Halvat lennot Budapest

Nähtävyydet ja kohteet

Buda-linnavuori

Buda-linnavuori sijaitsee Budapestin länsiosassa ja on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Alueella sijaitsee useita historiallisia rakennuksia, kuten kuninkaallinen palatsi, Kalastajalinnake ja Matthias-kirkko. Linnavuorelta avautuu upea näköala Tonavalle ja ympäröivälle kaupungille.

Ketjusilta

Ketjusilta on yksi Budapestin ikonisimmista maamerkeistä ja se yhdistää Buda-linnavuoren ja Pestin kaupunginosan. Sillan rakentaminen valmistui vuonna 1849 ja se on Unkarin vanhin riippusilta. Ketjusilta tarjoaa upeat näkymät Tonavalle ja sitä pitkin käveleminen on suosittua sekä turistien että paikallisten keskuudessa.

Unkarin parlamenttitalo

Unkarin parlamenttitalo on yksi Euroopan suurimmista ja kauneimmista parlamenttirakennuksista. Se sijaitsee Tonavan rannalla Pestin puolella ja sen rakentaminen valmistui vuonna 1904. Parlamenttitalon arkkitehtuuri on vaikuttavaa ja sen sisätiloissa voi ihastella upeita freskoja, veistoksia ja kultausta.

Sankarien aukio

Sankarien aukio on suuri aukio Budapestin keskustassa, ja se on omistettu Unkarin kansallisille sankareille. Aukiolla sijaitsee Monumentti tuhannelle sankarille, joka on suuri patsaskokonaisuus. Aukiolla järjestetään usein myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja.

Pyhän Tapanin basilika

Pyhän Tapanin basilika on yksi Budapestin suurimmista kirkoista ja se on omistettu Unkarin ensimmäiselle kuninkaalle, pyhästä Tapanista. Basilika sijaitsee Pestin puolella ja sen rakentaminen alkoi vuonna 1851 ja valmistui vuonna 1905. Basilikan sisätiloissa voi ihailla kaunista barokkityylistä arkkitehtuuria ja laskeutua kirkon torniin nauttimaan upeista näkymistä yli kaupungin.

Ruokahallit

Budapestissa on useita perinteisiä ruokahalleja, joista suosituin on Suuri Markkinahalli. Suuri Markkinahalli sijaitsee Pestin puolella ja se tarjoaa laajan valikoiman tuoreita paikallisia tuotteita, kuten lihaa, kalaa, juustoja ja tuoreita vihanneksia. Ruokahallit ovat suosittuja paikkoja paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa ostaa tuoreita herkkuja ja maistella perinteisiä unkarilaisia ruokia.

Kulttuuri ja Historia

Budapestin historia

Budapestin juuret ulottuvat ensimmäisen vuosituhannen loppupuolelle, kun se perustettiin Buda-linnoituksena Tonavan rannalle. Kaupungin historiaan mahtuu muun muassa ottomaanien valta-aika, Habsburgien hallinto sekä toisen maailmansodan aika. Budapestin historia näkyy edelleen kaupungin arkkitehtuurissa ja kulttuurissa.

Budapestin linnoitus

Budapestin linnoitus on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Linnoitus sijaitsee Gellértin kukkulalla ja se koostuu useista rakennuksista, kuten Buda-linnoituksesta, kuninkaallisesta palatsista ja Matiaksen kirkosta. Linnoitus tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin.

Unkarin kansallismuseo

Unkarin kansallismuseo on merkittävä museo, joka kertoo Unkarin historian tarinan esihistoriasta nykypäivään. Museo sijaitsee Budapestin keskustassa, ja sen kokoelmat sisältävät muun muassa arkeologisia löytöjä, taidetta ja historiallisia esineitä.

Andrássy-avenue

Andrássy-avenue on Unescon maailmanperintökohde ja yksi Budapestin tärkeimmistä bulevardeista. Se on noin 2,5 kilometriä pitkä ja se yhdistää kaupungin keskustan Városliget-puistoon. Andrássy-avenue tunnetaan myös sen upeasta arkkitehtuurista ja historiallisista rakennuksista.

Sankarien aukio

Sankarien aukio sijaitsee Andrássy-avenuen päässä ja se on yksi Budapestin symbolisista paikoista. Aukiolla sijaitsee Millennium-monumentti, joka kunnioittaa Unkarin kansallisia sankareita. Aukio on myös lähtöpiste useille kulttuuri- ja historiakierroksille kaupungissa.

Kalastajalinnake

Kalastajalinnake on toinen Budapestin tunnetuimmista maamerkeistä. Se sijaitsee Buda-linnoituksen lähellä ja tarjoaa upeat näkymät Tonavalle ja Pestin puolelle. Linnake on rakennettu goottilais-romanttiseen tyyliin ja se on suosittu matkailukohde.

Pariisin tuomiokirkko

Pariisin tuomiokirkko on Budapestin suurin kirkko ja se sijaitsee Pestin puolella Váci-kadun varrella. Kirkko on rakennettu 1800-luvulla ja sen arkkitehtuuri edustaa goottilaista tyyliä. Pariisin tuomiokirkko on myös tärkeä osa Budapestin arkkitehtonista ja historiallista perintöä.

Budapestin oopperatalo

Budapestin oopperatalo on yksi Euroopan arvostetuimpia oopperataloja. Se sijaitsee Andrássy-avenuella ja sen arkkitehtuuri edustaa lyyristä uusrenessanssityyliä. Oopperatalo tarjoaa monipuolisen ohjelmiston oopperaa, balettia ja konsertteja.

Unkarin parlamenttitalo

Unkarin parlamenttitalo on Budapestin tunnetuin ja vaikuttavin rakennus. Se sijaitsee Pestin puolella Tonavan rannalla ja se on Unkarin poliittisen ja hallinnollisen vallan symboli. Parlamenttitalo edustaa uusgotiikkaa ja sen sisätilat ovat yhtä vaikuttavat kuin ulkopuoli.

Ruokailu ja Ravintolat

Unkarilainen keittiö

Unkarilainen keittiö on tunnettu mausteisista ruoistaan, joissa käytetään usein paprikaa. Tyypillisiä unkarilaisia ruokia ovat muun muassa gulyás-keitto, joka on mausteinen lihakeitto, sekä halászlé, tulinen kalaruoka. Unkarissa maistettavia herkkuja ovat myös esimerkiksi palacsinta, joka on täytetty lettu, sekä lángos, joka on friteerattu leipäpalanen.

Unkarilaiset ravintolat

Budapestissa on runsaasti ravintoloita, jotka tarjoavat perinteistä unkarilaista ruokaa. Esimerkiksi Gerbeaud Café, joka on Budapestin vanhimmista kahviloista, tarjoaa unkarilaisia perinneruokia tyylikkäässä ympäristössä. Lisäksi useat bistrot ja perinteiset ravintolat, kuten Kéhli Vendéglő, palvelevat unkarilaisia ruokia paikallisessa tunnelmassa.

Kansainväliset ravintolat

Budapest on monipuolinen ja kansainvälinen kaupunki, jossa on paljon erilaisia kansainvälisiä ravintoloita. Voit löytää ravintoloita eri puolilta maailmaa, kuten japanilaisia, italialaisia, kiinalaisia, meksikolaisia ja intialaisia ravintoloita. Lisäksi Budapestista löytyy myös monia gourmet-ravintoloita, jotka tarjoavat korkeatasoista kansainvälistä ruokaa.

Hintataso

Budapestin ruokailun hintataso voi vaihdella ravintolasta riippuen. Perinteisissä unkarilaisissa ravintoloissa hinnat voivat olla edullisempia kuin kansainvälisissä ravintoloissa. Yleisesti ottaen Budapestissa on kuitenkin mahdollista syödä edullisesti esimerkiksi katukeittiöiden tarjonta hyödyntäen. Lisäksi kaupungissa on korkeatasoisia ravintoloita, joiden hinnat voivat olla hieman korkeampia.

Kahvilat ja kahvila kulttuuri

Kahvila kulttuuri on tärkeä osa Budapestin ruokailua. Kaupungissa on paljon perinteisiä kahviloita, joissa voi nauttia kupin kahvia tai herkullisen leivonnaisen. Esimerkiksi New York Café, joka on yksi maailman kauneimmista kahviloista, tarjoaa ylellisen ympäristön nauttia kahvihetkestä. Lisäksi Budapestista löytyy myös trendikkäitä kahviloita, joissa voi kokea modernin ja nuorekkaan ilmapiirin.

Markkinat

Budapestissa on useita elintarvikemarkkinoita, joissa voi tutustua paikallisiin ruokaperinteisiin ja ostaa tuoreita tuotteita. Esimerkiksi Keski-marketti tai Nagycsarnok, joka on Budapestin suurin ja vanhin katettu markkinahalli, tarjoaa laajan valikoiman tuoreita hedelmiä, vihanneksia, lihatuotteita ja leivonnaisia. Markkinoilla voi myös maistella paikallisia herkkuja ja kokea vilkasta tunnelmaa.

Vapaa-ajan aktiviteetit Budapestissa

1. Kulttuuritapahtumat

Budapest tarjoaa monia kulttuuritapahtumia, kuten teatteriesityksiä, oopperaa, konsertteja ja festivaaleja. Esimerkiksi Unkarin kansallisooppera ja Unkarin kansallinen tanssiteatteri tarjoavat laadukkaita esityksiä. Kulttuuritempaukseen kannattaa tutustua paikallisten tapahtumakalenterin ja teattereiden ohjelmiston avulla.

2. Historialliset nähtävyydet

Kaupungissa on monia historiallisia nähtävyyksiä, kuten Budan linna ja Kalamatian linna, jotka tarjoavat upeita näkymiä kaupunkiin. Lisäksi alueella on myös lukuisia historiallisia kirkkoja, kuten Szent Istvánin basilika ja Matthias-kirkko.

3. Retket Tonavalle

Tonava-joki kulkee Budapestin läpi, ja vieraat voivat nauttia retkistä joen ympäri. Tonavalla voi tehdä risteilyjä, joissa näkee sekä Buda- että Pest-puolen kaupunkia. Jokiristeilyt ovat suosittuja turistien keskuudessa, ja niiden aikana voi ihailla kaupungin siltoja ja rakennuksia.

4. Kylpylät ja terveyskylpylät

Budapestin kuuluisin kylpylä on Széchenyin kylpylä, joka tarjoaa lämpövesialtaita ja erilaisia ​​terveyspalveluja. Myös Gellértin kylpylä ja Rudas-kylpylä ovat suosittuja vierailukohteita, joissa voi rentoutua erilaisissa saunoissa ja kylpylöissä.

5. Ruokalat ja kahvilat

Budapest on tunnettu myös monipuolisesta ruoka- ja kahvilatarjonnastaan. Kaupungissa on lukuisia ravintoloita, joissa voi maistella paikallisia unkarilaisia ​​ruokia ja kansainvälisiä herkkuja. Kávéházit, perinteisiä unkarilaisia ​​kahviloita, on myös paljon ja ne tarjoavat erilaisia ​​kahvijuomia ja leivonnaisia.

6. Ostosmahdollisuudet

Budapestista löytyy myös monia ostospaikkoja, kuten suuri kauppakeskus WestEnd City Center ja Váci-katu, joka on täynnä kauppoja, ravintoloita ja kahviloita. Lisäksi kaupungilla on useita markkinoita, kuten Great Market Hall, josta voi ostaa tuoreita elintarvikkeita ja paikallisia käsitöitä.

7. Yöelämä

Budapestin yöelämällä on maine vilkkaana ja monipuolisena. Kaupungilla on useita baareja, klubeja ja yökerhoja, jotka tarjoavat erilaisia ​​musiikkeja ja viihdettä. Erityisesti Kazinczy utca -katu ja Gozsdu Udvar -alue ovat suosittuja paikkoja, joissa voi nauttia illasta ystävien kanssa.

Suositut hotellit Budapestissa

1. Four Seasons Hotel Gresham Palace

– Sijaitsee Budapestin sydämessä, lähellä Tonavan rantaa ja Ketjusiltaa
– Ylellinen hotelli, joka sijaitsee uusgoottilaisessa rakennuksessa
– Tarjoaa ylelliset huoneet ja sviitit, joista on näköala Tonavalle tai linnoitukseen
– Hotellissa on kuntosali, wellness-keskus ja useita ravintoloita
– Hyvä valinta matkailijoille, jotka haluavat nauttia ylellisestä majoituksesta

2. Corinthia Hotel Budapest

– Sijaitsee lähellä Unkarin valtion oopperataloa
– Moderni ja ylellinen hotelli, joka tarjoaa monipuolisia palveluita
– Hotellissa on useita ravintoloita, baareja, uima-allas ja wellness-keskus
– Huoneet ovat tilavia ja tyylikkäästi sisustettuja
– Erinomainen valinta matkailijoille, jotka haluavat nauttia ylellisestä ja rentouttavasta hotellikokemuksesta

3. Kempinski Hotel Corvinus Budapest

– Sijaitsee Budapestin keskustassa, lähellä Tonavaa ja kaupungin pääostoskatua
– Ylellinen hotelli, joka tarjoaa tyylikkäitä huoneita ja sviittejä
– Hotellin palveluihin kuuluvat useat ravintolat ja baarit, uima-allas, kuntosali ja spa
– Hyvä valinta niille, jotka haluavat olla lähellä kaupungin nähtävyyksiä ja vilkasta ostoskatua

4. Hotel Parlament

– Sijaitsee lähellä Unkarin parlamenttitaloa
– Tyylikäs boutique-hotelli, joka tarjoaa moderneja ja viihtyisiä huoneita
– Hotellissa on ravintola, baari ja wellness-alue
– Hotellin sijainti on ihanteellinen niille, jotka haluavat tutustua Budapestin parlamenttitaloon ja Tonavan ranta-alueeseen

5. New York Palace, The Dedica Anthology, Autograph Collection

– Sijaitsee Budapestin sydämessä, lähellä opera-taloa ja Andrássy-avenuea
– Ylellinen hotelli, joka sijaitsee uusrenessanssirakennuksessa
– Tarjoaa eleganteja huoneita ja sviittejä, joissa on koristeelliset yksityiskohdat
– Hotellissa on useita ravintoloita ja baareja, kuntosali, spa ja uima-allas
– Hyvä valinta matkailijoille, jotka arvostavat ylellisyyttä ja historiallisia yksityiskohtia hotellissaan.

Turvallisuus

Rikollisuus

Budapest on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta kuten missä tahansa suuremmassa kaupungissa, myös Budapestissä esiintyy rikollisuutta. Matkailijoiden tulisi olla erityisen varovaisia turistikohteissa ja tungoksessa, sillä lompakonryöstöt ja taskuvarkaudet ovat suhteellisen yleisiä. Lisäksi on hyvä pitää silmät auki ja varoa huijauksia, kuten väärän rahan vastaanottamista tai ylihinnoiteltuja palveluita.

Terrorismi

Budapestissä ei ole ollut merkittäviä terrori-iskuja tai korkeaa terroriuhkaa. Kuitenkin matkailijoita kehotetaan aina olemaan valppaina ja ilmoittamaan epäilyttävästä toiminnasta viranomaisille.

Liikenne

Liikenne Budapestissä voi olla vilkasta ja kaoottista, ja onnettomuusriski on olemassa. Matkailijoiden tulee olla erityisen varovaisia ylittäessään katua ja käyttäessään julkista liikennettä. Taksin käyttämisessä suositellaan käyttämään luotettavia ja hyvämaineisia taksipalveluja.

Terveys

Lääketieteellinen hoito

Budapestissa on laadukasta lääketieteellistä hoitoa tarjoavia sairaaloita ja terveyskeskuksia. Terveysturistit voivat hyödyntää kaupungin monipuolisia terveyspalveluita. On kuitenkin suositeltavaa hankkia matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset sairaanhoitokulut.

Matkailijan rokotukset

Suomi suosittelee matkailijoille useita rokotuksia ennen matkaa Unkariin, mukaan lukien perusrokotukset ja tarvittavat rokotukset esimerkiksi hepatiittia ja puutiaisaivokuumetta vastaan. Ennen matkaa kannattaa tarkistaa ajantasaiset rokotussuositukset omasta terveyskeskuksesta.

Vesijohtovesi

Budapestin vesijohtovesi on yleensä turvallista juoda, mutta herkkävatsaisille suositellaan juomaveden pullottamista tai pullovettä. Ravintoloissa ja kahviloissa tarjoillaan yleensä turvallista juomavettä.

Matkavakuutus

Suositellaan, että matkailijat hankkivat matkavakuutuksen, joka kattaa matkan aikana sattuvat sairastumiset, tapaturmat ja matkatavaroiden vahingoittumisen tai katoamisen. Tarkista matkavakuutuksen kattavuus ennen matkan alkua.

Rannat ja Vesistöt

Duna-joen rannat

Budapest sijaitsee Duna-joen (Tonava) rannalla ja tarjoaa useita julkisia rantoja, joissa voi rentoutua ja uida. Rantoja on sekä Buda-puolella että Pest-puolella. Esimerkiksi Római-part on suosittu hiekkaranta Pestrannalla, ja Kopaszi-gát-rannalta Buda-rannalta löytyy puolestaan nurmikkoalueita ja rantaravintoloita.

Szigetin saaren ranta

Sziget-saari, joka sijaitsee Duna-joella Budapestin pohjoisosassa, tarjoaa myös rantoja. Saarelta löytyy esimerkiksi Hajógyári-szigetin ranta, jossa voi nauttia hiekkarannasta ja virkistävistä vesistä. Tämä ranta on erityisen suosittu Sziget-festivaalien aikaan.

Balaton-järvi

Vaikka Budapest ei sijaitsekaan Balaton-järven lähellä, moni budapestilainen ja turisti suuntaa kesäisin järvelle rentoutumaan. Balaton on Unkarin suurin järvi, joka tarjoaa useita rantoja ja mahdollisuuden erilaisiin vesiaktiviteetteihin. Järven rannoilla on myös ravintoloita, kahviloita ja muita palveluita.

Vuoristojärvet

Budapestin lähialueilla sijaitsee myös useita vuoristojärviä, jotka tarjoavat mahdollisuuden uimiseen ja virkistäytymiseen. Esimerkiksi Velence-järvi ja Balaton-felvidékin kansallispuiston järvet ovat suosittuja kohteita, joissa voi nauttia luonnonkauniista maisemista ja raikkaista vesistä.

Lukuisat kylpylät

Vaikka Budapest ei välttämättä tunneta perinteisinä uimarantoina, kaupungissa on runsaasti kylpylöitä, joissa voi nauttia lämpimistä termaalikylpyistä ja rentoutua vesialtaineen. Esimerkiksi Széchenyi-kylpylä, Gellért-kylpylä ja Rudas-kylpylä ovat suosittuja vierailukohteita ja tarjoavat erilaisia palveluita ja vesialtaita.

Yöelämä ja viihde Budapestissa

Baarit ja klubit

Budapest on tunnettu vilkkaasta ja monipuolisesta baari- ja klubi-kulttuuristaan. Kaupungissa on lukuisia erilaisia baareja ja klubeja, joista jokaiselle löytyy varmasti sopiva vaihtoehto.

Szimpla Kert

Szimpla Kert on yksi Budapestin kuuluisimmista ja suosituimmista baareista. Se sijaitsee kaupungin trendikkäässä VII. kaupunginosassa ja tarjoaa ainutlaatuisen sisustuksen sekä rennon ilmapiirin. Szimpla Kert koostuu useista eri tiloista, joista jokaisella on oma teemansa ja tunnelmansa. Baarissa järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten live-esiintymisiä ja elokuvanäytöksiä.

Instant

Instant on toinen suosittu baari- ja klubi-kokonaisuus Budapestissa. Se sijaitsee myös VII. kaupunginosassa, lähellä Szimpla Kertia. Instantissa on useita kerroksia, joista jokainen tarjoaa erilaisen musiikkigenren ja tunnelman. Klubilla esiintyvät usein tunnetut DJ:t niin kotimaasta kuin ulkomailtakin.

Ankert

Ankert on yksi Budapestin suosituimmista ja tunnelmallisimmista kesäterasseista. Se sijaitsee VI. kaupunginosassa ja on avoinna keväästä syksyyn. Ankertissa on useita baaritiloja, joissa voi nauttia juomia ja ruokaa rennossa ilmapiirissä. Paikkaa suosivat erityisesti paikalliset ja turistit.

Ruin Pubs

Ruin pubit ovat eräänlainen ilmiö Budapestissa. Ne ovat entisiin autioituneisiin rakennuksiin perustettuja baareja, joissa on säilytetty alkuperäinen rappeutunut sisustus. Ruin pubeja löytyy eri puolilta kaupunkia, ja ne ovat erityisen suosittuja nuorten ja boheemien ihmisten keskuudessa. Gödör Klub ja Instant ovat tunnettuja ruin pubien edelläkävijöitä Budapestissa.

Kuplavolkkari-baari

Kuplavolkkari-baari on ainutlaatuinen baari Budapestissa, joka on sisustettu vanhojen Kuplavolkkari- autojen osilla. Baarista löytyy erilaisia volkkari-aiheisia esineitä ja musiikkia soitetaan vanhoilla vinyyli-levyillä. Kuplavolkkari-baari on suosittu sekä paikallisten että turistien keskuudessa.

Teatterit ja musikaalit

Budapestissa on myös tarjolla runsaasti teattereita, musikaaleja ja muita esittävän taiteen tapahtumia. Kaupungissa toimii useita teattereita ja esiintymislavoja, joissa voi nauttia niin paikallisista kuin kansainvälisistäkin produktioista.

Budapestin oopperatalo

Budapestin oopperatalo, virallisesti nimeltään Unkarin kansallisbaletti ja -oopperatalo, on yksi kaupungin merkittävimmistä kulttuurikohteista. Se sijaitsee Budapestin Andrássy-avenue -kadulla ja tarjoaa monipuolista ohjelmistoa oopperan ja baletin saralla.

József Attila Theater

József Attila Theater on yksi Budapestin suurimmista ja suosituimmista teattereista. Se sijaitsee XI. kaupunginosassa ja tarjoaa monipuolista näytelmäohjelmistoa. Teatterin ohjelmistossa on niin klassikkonäytelmiä kuin nykyaikaistakin teatteria.

Müpa Budapest

Müpa Budapest on monitoimikompleksi, joka tarjoaa laajan valikoiman musiikin, tanssin, teatterin ja elokuvan esityksiä. Müpa sijaitsee itäisessä Budapestissa ja sen ohjelmistossa on niin kansainvälisiä kuin unkarilaisiakin taiteilijoita.

Luontokohteet ja Retkeily

Budan kukkulat ja Gellértin kukkula

Budan kukkulat ja Gellértin kukkula ovat suosittuja retkeilyalueita Budapestin keskustan läheisyydessä. Alueilla on useita polkuja ja kävelyreittejä, joista voi nauttia upeista näkymistä kaupungin yli. Budan kukkulat ovat myös suosittuja pyöräilykohteita.

Margitsziget (Margaretinsaari)

Margitsziget on vehreä saari Budapestin keskellä, joka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn. Saarelta löytyy kävelyreittejä, pyöräteitä ja puistoja, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnosta. Sieltä löytyy myös kylpylä ja urheilukeskus.

Városliget (Kaupunginpuisto)

Városliget on Budapestin suurin puisto ja ulkoilualue. Puisto tarjoaa retkeilyreittejä, pyöräteitä, jalkapallokenttiä, tenniskenttiä ja muita ulkoilumahdollisuuksia. Puistossa sijaitsee myös Budapestin eläintarha sekä Széchenyin kylpylä, jossa voi rentoutua lämpimissä lähteissä.

Duna-korzó (Tonavan rantakatu)

Duna-korzó on kävelykatu Tonavan rannalla, joka tarjoaa upeita näkymiä joen yli sekä mahdollisuuden nauttia ulkoilmasta. Alueella voi kävellä, pyöräillä tai istuskella rantapenkeillä ja ihastella Tonavan ja Budan linnoituksen kauneutta.

Óbudan saari

Óbudan saari on historiallinen alue Tonavan varrella, jossa voi nauttia ulkoilusta ja retkeilystä. Saarella sijaitsee muun muassa Aquincumin roomalainen raunioalue ja Palatinus-kylpylä. Alueen puistoissa ja metsiköissä voi viettää aikaa luonnossa ja tutustua saaren historiaan.

Rám-saari

Rám-saari on Tonavan saari, joka on suosittu ulkoilu- ja retkeilykohde. Saarella on kävelyreittejä, pyöräilyreittejä ja puistoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden rentoutua ja nauttia luonnosta. Saarella sijaitsee myös Rám-saaren kylpylä, jossa voi virkistäytyä lämpimissä lähteissä.

Pilis-vuoristo

Pilis-vuoristo sijaitsee Budapestin läheisyydessä ja tarjoaa upeat mahdollisuudet patikointiin, retkeilyyn ja luontoon tutustumiseen. Vuoristoalueella on monia merkittyjä reittejä, jotka kulkevat metsien, rotkojen ja vesiputouksien läpi. Alueella on myös suosittuja kiipeilykohteita.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet Budapestissa:

Pyhän Tapanin basilika:

Pyhän Tapanin basilika on yksi Budapestin tunnetuimmista uskonnollisista kohteista. Se on nimetty Unkarin ensimmäisen kuninkaan, Pyhän Stefanuksen mukaan. Basilika on yksi kaupungin suurimmista rakennuksista, ja sen tornista avautuu upea näköala kaupungin yli.

Kalastajalinnake:

Kalastajalinnake sijaitsee Budan puolella Tonavan rannalla. Se on historiallinen linnoitus, jonka rakentaminen alkoi 1200-luvulla. Linnake on saanut nimensä lähellä sijaitsevilta kalastajilta, jotka olivat vastuussa Tonavan kalastuksesta.

Matthias-kirkko:

Matthias-kirkko on suosittu nähtävyys Budapestin Kalastajalinnakkeella. Se on peräisin 1300-luvulta, mutta sen julkisivu on käynyt läpi useita uudistuksia vuosien varrella. Kirkko on kuuluisa kauniista sisustuksestaan, kuten alttaritauluista ja lasimaalauksista.

Pyhän Iisakin katedraali:

Pyhän Iisakin katedraali on suurin katolinen kirkko Budapestissa. Se sijaitsee Pestin puolella ja oli alun perin rakennettu 1800-luvun lopulla. Katedraalissa järjestetään usein uskonnollisia seremonioita ja se on suosittu vierailukohde turistien keskuudessa.

Budan linna:

Budan linna on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee Budan kukkulalla. Se on yksi Unkarin tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä ja sisältää useita museoita, gallerioita ja muita nähtävyyksiä. Linna on ollut osa Budapestin kaupunkikuvaa jo yli 700 vuotta.

Sankarin aukio:

Sankarin aukio on tärkeä historiallinen paikka Budapestissa. Aukion keskellä sijaitsee Millenium-monumentti, joka kunnioittaa Unkarin kansallisherroja. Aukiolla on myös useita muita patsaita ja muistomerkkejä sekä lähellä sijaitseva sankarihautausmaa, jossa lepäävät Unkarin sotilaat ja kansallissankarit.

Dohányn katu:

Dohányn katu on merkittävä uskonnollinen paikka Budapestissa, sillä se on Euroopan toiseksi suurin synagoga. Synagoga rakennettiin vuonna 1859 ja se edustaa uusklassista arkkitehtuuria. Dohányn kadun synagogassa voi ihailla kauniita yksityiskohtia ja oppia Unkarin juutalaisten historiasta.

Linnanmäki ja taljapuisto:

Linnanmäki ja taljapuisto ovat Budapestin keskustassa sijaitsevia historiallisia puistoja. Niillä voi tutustua kaupungin menneisyyteen ja nauttia kauniista maisemista. Puistoissa on myös useita historiallisia rakennuksia, kuten Vajdahunyadin linna, joka edustaa useita eri arkkitehtuurityylejä.

Parlamenttitalo:

Budapestin parlamenttitalo on kaupungin symboli ja yksi sen merkittävimmistä historiallisista rakennuksista. Se valmistui vuonna 1902 ja edustaa uusgoottilaista arkkitehtuuria. Parlamenttitalolla järjestetään opastettuja kierroksia, joilla voi tutustua sen upeaan sisustukseen ja historiaan.

Ruins Pubs:

Ruins Pubs eli rauniopubit ovat ainutlaatuisia kohteita Budapestissa. Ne sijaitsevat raunioituneissa rakennuksissa ja tarjoavat rennon ilmapiirin, jossa voi nauttia juomia ja ruokia. Rauniopubeissa voi samalla ihailla paikan historiallista tunnelmaa ja luovaa sisustusta.

Panoraama- ja Näköalapaikat Budapestissa

1. Budan linnavuori

Budan linnavuori sijaitsee Budan kaupunginosassa ja tarjoaa upeat näkymät yli koko Budapestin. Linnavuorella sijaitsee useita historiallisia nähtävyyksiä, kuten Budan linna ja Kalastajalinnake, jotka molemmat tarjoavat upeat panoraamanäkymät kaupunkiin.

2. Gellértin kukkula

Gellértin kukkula on kuuluisa näköalapaikka, josta avautuu upeat näköalat yli Budapestin. Kukkulalla sijaitsee myös Gellértin linnoitus sekä Gellértin-patsas, joka on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä.

3. Citadella

Citadella on linnoitus Gellértin kukkulalla, ja sieltä avautuvat upeat näköalat yli Budapestin. Citadellalla voi ihailla kaupungin kaunista arkkitehtuuria ja Tonava-joen maisemia.

4. Orsó-kukkula

Orsó-kukkula sijaitsee Pestin kaupunginosassa ja tarjoaa upeat näkymät yli Tonava-joen ja Budapestin keskustan. Kukkulalla sijaitsee myös Budan puolella sijaitseva Budan linna, joka täydentää kaupunkinäkymää.

5. Széchenyi-ketjuallas

Széchenyi-ketjuallas on Tonava-joen ylittävä ketjuallas, joka tarjoaa upeat näkymät ympäröivään kaupunkiin. Altaan vieressä sijaitsee myös Budapestin tunnettu parlamenttirakennus, joka on arkkitehtonisesti vaikuttava nähtävyys.Kohteen sijainti maa on Unkari.

Jätä kommentti