Halvat lennot Belfast

Nähtävyydet ja kohteet

Belfastin kaupungiohjauskeskus

Belfastin kaupungiohjauskeskus on paikka, jossa voi saada kattavaa tietoa kaupungin nähtävyyksistä ja aktiviteeteista. Siellä on näyttelyitä, interaktiivisia näyttöjä ja oppaita, jotka auttavat vierailijoita suunnittelemaan vierailunsa Belfastiin.

Belfastin linna

Belfastin linna on historiallinen linna, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Se toimii tänä päivänä konsertti- ja tapahtumapaikkana sekä tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin.

Belfastin kaupungintalo

Belfastin kaupungintalo on upea arkkitehtoninen nähtävyys, joka sijaitsee Donegall Square -aukiolla. Sitä ympäröi kaunis puutarha, ja siellä järjestetään usein erilaisia tapahtumia ja näyttelyjä.

Titanic Belfast

Titanic Belfast on monipuolinen museo, joka kertoo tarinan kuuluisasta Titanic-aluksesta. Museossa on interaktiivisia näyttelyitä, elokuvia ja esineitä, jotka vievät vierailijat takaisin kaivoksen aikaan.

Belfastin kuninkaallinen oopperatalo

Belfastin kuninkaallinen oopperatalo on upea rakennus, joka tarjoaa monipuolista ohjelmistoa musiikin, tanssin ja teatterin parissa. Oopperatalon kultakupoli on yksi Belfastin tunnetuimmista maamerkeistä.

Botanic Gardens

Botanic Gardens on viehättävä puisto, jossa on kauniita kasvitieteellisiä puutarhoja, kukkaistutuksia ja kasvihuoneita. Puisto on suosittu paikka piknikille ja rentoutumiselle, ja siellä sijaitsee myös Victorian aikakauden palmuhuone.

Crumlin Road Gaol

Crumlin Road Gaol on entinen vankila, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua Pohjois-Irlannin vankila- ja rikoshistoriaan. Opastetut kierrokset johdattavat vierailijat vankilan eri osastoihin ja tarjoavat mielenkiintoista tietoa sen historiasta.

Stormontin kartano

Stormontin kartano on Pohjois-Irlannin parlamentin koti, ja se sijaitsee Stormontin alueella Belfastissa. Kartanoa ympäröi laaja puistoalue, ja vierailijat voivat tutustua kartanon arkkitehtuuriin ja kävellä sen kauniilla pihoilla.

Kulttuuri ja Historia

1. Belfastin linna

Belfastin linna on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee keskellä kaupunkia. Se rakennettiin vuonna 1868 ja toimi alun perin kuninkaallisen perheen asuinpaikkana. Nykyään linna on avoinna yleisölle ja siellä voi tutustua esimerkiksi kuninkaallisiin huoneisiin ja puutarhaan.

2. Ulster-museo

Ulster-museo on Belfastin keskustassa sijaitseva taidemuseo, joka esittelee Pohjois-Irlannin kulttuuria ja historiaa. Museon kokoelmiin kuuluu esineitä ja taideteoksia aina esihistorialliselta ajalta nykypäivään asti. Museossa on myös vaihtuvia näyttelyitä ja opastettuja kierroksia.

3. Titanic Belfast

Titanic Belfast on museo, joka on omistettu RMS Titanicille, kuuluisalle laivalle, joka rakennettiin Belfastissa. Museo sijaitsee entisessä telakka-alueella ja se tarjoaa kattavan katsauksen Titanicin tarinaan sekä sen rakennusprosessiin. Museossa on interaktiivisia näyttelyitä, elokuvia ja esineitä Titanicin ajoilta.

4. Katedraalit

Belfastissa on useita kauniita katedraaleja, jotka ovat osa kaupungin arkkitehtonista perintöä. Belfastin tuomiokirkko on anglikaaninen katedraali, joka on rakennettu vuonna 1904. St. Peterin katedraali puolestaan on Roomalaiskatolisen kirkon katedraali, joka on rakennettu vuonna 1866. Näissä katedraaleissa voi vierailla ja ihailla niiden upeaa arkkitehtuuria.

Kaupungin muurit

Belfastin historialliset muurit ovat merkittävä osa kaupungin historiaa. Muurit, jotka ovat osa niin kutsuttua Peace Linea, rakennettiin 1960-luvulla konfliktien ja jakautumisen vuoksi. Muureilla voi tehdä kävelykierroksia ja oppia lisää kaupungin värikkäästä menneisyydestä.

Keskustan kaupunginosat

Belfastin keskustassa on useita kaupunginosia, joissa voi kokea kaupungin kulttuuria. Esimerkiksi Cathedral Quarter on tunnettu taiteesta, kulttuurista ja vilkkaasta yöelämästä. Golden Mile on alue, jolla sijaitsee monia ravintoloita, baareja ja kauppoja. Lisäksi Linen Quarter on kehittyvä alue, jossa on paljon taidegallerioita ja teattereita.

Belfastin festivaalit

Belfastissa järjestetään vuosittain monia erilaisia festivaaleja, jotka tarjoavat maistiaisia kaupungin kulttuurista. Esimerkiksi Cathedral Quarter Arts Festival on taidefestivaali, joka tuo kaupungin kaduille musiikkia, tanssia ja teatteria. Belfast Film Festival puolestaan tarjoaa elokuvan ystäville laajan valikoiman elokuvia eri genreistä ja maista.

Ruokailu ja Ravintolat Belfastissa

Perinteinen irlantilainen ruoka

Belfastissa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat perinteistä irlantilaista ruokaa, kuten täytettyjä varhaisperunoita, Guinness-pataa ja Irlannin lammaspataa.

Kalaruoka

Belfast on tunnettu tuoreesta ja laadukkaasta kalojen tarjonnastaan. Alueelta löytyy monia ravintoloita, joissa voi nauttia esimerkiksi tuoretta lohta, kampelaa tai merirosvoljyä.

Intialainen ruoka

Belfastissa on myös useita intialaisia ravintoloita, joissa voi nauttia autenttista eteläaasialaista ruokaa. Näissä ravintoloissa on tarjolla laaja valikoima curryja, tandoori-ruokia ja muita intialaisia herkkuja.

Kansainväliset maut

Belfastin ruokakulttuuri on monipuolinen, ja kaupungissa on tarjolla myös monia kansainvälisiä ruokia. Voit nauttia esimerkiksi italialaisia, kiinalaisia, thaimaalaisia, japanilaisia, meksikolaisia ja kreikkalaisia ruokia eri puolilla kaupunkia.

Laadukkaat ravintolat

Belfastissa on useita korkealaatuisia ravintoloita, joissa voi nauttia gourmet-ruokaa tai fine dining -kokemuksia. Nämä ravintolat tarjoavat huippulaatua ja usein myös maailmankuuluja kokin erikoisuuksia.

Pubiruoka

Belfastissa on myös runsaasti pubeja, joissa tarjoillaan tyypillistä pubiruokaa, kuten fish and chips, lihapiirakoita ja paistettua ruokaa. Pubeissa voi myös maistella paikallisia oluita tai muita juomia.

Street food

Belfastin katukuvaan kuuluu myös erilaisia street food -kojuja ja -ravintoloita. Nämä tarjoavat erilaisia pikkupurtavia ja nopeita välipaloja eri puolilla kaupunkia. Voit maistella esimerkiksi gourmet-hampurilaisia, hot dogeja, meksikolaista street foodia tai thaimaalaisia katukeittiön herkkuja.

Kahvilat ja leipomot

Belfastissa on myös monia viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia tuoreista leivonnaisista, kakuista ja kahvista. Näissä paikoissa voi viettää aikaa rennosti tai napata eväät mukaan kaupungilla liikkuessa.

Vapaa-ajan aktiviteetit Belfastissa

Kulttuuritapahtumat

Belfastissa järjestetään ympäri vuoden monia erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten teatteriesityksiä, konsertteja, festivaaleja ja taidenäyttelyitä. Tunnettuja tapahtumia ovat esimerkiksi Belfast Comedy Festival, Belfast Film Festival, Belfast International Arts Festival ja Cathedral Quarter Arts Festival.

Ruokakulttuuri

Kaupungissa on laaja valikoima ravintoloita, kahviloita ja pubeja, joissa voi nauttia perinteistä irlantilaista ruokaa sekä monia kansainvälisiä keittiöitä. Belfastin kauppahalli on suosittu paikka maistella paikallisia herkkuja ja ostaa tuoreita tuotteita.

Liikunnalliset aktiviteetit

Belfast tarjoaa monia liikunnallisia aktiviteetteja, kuten retkeilyä, pyöräilyä, golfia, melontaa, purjehdusta ja uintia. Kaupungin ympärillä sijaitsevat upeat vuoret ja rannikkoalueet tarjoavat loistavat mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnonkauniisiin maisemiin tutustumiseen.

Ostokset

Kaupungin keskustassa on lukuisia ostoskeskuksia, tavarataloja ja putiikkeja, joista voi löytää laajan valikoiman muotia, sisustustavaroita, lahjatavaroita ja paikallisia tuotteita. Suosittuja ostosalueita ovat esimerkiksi Victoria Square, CastleCourt ja Lisburn Road.

Nähtävyydet

Belfastissa on monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten Titanic Belfast, joka kertoo Titanic-laivan tarinan, Ulster Museum, joka esittelee Pohjois-Irlannin historiaa ja kulttuuria, sekä Belfastin linna, joka on kaupungin symboli. Myös kaupungin kaduilla ja seinillä nähtävät katutaiteet ovat suosittuja nähtävyyksiä.

Nightlife

Belfastin yöelämä tarjoaa vaihtoehtoja jokaiseen makuun, olipa sitten kiinnostunut pubiruokailusta, livemusiikista, tanssimisesta tai yökerhoista. Kaupungissa on monia yökerhoja, baareja ja klubeja, joista voi nauttia iltaelämästä ja tutustua paikalliseen musiikkikulttuuriin.

Suositut hotellit Belfastissa:

1. Grand Central Hotel

Grand Central Hotel sijaitsee Belfastin keskustassa ja on suosittu hotelli. Hotellissa on tyylikkäät huoneet ja modernit mukavuudet. Tarjolla on myös ravintola, baari ja kuntokeskus.

2. Titanic Hotel Belfast

Titanic Hotel Belfast sijaitsee entisessä satamahallissa, joka on peräisin Titanicin ajoista. Hotelli tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön, jossa on rustiikkista tyyliä ja merellistä tunnelmaa. Huoneet ovat tilavia ja sisustettu teemalla, joka liittyy Titanic-historiaan. Hotellissa on myös ravintoloita ja baareja.

3. Clayton Hotel Belfast

Clayton Hotel Belfast sijaitsee Belfastin keskustassa ja tarjoaa mukavat huoneet ja modernit palvelut. Hotellissa on myös ravintola, baari, kuntokeskus ja kokoustilat.

4. Malone Lodge Hotel

Malone Lodge Hotel sijaitsee Queen’s Universityn lähellä ja tarjoaa tyylikkäät huoneet ja rauhallisen ympäristön. Hotellissa on ravintola, baari, puutarha ja maksuton pysäköintimahdollisuus.

5. The Fitzwilliam Hotel Belfast

The Fitzwilliam Hotel Belfast on ylellinen hotelli, joka sijaitsee Belfastin sydämessä. Hotellissa on tyylikkäät huoneet, modernit palvelut ja kaunis näköala kaupungin yli. Hotellin ravintolassa tarjoillaan laadukasta ruokaa ja baarissa voi nauttia juomia.

6. Europa Hotel

Europa Hotel sijaitsee Belfastin keskustassa ja on kuuluisa olemassaolonsa aikana toistuvasti vierailleista kuuluisuuksista. Hotelli tarjoaa viihtyisät huoneet, ravintolan, baarin ja kuntokeskuksen. Hotellista on myös hyvät julkisen liikenteen yhteydet kaupungissa.

7. AC Hotel by Marriott Belfast

AC Hotel by Marriott Belfast sijaitsee Belfastin keskustassa ja tarjoaa modernit ja tyylikkäät huoneet. Hotellissa on ravintola, kuntokeskus ja kokoustilat. Hotelli on myös lähellä kaupungin nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia.

8. Maldron Hotel Belfast City

Maldron Hotel Belfast City sijaitsee Kauppahallia vastapäätä ja tarjoaa mukavat huoneet ja kätevän sijainnin. Hotellissa on ravintola, baari ja kuntokeskus. Hotelli on myös helposti saavutettavissa julkisilla kulkuvälineillä.

9. The Merchant Hotel

The Merchant Hotel sijaitsee entisessä pankkirakennuksessa Belfastin keskustassa. Hotelli tarjoaa ylellisiä ja tyylikkäitä huoneita sekä monipuolisia palveluita. Hotellissa on myös useita ravintoloita, baareja, kuntokeskus ja kylpylä.

10. Radisson Blu Hotel Belfast

Radisson Blu Hotel Belfast sijaitsee lähellä Titanic Quarteria ja tarjoaa moderneja huoneita ja hyviä palveluita. Hotellissa on ravintola, baari, kuntokeskus ja kokoustilat.

Turvallisuus ja terveys

1. Turvallisuus

– Belfast on suhteellisen turvallinen kaupunki poliisin läsnäolon ja valvontakameroiden ansiosta.
– Kaupungissa on useita turistialueita, joilla on korkea turvallisuustaso, kuten Queen’s Universityn alue ja Cathedral Quarter.
– Kuitenkin, kuten missä tahansa suurehkossa kaupungissa, on syytä noudattaa yleisiä varovaisuusohjeita ja pitää huolta omaisuudestaan.
– Rikollisuusaste on yleisesti alhainen Belfastissa, mutta kohdistuu pääasiassa omaisuusrikoksiin, kuten taskuvarkauksiin.
– Illalla kannattaa välttää pimeitä ja hiljaisia alueita, ja kulkea mieluiten valaistuilla kaduilla.
– Jos tarvitset apua tai hätätilanteessa, voit turvautua poliisiin tai soittaa hätänumeroon 999.

2. Liikenne ja liikenneturvallisuus

– Belfastissa on hyvä julkisen liikenteen verkosto, johon kuuluu bussit, junat ja taksit, joita voi turvallisesti käyttää liikkumiseen.
– Autoilijoille on tärkeää noudattaa paikallisia liikennesääntöjä ja liikennemerkkejä.
– Suojateitä on syytä käyttää turvallisesti, ja antaa autojen ajaa ensin ennen ylittämistä.
– Pyöräilijöiden on tärkeää käyttää kypärää ja noudattaa liikennesääntöjä.
– Belfastin keskustassa on joitakin kävelykatuja, joten ole varovainen kävellessäsi osassa kaupunkia.

3. Terveys

– Belfastissa on lukuisia hyviä terveyskeskuksia, sairaaloita ja apteekkeja, joista voi saada tarvittavaa terveydenhoitoa.
– Turistit voivat käyttää terveyspalveluita viisumistaan riippumatta, mutta voivat joutua maksamaan korvauksia tietyistä palveluista.
– Ennen matkaa on suositeltavaa hankkia matkavakuutus, joka kattaa terveydenhuoltoon liittyvät kulut.
– Juomavesi Belfastissa on turvallista juoda suoraan hanasta.
– Aurinkosuojavoiteen käyttö on tärkeää kesällä, koska ihosyövän riski voi kasvaa auringonpaahteessa.
– Jos tarvitset lääkäriä tai muuta terveysapua, voit soittaa NHS 24 -palveluun päivystyspuhelimen kautta.

Rannat ja Vesistöt

1. Belfast Lough

Belfast Lough on lahti, joka sijaitsee Belfastin kaupungin eteläpuolella. Se on tärkeä osa Belfastin satama-alueita ja tarjoaa upean merimaiseman kaupungin ympärillä. Lahdelta voi bongata myös hylkeitä ja monia vesilintuja.

2. Newcastle Beach

Newcastle Beach sijaitsee noin 48 kilometriä Belfastista kaakkoon. Se on suosittu lomakohde ja hiekkaranta, joka tarjoaa upean näkymän Irlanninmereen ja Mourne-vuoristoon. Rannalla voi nauttia auringosta, harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja tai kävellä pitkin rantaviivaa.

3. Groomsport Beach

Groomsport Beach on viehättävä hiekkaranta, joka sijaitsee noin 18 kilometriä Belfastista itään. Rannalla on kauniita maisemia ja se tarjoaa kävijöille mahdollisuuden rentoutua ja nauttia merestä. Rannalta on myös näkymä Pohjois-Irlannin kukkuloiden peittämälle maaseudulle.

4. Helen’s Bay Beach

Helen’s Bay Beach on pieni ranta, joka sijaitsee noin 13 kilometriä Belfastista etelään. Se on osa Crawfordsburn Country Parkia ja tarjoaa kauniin maiseman merelle päin. Ranta houkuttelee kävijöitä kävelylle, piknikille ja muille ulkoilma-aktiviteeteille.

5. Whitehead Beach

Whitehead Beach on ranta, joka sijaitsee noin 24 kilometriä Belfastista pohjoiseen. Ranta on osa Whiteheadin kaupunkia, ja siellä voi nauttia upeasta merimaisemasta ja kävellä pitkin rantaviivaa. Rannan läheisyydessä sijaitsee myös linnake, joka tekee vierailusta mielenkiintoisen.

6. Lisää vesistöjä

Belfastissa on myös muita vesistöjä, kuten järviä ja jokia. Esimerkiksi Lagan-joki virtaa läpi kaupungin ja tarjoaa mahdollisuuksia veneretkille tai joenvarsiaktiviteeteille. Myös esimerkiksi Stranmillis-järvi ja Stormont-järvi ovat suosittuja kohteita vesistöjen ystäville.

Yöelämä ja viihde Belfastissa

Baarit ja pubit

Belfastissa on laaja valikoima baareja ja pubeja, jotka tarjoavat eri tunnelmia ja juomavaihtoehtoja. Löydät perinteisiä irlantilaisia ​​pubeja, tyylikkäitä cocktailbaareja, olutpanimoita ja paljon muuta.

Klubit

Belfastin klubi- ja elektronisen musiikin skene kasvaa jatkuvasti. Kaupungissa on monia klubeja, jotka tarjoavat erilaisia ​​musiikkityylejä ja teemayöitä.

Keikkapaikat

Belfastissa on useita keikkapaikkoja, joissa voit nauttia live-musiikista eri genreistä. Kaupungissa vierailee myös usein tunnettuja kansainvälisiä artisteja.

Teatterit ja esitykset

Belfastissa on useita teattereita, jotka tarjoavat monipuolista ohjelmaa teatteriesityksistä musikaaleihin ja stand-up -komediaan. Kaupungissa on myös monia elokuvateattereita, joissa esitetään uusimmat elokuvat.

Kasino

Belfastissa on myös kasinoita niille, jotka haluavat kokeilla onneaan rahapelien parissa. Niissä voi pelata erilaisia ​​pelejä, kuten rulettia, blackjackia ja kolikkopelejä.

Illallisristeilyt

Belfastissa voit myös nauttia illallisristeilyistä, joissa voit rentoutua, nauttia hyvästä ruoasta ja samalla ihailla kaupungin maisemia joesta käsin.

Festivaalit

Belfastissa järjestetään erilaisia ​​festivaaleja ympäri vuoden. Näihin kuuluvat esimerkiksi musiikkifestivaalit, elokuvafestivaalit, ruokafestivaalit ja taidefestivaalit. Festivaaleilla on monipuolista ohjelmaa ja ne tarjoavat elämyksiä eri taiteenaloilla.

Luontokohteet ja retkeily Belfastissa

Cave Hill

Cave Hill on Brysin kaupunginosaan Belfastissa kuuluva kukkula, joka tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin sekä ympäröivään maaseutuun. Kukkulalla sijaitsee myös Belfastin linna, joka on suosittu nähtävyys. Cave Hillillä voi nauttia ulkoilusta, patikoinnista ja piknikistä.

Lough Neagh

Lough Neagh on Irlannin suurin makean veden järvi, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Belfastista. Järven ympäristö tarjoaa upeat mahdollisuudet retkeilyyn, kävelyyn ja lintujen bongaukseen. Lough Neagh on myös suosittu kalastus- ja veneilykohde.

Divis ja Black Mountain

Divis ja Black Mountain ovat vuoristoalueita, jotka sijaitsevat läntisessä Belfastissa. Alueilla on useita ulkoilureittejä ja polkuja, jotka tarjoavat upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivään maaseutuun. Divis ja Black Mountain ovat suosittuja retkikohteita patikoijille ja luonnon ystäville.

Belfastin joki (River Lagan)

Belfastin joki eli River Lagan virtaa läpi kaupungin ja tarjoaa mahdollisuuden nauttia vesistöaktiviteeteista, kuten veneretkistä ja melonnasta. Joen varrella on myös useita kävelyreittejä, joita pitkin voi tutustua kauniiseen maisemaan ja kaupungin nähtävyyksiin, kuten Titanic Quarteriin.

Stormontin puisto

Stormontin puisto sijaitsee Belfastin itäosassa ja on yksi kaupungin suurimmista viheralueista. Puistossa on avoinna oleva alue, jossa voi nauttia piknikistä tai ulkoilusta, ja siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja. Stormontin puistosta löytyy myös kävely- ja pyöräilyreittejä sekä leikkipuistoja.

Cave Hill Country Park

Cave Hill Country Park on suuri ulkoilualue ja luonnonpuisto Belfastin pohjoisosassa. Puistossa on useita patikointireittejä, jotka tarjoavat upeat näkymät kaupunkiin ja ympäristöön. Alueella on myös luolia ja historiallisia kohteita, kuten McArt’s Fort, joka on rautakautinen linnavuori.

Divis Ridge Trail

Divis Ridge Trail on noin 6 kilometrin mittainen patikointireitti Divisin ja Black Mountainin alueella. Reitti tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivään maaseutuun sekä mahdollisuuden nähdä alueen monipuolista luontoa ja eläimistöä.

Belfastin metsäpuisto (Belfast Castle Estate)

Belfastin metsäpuisto eli Belfast Castle Estate on suuri viheralue, joka sijaitsee Belfastin pohjoisosassa. Alueella on useita kävelyreittejä, joita pitkin voi tutustua metsän kauniiseen maisemaan. Metsäpuiston keskellä sijaitsee Belfastin linna, joka on suosittu nähtävyys. Puistossa järjestetään myös erilaisia ulkoilutapahtumia ja festivaaleja.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Belfastin tuomiokirkko

Belfastin tuomiokirkko on anglikaaninen kirkko, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Se on yksi Belfastin merkittävimmistä uskonnollisista kohteista ja arkkitehtonisista nähtävyyksistä.

St. Anne’s Katolinen Katedraali

St. Anne’s Katolinen Katedraali on Belfastin tärkein katolinen kirkko ja yksi Pohjois-Irlannin suurimmista katedraaleista. Se tunnetaan erityisesti sen tornista ja upeasta goottilaisesta arkkitehtuurista.

Stormontin linna

Stormontin linna on hallituksen rakennus Pohjois-Irlannin alueparlamentille. Se sijaitsee itäisessä Belfastissa ja on merkittävä historiallinen ja kulttuurinen symboli alueella.

Pohjois-Irlannin museo

Pohjois-Irlannin museo sijaitsee Belfastin kaupungin keskustassa ja tarjoaa kattavan näyttelyn Pohjois-Irlannin historiasta ja kulttuurista. Museo tarjoaa myös opetusta ja ohjelmia kaikenikäisille vierailijoille.

Divis-vuori

Divis-vuori on historiallisesti merkittävä alue Belfastin läheisyydessä. Se oli tärkeä paikka Pohjois-Irlannin konfliktin aikana ja tarjoaa upeat näkymät kaupungin ympäristöön.

Belfastin raatihuone

Belfastin raatihuone on kaupungin hallinto- ja virastorakennus, joka sijaitsee kaupungin keskusaukiolla. Se on vaikuttava rakennus, joka on avoin yleisölle ja jossa järjestetään erilaisia tapahtumia ja seremonioita.

Shankillin muuri

Shankillin muuri on yksi Belfastin lukuisista muureista, jotka jakavat kaupunkia uskonnollisen jakolinjan mukaan. Se on osa Pohjois-Irlannin konfliktin perintöä ja sitä pidetään historiallisena ja kulttuurisena symbolina.

Pohjois-Irlannin taidemuseo ja galleria

Pohjois-Irlannin taidemuseo ja galleria sijaitsevat Belfastin kaupungin keskustassa. Ne esittelevät laajan kokoelman paikallista ja kansainvälistä taidetta sekä tarjoavat kulttuurialan tapahtumia ja ohjelmia vierailijoille.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Divis Mountain

Divis Mountain sijaitsee Luoteis-Belfastissa ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupunkiin. Vuorenhuipulla sijaitsevalla tarkkailupisteellä voi ihailla Belfastin kaupungin siluettia ja ympäröivää maaseutua.

Cave Hill

Cave Hill on korkea ja vaikuttava kukkula, jota ympäröivät upeat näköalat Belfastiin. Kukkulan huipulta voi ihailla kaupungin maisemia sekä Jäämeren rannikkoa. Kukkulalla sijaitsee myös linna, joka tarjoaa lisää näköalapaikkoja.

Belfastin kaupungintalo

Belfastin kaupungintalo sijaitsee kaupungin keskustassa ja sen kattotasanteelta avautuu upeat panoraamanäkymät yli kaupungin. Täältä voi ihailla esimerkiksi kaupungin historiallisia rakennuksia ja Victorian aikakauden arkkitehtuuria.

Belfastin näköalatasanne

Belfastin näköalatasanne sijaitsee Titanic Belfastin vieressä ja tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Täältä voi ihailla mm. Titanic Quarterin modernia arkkitehtuuria sekä Belfast Loughin maisemia.

Victoria Square -ostoskeskus

Victoria Square -ostoskeskuksen kattotasanteelta voi ihailla upeita näköaloja yli Belfastin. Täältä voi nähdä mm. kaupungin maamerkkejä, kuten Harland and Wolff -telakan nostokurkia ja Belfast City Hall -kaupungintaloa.Kohteen sijainti maa on Pohjois-Irlanti.

Jätä kommentti