Halvat lennot Chisinau

Nähtävyydet ja Kohteet

1. Chisinaun kansallismuseo

Chisinaun kansallismuseo on tärkeä kulttuurikohde Moldovalle. Museo sijaitsee kaupungin keskustassa ja se tarjoaa kokoelman kansallisia historiallisia ja kulttuurisia esineitä sekä taideteoksia.

2. Stefan cel Mare -puisto

Stefan cel Mare -puisto on kaupungin suurin puisto ja se on nimetty Moldovan kuuluisan ruhtinaan mukaan. Puistossa on monia kauniita istutuksia, kävelyreittejä, suihkulähteitä ja penkkejä istumista varten.

3. Chisinaun katedraali

Chisinaun katedraali on Moldovan ortodoksinen kirkko ja kaupungin symboli. Rakennus on vaikuttava ja siinä on upea kupoli. Katedraali on tärkeä uskonnollinen keskus ja siellä voi osallistua jumalanpalveluksiin tai ihailla arkkitehtuuria.

4. Dendrarium-puisto

Chisinaun Dendrarium-puisto on kaunis viheralue, jossa on suuri määrä erilaisia kasveja ja puita. Puistoa ympäröi järvi, jonka rannoilla vierailijat voivat rentoutua. Puistossa on myös kävelyreittejä ja istutuksia.

5. Triumfikaari

Triumfikaari sijaitsee Chisinaun keskustassa ja se on rakennettu muistoksi romanialaisen joukot ja Bessarabian yhdistymisestä 1918. Kaari on vaikuttava näky ja se on suosittu vierailukohde matkailijoiden keskuudessa.

6. Museum of Fine Arts

Chisinaun Taidemuseo tarjoaa laajan kokoelman kansainvälistä taidetta. Museo sijaitsee kaupungin keskustassa ja siellä voi ihailla maalauksia, veistoksia ja muita taideteoksia eri aikakausilta.

7. Chisinaun eläintarha

Chisinaun eläintarha on suosittu kohde erityisesti lapsiperheiden keskuudessa. Eläintarhassa on monia erilaisia eläimiä, kuten leijonia, tiikereitä, norsuja ja apinoita. Vierailijat voivat kävellä ympäri aluetta ja oppia lisää eri eläinlajeista.

8. Valea Morilor -järvi

Valea Morilor -järvi sijaitsee kaupungin lähistöllä ja se on suosittu virkistyskohde paikallisille asukkaille. Järven ympärillä on kävelyreittejä, piknik-alueita ja mahdollisuus vuokrata veneitä. Järvi tarjoaa kauniin ympäristön rentoutumiseen ja ulkoiluun.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Chisinau on rikas kulttuurinen keskus, jossa on lukuisia teattereita, oopperataloja ja gallerioita. Kaupungissa järjestetään säännöllisesti erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten festivaaleja, konsertteja ja näyttelyitä. Chisinau on myös tunnettu monipuolisesta ruokakulttuuristaan, joka esiintyy vahvasti kaupungin ravintoloissa ja kahviloissa.

Historia

Chisinaulla on pitkä ja värikäs historia, joka ulottuu takaisin antiikin aikoihin. Kaupunki perustettiin 15. vuosisadalla, ja se on kokenut useita vallanvaihdoksia ja vaikutuksia eri valloittajien, kuten turkkilaisten, venäläisten ja romanialaisten, toimesta. Chisinau on myös ollut tärkeä kauppakaupunki, joka on toiminut vaurautensa lähteenä.

Vuonna 1812 Chisinau tuli Venäjän imperiumin alaisuuteen, ja siitä tuli myöhemmin Bessarabian pääkaupunki. Toisen maailmansodan jälkeen kaupunki kuului osaksi Neuvostoliittoa, ja se kärsi merkittäviä vaurioita saksalaisten miehityksen aikana.

Nykyään Chisinau on itsenäinen pääkaupunki ja Moldovan tasavallan suurin kaupunki. Se on säilyttänyt historianperintönsä lukuisine historiallisine rakennuksineen ja muistomerkkeineen. Monet Chisinaun nähtävyyksistä, kuten Chisinaun katedraali ja Stefan cel Mare -aukio, heijastavat kaupungin rikasta historiaa ja kulttuuria.

Ruokailu ja Ravintolat Chisinaussa

Perinteinen moldovalainen ruoka:

Perinteinen moldovalainen ruoka on usein runsasta ja sisältää paljon lihaa, perunaa, maissia ja muita paikallisia raaka-aineita. Kansallisia ruokalajeja ovat esimerkiksi sarmale (hapankaalikääryleet), mămăligă (maissipuuro), plăcintă (piirakka) ja mititei (mausteiset makkara-tyyliset lihapullat). Moldovalaiset viinit ovat myös erittäin suosittuja ja niitä suositellaan usein nautittavaksi ruoan kanssa.

Ruokailu vaihtoehdot:

Chisinaussa on laaja valikoima ravintoloita, jotka tarjoavat eri keittiöiden ruokaa. Kaupungista löytyy kansainvälisiä ravintoloita, kuten italialaista, kiinalaista ja japanilaista ruokaa tarjoavia ravintoloita. Lisäksi paikalliset ravintolat tarjoavat moldovalaisia ​​ruokia ja kansainvälisiä ruokia. Lisäksi kaupungissa on paljon pikkukahviloita, joissa voi nauttia kevyitä aterioita kahvin tai teen kera.

Hintataso:

Chisinaun ravintoloissa ja kahviloissa ruoan ja juoman hintataso vaihtelee. Kansainvälisten ravintoloiden hinnat ovat yleensä hieman korkeammat kuin paikallisten ravintoloiden, mutta ovat edelleen kohtuullisia verrattuna moniin muihin eurooppalaisiin kaupunkeihin. Keskimäärin lounas ravintolassa voi maksaa noin 5-10 euroa ja illallinen 10-20 euroa henkilöä kohden. Kahvilat ja katuruokapaikat tarjoavat usein edullisempia vaihtoehtoja.

Suosittuja ravintoloita:

Chisinaussa on monia suosittuja ravintoloita, joista osa on erikoistunut moldovalaiseen ruokaan ja viineihin. Esimerkiksi La Taifas ja La Placinte ovat suosittuja ravintoloita, joissa voi maistella perinteisiä moldovalaisia ruokia. Lisäksi Strada Vârstei -katu on tunnettu kahviloistaan ja ravintoloistaan, joissa voi nauttia eurooppalaisia ja kansainvälisiä ruokia. Kaupungissa on myös useita ravintoloita, jotka tarjoavat kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja.

Pakattu ruoka:

Chisinaussa on myös useita paikkoja, joista voi ostaa pakattua ruokaa tai ruuan raaka-aineita. Supermarketit, kuten Linella ja Nr.1, tarjoavat laajan valikoiman elintarvikkeita ja päivittäisiä tarvikkeita. Lisäksi kaupungissa on leipomoita, joista voi ostaa tuoretta leipää ja muita leivonnaisia.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

1. Kulttuuri ja taide

Chisinaussa on useita kulttuuri- ja taidekohteita, kuten kansallisooppera, kansallisteatteri ja lukuisat galleriat ja museot. Myös erilaiset musiikki- ja teatteriesitykset sekä taide- ja kulttuuritapahtumat tarjoavat mahdollisuuksia nauttia kulttuurista.

2. Urheilu ja liikunta

Kaupungissa on useita urheilukeskuksia, kuntosalit, uimahallit ja tenniskentät, joissa voi harrastaa erilaisia urheilulajeja ja pitää kuntoa yllä. Lisäksi kaupungista löytyy jalkapallostadion ja jäähalli, joissa voi seurata paikallisten joukkueiden otteluita.

3. Luontoaktiviteetit

Ympäröivä luonto tarjoaa mahdollisuuksia erilaisiin luontoaktiviteetteihin, kuten vaellukseen, pyöräilyyn ja piknikille kauniissa puistoissa. Kaupungin ulkopuolella sijaitsevat järvi- ja joenrannat tarjoavat myös tilaisuuden vesipuuhailuun ja kalastukseen.

4. Ravintolat ja baarit

Chisinaussa on laaja valikoima ravintoloita ja baareja, joissa voi nauttia paikallisista herkuista ja perinteisistä ruoista. Ravintoloiden kirjo kattaa erilaisia keittiöitä kansainväliseltä paikallisille mauille. Baareissa taas voi nauttia virvokkeita ja paikallista olutta.

5. Ostosmahdollisuudet

Kaupungissa on useita ostoskeskuksia, kauppakeskittymiä ja markkinoita, joissa voi tehdä ostoksia. Tarjolla on niin paikallisia tuotteita, käsityöläisten valmistamia tuotteita kuin kansainvälisiä merkkituotteitakin.

6. Vapaa-ajan tapahtumat

Chisinau järjestää lukuisia vapaa-ajan tapahtumia ympäri vuoden. Näihin lukeutuvat esimerkiksi konsertit, festivaalit, markkinat ja erilaiset kilpailut. Kaupungissa on myös paljon yöelämää tarjoavia paikkoja, kuten klubeja ja baareja, joissa voi viettää iltaa.

Suositut hotellit Chisinaussa

1. City Park Hotel

– City Park Hotel sijaitsee Moldovan pääkaupungissa Chisinaussa.
– Hotelli tarjoaa moderneja, viihtyisiä huoneita ja sviittejä.
– Asiakkaat arvostavat erityisesti hotellin keskeistä sijaintia kaupungin keskustassa.
– City Park Hotelissa on myös ravintola, kuntokeskus ja wellness-tilat.

2. Radisson Blu Leogrand Hotel

– Radisson Blu Leogrand Hotel sijaitsee Chisinaun sydämessä lähellä liike-elämän ja ostosalueita.
– Hotellissa on moderneja ja tyylikkäitä huoneita sekä sviittejä.
– Hotellin palveluihin kuuluu useita ravintoloita, baareja ja kokoustiloja.
– Asiakkaat arvostavat erityisesti hotellin korkeaa laatua ja ystävällistä henkilökuntaa.

3. Jolly Alon Hotel

– Jolly Alon Hotel sijaitsee kaupungin keskustassa lähellä tärkeitä nähtävyyksiä.
– Hotellissa on moderneja, tilavia huoneita sekä monipuolisia palveluita.
– Hotellin ravintolassa tarjoillaan paikallisia ja kansainvälisiä ruokia.
– Asiakkaat arvostavat erityisesti hotellin hyvää sijaintia ja ystävällistä henkilökuntaa.

4. Best Western Plus Flowers Hotel

– Best Western Plus Flowers Hotel sijaitsee kätevästi aivan Chisinaun keskustassa.
– Hotellissa on tyylikkäitä huoneita ja sviittejä sekä korkeatasoisia palveluita.
– Hotellin ravintolassa tarjoillaan monipuolista ruokaa eri kansainvälisiltä keittiöiltä.
– Asiakkaat arvostavat erityisesti hotellin siisteyttä ja hyvää asiakaspalvelua.

5. Europa Hotel

– Europa Hotel sijaitsee lähellä Chisinaun keskustaa.
– Hotellissa on siistejä huoneita ja useita palveluita, kuten ravintola ja sauna.
– Hotelli tarjoaa myös ilmaisen Wi-Fi-yhteyden kaikissa tiloissaan.
– Asiakkaat arvostavat erityisesti hotellin ystävällistä henkilökuntaa ja hyvää hinta-laatusuhdetta.

Turvallisuus

Julkisen turvallisuuden tila

Tilastot osoittavat, että Chisinau on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki. Julkisen turvallisuuden tila on kohtalaisen hyvä, mutta kuten kaikissa suurissa kaupungeissa, varovaisuutta kannattaa noudattaa erityisesti pimeillä ja vähemmän valvotuilla alueilla.

Katurikollisuus

Katurikollisuus on valitettavasti olemassa Chisinaussa. Tyypillisiä katurikollisuuden muotoja ovat taskuvarkaudet, laukunryöstöt ja varkaudet. Olisi hyvä pitää arvotavarat piilossa ja välttää liikaa näkyvyyttä julkisilla paikoilla.

Matkailijoiden turvallisuus

Matkailijoiden turvallisuuden osalta Chisinau on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki. On kuitenkin tärkeää noudattaa yleisiä matkustusturvallisuuteen liittyviä ohjeita, kuten pitää arvotavarat lukkojen takana ja välttää käyttämästä näyttäviä koruja tai arvotavaroita. Lisäksi on suositeltavaa pitää mukanaan kopioita matkustusdokumenteista ja säilyttää alkuperäiset turvallisessa paikassa.

Terveys

Sairaanhoidon laatu

Sairaanhoidon laatu Chisinaussa vaihtelee. On olemassa sekä julkisen että yksityisen sektorin terveyskeskuksia, joista jotkut tarjoavat erinomaista hoitoa. Kuitenkin resurssien puute ja jatkuvat haasteet saattavat vaikuttaa terveyspalveluiden saatavuuteen ja laatuun.

Terveysriskit

Chisinaussa on joitakin terveysriskejä, kuten hyttysistä tarttuvat taudit, kuten Zika-virus ja kiertävät influenssapandemiat. On suositeltavaa ottaa yhteyttä terveysviranomaisiin ennen matkaa saadaksesi ajankohtaista tietoa mahdollisista epidemioista tai muista terveysriskeistä.

Päivystysapu

Kaupungissa on päivystysapua tarjoavia sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka ovat valmiita auttamaan äkillisissä terveysongelmissa. Tärkeät puhelinnumerot ja yhteystiedot kannattaa pitää aina matkassaan mahdollisia hätätilanteita varten.

Rannat ja Vesistöt

1. Nistru-joki

Nistru-joki on yksi Chisinaun läpi virtaavista joista ja se jakaa kaupungin kahtia. Se tarjoaa kauniit näkymät sekä mahdollisuuksia virkistäytymiseen ja veneilyyn.

2. Dendrarium-puisto

Dendrarium-puistossa sijaitsee suuri lampi, joka tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen rannalla ja pienimuotoiseen vesillä liikkumiseen esimerkiksi soutuveneellä.

3. Lacul Valea Morilor

Lacul Valea Morilor on suosittu järvi Chisinaussa. Järven ympäristössä on hiekkarantoja, joilla voi nauttia auringosta ja uida. Alueella on myös kahviloita ja ravintoloita.

4. Chisinau-meri

Chisinau-meri on keinotekoinen järvi, joka sijaitsee kaupungin keskustan lähistöllä. Ranta-alueella on hiekkarantoja, uima-alueita ja mahdollisuus vuokrata polkuveneitä ja vesiurheiluvälineitä.

5. Chișinăun uimarantoja Chisinauissa

Kaupungista löytyy myös useita uimarantoja, kuten ”Plaja de Odihnă”, joka sijaitsee Cheltuieli-puistossa ja tarjoaa aurinkotuoleja, ravintoloita ja vesiurheilumahdollisuuksia.

6. Väärennetty meri

Väärennetty meri on entinen sorakuoppa, joka on täytetty vedellä. Se tarjoaa virkistysmahdollisuuksia kuten uimista, rannalla rentoutumista ja piknik-paikkoja.

Yöelämä ja viihde Chisinaussa

1. Baarit ja klubit

Chisinau tarjoaa monipuolisen valikoiman baareja ja klubeja, jotka sopivat erilaisiin musiikkimakuihin ja tunnelmiin. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi City Park ja Megapolis Mall, joissa on useita baareja, klubeja ja yökerhoja.

2. Live-musiikki

Chisinaussa on useita paikkoja, joissa voi nauttia live-musiikista eri genrejen parissa. Esimerkkejä tällaisista paikoista ovat Culture et Culte, Livada Pub ja Asgard Pub.

3. Teatterit ja esitykset

Kaupungissa on myös useita teattereita ja esityspaikkoja, joissa voi kokea erilaisia teatteriesityksiä, musikaaleja ja muita taideperformansseja. Esimerkiksi Chisinaun kansallisteatteri ja Dramateatri ”Anton Cehov” tarjoavat laajan valikoiman esityksiä.

4. Elokuvateatterit

Elokuvan ystäville Chisinaussa on useita elokuvateattereita, jotka esittävät paikallisia ja kansainvälisiä elokuvia eri kieliversioilla. Esimerkkejä elokuvateattereista ovat Cinema Patria, Cinema Elat ja Cinema ”Flux”.

5. Kasinot

Chisinaussa on myös useita kasinoita, joissa voi kokeilla onneaan erilaisissa peleissä. Esimerkiksi Casino Napoleon Palace ja Casino Europa tarjoavat pelimahdollisuuksia ja viihdettä aikuisille.

6. Ravintolat ja baarit

Kaupungissa on paljon ravintoloita ja baareja, joissa voi nauttia hyvästä ruoasta ja juomista. Niissä on usein myös ohjelmaa, kuten livemusiikkia tai DJ-esityksiä, jotka tuovat lisää viihdettä iltaan.

7. Ravintola-risteilyt

Dnestr-joki, joka virtaa Chisinaun läpi, tarjoaa mahdollisuuden nauttia illallisesta ja viihtyä ravintola-risteilyllä. Tällaiset risteilyt ovat suosittuja erityisesti kesäisin. Risteilyillä voi ihailla kaupungin näkymiä samalla kun nauttii ruoasta ja juomasta.

8. Allas- ja saunakeskukset

Chisinaussa on useita allas- ja saunakeskuksia, jotka tarjoavat rentoutumismahdollisuuksia ja viihdettä. Tällaisissa keskuksissa voi esimerkiksi uida, saunoa, rentoutua porealtaissa tai nauttia erilaisista hierontapalveluista. Esimerkkejä tällaisista keskuksista ovat AQUAclima, Hotel National ja Hotel Dacia Chisinau.

9. Keilahallit

Jos tykkää keilaamisesta, Chisinausta löytyy myös keilahalleja, joissa voi viettää aikaa keilaten ystävien tai perheen kanssa. Esimerkkejä tällaisista paikoista ovat keilahallit Bowling 301 ja Catharsis Bowling Club.

10. Ostoskeskukset ja markkinat

Chisinaun monipuoliset ostoskeskukset ja markkinat tarjoavat myös viihdettä shoppailun lomassa. Esimerkiksi Jumbo Shopping Centre ja Malldova Shopping Centre tarjoavat ostosmahdollisuuksien lisäksi myös ravintoloita, elokuvateattereita ja muita viihdepalveluja. Lisäksi Chisinaun markkinoilla, kuten Centrul Civic Market tai Central Market, voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja nauttia tunnelmasta.

Luontokohteet ja retkeily

1. Valea Morilor Park

– Valea Morilor Park on suuri puisto alueella, joka sijaitsee kaupungin keskustassa.
– Puistossa on kauniita kävelyteitä, viheralueita ja järvi, jossa voi harrastaa veneilyä.
– Puistossa järjestetään myös monia tapahtumia ja festivaaleja.

2. Dendrarium Park

– Dendrarium Park on suuri puutarha-alue, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua erilaisiin kasvi- ja puulajeihin.
– Puutarhassa voi tehdä kävelyretkiä ja nauttia kauniista maisemista.
– Alueella on myös leikkipuisto lapsille ja piknik-alueita.

3. Orheiul Vechi Nature Reserve

– Orheiul Vechi on luonnonsuojelualue, joka sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Chisinausta.
– Alueella on upeita maisemia, kalkkikivikallioita, luolia ja joenmutkia.
– Retkeilijät voivat tutustua alueeseen patikoimalla, pyöräilemällä tai melomalla joella.

4. Codru Nature Reserve

– Codru Nature Reserve on suuri metsäalue, joka sijaitsee Chisinaun lähellä.
– Alueella on useita merkittyjä retkeilyreittejä, joita voi seurata kävellen tai pyöräillen.
– Metsäalueella on monipuolinen kasvi- ja eläinlajisto, ja sieltä voi löytää luonnonkauniita paikkoja.

5. Milestii Mici Underground Wine City

– Milestii Mici on maanalainen viinikaupunki, joka sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Chisinausta.
– Siellä on maailman suurin viinikellari, jossa on yli 200 kilometriä käytäviä ja yli kaksi miljoonaa viinipulloa.
– Vierailijat voivat tutustua kellariin opastetuilla kierroksilla ja maistella paikallisia viinejä.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet Chisinaussa

Chisinaun katedraali

Chisinaun katedraali, virallisesti tunnettu katedraalikirkkona, on ortodoksinen kirkko, joka sijaitsee Moldovan pääkaupungissa Chisinaussa. Katedraali valmistui vuonna 1836 ja se on tunnettu arkkitehtonisesta kauneudestaan. Se on tärkeä uskonnollinen ja historiallinen symboli Chisinaulle ja siellä järjestetään säännöllisesti jumalanpalveluksia ja ortodoksisia juhlia.

Stefan cel Mare -patsas

Stefan cel Mare -patsas sijaitsee Chisinaun keskustassa ja se on omistettu Moldovan historialliselle kuninkaalle Stefan cel Mare:lle. Patsas pystytettiin vuonna 1928 ja se seisoo ylpeästi kaupungin keskusaukiolla. Stefan cel Mare tunnetaan maan isänä ja hänet muistetaan erityisesti roolistaan taistelussa vieraita valloittajia vastaan. Patsas on suosittu turistikohde ja se on tärkeä symboli Chisinaun historialle.

Triumphikaari

Triumphikaari sijaitsee Chisinaun kaupungin keskustassa ja se on maamerkki, joka symboloi Moldovan itsenäisyyttä. Kaari valmistui vuonna 1841 ja se on osa Chisinaun historiallista keskustaa. Triumphikaaren tyyli on inspiroitu Rooman muinaisesta arkkitehtuurista. Se on suosittu kohde turistien keskuudessa ja se tarjoaa upean näkymän ympäröivään kaupunkiin.

Chisinaun kansallismuseo

Chisinaun kansallismuseo on yksi Moldovan tärkeimmistä museoista, joka keskittyy maan historiaan ja kulttuuriin. Museo sijaitsee kaupungin keskustassa ja se tarjoaa laajan kokoelman arkeologisia löytöjä, taidetta, historiallisia esineitä ja perinteisiä vaatteita. Chisinaun kansallismuseo on tärkeä kulttuurinen ja historiallinen resurssi Chisinaulle ja se houkuttelee paljon vierailijoita.

Piispan puisto

Piispan puisto on historiallinen puisto Chisinaussa, joka oli aiemmin Vlachern kaupungin hautausmaa 1800-luvulla. Puistossa on upea näkymä kaupungin keskustaan ​​ja se on suosittu paikka asukkaiden ja turistien keskuudessa rentoutumiseen ja ulkoiluun. Puiston ympärillä on myös muutamia historiallisia rakennuksia ja monumentteja, jotka lisäävät sen historiallista merkitystä.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Chisinau-torni

Chisinau-torni sijaitsee Chisinaun keskustassa ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupunkiin. Tornin korkeudesta johtuen näköalat ulottuvat kauas yli kaupungin, ja kävijät voivat ihailla kaupungin tunnettuja maamerkkejä, kuten Katedraalikirkkoa ja Dendrarium-puistoa.

2. Jalostaja-puisto

Jalostaja-puisto sijaitsee Chisinaun lähistöllä ja on suosittu paikka paikallisten asukkaiden ja turistien keskuudessa. Puistosta löytyy useita näköalapaikkoja, joista avautuvat upeat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Puisto tarjoaa myös erilaisia ulkoilumahdollisuuksia ja virkistäviä kävelyreittejä.

3. Chisinaun tornitalo

Chisinaun tornitalo on yksi Chisinaun korkeimmista rakennuksista ja tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Tornitalon katolla sijaitseva näköalatasanne mahdollistaa 360 asteen näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Tornitalossa toimii myös ravintola, jossa voi nauttia ruoasta samalla ihaillen upeita näkymiä.

4. Puskin-puisto

Puskin-puisto sijaitsee Chisinaun keskustassa ja on yksi kaupungin suosituimmista virkistysalueista. Puiston alueella sijaitsee korkea näköalatorni, josta avautuvat upeat näkymät yli kaupungin. Torneille johtavat portaat ja näköalatasanne mahdollistavat kävijöille kaunista ylänäköalaa kaupungista.

5. Dendrarium-puisto

Dendrarium-puisto sijaitsee Chisinaun keskustassa ja tarjoaa vehreän ympäristön ja kauniita näköaloja kaupungin yli. Puiston kävelyreitit kulkevat kauniiden kukkaistutusten ja vehreiden kasvien ympäröiminä. Puiston korkeammista kohdista kävijät voivat ihailla kaupungin näköaloja ja viettää aikaa luonnon keskellä.

6. Rautatienpuisto

Rautatienpuisto sijaitsee Chisinaun keskustassa ja on suosittu paikka ulkoiluun ja rentoutumiseen. Puistossa on useita näköalapaikkoja, joista avautuu näkymät niin kaupunkiin kuin sen ympäristöönkin. Rautatienpuisto tarjoaa myös kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia virvokkeita samalla ihaillen kaupungin näkymiä.

7. Chisinaun katedraali

Chisinaun katedraali sijaitsee kaupungin keskustassa ja on yksi Moldovan tunnetuimmista nähtävyyksistä. Katedraalin korkeimmista kohdista avautuvat upeat näkymät kaupungin yli. Kävijät voivat ihailla kaupungin panoraamamaisemaa ja tutustua samalla katedraalin kulttuurilliseen merkitykseen.Kohteen sijainti maa on Moldova.

Jätä kommentti