Halvat lennot Charleroi

Nähtävyydet ja kohteet

1. Charleroin raatihuone

Charleroin raatihuone on historiallinen rakennus kaupungin keskustassa. Se on rakennettu 1800-luvun loppupuolella ja edustaa uusgoottilaista arkkitehtuuria. Raatihuoneella on myös kaunis kellotorni, joka tarjoaa upeat näkymät ympäröivään kaupunkiin.

2. Belfortti ja kellotapuli

Charleroin belfortti ja kellotapuli sijaitsevat kaupungin vanhassa osassa. Belfortti on osa Unescon maailmanperintöluettelossa olevaa Beffroi-kokoelmaa. Kellotapulista avautuu hienot näköalat kaupunkiin ja sen ympäristöön.

3. Ville Haute -kaupunginosa

Ville Haute on Charleroin historiallinen kaupunginosa, joka on säilyttänyt vanhan ajan charmiaan. Alueella on kauniita rakennuksia, kapeita kujia ja viihtyisiä kahviloita. Ville Hautesta löytyy myös useita mielenkiintoisia museoita ja gallerioita.

4. Waterloo-lähde

Waterloo-lähde on puistoalue, joka kunnioittaa historiallista taistelua samannimisessä kylässä. Puistossa on muistomerkkejä ja kauniita maisemia. Se tarjoaa myös mahdollisuuden rentoutua ja nauttia ulkoilusta.

5. Glass Museum of Charleroi

Charleroin Glass Museum on lasitaiteen museo, joka esittelee lasinvalmistuksen historiaa ja nykypäivää. Museossa voi ihailla upeita lasitaideteoksia ja oppia lisää lasinvalmistuksesta. Se tarjoaa mielenkiintoisen ja opettavaisen kokemuksen vierailijoille.

6. Kansainvälinen valokuvakeskus

Charleroin kansainvälinen valokuvakeskus on tärkeä kulttuurikeskus kaupungissa. Se esittelee valokuvataidetta eri näkökulmista ja järjestää säännöllisesti vaihtuvia näyttelyitä. Valokuvakeskus tarjoaa mahdollisuuden tutustua taiteeseen ja nauttia erilaisista valokuvateoksista.

7. Bois du Cazier

Bois du Cazier on entinen hiilikaivos, joka on nykyään museo ja kulttuurikeskus. Se kertoo kaivostoiminnan historiasta ja sen vaikutuksista alueelle. Museossa voi tutustua kaivosteollisuuden menneisyyteen ja oppia lisää alueen kulttuurista.

8. Musée de la Photographie

Musée de la Photographie on valokuvamuseo, joka sijaitsee entisessä kirkossa. Museo esittelee valokuvataidetta eri muodoissaan ja järjestää näyttelyitä sekä tapahtumia. Musée de la Photographie tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua valokuvaukseen ja sen historiaan.

9. Stade du Pays de Charleroi

Stade du Pays de Charleroi on kaupungin stadion, jossa järjestetään erilaisia urheilutapahtumia. Stadionilla voi seurata jalkapallo-otteluita ja muita urheilukilpailuja. Se tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua paikalliseen urheilukulttuuriin.

10. Marchienne-au-Pontin kaivosmuseo

Marchienne-au-Pontin kaivosmuseo sijaitsee entisessä hiilikaivoksessa ja kertoo alueen kaivostoiminnasta. Museossa voi tutustua kaivosmiesten työhön ja elämään sekä oppia lisää hiilen louhinnasta. Kaivosmuseo tarjoaa mielenkiintoisen ja opettavaisen kokemuksen vierailijoille.

Kulttuuri ja Historia

Charleroista

Charleroi on kaupunki Belgiassa, Valonian alueella. Se sijaitsee Sambre-joen varrella, noin 60 kilometrin päässä Brysselistä. Charleroi tunnetaan teollisuuskaupunkina, ja se oli 1800-luvulla tärkeä hiilikaivostoiminnan keskus Euroopassa. Nykyään kaupunki on kehittynyt myös kulttuurin ja taiteen näkökulmasta.

Historia

Charleroissa on pitkä historia, joka juontaa juurensa keskiajalle. Kaupunki perustettiin vuonna 1666, kun Espanjan kuningas Filip IV perusti sinne linnan. Charleroista tuli nopeasti tärkeä kauppapaikka ja käsityökeskus. Kaupungin teollistuminen alkoi 1800-luvulla, kun hiilen kaivaminen ja rautatieverkoston rakentaminen edistivät sen kehitystä.

Arkkitehtuuri

Charleroissa on monipuolinen arkkitehtuuri, joka heijastaa kaupungin historiaa ja eri aikakausien tyylejä. Kaupungin keskustassa on esimerkiksi belgialaisen Art Nouveau -tyylin mukaisia rakennuksia, kuten Hôtel de Ville (kaupungintalo). Lisäksi kaupungissa on moderneja rakennuksia, kuten Valosfääri ja Rive Gauche -ostoskeskus, jotka edustavat nykyaikaista arkkitehtuuria.

Museot

Charleroissa on useita mielenkiintoisia museoita, jotka tarjoavat tietoa kaupungin historiasta, kulttuurista ja taiteesta. Museon BPS22 keskittyy nykytaiteeseen ja sijaitsee entisessä teollisuusrakennuksessa, joka on kunnostettu museoksi. Musée de la Photographie on valokuvataiteeseen keskittynyt museo, jossa on laaja kokoelma valokuvia eri aikakausilta.

Tapahtumat ja festivaalit

Charleroissa järjestetään vuosittain erilaisia tapahtumia ja festivaaleja, jotka tuovat eloa kaupunkiin. Esimerkiksi Ronquières Festivals on musiikkifestivaali, jossa esiintyy kansainvälisiä artisteja eri genreistä. Doudou-festivaali on perinteinen juhla, joka pidetään joka toinen vuosi ja siihen kuuluu muun muassa historiallinen paraati ja tanssiesityksiä.

Kaupungin kehitys ja kulttuurin tuki

Charleroi on panostanut viime vuosikymmeninä kaupungin kehittämiseen ja kulttuurin tukemiseen. Kaupunki on investoinut kulttuurin tiloihin, kuten teattereihin ja museoihin, ja tarjoaa myös tukea ja rahoitusta eri taiteenalojen esiintyjille ja taiteilijoille. Charleroi haluaa olla elinvoimainen kulttuurikaupunki ja tarjota asukkailleen monipuolisia kulttuurikokemuksia.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokakulttuuri

Charleroin ruokakulttuuri on monipuolinen ja se on voimakkaasti vaikuttanut belgialaiseen keittiöön. Tyypillisiä belgialaisia ruokia ovat esimerkiksi moules-frites (sinisimpukat ja ranskalaiset perunat), carbonade flamande (belgialainen lihapata) ja waterzooi (kana- tai kalakeitto). Charleroin alueella on tarjolla myös paljon kansainvälisiä ruokavaihtoehtoja, kuten italialaista, ranskalaista ja aasialaista ruokaa.

Ravintolat ja kahvilat

Charleroin keskustassa ja sen ympäristössä on useita ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat laajan valikoiman erilaisia ruokia ja juomia. Kaupungista löytyy perinteisiä belgialaisia ravintoloita, jotka tarjoavat esimerkiksi belgialaista olutta ja paikallisia ruokia. Lisäksi Charleroin alueelle on avattu viime vuosina monia uusia ravintoloita, joissa tarjoillaan kansainvälisiä ruokia, kuten italialaista, japanilaista tai meksikolaista ruokaa.

Belgialainen olut

Belgialainen olut on tärkeä osa belgialaista kulttuuria ja Charleroi ei ole poikkeus tältä osin. Kaupungista löytyy useita olutravintoloita ja -baareja, joissa voi maistella erilaisia belgialaisia oluita. Niitä on tarjolla monenlaisia eri makuja ja tyylejä, kuten vaaleita aleja, tummia porttereita ja happamia lambiceja. Belgiassa olutta juodaan usein myös ruokailun yhteydessä ja monissa ravintoloissa on laaja valikoima erilaisia belgialaisia oluita ruokajuomaksi.

Markkinoilla ja ruokakaupoissa

Charleroissa on useita markkinoita, joilla voi ostaa tuoreita paikallisia ruokatarvikkeita, kuten vihanneksia, hedelmiä, lihaa ja juustoja. Lisäksi kaupungissa on monia ruokakauppoja, joista voi ostaa elintarvikkeita ja muita ruokatarvikkeita. Suosittuja ruokakauppoja Charleroin alueella ovat esimerkiksi Delhaize, Colruyt ja Carrefour.

Takeaway-ruoka

Charleroin alueella on myös monia takeaway-ravintoloita, joista voi tilata ruokaa mukaan. Takeaway-vaihtoehtoja ovat esimerkiksi pizza, sushit, falafelit ja kebabit. Useimmat ravintolat tarjoavat myös mahdollisuuden tilata ruokaa kotiin tai hotellille kuljetettuna.

Hintataso

Charleroin hintataso ravintoloissa vaihtelee. Perinteisiä belgialaisia ravintoloita ja tyylikkäämpiä ravintoloita pidetään yleensä hieman kalliimpina, kun taas pienemmissä kahviloissa ja ravintoloissa ruoka voi olla edullisempaa. Keskimäärin ruokailu Charleroin ravintoloissa ei ole yhtä kallista kuin esimerkiksi Brysselissä tai muissa suurissa kaupungeissa Belgiassa.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Museot ja taidegalleriat

Charleroi tarjoaa lukuisia museoita ja taidegallerioita. Jotkut suosituimmista kohteista ovat:
– Musée de la Photographie: Valokuvataiteen museo, jossa on laaja kokoelma valokuvia ja vaihtuvia näyttelyitä.
– Musée des Beaux-Arts: Kaunotaiteen museo, joka esittelee paikallisten ja kansainvälisten taiteilijoiden töitä.
– BPS22: Nykytaiteen keskus, joka järjestää monimuotoisia näyttelyitä, esityksiä ja työpajoja.

Puistot ja viheralueet

Charleroi tarjoaa useita viheralueita ja puistoja, joissa voi nauttia ulkoilmasta ja rentoutua. Tunnetuimpia näistä ovat:
– Parc de Monceau-sur-Sambre: Kaunis puisto, jossa on kävelyreittejä, puutarhoja ja järvialue.
– L’Ourthe-Pays de Charleroi -puisto: Luonnonsuojelualue, jossa voi ihailla kaunista maisemaa sekä kävellä ja pyöräillä merkityillä poluilla.
– Parc Reine Astrid: Suuri puistoalue, jossa on leikkipaikkoja, urheilukenttiä ja piknik-paikkoja.

Tapahtumat ja festivaalit

Charleroi järjestää erilaisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Muutamia merkittäviä tapahtumia ovat:
– Décibulles Festivaali: Musiikkifestivaali, jossa esiintyy eri genrejen bändejä ja artisteja.
– Charleroi Danse Festival: Tanssifestivaali, joka esittelee kotimaisia ja kansainvälisiä tanssiesityksiä.
– Ronquièresin musiikkifestivaali: Suuri musiikkitapahtuma, jossa esiintyy tunnettuja artisteja eri musiikkityyleistä.

Ostosmahdollisuudet

Charleroissa on useita ostosalueita, joista voi löytää niin paikallisia erikoisliikkeitä kuin suurempia kauppakeskuksiakin. Joitakin suosittuja ostosalueita ovat:
– Rive Gauchea: Keskustan alue, jossa on monia kauppoja, tuoretuotteiden markkinoita ja kahviloita.
– Ville 2 -ostoskeskus: Suuri kauppakeskus, jossa on yli 60 kauppaa ja ravintolaa.
– Les Grands Prés: Toinen suuri kauppakeskus, joka tarjoaa laajan valikoiman kauppoja, elokuvateattereita ja ravintoloita.

Urheilumahdollisuudet

Charleroi tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet erilaisten urheilulajien harrastamiseen. Kaupungissa on esimerkiksi useita kuntokeskuksia, jalkapallo- ja tenniskenttiä sekä uima-altaita. Lisäksi kaupungin läheisyydessä on mahdollista harrastaa esimerkiksi vaellusta ja pyöräilyä Ardennien kauniissa maisemissa.

Suositut hotellit Charleroissa

1. Hotel Novotel Charleroi Centre

Hotel Novotel Charleroi Centre sijaitsee aivan Charleroin keskustassa. Se tarjoaa modernisti sisustettuja huoneita, joissa on muun muassa taulu-tv ja ilmastointi. Hotellissa on myös ravintola, baari ja kuntokeskus.

2. Ibis Charleroi Centre Gare

Ibis Charleroi Centre Gare on kätevästi lähellä Charleroin rautatieasemaa. Hotellissa on viihtyisiä huoneita, joissa on oma kylpyhuone ja televisio. Asiakkaat voivat nauttia myös aamiaisen hotellin ravintolassa.

3. Hotel South Charleroi Airport

Hotel South Charleroi Airport sijaitsee lähellä Charleroin lentokenttää ja tarjoaa helpon pääsyn lentomatkustajille. Hotellissa on modernit huoneet, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja oma kylpyhuone. Asiakkailla on myös käytössään ilmainen lentokenttäkuljetus.

4. Leonardo Hotel Charleroi City Center

Leonardo Hotel Charleroi City Center sijaitsee Charleroin keskustassa. Hotellissa on tilavat huoneet, joista avautuu näkymät kaupunkiin. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi, televisio ja oma kylpyhuone. Hotellissa on myös ravintola ja baari.

5. Van Der Valk Hotel Charleroi Airport

Van Der Valk Hotel Charleroi Airport on moderni hotelli lähellä Charleroin lentokenttää. Hotellissa on tyylikkäät huoneet, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja oma kylpyhuone. Asiakkaat voivat nauttia myös hotellin ravintolan tarjoamista ruokailumahdollisuuksista.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

Charleroi on kaupunki, jossa on joitakin turvallisuuteen liittyviä haasteita. Vaikka kaupunki ei ole erityisen vaarallinen, on tärkeää noudattaa tavanomaisia ​​turvatoimenpiteitä varkauden ja rikosten ehkäisemiseksi. Pidä huolta henkilökohtaisista tavaroistasi ja vältä liikkumista yöllä yksinäisillä alueilla.

Terveys

Charleroi tarjoaa kohtalaisen hyvät terveyspalvelut asukkailleen ja vierailijoilleen. Kaupungissa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, joissa voi hakea hoitoa erilaisiin terveysongelmiin. Vierailijoiden on suositeltavaa hankkia asianmukainen matkavakuutus ennen matkaa, jotta mahdolliset lääketieteelliset kustannukset voidaan kattaa.

Matkailijoiden tulisi olla tietoisia perus terveysasioista, kuten hygieniasta ja rokotuksista. Puhdas juomavesi on helposti saatavilla, joten vedenkeitintä tai pullotettua vettä ei välttämättä tarvita. Lisäksi matkailijoiden tulisi tarkistaa voimassa olevat rokotukset ja tarvittaessa päivittää ne ennen matkaa.

Rannat ja Vesistöt

1. Ronquieres Vedenalainen Nostosilta

Ronquieresin vedenalainen nostosilta sijaitsee Charleroin kaupungin lähellä. Se on maailman suurin yhden suurin eroavuuden nostosilta ja se ylittää tärkeän laivaliikennekanavan. Tämä insinööritekninen ihme on myös suosittu nähtävyys, jossa voi ihailla sen toimintaa.

2. Eau d’Heure -järvet ja vesipuisto

Charleroin lähellä sijaitsevat Eau d’Heure -järvet ovat upea ulkoilualue, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia vesiurheiluun ja virkistykseen. Alueella on useita järviä, joilla voi veneillä, purjehtia, kalastaa ja uida. Eau d’Heure -järvillä on myös vesipuisto, jossa voi nauttia vesiliukumäistä ja muista vesiaktiviteeteista.

3. Sambre-joki

Sambre-joki virtaa Charleroin läpi ja tarjoaa kauniin vesistöalueen kaupungin asukkaille ja vierailijoille. Jokea voi seurata ja ihailla sen rantoja kävelemällä tai pyöräilemällä sen varrella kulkevaa polkua pitkin. Joki tarjoaa myös mahdollisuuden kalastukseen ja veneretkiin.

4. Biesme-joki

Biesme-joki on toinen Charleroin läpi virtaava joki, joka tarjoaa kauniin ympäristön ulkoilulle. Jokea voi tutkia kävellen tai pyöräillen sen varrella olevia polkuja pitkin. Biesme-joki on myös suosittu kalastuskohde ja tarjoaa rauhallisen ja luonnonläheisen ympäristön rentoutumiseen.

5. Samber-Charleroin kanava

Samber-Charleroin kanava on merkittävä vesiliikenneväylä, joka yhdistää Sambre-jokeen. Kanava tarjoaa mahdollisuuden veneilyyn ja jokiliikenteeseen. Sen varrella on myös kävelyreittejä ja pyöräteitä, joita pitkin voi tutustua kanavan maisemiin ja nauttia ulkoilusta.

6. Bois du Cazier -puisto

Bois du Cazier -puisto sijaitsee Charleroin lähellä ja tarjoaa viehättävän viheralueen, jolla on myös vesistöjä. Puistossa voi nauttia kävelyistä metsässä ja ihailla sen kauniita lampia ja puroja. Puisto tarjoaa rauhallisen ympäristön rentoutumiselle ja luontokokemuksille.

Yöelämä ja viihde

1. Ravintolat ja baarit

Charleroissa on laaja valikoima ravintoloita ja baareja, jotka tarjoavat erilaisia ruokailu- ja juomavaihtoehtoja. Alueella on sekä perinteisiä belgialaisia ravintoloita että kansainvälisiä ruokapaikkoja. Baarit tarjoavat usein eloisan ilmapiirin ja valikoiman erilaisia juomia.

2. Klubit ja yökerhot

Charleroissa on useita klubeja ja yökerhoja, jotka tarjoavat elävää musiikkia, DJ-esiintyjiä ja tanssimahdollisuuksia. Valikoimasta löytyy erilaisia musiikkityylejä ja klubit ovat avoinna myöhään yöllä.

3. Teatterit ja esitykset

Kaupungissa on teattereita ja esityspaikkoja, jotka tarjoavat erilaisia näytelmiä, musikaaleja, konsertteja ja muita esityksiä. Charleroissa on sekä pienempiä teattereita että suurempiakin esityspaikkoja.

4. Elokuvateatterit

Elokuvan ystäville Charleroi tarjoaa useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusimmista elokuvista. Teattereissa esitetään sekä paikallista että kansainvälistä elokuvatarjontaa eri genreistä.

5. Kasino

Charleroissa sijaitsee myös kasino, jossa voi kokeilla onneaan erilaisissa peleissä. Kasinolla voi viettää aikaa pelaillen, nauttien ravintolan palveluista ja seuraamalla viihdeohjelmia.

6. Mahdollisuudet ulkoiluun ja liikuntaan

Charleroissa on lukuisia ulkoliikuntaan tarkoitettuja paikkoja, kuten puistoja, urheilukenttiä ja kävelyreittejä. Alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja, jotka tarjoavat viihdykettä ja mahdollisuuksia aktiiviseen vapaa-ajan viettoon.

Charleroin luontokohteet ja retkeily

1. Bois du Cazier

Bois du Cazier on historiallinen alue, joka tarjoaa myös mahdollisuuksia luontoon tutustumiseen. Alueella sijaitsee puisto, jossa voi kävellä ja nauttia luonnon kauneudesta. Puistossa voi myös ihailla vanhoja teollisuusrakennuksia, jotka ovat osa alueen historiaa.

2. Pairi Daiza

Pairi Daiza on eläintarha ja puutarha, joka tarjoaa upeita luontokokemuksia. Alueella voi nähdä erilaisia eläimiä ja nauttia kauniista kasvillisuudesta. Pairi Daizassa on myös mahdollisuus osallistua retkikierroksille ja oppia lisää luonnon monimuotoisuudesta.

3. Maasmechelen Village

Maasmechelen Village on ostoskylä, mutta se sijaitsee kauniin luonnon ympäröimänä. Kylän ympäristössä on mahdollisuus tehdä retkiä luontoon, jossa voi ihailla järviä, metsiä ja kukkuloita. Alueella on myös erilaisia ulkoilumahdollisuuksia, kuten patikointi- ja pyöräilyreittejä.

4. Lacs de l’Eau d’Heure

Lacs de l’Eau d’Heure on alue, jossa sijaitsee useita tekojärviä. Alueella on mahdollista nauttia luonnosta ja osallistua erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten veneilyyn, uintiin ja kalastukseen. Alueella on myös monia ulkoilumahdollisuuksia, kuten vaellusreittejä ja pyöräilyreittejä.

5. Les Lacs de l’Eau d’Heure -luonnonpuisto

Les Lacs de l’Eau d’Heure -luonnonpuisto on alue, joka tarjoaa upeita luontokokemuksia. Puistossa voi kävellä polkuja pitkin ja ihailla kaunista maisemaa. Alueella on myös mahdollisuus osallistua erilaisiin aktiviteetteihin, kuten patikointiin, pyöräilyyn ja vesihiihtoon.

6. Bois du Prince

Bois du Prince on kaunis metsäalue, jossa voi tehdä kävelyretkiä ja nauttia luonnon rauhasta. Alueella on myös mahdollisuus harrastaa erilaisia ulkoilulajeja, kuten pyöräilyä ja juoksua. Bois du Prince tarjoaa upeita maisemia ja luontokokemuksia kaikille luonnosta kiinnostuneille.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Notre-Dame de Charleroi

Notre-Dame de Charleroi on vaikuttava katolinen katedraali, joka sijaitsee Charleroin kaupungissa. Se on rakennettu vuonna 1667 ja sen arkkitehtuuri edustaa pääosin goottilaista tyyliä. Katedraalin sisällä on useita koristeellisia alttareita ja veistoksia. Katedraalia pidetään kaupungin tärkeimpänä uskonnollisena paikkana.

Belfort

Charleroin Belfort on historiallinen kellotorni, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Se on peräisin 1600-luvulta ja oli osa kaupungin muuria. Belfort on rakennettu barokkityylillä ja sen huipulla on kello, joka aikoinaan varoitti kaupunkilaisia vaaroista. Torniin pääsee kiipeämään ja sen huipulta avautuu näköala yli kaupungin ja ympäröivän alueen.

Charleroin raatihuone

Charleroin raatihuone on historiallinen rakennus, joka on rakennettu 1800-luvun lopulla. Se edustaa uusklassista tyyliä ja toimii nykyään kaupungin hallinnollisena keskuksena. Katolla on koristeellinen kello, joka soi tasatunnein. Raatihuoneella on myös kaunis sisäpiha, johon voi tutustua.

Saint-Christophe kirkko

Saint-Christophe kirkko on historiallinen ja uskonnollinen rakennus, joka sijaitsee Charleroin kaupungissa. Se on rakennettu 1800-luvun alussa ja sen arkkitehtuuri edustaa neo-goottilaista tyyliä. Kirkon sisällä on kauniita lasimaalauksia ja ornamentiikkaa. Kirkko on suosittu turistikohde ja toimii myös aktiivisena paikkana jumalanpalveluksille.

Paasiaisvuori

Paasiaisvuori on historiallinen kohde Charlero

Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Belfortin torni

Belfortin torni sijaitsee Charleroin historiallisessa kaupunginosassa. Tornista avautuu upea panoraamanäkymä kaupungin yli, ja sieltä voi ihailla kaupungin kauniita maisemia.

2. Charleroi Centre -ostoskeskus

Charleroi Centre -ostoskeskuksessa sijaitsee myös korkealla sijaitseva näköalatasanne. Täältä kävijät voivat ihailla kaupungin ympärillä levittyviä maisemia ja saada kattavan kuvan Charleroista.

3. Fontaine Boulevard -näköalapaikka

Fontaine Boulevard -näköalapaikka tarjoaa upean näkymän kaupungin keskustaan. Täältä voi ihailla Charleroita erityisesti illan hämärtyessä, kun kaupungin valot syttyvät.

4. La Sambre -joen ranta

Charleroi sijaitsee Sambre-joen varrella, ja joen rannalta avautuu kauniit näkymät kaupungin yli. Rannalta voi ihailla Charleroin siltoja ja kaupungin arkkitehtuuria.

5. Mont-sur-Marchienne -näköalapaikka

Mont-sur-Marchienne -nimisestä kaupunginosasta löytyy näköalapaikka, josta voi ihailla kaupungin panoraamanäkymää. Tältä paikalta voi nähdä laajalti sekä Charleroita että sen ympäröiviä viheralueita.Kohteen sijainti maa on Belgia.

Jätä kommentti