Halvat lennot Brașov

Nähtävyydet ja kohteet

Neuvostokenraali Ivan Petrov -sotamuistomerkki

Neuvostokenraali Ivan Petrov -sotamuistomerkki on Brasovin kaupungissa sijaitseva muistomerkki, joka kunnioittaa Romanian toisen maailmansodan aikaista taistelua. Muistomerkki on omistettu neuvostokenraali Ivan Petroville, joka johti joukkojaan alueen vapauttamisessa natsi-Saksan miehityksestä. Muistomerkki koostuu suuresta pronssisesta patsaasta, joka kuvaa Petrovia. Se sijaitsee kauniilla paikalla, josta avautuu näkymä kaupungille.

Niagara Fallsin vesiputous

Niagara Fallsin vesiputous on kuuluisa luonnonilmiö Brasovin kaupungin lähellä sijaitsevassa Karpatien vuoristossa. Vesiputous on yksi Euroopan suurimmista ja se hurmaa vierailijat kauniilla näkymillään. Vierailijat voivat ihailla vesiputousta useista näköalapaikoista ja patikoida sen ympäristössä. Lisäksi putouksen läheisyydessä on retkeilyreittejä ja luonnonkauniita maisemia.

Black Church -kirkko

Black Church on Brasovin kaupungin keskustassa sijaitseva goottilaistyylinen kirkko. Kirkko on yksi Transilvanian suurimmista gotiikan aikana rakennetuista kirkoista ja se tunnetaan nimellä ”Black Church” sen mustasta ulkoasusta johtuen. Kirkossa on myös suuri urut, jotka ovat Unkarin suurimmat. Vierailijat voivat tutustua kirkkoon ja ihailla sen upeaa arkkitehtuuria.

Brasovin linna

Brasovin linna, jota kutsutaan myös nimellä ”Musta linna”, on keskiaikainen linnoitus Brasovin kaupungin lähellä. Linna rakennettiin 1300-luvulla ja se toimi strategisena puolustusasemana. Nykyään linna toimii museona, joka esittelee alueen historiaa ja kulttuuria. Vierailijat voivat kiertää linnaa, tutustua näyttelyihin ja nauttia upeista näkymistä ympäröivään maisemaan.

Brasovin vanhakaupunki

Brasovin vanhakaupunki on viehättävä alue kaupungin keskustassa, joka on täynnä historiallisia rakennuksia, kapeita katuja ja viihtyisiä kahviloita. Vanhakaupunki tunnetaan myös nimellä ”Schei” ja siellä sijaitsee monia suosittuja nähtävyyksiä, kuten Musta kirkko, Raatihuoneentori ja Pyhän Nikolauksen kirkko. Alueella voi kävellä ja tutustua paikalliseen kulttuuriin ja arkkitehtuuriin.

Kulttuuri ja Historia

Brașovin historia

Brașov on Romanian Transilvanian alueella sijaitseva kaupunki, joka on perustettu keskiajalla. Kaupungin historia voidaan jäljittää 1200-luvulle, jolloin saksalaiset siirtolaiset asettuivat alueelle ja perustivat siirtokuntansa. Kaupunki kehittyi nopeasti ja sai tärkeän aseman kauppakeskuksena.

Brașovin mustavaaleerien vahvistukset

Brașovin mustavaaleerit eli Reformaation uskonpuhdistajat saivat vahvistukset 1500-luvun alussa. He toivat mukanaan uusia ajatuksia ja uskomuksia, joilla oli merkittävä vaikutus kaupungin kehitykseen ja kulttuuriin. Mustavaaleerit edistivät kirjallisuutta, tiedettä ja taiteita.

Vanha kaupunki (Centrul Vechi)

Brașovin vanha kaupunki, jota kutsutaan myös Centrul Vechiksi, on historiallinen alue, joka on säilyttänyt keskiaikaisen ilmeensä. Kaupungin keskusaukiolla sijaitsevat Musta Kirkko, joka on yksi Euroopan suurimmista goottilaisista kirkoista, sekä Brașovin kaupungintalo. Alueella on myös kauniita vanhoja rakennuksia ja keskiaikaisia kujia.

Brașovin mustan kirkon museo

Musta Kirkko on yksi Brașovin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Kirkko sai nimensä tulipalosta, joka mustasi sen ulkoseinät. Kirkon sisäpuolella sijaitsee museo, jossa voi tutustua kaupungin historiaan ja kirkon arkkitehtuuriin. Museossa on myös näyttelyitä, jotka esittelevät alueen kulttuuria ja taiteita.

Brașovin Neitsyt Marian tuomiokirkko

Brașovin Neitsyt Marian tuomiokirkko on toinen merkittävä kirkko kaupungissa. Se on rakennettu 1300-luvulla ja se edustaa pääosin gotiikkaa, mutta siinä on myös renessanssivaikutteita. Kirkon sisätiloissa on kauniita freskoja ja alttarimaalauksia.

Brașovin mustavaaleerimuseo

Brașovin mustavaaleerimuseo sijaitsee vanhan kaupungin alueella. Se esittelee kaupungin uskonpuhdistuksen aikakautta sekä mustavaaleerien vaikutusta kaupungin kulttuuriin ja historiaan. Museossa on esillä arvokkaita taide-esineitä, kirjoja ja asiakirjoja.

Brașovin linnake

Brașovin linnake, joka tunnetaan myös nimellä Brașovan linna, on keskiaikainen linnoitus, joka sijaitsee kaupungin kukkulalla. Se rakennettiin alun perin 1300-luvulla, ja sitä on laajennettu ja muokattu useita kertoja sen jälkeen. Nykyään linnake toimii museona ja näyttelyalueena, jossa voi tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin.

Brașovin mustasaaren kaupunginosa

Brașovin mustasaaren kaupunginosa, joka tunnetaan myös nimellä Șchei, on historiallinen alue kaupungissa. Alueella asui aikoinaan enimmäkseen Romanian ortodoksisia asukkaita, ja sillä oli tärkeä rooli Romanian kulttuurin, uskonnon ja koulutuksen säilyttämisessä. Mustasaaren kapeat kadut ja värikkäät talot tarjoavat viehättävän näkymän kaupunkiin.

Ruokailu ja Ravintolat

Perinteinen romaanialainen ruoka

Brașovissa on lukuisia ravintoloita, jotka tarjoavat perinteistä romaanialaista ruokaa. Näissä ravintoloissa voit kokea aitoja romanialaisia makuja, kuten sarmale (kaaliin käärittyjä lihapullia), mămăligă (maissipuuroa) ja mititei (grillattua makkaraa). Suositeltavia ravintoloita, jotka tarjoavat perinteisiä romanialaisia ruokia, ovat esimerkiksi Sergiana ja Roata.

Kansainvälinen keittiö

Brașovissa on myös laaja valikoima ravintoloita, jotka tarjoavat kansainvälistä ruokaa eri maista. Voit nauttia italialaisia ​​pizzoja, kiinalaisia ​​noutoruokia, meksikolaisia ​​tacoja ja paljon muuta. Monissa näistä ravintoloista on englanninkieliset ruokalistat, joten tilaaminen on helppoa vaikka et osaisikaan romaania. Suositeltavia kansainvälisiä ravintoloita Brasovissa ovat esimerkiksi Bella Musica ja Restaurant Dei Frati.

Pikaruokaa ja kahviloita

Jos haluat nopeita ja edullisia ruokavaihtoehtoja, Brasov tarjoaa myös pikaruokaa ja kahviloita. Voit nauttia paikallisesta maku- ja leipomotuotteista, hampurilaisista, salaateista ja paljon muuta. Useimmat kaupungin ostoskadut, kuten Republicii-katu, ovat täynnä pikaruokapaikkoja ja kahviloita, joissa voit nauttia välipaloja tai virvokkeita vaikka kesken shoppailun.

Ruokakaupat ja markkinat

Brașovissa on myös useita ruokakauppoja ja markkinoita, joissa voit ostaa tuoreita ja paikallisia ruoka-aineita. Voit vierailla suurissa supermarketeissa, kuten Carrefour ja Mega Image, jotka tarjoavat laajan valikoiman tuotteita. Lisäksi Brasovissa on viikoittaisia elintarvike- ja käsitöiden markkinoita, kuten Etelämarkkinat (Piața Sudului), joilta voit ostaa paikallisia herkkuja, tuoreita hedelmiä ja vihanneksia sekä muita ruokatuotteita.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Vuoristovaellus

Brașov sijaitsee kauniin Karpaattien vuoriston läheisyydessä, mikä tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet vuoristovaellukseen. Alueella on useita hyvin merkittyjä reittejä, jotka sopivat eri kuntoisille vaeltajille. Muutamia suosittuja vaellusreittejä ovat esimerkiksi Piatra Mare, Bucegi ja Postăvarul.

Hiihto ja lumilautailu

Talvella Brașov houkuttelee hiihtäjiä ja lumilautailijoita. Alueella on useita hiihtokeskuksia, joissa on hyvin hoidetut rinteet ja modernit hissilaitteet. Suosituimpia hiihtokeskuksia ovat Poiana Brașov ja Predeal.

Pyöräily

Brașovissa on runsaasti pyöräilyreittejä niin kaupungin sisällä kuin sen ympäristössäkin. Kaupungissa voi vuokrata pyörän ja tutustua nähtävyyksiin pyöräillen. Lisäksi Karpaattien vuoristossa on haastavampia maastopyöräreittejä niille, jotka etsivät adrenaliinipitoisempaa pyöräilykokemusta.

Patikointi

Patikointi on suosittu aktiviteetti Brașovissa. Kaupungin lähialueilla on monia upeita luontopolkuja ja retkeilyalueita, joissa voi nauttia kauniista maisemista ja raikkaasta ilmasta.

Kierrokset vanhassakaupungissa

Brașovin vanhakaupunki on täynnä historiallisia nähtävyyksiä ja kauniita rakennuksia. Kierrokset vanhassakaupungissa tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen historiaan ja nähdä tärkeimmät nähtävyydet, kuten Musta Kirkko ja Raatihuone.

Päiväretket lähialueille

Brașovin sijainti tarjoaa mahdollisuuden tehdä päiväretkiä lähialueille. Esimerkiksi Branin linna, jota usein kutsutaan ”Draculan linnaksi”, sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Brașovista. Myös Sinaian luostari ja Peleșin linna ovat suosittuja päiväretkikohteita.

Kulttuuritapahtumat

Brașovissa järjestetään vuoden aikana erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten konsertteja, teatteriesityksiä ja festivaaleja. Näitä tapahtumia voi seurata esimerkiksi Brașovin kansallisessa teatterissa tai muissa kaupungin kulttuuritiloissa.

Ratsastus

Brașovin ympäristössä on useita hevosurheilukeskuksia, joissa voi harrastaa ratsastusta. Oppaat järjestävät ratsastusretkiä eri vaikeustasoilla niin aloittelijoille kuin kokeneemmille ratsastajillekin. Ratsastusretkillä voi nauttia upeasta luonnosta ja nähdä alueen maisemia eri perspektiivistä.

Suositut hotellit Brașovissa

1. Aro Palace Hotel

Aro Palace Hotel on ylellinen viiden tähden hotelli, joka sijaitsee Brașovin keskustassa. Hotellissa on moderni ja tyylikäs sisustus, ja se tarjoaa laajan valikoiman mukavuuksia, kuten kuntosali, uima-allas ja spa. Hotellin huoneet ovat tilavia ja hyvin varusteltuja, ja niissä on mukavat vuoteet sekä ilmastointi. Aro Palace Hotelilta on helppo tutustua Brașovin nähtävyyksiin, kuten Musta Kirkko, joka on vain lyhyen kävelymatkan päässä.

2. Hotel Bella Muzica

Hotel Bella Muzica sijaitsee Brașovin vanhassakaupungissa, aivan Raatihuoneentorin vieressä. Tämä viehättävä boutique-hotelli tarjoaa viihtyisät ja yksilöllisesti sisustetut huoneet. Hotellissa on myös ravintola, jossa tarjoillaan perinteistä romanialaista ruokaa. Hotel Bella Muzica on loistava valinta niille, jotka haluavat kokea vanhan kaupungin tunnelman ja olla lähellä historiallisia nähtävyyksiä.

3. Kronwell Brasov Hotel

Kronwell Brasov Hotel on moderni neljän tähden hotelli, joka sijaitsee Brașovin keskustassa. Hotellissa on tyylikkäästi sisustetut huoneet, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet, kuten taulu-tv, ilmainen Wi-Fi ja minibaari. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari, kuntosali ja spa. Kronwell Brasov Hotel tarjoaa vierailijoilleen erinomaisen sijainnin ja modernit tilat.

4. Hotel Ambient

Hotel Ambient sijaitsee hieman kauempana Brașovin keskustasta, mutta tarjoaa rauhallisen ja rentouttavan oleskelun. Hotellin huoneet ovat tilavia ja modernisti sisustettuja, ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotel Ambientissa on myös ravintola, jossa tarjoillaan romanialaisia ja kansainvälisiä herkkuja. Hotelli on hyvä valinta niille, jotka haluavat nauttia luonnonläheisestä ympäristöstä ja samalla olla lähellä Brașovin nähtävyyksiä.

5. Hotel Astra

Hotel Astra sijaitsee Brașovin keskustassa, lähellä vanhaa kaupunkia ja juna-asemaa. Tämä tyylikäs hotelli tarjoaa moderneja huoneita, joissa on taulu-tv, ilmainen Wi-Fi ja ilmastointi. Hotellissa on myös ravintola, jossa tarjoillaan romanialaisia erikoisuuksia, sekä baari, jossa voi rentoutua päivän päätteeksi. Hotel Astra on hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat olla lähellä Brașovin nähtävyyksiä ja palveluita.

Turvallisuus

1. Rikollisuus

Brașov on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta kuten missä tahansa kaupungissa, rikollisuus voi esiintyä. Matkailijoiden tulisi olla varovaisia varkauden varalta erityisesti vilkkaissa matkailukohteissa ja julkisissa liikennevälineissä. On suositeltavaa pitää silmällä arvoesineitä ja käyttää varmuuslukkoja hotellihuoneissa.

2. Liikenne

Liikenteessä tulee olla erityisen varovainen, sillä Romania sijaitsee oikeanpuoleisessa ajoviimeväylässä. Autoilijoiden tulee noudattaa liikennesääntöjä ja olla valppaana, sillä liikennesääntöjen noudattaminen ei aina ole itsestäänselvää. Lisäksi kävelykadun alueella sekä vanhassakaupungissa on vankkoja kävelykadun alueita.

Terveys

1. Terveydenhuolto

Brașovissa on useita terveyskeskuksia ja sairaaloita, jotka tarjoavat lääkäripalveluita sekä sairaanhoitoa. Kaupungissa on myös apteekkeja, joista voi ostaa sekä resepti- että ilman reseptiä saatavia lääkkeitä. On hyvä varmistaa, että matkavakuutus kattaa mahdolliset terveydenhuollon kustannukset.

2. Päivystysnumerot

Kiireellisissä hätätilanteissa soitetaan Romaniassa yleiseen hätänumeroon 112. Tämä numero on tarkoitettu poliisille, palokunnalle ja ambulanssille. Brașovissa on myös oma sairaalan päivystysnumero, johon voi soittaa saadakseen apua terveysongelmiin.

Rannat ja Vesistöt

1. Mustanmeren rannikko

Brașov ei sijaitse Mustanmeren rannikolla, vaan se on noin 120 kilometrin päässä rannikosta.

Yöelämä ja viihde:

Klubit ja baarit

Brașovissa on useita klubeja ja baareja, joissa tarjotaan erilaisia juomia ja musiikkia. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Club Studio 80, The Shelter Cocktail Bar ja Kruhnen Musik Halle. Klubeilla on usein DJ-esityksiä ja teemailtoja, joissa voi tanssia ja nauttia juomista ystävien kanssa.

Kahvilat ja pubit

Brașovissa on runsaasti viihtyisiä kahviloita ja pubeja, joissa voi rentoutua ja tavata ystäviä. Monet kahvilat tarjoavat erilaisia kahvijuomia, leivonnaisia ja kevyitä välipaloja. Tunnettuja kahviloita kaupungissa ovat esimerkiksi La Birou Bistro, Café Central ja Café Donaris. Pubit puolestaan tarjoavat erilaisia oluita ja muita juomia sekä usein myös pientä purtavaa. Suosittuja pubeja alueella ovat The Harp Pub, The Submarine Pub ja 100 Beer Society.

Teatterit ja elokuvateatterit

Brașovissa on useita teattereita, joissa voi nauttia esityksistä eri taiteenaloilta. Esimerkiksi Brasovin Mustan kirkon vieressä sijaitsee Teatrul Dramatic Făgăraș, jossa esitetään näytelmiä. Lisäksi kaupungissa on myös muutamia elokuvateattereita, kuten Cinemateca Patria, jossa voi katsoa uusimpia elokuvia paikallisilla ja kansainvälisillä kielillä.

Kasino ja yökerho

Brașovissa on myös kasinoita ja yökerhoja, jotka tarjoavat ajanvietettä ja viihdettä aikuisille. Casino Vesuvius sijaitsee keskustan lähellä ja tarjoaa erilaisia pelejä, kuten rulettia ja blackjackia. Yökerhoja kaupungissa ovat esimerkiksi Club Blue Note ja Club Apropo, jotka järjestävät erilaisia musiikkiesityksiä ja DJ-iltoja.

Luontokohteet ja Retkeily

1. Piatra Craiului National Park

Piatra Craiului National Park sijaitsee noin 35 kilometriä Brașovista pohjoiseen. Se on yksi Romanian kauneimmista kansallispuistoista. Alueella on upeita maisemia, kivisiä vuortenharjoja, mahtavia rotkoja ja laajoja metsiä. Piatra Craiului -vuoristoalue tarjoaa monipuolisia retkeilymahdollisuuksia ja vertaansa vailla olevia maisemia.

2. Bucegi-vuoristo

Bucegi-vuoristo on suosittu retkeilyalue Brașovin lähellä. Se sijaitsee noin 1500 metristä 2500 metriin merenpinnan yläpuolella. Alueella on monia merkittyjä vaellusreittejä, jotka kulkevat upeissa maisemissa ja johdattavat retkeilijät upeille näköalapaikoille. Bucegi-vuoristo tarjoaa myös mahdollisuuden kokea perinteistä romanialaista karjankasvatusta.

3. Prejmerin ja Viscriin kylät

Prejmerin ja Viscriin kylät ovat Brașovin lähistöllä sijaitsevia historiallisia kyliä, jotka tarjoavat upeat mahdollisuudet tutustua Romanian perinteiseen maalaiselämään. Kylissä on hyvin säilyneitä linnoitettuja kirkkoja, perinteisiä taloja ja kaunista maaseutua, jossa voi patikoida tai pyöräillä. Näissä kylissä voi myös kokea perinteistä romanialaista ruokaa ja kulttuuria.

4. Pârâul Rece ja Timișul de Josin rotkot

Pârâul Rece ja Timișul de Josin rotkot tarjoavat ainutlaatuisen kokemuksen luonnon ihmeistä. Nämä rotkot sijaitsevat noin 30 kilometriä Brașovista lounaaseen. Rotkot ovat syntyneet vuosituhansien aikana joen uurtamana ja niiden seinämät ulottuvat jopa yli 200 metrin korkeuteen. Alueella voi vaeltaa rotkon pohjalla tai ihailla maisemia rotkon reunoilta.

5. Tara Bârsei -maaseutualue

Tara Bârsei on maaseutualue Brașovin ympäristössä, jossa voi kokea perinteistä romanialaista maalaiselämää. Alueella on kauniita maalaiskyliä, kuten Hărman ja Bod, joissa voi tutustua perinteisiin maalaistaloihin, paikallisiin käsityöläistaitoihin ja perinteiseen ruokaan. Tara Bârseissa voi myös vaeltaa tai pyöräillä maaseudun rauhassa ja ihailla upeita maisemia.

Uskonnolliset kohteet

Munakirkko

Munakirkko on yksi Brasovin kuuluisimmista nähtävyyksistä. Se on ortodoksisen kirkon ja luostarin kompleksi, joka sijaitsee kaupungin vanhassa kaupungissa. Munakirko on rakennettu 1400-luvulla ja sen ulkoseinät on koristeltu monimutkaisilla maalauksilla. Kirkossa voi vierailla ja ihailla sen kauniita ikoneita ja koristeluja.

Mustan kirkon

Musta kirkko on yksi suurimmista goottilaisista kirkoista Kaakkois-Euroopassa. Se sijaitsee Brasovin vanhassakaupungissa. Kirkko on saanut nimensä sen jälkeen kun se vaurioitui tulipalossa 1600-luvulla ja sen kalkkikiviseinät tummuivat. Kirkon sisällä voi nähdä upeita patsaita, alttareita ja kauniita maalauksia.

Historialliset kohteet

Branin linna

Branin linna sijaitsee lähellä Brasovia. Se on yksi Romanian ikonisimmista rakennuksista ja tunnetaan myös ”Draculan linnana”. Linna on rakennettu 1200-luvulla ja sitä on myöhemmin laajennettu. Se on suosittu turistikohde, jossa voi tutustua linnan historiallisiin huoneisiin, kiipeillä tornissa ja ihailla upeita näkymiä ympäröivään maisemaan.

Brasovin Musta kirkko

Brasovin Musta kirkko (Biserica Neagră) on yksi kaupungin symboli. Se on suurin goottilainen kirkko Romaniassa ja sijaitsee vanhassakaupungissa. Kirkko on rakennettu 1300-luvulla ja siinä on monia arvokkaita historiallisia esineitä. Kirkkoon liittyy myös tarinoita ja legendaa, kuten sen nimestä ja palojen jälkeisestä mustuudesta.

Pyhän Nikolauksen kirkko

Pyhän Nikolauksen kirkko (Biserica Sfântul Nicolae) on ortodoksinen kirkko Brasovin vanhassakaupungissa. Se on rakennettu 1300-luvulla ja on yksi historiallisista nähtävyyksistä kaupungissa. Kirkossa voi ihailla sen kaunista sisustusta, kuten ikoneita ja freskoja, sekä tutustua sen historialliseen merkitykseen.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Poiana Brașov

Poiana Brașov on suosittu hiihtokeskus ja lomakeskus Brasovin kaupungin lähellä Karpaattien vuoristossa. Se tarjoaa upeita näköaloja ympäröivään vuoristoon ja panoraamanäkymät kaupunkiin.

Tâmpa-vuori

Tâmpa-vuori on vuori, joka kohoaa Brasovin kaupungin yläpuolella. Se tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupunkiin ja ympäröiville maisemille. Vuoren huipulle voi nousta joko kävellen tai ottamalla köysiradan.

Mustarinda

Mustarinda on toinen loistava näköalapaikka Brasovissa. Se on vuori, joka tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupunkiin ja ympäröivään luontoon. Mustarindan huipulle voi päästä joko vaeltamalla tai ottamalla köysiradan.

White Tower

White Tower eli Valkoinen Torni on toinen kuuluisa näköalapaikka Brasovissa. Torni sijaitsee Brasovin mustasirkuksen alueella ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön.

Black Church

Black Church eli Musta kirkko on historiallinen kirkko Brasovin kaupungissa. Sen tornista voi ihailla upeita näkymiä kaupunkiin ja ympäröiville vuorille. Kirkkoon pääsee myös kiipeämään ylös, jos haluaa nauttia panoraamanäkymistä.Kohteen sijainti maa on Romania.

Jätä kommentti