Halvat lennot Bremen

Nähtävyydet ja kohteet

1. Vanha kaupunginosa Schnoor

Vanha kaupunginosa Schnoor sijaitsee Bremenin keskustassa. Alueella on perinteisiä, kapeita taloja, jotka ovat peräisin 15.-18. vuosisadalta. Schnoorissa voi ihailla vanhaa arkkitehtuuria, tutustua taidegallerioihin ja ostaa käsityötuotteita. Alueella on myös ravintoloita ja kahviloita.

2. Bremenin tuomiokirkko

Bremenin tuomiokirkko, virallisesti nimeltään St. Petri Dom, on goottilainen katedraali, joka on rakennettu 1000-luvun lopulla. Katedraalista löytyy koristeellisia veistoksia, lasimaalauksia ja alttaritauluja. Katedraalin sisällä voi vierailla esimerkiksi kryptassa ja nousta myös kirkon torniin, josta avautuvat upeat näkymät kaupunkiin.

3. Bürgerpark ja Bremenin eläintarha

Bürgerpark on suuri kaupunkipuisto Bremenissä, jossa voi rentoutua ja nauttia ulkoilusta. Puistossa on lammet, puutarhat ja kävelypolut. Bürgerparkin vieressä sijaitsee Bremenin eläintarha, jossa voi tutustua erilaisiin eläinlajeihin. Eläintarhassa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja eläinlajeja pääsee usein ruokkimaan ja koskettamaan.

4. Bremenin Roland-patsas ja kauppatori

Bremenin Roland-patsas on Unescon maailmanperintökohde ja se sijaitsee kauppatorin yhteydessä. Patsas on peräisin 1400-luvulta ja se kuvaa vapauden symbolia. Kauppatori on vilkas paikka, jossa järjestetään usein markkinoita ja erilaisia tapahtumia. Torilla voi tehdä ostoksia, maistella paikallisia herkkuja ja ihmetellä ympäröivää arkkitehtuuria.

5. Übersee-Museum

Übersee-Museum on etnografinen museo, joka esittelee eri kulttuureita ja maailman alueita. Museossa voi tutustua näyttelyihin, joissa esitellään esimerkiksi Afrikan, Aasian ja Oseanian kulttuureita. Museon kokoelmiin kuuluu esineitä ja taiteellisia teoksia eri aikakausilta ja maanläheisen tunnelman lisäämiseksi myös luonnonhistoriallisia näyttelyitä.

6. Universum Bremen

Universum Bremen on tiedekeskus, joka tarjoaa interaktiivisia näyttelyitä ja aktiviteetteja kaikenikäisille. Tiedekeskuksessa voi tutkia luonnontieteitä, teknologiaa ja ihmisen anatomiaa. Vierailijoilla on mahdollisuus kokeilla erilaisia kokeita, osallistua työpajoihin ja tutustua erilaisiin ilmiöihin.

7. Weser-joen risteily

Weser-joen risteilyt tarjoavat mahdollisuuden nähdä Bremenin kaupunki eri näkökulmasta. Risteilyn aikana voi ihailla kaupungin maisemia, kirkkoja ja siltoja. Risteilyjä järjestetään eri pituisina ja erilaisilla teemoilla. Risteilyn aikana voi myös kuunnella opastusta ja oppia lisää kaupungin historiasta.

Kulttuuri ja Historia

1. Kulttuuri

Bremenissä on runsaasti kulttuuritarjontaa eri taiteenmuodoissa. Kaupungissa toimii useita teattereita, kuten Theater Bremen ja Schnürschuh Theater. Lisäksi kaupungissa järjestetään lukuisia musiikki- ja tanssiesityksiä sekä festivaaleja vuosittain. Kulttuurikohteista mainittavia ovat Bremenin taidemuseo, jossa voi tutustua paikalliseen ja kansainväliseen taideteoksiin, sekä Bremenin historiallinen museo, joka kertoo kaupungin historiasta ja kulttuurista.

2. Historia

Bremen on yksi Saksan vanhimmista kaupungeista ja sillä on pitkä historia. Kaupungin perustamisvuosi on arviolta 787, ja se oli tärkeä merenkulkijoiden ja kauppiaiden keskus Hansaliiton aikana. Bremenin vanhakaupunki Schnoorviertel on säilyttänyt keskiaikaisen tunnelmansa ja siellä voi nähdä historiallisia rakennuksia ja kujia.

Bremen oli itsenäinen vapaa valtio vuoteen 1803 asti, kunnes se liitettiin Ranskan keisarikuntaan. Myöhemmin kaupunki kuului lyhyen ajan Ranskan sotilaalliseen alaisuuteen ennen kuin se tuli osaksi Preussin kuningaskuntaa vuonna 1814.

Toisen maailmansodan aikana Bremen kärsi merkittäviä tuhoja liittoutuneiden pommitusten seurauksena. Sodan jälkeen kaupunki jälleenrakennettiin ja se kehittyi nopeasti moderniksi ja teollisuusvetoiseksi keskukseksi.

Nykyään Bremen on yhdistelmä modernia arkkitehtuuria ja historiallisia rakennuksia. Kaupungissa on monia museoita, jotka kertovat sen historiasta ja merkityksestä hansakaupunkina, sekä historiallisia nähtävyyksiä, kuten Bremenin tuomiokirkko ja Rolandin patsas, jotka kuuluvat UNESCOn maailmanperintöluetteloon.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokakulttuuri

Bremenissä ruokailukulttuuri on monipuolinen ja tarjoaa vaihtoehtoja eri makumieltymyksille. Tyypillisiä ruokia ovat muun muassa fischbrötchen (kala-voileipä), Labskaus (perunamuusi, suola-liha ja suolakurkut) sekä Bremer Kluten (makeat jälkiruoat). Kaupungista löytyy myös paljon kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat eri maiden ruokakulttuureista tuttuja herkkuja.

Pubeja ja olutkellareita

Bremenissä on useita pubeja ja olutkellareita, joista voi nauttia paikallisia oluita ja rentoutua ystävien seurassa. Joitain suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Schüttinger Hausbrauerei, Beck’sin olutpanimo sekä Lürssen’s Christkindlmarkt, joka on jouluisin avoinna oleva olutkellari.

Kahvilat ja leipomot

Bremenissä on runsaasti viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia herkullisesta kahvista ja leivonnaisista. Monissa paikoissa on myös tarjolla paikallisia erikoisuuksia, kuten Bremer Kaffee (kahvi, johon lisätään viskiä) ja Böttcherstraßen leivonnaiset (perinteiset leivokset).

Kalatorit ja torikaupat

Bremenissä on useita kalatoreja ja torikauppoja, joista voi ostaa tuoretta kalaa, äyriäisiä ja muita mereneläviä. Esimerkiksi Fischmarkt Bremenin kauppahallissa ja Schlachte-alueen torilla voi tutustua paikallisiin kalatraditioihin ja ostaa tuoreita herkkuja kotiin vietäväksi.

Ravintolat

Bremenissä on laaja valikoima ravintoloita eri hintaluokissa ja eri makumaailmoille. Tarjolla on paikallista saksalaista ruokaa, kuten schnitzeleitä ja bratwurstia, sekä kansainvälisiä herkkuja aasialaisesta italialaiseen ruokaan. Jotkut suositellut ravintolat ovat esimerkiksi Paulaner’s Bremen, Konditorei Carstens ja Emma am See.

Ruokafestivaalit

Bremenissä järjestetään läpi vuoden erilaisia ruokafestivaaleja ja tapahtumia, joissa voi maistella erilaisia herkkuja ja nauttia ravintoloiden tarjonnasta. Esimerkkejä festivaaleista ovat Schlachte-Zauber (jossa tarjolla on paikallisia herkkuja), Freimarkt (perinteinen paikallinen markkinafestivaali) ja Weinfest Bremen (viinifestivaali, jossa voi maistella erilaisia viinejä).

Vapaa-ajan Aktiviteetit:

1. Kulttuuri ja taide

Bremen tarjoaa monipuolisia kulttuurin ja taiteen aktiviteetteja asukkaille ja vierailijoille. Kaupungissa on useita museoita, kuten Bremenin taidemuseo, joka esittelee laajan kokoelman eurooppalaista taidetta. Lisäksi kaupungin vanhassa kaupungissa sijaitseva Weserburgin modernein taiteen museo on suosittu vierailukohde. Teatteri- ja musiikkielämyksiä tarjoavat muun muassa Bremenin teatteri ja Bremenin filharmoninen orkesteri.

2. Historialliset nähtävyydet

Bremenin vanha kaupunki on täynnä historiallisia nähtävyyksiä, jotka tarjoavat mielenkiintoisen matkan menneisyyteen. Bremenin raatihuone ja Roland-patsas, jotka molemmat kuuluvat UNESCOn maailmanperintökohteisiin, ovat kaupungin tunnetuimpia maamerkkejä. Lisäksi St. Petriin kuuluvat St. Petrin tuomiokirkko ja Schnoorin historiallinen kaupunginosa ovat vierailun arvoisia kohteita.

3. Luontokohteet ja ulkoilu

Bremenin ympäristö tarjoaa mahdollisuuden nauttia luonnosta ja ulkoilusta. Kaupungissa on useita puistoja, kuten Bürgerpark ja Rhododendronpark, joissa voi rentoutua ja viettää aikaa luonnon helmassa. Lisäksi Werdersee-järvi tarjoaa mahdollisuuden veneilyyn, kalastukseen ja patikointiin sen ympäristössä.

4. Ostosmahdollisuudet

Bremenin keskusta-alueilla on runsaasti ostosmahdollisuuksia erilaisille budjeteille ja mieltymyksille. Viime vuosina Bremenin kaupalliset alueet ovat kokeneet merkittävän kehityksen, erityisesti Lloydin Passage-yhteisökeskuksen ansiosta. Sieltä löytyy kaikkea muotiliikkeistä muotibrändeihin ja pieniin putiikkeihin.

5. Viihde ja yöelämä

Bremen tarjoaa monipuolisia viihde- ja yöelämän vaihtoehtoja. Kaupungissa on useita baareja ja ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista ja kansainvälisistä ruokakulttuureista. Bremeniin on myös rakennettu moderneja viihdekeskuksia, kuten Pier2-tila, joka on suosittu konserttipaikka. Lisäksi kaupungin elokuvateatterit tarjoavat vaihtoehtoja elokuvafaneille.

Suositut hotellit Bremenissä:

1. Radisson Blu Hotel Bremen

Radisson Blu Hotel Bremen sijaitsee keskeisellä paikalla Bremenin vanhassakaupungissa. Hotellissa on moderneja ja viihtyisiä huoneita, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari, sauna ja kuntokeskus.

2. Swissôtel Bremen

Swissôtel Bremen sijaitsee Weser-joen rannalla, vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Bremenin historiallisesta keskustasta. Hotelli tarjoaa tyylikkäitä ja tilavia huoneita, joissa on modernit mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola, baari, kuntosali ja sauna.

3. Maritim Hotel Bremen

Maritim Hotel Bremen sijaitsee keskeisellä paikalla Bremenin nähtävyyksien läheisyydessä. Hotelli tarjoaa viihtyisiä ja tilavia huoneita, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on ravintola, baari, uima-allas, sauna ja kuntokeskus.

4. Innside by Meliá Bremen

Innside by Meliá Bremen sijaitsee Bremenin kaupunkikeskuksessa, lähellä Ostertor-viertettä. Hotelli tarjoaa moderneja ja tyylikkäitä huoneita, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola, baari, kuntosali ja sauna.

5. Best Western Hotel Bremen-City

Best Western Hotel Bremen-City sijaitsee keskeisellä paikalla Bremenin kaupungissa, lähellä Ostertor-viertettä. Hotelli tarjoaa viihtyisiä huoneita, joissa on tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola ja baari.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

– Bremen on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta kuten missä tahansa suurkaupungissa, varovaisuutta kannattaa noudattaa.
– Poliisi ja hätäpalvelut ovat hyvin saatavilla Bremenissä.
– Tartuvaan rikollisuuteen liittyvät tekijät, kuten varkaudet, ovat mahdollisia, joten on tärkeää pitää huolta henkilökohtaisista tavaroista ja valvoa ympäristöä.
– Matkailijoiden kannattaa välttää pimeitä ja hiljaisia alueita sekä pitää huolta henkilökohtaisesta turvallisuudestaan.

Terrorismin uhka

– Kuten kaikissa Euroopan suurkaupungeissa, myös Bremenissä on olemassa potentiaalinen terrorismin uhka.
– Paikalliset viranomaiset tekevät jatkuvaa työtä turvallisuuden takaamiseksi, ja turvatoimenpiteitä on olemassa kaupungin eri alueilla.
– Matkailijoita ja kaupunkilaisia kannustetaan pysymään valppaana ja raportoimaan epäilyttävistä tilanteista viranomaisille.

Liikenne

– Bremenillä on hyvin järjestetty julkinen liikennejärjestelmä, johon kuuluvat raitiovaunut, bussit ja junat.
– Liikennesääntöjä ja -merkkejä tulee noudattaa huolellisesti.
– Pyöräily on suosittu liikkumismuoto Bremenissä, ja kaupungissa on pyöräkaistoja ja -pysäköintialueita.
– Jalkakäytävillä on usein erikseen merkityt pyöräilyalueet, joten jalankulkijoiden tulee olla tietoisia pyöräilijöistä.
– Taksit ovat turvallinen vaihtoehto liikkumiseen, ja ne ovat yleisesti ottaen luotettavia ja ammattitaitoisia.

Terveys

Sairaalat

– Bremenissä on korkeatasoisia sairaaloita, joissa tarjotaan monipuolista terveydenhuoltoa.
– Kansainvälisesti tunnettuja sairaaloita Bremenissä ovat muun muassa Klinikum Bremen-Mitte, Bremenin Yliopistollinen Sairaala ja Evan Helios Klinikum.

Apteekit

– Apteekkeja löytyy Bremenin eri alueilta, ja ne tarjoavat laajan valikoiman lääkkeitä ja muita terveydenhuollon tarvikkeita.
– Apteekit ovat yleisesti ottaen hyvin varusteltuja ja niissä työskentelee ammattitaitoista henkilökuntaa, joka voi neuvoa asiakkaita lääkkeiden käytössä.

Vakuutus

– Suositeltavaa on, että matkailijat varmistavat, että heillä on voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa terveydenhuollon.
– Terveydenhuollosta aiheutuvat kustannukset voivat olla korkeat ilman asianmukaista vakuutusta.
– EU-kansalaisilla on oikeus hoitoon julkisessa terveydenhuollossa Saksassa, kunhan heillä on mukanaan Eurooppalainen sairaanhoitokortti.

Rannat ja Vesistöt

1. Bürgerparksee

Bürgerparksee on keinotekoinen järvi Bürgerparkin alueella Bremenissä. Järvi tarjoaa mahdollisuuden rentoutua rannalla, nauttia piknikistä tai kävellä pitkin järven rantaa.

2. Weser-joki

Weser-joki virtaa suuren osan Bremenin kautta ja tarjoaa kauniita maisemia ja ulkoilumahdollisuuksia. Joen varrella on useita venesatamia ja laitureita, joista voi lähteä veneretkelle tai nauttia joen rannalla kävelystä.

3. Werdersee

Werdersee on suuri järvi, joka sijaitsee Bremenin länsiosassa. Se on suosittu paikka virkistäytymiseen ja ulkoiluun. Järven ympärillä on kävelyreittejä, jotka tarjoavat upeita maisemia ja mahdollisuuden nauttia luonnosta.

4. Lesum-joki

Lesum-joki on yksi Bremenin tärkeimmistä vesistöistä. Joki tarjoaa mahdollisuuden veneilyyn, kalastukseen ja muita vesitoimintoja varten. Rantaa pitkin voi kävellä ja nauttia joen kauniista maisemista.

5. Uni-Badesee

Uni-Badesee on keinotekoinen uimaranta, joka sijaitsee Bremenin yliopiston kampuksen läheisyydessä. Se on suosittu paikka uimiseen ja aurinkoa ottamiseen kesäisin. Rannalla on myös nurmialue, jolla voi rentoutua ja pelata erilaisia rantapelejä.

6. Hulsberg-Teich

Hulsberg-Teich on pieni lampi, joka sijaitsee Hulsbergin kaupunginosassa Bremenissä. Lampi on suosittu paikka lenkkeilyyn ja kävelyyn sen ympärillä kulkevilla poluilla. Lisäksi lammella voi usein nähdä vesilintuja ja muita eläimiä.

7. Kuhgraben

Kuhgraben on pieni kanava, joka kulkee Bremenin läpi. Kanava tarjoaa mahdollisuuden veneilyyn ja kävelyyn sen varrella kulkevia polkuja pitkin. Kanavan varrella on myös viihtyisiä terasseja, joissa voi nauttia juomia ja ruokaa.

Yöelämä ja Viihde

Baarit ja klubit

Bremenissä on laaja valikoima baareja ja klubeja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia erilaisista juomista. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Wunschlos Glücklich, joka tarjoaa laajan valikoiman oluita, sekä MS Treue, joka on laivalla sijaitseva baari. Lisäksi kaupungissa on useita yökerhoja, kuten Modernes ja Lila Eule, jotka tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja tanssilattioita.

Teatterit ja konserttisalit

Bremenissä on useita teattereita ja konserttisaleja, joissa voi nauttia esityksistä ja konserteista. Bremenin teatteri (Bremer Theater) tarjoaa monipuolista ohjelmistoa, kuten näytelmiä, musikaaleja ja oopperaa. Lisäksi kaupungissa sijaitsee Die Glocke -konserttisali, jossa järjestetään erilaisia musiikkiesityksiä, kuten sinfonia- ja kamariorkksterikonsertteja.

Elokuvateatterit

Bremenissä on useita elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia. Esimerkiksi Cinemaxx Bremen tarjoaa laajan valikoiman elokuvia eri genreistä. Lisäksi kaupungin keskustassa sijaitsee Schauburg elokuvateatteri, joka tunnetaan erityisesti kulttuurielokuvien näyttämisestä.

Live-musiikki

Bremenissä on useita paikkoja, joissa voi kuunnella live-musiikkia eri musiikkityyleistä. Paikallinen musiikkiklubi Tower tarjoaa erilaisia keikkoja ja konsertteja, ja Schlachthof on suosittu konserttisali, jossa esiintyy niin paikallisia kuin kansainvälisiäkin artisteja. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia festivaaleja, kuten Bremenin musiikkijuhlat (Bremer Musikfest) ja katumuusikoiden festivaali (Bremin Katzensprung).

Kasino

Bremenissä sijaitsee Spielbank Bremen -kasino, jossa voi pelata erilaisia kasinopelejä, kuten rulettia, blackjackia ja pokeria. Kasinolla järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja turnauksia.

Luontokohteet ja Retkeily

Bürgerpark

Bremenin kaupungin keskustassa sijaitseva Bürgerpark on kaupungin suosituimpia luontokohteita ja retkeilyalueita. Se on yli 202 hehtaarin kokoinen puistoalue, jossa on vehreitä niittyjä, lampia, metsikköjä ja jopa pieni 1900-luvun alun huvipuisto. Bürgerparkissa voi nauttia kauniista luonnosta, kävellä tai pyöräillä pitkin pieniä polkuja ja rentoutua puiston penkeillä. Alueella on myös leikkipaikkoja, tarjolla pienoismalliveneilystä kiinnostuneille, ratsastusmahdollisuuksia ja jopa 18-reikäinen golfkenttä.

Werdersee

Werdersee on suuri järvi, joka sijaitsee Etu-Werderin alueella noin 5 kilometriä Bremenin kaupungin keskustasta länteen. Järvi on noin 1,6 kilometriä pitkä ja noin 500 metriä leveä. Werderseen ympärillä on kaunista luontoa sekä kävelypolkuja ja pyöräilyreittejä, joita voi käyttää ulkoiluun ja retkeilyyn. Järven rannoilla on myös uimarantoja, joissa voi viettää aurinkoista päivää tai käyttää vesiharrastusmahdollisuuksia kuten melontaa ja purjelautailua.

Blockland

Blockland on suojeltu maisema-alue ja suosittu retkeilykohde Bremenissä. Se sijaitsee noin 7-10 kilometriä pohjoiseen Bremenin kaupungin keskustasta. Blocklandin maisemaa leimaa pääasiassa jokilaakso, joka on syntynyt Weserin joen tulvien aikana. Alueella on viljelysmaita, niittyjä, kosteikkoja ja pieniä metsiköitä. Blocklandissa voi nauttia rauhallisesta luonnosta, kävellä pitkin pikkuteitä ja polkuja, ja ihailla alueen monipuolista lintujen ja kasvien elämää. Alueella on myös useita maatiloja, joista voi ostaa tuoreita maataloustuotteita.

Knoops Park

Knoops Park on kaunis puistoalue, joka sijaitsee Etu-Burgin kaupunginosassa noin 4 kilometriä Bremenin kaupungin keskustasta pohjoiseen. Puistossa on vehreitä niittyjä, lammet, korkeuseroja ja jopa pieni vesiputous. Knoops Parkissa voi nauttia kävelyistä tai piknikistä puiston nurmikoilla, käydä kiipeilemässä kiipeilytelineillä tai tutustua alueen historiallisiin rakennuksiin kuten huvilaan ja vesilinnoitukseen. Puiston läpi kulkee myös pieni joki, jossa voi kalastaa tai vain ihailla maisemia.

Unisee

Unisee on suosittu ulkoilualue ja uimapaikka Bremenin yliopiston lähellä noin 6 kilometrin päässä Bremenin kaupungin keskustasta pohjoiseen. Unisee on keinotekoinen järvi, joka syntyi 1950-luvulla kaivutöiden tuloksena. Järvi on noin 1,2 kilometriä pitkä ja noin 500 metriä leveä. Rannoilla on nurmikenttiä, joilla voi rentoutua, piknikpöytiä, grillausmahdollisuuksia ja uimarantoja, joissa voi viilentää itseään kesäkuukausina. Unisee on myös suosittu kävely- ja pyöräilyreittien varrella.

Hollersee

Hollersee on toinen suosittu järvi- ja retkeilykohde Bremenissä. Se sijaitsee noin 8 kilometriä Bremenin kaupungin keskustasta etelään. Hollersee on noin 500 metriä pitkä ja noin 200 metriä leveä. Järven rannoilla on kävelyreittejä, joita voi seurata puiston ympäri, piknikalueita ja uimarantoja. Järven ympärille on myös rakennettu pieni viheralue, jossa on istutettu puita, pensaita ja kukkia. Hollersee sopii hyvin lyhyille kävely- tai pyöräretkille tai vain rentoutumiseksi järvimaisemassa.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet Bremenissä

Bremenin tuomiokirkko

Bremenin tuomiokirkko on yksi kaupungin tunnetuimmista ja vaikuttavimmista uskonnollisista rakennuksista. Se sijaitsee Bremenin vanhassa kaupungissa ja on peräisin 1000-luvulta. Tuomiokirkko on osa Unescon maailmanperintökohteista koostuvaa Bremenin raatihuoneen ja Rolandin patsaan aluetta. Se on arkkitehtoninen mestariteos goottilaisessa tyylissä ja sen torni kohoaa 99 metrin korkeuteen. Kirkossa voi ihailla upeita lasimaalauksia, taidokkaita veistoksia ja historiallisia alttaritauluja.

Böttcherstraße

Böttcherstraße on historiallinen katu Bremenissä, jossa voi tutustua kaupungin uskonto- ja kulttuurihistoriaan. Böttcherstraßella sijaitsee muun muassa Paula Modersohn-Becker Museum, jossa voi tutustua saksalaisen taiteilijan töihin. Katu on kuuluisa myös omaperäisestä arkkitehtuuristaan, joka yhdistelee goottilaista, jugend- ja expressionistista tyyliä. Kävijät voivat tutustua myös Böttcherstraßen pyöreään torniin, joka on koristeltu erilaisilla uskonnollisilla ja historiallisilla aiheilla.

Deutsches Schifffahrtsmuseum

Deutsches Schifffahrtsmuseum on Saksan kansallismuseo, joka esittelee maan merenkulun historiaa. Museo sijaitsee Bremeniin kuuluvassa Bremerhavenin kaupungissa, joka on noin 60 kilometrin päässä Bremenin keskustasta. Museossa voi tutustua merenkulun kehitykseen aina antiikin ajoista nykypäivään. Näyttelyissä on esillä muun muassa historiallisia laivoja, navigointivälineitä ja merenkulkualan taiteen esimerkkejä.

Kreuzkirche

Kreuzkirche on vanhin uskonnollinen rakennus Bremenissä. Se on perustettu jo 1000-luvulla, mutta nykyinen rakennus on peräisin 1200-luvulta. Kreuzkirche on tyyliltään romaani-goottilainen ja se on nimetty sen keskiajalla säilyneen ristin perusteella. Kirkossa voi nähdä kauniita lasimaalauksia ja marmoriveistoksia. Kreuzkirche on myös suosittu konserttipaikka, jossa järjestetään säännöllisesti musiikkitapahtumia ja festivaaleja.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Bremenin tuomiokirkko

Bremenin tuomiokirkko, joka tunnetaan myös nimellä St. Petriin katedraali, on näköalapaikka kaupungin keskustassa. Keskiaikaiseen kirkkoon pääsee kiipeämään torniin ihailemaan kaupungin panoraamanäkymää. Tornissa on myös pieni museo, jossa voi tutustua kirkon historiaan ja näkymiin.

2. Weser-joen ranta

Bremenissä Weser-joen varrella on useita paikkoja, joista voi ihailla kaunista näköalaa. Esimerkiksi Schlachte-promenade tarjoaa panoraamanäkymän joelle ja historialliselle kaupunginosaan. Rantakadulla on myös viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita, joista voi nauttia maisemasta.

3. Universum® Bremen

Universum Bremen on tiedekeskus, joka tarjoaa myös upean näköalapaikan. Tiedekeskuksen kattoterassilta voi ihailla kaupungin ympärillä levittäytyvää maisemaa. Näkymä ulottuu jopa Pohjois-Saksan tasangoille asti.

4. Böttcherstraße

Böttcherstraße on historiallinen katu Bremenissä, joka tarjoaa ainutlaatuisen näköalan kaupungin arkkitehtuuriin. Katu on tunnettu Jugend-tyylisistä taloistaan ja veistoksistaan. Kävijät voivat ihailla kauniita yksityiskohtia ja mielenkiintoista ulkoasua kävellessään kadulla.

5. Bremenin kaupungintori

Bremenin kaupungintori on vilkas ja eläväinen paikka, joka tarjoaa näköalapaikan kaupungin ydinkeskustaan. Keski-ajan rakennuksia ympäröivä aukio on suosittu kohtaamispaikka ja siellä järjestetään myös markkinoita ja tapahtumia. Aukiolta voi ihailla kaupungin historiallisia rakennuksia ja tunnelmaa.Kohteen sijainti maa on Saksa.

Jätä kommentti