Halvat lennot Dijon

Nähtävyydet ja kohteet

1. Dijonin katedraali

Dijonin katedraali, joka tunnetaan myös nimellä Saint-Bénignein katedraali, on keskiaikainen kirkko, joka on omistettu Pyhälle Bénignelle. Se on yksi kaupungin pääkaupungeista ja sen goottilaisessa arkkitehtuurissa on huomattavia piirteitä. Katedraali on avoinna vierailijoille ja siinä on mahdollisuus tutustua uskonnollisiin artefakteihin ja ihailla upeaa kirkkosalia.

2. Palais des Ducs et des États de Bourgogne

Palais des Ducs et des États de Bourgogne, joka tunnetaan myös nimellä Herttua ja Burgundin valtionpalatsi, on Dijonin tärkein historiallinen nähtävyys. Palatsi oli aikoinaan Burgundin herttuoiden residenssi ja nykyään se toimii museona. Vierailijat voivat tutustua palatsin upeisiin huoneisiin, gallerioihin ja piha-alueeseen, ja oppia Burgundin alueen historiasta ja kulttuurista.

3. Musée des Beaux-Arts de Dijon

Musée des Beaux-Arts de Dijon on yksi Ranskan merkittävimmistä taidemuseoista ja se sijaitsee Palais des Ducsissa. Museon kokoelma sisältää yli 13000 taideteosta, mukaan lukien maalauksia, veistoksia ja koriste-esineitä. Museossa voi ihailla teoksia eri aikakausilta, kuten renessanssista, barokista ja impressionismista.

4. Dijonin kaupungintalo

Dijonin kaupungintalo, joka tunnetaan nimellä Hôtel de Ville, on kaupungin hallinnollinen keskus. Se sijaitsee Darcy-aukiolla ja sen arkkitehtuuri edustaa flamboyanttityyliä. Vierailijat voivat tutustua kaupungintalon piha-alueeseen ja keskustelea sen historiasta ja merkityksestä kaupungille.

5. Rue des Forges

Rue des Forges on Dijonin keskustassa sijaitseva historiallinen katu, joka on tunnettu sen keskiaikaisesta ilmapiiristä ja kauniista rakennuksista. Katu on täynnä viehättäviä kahviloita, ravintoloita ja kauppoja, joissa voi nauttia perinteisistä burgundialaisista herkuista ja tehdä ostoksia.

6. Musée de la Moutarde

Musée de la Moutarde, eli Sinappimuseo, on ainutlaatuinen nähtävyys Dijonissa. Museo esittelee sinapin valmistustekniikoita ja historiaa Burgundin alueella. Vierailijat voivat oppia kuinka sinappi valmistetaan ja maistella erilaisia sinappilaatuja. Museossa on myös mahdollisuus ostaa paikallisia sinappituotteita.

7. Parc de la Colombière

Parc de la Colombière on kaunis puisto, joka sijaitsee Dijonin keskustassa. Puisto on suosittu paikka paikallisten asukkaiden ja matkailijoiden keskuudessa, jossa voi rentoutua, kävellä ja nauttia luonnosta. Puistossa on myös pieni eläintarha ja leikkipaikkoja lapsille.

Kulttuuri ja Historia

Dijonin historia

Dijon on vanha kaupunki Ranskassa, ja sen historia ulottuu aina roomalaisaikaan asti. Kaupunki sai alkunsa 200-luvulla, kun roomalaiset perustivat sinne kauppa-aseman. Se kasvoi ja kehittyi keskiajalla, erityisesti Burgundian hertsogien aikakaudella. Kaupunki oli tärkeä keskus keskiaikaisessa Euroopassa ja vaikutusvaltainen Burgundian herttuakunnan pääkaupunki. Dijonin historialliset rakennukset ja arkkitehtuuri kertovat sen rikkaasta historiasta.

Dijonin arkkitehtuuri

Dijonissa on monia upeita arkkitehtonisia nähtävyyksiä, jotka heijastavat sen rikasta historiaa ja kulttuuria. Kaupungin historiallinen keskusta on säilyttänyt keskiaikaisen ilmeensä ja siellä on hyvin säilyneitä puutaloja ja kapeita kujia. Yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä on Palais des Ducs de Bourgogne, joka oli Burgundian herttuoiden palatsi. Palatsissa näkyy goottilainen ja renessanssityyli. Dijonin katedraali, Notre-Dame, on myös merkittävä arkkitehtoninen kohde, ja siinä on goottilainen tyyli.

Viinit ja ruoka

Dijonin alue tunnetaan myös maailmankuulusta maustetusta sinapistaan. Kaupungissa on mahdollista vierailla erilaisissa sinappitehtaissa ja oppia sinapin valmistuksesta. Dijon on myös osa Bourgognen viinialuetta, joka on yksi maailman arvostetuimmista viinialueista. Viinin ystäville on tarjolla viinitilojen vierailuja, viininmaistelua ja opastettuja kierroksia viinitarhoille. Alueella tuotetaan erinomaisia puna- ja valkoviinejä.

Kulttuuritapahtumat

Dijonissa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Yksi merkittävimmistä tapahtumista on Dijonin kesäfestivaali, joka tarjoaa musiikkia, tanssia ja teatteria. Kaupungin keskustassa järjestetään myös perinteisiä markkinoita ja näyttelyitä, joissa voi tutustua alueen kädentaitoihin ja paikalliseen kulttuuriin. Dijonin taidemuseo on myös suosittu nähtävyys, ja siellä voi ihailla muun muassa renessanssitaiteen mestariteoksia.

Dijon – Ruokailu ja Ravintolat

Perinteiset burgundialaiset herkut

Dijon on Burgundian alueen pääkaupunki, joten kaupungissa on runsaasti tarjolla perinteisiä burgundialaisia herkkuja. Näihin kuuluvat muun muassa coq au vin eli viinibroileri, boeuf bourguignon eli burgundinalainen naudanlihapata sekä escargots eli etanat. Näitä ruokia löytyy useista ravintoloista ympäri kaupunkia.

Monipuoliset ravintolat

Dijonissa on laaja valikoima erilaisia ravintoloita, joten jokaiseen makuun löytyy varmasti sopiva vaihtoehto. Tarjolla on niin ranskalaisia bistroja, kansainvälisiä ravintoloita kuin fine dining -paikkojakin. Monissa ravintoloissa on myös tarjolla erikoisruokavalioita, kuten kasvis- ja gluteenittomia vaihtoehtoja.

Ranskalaiset juustot ja viinit

Dijon on tunnettu paikka ranskalaisen juuston ystäville. Kaupungista löytyy monia juustomyymälöitä, joissa voi tutustua erilaisiin juustoihin ja tehdä ostoksia mukaan vietäväksi. Lisäksi Dijonin alue on kuuluisa viinintuotannostaan, ja kaupungista löytyy viinibaareja ja -ravintoloita, joissa voi maistella paikallisia viinejä.

Markkinat ja tuoreet raaka-aineet

Dijonissa järjestetään useita markkinoita viikottain, joissa voi tehdä löytöjä tuoreista lähituotteista. Torit tarjoavat laajan valikoiman tuoreita hedelmiä, vihanneksia, leipää, juustoja ja muita herkkuja. Paikalliset ravintolat hyödyntävät näitä tuoreita raaka-aineita ruokalistallaan ja tarjoavat siten aitoa burgundialaista makuelämystä.

Kahvilat ja leipomot

Dijonissa on myös lukuisia viihtyisiä kahviloita ja leipomoita. Näissä paikoissa voi nauttia perinteistä ranskalaista kahvilakulttuuria ja herkutella tuoreilla leivonnaisilla, kuten croissanteilla, patonkeilla ja macaroneilla. Monissa kahviloissa on tarjolla myös kevyempiä lounasvaihtoehtoja, kuten salaatteja ja quicheja.

Vapaa-ajan aktiviteetit Dijonissa

1. Historialliset nähtävyydet

Dijonissa on useita historiallisia nähtävyyksiä, joista tunnetuimpia ovat Dijonin herttuan palatsi, joka tarjoaa vierailijoille näkymän herttuoiden elämään keskiajalta lähtien. Toinen tärkeä nähtävyys on Notre-Damen kirkko, joka on erityisen tunnettu sen goottilaisesta arkkitehtuurista ja koristelluista lasimaalauksista. Myös Dijonin vanhakaupunki, jossa on kapeita katuja ja historiallisia rakennuksia, kuten Maison Millière, tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen kulttuurikokemuksen.

2. Viinimatkat

Dijon sijaitsee Bourgognen alueella, joka on maailmankuulu viinintuotantoalue. Alueella on useita viinitiloja, jotka tarjoavat opastettuja kierroksia ja maistiaisia. Vierailijat voivat tutustua viininviljelyn ja -valmistuksen prosesseihin sekä maistella alueen kuuluisia viinejä, kuten Chardonnayta ja Pinot Noiria. Viinimatkat tarjoavat myös mahdollisuuden nauttia upeista maisemista ja tutustua alueen historiallisiin viinikyliin, kuten Côte de Nuits ja Côte de Beaune.

3. Ruokakulttuuri

Dijon on tunnettu ranskalaisen ruokakulttuurin keskuksena, erityisesti sinapistaan ja burgundilaisista erikoisuuksistaan, kuten Boeuf Bourguignonista ja Escargot’ista. Kaupungissa on useita perinteisiä ravintoloita, joissa voi maistella paikallisia herkkuja. Lisäksi Dijonin keskustassa järjestetään säännöllisesti ruokamarkkinoita, joissa voi ostaa tuoreita paikallisia tuotteita, kuten juustoja, leivonnaisia ja vihanneksia.

4. Ulkoilu ja retkeily

Dijon ja sen ympäristö tarjoavat monia mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn. Kaupungin lähistöllä sijaitsee upea luonnonsuojelualue, Combe à la Serpent, jossa voi patikoida kauniissa metsämaisemissa. Lisäksi lähellä sijaitseva Jura-vuoristo tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuksia erilaisiin ulkoilulajeihin, kuten pyöräilyyn, vaellukseen ja hiihtämiseen.

5. Kulttuuritapahtumat

Dijonissa järjestetään ympäri vuoden erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten musiikkifestivaaleja, taidenäyttelyitä ja teatteriesityksiä. Kaupungin keskusta on täynnä gallerioita, teattereita ja konserttisaleja, joissa esitellään paikallista ja kansainvälistä taidetta ja kulttuuria. Dijonin kesäfestivaali on erityisen suosittu tapahtuma, jossa kävijät voivat nauttia monenlaisesta musiikista ja kulttuuriohjelmasta.

Dijonin suositut hotellit:

1. Hotel Philippe le Bon

Hotel Philippe le Bon on arvostettu hotelli Dijonin keskustassa. Se sijaitsee rakennuksessa, joka on peräisin 1400-luvulta, ja tarjoaa tyylikkäitä huoneita, joissa on modernit mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola, lounge-alue ja kokoustiloja.

2. Grand Hotel La Cloche Dijon – MGallery

Grand Hotel La Cloche Dijon – MGallery on luksushotelli, joka sijaitsee Dijonin keskustassa. Sen eleganteissa huoneissa on korkeat katot ja tyylikäs sisustus. Hotellissa on myös ravintola, spa-alue ja uima-allas.

3. Kyriad Dijon Gare

Kyriad Dijon Gare on viihtyisä hotelli, joka sijaitsee lähellä Dijonin rautatieasemaa. Hotellin huoneissa on modernit mukavuudet, kuten ilmastointi ja ilmainen Wi-Fi. Vieraiden käytettävissä on myös ravintola ja baari.

4. Hotel Montchapet

Hotel Montchapet on viehättävä perheomisteinen hotelli Dijonin keskustassa. Se tarjoaa mukavia huoneita, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös ilmainen Wi-Fi ja aamiaismahdollisuus.

5. Hotel Wilson

Hotel Wilson sijaitsee lähellä Dijonin keskustaa ja tarjoaa mukavia ja tilavia huoneita. Hotellin palveluihin kuuluvat ilmainen Wi-Fi, baari ja aamiaismahdollisuus.

Turvallisuus ja terveys Dijonissa

Turvallisuus

Dijon on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, ja se on rankattu Ranskassa yhdeksi turvallisimmista kaupungeista. Keskustan alueilla on usein poliisipartioita, ja valvontakamerat ovat yleisiä. Kuitenkin, kuten missä tahansa kaupungissa, on aina hyvä pitää huolta omasta turvallisuudestaan ja välttää esimerkiksi arvotavaroiden näyttämistä julkisilla paikoilla.

Liikenne ja korttimaksut

Dijonin julkisen liikenteen järjestelmä on turvallinen ja hyvin hoidettu. Kaupungissa on toimiva bussiverkosto sekä raitiovaunuja. Myös jalankulkijoille ja pyöräilijöille on hyvin huomioituja väyliä. Liikennesääntöjen noudattaminen on tärkeää ja liikennevalojen merkitykseen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Kaikissa julkisissa kulkuvälineissä käy käteinen maksu, mutta suurimmassa osassa paikallisia liikkeitä ja ravintoloita korttimaksun tekeminen on mahdollista.

Päivystys ja hätätilanteet

Dijonissa on hyvin toimiva hätänumerojärjestelmä. Yleinen hätänumero on 112, ja se on käytettävissä kaikista matkapuhelimista maksutta. Tarvittaessa voi myös soittaa poliisin, palokunnan tai sairaankuljetuksen suoraan numeroon, joka on 17. Dijonin keskustassa on myös useita sairaaloita, ja päivystyspalvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden.

Terveyspalvelut

Dijonissa on useita sairaaloita, klinikoita ja terveyskeskuksia, joissa tarjotaan laaja valikoima terveyspalveluita. Kaupungissa on myös apteekkeja, joista voi ostaa reseptilääkkeitä. Ranskassa terveydenhuoltojärjestelmä on hyvin kehittynyt, ja terveyskeskuspalvelut ovat yleensä hyvin saatavilla. Suositellaan, että matkailija hankkii matkavakuutuksen ennen matkaa.

Rannat ja vesistöt

1. Rhône-joen rannat

Rhône-joen varrella Dijonissa ei ole virallisia uimarantoja.

2. Ouche-joki

Ouche-joki kulkee Dijonin läpi, mutta siellä ei ole virallisia uimarantoja.

3. Lake Kir

Lake Kir on keinotekoinen järvi, joka sijaitsee Dijonin kaupungin länsipuolella. Järvi tarjoaa kauniin ympäristön kävelylle ja rentoutumiselle, mutta uiminen ei ole sallittua.

4. Canal de Bourgogne

Canal de Bourgogne on historiallinen kanava, joka kulkee Dijonin läpi. Kanavan varrella ei ole tarkoitettu uimiseen, mutta siellä voi nauttia miellyttävästä kävelystä tai pyöräilystä kanavan reunaa pitkin.

5. Lähialueen järvet ja vesistöt

Dijonin lähialueella on useita järvet ja vesistöt, kuten Lac de Chamboux, Lac de Grosbois ja Lac Kir. Nämä järvet tarjoavat mahdollisuuksia erilaisiin ulkoilma-aktiviteetteihin, kuten kalastukseen ja retkeilyyn, mutta uiminen saattaa olla säännelty tai ei sallittu kaikissa järvissä.

Yöelämä ja viihde Dijonissa

Baarit ja pubit

Dijonissa on monia baareja ja pubeja eri puolilla kaupunkia. Joitain suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Le Comptoir de la Folie, Le Zinc, Divan du Monde ja Le Cancale. Valikoima tarjoaa erilaisia ilmapiirejä, juomia ja musiikkityylejä.

Klubit ja yökerhot

Kaupungissa on myös useita klubeja ja yökerhoja, jotka tarjoavat viihdettä ja tanssimahdollisuuksia myöhään yöhön. Esimerkiksi Le Consortium, Music Hall ja La Vapeur ovat suosittuja vaihtoehtoja. Näillä paikoilla on usein myös esiintyviä artisteja ja DJ-tapahtumia.

Elokuvateatterit

Dijonissa on useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusimmista elokuvista. Esimerkiksi Cinéma Olympia, Cinéma Darcy ja CGR Cinemas Dijon Mondeville tarjoavat laajan valikoiman eri genrejen elokuvia.

Teatterit ja esitykset

Kaupungissa on myös useita teattereita, jotka tarjoavat erilaisia esityksiä ja näytöksiä. Dijonin keskustan alueelta löytyy esimerkiksi Théâtre Dijon Bourgogne ja Le Petit Théâtre de Dijon, jotka esittävät näytelmiä ja muita teatteriesityksiä.

Konserttisalit

Musiikkia rakastaville Dijon tarjoaa myös monia konserttisaleja. Esimerkiksi La Filature ja Le Zénith Dijon ovat tunnettuja paikkoja, joissa järjestetään erilaisia konsertteja ja musiikkitapahtumia eri genreistä.

Kasino

Dijonissa toimii myös kasino, joka tarjoaa viihdettä ja pelimahdollisuuksia. Tranchant Casino Dijonilla on erilaisia peliautomaatteja, pöytäpelejä ja ravintola, jossa voi nauttia ruokaa ja juomia.

Muut aktiviteetit

Dijonissa on myös muita viihdeaktiviteetteja, kuten keilailua, biljardia ja minigolfia tarjoavia palveluita. Esimerkiksi tällaisia paikkoja ovat L’Amiral Bowling ja Le Club Billard Dijon. Näitä aktiviteetteja voi harrastaa yksin, ystävien kanssa tai porukassa.

Luontokohteet ja retkeily Dijonissa

1. Jardin Darcy

Dijonin keskustassa sijaitseva Jardin Darcy on kaupungin suosituimpia puistoja. Puistossa on kauniita kukkaistutuksia, vesialtaita ja patsaita. Alueelta löytyy myös leikkipaikkoja lapsille sekä piknikalueita. Puistoon voi tulla rentoutumaan ja nauttimaan kauniista ympäristöstä.

2. Parc de la Colombière

Parc de la Colombière on suuri puistoalue Dijonin laitamilla. Alueella on erilaisia kävelyreittejä ja pyöräilymahdollisuuksia. Puistossa on myös lampi, jossa voi kalastaa. Lisäksi siellä on ulkoilmaurheilumahdollisuuksia kuten tenniskenttiä, jalkapallokenttä ja petankkipaikkoja. Puiston alueelta löytyy myös eläintarha, jossa voi nähdä erilaisia eläimiä, kuten peuroja ja vuohia.

3. Lac Kir

Lac Kir on kaunis järvi Dijonin lähistöllä. Järvellä voi harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten melontaa, soutamista ja uimista. Rannalta löytyy myös nurmikenttiä piknikillä oloa varten. Järven ympärillä on myös kävelyreittejä ja metsäpolkuja, joita pitkin voi tehdä retkiä ja nauttia luonnosta.

4. Parc de la Combe à la Serpent

Parc de la Combe à la Serpent on luonnonsuojelualue, joka sijaitsee Dijonin lähistöllä. Alueella on erilaisia luontopolkuja ja patikointireittejä, joilla voi tutustua alueen kasvi- ja eläinlajistoon. Puistossa on myös näköalapaikkoja, joilta avautuu upeita maisemia ympäröivään luontoon.

5. Canal de Bourgogne

Canal de Bourgogne on vesistö, joka kulkee läpi Dijonin kaupungin. Kanava tarjoaa mahdollisuuden veneilyyn ja kävelylle sen varrella olevilla poluilla. Kanavan rannalla on myös ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia vesistön läheisyydestä. Alueella voi myös kalastaa tai vain istahtaa penkille ja ihailla kanavan rauhallista tunnelmaa.

6. Parc des Argentières

Parc des Argentières on puistoalue Dijonin eteläpuolella. Puistossa on viheralueita, kävelyreittejä ja pyöräilymahdollisuuksia. Alueella on myös pieni lampi, jossa voi kalastaa. Puistosta on kauniit näkymät ympäröivään maaseutuun, ja se tarjoaa rauhallisen paikan ulkoilulle ja rentoutumiselle.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Notre-Damen katedraali

Notre-Damen katedraali on yksi Dijonin merkittävimmistä uskonnollisista kohteista. Se on goottilaistyylinen katedraali, joka valmistui vuonna 1250. Katedraalia koristavat upeat lasimaalaukset ja sen kellotornista aukeaa hieno näköala kaupungin yli.

Saint-Benigne-katedraali

Saint-Benigne-katedraali on toinen tärkeä uskonnollinen kohde Dijonissa. Se on romaanista tyyliä edustava katedraali, jonka rakentamisesta on jäänyt jäännöksiä aina 500-luvulle saakka. Katedraalissa voi ihailla muun muassa kaksi laivaa, uskomattoman kaunista apsismaalausta sekä ainutlaatuista kappelikompleksia.

Palais des Ducs et des Etats de Bourgogne

Palais des Ducs et des Etats de Bourgogne eli Herttuan palatsi on Dijonin historiallinen symboli. Se oli aikoinaan alueen herttuan asuinpaikka ja nykyään palatsissa toimii kuninkaallinen museo. Palatsi on arkkitehtonisesti upea ja sen sisällä voi tutustua Burgundin herttuoiden historiaan näyttelyiden kautta.

Eglise Saint-Michel

Eglise Saint-Michel on yksi Dijonin kauneimmista kirkoista. Se on rakennettu 1400-luvulla ja se edustaa goottilaista tyyliä. Kirkossa voi ihailla upeita kuvanveistoksia, maalauksia sekä lasimaalauksia. Kirkon kellotorni on myös avoinna yleisölle, josta aukeaa upea näköala yli kaupungin.

Abbaye de Fontenay

Abbaye de Fontenay on viehättävä luostari, joka sijaitsee Dijonin lähellä. Se on perustettu jo 1100-luvulla ja on yksi maailman ensimmäisistä Cistercian järjestön luostareista. Luostari on hyvin säilynyt ja sen alueella voi vierailla esimerkiksi kirkossa, refektoriossa ja piirtämössä.

Chartreuse de Champmol

Chartreuse de Champmol on Dijonin kaupungin lähellä sijaitseva luostari. Se oli aikoinaan kuuluisa valtioarkiston, kirjaston ja kirkon lisäksi myös veistoksistaan ja perioidin taiteestaan. Luostari on nykyään osa Dijonin kulttuurimatkailua ja sen alueella voi ihailla upeita arkkitehtonisia yksityiskohtia.

Musée des Beaux-Arts de Dijon

Musée des Beaux-Arts de Dijon on kaupungin tärkein taidemuseo. Se sijaitsee Herttuan palatsissa ja esittelee laajan kokoelman maalauksia, veistoksia ja arkeologisia löytöjä. Museon kokoelmiin kuuluu myös erityisesti burgundilainen taide, joka heijastaa alueen kulttuuriperintöä ja taiteen historiaa.

Dijonin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Montagne de Dijon

Montagne de Dijon on Dijonin kukkula, joka tarjoaa upeita näkymiä kaupunkiin ja sen ympäristöön. Kukkulalta voi ihailla esimerkiksi Dijonin historiallista keskustaa, viljapeltoja ja viinitarhoja. Montagne de Dijonilta löytyy myös näköalatasanne, jossa voi levähtää ja nauttia maisemista.

2. Notre-Dame de Dijonin tornit

Notre-Dame de Dijonin katedraalin tornit tarjoavat upeat näkymät kaupunkiin. Katedraalin tornithan ovat avoinna yleisölle ja sinne voi nousta ihailemaan kaupungin maisemia. Tornien huipulta avautuvat näkymät yli Dijonin vanhankaupungin, sen kapeille kujille ja historiallisille rakennuksille.

3. Philippe le Bonin torni

Philippe le Bonin torni sijaitsee Dijonin kauniissa keskiaikaisessa linnoituksessa. Tornista on upeat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Torniin voi kiivetä ja ihailla maisemia sekä tutustua samalla linnoituksen historiaan.

4. Porte Guillaume

Porte Guillaume on Dijonin tunnettu maamerkki ja kauniin kaupunginportti. Portin huipulta aukeaa upeat näkymät kaupungin vanhakaupunkiin ja sen ympäristöön. Porte Guillaume tarjoaa hienon paikan ihailla Dijonin kauneutta ja historiallisia rakennuksia.

5. Suzonin rotko

Suzonin rotko on kaunis luonnonsuojelualue lähellä Dijonia. Alueella kulkee patikkapolkuja ja puusiltoja, jotka johtavat rotkon pohjalle. Rotkon reunalta voi ihailla upeita näkymiä vihreään laaksoon ja puroon. Suzonin rotko tarjoaa upean paikan luonnon rauhasta nauttimiseen ja kauniiden maisemien ihailemiseen.Kohteen sijainti maa on Ranska

Jätä kommentti