Halvat lennot Durrës

Nähtävyydet ja kohteet

Durrësin linnoitus

Durrësin linnoitus on Durrësin kaupungin suosituin nähtävyys. Se sijaitsee Adrianmeren rannalla ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään kaupunkiin ja merelle. Linnoitus on peräisin 1500-luvulta ja se oli alun perin osa Venetsian meriäpiiritystä. Nykyään linnoitus on suosittu kohteena turistien keskuudessa, ja sieltä löytyy myös muutamia museoita.

Amphiteatri

Durrësin amphiteatri on yksi Balkanin suurimmista roomalaisista amfiteatreista. Se rakennettiin 100-luvulla ja sille mahtuu arviolta noin 15 000 katsojaa. Amphiteatteri on hyvin säilynyt ja on nykyään suosittu matkailukohde. Siellä järjestetään myös erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten konsertteja ja teatteriesityksiä.

Byzantin aikakauden basilika

Durrësissä sijaitsee myös merkittävä Byzantin aikakauden basilika, joka on peräisin 500-luvulta. Basilika oli alun perin yksi Euroopan suurimmista kristillisistä kirkoista, mutta se vaurioitui ajan myötä. Nykyään basilikan raunioita voi tutkia ja se tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen Byzantin ajan arkkitehtuuriin.

Etnografinen museo

Durrësin etnografinen museo on paikka, jossa voi oppia lisää Albanian kulttuurista ja perinteistä. Museo sijaitsee vanhassa rakennuksessa ja sen näyttelyt esittelevät erilaisia esineitä ja artefakteja Albanian kansan elämästä. Museossa on myös esillä perinteisiä vaatteita, musiikkisoittimia ja maalauksia.

Amfiteatterin arkeologinen museo

Amfiteatterin arkeologinen museo sijaitsee Durrësin amphiteatterin lähellä. Museo esittelee alueelta löydettyjä arkeologisia löytöjä ja antaa vierailijoille paremman käsityksen amfiteatterin historiasta. Museon kokoelmissa on muun muassa roomalaisia patsaita, keramiikkaa ja koruja.

Durrësin ranta

Durrësin ranta on suosittu kohde niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa. Ranta ulottuu useiden kilometrien matkalle ja tarjoaa hiekkaisia ranta-alueita sekä turkoosin väristä vettä. Rannalta löytyy myös monia ravintoloita, baareja ja aktiviteetteja, kuten vesihiihtoa ja venematkoja.

Kulttuuri ja Historia:

Rakennusperintö:

– Durrësissa sijaitsee Antiikin Rooman aikainen amfiteatteri, joka on yksi kaupungin tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä.
– Lisäksi kaupungista löytyy Venetsialainen torni, joka on peräisin 1400-luvulta ja tarjoaa upeat näkymät Durrësin satamaan ja Adrianmerelle.
– Durrësissa on myös useita moskeijoita, kuten Ethem Beun moskeija, joka on yksi Albanian suurimmista moskeijoista. Moskeija on peräisin 1700-luvulta.
– Kaupungissa on myös Durrësin linnake, joka on rakennettu 1500-luvulla ja toimi aikoinaan tärkeänä puolustusasemana.

Museot:

– Durrësista löytyy arkeologinen museo, joka esittelee alueen rikasta historiaa antiikin ajoilta nykypäivään. Museossa on laaja kokoelma esineitä, kuten antiikin roomalaisia veistoksia ja koruja.
– Lisäksi Durrësin kansallismuseo tarjoaa näyttelyitä Albanian kulttuurista, historiasta ja taiteesta.

Kulttuuritapahtumat:

– Durrësissa järjestetään vuosittain erilaisia festivaaleja ja tapahtumia, jotka heijastavat kaupungin rikasta kulttuuria ja historiaa.
– Esimerkiksi Durrësin suosituin festivaali on ”Summer Day”, joka vietetään 14. maaliskuuta. Tällöin kaupungissa järjestetään konsertteja, paraateja ja erilaisia ​​kulttuuritapahtumia.
– Lisäksi Durrësin kaupunginteatteri tarjoaa esityksiä ja näytelmiä eri aikakausilta, jotka ovat suosittuja sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa.

Luostarit ja kirkot:

– Durrësin alueella on useita luostareita ja kirkkoja, jotka heijastavat alueen pitkää uskonnollista historiaa.
– Esimerkiksi St. Andrew’s Church on yksi vanhimmista kirkoista Durrësin alueella ja sillä on tärkeä rooli alueen kristillisessä historiassa.
– Myös Zvernecin luostari on suosittu vierailukohde Durrësin alueella. Se sijaitsee saarella lähellä kaupunkia ja tarjoaa upeat näkymät Adrianmerelle.

Kansankulttuuri:

– Durrësin kansankulttuuriin kuuluu perinteisiä musiikki- ja tanssiesityksiä, joita voi nähdä erityisesti paikallisissa festivaaleissa ja tapahtumissa.
– Lisäksi kaupungissa järjestetään paikallisia käsityömarkkinoita, jossa voi tutustua perinteisiin käsityötuotteisiin, kuten mattoihin ja keramiikkaan.
– Durrësissa vierailevat matkailijat voivat myös nauttia paikallisista ruokaperinteistä ja maistella alueen erikoisuuksia.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokakulttuuri

Durrësin ruokakulttuuri on voimakkaasti Välimeren vaikutteiden leimaama. Alueella suositaan tuoreita ja terveellisiä raaka-aineita, kuten oliiviöljyä, juureksia, kalaa ja äyriäisiä. Balkanin ja italialaisen keittiön piirteitä näkyy myös ruokavaliossa. Ruoanlaitossa käytetään paljon yrttejä ja mausteita, kuten oreganoa, timjamia ja valkosipulia.

Perinteiset ruokalajit

Durrësissä voi maistella monia perinteisiä Albanian ruokalajeja, kuten tave kosi (paistettu lammas jogurttikastikkeessa), fergese (paistettu paprika- ja sipulisekoitus juuston kanssa) ja byrek (filotaikinalla tehty piirakka erilaisilla täytteillä). Ruoan mukana tarjotaan usein leipää, oliiviöljyä ja salaattia.

Ravintolat

Durrësissä on lukuisia ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokavalintoja. Kaupungin keskustassa on sekä perinteisiä albanialaisia ravintoloita että kansainvälisiä ravintoloita. Ranta-alueella ja satamassa on myös paljon ravintoloita merinäköalalla. Ravintolat tarjoavat yleensä lounasta ja päivällistä, ja useimmissa on myös mahdollisuus ostaa alkoholijuomia.

Hintataso

Ravintoloiden hintataso Durrësissä vaihtelee. Perinteisissä albanialaisissa ravintoloissa ruoat ovat yleensä edullisia, ja niissä voi syödä täyttävän aterian kohtuulliseen hintaan. Kansainväliset ravintolat ja merenrantaravintolat voivat olla hieman kalliimpia. Juomien hinnat ravintoloissa ovat yleensä edullisia.

Ruokailutottumukset

Durrësissä syödään tavallisesti kolme pääateriaa päivässä: aamiainen, lounas ja päivällinen. Illallinen voi olla kevyempi kuin lounas. Albanialaiset nauttivat ruoan yhteydessä yleensä myös leipää ja salaattia. Päivällinen syödään yleensä hieman myöhään, noin klo 20-21 aikaan. Ravintoloihin voi tulla syömään ilman pöytävarausta, mutta ruuhka-aikoina voi olla hyvä varata pöytä etukäteen.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Rannat ja vesiliikuntamahdollisuudet

Durrësilla on useita upeita rantoja, joilla voit rentoutua ja nauttia auringosta. Rannoilla on usein tarjolla aurinkotuoleja ja -varjoja vuokrattavaksi. Voit myös kokeilla erilaisia vesiliikuntalajeja, kuten vesihiihtoa, purjelautailua tai sukeltamista.

Historialliset nähtävyydet

Durrësilla on rikas historia, ja kaupungissa on useita historiallisia nähtävyyksiä, joissa voit tutustua alueen menneisyyteen. Voit vierailla esimerkiksi Durrësin linnassa, joka on yksi kaupungin merkittävimmistä historiallisista kohteista. Linnasta avautuu upea näköala kaupungille ja Adrianmerelle. Toisen mielenkiintoisen kohteen muodostaa Amfiteatteri, joka on peräisin Rooman ajoilta.

Museot ja taidegalleriat

Durrësilla on useita museoita ja taidegallerioita, joissa voit tutustua albanialaiseen kulttuuriin ja taiteeseen. Esimerkiksi Durrësin kansallismuseo tarjoaa näyttelyitä, jotka valottavat maan historiaa ja kulttuuria. Lisäksi voit vierailla Durrësin arkeologisessa museossa tai Modernin taiteen galleriassa.

Liikunta- ja urheilumahdollisuudet

Durrësilla on erilaisia liikunta- ja urheilumahdollisuuksia, jotka sopivat niin aktiivisille lomailijoille kuin paikallisille asukkaillekin. Voit pelata esimerkiksi tennistä, golfia tai koripalloa paikallisilla urheilukentillä. Lisäksi kaupungissa on kuntokeskuksia ja kuntoratoja, joissa voit harrastaa liikuntaa ja kuntoilua.

Kahvilat, ravintolat ja yöelämä

Durrësilla on laaja valikoima kahviloita, ravintoloita ja baareja, joissa voit nauttia herkullisesta ruoasta ja virkistävistä juomista. Kaupungin ravintolat tarjoavat muun muassa perinteisiä albanialaisia ruokia, Välimeren herkkuja sekä kansainvälisiä ruokalajeja. Illan tullen voit suunnata kaupungin baareihin ja klubeille, jotka tarjoavat viihdettä ja elävää musiikkia.

Suositut hotellit Durrësissa

1. Adriatik Hotel

Adriatik Hotel on ylellinen hotelli Durrësissa. Se sijaitsee suoraan rannalla ja tarjoaa kauniin merinäköalan. Hotellissa on useita ravintoloita ja baareja, ulkouima-allas, spa-alue ja kuntokeskus.

2. Tropikal Resort

Tropikal Resort on suosittu hotellikompleksi Durrësin rannalla. Se tarjoaa majoitusta eri tyyppisissä huoneissa ja huviloissa. Hotelliin kuuluu ravintoloita, uima-altaita, vesipuisto ja viihdeohjelmaa.

3. Hotel Dyrrah

Hotel Dyrrah sijaitsee Durrësin keskustassa, lähellä rantaa. Hotellin huoneissa on mukavuudet, kuten ilmastointi ja televisio. Asiakkaiden käytettävissä on ravintola, baari ja kattoterassi.

4. Hotel Bel Conti

Hotel Bel Conti on moderni hotelli lähellä Durrësin keskustaa. Hotellin huoneet ovat tilavia ja niissä on oma kylpyhuone. Hotellissa on myös ravintola ja baari sekä ulkouima-allas ja aurinkoterassi.

5. Hotel Marea

Hotel Marea sijaitsee rauhallisella alueella Durrësin keskustassa. Hotellin huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on oma parveke. Hotellissa on ravintola, baari, ulkouima-allas ja spa-tilat.

6. Hotel Nais Beach

Hotel Nais Beach sijaitsee Durrësin eteläisellä rannalla. Hotellin huoneet ovat moderneja ja niissä on merinäköala. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, baari, ulkouima-allas ja lasten leikkipaikka.

7. Hotel Arvi

Hotel Arvi on pieni perheomisteinen hotelli Durrësissa. Hotellin huoneet ovat kodikkaita ja niissä on mukavuudet, kuten ilmastointi ja televisio. Hotellissa on ravintola ja baari sekä ulkouima-allas puutarhassa.

8. Hotel Bleart

Hotel Bleart sijaitsee Durrësin rannalla. Hotellissa on nykyaikaisesti sisustettuja huoneita, joista osassa on parveke ja merinäköala. Hotellin palveluihin kuuluu ravintoloita, baareja, uima-altaita sekä spa-alue.

9. Hotel Vila Lule

Hotel Vila Lule sijaitsee Durrësin keskustassa, lähellä rantaa. Hotellin huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on oma kylpyhuone. Asiakkaiden käytettävissä on myös ravintola ja baari.

10. Hotel Dolce Vita

Hotel Dolce Vita on viihtyisä hotelli Durrësin keskustassa. Hotellin huoneissa on ilmastointi ja televisio. Hotellissa on ravintola, baari ja terassi. Rantaan on lyhyt kävelymatka.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

– Durres on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta matkailijoiden tulee silti noudattaa normaalia varovaisuutta.
– Käytä luotettavia taksipalveluita, jotta välttyisit mahdollisilta huijauksilta ja varkaustilanteilta.
– Älä jätä arvotavaroitaan näkyville tai hoitamatta kaupungin keskustassa tai rannoilla.
– Ole tarkkana liikenteessä, sillä liikennesääntöjä saatetaan joskus rikkoa.

Pelastuspalvelut

– Durresissa on saatavilla hätäpalveluja kuten poliisi, palokunta ja ambulanssi, jotka tavoittaa soittamalla hätänumeroon 112.
– Suositeltavaa on opetella ja pitää mukana tärkeimmät termit ja fraasit albanian kielellä turvallisuussyiden vuoksi.

Lääkäripalvelut

– Durresissa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat ensiapua ja muita terveydenhoitopalveluita.
– Yleinen terveyspalvelun taso on hyvä, ja lääkäreillä on yleisesti ottaen vankka lääketieteellinen koulutus.
– Suositeltavaa on hankkia matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset sairaalakäynnit ja hoitokulut.

Ravinto ja Vesi

– Ravintolat Durresissa noudattavat hygieniastandardeja, ja ruoka-annosten laatu on yleensä hyvä.
– Vältä raakaa tai huonosti kypsennettyä ruokaa, ja juo vain pullotettua vettä.
– Muista pestä kädet usein, erityisesti ennen ruokailua.

Terveystiedot

– Durres ei ole tunnettu korkeasta sairastuvuudesta, mutta matkailijoiden tulee silti olla tietoisia muutamista terveysriskeistä.
– Hyttyskarkotteiden käyttö on suositeltavaa, varsinkin kesäaikaan, jotta välttyisi hyttysten levittämiltä taudeilta, kuten dengue-kuumeelta ja malaria.
– Suositeltavaa on tarkistaa oman kotimaan terveyskeskuksen tai matkailulääkärin antamat rokotesuositukset ennen matkaa Durresiin.

Rannat ja Vesistöt

 • Rantojen kuvaus:

  Durrësin kaupunki sijaitsee Albanian Adrianmeren rannikolla ja tarjoaa upeita hiekkarantoja. Rannoilla on kirkasta vettä ja rannat ovat hyvin hoidettuja. Useat rannat tarjoavat erilaisia palveluita, kuten aurinkotuoleja ja -varjoja vuokrattavaksi. Rannoilta löytyy myös ravintoloita ja kahviloita, joista voi nauttia virvokkeita ja välipaloja. Rantojen pituus vaihtelee, mutta kaupungin suosituimmat rannat, kuten Durres Beach ja Plepa Beach, ovat useiden kilometrien mittaisia.

 • Vesiurheilu:

  Durrësin rannoilla on mahdollisuus harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, kuten purjelautailua, vesihiihtoa ja sukellusta. Rannoilla toimii useita vesiurheilukeskuksia, joista voi vuokrata tarvittavia välineitä tai osallistua opastettuihin tunteihin. Myös snorklaus- ja sukellusretket Adrianmeren pohjalle ovat suosittuja aktiviteetteja alueella.

 • Merenelävät:

  Adrianmeren rannikko on tunnettu tuoreista merenelävistä. Durrësin satama on vilkas kalastuskeskus, ja paikallisilla ravintoloilla on tarjolla laaja valikoima tuoreita mereneläviä. Ranta-alueella sijaitsee myös useita mereneläviin erikoistuneita ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisia herkkuja meren antimista. Suositeltavia paikallisia mereneläviä ovat esimerkiksi paikalliset simpukat, katkaravut ja kalat.

 • Matkat läheisille saarille:

  Durrësin rannikolla on useita pieniä saaria, kuten Kepi i Gjuhezës ja Kepi i Rodonit. Nämä saaret tarjoavat upeita maisemia ja rauhallisia rantoja. Saarille pääsee veneillä tai lautoilla, joita operoivat paikalliset matkailuyritykset. Saarilla voi nauttia rentouttavasta rantapäivästä tai tutustua ympäröivään luontoon ja löytää piilotettuja poukamia.

Yöelämä ja Viihde

Klubit ja baarit

Durrësissa on useita klubeja ja baareja, jotka tarjoavat viihdettä ja juomia yöelämää etsiville. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Hemingway Bar, Coyote Club ja El Paradiso.

Konsertit ja esiintymiset

Kaupungissa järjestetään säännöllisesti erilaisia konsertteja ja esiintymisiä. Durrësin amfiteatteri on suosittu paikka musiikkiesityksille ja ulkoilmakonserteille. Lisäksi kaupungissa on useita musiikkiklubeja, joissa esiintyy paikallisia ja kansainvälisiä artisteja.

Ravintolat ja kahvilat

Durrësissa on laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia ruokaa ja juomaa. Rannan läheisyydessä sijaitsevat ravintolat tarjoavat usein mereneläviä ja muita paikallisia herkkuja. Kaupungin keskustassa on myös kansainvälisiä ravintoloita, joissa voi maistella eri maiden keittiöitä.

Elokuvateatterit

Durrësissa on useita elokuvateattereita, joissa näytetään paikallisia ja kansainvälisiä elokuvia. Suurin ja suosituin elokuvateatteri on Millennium Cinemas, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman elokuvia eri genret huomioon ottaen.

Rantaelämä

Durrësin rannat ovat suosittuja päivisin ja tarjoavat monipuolisia aktiviteetteja. Rannalla voi rentoutua aurinkotuolissa, uida meressä tai osallistua erilaisiin vesiurheilulajeihin kuten purjelautailuun tai vesiskootteriajeluun.

Kasino

Durrësissa on myös kasino, joka tarjoaa rahapelien ystäville viihdykettä. Kasinolta voi löytää erilaisia pöytäpelejä kuten pokeria ja rulettia sekä peliautomaatteja. Kasino sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa myös ravintolapalveluita.

Luontokohteet ja Retkeily

Mount Dajti

Mount Dajti on yksi Durrësin suosituimmista luontokohteista, joka sijaitsee noin 25 kilometrin päässä kaupungista. Vuoren huipulle on mahdollista päästä joko köysiradalla tai vaellusreittiä pitkin. Mount Dajtilta avautuu upea näkymä kaupungin yli ja siellä on myös monia polkuja retkeilyä varten.

Divjaka-Karavasta -kansallispuisto

Divjaka-Karavasta on yksi Albanian suurimmista kansallispuistoista ja se sijaitsee noin 35 kilometrin päässä Durrësista. Kansallispuistossa on laaja kosteikkoalue, joka on tärkeä lintujen pesimisalue. Alueella voi patikoida ja ihailla kaunista luontoa sekä harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja.

Cape of Rodonin linna

Rodonin niemenkärjellä sijaitseva Rodonin linna on suosittu retkikohde Durrësin alueella. Linnalta avautuu upea näkymä Adrianmerelle ja sen ympäristöön. Moni vierailee linnaan päiväretkellä ja viettää aikaa alueen kauniilla rannoilla sekä tutustuu historialliseen linnaan.

Beach of Kallm

Kallmin ranta on yksi Durrësin kauneimmista rannoista, joka sijaitsee noin 10 kilometrin päässä kaupungista. Kallioiden reunustama ranta tarjoaa upeita maisemia ja mahdollisuuden nauttia auringosta ja merestä. Rannalla on myös ravintoloita ja muita palveluja matkailijoille.

Bay of Vlora

Vloran lahti sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Durrësista ja se on suosittu retkikohde luonnonkauniin maisemansa vuoksi. Lahti tarjoaa upeat näkymät Adrianmerelle ja sen ympärillä on vuoria ja metsiä. Alueella voi patikoida, uida ja nauttia luonnosta.

Durrësin arkeologinen puisto

Durrësin arkeologinen puisto sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa ja se on tärkeä historiallinen kohde. Puistossa voi tutustua antiikin aikaisiin raunioihin, kuten amfiteatteriin ja roomalaiseen kylpylään. Alueella järjestetään myös erilaisia kulttuuritapahtumia ja näyttelyitä.

Gjiri i Lalzit -ranta

Gjiri i Lalzit on kaunis ranta, joka sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Durrësista. Ranta on suosittu paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa. Alueella on hiekkarantoja, ravintoloita ja hotelleja. Gjiri i Lalzit on ihanteellinen paikka rentoutumiseen ja auringosta nauttimiseen.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet Durrësissä

Durrësin amfiteatteri

Durrësin amfiteatteri on antiikin aikainen roomalainen amfiteatteri, joka sijaitsee Durrësin kaupungissa Albanian rannikolla. Amfiteatteri on peräisin 2. tai 3. vuosisadalta jKr. ja se oli käytössä aina 4. vuosisadalle saakka. Amfiteatteri oli tarkoitettu gladiaattoripelejä, eläinnäytöksiä ja muita viihdetapahtumia varten. Nykyään amfiteatteri on suosittu matkailukohde, jossa voi tutustua antiikin ajan rakennustaitoon ja nauttia upeasta merinäköalasta.

Durrësin linnoitus

Durrësin linnoitus, myös nimeltään Durrësin linna tai Durrësin muuri, on linnoitus, joka sijaitsee Durrësin kaupungissa Albanian rannikolla. Linnoitus rakennettiin roomalaisella ajalla 100-luvulla jKr., ja sitä laajennettiin myöhemmin bysanttilaisella ja venetsialaisella kaudella. Linnoituksella on ollut merkittävä rooli kaupungin puolustuksessa eri aikakausina. Nykyään linnoitus toimii museona, jossa on esillä historiallisia näyttelyitä ja josta avautuu kaunis näköala kaupungin yli.

Durrësin arkeologinen museo

Durrësin arkeologinen museo on museo, joka sijaitsee Durrësin kaupungissa Albanian rannikolla. Museo esittelee alueen arkeologista perintöä antiikin roomalaiselta ajalta. Museon kokoelmissa on esineitä, kuten pronssisotilaita, keramiikkaa, koruja ja kolikoita, jotka kertovat alueen historiasta ja kulttuurista. Museo tarjoaa kävijöille mahdollisuuden tutustua Durrësin menneisyyteen ja antiikin aikaiseen elämään.

Durrësin etruskien hautaholvi

Durrësin etruskien hautaholvi on antiikin aikainen hautaholvi, joka sijaitsee Durrësin kaupungissa Albanian rannikolla. Hautaholvi on peräisin 4. vuosisadalta eKr. ja se on yksi harvoista säilyneistä etruskien hautaholveista. Hautaholvissa on useita huoneita ja käytäviä, ja se on koristeltu kauniilla freskokuvilla. Hautaholvi tarjoaa arvokasta tietoa etruskien kulttuurista ja uskomuksista.

Durrësin moskeija

Durrësin moskeija, viralliselta nimeltään Durrësin suuruudenhulluuden moskeija, on islamilainen pyhäkkö, joka sijaitsee Durrësin kaupungissa Albanian rannikolla. Moskeija rakennettiin vuonna 1995 ja se on yksi suurimmista moskeijoista Euroopassa. Moskeijassa on kauniita islamilaisia arkkitehtuurielementtejä, kuten suuri kupoli ja minareetti. Moskeija on tärkeä uskonnollinen ja kulttuurinen symboli Durrësin muslimiyhteisölle.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Durrësin linnoitus

Durrësin linnoitus on historiallinen nähtävyys, joka sijaitsee Durrësin kaupungin rannalla. Linnoitus tarjoaa upeat näkymät Adrianmerelle ja kaupungin ympäristöön. Se on täydellinen paikka ihailla auringonlaskua ja nauttia kauniista maisemista.

2. Durrësin Amfiteatteri

Durrësin Amfiteatteri on antiikin ajan rakennus, joka tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupungille ja merten yli. Amfiteatteri sijaitsee kaupungin keskustassa ja on avoinna vierailijoille. Se on suosittu paikka sekä matkailijoiden että paikallisten keskuudessa.

3. Qemal Stafa -stadionin näköalapaikka

Qemal Stafa -stadion on Durrësin suurin urheilutila ja sieltä on upeat näkymät koko kaupungin yli. Näköalapaikka sijaitsee stadionin korkeimmalla tasolla ja tarjoaa panoraamanäkymät niin kaupunkiin, rannalle kuin taustalla kohoaviin vuoristoihin.

4. Pashaliman näköalapaikka

Pashaliman näköalapaikka sijaitsee kaupungin eteläosassa ja on suosittu paikka paikallisille ja matkailijoille. Sieltä avautuu upeat näkymät Durrësin satama-alueelle, rannalle ja Adrianmerelle. Näköalapaikalta voit ihailla myös kaupungin historiallista osaa.

5. Illyrian Resortin näköalatasanne

Illyrian Resortin näköalatasanne on ylellinen hotellialue, josta löytyy myös upea panoraamaterassi. Hotellialue sijaitsee kaupungin pohjoisosassa ja tarjoaa upeat näkymät merelle ja kaupungin ympäristöön. Näköalatasanteelta voit ihailla kaupungin kauneutta ja rentoutua samalla.

6. Cape of Rodonin näköalapaikka

Cape of Rodon on yksi Durrësin suosituimmista nähtävyyksistä ja tarjoaa upeat näkymät Adrianmerelle. Näköalapaikalta voit ihailla kaunista rannikkoa ja vuorten muodostamaa maisemaa. Cape of Rodon on myös suosittu paikka patikointiretkille ja ulkoiluun.

7. Durrësin tornin näköalatasanne

Durrësin torni on Durrësin kaupungin symboli ja sieltä löytyy myös näköalatasanne, josta voi ihailla kaupungin maisemia. Näköalatasanteelta avautuu upeat näkymät kaupungin keskustaan, rannalle ja satama-alueelle. Torni sijaitsee keskeisellä paikalla ja on helppo saavuttaa kävellen.

8. Golem Beachin näköalapaikka

Golem Beachin näköalapaikka sijaitsee Durrësin rannalla ja tarjoaa upeat näkymät Adrianmerelle. Ranta-alueella on monia kahviloita ja ravintoloita, joista voit nauttia maisemista samalla. Golem Beach on myös suosittu kohde auringonlaskujen ihailemiseen.Kohteen sijainti maa on Albania.

Jätä kommentti