Halvat lennot Bologna

Nähtävyydet ja kohteet

Piazza Maggiore

Piazza Maggiore on Bolognan keskusaukio, joka sijaitsee kaupungin historiallisessa keskustassa. Aukiolla voi ihailla upeita arkkitehtonisia mestariteoksia, kuten Basilica di San Petronio -kirkkoa ja Palazzo dei Notai -rakennusta. Tämä vilkas aukio on myös suosittu kohtaamispaikka ja siellä järjestetään usein erilaisia tapahtumia.

Neitsyt Marian Pyhä Katedraali

Neitsyt Marian Pyhä Katedraali, tai Duomo di Bologna, on kaupungin suurin kirkko. Se sijaitsee Piazza Maggioren läheisyydessä. Kirkon upea fasadi on peräisin 1700-luvulta, ja sisätiloissa voi ihailla kauniita freskoja ja veistoksia. Katedraalin torni tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin.

Twonensinen torni

Asinelli- ja Garisenda-tornit, jotka tunnetaan yhteisnimellä Torri degli Asinelli e Garisenda, ovat keskiaikaisia tornitaloja Bolognan keskustassa. Asinelli-torni on korkeampi ja se on avoin yleisölle kiipeämistä varten. Tornin huipulta avautuu upea näköala kaupungin yli.

San Luca -pyhäkkö

San Luca -pyhäkkö on kuuluisa maamerkki Bolognassa. Se sijaitsee kukkulalla kaupungin ulkopuolella ja sinne pääsee kiipeämään perinteistä 666 portaan reittiä pitkin. Pyhäkkö on omistettu Neitsyt Marian kuvaa esittävälle pyhälle kuvapatsaalle. Paikka on suosittu kävelijöiden ja pyhiinvaeltajien keskuudessa.

Pinacoteca Nazionale di Bologna

Pinacoteca Nazionale di Bologna on kuuluisa taidemuseo Bolognan keskustassa. Museossa on laaja kokoelma italialaista taidetta keskiajalta nykypäivään asti. Voit ihailla teoksia kuuluisilta taiteilijoilta, kuten Raffael, Tiziano ja Carracci. Museossa on myös vaihtuvia näyttelyitä.

Università di Bologna

Università di Bologna on yksi vanhimmista yliopistoista maailmassa, perustettu jo vuonna 1088. Yliopistokampukset sijaitsevat eri puolilla kaupunkia ja niissä voi ihailla kauniita historiallisia rakennuksia. Yliopisto on myös suosittu opiskelijoiden kohtaamispaikka ja siellä järjestetään usein erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

Museo della Storia di Bologna

Museo della Storia di Bologna on kaupungin historiaan keskittynyt museo. Museossa on näyttelyitä ja esineistöä, jotka kertovat Bolognan menneisyydestä ja kaupungin kehityksestä vuosien varrella. Voit oppia lisää Bolognan arkkitehtuurista, kulttuurista ja historiasta tässä mielenkiintoisessa museossa.

Kulttuuri ja Historia

Historia

Bologna on yksi Italian vanhimmista kaupungeista, jonka historia ulottuu yli 1000 vuoden taakse. Kaupunki perustettiin 500-luvulla eaa. ja se nousi merkittäväksi roomalaisen valtakunnan aikana. Bologna oli keskiajalla tärkeä kauppakaupunki ja se oli myös koti maailman vanhimmalle yliopistolle, joka perustettiin 1088. Kaupunki on ollut myös keskeisessä asemassa Italian poliittisessa ja kulttuurisessa historiassa.

Kulttuuri ja taide

Bologna on tunnettu rikkaasta kulttuuriperinnöstään ja taiteestaan. Kaupungissa on useita museoita ja historiallisia monumentteja, kuten San Petronio -katedraali, joka on Euroopan viidenneksi suurin kirkko. Bolognan ydinkeskustasta löytyy myös lukuisia keskiaikaisia torneja, kuten Asinelli- ja Garisenda-tornit, jotka ovat kaupungin tunnusmerkkejä.

Ruokakulttuuri

Bologna tunnetaan myös herkullisesta ruokakulttuuristaan. Kaupunki on erityisesti kuuluisa pastaruokien, kuten spaghetin ja tortellinin, kotipaikkana. Bolognalaisessa keittiössä korostuvat tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet, ja perinteiset reseptit ovat periytyneet sukupolvelta toiselle. Bologna onkin erinomainen paikka maistella aitoa italialaista ruokaa ja kokea paikallinen ruokakulttuuri.

Festivaalit ja tapahtumat

Bologna on vilkas tapahtumien ja festivaalien kaupunki. Yksi merkittävimmistä festivaaleista on Bolognan kesäfestivaali, joka järjestetään heinä-elokuussa. Festivaali tarjoaa monipuolista kulttuuriohjelmaa, kuten teatteriesityksiä, konsertteja ja taidenäyttelyitä. Lisäksi kaupungissa järjestetään vuosittain myös lukuisia muita tapahtumia, kuten elokuvafestivaaleja ja musiikkikonsertteja.

Ruokailu ja Ravintolat

Bolognan ruokakulttuuri

Bolognan ruokakulttuuri on tunnettu italialaisen keittiön herkullisuudesta ja laadukkaista raaka-aineista. Tämä Emilia-Romagnan alueen pääkaupunki on erityisen tunnettu pastastaan, lihastaan, juustoistaan ja leivonnaisistaan.

Tavernat ja osteriat

Bolognassa on monia perinteisiä tavernoita ja osterioita, jotka tarjoavat paikallista ruokaa ja tunnelmaa. Tavernat ovat usein rennompia ja niistä voi löytää esimerkiksi erilaisia pasteja ja liharuokia. Osteriat puolestaan keskittyvät yleensä meren antimien tarjoiluun.

Trattoriat

Trattoriat ovat tyypillisiä italialaisia ravintoloita, joissa tarjoillaan kotiruokaa. Bolognassa trattoriat ovat erityisen suosittuja, sillä ne tarjoavat aitoja bolognalaisia ruokia, kuten ragua ja freskestä valmistettua pastaa.

Parmesan juuston maistelu

Bolognassa voi osallistua erilaisille juuston maistelukierroksille, joissa pääsee tutustumaan italialaiseen juustokulttuuriin ja erityisesti kuuluisaan Parmesan-juustoon. Maistelukierroksilla pääsee näkemään juuston valmistusta ja maistelemaan eri ikäisiä juustoja.

Gelateriat

Italialaisen jälkiruoan kuningas, gelato, löytyy Bolognasta lukuisista gelaterioista. Gelatot ovat italialaista jäätelöä, joka on usein valmistettu tuoreista raaka-aineista ja tarjotaan monissa eri mauissa. Bolognassa on myös perinteisiä gelateria artigianale -liikkeitä, jotka valmistavat itse omaa gelatoa.

Markkinat

Bolognan vilkas markkinakulttuuri tarjoaa paikallisia tuotteita ja ruokaherkkuja. Piazza Maggiorella sijaitseva Mercato di Mezzo on yksi kaupungin suosituimmista markkinoista, ja sieltä voi löytää erilaisia tuoreita raaka-aineita, kuten kalaa, lihaa, leipää ja vihanneksia.

Bolognese-kastike

Bolognese-kastike, tai ragu alla bolognese, on maailmankuulu pastakastike, joka on peräisin Bolognasta. Tämä usein lihaisa ja tomaattinen kastike tarjoillaan yleensä tagliatelle-pastan kanssa. Bolognassa voi maistaa autenttista bolognesekastiketta useissa ravintoloissa ja trattorioissa.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

1. Kulttuurikohteet

Bolognassa on runsaasti kulttuurikohteita, kuten historiallisia kirkkoja ja rakennuksia. Esimerkiksi Basilica di San Petronio on suuri ja vaikuttava kirkko, joka tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Myös Piazza Maggiore on suosittu paikka, jossa voi ihailla kaunista arkkitehtuuria ja nauttia kaupunkielämästä.

2. Taidegalleriat

Bolognassa on useita taidegallerioita, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua paikalliseen ja kansainväliseen taiteeseen. Esimerkiksi Pinacoteca Nazionale di Bologna on merkittävä museo, jossa voi nähdä laajan kokoelman italialaista taidetta. Galleria d’Arte Moderna di Bologna puolestaan keskittyy moderniin taiteeseen.

3. Ravintolat ja kahvilat

Bologna on tunnettu herkullisesta ruoastaan, ja kaupungissa on lukuisia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista erikoisuuksista. Esimerkiksi trattoriat tarjoavat perinteisiä italialaisia ruokia, kuten pastaa ja pizzaa. Lisäksi kaupungissa on paljon kahviloita, joissa voi nauttia aitoa italialaista espressoa.

4. Ostosmahdollisuudet

Bolognassa on laaja valikoima ostosmahdollisuuksia erilaisiin tarpeisiin. Kaupunki tarjoaa sekä paikallisia putiikkeja että kansainvälisiä ketjuliikkeitä. Esimerkiksi Via dell’Indipendenza on suosittu ostoskatu, jossa voi shoppailla muotiliikkeissä ja löytää trendikkäitä vaatteita. Myös Mercato delle Erbe on mielenkiintoinen paikka, jossa voi tutustua paikallisiin ruokatuotteisiin.

5. Ulkoilualueet ja puistot

Bologna tarjoaa myös mahdollisuuksia ulkoiluun ja rentoutumiseen luonnon keskellä. Esimerkiksi Villa Ghigi on suuri puistoalue, jossa voi nauttia kauniista luonnosta ja kävellä pitkin polkuja. Myös Parco della Montagnola on suosittu ulkoilualue, jossa voi rentoutua viheralueilla ja jopa osallistua ulkoilmatapahtumiin.

6. Teatterit ja musiikkiesitykset

Bolognassa on monia teattereita ja konserttisaleja, jotka tarjoavat laadukkaita musiikki- ja teatteriesityksiä. Esimerkiksi Teatro Comunale di Bologna on merkittävä oopperatalo, jossa voi nauttia upeista oopperaesityksistä. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia konsertteja ja musiikkitapahtumia ympäri vuoden.

7. Urheilumahdollisuudet

Bolognassa on mahdollista harrastaa erilaisia urheilulajeja ja osallistua aktiiviseen vapaa-ajan toimintaan. Kaupungissa on useita kuntokeskuksia, joissa voi harjoittaa kuntosalilla tai osallistua ryhmäliikuntatunneille. Lisäksi kaupungissa on urheilukenttiä ja -saleja, joissa voi harrastaa erilaisia lajeja, kuten jalkapalloa, koripalloa ja tennistä.

Suositut hotellit Bolognassa:

1. Grand Hotel Majestic ”Gia Baglioni”

Grand Hotel Majestic ”Gia Baglioni” on ylellinen hotelli, joka sijaitsee historiallisessa keskustassa. Hotelli tarjoaa tyylikkäitä huoneita, joissa on korkeatasoinen sisustus ja moderneja mukavuuksia. Lisäksi hotellissa on gourmet-ravintola, kattoterassi ja spa-alue.

2. Hotel Corona d’Oro

Hotel Corona d’Oro sijaitsee lähellä Piazza Maggiorea ja tarjoaa viihtyisät huoneet, joissa on perinteinen sisustus ja nykyaikaiset mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola, jossa tarjoillaan paikallisia ruokia ja laaja valikoima viinejä.

3. Hotel Metropolitan

Hotel Metropolitan sijaitsee lähellä Bolognan päärautatieasemaa ja tarjoaa tilavia ja moderneja huoneita sekä monipuoliset palvelut. Hotellin ravintolassa voi nauttia italialaisia ​​herkkuja ja baarissa rentoutua juoman äärellä.

4. Hotel Touring

Hotel Touring sijaitsee keskeisellä paikalla Bolognan historiallisessa keskustassa ja tarjoaa viihtyisiä ja modernisti sisustettuja huoneita. Hotellissa on myös kattoterassi, josta avautuu näköala kaupungin kattojen ylle.

5. Al Cappello Rosso

Al Cappello Rosso on viehättävä hotelli, joka on tunnettu ainutlaatuisesta sisustuksestaan. Hotelli tarjoaa tyylikkäitä ja mukavia huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi-yhteys. Hotellin ravintola tarjoilee perinteisiä italialaisia ​​ruokia.

6. Hotel Internazionale

Hotel Internazionale sijaitsee historiallisessa keskustassa kauniilla Artonin aukiolla. Hotelli tarjoaa moderneja huoneita, joissa on taulu-tv ja ilmainen Wi-Fi. Hotellissa on myös baari, jossa voi rentoutua juoman äärellä.

7. Savhotel

Savhotel sijaitsee Bolognan liikealueella ja tarjoaa modernit huoneet ja monipuoliset palvelut. Hotellissa on kuntokeskus ja ravintola, jossa on tarjolla italialaisia ​​ja kansainvälisiä ruokia.

8. Hotel Il Guercino

Hotel Il Guercino sijaitsee lähellä Bolognan päärautatieasemaa, ja se tarjoaa tilavia ja valoisia huoneita. Hotellin vieressä on viehättävä puutarha, ja hotellilla on myös baari, jossa voi nauttia juomia.

9. Hotel Porta San Mamolo

Hotel Porta San Mamolo sijaitsee rauhallisella alueella Bolognan historiallisessa keskustassa. Hotelli tarjoaa tyylikkäitä huoneita ja aamiaishuoneessa tarjoillaan joka aamu buffetaamiainen.

10. Art Hotel Commercianti

Art Hotel Commercianti sijaitsee Piazza Maggioren läheisyydessä ja tarjoaa tyylikkäitä ja yksilöllisesti sisustettuja huoneita. Hotellin ravintola tarjoaa perinteisiä italialaisia ​​ruokia, ja hotellilla on myös kattoterassi, jossa voi ihailla kaupungin näkymiä.

Turvallisuus ja terveys Bolognassa

Kriminaliteetti Bolognassa

Bologna on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta kuten missä tahansa suurkaupungissa, kriminaliteetti on mahdollista. Pysyäksesi turvassa, suositellaan varaamaan tavaroitaan huolellisesti, pitämään silmänsä auki suurilla ihmismassoilla ja välttämään pimeitä ja syrjäisiä alueita. On myös hyvä idea olla tietoinen taskuvarkaista ja pitää arvoesineet piilossa. Jos kohtaat hätätilanteen, soita hätänumeroon 112.

Lääketieteellinen apu Bolognassa

Bologna tarjoaa laadukasta terveydenhuoltoa ja useita julkisia sairaaloita, klinikoita ja apteekkeja. Varmistaaksesi terveytesi, suositellaan hankkimaan matkavakuutus ennen matkaa ja tutustumaan sen kattavuuteen. Jos tarvitset kiireellistä lääketieteellistä apua, soita hätänumeroon 112.

Sairaalat ja lääkäriasemat Bolognassa

Bolognassa on useita julkisia sairaaloita ja lääkäriasemia, jotka tarjoavat monipuolista lääketieteellistä apua. Jotkut tunnetuimmista sairaaloista Bolognassa ovat: Ospedale Maggiore di Bologna, Policlinico Sant’Orsola-Malpighi ja Ospedale Bellaria. Näihin sairaaloihin ja lääkäriasemiin voi hakeutua tavanomaisempia terveydellisiä ongelmia varten.

Terveysturvallisuus Bolognassa

Bolognassa on yleisesti ottaen hyvä terveysturvallisuus. Kaupunki noudattaa Italian terveydenhuoltoviranomaisten määräyksiä ja standardeja. Vesi on juomakelpoista, ja hygieniatasot ravintoloissa ja muissa julkisissa tiloissa ovat yleisesti korkealla tasolla. On silti aina hyvä noudattaa hyviä hygienia- ja turvallisuuskäytäntöjä, kuten pesemään kätensä säännöllisesti ja varmistamaan, että ruoka on kunnolla valmistettu.

Matkustusturvallisuus Bolognassa

Bologna on turvallinen matkustuskohde, mutta matkailijoita kehotetaan käyttämään yleistä varovaisuutta, etenkin ruuhka-aikoina ja vilkkaissa turistialueilla. On hyvä säilyttää arvotavaroita huolellisesti, pitää matkatavarat silmällä ja välttää huomiota herättäviä käyttäytymismalleja. Matkustajia kehotetaan myös pysymään ilmoitettujen reittien ja turistialueiden sisällä sekä seuraamaan paikallisia matkustusohjeita.

Rannat ja Vesistöt

Po-joen rantaviivat

Bologna sijaitsee Po-joen varrella, mutta kaupungissa itsessään ei ole suoraan rantoja, joilla voisi uida tai aurinkoa ottaa. Po-joen rantaviivat tarjoavat kuitenkin kauniita maisemia ja mahdollisuuden rentoutua puistonpenkeillä tai kävellä rannalla.

Lähistön järvet

Bolognan lähistöllä sijaitsee useita järviä, joissa voi nauttia vesistön läheisyydestä ja kauniista ympäristöstä. Lähimmät järvet ovat Trasimeno-järvi Umbriassa ja Gardajärvi, joka on yksi Italian suurimmista järvistä ja tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja, kuten veneilyä, uintia ja patikointia.

Ligurianmeren rannat

Vaikka Bologna ei sijaitse meren rannalla, Ligurianmeren rannat ovat kohtuullisen matkan päässä ja tarjoavat mahdollisuuden nauttia Välimeren kirkkaista vesistä ja hiekkarannoista. Lähimmät Ligurianmeren rannat ovat noin 2-3 tunnin ajomatkan päässä Bolognasta.

Uima-altaat ja kylpylät

Bolognassa on useita uima-altaita ja kylpylöitä, joista voi nauttia vedestä ja rentoutua. Monet hotellit ja virkistyskeskukset tarjoavat uima-altaiden ja kylpylöiden käyttömahdollisuuden niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoillekin. Näissä tiloissa voi viettää päivää allasalueella, löylytellä saunassa tai nauttia erilaisista hieronnoista ja hemmotteluhoitoista.

Pääotsikko: Yöelämä ja viihde

Klubit ja baarit

Bolognassa on vilkas yöelämä ja kaupungista löytyy monia klubeja ja baareja eri musiikkimakuja varten. Esimerkiksi Link Bologna on suosittu yökerho, jossa järjestetään usein live-keikkoja. Bolognan yliopiston opiskelijat suuntaavat usein Ötte Bariin, joka tarjoaa opiskelija-alennuksia juomista. Lisäksi keskustassa sijaitsee monia viihtyisiä baareja, kuten Osteria del Sole, jossa voi nauttia viinistä ja paikallisista herkuista.

Suositut musiikkitapahtumat

Bolognassa järjestetään myös erilaisia musiikkitapahtumia ympäri vuoden. Esimerkiksi Bologna Festival on klassisen musiikin festivaali, jossa esiintyy kansainvälisesti tunnettuja taiteilijoita. Lisäksi Bolognan Jazz Festival tarjoaa jazzmusiikin ystäville monipuolista ohjelmaa eri puolilla kaupunkia.

Teatteri ja esitystaide

Teatteri ja esitystaide ovat myös suosittuja viihdemuotoja Bolognassa. Kaupungissa on useita teattereita, kuten Teatro Comunale di Bologna, jossa voi nauttia oopperasta ja klassisesta musiikista. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia esitystaiteen tapahtumia, kuten tanssiesityksiä ja teatterinäytöksiä.

Elokuvateatterit

Bolognassa on useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia erilaisista elokuvista. Esimerkiksi Cinema Lumière esittää pääasiassa arthouse-elokuvia ja järjestää myös elokuvafestivaaleja, kuten Il Cinema Ritrovato, joka keskittyy vanhoihin elokuviin. Lisäksi kaupungissa on monia muita elokuvateattereita, jotka tarjoavat laajan valikoiman erilaisia elokuvia.

Ravintolat ja ruokailu

Bologna tunnetaan myös herkullisesta ruoastaan, ja kaupungissa on lukuisia ravintoloita ja ruokapaikkoja eri makumieltymyksille. Esimerkiksi Via del Pratello -katu on kuuluisa sen baareista ja ravintoloista, joissa voi maistella paikallisia erikoisuuksia, kuten tortellineja ja lasagnea. Lisäksi Bologna on tunnettu myös gelatoistaan ja kaupungista löytyy useita jäätelöbaareja, jotka tarjoavat herkullisia jäätelöä eri makuvaihtoehtoja.

Kulttuuritapahtumat

Bolognassa järjestetään myös monia kulttuuritapahtumia, kuten taidenäyttelyitä ja museokierroksia. Esimerkiksi Bolognan kaupunginmuseo tarjoaa monipuolisen kokoelman taide- ja historiakohteita. Lisäksi kaupungin historiallisessa keskustassa järjestetään vuosittain Palio del Daino -juhla, joka on perinteinen historiallinen tapahtuma, jossa kaupunginosat kilpailevat keskenään erilaisissa tehtävissä ja kisoissa.

Luontokohteet ja retkeily Bolognassa

1. Appenniinien vuoristo

Bologna sijaitsee lähellä Appenniinien vuorijonoa, joka tarjoaa upeita luontokohteita ja retkeilymahdollisuuksia. Vuoristoalueella on useita luonnonpuistoja ja kansallispuistoja, kuten Corno alle Scale -luonnonpuisto ja Monte Sole -kansallispuisto. Retkeilijät voivat nauttia upeista näköaloista, patikoida luontopoluilla ja tutkia alueen monipuolista eläimistöä ja kasvistoa.

2. Parco Regionale dei Gessi Bolognesi e Calanchi dell’Abbadessa

Parco Regionale dei Gessi Bolognesi e Calanchi dell’Abbadessa on suosittu retkeilyalue Bolognan lähellä. Alueella on kalkkikivimuodostelmia, jyrkänteitä ja luolia. Retkeilijät voivat tutustua luonnon kauneuteen patikoimalla monilla reiteillä, kuten Gessi Trail, Calanchi Trail ja Luolien polut.

3. Parco di Villa Ghigi

Bolognassa sijaitseva Parco di Villa Ghigi on kaunis puistoalue, joka tarjoaa puitteet retkeilyyn ja ulkoiluun. Puistossa on kävelyreittejä, viheralueita ja näköalapaikkoja, joista voi ihailla Bolognan kaupunkia. Lisäksi puistossa on leikkipaikkoja, piknikalueita ja kahviloita.

4. Parco dei Cedri

Parco dei Cedri on suosittu luontokohde Bolognan lähellä. Se on kaunis puistoalue, jossa on vanhoja setripuita ja vehreitä niittyjä. Puisto tarjoaa mahdollisuuden rentouttaviin kävelyihin ja piknikille kauniissa ympäristössä.

5. Suvantojärvestä Made in Bo

Suvantojärvestä Made in Bo on vihreä keidas Bolognan läheisyydessä. Järvi tarjoaa mahdollisuuden kalastukseen, melontaan ja muuhun vesitoimintaan. Alueella on myös pyöräilyreittejä ja kävelyteitä, joita pitkin voi tutustua ympäröivään luontoon.

6. Parco della Chiusa

Parco della Chiusa on puistoalue Bolognan eteläpuolella Reno-joen varrella. Puistossa on kävelyreittejä, viheralueita ja jokimaisemaa. Alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja, kuten ulkoilmatapahtumia ja konsertteja.

7. Monte Adone

Monte Adone on Bolognan lähellä sijaitseva vuori, joka tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin ja ympäröivään maaseutuun. Vuorella on patikointireittejä, joita pitkin voi tutustua alueen luontoon ja nauttia ulkoilusta.

8. Parco Cavaioni

Parco Cavaioni on suuri puistoalue Bolognassa, jossa on kävelyreittejä, viheralueita ja metsämaisemaa. Puistossa voi paeta kaupungin kiirettä ja nauttia luonnon rauhasta. Alue sopii hyvin kävelyretkille ja ulkoiluun.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Bolognassa

Basilica di San Petronio

Basilica di San Petronio on Bolognan suurin kirkko, joka sijaitsee Piazza Maggiorella. Se on yksi kaupungin tärkeimmistä uskonnollisista nähtävyyksistä ja sen rakentaminen aloitettiin 1300-luvulla. Kirkossa on upea goottilaistyylinen arkkitehtuuri ja sen sisäpuolella voi ihailla muun muassa maalauksia ja veistoksia.

Basilica di Santo Stefano

Basilica di Santo Stefano, tai Seven Churches -kirkot, koostuu seitsemästä eri kirkosta ja kapellista, jotka ovat yhteydessä toisiinsa. Näitä rakennuksia pidetään Bolognan vanhimpina uskonnollisina rakennuksina ja ne tarjoavat mielenkiintoisen kierroksen historiallisessa ympäristössä.

Sanctuary of the Madonna di San Luca

Sanctuary of the Madonna di San Luca on uskonnollinen pyhäkkö, joka sijaitsee kukkulalla kaupungin ulkopuolella. Tähän pyhäkköön kuuluu kirkko, joka on omistettu Neitsyt Marialle, sekä pitkä kävelytie, ”portico”, joka johtaa pyhäkköön. Tämä kävelytie on suosittu paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin.

San Pietro Cathedral

San Pietro Cathedral on yksi Bolognan merkittävimmistä historiallisista uskonnollisista rakennuksista. Se sijaitsee Via Indipendenza -kadulla ja sen alkuperäinen rakentaminen alkoi jo 1100-luvulla. Katedraalissa voi ihailla upeita taideteoksia ja sen ulkopuolta koristaa kaksi suurta tornia.

Archiginnasio of Bologna

Archiginnasio of Bologna on entinen yliopistorakennus, joka toimi aiemmin Bolognan yliopiston opetuspaikkana. Se on arvostettu historiallinen rakennus ja sisältää nykyään useita museoita ja kirjastoja. Rakennukseen kuuluu myös upea anatominen teatteri, joka on avoin yleisölle.

Palazzo dell’Archiginnasio

Palazzo dell’Archiginnasio on toinen merkittävä historiallinen rakennus Bolognassa. Se sijaitsee vanhankaupungin keskustassa ja toimi aiemmin yliopiston päämajana. Rakennuksessa voi vierailla ja tutustua sen kauniisiin saleihin sekä historiallisiin kirjastoihin.

Towers of Bologna

Bolognan tornit ovat keskeinen osa kaupungin maisemaa ja historiallista arkkitehtuuria. Monet näistä tornista rakennettiin keskiajalla ja niitä käytettiin puolustustarkoituksiin. Kaksi tunnetuinta tornia ovat Asinelli-torni ja Garisenda-torni, jotka molemmat ovat avoinna yleisölle ja tarjoavat upeat näkymät kaupungin yli.

Kaupungin panoraama- ja näköalapaikat

1. Asinelliin ja Garisendan torneihin

Asinellin ja Garisendan tornit sijaitsevat Bolognan keskustassa Piazza di Portassa. Ne ovat keskiaikaisia tornirakennuksia, jotka tarjoavat upean näköalan kaupungin yli. Asinellin torni on korkeampi ja sitä voi kiivetä ylös pitkin rappusia. Garisendan tornin huippu on suljettu yleisöltä, mutta sen juurella voi ihailla sen vaikuttavaa arkkitehtuuria.

2. San Micheleen basilika

San Micheleen basilika sijaitsee Bolognan kukkulalla, josta avautuu näkymä kaupungin yli. Basilikan vierestä voi käydä ihailemassa kaupungin historiallista keskustaa ja sen punatiilikattoja.

3. San Pietron katedraalin torni

San Pietron katedraalin torni tarjoaa upean näköalan Bolognan yli. Torniin kiivetessä voi ihailla kaupungin kattoja sekä kauempana sijaitsevia maisemia.

4. Santuariossa di San Luca

Santuariossa di San Luca sijaitseva Pyhän Marian kirkko Bolognan kukkulalla tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli. Kirkon vieressä kulkee pitkä porttikäytävä, Portico di San Luca, jonka varrella voi ihailla maisemia kaupungin suuntaan.

5. Bolognan kattokierrokset

Bolognassa järjestetään myös kattokierroksia, joilla pääsee tutustumaan kaupungin kattoihin ja nauttimaan upeista näköaloista. Kierroksilla voi ihailla Bolognan historiallista keskustaa eri näkökulmista ja oppia samalla kaupungin historiasta ja arkkitehtuurista.Kohteen sijainti maa on Italia.

Jätä kommentti