyreitti, joka kulkee pitkin Rhein-jokea ja tarjoaa upeita maisemia. Vaellusreitti on hyvin merkitty ja sen varrella on useita levähdyspaikkoja ja näköalatasanteita. Reitti tarjoaa mahdollisuuden tutustua kaupunkiin ja sen ympäristöön luonnollisella ja reippaalla tavalla.

Yöelämä ja viihde

Klubit ja baarit

– Baselissa on monia klubeja ja baareja, jotka tarjoavat viihdyttävää yöelämää.
– Jonkinlaisen musiikkimakunsa mukaan voi valita klubeja ja baareja, jotka soittavat erilaista musiikkia, kuten elektronista, poppia tai jazzia.
– Joillakin paikoilla voi myös nauttia livemusiikista tai Dj-esityksistä.
– Useissa paikoissa on tanssilattioita, joissa voi tanssia ja nauttia musiikista.

Konsertit ja esitykset

– Baselissa järjestetään monia konsertteja ja esityksiä eri tyylilajeissa.
– Kaupungista löytyy useita konserttisaleja, teattereita ja tapahtumapaikkoja, joissa voi nauttia erilaisista musiikkitapahtumista, teatteriesityksistä, tanssiesityksistä ja muista kulttuuritapahtumista.
– On myös mahdollista löytää esityksiä kansallisella ja kansainvälisellä tasolla, jolloin esiintyjinä voi olla tunnettuja kotimaisia ja kansainvälisiä taiteilijoita.

Kasino

– Baselissa on myös kasino, jossa voi viettää aikaa pelaamalla erilaisia pelejä, kuten rulettia, pokeria ja peliautomaatteja.
– Kasinolla voi nauttia jännittävästä ilmapiiristä ja tarjolla voi olla myös illallisia ja viihdettä.

Elokuvateatterit

– Monet elokuvateatterit Baselissa tarjoavat laajan valikoiman elokuvia, mukaan lukien elokuvat eri genreistä, kuten draamaa, komediaa, toimintaa jne.
– Elokuvateattereista voi löytää sekä paikallisia että kansainvälisiä elokuvia, ja osa teattereista voi myös esittää elokuvia eri kieliversioina tai tarjota tekstityksiä eri kielillä.

Yökerhot

– Baselissa on useita yökerhoja, jotka ovat avoinna myöhään.
– Nämä yökerhot tarjoavat viihdyttävää musiikkia, tanssilattioita ja juomia.
– Nuoremmille ihmisille yökerhoissa voi olla myös erityisiä teemailtoja tai erikoistapahtumia.

Luontokohteet ja retkeily

1. Basel Zoo

Basel Zoo on yksi Euroopan vanhimmista ja suurimmista eläintarhoista. Tarjoten kodin noin 600 eri eläinlajille, eläintarha on suosittu kohde luonnonystäville. Kävijät voivat nauttia monista näyttelyistä ja oppia lisää maailman eri eläinlajeista.

2. Rheinpromenade

Rheinpromenade on kaunis kävelyreitti, joka kulkee Rein-joen varrella Baselin kaupungin keskustassa. Se tarjoaa upeita näkymiä joelle, erityisesti auringonlaskun aikaan. Kävelijät voivat nauttia viehättävästä reitistä sekä hyvistä ravintoloista ja kahviloista reitin varrella.

3. Tinguely-Brunnen

Tinguely-Brunnen on vesipatsas, joka on nimetty sveitsiläisen taiteilijan Jean Tinguelyn mukaan. Se sijaitsee Baselin keskustassa Theaterplatzilla. Patsaassa on liikkeeseen käynnistyvä mekaaninen veistos, joka luo värikkään ja vilkkaan näkymän. Tässä paikassa kävijät voivat ihailla värikästä taidetta ja rentoutua ympäröivässä ympäristössä.

4. Kannenfeldpark

Kannenfeldpark on suuri puisto, joka tarjoaa kauniit maisemat, viheralueita ja kävelyreittejä. Puistossa on myös leikkipaikkoja, pelikenttiä ja piknikalueita, jotka houkuttelevat perheitä ja ystäviä kokoontumaan ja nauttimaan ulkoilusta. Lisäksi Kannenfeldparkissa on kahviloita ja ravintoloita, joten kävijöillä on mahdollisuus rentoutua ja nauttia ruoasta ja juomasta.

5. St. Alban-Rheinweg

St. Alban-Rheinweg on viehättävä kävelyreitti, joka vie kävijät Rein-joen varrella St. Albanin alueella. Tämä reitti tarjoaa upeat näkymät jokeen, historiallisiin taloihin ja viehättäviin puutarhoihin. Kävijät voivat myös tutustua alueen kulttuurikohteisiin, kuten St. Albanin kirkkoon ja keskiaikaiseen toriin.

6. Lange Erlen

Lange Erlen on luonnonpuisto, joka tarjoaa retkeilymahdollisuuksia ja kauniita maisemia. Puistossa on kävelyreittejä, jotka kulkevat metsien, niittyjen ja vesistöjen läpi. Kävijät voivat bongata erilaisia lintuja ja muita eläimiä sekä nauttia rauhallisesta ympäristöstä. Lange Erlenissa on myös leikkipaikkoja ja piknikalueita, jotka houkuttelevat perheitä ja lapsia.

7. Augusta Raurica

Augusta Raurica on roomalainen arkeologinen alue, joka sijaitsee vain lyhyen matkan päässä Baselista. Alueella on säilynyt monia roomalaisia raunioita, kuten amfiteatteri, teatteri ja kävelystreeti. Augusta Raurica tarjoaa mahdollisuuden tutustua antiikin roomalaiseen kulttuuriin ja historiallisiin nähtävyyksiin. Kävijät voivat nähdä myös museon, joka esittelee löydettyjä esineitä ja tarjoaa lisätietoa alueen historiasta.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Baselin tuomiokirkko (Münster)

Baselin tuomiokirkko (Münster) on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Se on goottilainen katedraali, joka valmistui vuonna 1500. Tuomiokirkko on rakennettu punaisesta hiekkakivestä ja sen korkeus on noin 65 metriä. Siellä sijaitsee myös 12-luostarista kootun alttaritaulun kuuluisa puinen alttaritaulu, joka on houkutellut taiteen harrastajia ympäri maailmaa.

Baselin muuri ja portit

Baselissa on säilynyt osa kaupungin keskustassa sijainneesta keskiaikaisesta muurista. Muuri rakennettiin 1200-luvulla puolustustarkoituksessa ja siinä on edelleen useita alkuperäisiä portteja, kuten Spalentor, St. Johannin portti ja St. Albanin portti. Näitä portteja käytettiin aikoinaan kaupunkiin pääsemiseen ja poistumiseen.

Kunstmuseum Basel

Kunstmuseum Basel on yksi Euroopan vanhimmista ja merkittävimmistä taidekokoelmista. Museo sisältää laajan valikoiman taideteoksia eri aikakausilta, kuten renessanssin, barokin ja modernin taiteen ajoilta. Kokoelmaan kuuluu teoksia muun muassa Hans Holbein nuoremmalta, Albrecht Düreriltä, Vincent van Goghilta ja Pablo Picassolta.

Rheinsprung

Rheinsprung on Baselin historiallinen alue, joka sijaitsee Rein-joen varrella. Alueella on useita kauniita vanhoja rakennuksia, kapeita katuja ja kauppapaikkoja. Rheinsprungissa on myös suosittu näköalapaikka, josta avautuu hieno näkymä Rein-joelle ja kaupungin ylle.

Tinguely-museo

Tinguely-museo on omistettu sveitsiläisen taiteilija Jean Tinguelyn töille. Museo sijaitsee Baselin keskustassa Rhine-siltana tunnetun Wettstein-sillan vieressä. Tinguely-museossa voi nähdä monia Tinguelyn inspiroivia ja luovia veistoksia, jotka yhdistelevät erilaisia mekaanisia ja liikkuvia elementtejä.

Baselin vanha kaupunki

Baselin vanha kaupunki on Viehmarktista pääsette kulkemaan vanhan hautausmaan ja Petersgassein läpi aina Rathausiin saakka. Näette perintömme Zur Schanzeen kulkeutuen Petersgassea pitkin Mittlere Brückelle saakka, josta viekööt polut teidät perintökohteen ”Kleinbasel”iin.

Jonas-kirkko

Jonas-kirkko on baselin keskustassa sijaitseva kirkkorakennus, joka tunnetaan sen kivikellotornista ja värikkäästä kirkkohuoneestaan. Kirkko on peräisin 1800-luvulta ja se toimi aiemmin katolisena kirkkona, mutta nykyään sillä on ekumeeninen käyttö. Kirkossa voi ihailla kaunista sisätilaa, joka sisältää koristeellisia alttaritauluja ja veistoksia.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Rheinfelden Hill

Rheinfelden Hill on kaupungin korkein tavallisten asukkaiden käytössä oleva näköalapaikka. Se sijaitsee Sundgau-vuorten rinteellä ja tarjoaa upeat näkymät Rein-joelle ja sen ympäristöön.

Münsterin torni

Baselin Münsterin torni on yksi kaupungin ikonisimmista maamerkeistä ja tarjoaa upeat näkymät koko kaupungille. Torniin noustaan pitkää ja jyrkkää porrasta pitkin, mutta palkintona on upea panoraamanäköala Baselin kattojen yli.

Basel Zoo

Basel Zoo ei ole vain eläintarha, vaan siellä sijaitsee myös erinomainen panoraamanäköalapaikka. Eläintarhan korkeimmalta kohdalta avautuu näkymä Rein-joelle ja kaupungin yli. Tämä on erityisen suosittu paikka, josta ihailla auringonlaskua.

Birsig-virta

Birsig-virta on kaunis joki, joka virtaa Baselin keskustan läpi. Jokivarressa on useita näköalapaikkoja, joista voi ihailla virtaavan veden kauneutta ja kaupungin ympärillä kohoavia rakennuksia. Erityisesti Keski-Baselissa, Petersgasse-kadun alussa, on suosittu näköalapaikka.

Tinguelyn suihkulähde

Tinguelyn suihkulähde sijaitsee Rhine-joen rannalla Johanniterbrücke-sillan vieressä. Suihkulähde koostuu erilaisista mekaanisista veistoksista, jotka tuottavat vesisuihkuja ja ääniä. Täältä voi ihailla joen yli avautuvaa näkymää kaupunkiin ja sen ympäristöön samalla kun nauttii ainutlaatuisesta taiteesta.

Solitude-puisto

Solitude-puisto sijaitsee kaupungin laidalla, mutta tarjoaa upeat näkymät koko kaupungille. Korkeimmalta kohdalta avautuu panoraamamaisema, joka ulottuu Rein-joelle asti. Puisto on suosittu paikka paikallisten kävelijöiden ja lenkkeilijöiden keskuudessa.Kohteen sijainti maa on Sveitsi.

Jätä kommentti