Halvat lennot Bochum

Nähtävyydet ja kohteet

Zeche Zollverein

Zeche Zollverein on entinen hiili- ja koksinvalmistuslaitos, joka on nykyään UNESCOn maailmanperintökohde. Se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen historiaan sekä nähdä erilaisia ​​näyttelyitä ja taideteoksia. Siellä on myös ravintoloita, kahviloita ja kauppoja.

Deutsches Bergbau-Museum Bochum

Deutsches Bergbau-Museum Bochum on Saksan suurin kaivosalan museo, joka esittelee kaivostoiminnan historiaa ja tekniikkaa. Museossa on näyttelyitä kaivosturvallisuudesta, kaivostekniikasta, mineraaleista ja paljon muuta. Siellä voi myös vierailla kaivoskaivoksessa ja kokea, miltä kaivostyönteko tuntuu.

German Mining Museum

German Mining Museum on englanninkielinen nimi Deutsches Bergbau-Museum Bochum -museolle.

Bermuda3eck

Bermuda3eck on alue Bochumin keskustassa, joka on tunnettu sen monipuolisesta baarikulttuurista. Alueella on yli 60 baaria ja ravintolaa, joissa voi nauttia ruoasta ja juomasta sekä viettää iltaa ystävien kanssa.

Starlight Express

Starlight Express on pitkään esitetty musikaali, joka on saanut kansainvälistä tunnustusta. Se kertoo kilpailevien junien tarinan ja esitetään Starlight Express-teatterissa Bochumissa. Musikaalin esitys sisältää vaikuttavia lavasteita, akrobaattisia suorituksia ja vauhdikkaita musiikkinumeroita.

Bochumin eläintarha

Bochumin eläintarha tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua erilaisiin eläinlajeihin. Siellä on laaja valikoima eläimiä, kuten norsuja, tiikereitä, apinoita ja pikkulintuja. Eläintarha tarjoaa myös erilaisia aktiviteetteja, kuten ruokintanäytöksiä ja eläinlääkäreiden esityksiä.

Bismarcktorni

Bismarcktorni on korkea näköalatorni, joka tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan. Torni on nimetty Saksan ensimmäisen keisarin Otto von Bismarckin mukaan. Vierailijat voivat kiivetä torniin ja ihailla maisemia tai rentoutua ympäröivissä puutarhoissa.

Deutsches Fußballmuseum

Deutsches Fußballmuseum on jalkapallon historian ja kulttuurin omistettu museo. Se esittelee jalkapallon kehitystä Saksassa ja ympäri maailmaa. Museossa on interaktiivisia näyttelyitä, valokuvia, pokaaleja ja muita jalkapalloon liittyviä esineitä.

Botanischer Garten

Bochumin kasvitieteellinen puutarha, Botanischer Garten, tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden nauttia kauniista kasveista ja puutarhoista. Siellä on useita erilaisia ​​kasvilajeja ja kasvihuoneita, jotka esittelevät eksoottisia kasveja eri puolilta maailmaa. Puutarhassa on myös kävelypolkuja ja penkkejä, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnosta.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Bochumissa on monia kulttuurikohteita, kuten teattereita, museoita ja gallerioita. Tunnetuin nähtävyys on Schauspielhaus Bochum -teatteri, joka on yksi Saksan suurimmista ja merkittävimmistä teattereista. Kaupungissa järjestetään myös useita elokuva- ja musiikkitapahtumia vuosittain.

Historia

Bochumilla on pitkä historia, ja se on ollut asuttuna jo keskiajalta asti. Kaupungin historia liittyy alun perin hiilen louhintaan ja rautateollisuuteen, jotka olivat tärkeitä teollisuudenaloja alueella. Bochumissa oli myös merkittävää kaivosteollisuutta, jonka vaikutukset näkyvät edelleen kaupungin maisemassa.

Toisen maailmansodan aikana Bochum kärsi merkittäviä vaurioita liittoutuneiden pommitusten seurauksena. Sodan jälkeen kaupunki rakennettiin uudelleen ja siitä on tullut merkittävä teollisuus- ja kauppakeskus alueella.

Bochum on myös tunnettu Ruhrin alueen kulttuurihistoriasta. Alueella on monia museoita, kuten Ruhrin kaivosmuseo, joka tarjoaa katsauksen alueen kaivostyöläisten elämään ja työhön. Lisäksi kaupungissa järjestetään vuosittain useita festivaaleja ja tapahtumia, jotka korostavat alueen kulttuuriperintöä ja historiaa.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokakulttuuri

Bochum on kaupunki, jossa ruokakulttuuri on monipuolinen ja monikulttuurinen. Kaupungissa voi nauttia perinteisiä saksalaisia ruokia, kuten bratwursteja ja sauerkrautia, sekä erilaisia kansainvälisiä ruokia eri maista, kuten Italiaa, Turkista, Kiinasta ja Intiasta.

Perinteiset saksalaiset ravintolat

Bochumissa on useita perinteisiä saksalaisia ravintoloita, joissa voi kokea aitoa saksalaista ruokakulttuuria. Näissä ravintoloissa on tarjolla klassisia saksalaisia ruokia, kuten schnitzeleitä, kartoffelsalattia ja erilaisia paistettuja perunoita. Juomavalikoimiin kuuluu myös perinteistä saksalaista olutta.

Kansainväliset ravintolat

Bochumissa on myös laaja valikoima kansainvälisiä ravintoloita eri maista. Kaupungissa voi nauttia herkullisia italialaisia pizzoja ja pastoja, kreikkalaisia mezeja ja souvlakeja, kiinalaista dim sumia ja kung pao -kanaruokia, sekä intialaista currya ja naaneja. Lisäksi kaupungissa on erilaisia ravintoloita muidenkin maailman ruokakulttuurien edustajilta.

Vegetaarit ja vegaanit

Bochumissa on myös ravintoloita, jotka tarjoavat herkullisia vaihtoehtoja vegetaareille ja vegaaneille. Näissä ravintoloissa on tarjolla erilaisia kasvisruokia ja vegaanisia vaihtoehtoja perinteisille ruoille. Lisäksi kaupungissa on myös erikoisravintoloita, jotka keskittyvät pelkästään vegetaarisiin ja vegaanisiin ruokiin.

Kahvilat ja leipomot

Bochumissa on monia viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia herkullisia leivonnaisia, kuten tuoreita leivoksia, kakkuja, croissanteja ja leipiä. Kahvilat ja leipomot tarjoavat usein myös erilaisia kahvijuomia, kuten espressoa, cappuccinoa ja lattea.

Street food -kojut ja torit

Bochumin kaduilla ja toreilla voi myös löytää erilaisia street foodeja tarjoavia kojuja. Näissä kojuissa on tarjolla esimerkiksi grillattuja makkaroita, hampurilaisia, kebabia ja erilaisia wokkeja. Street food -kojut ja torit tarjoavat rentoja ja ruokaisia vaihtoehtoja nopeaan nälän taltuttamiseen.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Museot

Bochumissa on useita mielenkiintoisia museoita, kuten
– Deutsches Bergbau-Museum: Saksan kaivosmuseo, jossa voi oppia kaivosalan historiasta ja teknologiasta.
– Zeiss Planetarium: Tähtitieteellinen planetaario, jossa järjestetään erilaisia näytöksiä ja esityksiä.
– Kunstmuseum Bochum: Taiteen museo, jossa on laaja kokoelma modernia ja nykytaidetta.

Teatterit ja konserttisalit

Bochumissa on useita teattereita ja konserttisaleja, joissa voi nauttia esityksistä ja konserteista. Tunnetuin näistä on
– RuhrCongress Bochum: Konserttisali ja tapahtumakeskus, jossa järjestetään monenlaisia musiikkiesityksiä ja tapahtumia.

Puistot ja ulkoilualueet

Bochumissa on useita kauniita puistoja ja ulkoilualueita, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnosta. Suosituimmat puistot ovat
– Westpark: Iso puisto, jossa on ruusutarha, lampi ja kävelyreittejä.
– Lohrheidepark: Urheilullinen puisto, jossa on lenkkeily- ja pyöräilyreittejä, urheilukenttiä ja leikkipaikkoja.

Ravintolat ja kahvilat

Bochumissa on laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita eri makumieltymyksiä varten. Kaupungin keskustassa sijaitsee esimerkiksi
– Bermuda3Eck: Alue, jossa on runsaasti ravintoloita, baareja ja kahviloita eri hintatasolla ja ruokakulttuureilla.

Urheilu ja liikunta

Bochumissa on monia mahdollisuuksia urheilla ja liikkua. Esimerkiksi
– RewirpowerSTADION: Bochumin jalkapallostadion, jossa pelataan jalkapallo-otteluita ja järjestetään muita urheilutapahtumia.
– Ruhrstadion: Toinen jalkapallostadion, jossa pelataan paikallisen joukkueen otteluita.

Ostokset

Bochumissa on useita ostoskeskuksia ja kauppakatuja, joissa voi tehdä ostoksia eri tuoteryhmistä. Esimerkiksi
– Ruhr Park: Suuri ostoskeskus, jossa on kattava valikoima vaatteita, elektroniikkaa ja muita tuotteita.
– Bochumer Kortumstraße: Pääostoskatu, jossa on sekä ketjuliikkeitä että pieniä erikoisliikkeitä.

Suositut hotellit Bochumissa

1. Renaissance Bochum Hotel

Renaissance Bochum Hotel sijaitsee Bochumin keskustassa ja tarjoaa tyylikkäitä ja modernisti sisustettuja huoneita. Hotellin palveluihin kuuluvat kuntokeskus, ravintola, baari ja pysäköintimahdollisuus. Asiakkaat ovat erityisesti kiittäneet hotellin hyvää sijaintia, ystävällistä henkilökuntaa ja laadukasta aamiaista.

2. Courtyard by Marriott Bochum Stadtpark

Courtyard by Marriott Bochum Stadtpark sijaitsee Bochumin kaupunginpuiston vieressä. Hotellissa on moderneja ja tilavia huoneita, sekä ravintola ja baari. Lisäksi hotellista löytyy kuntokeskus ja ilmainen pysäköintialue. Asiakkaat ovat erityisesti kehuneet hotellin siisteyttä, mukavan sijainnin ja ystävällistä palvelua.

3. Art Hotel Tucholsky

Art Hotel Tucholsky on pieni boutique-hotelli Bochumin keskustassa. Hotellissa on viihtyisiä ja yksilöllisesti sisustettuja huoneita. Asiakkaat ovat arvostaneet hotellin taidehenkistä ilmapiiriä, rentoa tunnelmaa ja erinomaista aamiaista.

4. Hotel Ostmeier

Hotel Ostmeier sijaitsee Bochumin kaupungin keskustassa. Hotellissa on viihtyisiä ja modernisti sisustettuja huoneita, ja lisäksi hotellissa on sauna ja kuntokeskus. Asiakkaat ovat kehuneet hotellin rauhallista sijaintia, avuliasta henkilökuntaa ja hyvää hinta-laatusuhdetta.

5. Mercure Hotel Bochum City

Mercure Hotel Bochum City sijaitsee Bochumin keskustassa lähellä ostosmahdollisuuksia ja nähtävyyksiä. Hotellissa on modernit huoneet ja monipuoliset palvelut, kuten ravintola, baari, sauna ja kuntokeskus. Asiakkaat arvostavat hotellin hyvää sijaintia, ystävällistä henkilökuntaa ja mukavia huoneita.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

– Bochum on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jossa rikollisuuden taso on keskimääräistä alhaisempi.
– Kaupungin keskusta-alueilla on kuitenkin suositeltavaa pitää huolta omasta turvallisuudestaan erityisesti ruuhka-aikaan ja yöllä.
– Bochumissa on hyvin organisoitu ja tehokas poliisivoima, joka huolehtii kaupungin turvallisuudesta.
– Bochumilla on myös monia valvontakameroita julkisilla alueilla, mikä voi edistää turvallisuuden tunnetta.

Palo- ja hätätilanteet

– Bochumissa on useita paloasemia sekä hätänumero (112), johon voi soittaa hätätilanteessa.
– Kaupungin paloasemat vastaavat nopeasti palo- ja pelastustehtäviin ja varmistavat asukkaiden ja vierailijoiden turvallisuuden.
– Bochumin asukkaat opetetaan hätätilanteiden varalle ala-asteella, ja kaupungissa järjestetään säännöllisesti paloturvallisuusteemaisia tapahtumia ja koulutuksia.

Terveyspalvelut

– Bochumissa on useita terveyskeskuksia ja sairaaloita, jotka tarjoavat laadukasta lääketieteellistä hoitoa sekä hätätilanteiden että pitkäaikaissairauksien hoitamiseen.
– Kaupungin terveyskeskuksissa voi hakeutua yleislääkärin vastaanotolle ilman ajanvarausta.
– Bochumin alueella on myös laaja valikoima erikoislääkäreitä, kuten hammaslääkäreitä, gynekologeja ja ortopedeja.
– Bochumissa on myös apteekkeja, joista voi ostaa resepti- ja itsehoitolääkkeitä. Apteekeissa on myös farmaseuttista henkilökuntaa, joka voi antaa neuvoja lääkkeiden käytössä ja terveyteen liittyvissä kysymyksissä.

Rannat ja vesistöt

Baldeneysee-järvi

Baldeneysee on suuri järvi, joka sijaitsee Bochumin kaupungin länsiosassa. Järvi tarjoaa erinomaiset puitteet ulkoiluun ja rentoutumiseen, sillä sen ympäristössä on useita rantoja, puistoalueita ja ulkoilureittejä. Järvi on myös suosittu paikka vesiliikunnalle, kuten purjehdukselle, melonnalle ja vesihiihdolle.

Kemnader See -järvi

Kemnader See on toinen suosittu järvi Bochumin alueella. Se sijaitsee kaupungin eteläosassa ja tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet ulkoiluun ja virkistykseen. Järven ympäristössä on useita uimarantoja, piknik-alueita, pyöräteitä ja kävelyreittejä. Kemnader See on myös suosittu paikka veneilyyn ja kalastukseen.

Grummer Teich -lampi

Grummer Teich on pienempi lampi Bochumin kaupungin alueella. Se sijaitsee kaupungin itäosassa ja tarjoaa rauhallisen ympäristön luonnonkauniissa maisemissa. Lammen rannoilla on viihtyisiä kävelypolkuja, joita pitkin voi nauttia hiljaisuudesta ja kauniista maisemista. Lammella voi myös kalastaa ja siellä järjestetään erilaisia luontotapahtumia.

Weitmarer Holz -metsä

Weitmarer Holz on suuri metsäalue, joka sijaitsee Bochumin kaupungin pohjoisosassa. Metsässä on useita lampia, jotka tarjoavat kauniita maisemia ja mahdollisuuksia rentoutumiseen. Metsässä on myös ulkoilureittejä ja polkuja, jotka sopivat kävelyyn, juoksuun ja pyöräilyyn. Lisäksi Weitmarer Holz -metsässä on suosittu ulkoilualue lapsiperheille, jossa on leikkipaikkoja ja piknik-alueita.

Yöelämä ja Viihde

Baarit ja klubit

Bochumissa on monia baareja ja klubihalleja, joissa voi nauttia yöelämästä. Esimerkiksi ”Bermuda3eck” alue on kuuluisa baarien keskittymä, jossa on tarjolla erilaisia juomapaikkoja ja iltaisin vilkasta menoa.

Elokuvateatterit

Bochumista löytyy useita elokuvateattereita, joissa voi nähdä sekä uusimpia elokuvia että klassikoita. Esimerkiksi ”Capitol Bochum” on suosittu elokuvateatteri keskustassa, joka tarjoaa laajan valikoiman erilaisia elokuvia.

Teatterit ja konsertit

Kaupungissa on myös teattereita ja konserttisaleja, joissa voi nauttia erilaisista esityksistä. Esimerkiksi ”Schauspielhaus Bochum” on suuri teatteri, jossa näytetään sekä draamaa että komediaa. ”RuhrCongress Bochum” taas on tunnettu konserttisali, jossa esiintyy eri musiikkityylejä.

Museot ja näyttelyt

Bochumista löytyy myös useita museoita ja näyttelytiloja, jotka tarjoavat näkemisen arvoisia kulttuurielämyksiä. Esimerkiksi ”Zeche Zollverein” on entinen hiilikaivos, josta on tehty museoalue, jossa voi tutustua alueen kaivoshistoriaan. ”Deutsches Bergbau-Museum” puolestaan on kaivosmuseo, jossa voi oppia lisää hiilikaivosteollisuuden historiasta.

Live-musiikki

Bochumissa voi myös nauttia live-musiikista eri klubeilla ja baareissa. Esimerkiksi ”Riff” on suosittu live-musiikkiklubi, jossa esiintyy usein erilaisia bändejä ja artisteja eri musiikkityyleistä. Lisäksi kaupungissa järjestetään säännöllisesti musiikkitapahtumia ja festivaaleja.

Luontokohteet Bochumissa

Wittener Bruch

Wittener Bruch on suosittu retkeilyalue Bochumissa. Se on suuri luonnonsuojelualue, jossa on metsiä, järviä ja soita. Alueella on hyvin merkityt polut, jotka sopivat kävelyyn, juoksuun ja pyöräilyyn. Wittener Bruch tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet lintujen tarkkailuun.

Bochumin kaupunkipuisto

Bochumin kaupunkipuisto on kaunis ja vihreä puisto keskellä kaupunkia. Puisto tarjoaa monia aktiivisen vapaa-ajanvieton mahdollisuuksia, kuten lenkkeilyreittejä, pyöräilyreittejä, leikkipaikkoja, puutarhoja ja piknikalueita. Puistosta löytyy myös kahviloita ja ravintoloita.

Zeissin tähtitorni

Zeissin tähtitorni on suosittu kohde Bochumissa. Se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tarkkailla tähtiä ja muita taivaankappaleita. Tähtitornista on myös upeat näkymät ympäröivään kaupunkiin. Tähtitorni järjestää myös opastettuja kierroksia ja erilaisia tapahtumia.

Bochumer Stadtpark

Bochumer Stadtpark on kaunis puisto, jossa on suuri järvi. Puisto tarjoaa monia ulkoilumahdollisuuksia, kuten kävelyreittejä, lenkkeilyreittejä, pyöräilyreittejä ja piknikalueita. Järvelle on mahdollista vuokrata soutuvene ja nauttia auringosta ja luonnosta.

Ruhrin radan varret

Ruhrin radan varret tarjoavat upeat mahdollisuudet luontoretkiin Bochumissa. Rautatierata kulkee vanhan rautatien jäljissä ja sen varrella on kaunis maisema. Alueella on hyvin merkityt patikointireitit, joita pitkin voi tutkia alueen luontoa. Matkailijat voivat nauttia kauniista näkymistä ja rauhallisesta ympäristöstä.

Bochumin kaupunkimetsä

Bochumin kaupunkimetsä on suuri metsäalue kaupungin lähistöllä. Metsä tarjoaa lukuisia polkuja, jotka sopivat patikointiin, lenkkeilyyn ja pyöräilyyn. Alueella on myös leirintäalueita, joissa voi viettää yön luonnon keskellä. Metsässä voi nauttia kauniista maisemista ja rauhallisesta ilmapiiristä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Bochumin tuomiokirkko (Bochumer Propsteikirche)

Bochumin tuomiokirkko, virallisesti tunnettu nimellä Bochumer Propsteikirche, sijaitsee kaupungin keskustassa. Kirkko on osa Bochumin piispakuntaa ja se on omistettu Pyhälle Gertrudikselle. Nykyinen goottilaistyylinen kirkko rakennettiin vuonna 1321 ja se on yksi tärkeimmistä uskonnollisista nähtävyyksistä Bochumissa. Kirkko on arkkitehtonisesti vaikuttava ja siellä voi vierailla sekä osallistua jumalanpalveluksiin.

Sankt Peter ja Paulin kirkko

Sankt Peter ja Paulin kirkko, usein kutsuttu myös Sankt Peterin kirkoksi, sijaitsee Bochumin kaupunginosassa nimeltä Wiemelhausen. Kirkko on peräisin 1400-luvulta ja se on loistava esimerkki goottilaisesta arkkitehtuurista. Kirkossa on kauniisti koristeltu sisätila, jossa on muun muassa veistoksia ja maalauksia. Sankt Peter ja Paulin kirkko on suosittu kohde historiasta ja uskonnosta kiinnostuneille vierailijoille.

Kirchplatzin kivikirkko

Kirchplatzin kivikirkko (Kunibertuskirche) on yksi Bochumin vanhimmista uskonnollisista rakennuksista. Se sijaitsee Bochumin kaupunginosassa nimeltä Querenburg. Kivikirkko on peräisin 1000-luvulta ja se on rakennettu romaanisessa tyyliin. Kirkko on pienikokoinen, mutta sillä on suuri historiallinen merkitys alueelle. Kirchplatzin kivikirkko on avoinna vierailijoille, jotka voivat ihastella sen historiallista arvoa sekä kauniita sisätiloja.

Historiallinen kaupungintalo (Altes Bochumer Rathaus)

Historiallinen kaupungintalo, viralliselta nimeltään Altes Bochumer Rathaus, on Bochumin kaupungin tärkein historiallinen rakennus. Rakennus sijaitsee Bochumin keskustassa ja se on peräisin 1400-luvulta. Alun perin se toimi kaupungin hallinnollisena keskuksena, mutta nykyään se toimii historiallisena nähtävyytenä ja tapahtumapaikkana. Rakennus on tyypillinen esimerkki saksalaisesta goottilaisesta arkkitehtuurista ja se on suosittu vierailupaikka matkailijoiden keskuudessa.

Kaivostorni (Malakowturm)

Kaivostorni, tunnetaan myös nimellä Malakowturm, on Bochumin tunnetuimpia historiallisia maamerkkejä. Torni sijaitsee Bochumin kaupunginosaassa nimeltä Ehrenfeld ja se on osa entistä Zeche Hannoverin hiilikaivosta. Rakennettu vuonna 1854, Malakowturm edustaa alueen kaivosteollisuuden historiaa. Torni on avoinna yleisölle, ja sieltä voi ihailla upeita näkymiä kaupunkiin ja ympäröivään maisemaan. Siellä voi myös oppia enemmän hiilikaivostoiminnasta Bochumissa.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Zeiss-Planeetan panoraama-alusta

Zeiss-Planeetan panoraama-alusta on Bochumin tärkeimpiä näköalapaikkoja. Se sijaitsee Bochumin keskustassa, Tiedekeskuksen läheisyydessä. Alustalta avautuu upea näkymä yli kaupungin ja ympäröivän alueen. Se on erityisen suosittu nähtävyys auringonlaskun aikaan.

Bochumin kaivospanoraama

Bochumin kaivospanoraama on entinen hiilikaivosta esittävä museoalue, joka tarjoaa vierailijoille upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivään luontoon. Panoraamaan kuuluu myös suuri kesäterassi, jossa vierailijat voivat nauttia maisemista ja rentoutua.

Turmbergin näköalapaikka

Turmbergin näköalapaikka sijaitsee Bochumin eteläosissa ja tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin ja ympäröivän maaseudun. Paikka on erityisen suosittu ulkoilijoiden keskuudessa, ja siellä on myös pieni kahvila, josta voi ostaa virvokkeita ja pientä purtavaa.

PanoraamaPyhän Yrjänän kirkon tornista

Pyhän Yrjänän kirkko sijaitsee Bochumin keskustassa ja sen tornista avautuu upea panoraamanäkymä yli kaupungin. Vierailijat voivat kiivetä torniin ihailemaan maisemaa ja samalla tutustua kirkon historiaan ja arkkitehtuuriin.

Lottentalin näköalapaikka

Lottentalin näköalapaikka sijaitsee Bochumin lounaisosissa ja tarjoaa näkymän kaupungin ja ympäröivän vihreän alueen yli. Paikka on suosittu lenkkeilijöiden ja ulkoilijoiden keskuudessa, ja sieltä löytyy myös pieni kahvila, jossa voi nauttia virvokkeita ja pientä purtavaa.Kohteen sijainti maa on Saksa.

Jätä kommentti