Halvat lennot Bern

Nähtävyydet ja kohteet

Bernin historiallinen keskusta

Bernin historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde ja se tarjoaa vierailijoille upean mahdollisuuden tutustua kaupungin keskiaikaiseen tunnelmaan. Keskikaupungin kapeat kujat, vanhat rakennukset ja vauras historia tekevät siitä unohtumattoman nähtävyyden.

Liikenneympyrän suihkulähteet

Bernissä sijaitsevat liikenneympyrän suihkulähteet ovat kaupungin tunnettuja maamerkkejä. Näiden suihkulähteiden veistokset kuvaavat erilaisia aiheita, kuten karhuja, lokkeja ja muita eläimiä. Ne tarjoavat miellyttävän näköalan ja viehättävän paikan levätä ja nauttia kaupungin tunnelmasta.

Zytgloggen torni

Zytgloggen torni on Bernin tunnetuin symboli ja se on rakennettu vuonna 1218. Torni toimi alun perin kaupungin porttitornina ja myöhemmin se toimi myös kellotornina. Tänään se on suosittu turistikohde, josta voi ihailla upeaa näköalaa kaupunkiin.

Federal Palace (Liittovaltion palatsi)

Federal Palace, tai Liittovaltion palatsi, on Sveitsin liittovaltion koti. Se sijaitsee kauniilla paikalla Bernin yläpuolella ja tarjoaa vierailijoille mielenkiintoisen yhdistelmän historiallista arkkitehtuuria ja poliittista merkitystä. Vierailijat voivat ottaa osaa ilmaiselle opastetulle kierrokselle ja oppia lisää Sveitsin poliittisesta järjestelmästä.

Rosengarten

Rosengarten on viehättävä puutarha Bernin kukkulan päällä, josta on upea näköala kaupunkiin ja Bernin vanhaan kaupunkiin. Puutarhan kukkapenkeissä kasvaa yli 200 eri ruusulajiketta ja se on suosittu paikka paikallisten ja turistien keskuudessa.

BearPark

BearPark sijaitsee lähellä Bernin historiallista keskustaa ja se on koti kaupungin tunnetuille karhuille. Karhut asuvat suuressa ja luonnollisessa puistossa, joka tarjoaa niille tilaa liikkua ja elää luonnollisessa ympäristössään. BearPark on avoinna yleisölle ja se tarjoaa mahdollisuuden nähdä näitä vaikuttavia otuksia läheltä.

Paul Klee Center

Paul Klee Center on museo, joka on omistettu sveitsiläiselle taiteilijalle Paul Klee’lle. Museo tarjoaa kattavan kokoelman Klee’n teoksia eri aikakausilta ja esillä on myös vaihtuvia näyttelyitä. Moderni arkkitehtuuri ja ainutlaatuinen kokoelma tekevät Paul Klee Centeristä suosikkikohteen taiteen ystäville.

Bernin katedraali (Münster)

Bernin katedraali, paikalliselta nimeltään Münster, on kaupungin keskeinen kirkkorakennus. Se on yksi Sveitsin suurimmista goottilaisista kirkoista ja tarjoaa upean näköalan kaupungin ylle. Vierailijat voivat nousta katedraalin torniin ihailemaan kaupunkinäkymää tai tutustua katedraaliin sisältä päin.

Kulttuuri ja historia

Bernin historiallinen keskusta (UNESCO:n maailmanperintökohde)

Bernin historiallinen keskusta sijaitsee Aare-joen rannalla ja se on UNESCO:n maailmanperintökohde. Keskusta on perustettu vuonna 1191 ja se säilyttää edelleen keskiaikaisen ilmeensä. Alueella on monia hyvin säilyneitä rakennuksia, kapeita kujia ja lukuisia nähtävyyksiä, kuten erilaisia museoita, kirkkoja ja parlamenttitalo.

Bernin Ooperatalo

Bernin Ooperatalo on kaupungin pääteatteri ja tärkeä kulttuurikeskus. Se sijaitsee lähellä Kursaal-keskusta ja se tarjoaa laajan valikoiman musiikkiesityksiä, kuten oopperaa, balettia ja klassista musiikkia. Ooperatalo on arkkitehtonisesti vaikuttava rakennus ja tarjoaa hienot puitteet korkealaatuisten esitysten nauttimiseen.

Paul Klee -museo

Paul Klee -museo on omistettu sveitsiläisen taiteilijan Paul Klee’n elämäntyölle ja taiteelle. Museo sijaitsee lähellä Bernin kaupungin keskustaa, ja siellä on laaja kokoelma Klee’n maalauksia, piirroksia ja muita taiteilijan teoksia. Museo tarjoaa näyttelyitä ja ohjelmia, jotka kuvaavat Klee’n taiteellista kehitystä ja hänen vaikutustaan modernismiin.

Nykytaiteen museo Zentrum Paul Klee

Zentrum Paul Klee on nykytaiteen museo, joka on nimetty sveitsiläisen taiteilijan Paul Klee’n mukaan. Museo sijaitsee kauniissa puistossa ja se esittelee nykytaiteen kokoelman teoksia erilaisten näyttelyiden kautta. Museo tarjoaa myös työpajoja, opastettuja kierroksia ja muita tapahtumia, jotka lisäävät yleisön ymmärrystä nykytaiteesta.

Federal Palace (parlamenttitalo)

Federal Palace, tunnetaan myös nimellä parlamenttitalo, on Sveitsin liittoneuvoston ja liittokanslerin virallinen rakennus. Se sijaitsee Bernin historiallisessa keskustassa ja on tärkeä poliittinen ja historiallinen symboli. Rakennus on avoin yleisölle ja siinä järjestetään opastettuja kierroksia, joiden aikana voi tutustua Sveitsin poliittiseen järjestelmään ja parlamentin toimintaan.

Einstein-museo

Einstein-museo sijaitsee Bernissä ja se on omistettu Albert Einsteinin elämälle ja työlle. Museo sijaitsee samassa rakennuksessa, jossa Einstein työskenteli vuosina 1903-1905, ja siellä on esillä näyttelyitä ja esineitä, jotka kuvaavat Einsteinin tieteellistä saavutuksia ja vaikutusta maailmaan. Museo tarjoaa myös interaktiivisia näyttelyitä, joiden avulla kävijät voivat oppia enemmän Einsteinin teorioista ja ajatuksista.

Münster Cathedral

Münster Cathedral, tai Bernin katedraali, on keskiaikainen kirkko, joka on yksi Bernin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Katedraali sijaitsee korkealla kalliolla Bernin vanhankaupungin yläpuolella ja siellä voi ihailla upeita näkymiä kaupunkiin. Katedraali on arkkitehtonisesti vaikuttava, ja sen sisällä on monia kauniita maalauksia, veistoksia ja muuta taidetta.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokaperinne

Bernissä voit kokea perinteisen sveitsiläisen ruokakulttuurin. Suosittuja ruokia ovat esimerkiksi fondue, raclette, rösti ja Zürcher Geschnetzeltes. Paikalliset juustot, kuten emmental ja gruyère, ovat myös suuressa roolissa.

Kahvilat ja leipomot

Bernissä on monia viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia herkullisia leivonnaisia ja juomia. Suositeltavia paikkoja ovat esimerkiksi Confiserie Eichenberger, Taube Café & Backerei ja Café Fleuri.

Ravintolat

Bernissä on laaja valikoima ravintoloita eri hintaluokissa ja eri keittiöistä. Voit löytää perinteisiä sveitsiläisiä ravintoloita, kuten Altes Tramdepot ja Bernerhof, sekä kansainvälisiä vaihtoehtoja, kuten Rosengarten ja Casa Novo.

Markkinat

Bernissä järjestetään erilaisia markkinoita, joissa voi ostaa tuoreita paikallisia tuotteita ja maistella herkkuja. Suositeltavia markkinoita ovat esimerkiksi Wochenmarkt am Bundesplatz ja Berner Genussmarkt.

Juomakulttuuri

Bernissä voi nauttia erilaisia juomia ravintoloissa, baareissa ja kahviloissa. Sveitsiläiset kansallisjuomat ovat apfelschorle (omenalimonadi) ja Rivella (maitohappojuoma). Alkoholijuomista suosittuja ovat erilaiset oluet ja viinit.

Erityisruokavaliot

Bernissä on tarjolla myös vaihtoehtoja erityisruokavalioita noudattaville. Monissa ravintoloissa on kasvisvaihtoehtoja ja gluteenittomia vaihtoehtoja on yleensä saatavilla. Lisäksi löytyy myös vegaanisia ravintoloita, kuten Tibits Bern.

Nopea ruokailu

Jos etsit nopeaa ruokailua, Bernissä on monia pikaruokapaikkoja ja ketjuravintoloita. Voit löytää tunnettuja ketjuja, kuten McDonald’s ja Subway, sekä paikallisia pikaruokapaikkoja.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

1. Kulttuuritapahtumat

Bernissä järjestetään säännöllisesti erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten musiikkikonsertteja, teatteriesityksiä, taidenäyttelyitä ja festivaaleja. Kaupungissa sijaitsevat esimerkiksi Köniz-kulttuuritalo sekä Bernin teatteri, joissa voi nauttia monipuolisesta kulttuuritarjonnasta.

2. Museot

Bernissä on useita mielenkiintoisia museoita, joissa voi oppia kaupungin ja maan historiaa sekä tutustua eri taiteenmuotoihin. Tunnettuja museoita ovat esimerkiksi Bernin historiallinen museo, Zentrum Paul Klee ja Riisenmühle tekniikkamuseo.

3. Ulkoilu

Kaupungin ympäristössä on upeita ulkoilumaastoja, jotka tarjoavat monipuolisia harrastusmahdollisuuksia. Bernin ympäristöstä löytyy muun muassa lukuisia vaellusreittejä, pyöräilyreittejä ja mahdollisuus harrastaa veneilyä Aarejoella.

4. Puistot ja viheralueet

Bernissä on useita viihtyisiä puistoja ja viheralueita, joissa voi rentoutua ja nauttia kauniista maisemista. Esimerkiksi Rosengartenin puisto tarjoaa upean näköalan kaupungin ylle, ja Gurten-vuoren alueella voi patikoida ja ihailla kaupungin maisemia.

5. Ravintolat ja kahvilat

Bernissä on monipuolinen valikoima ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista tai kansainvälisistä makuelämyksistä. Kaupungista löytyy niin perinteisiä sveitsiläisiä ruokapaikkoja kuin modernimpia gourmet-ravintoloita.

6. Ostokset

Bernissä on useita kauppakeskuksia, tavarataloja, putiikkeja ja markkinoita, joissa voi tehdä ostoksia. Tärkeimpinä ostosalueina pidetään paikallisvärikkään Kramgassenin kadun ympäristöä sekä modernimpaa ja suositumpaa pääostoskatu Bundesplatzia.

7. Urheilu

Bernissä on tarjolla monia urheilumahdollisuuksia, kuten uimahalleja, kuntokeskuksia ja urheilukenttiä. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia urheilutapahtumia, kuten jalkapallo- ja jääkiekko-otteluita.

8. Elokuvateatterit

Bernissä on useita elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa uusia elokuvia. Näytöksissä on tarjolla sekä paikallisia elokuvia että kansainvälisiä menestyselokuvia.

Suositut hotellit Bernissä

1. Hotel Schweizerhof Bern & Spa

Hotel Schweizerhof Bern & Spa sijaitsee keskeisellä paikalla Bernin vanhassa kaupungissa. Hotellilla on ylellinen sisustus ja modernit mukavuudet. Asiakkaat voivat nauttia upeista näkymistä joko Bernin kaupunkiin tai Alpeille. Hotellissa on myös kylpylä, jossa on tarjolla erilaisia rentouttavia hoitoja ja palveluita.

2. Hotel Bellevue Palace Bern

Hotel Bellevue Palace Bern on historiallinen hotelli, joka sijaitsee Bernin keskustassa. Hotellissa on elegantti sisustus ja ylelliset huoneet, jotka tarjoavat kauniit näkymät Berniin. Asiakkaat voivat nauttia hotellin korkealaatuisesta ravintolasta, baarista ja kattoterassista.

3. Hotel Allegro Bern

Hotel Allegro Bern sijaitsee lähellä Bernin rautatieasemaa, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan matkailijoille. Hotelli tarjoaa moderneja ja tyylikkäitä huoneita, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Asiakkaat voivat rentoutua hotellin spa-tiloissa tai nauttia hyvää ruokaa hotellin ravintolassa.

4. Hotel Bären am Bundesplatz

Hotel Bären am Bundesplatz sijaitsee aivan Bernin parlamenttitalon vieressä. Hotellin huoneet ovat tyylikkäitä ja modernisti sisustettuja. Useimmissa huoneissa on myös parveke, jolta voi ihailla upeita näkymiä Bernin keskustaan. Hotellissa on myös ravintola, baari ja sauna.

5. Hotel Ador

Hotel Ador on suosittu hotelli Bernissä, ja se sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa. Hotellista löytyy mukavia ja viihtyisiä huoneita, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellin ravintolassa voi nauttia sveitsiläisiä herkkuja, ja sen yhteydessä on myös baari.

6. Hotel Allegro Bern

Hotel Allegro Bern sijaitsee lähellä Bernin rautatieasemaa ja tarjoaa modernia mukavuutta. Hotellin huoneissa on tyylikäs sisustus ja kaikki tarvittavat mukavuudet. Asiakkaat voivat rentoutua hotellin spa-alueella tai nauttia ruokaa hotellin ravintolassa.

7. Hotel Ambassador & Spa

Hotel Ambassador & Spa sijaitsee rauhallisella alueella lähellä Bernin kaupungin keskustaa. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, joissa on moderni sisustus ja kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellin spa-alueella voi rentoutua erilaisissa saunoissa ja nauttia hieronnoista ja muista hoidoista.

8. Hotel Kreuz Bern

Hotel Kreuz Bern sijaitsee Bernin kaupungin keskustassa ja tarjoaa viihtyisiä huoneita ja mukavia palveluita. Hotellin huoneet on sisustettu tyylikkäästi ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellista löytyy myös ravintola, jossa tarjoillaan sveitsiläisiä ja kansainvälisiä ruokia.

9. Hotel Savoy Bern

Hotel Savoy Bern sijaitsee keskeisellä paikalla Bernin keskustassa. Hotellin huoneet ovat moderneja ja tyylikkäästi sisustettuja, ja tarjoavat mukavuutta ja kauniit näkymät kaupunkiin. Hotellissa on myös ravintola ja baari, jotka tarjoavat paikallisia ja kansainvälisiä herkkuja.

10. Hotel Kreuz Bern

Hotel Kreuz Bern sijaitsee Bernin vanhassa kaupungissa ja tarjoaa viihtyisiä huoneita ja kodikasta tunnelmaa. Hotellin huoneet ovat viihtyisiä ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola, joka tarjoaa sveitsiläisiä herkkuja.

Turvallisuus ja Terveys Bernissä

Turvallisuus:

– Bernissä on yleisesti ottaen turvallinen ilmapiiri, ja kaupunki sijoittuu korkealle useissa turvallisuutta mittaavissa tutkimuksissa.
– Päiväsaikaan ja iltaisin kaupungilla liikkuminen on turvallista ja väkivaltarikokset ovat harvinaisia.
– Bernissa on hyvin toimiva poliisivoima, jonka läsnäolo kaupungilla on näkyvää.
– Matkailijoiden tulee kuitenkin noudattaa normaaleja varovaisuustoimenpiteitä, kuten pitää arvotavarat tarkoin tallessa ja välttää pimeitä ja syrjäisiä alueita yöllä.
– Muistutetaan myös lainsäädännön noudattamisesta, erityisesti alkoholin ja huumeiden käytön suhteen.

Terveydenhuolto:

– Bernissä on hyvin järjestetty terveydenhuoltojärjestelmä, joka tarjoaa monipuolisia ja korkealaatuisia terveyspalveluita.
– Kaupungissa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat ensiapua, erikoissairaanhoidon palveluita sekä perusterveydenhuollon palveluita.
– Bernissä on myös erittäin hyvä hammashoitojärjestelmä, jossa yleisimpiä hammassairauksia voidaan hoitaa ammattitaitoisesti ja tehokkaasti.
– Terveydenhuoltojärjestelmässä on korkea laatu- ja hygieniataso, ja lääketieteen osaamistaso ja -teknologia ovat erinomaisia.
– Terveydenhuoltopalvelut ovat yleensä erittäin kalliita, joten matkailijoita kehotetaan hankkimaan matkavakuutus, joka kattaa myös terveyteen liittyvät kulut.
– Huomioitavaa on myös se, että eläimet ja hyönteiset eivät yleensä kanna vakavia tauteja kaupungissa.

Rannat ja Vesistöt

Aarejoki

Wohlensee-järvi

Yöelämä ja Viihde

Baarit ja pubit

Bernissä on monia baareja ja pubeja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia juomista. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Escobar, sombrero, Turnhalle, Hängi, Ouf Bar ja Türe. Baarit tarjoavat erilaisia juomia, kuten olutta, viiniä ja cocktaileja, ja niissä on usein rento ilmapiiri.

Konserttisalit

Bernissä on useita konserttisaleja, joissa voi nauttia erilaisista musiikkiesityksistä. Esimerkiksi Kulturcasino Bern, Dampfzentrale Bern ja Bierhübeli ovat tunnettuja paikkoja, joissa järjestetään musiikkikonsertteja erilaisista genreistä, kuten klassisesta musiikista rockiin.

Teatterit

Kaupungissa on useita teattereita, joissa voi käydä katsomassa erilaisia näytelmiä ja esityksiä. Esimerkiksi Stadttheater Bern, Theater am Käfigturm ja Theater Matte ovat hyvin suosittuja. Teattereissa voi nähdä niin draamaa, komediaa kuin musikaalejakin.

Elokuvateatterit

Bernissä on useita elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia. Esimerkiksi Cineplex Capitol ja KinoABC ovat suosittuja paikkoja. Elokuvateatterit esittävät niin kotimaisia kuin ulkomaisiakin elokuvia eri genreistä.

Klubit ja diskot

Kaupungissa on myös muutama klubi ja disko, jossa voi tanssia ja viettää iltaa musiikin tahdissa. Esimerkiksi Le Ciel Bern ja Exil ovat suosittuja paikkoja, joissa voi nauttia erilaisesta musiikista ja bilettää myöhään yöhön.

Kasino

Bernissä sijaitsee myös Grand Casino Bern, jossa voi kokeilla onneaan erilaisissa peleissä, kuten ruletissa ja blackjackissä. Kasinolla on myös ravintola, jossa voi nauttia ruokaa ja juomia.

Luontokohteet ja Retkeily

Gurten

Gurten on vuori, joka sijaitsee noin 5 kilometrin päässä Bernin kaupungin keskustasta. Vuorelta aukeavat upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivään alueeseen, ja siellä on useita ulkoilureittejä ja patikointipolkuja. Gurtenilla on myös erilaisia aktiviteetteja, kuten köysirata, huvipuisto ja seikkailurata. Alueella on myös ravintola, josta voi nauttia paikallisia herkkuja.

Bernin puisto

Bernin puisto, tai Rosengarten, on kaunis puisto, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Puistossa on runsaasti erilaisia kukkaistutuksia ja lehtimajoja, joissa voi istua ja nauttia kauniista maisemista. Puistosta avautuu myös upeat näkymät Bernin vanhaankaupunkiin. Puistossa voi myös rentoutua penkeillä, pelata petankkia tai piknikillä.

Emmental

Emmental on alue Bernin kantonissa, ja se on tunnettu erityisesti Emmental-juustostaan. Alueella on kaunis maaseutumaisema, jossa on vihreitä kukkuloita, jokimaisemia ja idyllisiä kyliä. Emmentalin alueelta löytyy myös useita retkeilypolkuja, joita pitkin voi tutustua alueen kauniiseen luontoon ja maisemiin. Alueen kylistä voi myös löytää perinteisiä sveitsiläisiä ravintoloita, joissa voi maistella paikallisia herkkuja.

Thun-järvi

Thun-järvi on suuri järvi, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Bernistä. Järvi tarjoaa monia aktiviteetteja, kuten veneilyä, purjelautailua ja uintia. Järven ympärillä on myös kauniita rantoja, joilla voi rentoutua ja nauttia auringosta. Lisäksi järven ympäristössä on monia patikointi- ja pyöräilyreittejä, joita pitkin voi tutustua alueen upeaan luontoon ja maisemiin. Järven rannoilla on myös useita viehättäviä kyliä, joissa voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja nauttia paikallisista ravintoloista ja kaupoista.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Bernin Münster

Bernin Münster on Bernin tunnetuin katedraali, joka sijaitsee kaupungin vanhassakaupungissa. Se on peräisin goottilaiselta ajalta ja se rakennettiin vuosien 1421 ja 1893 välillä. Münsterillä on myös pitkä historia, ja se on ollut tärkeä paikka paitsi uskonnollisesti myös poliittisesti. Katedraalin tornista avautuu upea näköala kaupungin yli.

Zytglogge

Zytglogge on keskiaikainen kellotorni, joka on yksi Bernin symbolisista rakennuksista. Se rakennettiin alun perin vuonna 1218 porttina kaupungin muurin läpi. Torni on myös toiminut ajanlaskun keskuksena ja sen kello soi edelleen joka tunti. Zytgloggen vieressä sijaitsee myös Zytglogge-museo, joka kertoo kaupungin historiasta ja kellotornin merkityksestä.

Bern Historical Museum

Bernin Historiallinen museo on yksi Sveitsin suurimmista museoista ja se sijaitsee Helvetiaplatz-aukiolla. Museossa voi tutustua Bernin alueen ja Sveitsin historiaan eri aikakausilta. Näyttelyt kattavat esihistoriallisen ajan, keskiajan, renessanssin ja modernin ajan. Museossa on myös laaja kokoelma taidetta, käsityötaitoa ja historiallisia esineitä.

Jakobin luostari

Jakobin luostari on dominikaanien luostari, joka on peräisin 1200-luvulta. Luostari on tunnettu muun muassa sen gotiikan tyylistä ja kauniista lasimaalauksista. Luostarikirkossa voi ihailla upeaa kattofreskoa ja sen pihalla voi rentoutua kauniissa ympäristössä. Luostarissa järjestetään myös konsertteja ja erilaisia tapahtumia.

Einsteinin talo

Einsteinin talo on paikka, jossa Albert Einstein asui vuosina 1903-1905 ollessaan Sveitsin patenttiviraston virkamies. Talo sijaitsee Kramgasse-kadulla vanhassakaupungissa. Talo toimii nykyään museona ja siellä voi tutustua Einsteinin elämään ja työhön. Museossa on esillä erilaisia esineitä ja dokumentteja, jotka liittyvät Einsteinin aikaan, ja talossa on myös kiinnostava näköala kaupungin yli.

Bernin vanhakaupunki

Bernin vanhakaupunki on UNESCO:n maailmanperintökohde ja se on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupunkikeskustoista Euroopassa. Vanhakaupunki on täynnä historiallisia rakennuksia, sokkeloisia katuja ja kauniita aukioita. Siellä voi tutustua perinteiseen sveitsiläiseen arkkitehtuuriin ja ihailla kauniita näkymiä ympäröivään maisemaan. Vanhakaupunki tarjoaa myös runsaasti ostos- ja ruokailumahdollisuuksia.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Gurten-vuori

Gurten-vuori on Bernin lähellä sijaitseva kukkula, jolta avautuu upea näköala kaupunkiin ja ympäröiviin maisemiin. Kukkulalla sijaitsee myös ravintola, puistoalueita ja huvipuisto, mikä tekee siitä suositun retkikohteen sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa.

Münsterin torni

Münsterin torni on Bernin Münsterin katedraalin torni, josta voi ihailla kaupungin panoraamanäkymää. Kiipeäminen torniin on haastavaa mutta palkitsevaa, sillä sieltä avautuu upea näkymä Bernin vanhaankaupunkiin, Aare-joelle ja ympäristöön.

Rosengarten

Rosengarten on puisto Bernin vanhassakaupungissa, josta voi ihailla kaunista näköalaa kaupunkiin ja Alppeihin. Puisto tunnetaan erityisesti ruusutarhastaan, jossa on yli 200 erilaista ruusulajiketta. Rosengarten on suosittu paikka viettää aikaa ja nauttia kauniista maisemista.

Bärembühl-vuori

Bärembühl-vuori sijaitsee Bernin läheisyydessä ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupunkiin ja Berner Oberlandin alueelle. Vuorella on myös suosittu näköalapaikka, josta voi ihailla maisemia. Paikalle pääsee kätevästi jalkaisin tai vuoristojunalla.

Bundeshausin torni

Bundeshausin torni on Sveitsin hallituksen rakennuksen torni Bernissä. Tornista avautuu upea näköala kaupunkiin ja ympäröiviin maisemiin. Opastettuja kierroksia torniin järjestetään, ja siellä voi ihailla kaupungin arkkitehtuuria ja maisemia ylhäältä päin.

Universiteettibergin näköalatasanne

Universiteettibergin näköalatasanne on Bernin yliopiston kampuksella sijaitseva paikka, josta voi nauttia kauniista näköalasta kaupunkiin ja Aare-jokeen. Täällä voi rentoutua ja ihailla maisemia samalla kun tutustuu yliopiston alueeseen.Kohteen sijainti maa on Sveitsin tasavalta.

Jätä kommentti