Halvat lennot Bilbao

Bilbaon nähtävyydet ja kohteet

Guggenheim-museo

Guggenheim-museo on yksi Bilbaon tunnetuimmista nähtävyyksistä. Museo on tunnettu modernista arkkitehtuuristaan ja sisältää laajan kokoelman nykytaidetta.

Casco Viejo

Casco Viejo on Bilbaon vanha kaupunginosa, joka on täynnä kapeita katuja, historiallisia rakennuksia, ravintoloita ja kauppoja. Alueella voi tutustua Bilbaon historiaan ja nauttia paikallisesta ilmapiiristä.

Bilbaon katedraali

Bilbaon katedraali on goottilaistyylinen kirkko, joka sijaitsee vanhassa kaupungissa. Katedraalista löytyy vaikuttavia arkkitehtonisia yksityiskohtia ja historiallisia taideteoksia.

Puente Colgante

Puente Colgante, eli Riippusilta, on UNESCO:n maailmanperintökohde ja yksi Bilbaon tunnistettavimmista maamerkeistä. Silta yhdistää Portugaleten ja Las Arenasin kaupunginosat ja mahdollistaa kävelymatkan yli Nervión-joen.

Cruz de la Merced

Cruz de la Merced on rautaristi, joka sijaitsee Bilbaon keskustassa Plaza de la Merced -aukiolla. Risti on omistettu Bilbaon uskonnolliselle suojeluspyhimykselle, Neitsyt Mercelle, ja sitä pidetään kaupungin symbolina.

Bilbaon akvaario

Bilbaon akvaario sijaitsee Deusto-kaupunginosassa ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua mereneläviin ja meren ekosysteemeihin. Akvaariossa on laaja valikoima erilaisia mereneläviä, kuten haita, valaita ja pingviinejä.

Euskadiko Etxea

Euskadiko Etxea on baskilainen kulttuurikeskus, joka sijaitsee Bilbaon keskustassa. Kulttuurikeskus edistää baskikulttuuria ja järjestää erilaisia tapahtumia, kuten musiikki- ja tanssiesityksiä sekä näyttelyitä.

San Mamésin stadion

San Mamésin stadion on Bilbaon tunnettu jalkapallostadion, joka toimii Athletic Clubin kotikenttänä. Stadionilla voi järjestetään myös erilaisia konsertteja ja muita tapahtumia.

Euskaldunaen Jauregia

Euskaldunaen Jauregia on Bilbaon kongressikeskus, joka on rakennettu entiselle telakka-alueelle. Kongressikeskuksessa järjestetään erilaisia tapahtumia, kuten konferensseja, konsertteja ja teatteriesityksiä.

Bilbao Fine Arts Museum

Bilbao Fine Arts Museum on taidemuseo, joka esittelee kotimaisia ja kansainvälisiä taideteoksia eri aikakausilta. Museon kokoelmiin kuuluu muun muassa baskitaiteen ja espanjalaisen taiteen merkittäviä teoksia.

Bilbao – Kulttuuri ja Historia

Kulttuurikeskus Azkuna Zentroa

Azkuna Zentroa on entinen viininjalostamo, joka on nykyisin yksi Bilbaon tärkeimmistä kulttuurikeskuksista. Siellä järjestetään erilaisia tapahtumia, taidenäyttelyitä ja konsertteja. Keskus tarjoaa myös monipuolisia palveluita, kuten kirjaston, kuntosalin ja uima-altaan.

Bilbaon Guggenheim-museo

Guggenheim-museo on yksi Bilbaon tunnetuimmista maamerkeistä ja tärkeimmistä kulttuurikohteista. Museo sijaitsee Nervión-joen varrella ja on arkkitehtonisesti vaikuttava, Frank Gehryn suunnittelema rakennus. Museossa on laaja kokoelma modernia ja nykytaidetta, ja se järjestää myös vaihtuvia näyttelyitä.

Casco Viejo

Casco Viejo on Bilbaon vanhakaupunki, joka on täynnä historiaa ja kulttuuria. Alueella on kapeita kujia, historiallisia rakennuksia, kirkkoja ja aukioita. Siellä voi tutustua paikalliseen keittiöön, ostaa perinteisiä tuotteita ja nauttia tunnelmasta vanhan kaupungin baareissa ja ravintoloissa.

Bilbaon katedraali

Bilbaon katedraali, tai Santiago-katedraali, on goottilainen kirkko, joka sijaitsee keskellä kaupunkia. Se on rakennettu 1300-luvulla ja on merkittävä osa Bilbaon historiaa ja kulttuuria. Katedraalin sisällä on lukuisia taide-esineitä ja se on suosittu käyntikohde matkailijoille.

Basurto-tornitalot

Basurto-tornitalot ovat modernistisia kerrostaloja, jotka ovat osa Bilbaon arkkitehtonista perintöä. Ne rakennettiin 1900-luvun alussa ja niitä pidetään tärkeinä näytteinä kaupungin historiasta ja arkkitehtuurista. Tornitalot ovat edelleen käytössä ja niissä asuu paikallisia asukkaita.

Bilbao: Ruokailu ja Ravintolat

1. Perinteinen baskiruoka

Bilbao on erinomainen paikka kokea perinteistä baskiruokaa, joka on alueen erikoisuus. Suosituimpia annoksia ovat pintxos (pienet tarjottavat), bacalao (turska) ja txuleta (vasikaanlihasta valmistettu pihvi).

2. Michelin-tähdellä palkitut ravintolat

Kaupungissa on useita Michelin-tähdellä palkittuja ravintoloita, jotka tarjoavat korkealaatuista ja luovaa ruokaa. Joitakin suosituimpia ravintoloita ovat Azurmendi, Mina ja Nerua.

3. Viehättävät pintxobaarit

Pintxobaarit ovat Bilbaon symboli ja ehdottomasti käymisen arvoisia. Nämä pienet baarit tarjoavat herkullisia ja monipuolisia pintxos-annoksia, jotka ovat perinteisiä baskilaisia tapaksia. Suosituimpia pintxobaareja ovat esimerkiksi Bar Bilbao, La Viña del Ensanche ja Gure Toki.

4. Markkinat ja tuoreet raaka-aineet

Bilbaossa on useita markkinoita, kuten Mercado de la Ribera, joissa voi kokea aidon paikallisen ruokakulttuurin. Markkinoilta voi ostaa tuoreita paikallisia raaka-aineita, kuten kalaa, lihaa, vihanneksia ja leipää, joita voi käyttää itse valmistettavien aterioiden raaka-aineina.

5. Kansainvälinen ruokakulttuuri

Bilbaossa on myös laaja valikoima kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ​​ruokakulttuureja. Kaupungista löytyy esimerkiksi italialaisia, aasialaisia, meksikolaisia ja eteläamerikkalaisia ravintoloita, jotka tarjoavat vaihtelua perinteisestä baskiruuasta.

6. Bilbaon hienostuneet baarit ja kahvilat

Bilbaossa on myös monia hienostuneita baareja ja kahviloita, joissa voi nauttia laadukkaista juomista ja välipaloista. Näihin paikkoihin kuuluvat esimerkiksi hotellien baarit, kahvilat ja cocktail-baarit, joissa voi rentoutua ja viettää aikaa ystävien kanssa.

7. Ruokafestivaalit

Bilbaossa järjestetään erilaisia ​​ruokafestivaaleja ympäri vuoden. Näihin kuuluvat esimerkiksi pintxokilpailut, joissa eri baarit esittelevät parhaita pintxos-annoksiaan, sekä viinifestivaalit, joissa voi maistella paikallisia ja kansainvälisiä viinejä.

8. Ympärivuotiset ruokatapahtumat

Lisäksi Bilbaossa järjestetään ympäri vuoden erilaisia ​​ruokatapahtumia, kuten teemaviikkoja, ruokamessuja ja kokkikilpailuja. Nämä tapahtumat tarjoavat mahdollisuuden maistella monipuolista ruokaa eri puolilta maailmaa ja nauttia elävästä ruokakulttuurista.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Kävelykadut ja ostosalueet

Bilbaossa on useita kävelykatuja, joilla voi tehdä ostoksia ja tutustua kaupungin tarjontaan. Yksi suosituimmista kävelyalueista on Gran Via, joka tarjoaa erilaisia putiikkeja ja ostoskeskuksia. Lisäksi Casco Viejo, vanhakaupunki, on täynnä pieniä kujia ja kivijalkakauppoja, joissa voi tehdä löytöjä.

Museot

Bilbao on tunnettu museoistaan, joista vaikuttavin on Guggenheim-museo. Moderniin taiteeseen erikoistunut museo tarjoaa näyttelyitä ja kokoelmia kansainvälisiltä taiteilijoilta. Museon arkkitehtuuri itsessään on myös näkemisen arvoinen. Muita suosittuja museoita ovat Fine Arts -museo, Marijaia-museo sekä Bilbaon merimuseo.

Urheilu

Bilbaossa on monia mahdollisuuksia harrastaa erilaisia urheilulajeja. Kaupungissa voi esimerkiksi pelata jalkapalloa tai koripalloa. Samuti on olemassa useita kuntokeskuksia ja uimahalleja, jotka tarjoavat mahdollisuuden liikunnallisiin aktiviteetteihin.

Gastronomia

Baskiruoka on yksi Bilbaon suurimmista vetonauloista. Kaupungissa on runsaasti ravintoloita ja pintxobaareja, joissa voi nauttia erilaisista herkuista. Erityisen suosittuja ovat bacalao-ruoat (turska), pintxos (pieniä tapaksia) ja txakoli-viini. Bilbaossa voi myös osallistua ruoanlaittokursseille ja tutustua paikallisiin ruokatrendeihin.

Nähtävyydet ja maisemat

Bilbaossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Yksi kohokohdista on Zubizuri-silta, kaunis kävelysilta, joka yhdistää kaupungin kaksi puolta. Kohteen ympärillä on myös mukava kävellä ja nauttia joen rannan kauniista maisemista. Guggenheim-museon lisäksi Bilbaossa on muitakin arkkitehtonisia helmiä, kuten Isoa-Britanniaa ja St. Jamesin katedraaleja. Huippuvuorelle pääsee myös köysiradalla, josta avautuu upeat näkymät kaupungin yli.

Suositut hotellit Bilbaossa

1. Hotel Meliá Bilbao

Hotel Meliá Bilbao sijaitsee Bilbaon keskustassa lähellä Guggenheim-museota. Hotellissa on modernit ja tyylikkäät huoneet sekä viihtyisä ravintola ja baari. Asiakkaat voivat nauttia kuntosalista, uima-altaasta ja saunasta.

2. Gran Hotel Domine Bilbao

Gran Hotel Domine Bilbao on luksushotelli, joka sijaitsee Guggenheim-museon vieressä. Huoneista on näköala museolle tai kaupungille. Hotellissa on myös kattoterassi, ravintola ja baari, sekä kuntokeskus.

3. Hotel NH Collection Villa de Bilbao

Hotel NH Collection Villa de Bilbao sijaitsee Bilbaon historiallisessa keskustassa. Hotelli tarjoaa moderneja huoneita, joista on näköala kaupunkiin. Asiakkaat voivat nauttia ravintolasta ja baarista sekä kuntosalista.

4. Hotel Ercilla

Hotel Ercilla sijaitsee Bilbaon keskustassa ja tarjoaa huoneita, joissa on moderni sisustus. Hotellissa on kattoterassi, ravintola ja baari. Asiakkaat voivat myös käyttää kuntokeskusta ja saunaa.

5. Hotel Carlton

Hotel Carlton on historiallinen hotelli, joka sijaitsee Bilbaon keskustassa. Hotelli tarjoaa eleganteja ja tilavia huoneita sekä ravintolan ja baarin. Asiakkaat voivat rentoutua kuntosalilla ja saunassa.

6. Barceló Bilbao Nervión

Barceló Bilbao Nervión sijaitsee Bilbaon keskustassa Gran Vía -kadun varrella. Hotellissa on moderneja ja tyylikkäitä huoneita sekä ravintola, baari ja kuntosali. Asiakkaat voivat myös rentoutua saunassa.

7. Hotel Silken Indautxu

Hotel Silken Indautxu sijaitsee Indautxu-alueella Bilbaossa. Hotelli tarjoaa moderneja ja viihtyisiä huoneita sekä ravintolan ja baarin. Asiakkaat voivat käyttää myös kuntokeskusta ja saunaa.

8. Hotel Abando

Hotel Abando sijaitsee Bilbaon keskustassa, lähellä Abando-asemaa. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita sekä ravintola ja baari. Asiakkaat voivat nauttia kuntosalista ja rentoutua saunassa.

9. Hotel Hesperia Bilbao

Hotel Hesperia Bilbao sijaitsee Bilbaon keskustassa lähellä Guggenheim-museota. Hotellissa on moderneja ja valoisia huoneita, ravintola, baari ja kuntokeskus.

10. Hotel Zenit Bilbao

Hotel Zenit Bilbao sijaitsee Bilbaon keskustassa, aivan Santiago-katedraalin vieressä. Hotellissa on moderneja huoneita sekä ravintola ja baari. Asiakkaat voivat rentoutua kuntosalilla ja saunassa.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus:

– Bilbao on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, ja sen turvallisuustilanne on hyvä.
– Kaupungissa on läsnäoleva poliisivoima, joka valvoo kaupungin turvallisuutta.
– Poliisit ovat hyvin näkyvillä kaduilla ja liikenneasemilla.
– Matkailijoita kehotetaan kuitenkin olemaan varovaisia käsilaukkuvarkauksien ja taskuvarkauksien varalta, erityisesti vilkkailla alueilla ja turistikohteissa.
– On suositeltavaa pitää arvotavaroitaan turvallisissa paikoissa ja valvoa niitä huolellisesti.
– Matkustajia kehotetaan myös pitämään huolta henkilötiedoistaan ja pidättäytymään jakamasta niitä ventovieraiden kanssa.

Terveys:

– Bilbaossa on laaja terveydenhuoltoverkosto, joka tarjoaa hyvää hoitoa sekä paikallisille että vierailijoille.
– Kaupungissa on useita sairaaloita, terveyskeskuksia ja apteekkeja.
– Euroopan terveyskortti tai matkavakuutus on suositeltavaa, jotta saa tarvittaessa hoitoa sairaalassa tai terveyskeskuksessa.
– Yleisimmät terveysongelmat Bilbaossa ovat matkapölyallergia ja lämpöhalvaus kesäkuukausina, joten matkailijoita kehotetaan olemaan varovaisia ja pitämään huolta nesteytyksestä lämpiminä päivinä.
– Kaupungista löytyy myös valikoima apteekkeja, joista voi ostaa resepti- ja itsehoitolääkkeitä.
– Veden juominen hanasta on yleensä turvallista, mutta turistille parempi valinta voi olla ostaa pullovettä.

Bilbaon rannat ja vesistöt

Urbe Canal

Urbe Canal on keinotekoinen joki Bilbaossa, joka virtaa läpi kaupungin. Joki on osa Bilbaon vesistöverkostoa ja se tarjoaa kauniit maisemat kaupungin keskustassa. Urbe Canal on suosittu paikka lenkkeilyyn, pyöräilyyn ja kävelyyn.

Bilbaonlahden rannat

Bilbaonlahti, Biskajanlahden osa, tarjoaa kaupungille useita hiekkarantoja, joissa voi nauttia aurinkoisista päivistä ja virkistävästä merivedestä. Esimerkkejä Bilbaonlahden rannoista ovat Getxo, Ereaga, Azkorri ja Plentzia. Rannoilla on mahdollista harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten surffausta, purjelautailua ja sukellusta.

Monte Artxanda

Monte Artxanda on vuori Bilbaossa, josta avautuu upea näköala kaupungin yli. Vuorelta löytyy myös pieni keinotekoinen järvi, jossa voi rentoutua ja nauttia luonnonrauhasta. Monte Artxanda on suosittu retkikohde, jonne voi kävellä tai ajaa köysiradalla.

Deusto-joen kävelypolku

Deusto-joen kävelypolku seuraa Deusto-joen vartta Bilbaon kaupunginosasta toiseen. Kävelypolku tarjoaa viihtyisän reitin kauniiden joenrantamaisemien läpi, ja sen varrella on myös useita puistoja ja viheralueita. Polkua pitkin voi kävellä tai pyöräillä nauttien samalla joesta ja ympäröivästä luonnosta.

Olabeagan tekojärvi

Olabeagan tekojärvi sijaitsee Bilbaon lähellä olevassa Olabeagan luonnonpuistossa. Se on ihmisen muokkaama vesistö, jonka ympärillä on metsiä ja vehreitä maisemia. Järvellä voi harrastaa kalastusta, melontaa ja retkeilyä. Se tarjoaa rauhallisen ympäristön luonnon ystäville.

Yöelämä ja viihde Bilbaossa

Baarit ja klubit
Bilbaossa on laaja valikoima baareja ja klubeja, jotka sopivat erilaisiin mieltymyksiin ja musiikkityyleihin. Kaupungin keskustan alueella, erityisesti vanhassa kaupungissa (Casco Viejo), on runsaasti baareja ja pikkupubeja, joissa voi nauttia paikallisista juomista ja tunnelmasta. Bilbaossa on myös suosittuja klubeja, jotka tarjoavat monenlaisia musiikkityylejä, kuten elektronista musiikkia, hiphopia ja rockia.

Nightlife-kierrokset
Jotkut matkanjärjestäjät tarjoavat yöelämään keskittyviä kierroksia Bilbaossa. Näillä kierroksilla oppaat vievät osallistujat kaupungin parhaimpiin baareihin ja klubeille, esittelevät paikallista musiikkia ja auttavat osallistujia nauttimaan Bilbaon yöelämästä täysin siemauksin.

Musiikki- ja kulttuuritapahtumat
Bilbaossa järjestetään myös lukuisia musiikki- ja kulttuuritapahtumia, joihin kuuluu esimerkiksi konsertteja, teatteriesityksiä ja taidenäyttelyitä. Kaupungissa on useita konserttisaleja ja teattereita, kuten Euskalduna-konferenssi- ja musiikkikeskus, jossa järjestetään monipuolista ohjelmaa eri musiikkityyleistä oopperaan.

Kasinot
Bilbaossa on myös useita kasinoita, joissa voi pelata erilaisia pelejä, kuten blackjackia, rulettia ja pokeria. Näihin kasinoihin on yleensä pääsymaksu ja ne tarjoavat myös ravintoloita ja viihdettä illanviettoa varten.

Gastronomia
Bilbaolla on maine erinomaisena ruokakaupunkina, ja yöelämästä nauttivat voivat myös nauttia kaupungin laajasta ravintolatarjonnasta. Paikallisia erikoisuuksia ovat muun muassa pintxot, baskeille tyypilliset pienet suolaiset herkut, sekä laaja valikoima mereneläviä ja tuoreita kalatuotteita. Kaupungin ravintolat tarjoavat myös kansainvälisiä ruokia eri puolilta maailmaa.

Luontokohteet ja retkeily Bilbaossa:

Urdaibain luonnonpuisto

Urdaibain luonnonpuisto sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Bilbaosta ja se kattaa laajan alueen Urdaiba-joen suistossa. Tämä suojelualue on tunnettu upeista maisemista, mukaan lukien jyrkät kalliot, jokia, metsiä ja rannikoita. Puistossa on myös useita patikointireittejä ja maisemapaikkoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen luontoon.

Gorbeian luonnonpuisto

Gorbeian luonnonpuisto on Bilbaosta noin tunnin ajomatkan päässä ja se on yksi Baskimaan suurimmista luonnonsuojelualueista. Puisto sijaitsee Gorbeia-vuoren ympärillä ja sieltä löytyy upeita maisemia, metsiä ja runsaasti patikointireittejä. Korkeimmilla rinteillä on mahdollista ihailla upeita näköaloja ympäröivään maisemaan.

Koillinen Baskimaa

Koillinen Baskimaa, tai kuten sitä kutsutaan myös Euskadi Urdaibai, on alue, joka sijaitsee Bilbaon ympäristössä. Täällä voi nauttia upeista maaseutumaisemista, rauhallisista rannoista ja vehreistä metsistä. Alueella on myös useita pieniä kyliä, joissa voi tutustua perinteiseen baskikulttuuriin ja nauttia alueen paikallisesta ruoasta ja viineistä.

Anboto-vuori

Anboto-vuori on yksi Baskimaan tunnetuimmista vuorista ja se sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Bilbaosta. Vuori tarjoaa upeita vaellusmahdollisuuksia ja sieltä voi ihailla upeita näköaloja ympäröivään maisemaan. Anboto-vuorella sijaitsee myös Anbotoko Dam, joka on suosittu retkikohde ja tarjoaa upeat näkymät läheiselle järvelle.

Bilbaon ranta-alueet

Bilbaon ranta-alueet tarjoavat rentouttavan ja kauniin ympäristön kävelylle tai auringonottoon. Esimerkiksi Ereaga-ranta Getxossa on suosittu kohde paikallisille ja turisteille. Samoin, Sopelana Beach ja Plentzia Beach ovat suosittuja rantoja noin 25-30 kilometrin päässä Bilbaosta.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Guggenheim-museo

Guggenheim-museo on modernin taiteen museo, joka sijaitsee Bilbaon kaupungissa Pohjois-Espanjassa. Se avattiin vuonna 1997 ja sen suunnitteli arkkitehti Frank Gehry. Museo on tunnettu ainutlaatuisesta arkkitehtuuristaan, joka koostuu merkillisistä ja käyristä muodoista. Se esittelee sekä paikallisia että kansainvälisiä taiteilijoita ja järjestää usein erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia.

Santiago katedraali

Santiago katedraali, virallisesti Basilica de Santiago Apostol, sijaitsee Bilbaon vanhassa kaupungissa. Se on roomalaiskatolinen kirkko, joka on omistettu apostoli Jaakobille. Katedraali on rakennettu goottilaisessa tyylissä ja sen rakentaminen aloitettiin 1300-luvulla. Se on yksi kaupungin tärkeimmistä uskonnollisista kohteista ja siellä voi ihailla upeita kiviarkkitehtuuria ja kirkollista taidetta.

Bizkaian sillat

Bizkaian sillat ovat kolme perinteistä riippusiltaa, jotka sijaitsevat Bilbaon lähellä. Siltoja ovat Vizcaya Bridge, Portugalete Bridge ja Bizkaia Footbridge. Ne ovat historiallisesti merkittäviä insinööritaideteoksia, jotka ovat saaneet tunnustusta niiden teknisestä edistyksestä ja arkkitehtonisesta kauneudesta. Ne ovat listattu UNESCO:n maailmanperintöluetteloon ja tarjoavat upean näkymän Bilbaon satamaan.

Bilbaon historiallinen keskusta

Bilbaon historiallinen keskusta, jota kutsutaan myös Casco Viejo -nimellä, on vanhin osa kaupunkia. Alueella on kapeita kujia, historiallisia rakennuksia, kirkkoja ja eloisia kahviloita ja kauppoja. Siellä voi tutustua Bilbaon menneisyyteen ja ihailla kauniita arkkitehtonisia yksityiskohtia. Alueella sijaitsee myös Santiago katedraali ja Plaza Nueva -aukio, joka on suosittu tapaamispaikka ja paikallisten tapahtumien pitopaikka.

Bilbaon panoraama- ja näköalapaikat:

1. Artxanda-huippu:

Artxanda-huippu on suosittu näköalapaikka Bilbaossa. Sieltä avautuu upea näkymä kaupunkiin, Nervión-joelle ja ympäröivään maisemaan. Huipulle pääsee joko köysiradalla tai kävellen.

2. Mount Pagasarri:

Mount Pagasarri on Bilbaon korkein vuori, joka tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupunkiin. Vuoren huipulle voi kiivetä polkuja pitkin tai käyttää hissiä. Sieltä avautuu näkymä Bilbaon yli sekä ympäröivään luontoon.

3. Puente Zubizuri:

Puente Zubizuri on Bilbaossa sijaitseva kävelysilta, joka tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja Nervión-joelle. Silta on tullut tunnetuksi sen modernista arkkitehtuurista ja valaistuksesta.

4. Vizcaya-sillan näköalatasanne:

Vizcaya-sillan näköalatasanne sijaitsee Getxon kunnassa Bilbaon lähellä. Tältä näköalatasanteelta voi ihailla Panaman kanaalin inspiroimaa Vizcaya-siltaa sekä upeita näkymiä ympäröivään maisemaan ja Nervión-jokeen.

5. San Juan de Gaztelugatxe:

San Juan de Gaztelugatxe on pieni saari Bilbaon lähellä, joka tarjoaa upeat panoraamanäkymät Biskajanlahdelle. Saarelle johtaa jyrkät portaat, ja sen päällä sijaitsee historiallinen kappeli.Kohteen sijainti maa on Espanja.

Jätä kommentti