Halvat lennot Celje

Nähtävyydet ja kohteet

Celjen linna

Celjen linna on Slovenian suurin keskiaikainen linna, joka sijaitsee Celjen kaupungin yläpuolella. Linna on rakennettu 1100-luvulla ja se on avoinna yleisölle. Linnassa on museo, jossa voi tutustua Celjen historian ja kulttuurin näyttelyihin. Linna tarjoaa myös upeat näkymät ympäröivälle maisemalle.

Pyhän Danielin kirkko

Pyhän Danielin kirkko on barokkityylinen kirkko, joka sijaitsee Celjen keskustassa. Kirkko on rakennettu 1600-luvulla ja se on omistettu pyhimys Danielille. Kirkossa voi nähdä kauniita barokkimaalauksia ja veistoksia. Kirkko on suosittu vierailukohde Celjessa.

Celjen kaupunginmuseo

Celjen kaupunginmuseo sijaitsee Celjen linna-alueella ja se tarjoaa laajan valikoiman näyttelyitä, jotka kattavat Celjen historian ja kulttuurin eri aikakaudet. Museossa voi tutustua esimerkiksi arkeologisiin löytöihin, keskiaikaiseen taiteeseen ja käsityöesineisiin. Museo tarjoaa mielenkiintoista tietoa alueen menneisyydestä.

Celjen historiallinen keskusta

Celjen historiallinen keskusta on täynnä kauniita vanhoja rakennuksia ja kapeita kujia. Keskusta on täynnä elämää ja siellä voi tutustua erilaisiin kauppoihin, ravintoloihin ja kahviloihin. Alueella voi myös ihastella kauniita keskiaikaisia rakennuksia ja kirkkoja.

Celjen keskuspuisto

Celjen keskuspuisto on suosittu ulkoilualue, joka tarjoaa vihreitä niittyjä, kävely- ja pyöräilyreittejä sekä leikkipuistoja lapsille. Keskuspuistossa on myös lampi, jossa voi rentoutua ja nauttia kauniista luonnosta.

CEZAMAT Celjski sejem

CEZAMAT Celjski sejem on suuri kansainvälinen messualue, joka sijaitsee Celjen kaupungissa. Alueella järjestetään monenlaisia näyttelyitä ja messutapahtumia eri teemoilla, kuten matkailu, tekniikka ja muoti. Se on suosittu kohde niin paikallisten asukkaiden kuin turistienkin keskuudessa.

Terme Celeia -kylpyläkompleksi

Terme Celeia on kylpyläkompleksi, joka tarjoaa erilaisia wellness-palveluita ja aktiviteetteja. Kylpylässä voi rentoutua kuumissa lähteissä, saunoissa ja hierontahoidoissa. Siellä on myös uima-allasalue ja kuntokeskus, jossa voi harrastaa erilaisia liikuntamuotoja.

Kulttuuri ja Historia

Celjen linna

Celjen linna on Slovenian suurin keskiaikainen linna. Se sijaitsee Celjen kaupungin yläpuolella ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivään maaseutuun. Linna on rakennettu 1100-luvulla ja se toimi useiden aatelisperheiden asuinpaikkana. Nykyään se on avoinna yleisölle ja siellä voi nähdä historiallisia näyttelyitä sekä osallistua erilaisiin tapahtumiin.

Celjen historia

Celje on yksi Slovenian vanhimmista kaupungeista, ja sen historia ulottuu antiikin aikoihin asti. Kaupunki sai erityisen merkityksen 1300-luvulla, kun se tuli Zeppelmannin suvun hallitsemaksi. Zeppelmannit rakensivat Celjen linnan ja vaikuttivat kaupungin kehitykseen monin tavoin. Celje oli silloin yksi tärkeimmistä kauppakeskuksista Keski-Euroopassa. Kaupungilla on edelleen vahva historiallinen ilme, ja siellä voi tutustua moniin historiallisiin nähtävyyksiin ja rakennuksiin.

Celjen musiikkielämä

Celje on tunnettu myös elävästä musiikkielämästään. Kaupungissa järjestetään monenlaisia konsertteja ja musiikkitapahtumia läpi vuoden. Celjen musiikkiakatemia tarjoaa laadukasta musiikkikoulutusta, ja kaupungissa toimii myös useita kuoroja, orkestereita ja musiikkiryhmiä. Celje Jazz Festival on yksi kaupungin merkittävimmistä tapahtumista, jossa esiintyvät niin kansainväliset kuin paikallisetkin jazzmuusikot.

Celjen taidemuseo

Celjen taidemuseo on yksi Slovenian suurimmista taidekokoelmista. Museon kokoelmissa on sekä kansallisia että kansainvälisiä taiteen teoksia eri aikakausilta. Museon pysyvässä näyttelyssä voi nähdä esimerkiksi renessanssiajan maalauksia sekä modernia ja nykytaidetta. Lisäksi museossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia, jotka esittelevät eri taiteenlajeja ja -tyylejä.

Celjen arkeologinen alue

Celjen arkeologinen alue tarjoaa kiehtovan näköalan kaupungin menneisyyteen. Alueella voi nähdä jäännöksiä antiikin Rooman ajoilta, kuten amfiteatterin ja roomalaisia kylpylöitä. Arkeologisella alueella tehdään jatkuvasti uusia kaivauksia ja löytöjä, jotka auttavat ymmärtämään kaupungin historiallista kehitystä. Alueella järjestetään myös opastettuja kierroksia, joiden avulla voi tutustua tarkemmin alueen historiaan ja löydöksiin.

Ruokailu ja Ravintolat

Ravintolat

– Celjessa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia keittiöitä ja ruokakulttuureja.
– Suosittuja ravintoloita Celjessa ovat esimerkiksi Gostilna Kajuh, Sarina Hiša ja Restavracija Einkehr.
– Ravintolat Celjessa tarjoavat sekä kotimaista slovenialaista ruokaa että kansainvälisiä ruokalajeja.
– On myös mahdollista nauttia fine dining -kokemuksista Celjen ravintoloissa.
– Celjen ravintoloissa voi maistella perinteisiä slovenialaisia ruokia, kuten štrukljeja (rullattua taikinaa täytteellä) ja poticaa (perinteinen pähkinäkakku).
– Ravintoloiden valikoimasta löytyy myös monipuolisesti kasvisruokaa, gluteenitonta ruokaa ja muita ruokavaliotarpeita huomioivia vaihtoehtoja.

Street food ja kahvilat

– Celjessa on myös monia kahviloita ja kahvikeitaita, joissa voi nauttia paikallisesta kahvista ja leivonnaisista.
– Kahviloiden valikoimassa on usein myös lounas- ja välipalavaihtoehtoja, kuten salaatteja, voileipiä ja leivoksia.
– Lisäksi Celjessa voi maistella erilaisia street food -herkkuja, kuten burekia (liha- tai juustotäytteinen suolainen piirakka) ja cevapcicia (grillattu makkara).
– Street food -tarjonta on monipuolista ja siinä yhdistyy usein slovenialainen, italialainen ja balkanilainen ruokakulttuuri.

Kahvila-kakut

– Celje tunnetaan myös herkullisista kakuistaan, joita voi nauttia kaupungin monissa kahviloissa ja leipomoissa.
– Suosituimpia kakkuja Celjessa ovat muun muassa kremšnita (vaniljarahkalla täytetty kerrosleivos) ja potica (perinteinen pähkinäkakku).
– Kakut valmistetaan usein perinteisin reseptein ja ne ovat paikallisten leipomojen erikoistuotteita.
– Celjessa on myös kahviloita, jotka tarjoavat erikoiskahveja ja -juomia, kuten cappuccinoa, lattea ja erilaisia maustekahveja.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

1. Kulttuurikohteet

Celjessa on useita kulttuurikohteita, kuten Celjen linna, joka on yksi Slovenian suurimmista ja parhaiten säilyneistä linnoista. Lisäksi kaupungissa sijaitsee Historiallinen alue Placik, joka on suosittu kulttuurikohde ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua kaupungin historiaan ja perinteisiin.

2. Luontokohteet

Celjessa on lukuisia luontokohteita, kuten Celjen järvi, joka tarjoaa mahdollisuuden rentouttavaan ajanviettoon ja erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten veneilyyn ja kalastukseen. Lisäksi Celjessa sijaitsee Šmartinsko jezero -järvi, joka on suosittu retkikohde ja tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuksia ulkoiluun.

3. Vesiaktiviteetit

Celje tarjoaa erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten melontaa, soutua ja veneilyä Celjen joella ja järven alueilla. Celjessa on myös useita uimarantoja, joilla voi nauttia auringosta ja uida lämpimissä säissä.

4. Urheilu

Celje on aktiivisen urheilun harrastajien paratiisi. Kaupungissa on useita urheilukeskuksia, joissa voi harrastaa erilaisia lajeja, kuten jalkapalloa, koripalloa, tennis, golfia ja uintia. Celjessa järjestetään myös säännöllisesti erilaisia urheilutapahtumia ja kilpailuja.

5. Kylpylät ja Wellness

Celjessa on useita kylpylöitä ja wellness-keskuksia, joissa voi rentoutua ja nauttia erilaisista hoidoista ja palveluista. Näihin kuuluvat esimerkiksi Thermana Laško, joka tarjoaa erilaisia kylpylähoitoja ja kuumia lähteitä, sekä Rimske terme, joka on yksi Slovenian suosituimmista kylpylöistä.

6. Ravintolat ja kahvilat

Celje tarjoaa monipuolisen valikoiman ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista ja kansainvälisistä herkuista. Kaupungin keskustassa on useita viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia lounasta tai illallista sekä viettää rentouttavia hetkiä ystävien kanssa.

7. Ostosmahdollisuudet

Celjen keskusta tarjoaa erilaisia ostosmahdollisuuksia, kuten kauppoja, tavarataloja ja ostoskeskuksia. Kaupungin vilkkailla kaduilla voi tutustua paikallisiin putiikkeihin ja löytää ainutlaatuisia koriste-esineitä, vaatteita ja muita tuotteita.

Suositut hotellit Celjessa

1. Hotel Celeia

Hotel Celeia on neljän tähden hotelli Celjen keskustassa. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja oma kylpyhuone. Hotellissa on myös ravintola, baari ja kuntokeskus.

2. Hotel Evropa

Hotel Evropa sijaitsee historiallisessa rakennuksessa Celjen keskustassa. Hotellin tilavissa huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja minibaari. Asiakkaat voivat nauttia hotellin ravintolassa perinteisiä slovenialaisia ruokia.

3. Grand Hotel Primus

Grand Hotel Primus on luksushotelli, joka sijaitsee Slovenian suurimman kylpylän yhteydessä. Hotellin huoneissa on ilmastointi, taulu-tv ja minibaari. Asiakkaat voivat rentoutua kylpylässä, jossa on sisä- ja ulkouima-altaat, saunat ja erilaisia hierontahoitoja.

4. Hotel Celjska Koca

Hotel Celjska Koca sijaitsee kauniilla vuoristoalueella Celjen ulkopuolella. Hotellin huoneissa on oma parveke ja näköala vuorille. Asiakkaat voivat nauttia perinteisiä slovenialaisia ruokia hotellin ravintolassa tai rentoutua saunassa.

5. Hotel Faraon

Hotel Faraon on pieni hotelli Celjen keskustassa. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja oma kylpyhuone. Hotellin vieressä on ravintoloita ja kauppoja, ja Celjen linna on kävelymatkan päässä.

Turvallisuus ja terveys Celjessä

Turvallisuus

Celje on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta on aina hyvä noudattaa tavanomaista varovaisuutta. Kaupungissa on kuitenkin joitakin turvallisuuteen liittyviä näkökohtia, jotka on hyvä pitää mielessä.

Kadunkulmat ja jalkakäytävät

Celjen kaduilla on pääsääntöisesti hyvä jalkakäytävien kattavuus, mutta joillakin kaduilla voi olla epätasaisuuksia tai korokkeita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. Erityisesti talvella jäätyneet tai lumiset jalkakäytävät voivat aiheuttaa liukastumisriskejä.

Liikenne

Celjessä on melko vilkas liikenne. Autoilijoiden tulee olla tarkkaavaisia ja noudattaa liikennesääntöjä. Jalkakäytävillä liikkuessa on myös hyvä olla varovainen ja seurata tarkasti liikennettä. Jotkut risteysalueet voivat olla ruuhkaisia erityisesti kiireaikaan.

Turvallisuus illalla ja yöllä

Celje on yleisesti ottaen turvallinen myös iltaisin ja öisin. Tavallisesti ihmisiä liikkuu kaduilla ja on valaistusta, mikä lisää turvallisuuden tunnetta. Kuitenkin on aina hyvä käyttää harkintaa ja välttää pimeitä ja hiljaisia alueita, erityisesti yksin liikkuessa.

Poliisi

Celjessä on poliisilaitos, joka vastaa kaupungin turvallisuudesta. Mikäli tarvitset apua tai ilmoittaa rikoksesta, voit ottaa yhteyttä paikalliseen poliisiin.

Terveyspalvelut

Celjessä on useita terveyspalveluita kaupungin asukkaiden käytettävissä. Kaupungissa toimii sairaaloita, terveyskeskuksia ja yksityisiä lääkäriasemia. Kiireellisissä tapauksissa tulee soittaa hätänumeroon tai hakeutua lähimpään päivystykseen.

Apteekit

Celjessä on useita apteekkeja, jotka tarjoavat lääkkeiden ja muiden terveystuotteiden myyntiä. Apteekit noudattavat tarkasti määräyksiä ja lakeja, jotka koskevat lääkkeiden myyntiä ja annostelua.

Hätätilanteet

Hätätilanteissa tulee soittaa paikalliseen hätänumeroon 112. Operaattori vastaa puheluun ja pyrkii tarjoamaan apua mahdollisimman nopeasti. On tärkeää ilmoittaa mahdollisimman tarkat tiedot tapahtumapaikasta ja tilanteesta.

Rannat ja vesistöt

Celje-järvi

Celje-järvi sijaitsee noin kuusi kilometriä Celjen kaupungin keskustasta lounaaseen. Se on keinotekoinen järvi, joka on muodostunut Savinja-jokeen rakennetun vesivoimalaitoksen yhteydessä. Järvi tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin vesiaktiviteetteihin kuten uimiseen, veneilyyn ja kalastukseen.

Šmartinsko-järvi

Šmartinsko-järvi sijaitsee noin 15 kilometriä Celjen kaupungin eteläpuolella. Se on Slovenian suurimpia keinotekoisia järviä ja tarjoaa upean ympäristön virkistysmahdollisuuksille. Järven rannalla on uimarantoja, joilla voi nauttia auringosta ja uida. Lisäksi järvelle voi vuokrata erilaisia vesikulkuneuvoja ja harjoittaa erilaisia vesiurheilulajeja kuten purjelautailua ja melontaa.

Savinja-joki

Savinja-joki on yksi tärkeimmistä vesistöistä Celjen alueella. Se virtaa kaupungin halki ja tarjoaa kauniita rantamaisemia sekä mahdollisuuden virkistäytymiseen vedessä. Joella voi harrastaa melontaa, soutua tai vain nauttia joen rauhoittavasta tunnelmasta kävelyllä sen rannalla.

Dravinja-joki

Dravinja-joki on toinen merkittävä vesistö Celjen alueella. Se virtaa lähellä Celjeä ja tarjoaa kauniita maisemia sekä mahdollisuuden rentoutumiseen ja virkistäytymiseen vedessä. Joen rannoilla voi nauttia piknikistä tai kävellä pitkin sen rantaa luonnonrauhaa etsien.

Terme Laško

Terme Laško on kylpyläkompleksi, joka sijaitsee noin 20 kilometriä Celjen kaupungista luoteeseen. Kylpylässä on ulko- ja sisäaltaat, joissa voi nauttia vedestä ja rentoutua. Terme Laškossa on myös uimaranta, joka tarjoaa virkistäviä uintimahdollisuuksia.

Terme Olimia

Terme Olimia on toinen suosittu kylpyläalue Celjen lähistöllä. Se sijaitsee noin 40 kilometriä Celjestä pohjoiseen. Kylpylässä on useita ulko- ja sisäaltaita, jotka tarjoavat miellyttävän ympäristön veden rentouttavalle vaikutukselle. Terme Olimiassa on myös uimarantoja, joilla voi viettää aikaa nauttien auringosta ja uiden raikkaassa vedessä.

Pubit ja baarit

1. Koprivnik

Koprivnik on suosittu pubi Celjessä, joka tarjoaa laajan valikoiman oluita ja muita juomia. Paikassa järjestetään myös usein livemusiikkia ja DJ-esityksiä.

2. Bar Rocco

Bar Rocco on viihtyisä baari, joka tarjoaa laajan valikoiman juomia sekä hyvää tunnelmaa. Baarissa voi myös nauttia erilaisia pikkupurtavia.

3. Cafe Extrablatt

Cafe Extrablatt on rento kahvila-baari, joka tarjoaa erilaisia juomia ja kahvilaatuja. Täällä voi viettää aikaa ystävien kesken tai nauttia hyvin valmistetusta kahvista.

Klubit

1. Club Cartell

Club Cartell on suosittu yökerho, jossa on usein DJ-esityksiä ja erilaisia teema-iltoja. Klubilla on tanssilattia ja tarjolla on laaja valikoima juomia.

2. Club Empire

Club Empire on tyylikäs ja moderni yökerho, joka tarjoaa hyvää musiikkia ja elävää viihdettä. Klubilla on myös VIP-alue, jossa voi nauttia yksityisemmästä tunnelmasta.

3. Club Prestige

Club Prestige on suosittu yökerho, jossa on moderni sisustus ja hyvä äänentoisto. Klubilla järjestetään myös erilaisia teemajuhlia ja erikoistapahtumia.

Kasino

1. Casinò Fortuna

Casinò Fortuna on suosittu kasino Celjessä, jossa on tarjolla erilaisia pöytäpelejä, kuten pokeria, rulettia ja blackjackia. Kasinolla on myös laaja valikoima peliautomaatteja.

2. Casinò Faraon

Casinò Faraon on toinen suosittu kasino, joka tarjoaa laajan valikoiman peliautomaatteja ja pöytäpelejä. Kasinolla järjestetään myös säännöllisesti turnauksia ja erikoistapahtumia.

3. Casinò Princess

Casinò Princess on tyylikäs ja viihtyisä kasino, joka tarjoaa laadukkaita pöytäpelejä ja peliautomaatteja. Kasinolla on myös ravintola ja baari, jossa voi nauttia herkullisista ruoista ja juomista.

Luontokohteet ja Retkeily

Pohjois-Savinja-joki

Pohjois-Savinja-joki virtaa Celjen kaupungin läpi ja tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin ulkoiluaktiviteetteihin, kuten patikointiin, pyöräilyyn ja kalastukseen. Sen varrella on myös useita viihtyisiä puistoja ja kävelyreittejä.

Šmartinsko-järvi

Celjen itäpuolella sijaitseva Šmartinsko-järvi on suosittu retkeily- ja virkistysalue, joka tarjoaa upeita maisemia ja monia aktiviteetteja. Järven ympärillä on patikointireittejä, ja rannalla voi rentoutua tai osallistua erilaisiin vesiurheilulajeihin.

Rogla-Pohorje-kansallispuisto

Celjen pohjoispuolella sijaitseva Rogla-Pohorje-kansallispuisto on laaja metsä- ja vuoristoalue, joka tarjoaa upeita luontonäkymiä ja monia mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn. Alueella on monipuolisia patikointireittejä, hiihtolatuja ja maastopyöräreittejä.

Dobrna-kylpylä ja metsäpuisto

Celjen eteläpuolella sijaitseva Dobrna-kylpylä ja metsäpuisto on suosittu rentoutumis- ja virkistyskohde. Metsäpuistossa voi nauttia rauhallisesta luonnosta ja kävellä kauniilla poluilla. Kylpylä tarjoaa monenlaisia hoitoja ja palveluita terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen.

Savinja-laakso

Celjen ympäristössä sijaitseva Savinja-laakso tunnetaan upeista maisemistaan ja monipuolisesta luonnostaan. Alueella on useita luonnonpuistoja ja retkeilyreittejä, joita pitkin voi tutustua alueen kauneuteen ja luonnon monimuotoisuuteen. Laaksossa on myös mahdollisuus harrastaa kalastusta ja melontaa.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet Celjessa

Celjen linna

Celjen linna on yksi Slovenian merkittävimmistä historiallisista kohteista. Se sijaitsee keskellä Celjen kaupunkia ja on yksi Keski-Euroopan suurimmista keskiaikaisista linnoista. Linna rakennettiin alun perin 1300-luvulla ja sitä laajennettiin ja muokattiin useita kertoja. Linna toimi aikoinaan feodaaliajan hallintokeskuksena ja myöhemmin vankilana. Nykyään siellä toimii museo, jossa vieraillaan oppimassa linnan historiasta.

Celjen tuomiokirkko

Celjen tuomiokirkko, joka tunnetaan myös nimellä Pyhän Danielin kirkko, on romaanista tyyliä edustava kirkko. Se rakennettiin 1100-luvulla ja sitä on laajennettu ja kunnostettu useasti vuosisatojen aikana. Kirkko on omistettu Pyhälle Danielille, joka oli Slovenian suojeluspyhimys. Sen vaikuttava arkkitehtuuri ja rikas sisustus tekevät siitä suositun vierailukohteen.

Stari grad

Stari grad, tai vanha linna, on toinen tärkeä historiallinen linna Celjessa. Se sijaitsee kaupungin ulkopuolella kukkulalla ja sen rakentaminen alkoi jo 1100-luvulla. Stari grad toimi aikanaan Celjen kaupungin keskiaikaisena linnoituksena ja strategisena tukikohtana. Nykyään linna toimii kulttuurikeskuksena ja siellä järjestetään erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

Pyhän Josafatin kirkko

Pyhän Josafatin kirkko on yksi Celjen tärkeimmistä uskonnollisista kohteista. Se on ortodoksisen kirkon temppeli ja rakennettiin 1800-luvun lopulla. Kirkko edustaa bysanttilaista arkkitehtuuria ja sen kupolit ja freskot ovat vaikuttavia. Kirkko on omistettu Pyhälle Josafatille, joka oli Ukrainan-ortodoksisen kirkon marttyyri ja pyhimys.

Pyhän Pietarin kirkko

Pyhän Pietarin kirkko on yksi Celjen vanhimmista kirkoista. Se rakennettiin alun perin 1200-luvulla, mutta sitä on myöhemmin remontoitu ja muutettu. Kirkossa voi nähdä erilaisia arkkitehtonisia tyylejä romaanisesta goottilaiseen ja barokkiin. Kirkko on omistettu apostoli Pietarille ja sisältää arvokkaita taideteoksia ja freskoja.

Pyhän Joosefin kirkko

Pyhän Joosefin kirkko on katolinen kirkko, joka rakennettiin 1600-luvulla. Se sijaitsee Celjen vanhassa kaupungissa ja edustaa barokkityyliä. Kirkossa on kauniit sisustusyksityiskohdat ja alttaritauluja. Kirkon suojelupyhimyksenä on Pyhä Joosef, neitsyt Marian aviomies.

Pyhän Johanna Nepomukin patsas

Pyhän Johanna Nepomukin patsas on Celjessa sijaitseva historiallinen monumentti. Patsas pystytettiin Pyhän Johanna Nepomukin kunniaksi, joka oli marttyyri ja suojeluspyhimys. Patsas sijaitsee Savinja-joen rannalla ja on suosittu kohtaaminen kaupunkilaisten keskuudessa.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Zametovsko-panoraama

Zametovsko-panoraama on Celjen kaupungin yläpuolella sijaitseva näköalapaikka, josta avautuu upea näkymä kaupunkiin ja sen ympäristöön. Panoraamapaikalta voi ihailla kaupungin historiallista keskustaa ja samalla nauttia upeista maisemista.

2. Castello Celje

Castello Celje on keskiaikainen linna, joka tarjoaa upeat näköalat yli Celjen kaupungin. Linna sijaitsee kukkulalla ja sen tornista avautuvat upeat panoraamanäkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Näköalapaikalta voi ihailla kaupungin kattojen yli ulottuvia maisemia.

3. Celje TV Tower

Celjen televisiotorni on korkea tornirakennelma, jonka huipulta avautuvat upeat näköalat kaupunkiin ja sen ympäristöön. Tornista näkee kauas yli kaupungin ja sen ympäröivän maaseudun. Celje TV Tower on suosittu paikka ihailla kaupungin maisemia.

4. Stari Grad -näköalapaikka

Stari Grad -näköalapaikka sijaitsee Celjen historiallisen keskustan läheisyydessä. Tältä näköalapaikalta voi ihailla kaupungin historiallisia rakennuksia ja kapeita katuja. Näköalapaikalta avautuvat upeat näkymät myös kaupungin ympäristöön.

5. Celjen kaupungintalo

Celjen kaupungintalo sijaitsee kaupungin keskustassa ja sen tornista avautuvat upeat näköalat yli Celjen kaupungin. Kaupungintalon näköalapaikalta voi ihailla kaupungin vilinää sekä ympäröivää maisemaa. Näköalapaikka tarjoaa upeat panoraamanäkymät yli kaupungin.

6. Alcántaran silta

Alcántaran silta on vanha kivisilta, joka sijaitsee Celjen kaupungin lähellä. Silta tarjoaa upeat näköalat joelle ja sen ympäristöön. Näköalapaikalta voi ihailla joen kauniita maisemia ja samalla nauttia kaupungin tunnelmasta.

7. Celjen linna

Celjen linna on historiallinen linnoitus, joka tarjoaa upeat näköalat yli kaupungin. Linnasta avautuvat panoraamanäkymät yli Celjen kaupungin ja sen ympäröivän maaseudun. Linnoituksen näköalapaikalta voi ihailla kaupungin ainutlaatuista arkkitehtuuria ja kauniita maisemia.Kohteen sijainti maa on Slovenia.

Jätä kommentti