Halvat lennot Edinburgh

Nähtävyydet ja kohteet

1. Edinburghin linna

Edinburghin linna on Skotlannin pääkaupungissa sijaitseva merkittävä historiallinen nähtävyys. Se sijaitsee Castle Rock -nimisellä kallionhuipulla keskellä kaupunkia. Edinburghin linna on yksi maan suosituimmista turistikohteista, ja se tarjoaa vierailijoilleen muun muassa näköaloja kaupunkiin, kuninkaallisia palatseja, museoita ja historiallisia näyttelyitä.

2. Royal Mile

Royal Mile on Edinburghin keskustassa sijaitseva pääkatu, joka yhdistää Edinburghin linnan ja Holyroodin palatsin. Se on noin 1,6 kilometriä pitkä ja täynnä kauppoja, ravintoloita, pubeja ja historiallisia kohteita. Royal Milella voi tutustua esimerkiksi linnoihin, kirkkoihin, museoihin ja vanhoihin rakennuksiin.

3. Holyroodin palatsi

Holyroodin palatsi sijaitsee Edinburghin keskustassa ja on Britannian kuningattaren virallisena Skotlannin asuntona. Palatsin vieressä sijaitsee myös Holyroodin puisto, joka tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin ja vuoristoon. Vierailijat voivat tutustua palatsiin oppaan johdolla ja ihailla sen upeaa arkkitehtuuria.

4. National Museum of Scotland

National Museum of Scotland on valtava museo, joka sijaitsee Edinburghin keskustassa Chambers Streetillä. Museossa voi tutustua Skotlannin historiaan, kulttuuriperintöön, luontoon, tiede ja teknologiaan sekä moniin muihin aihealueisiin. Museossa on monipuolisia näyttelyitä, interaktiivisia elementtejä ja opastettuja kierroksia.

5. Arthur’s Seat

Arthur’s Seat on kukkula ja luonnonsuojelualue Edinburghin keskustan lähellä. Se on osa Holyroodin puistoa ja tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin ja ympäröivään maisemaan. Kukkulalle voi patikoida tai kävellä, ja siellä voi myös harrastaa retkeilyä ja luontopolkuja. Arthur’s Seat on suosittu paikka ulkoilusta ja maisemien ihailemisesta.

6. Royal Yacht Britannia

Royal Yacht Britannia oli Britannian kuningashuoneen entinen yksityisalus, joka on nykyään museo Edinburghin rannikkokaupunginosassa Leithissä. Museo tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua kuningattaren entiseen yksityisalukseen ja sen loistokkaaseen sisustukseen. Vierailijat voivat tutustua laivaan omatoimisesti tai opastetuilla kierroksilla.

Kulttuuri ja Historia

Edinburghin linna

Edinburghin linna on yksi Skotlannin merkittävimmistä historiallisista nähtävyyksistä. Se sijaitsee Castle Rock -kukkulan päällä ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Linna on ollut olemassa jo yli tuhat vuotta ja se on toiminut muun muassa kuninkaallisten asuinpaikkana, sotilastukikohtana ja vankilana.

Skotlannin kansallismuseo

Skotlannin kansallismuseo on suuri museo, joka esittelee skotlantilaista kulttuuria ja historiaa. Museo sijaitsee Chambers Streetillä ja sen kokoelmiin kuuluu muun muassa arkeologisia löytöjä, taide-esineitä, luonnonhistorian näytteitä ja skotlantilaista kansanperinnettä esitteleviä näyttelyitä.

Skotlannin kuninkaallinen taidemuseo

Skotlannin kuninkaallinen taidemuseo on maan johtava taidemuseo, joka sijaitsee The Mound -kukkulalla. Museon kokoelmissa on laaja valikoima skotlantilaista ja kansainvälistä taidetta eri aikakausilta. Museo tarjoaa näyttelyitä niin maalauksista ja veistoksista kuin grafiikasta ja valokuvistakin.

Historiallinen Royal Mile

Royal Mile on historiallinen katu, joka kulkee Edinburghin linnaa ympäröivältä Castle Rockilta entisen kuninkaallisen palatsin Holyroodin palatsiin asti. Katu on noin 1,6 kilometrin mittainen ja siellä voi nähdä monia historiallisia rakennuksia, kuten kirkkoja, kauppoja ja museoita. Royal Milella järjestetään myös monia perinteisiä tapahtumia ja festivaaleja.

Edinburghin kansainvälinen festivaali

Edinburghin kansainvälinen festivaali on yksi maailman suurimmista taide- ja kulttuuritapahtumista. Se järjestetään vuosittain elokuussa ja sinne saapuu esiintyjiä eri puolilta maailmaa. Festivaali sisältää musiikkia, teatteria, tanssia, stand-up -esityksiä ja paljon muuta. Lisäksi festivaalin aikana järjestetään erilaisia katujuhlia ja tapahtumia ympäri kaupunkia.

Skotlantilainen kansallisgalleria

Skotlantilainen kansallisgalleria sijaitsee Princes Streetillä ja se on tärkeä taidemuseo Skotlannin kulttuurielämässä. Museon kokoelmissa on skotlantilaisia ja kansainvälisiä taideteoksia eri aikakausilta. Kansallisgalleriassa on myös vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia.

Arthur’s Seat

Arthur’s Seat on tunnettu kukkula Holyrood Parkissa, lähellä Edinburghin keskustaa. Kukkula on osa samannimistä tulivuoren jäännöstä ja sen huipulta avautuvat upeat näkymät yli kaupungin. Arthur’s Seat on suosittu retkikohde ja siellä voi patikoida tai vain nauttia luonnosta ja maisemista.

Ruokailu ja ravintolat Edinburghissa

1. Perinteinen skotlantilainen ruoka

Edinburghissa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat perinteistä skotlantilaista ruokaa. Tyypillisiä skotlantilaisia ruokia ovat haggis, neeps and tatties, fish and chips ja skotlantilainen kuha. Näitä ruokia voi maistella esimerkiksi perinteisissä pubeissa tai skottiteemaisissa ravintoloissa.

2. Kansainväliset ravintolat

Kaupungissa on myös runsaasti kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat ruokia eri puolilta maailmaa. Täältä löytyy esimerkiksi italialaisia, espanjalaisia, kiinalaisia, intialaisia ja thaimaalaisia ravintoloita. Kansainvälisten ruokien ystäville Edinburgh tarjoaa paljon vaihtoehtoja.

3. Michelin-tähden ravintolat

Edinburghissa on useita Michelin-tähden ravintoloita, joissa voi nauttia tasokkaasta ruoasta ja ainutlaatuisesta ruokakokemuksesta. Näissä ravintoloissa korostetaan laadukkaita raaka-aineita ja taidokasta ruoanvalmistusta, ja niiden ruokalistoilta löytyy sekä perinteisiä että moderneja annoksia.

4. Katuruoka

Kaupungilla liikkuessa kannattaa kokeilla Edinburghin monipuolista katuruokatarjontaa. Täältä löytyy muun muassa gourmet-hampurilaisia, fish and chips -kojuja, meksikolaista street foodia ja paljon muuta. Alueet kuten Grassmarket ja Stockbridge ovat erityisen suosittuja katuruokakohteita.

5. Kalapuodit ja merenelävät

Edinburghin rannikkosijainti tarjoaa loistavat puitteet nauttia tuoreista merenelävistä. Kaupungin kalapuoista voi ostaa tuoretta kalaa, katkarapuja, simpukoita ja muita mereneläviä. Lisäksi monet ravintolat tarjoavat laadukkaita kalaruokia, kuten skotlantilaista lohta ja rapuja.

6. Kahvilat ja teehuoneet

Kaupungissa on lukuisia viihtyisiä kahviloita ja teehuoneita, joissa voi nauttia herkullisista leivonnaisista ja laadukkaasta kahvista tai teestä. Kahvilat ja teehuoneet tarjoavat usein myös kevyitä lounasvaihtoehtoja, ja monet niistä ovat tunnettuja skottiherkkuja, kuten shortbread-keksejä ja sconeseja.

7. Pubeista tietenkin

Edinburghin pubeissa voi nauttia oluesta ja rentoutua rennossa ilmapiirissä. Pubeissa voi usein myös syödä, ja monissa niistä tarjoillaan perinteistä brittiläistä pubiruokaa, kuten pie- ja fish and chips -annoksia. Pubeista löytyy myös usein laaja valikoima skotlantilaisia oluita ja viskejä.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Museot ja Galleriat

Edinburghissa on useita maailmankuuluja museoita ja gallerioita, jotka tarjoavat näyttelyitä eri taiteenaloilta. Suosituimpia museoita ovat Scottish National Gallery, jossa esitellään taidetta Euroopasta ja Skotlannista, sekä National Museum of Scotland, jossa voi tutustua Skotlannin historiaan ja kulttuuriin. Muita mainitsemisen arvoisia museoita ovat Edinburgh Castle, Museum of Edinburgh ja Royal Yacht Britannia.

Historialliset nähtävyydet

Edinburghissa on monia historiallisesti merkittäviä nähtävyyksiä, kuten Edinburgh Castle, joka on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Linnoituksessa voi tutustua Skotlannin kuninkaalliseen historiaan ja ihailla upeita näköaloja yli kaupungin. The Royal Mile on myös suosittu kävelykatu, joka yhdistää Edinburgh Castlen ja Holyrood Palacen. Muut historialliset kohteet ovat esimerkiksi Holyrood Palac, St. Giles Cathedral ja Real Mary King’s Close.

Ulkoilma-aktiviteetit

Edinburghin ympärillä on kauniita maisemia ja luontokohteita, jotka tarjoavat mahdollisuuden erilaisiin ulkoilma-aktiviteetteihin. Arthur’s Seat on suosittu paikka patikoida ja nauttia upeista näkymistä yli kaupungin. Kaupungissa on myös paljon puistoja, kuten Princes Street Gardens ja The Meadows, joissa voi rentoutua, pelata urheilua tai pitää piknikkiä. Lisäksi Water of Leith -kävelyreitti tarjoaa mahdollisuuden kävellä kaupungin läpi luonnonkauniissa ympäristössä.

Teatteri ja musiikki

Edinburgh on tunnettu vilkkaasta teatteri- ja musiikkikulttuuristaan. The Edinburgh Festival Fringe on maailman suurin taidefestivaali, joka tarjoaa esityksiä eri teatterilajeista ympäri kaupunkia. Kaupungissa on myös useita teattereita, kuten Edinburgh Playhouse ja Festival Theatre, joissa voi nauttia laadukkaista esityksistä. Live-musiikkikohteita ovat muun muassa Usher Hall ja The Liquid Room.

Ostokset

Edinburghissa on monia mahdollisuuksia shoppailuun. Princes Street on kaupungin pääostoskatu, jossa on lukuisia tavarataloja ja liikkeitä. George Street on tunnettu eksklusiivisista putiikeista ja design-liikkeistä. Royal Mile ja Grassmarket tarjoavat myös paljon ostosmahdollisuuksia, erityisesti matkamuistoja ja käsityötuotteita etsiville. Leithin satama-alueella on myös monia kiinnostavia putiikkeja ja taidegallerioita.

Suositut hotellit Edinburghissa:

1. The Balmoral Hotel

The Balmoral Hotel sijaitsee Edinburghin keskustassa ja tarjoaa ylellistä majoitusta sekä upeat näkymät Edinburghin linnaan. Hotellissa on useita ravintoloita, baareja ja kylpylähoidot. Huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on kaikki modernit mukavuudet.

2. The Witchery by the Castle

The Witchery by the Castle on uniikki boutique-hotelli, joka sijaitsee vanhassa kaupungissa Edinburghin linnan läheisyydessä. Huoneet ovat erittäin yksilöllisesti sisustettuja ja niissä on runsaasti historiaa. Hotellin ravintola tarjoaa gourmet-ruokaa ja tunnelmallisen ympäristön.

3. Kimpton Charlotte Square Hotel

Kimpton Charlotte Square Hotel sijaitsee Edinburghin upeassa Georgian alueella. Hotelli tarjoaa tyylikkäitä huoneita, joissa on moderni sisustus ja kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola, baari ja hyvin varustettu kuntosali.

4. Radisson Blu Hotel, Edinburgh City Centre

Radisson Blu Hotel sijaitsee Edinburghin keskustassa lähellä Princes Streetin ostoskadun vilinää. Hotellissa on moderneja ja tilavia huoneita, joista osasta on upeat näkymät linnalle. Hotellissa on myös ravintola, baari ja hyvin varustettu kuntokeskus.

5. Old Town Chambers

Old Town Chambers tarjoaa tyylikkäitä asuntoja vanhan kaupungin sydämessä. Huoneistoissa on moderneja sisustuksia ja täysin varusteltu keittiö. Asiakkaat voivat nauttia hotellin ravintolasta tai tutustua lähialueen monipuoliseen ravintolatarjontaan.

6. Waldorf Astoria Edinburgh – The Caledonian

Waldorf Astoria Edinburgh – The Caledonian sijaitsee upeassa detached-hotellissa, joka tarjoaa luksusta ja tyylikkyyttä. Hotellin huoneet ovat ylellisesti sisustettuja ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös useita ravintoloita, baareja ja kylpylä.

7. The Scotsman Hotel

The Scotsman Hotel tarjoaa ylellistä majoitusta entisessä sanomalehden toimistossa. Huoneet ovat elegantisti sisustettuja ja niissä on tyylikkäät kylpyhuoneet. Hotellissa on myös ravintola, baari ja kuntokeskus.

8. The Dunstane Houses

The Dunstane Houses sijaitsee rauhallisella alueella Edinburghin keskustassa. Hotelli tarjoaa tyylikkäitä huoneita, joissa on skandinaavinen sisustus. Hotellin ravintola tarjoaa moderneja skotlantilaisia ruokia.

9. Prestonfield House

Prestonfield House sijaitsee 15 minuutin ajomatkan päässä Edinburghin keskustasta. Hotelli tarjoaa ylellisiä huoneita, joissa on ainutlaatuinen sisustus. Hotellin ravintola tarjoaa gourmet-ruokaa ja hotellissa on myös puutarha ja golfkenttä.

10. Tigerlily

Tigerlily on tyylikäs boutique-hotelli, joka sijaitsee Edinburghin uudessa kaupungissa. Hotellin huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on modernit mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola, baari ja yökerho.

Turvallisuus ja terveys

Rikollisuus ja turvallisuus

Edinburgh on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, ja se sijoittuu Euroopassa keskitasoa paremmin turvallisuuden osalta. Kuitenkin, kuten muissakin suurissa kaupungeissa, on aina hyvä pitää huolta perusvarovaisuudesta. Tavallisimmat rikollisuuden muodot ovat taskuvarkaudet ja lompakonryöstöt, joten on suositeltavaa pitää arvotavarat turvallisissa paikoissa ja pitää niistä huolta erityisesti vilkkaissa turistikohteissa ja julkisessa liikenteessä. Kaupungissa on myös muutamia alueita, joilla on enemmän rikollisuutta, joten on suositeltavaa välttää näitä alueita erityisesti pimeän aikaan.

Terveyspalvelut

Edinburghissa on hyvin kehittynyt terveydenhuoltojärjestelmä. Kaupungissa toimii useita sairaaloita, terveyskeskuksia ja hammaslääkärikeskuksia, jotka tarjoavat laadukasta hoitoa. Paikalliset asukkaat voivat rekisteröityä paikalliseen terveyskeskukseen ja käyttää sen palveluita. Lisäksi kaikki ovat oikeutettuja kiireellisiin hoitopalveluihin NHS (National Health Service) -sairaaloissa. Matkailijoita kehotetaan hankkimaan matkavakuutus, sillä tämä kattaa yksityisen terveydenhuollon kustannukset, jos niitä tarvitaan.

Ruokaturvallisuus

Edinburghissa noudatetaan tiukkoja ruokaturvallisuusstandardeja ravintoloiden ja elintarvikeliikkeiden osalta. Kaupunkiin sijoittuu monenlaisia ravintoloita, joista monia on saanut kansainvälisiä tunnustuksia. Kaupungin viranomaiset valvovat säännöllisesti ruokapalveluita varmistaakseen, että nämä noudattavat kaikkia terveys- ja hygieniastandardeja.

Rannat ja vesistöt

1. Portobello Beach

Portobello Beach sijaitsee Edinburghin itäosassa ja se on suosittu kohde niin paikallisten asukkaiden kuin vierailijoidenkin keskuudessa. Ranta on pitkä ja hienohiekkainen, ja siellä on monia aktiviteetteja tarjolla, kuten uiminen, auringonotto, kävelylenkit rantaviivalla ja erilaiset vesiurheilulajit.

2. Cramond Beach

Cramond Beach sijaitsee Edinburghin luoteisosassa Firth of Forth -lahden rannalla. Ranta on erityisen suosittu kävelijöiden keskuudessa, sillä siellä on mahdollisuus tehdä mielenkiintoisia kävelyretkiä, esimerkiksi Cramond Islandille vuoroveden vaihtumisen aikana. Rannalla on myös rantakahvila.

3. Silverknowes Beach

Silverknowes Beach sijaitsee Cramondin rannikkokylän lähellä ja se on toinen suosittu ranta Edinburghissa. Ranta on hiekkaranta, joka tarjoaa hyvät puitteet uimiseen, auringonottoon ja piknikille. Lisäksi rannalla on nurmikenttä, jossa voi pelata erilaisia pelejä.

4. St. Margaret’s Hope

St. Margaret’s Hope on pieni poukama Portobello Beachin lähellä. Se on erityisesti suosittu purjelautailun harrastajien keskuudessa, sillä siellä on hyvät tuulet tähän lajiin. Ranta on myös hienohiekkainen ja tarjoaa mahdollisuuksia esimerkiksi auringonottoon ja piknikille.

5. Linlithgow Loch

Linlithgow Loch on järvi, joka sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Edinburghista. Se on osa Linlithgowin linnaa ympäröivää puistoa. Järvellä voi harrastaa esimerkiksi melontaa ja soutua, ja sen rannoilla voi tehdä kävelyretkiä tai nauttia piknikistä. Järvelle voi myös vuokrata soutuveneen tai kanootin.

Yöelämä ja Viihde

Baarit ja pubit

Edinburghissa on laaja valikoima baareja ja pubeja, jotka tarjoavat erilaisia juomavaihtoehtoja ja tunnelmia. Suosittuja alueita baari- ja pubikierroksille ovat Grassmarket, Old Town ja New Town. Jotkut suositellut baarit ja pubit ovat The Banshee Labyrinth, The World’s End, The Hanging Bat ja The Bow Bar.

Klubit ja tanssipaikat

Edinburghissa on myös useita klubeja ja tanssipaikkoja, joissa voi nauttia musiikista ja tanssia. Joitakin suosittuja klubeja ovat The Liquid Room, Cabaret Voltaire ja The Hive.

Teatterit ja esitykset

Kaupungissa on useita teattereita, jotka tarjoavat erilaisia näytöksiä ja esityksiä. Royal Lyceum Theatre, Edinburgh Playhouse ja Traverse Theatre ovat suosittuja teattereita Edinburgissa.

Elokuvateatterit

Edinburghissa on useita elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia. Joitakin suosittuja elokuvateattereita ovat Odeon Edinburgh Wester Hailes, Vue Edinburgh Ocean Terminal ja Cameo Cinema.

Konsertit ja livemusiikki

Kaupungissa järjestetään säännöllisesti konsertteja ja livemusiikkitapahtumia eri genreissä. O2 Academy Edinburgh, Usher Hall ja The Queen’s Hall ovat suosittuja paikkoja konserttien ja livemusiikin nauttimiseen.

Stand-up komedia

Edinburghissa on useita paikkoja, joissa voi nauttia stand-up komediasta. The Stand Comedy Club, Monkey Barrel Comedy ja The Comedy Show Edinburgh ovat suosittuja kohteita, joissa voi nähdä tunnettuja komediaesiintyjiä ja nousevia kykyjä.

Casino

Edinburghissa on myös yksi casino, joka tarjoaa erilaisia pelimahdollisuuksia ja viihdettä. Genting Casino Edinburgh sijaitsee Fountain Park -viihdekeskuksessa ja tarjoaa peliautomaatteja, pöytäpelejä ja baarin.

Luontokohteet ja retkeily Edinburgissa

1. Arthur’s Seat

Arthur’s Seat on tulivuori, joka sijaitsee Holyrood Parkissa Edinburgin kaupungin keskustan eteläpuolella. Se tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Arthur’s Seat on suosittu retkeilykohde, ja sen huipulle johtaa useita vaellusreittejä eri vaikeustasoilla.

2. Pentland Hills

Pentland Hills sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päässä Edinburgin kaupungista. Alueella on lukuisia vaellusreittejä, joista voi valita sopivan pituuden ja vaikeustason. Pentland Hills tarjoaa kauniita maisemia ja luontopolkuja, joissa voi nauttia ulkoilmasta.

3. Royal Botanic Garden

Royal Botanic Garden on kauniisti suunniteltu puutarha, joka sijaitsee Edinburgin kaupungin pohjoisosassa. Puutarhassa on laaja valikoima erilaisia kasveja ja kukkia, sekä useita kasvihuoneita. Alueella on myös mukavia kävelypolkuja ja penkkejä, joissa voi rentoutua ja nauttia vehreydestä.

4. Water of Leith Walkway

Water of Leith Walkway on kävely- ja pyöräilyreitti, joka seuraa Leith-joen vartta. Reitti alkaa Edinburgin kaupungin keskustasta ja jatkuu noin 12 kilometriä länteen. Water of Leith Walkway kulkee vehreiden maisemien läpi ja kuljettaa kulkijat monien mielenkiintoisten nähtävyyksien, kuten modernin taiteen gallerioiden ja historiallisten rakennusten, ohitse.

5. Cramond Island

Cramond Island sijaitsee Edinburgin pohjoisosassa Firth of Forthin rannikolla. Saarelle pääsee kävellen, kun meri on matalalla, sillä silloin saari on yhteydessä mantereeseen. Cramond Island tarjoaa upeat merinäkymät ja luonnonkauniit maisemat. Saarella voi kävellä ja patikoida rauhassa, ja myös rannalla voi nauttia auringosta ja merestä.

6. Botanic Gardens Pond

Botanic Gardens Pond on pieni lampi, joka sijaitsee Edinburgin Royal Botanic Gardenin alueella. Lampi on suosittu paikka kävelylenkeille ja piknikille. Siellä voi rentoutua ja ihailla vesilintuja ja muita eläimiä. Lampi tarjoaa kauniin maiseman ja rauhallisen paikan, jossa voi nauttia luonnosta kaupungin hälinän keskellä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Edinburghin linna

Edinburghin linna on yksi Skotlannin kuuluisimmista historiallisista nähtävyyksistä. Linna sijaitsee Edinburghin kaupungin keskustassa korkealla Castle Rock -kalliolla. Se on toiminut linnoituksena ja strategisena paikkana jo yli tuhat vuotta. Linnaan kuuluu useita rakennuksia ja nähtävyyksiä, kuten Pyhän Margaretin kappeli, Royal Palace ja Crown Room, jossa säilytetään Skotlannin kruununjalokiviä.

Pyhän Gilesin katedraali

Pyhän Gilesin katedraali, joka tunnetaan myös nimellä St. Gilesin katedraali, on anglikaaninen kirkko Edinburghin vanhassakaupungissa. Katedraali on omistettu Pyhälle Gilesille, joka on Skotlannin suojeluspyhimys. Rakennus on peräisin 1100-luvulta, mutta se on kokenut useita laajennuksia ja muutoksia historiansa aikana. Katedraalissa voi ihailla upeaa goottilaista arkkitehtuuria ja siellä on myös useita tärkeitä hautamuistomerkkejä.

Roslinin kappeli

Roslinin kappeli sijaitsee noin 12 kilometrin päässä Edinburghin keskustasta. Kappeli on osa 1400-luvulla rakennettua Rosslyn Castlea, jonka jäänteet ovat edelleen nähtävissä. Kappeli tunnetaan erityisesti upeasta goottilaisesta arkkitehtuuristaan ja taidokkaasti veistetyistä kivisormuksista. Se on myös saanut kansainvälistä huomiota Dan Brownin romaanin ”Da Vinci -koodi” ansiosta.

Palace of Holyroodhouse

Palace of Holyroodhouse, tuttavallisemmin Holyroodin palatsi, on kuningatar Elisabet II:n Skotlannin virallinen residenssi. Palatsi sijaitsee Edinburghin kaupungin keskustassa Holyrood Parkin vieressä. Holyroodin palatsi on ollut tärkeä osa Skotlannin kuningashuoneen historiaa aina kuningatar Maria Stuartista lähtien. Palatsissa on avoinna yleisölle osa rakennuksesta, jonka voi tutustua valtion edustustiloihin, kuninkaallisille huoneille ja kuninkaalliselle puutarhalle.

Calton Hill

Calton Hill on kukkula Edinburghin kaupungin keskustan itäpuolella. Kukkulalta avautuu upea näköala kaupunkiin ja vesille. Calton Hillilla sijaitsee useita historiallisia rakennuksia ja muistomerkkejä, kuten Dugald Stewart Monument, Nelsonin monumentti ja National Monument. Calton Hillilla on myös tärkeä rooli Edinburghin vuosittaisissa juhlallisuuksissa, kuten uudenvuoden juhlinnassa.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Calton Hill

Calton Hill on kukkula, josta avautuu upea panoraamanäkymä Edinburghin yli. Kukkulalta voi ihailla kaupungin historiallista keskustaa, Edinburghin linnaa, Holyroodin palatsia ja Firth of Forth -lahtea. Calton Hillilla sijaitsee myös useita historiallisia rakennuksia, kuten National Monument ja Nelson’s Monument.

Arthur’s Seat

Arthur’s Seat on vulkaaninen kumpuina oleva kukkula Holyrood Parkissa. Kukkulalta avautuu upeat näkymät Edinburghin yli ja se tarjoaa myös mahdollisuuden patikointiin ja ulkoiluun. Arthur’s Seat on suosittu paikka kaupunkilaisten ja turistien keskuudessa, erityisesti auringonlaskun aikaan.

Blackford Hill

Blackford Hill on toinen kukkula, jolta voi ihailla kauniita näköaloja Edinburghin yli. Kukkulalta näkee kaupungin lisäksi myös läheisen Craigmillarin linnan ja Pentlandin kukkulat. Blackford Hillin huipulta löytyy myös Royal Observatory, joka on avoin yleisölle ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua tähtitieteeseen.

Scott Monument

Scott Monument on goottilaistyylinen muistomerkki, joka on omistettu kuuluisalle skotlantilaiselle kirjailijalle Sir Walter Scottille. Muistomerkki sijaitsee Princes Street Gardensin vieressä ja sen huipulle pääsee kiipeämään portaita pitkin. Huipulta avautuu kaunis näkymä yli kaupungin.

Camera Obscura & World of Illusions

Camera Obscura & World of Illusions on nähtävyys, joka tarjoaa monenlaisia optisia harhoja ja interaktiivisia näyttelyitä. Paikassa on myös Camera Obscura -näkötorni, josta voi ihailla 360 asteen näkymiä Edinburghiin. Tornista näkee kaupungin maamerkkejä, kuten Edinburghin linnaa ja Scott Monumentia.

Rooftop Barit

Useat hotellit ja ravintolat Edinburghissa tarjoavat katolla sijaitsevia baareja, joista voi nauttia juomia samalla kun ihailee kaupungin panoraamanäkymiä. Esimerkkejä tällaisista baareista ovat esimerkiksi The Glasshouse Hotelin Sky Bar, Radisson Blu Hotelin Itchycoo Bar, ja The Balmoral Hotelin Palm Court.Kohteen sijainti maa on Iso-Britannia.

Jätä kommentti