Halvat lennot Egilsstaðir

Nähtävyydet ja Kohteet

1. Egilsstaðirin kaupunki

Egilsstaðir on kaupunki Itä-Islannissa, joka sijaitsee Egilsstaðavíkin lahden rannalla. Kaupungissa on noin 2 300 asukasta, mikä tekee siitä alueen suurimman kaupungin. Egilsstaðir tarjoaa vierailijoille monia nähtävyyksiä ja kohteita.

2. Hengitys metsät

Kylä tunnetaan myös kauniista luonnostaan, jossa on laajoja metsäalueita. Vierailijat voivat nauttia rauhoittavista kävelyistä metsien kauniiden polkujen varrella tai osallistua opastetuille retkille tutustuakseen alueen kasvi- ja eläinlajeihin.

3. Lagarfljótsormur

Yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä on Lagarfljótsormur, järvessä asuvaksi uskottu hirviömäinen otus. Tarun mukaan tämä olento on elänyt alueella jo vuosisatojen ajan. Vierailijat voivat tutustua legendaan ja ihailla upeaa järven maisemaa.

4. Saksalaiskenttä

Saksalaiskenttä tai Þingholtsöldustaðir on historiallinen paikka Egilsstaðirin lähellä. Alueella on säilynyt jäänteitä toisen maailmansodan aikaisista saksalaisista lentotukikohdista. Vierailijat voivat tutustua alueen historialliseen merkitykseen ja ihailla säilyneitä rakenteita.

5. Seyðisfjörður

Egilsstaðirin lähellä sijaitsee viehättävä kylä nimeltään Seyðisfjörður. Kylä on tunnettu kauniista maisemistaan, värikkäistä puutaloistaan ja taiteellisesta ilmapiiristään. Seyðisfjörður tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen kulttuuriin ja nauttia upeista maisemista.

6. Hallormsstaðaskógur

Hallormsstaðaskógur on Islannin suurin metsäalue, joka sijaitsee Egilsstaðirin lähellä. Alueella on erilaisia kävelyreittejä ja polkuja, joita pitkin voi tutustua metsän monimuotoiseen luontoon. Hallormsstaðaskögurissa on myös retkeilyalue, jossa vierailijat voivat leiriytyä tai käyttää muita retkeilyyn sopivia palveluita.

7. Vestdalseyri

Egilsstaðirista voi tehdä päiväretken Vestdalseyriin, joka sijaitsee toisella puolella Egilsstaðavíkin lahtea. Vestdalseyri on pieni kalastajakylä, joka tarjoaa vierailijoille upeita maisemia ja mahdollisuuden tutustua paikalliseen elämäntapaan. Kylässä on myös mahdollista kokea kalastuselämyksiä ja nauttia tuoreista merenelävistä.

8. Borgarfjörður Eystri

Egilsstaðirin lähistöllä sijaitsee myös kaunis Borgarfjörður Eystri -niminen alue. Tämä alue tarjoaa vierailijoille upeita maisemia, kuten jyrkkiä fjordeja ja upeita vuoristomaisemia. Borgarfjörður Eystri on myös tunnettu lintujen tarkkailupaikkana, ja se houkuttelee lintuharrastajia ympäri maailmaa.

9. Kulttuuritalo Herðubreið

Egilsstaðirin keskustassa sijaitsee Herðubreið, kaupungin kulttuuritalo. Herðubreið toimii paitsi konserttien ja esitysten näyttämönä, myös esittelee erilaisia taide- ja kulttuurinäyttelyjä. Vierailijat voivat tutustua paikalliseen taiteeseen ja kulttuuriin sekä osallistua erilaisiin tapahtumiin tai työpajoihin.

10. Egilsstaðirin uimaranta

Egilsstaðirista löytyy myös uimaranta, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden rentoutua ja nauttia kauniista luonnosta. Uimarannalla on myös laituri, josta voi lähteä veneretkelle Egilsstaðavíkin lahden ympäri.

Kulttuuri ja Historia

Egilsstaðir sijaitsee Itä-Islannissa ja sen kulttuurilla ja historialla on tärkeä merkitys kaupungin identiteetissä.

Kulttuurinähtävyydet

Kaupungissa on useita kulttuurinähtävyyksiä, kuten Egilsstaðirin kulttuuritalo Husid. Tämä rakennus toimii tapahtumien ja konserttien järjestyspaikkana, ja siellä on myös taidegalleria, joka esittelee paikallisia ja kansainvälisiä taiteilijoita.

Historialliset kohteet

Egilsstaðirin alueella on useita historiallisia kohteita, kuten Skriðuklausturin luostarin rauniot. Tämä entinen luostari oli vuosisatojen ajan merkittävä kulttuuri- ja oppimiskeskus, ja sen rauniot ovat tänä päivänä suosittu vierailupaikka.

Perinteet ja festivaalit

Egilsstaðirissa vietetään erilaisia perinteitä ja festivaaleja ympäri vuoden. Esimerkiksi Árarátin perinnejuhla järjestetään joka kesä, ja se sisältää muun muassa käsityömarkkinat, musiikkia ja tanssia. Lisäksi Egilsstaðir on tunnettu vuosittaisesta Bræðslan-musiikkifestivaalista, jossa esiintyy paikallisia ja kansainvälisiä bändejä.

Museot

Kaupungissa on myös useita museoita, kuten Øræfimuseet. Tämä museo esittelee alueen historiaa ja kulttuuria erilaisten näyttelyiden ja esineiden avulla. Se on suosittu vierailupaikka niille, jotka haluavat oppia lisää Egilsstaðirin alueen historiasta.

Paikalliset perinteet

Egilsstaðirissa on säilynyt paikallisia perinteitä, kuten kalastus ja maanviljely. Kalastus on edelleen tärkeä elinkeino alueella, ja se tarjoaa myös mahdollisuuksia matkailijoille kokea perinteistä islantilaista kalastuskulttuuria. Maanviljely puolestaan on tärkeä elinkeino alueen ympärivuotisessa toiminnassa, ja se vaikuttaa vahvasti paikalliseen ruokakulttuuriin.

Ruokailu ja ravintolat Egilsstaðirissa

Ravintolat

Egilsstaðirissa on useita ravintoloita, joissa voi nauttia erilaisia ruokia ja juomia. Tässä on muutamia suosittuja ravintoloita Egilsstaðirissa:

Pizzapaikat

Egilsstaðirissa on useita pizzapaikkoja, joissa voi nauttia herkullisia pizzoja erilaisilla täytteillä. Näihin kuuluu esimerkiksi pizzeria Bella Napoli.

Kahvilat

Egilsstaðirissa on useita viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia kupin kahvia tai teetä sekä herkullisia leivonnaisia. Yksi suosittu kahvila on Café Nielsen.

Pubit ja baarit

Egilsstaðirissa on muutamia pubi- ja baarivaihtoehtoja, joissa voi rentoutua ja nauttia juomista. Näihin kuuluu esimerkiksi Café Amour.

Vegaaniruoka

Egilsstaðirissa on myös useita ravintoloita, jotka tarjoavat vegaanisia ruokavaihtoehtoja. Esimerkiksi veganpaikka Cafe Kafka tarjoaa herkullisia vegaanisia vaihtoehtoja.

Kala- ja äyriäisravintolat

Egilsstaðirissa on myös ravintoloita, jotka erikoistuvat kala- ja äyriäisruokiin. Yksi suositeltava ravintola on Salt Café & Bistro.

Pikaruokapaikat

Egilsstaðirissa on myös muutamia pikaruokapaikkoja, joista voi kätevästi napata mukaansa nopeasti valmistettuja aterioita. Tässä kuuluu esimerkiksi Hamborgarafabrikkan.

Ravintoloiden aukioloajat

Egilsstaðirin ravintoloiden aukioloajat voivat vaihdella, mutta monet ravintolat ovat avoinna päivittäin viikossa. On suositeltavaa tarkistaa ravintoloiden aukioloajat ennen vierailua, koska ne voivat vaihdella sesongin mukaan.Egilsstaðir on kaupunki Itä-Islannissa, ja siellä on monia vapaa-ajan aktiviteetteja tarjolla vierailijoille. Alla on yksityiskohtaisesti lueteltu pääotsikon ”Vapaa-ajan Aktiviteetit” alaotsikot:

Kalastus

Järvikalastus

Egilsstaðirin ympäristössä on useita järviä, joista voi kalastaa. Metsähallituksen myöntämällä kalastusluvalla voi kalastaa suurinta osaa näistä järviä ja useimmat niistä tarjoavat erinomaista järvikalastusta läpi vuoden.

Lohikalastus

Tai kun tulee kalaan alkaa joen lohikalastuskausi. Egilsstaðirin alueella sijaitsevat jokivirtavedet, kuten Lagarfljót ja Hallormsstaðavötn. Näillä alueilla voi kalastaa lohta ja muita arvokkaita kaloja.

Opastettu kalastus

On olemassa palveluja, jotka tarjoavat opastusta kalastusretkille Egilsstaðirin alueella. Näiden opaskalojen avulla voit löytää parhaat kalastuspaikat ja saada arvokkaita vinkkejä kalastustekniikoista.

Pyyntimahdollisuudet

Kalastusvälineitä voi vuokrata tai ostaa Egilsstaðirista. Lähialueella on myös useita kauppoja, joissa on saatavilla laaja valikoima kalastustarvikkeita.

Luontopolkuja ja patikointia

Virkatjörnin luontopolku

Virkatjörnin luontopolku on noin 2,5 kilometrin pituinen reitti alkaen Egilsstaðirin keskustasta. Se tarjoaa kauniita näkymiä ja kulkee lähellä Virkatjörniä, pientä lampea.

Hallormsstaðarskógur

Hallormsstaðarskógur on Islannin suurin metsäalue ja sijaitsee Egilsstaðirin lähellä. Alueella on monia patikointi- ja kävelyreittejä, jotka vievät kävijät läpi kauniiden puistojen ja metsien.

Jökuldalurin rotkolaakso

Jökuldalurin rotkolaakso tarjoaa upeita luonnollisia maisemia, joita voi tutkia patikoiden. Alueella on useita reittejä, jotka vievät kävijät rotkolaakson läpi ja tarjoavat upeita näkymiä vesiputouksille ja kallioille.

Pyöräily

Seglbúðirin polkupyöräilyreitti

Seglbúðirin pyöräilyreitti on noin 33 kilometrin pituinen reitti Egilsstaðirin ympäristössä. Se tarjoaa upeita näkymiä ja kulkee läpi kauniiden maisemien. Polkupyöriä voi vuokrata Egilsstaðirista.

Hallormsstaðarskógurin pyöräilyreitit

Hallormsstaðarskógurissa on myös pyöräilyreittejä, jotka kulkevat metsän läpi ja tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen luontoon ja maisemiin pyöräillen.

Kulttuurikohteet

East Iceland Heritage Museum

Itä-islannin perinnemuseo sijaitsee Egilsstaðirin keskustassa ja tarjoaa katsauksen alueen historiaan ja kulttuuriin. Museossa on näyttelyitä, jotka esittelevät muun muassa kalastusta, maanviljelyä ja paikallisia perinteitä.

Laugarfellin kylpylä

Laugarfellin lämpimät lähteet ja kylpylä sijaitsevat noin tunnin ajomatkan päässä Egilsstaðirista. Kylpylä tarjoaa rentoutumismahdollisuuksia ja pääsyn lämpimiin ulkoaltaisiin luonnollisissa ympäristöissä

Suositut hotellit Egilsstaðirissa

1. Hotel Hallormsstadur

Hotel Hallormsstadur sijaitsee kauniissa Hallormsstadurin metsässä ja tarjoaa rauhallisen loman luonnon keskellä. Hotellissa on erinomaiset palvelut, modernit huoneet ja ravintola, josta voi nauttia herkullisia paikallisia ruokia.

2. Hotel Edda Egilsstaðir

Hotel Edda Egilsstaðir on viihtyisä hotelli Egilsstaðirin keskustassa. Sieltä on lyhyt kävelymatka kaupungin nähtävyyksiin, ostoskeskukseen ja ravintoloihin. Hotellihuoneet ovat kodikkaita ja asiakkaat voivat käyttää tilojaan, kuten terassia ja yhteistä oleskelutilaa.

3. Icelandair Hotel Herad

Icelandair Hotel Herad sijaitsee kätevästi Egilsstaðirin keskustassa ja tarjoaa modernit majoitusvaihtoehdot sekä ystävällisen palvelun. Hotellissa on tilavat huoneet, ravintola, baari ja sauna. Asiakkaat voivat myös rentoutua hotellin puutarhassa tai terassilla.

4. Hotel Eyvindará

Hotel Eyvindará sijaitsee Egilsstaðirista länteen maalaismiljöössä lähellä Eyvindará-joen putousta. Hotellin viehättävät hirsirakennukset tarjoavat viihtyisät huoneet, ja asiakkaat voivat rentoutua pihalla sijaitsevalla terassilla tai käydä patikoimassa kauniilla ympäristön vaellusreiteillä.

5. Hotel Herad

Hotel Herad sijaitsee kätevästi Egilsstaðirin keskustassa ja tarjoaa viihtyisät ja modernit huoneet sekä ystävällisen palvelun. Hotellissa on ravintola, baari, uima-allas, sauna ja kuntokeskus. Asiakkaat voivat nauttia myös hotellin puutarhasta ja terassista.

Turvallisuus ja terveys

Poliisi ja hätätilanteet

Egilsstaðirissa on poliisiasema, joka vastaa alueen turvallisuudesta ja järjestyksestä. Poliisi hoitaa rikostutkintaa, liikenteenvalvontaa ja tarjoaa apua hätätilanteissa. Hätätilanteissa tulee soittaa yleiseen hätänumeroon 112.

Terveyskeskus

Egilsstaðirissa on terveyskeskus, jossa asukkaat voivat saada perusterveydenhuoltoa. Terveyskeskus tarjoaa vastaanottoja lääkäreille ja hoitajille sekä tarvittaessa kiireellistä hoitoa. Kiireettömissä tapauksissa tulee varata aika etukäteen.

Hammaslääkäri

Kaupungissa on hammaslääkäriasema, jossa asukkaat voivat saada hammaslääketieteellistä hoitoa. Hammaslääkäreille tulee varata aika etukäteen.

Apteekki

Egilsstaðirissa on apteekki, josta asukkaat voivat ostaa lääkkeitä ja muita apteekkituotteita. Apteekki palvelee yleensä arkisin, ja osa apteekeista tarjoaa myös päivystyspalveluita iltaisin ja viikonloppuisin.

Turvallisuus ja rikollisuus

Egilsstaðir on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, ja vakavia rikoksia esiintyy harvoin. Kuitenkin on aina hyvä noudattaa yleisiä turvallisuusohjeita, kuten pitää huolta omaisuudestaan ja välttää liikkumista pimeällä yksinään.

Rannat ja vesistöt

Lagarfljót-järvi

Lagarfljót-järvi on yksi Islannin suurimmista järvistä, ja se sijaitsee Egilsstaðirin kaupungin läheisyydessä. Järvi tunnetaan myös legendasta, joka kertoo jättiläismäisestä matelijasta nimeltä Lagarfljótsormurinn, joka asuu järven syvyyksissä.

Seyðisfjörðurin vuono

Seyðisfjörðurin vuono on Egilsstaðirin lähellä sijaitseva upea luonnonmuodostelma. Vuono tarjoaa upeat maisemat ja on suosittu matkailukohde retkeilijöille ja maisemien ystäville.

Egilsstaðavík ranta

Egilsstaðavík on Egilsstaðirin kaupungin vieressä sijaitseva rantaviiva, joka tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen ja virkistäytymiseen. Rannalta avautuu kaunis näköala vuorille ja merelle.

Skipalækur ranta

Skipalækur ranta sijaitsee Egilsstaðirin läheisyydessä ja on suosittu paikka paikallisten asukkaiden ja matkailijoiden keskuudessa. Ranta tarjoaa hiekkarantaa, jolla voi nauttia aurinkoisista päivistä tai tehdä kävelyretkiä.

Kolka-joki

Kolka-joki on joki, joka virtaa Egilsstaðirin alueella. Joki tarjoaa mahdollisuuden kalastukseen ja virkistävään vesistössä liikkumiseen. Kalastajat voivat saada saaliikseen muun muassa lohta ja taimenta.

Tosksfossin vesiputous

Tosksfossin vesiputous sijaitsee Egilsstaðirin lähellä ja on suosittu turistikohde. Vesiputousta ympäröi upea luonto, ja alueella on mahdollisuus patikointiin ja maisemien ihailemiseen.

Yöelämä ja viihde

Baarit ja pubit

Egilsstaðirissa on useita baareja ja pubeja, joissa voi nauttia juomista ja viettää iltaa ystävien kanssa. Muutamia suosittuja vaihtoehtoja ovat Englendingavíndin Pub, Skaðvaldurin Starkaður ja Herby Kaffihús og Bar.

Klubit ja yökerhot

Egilsstaðirissa ei ole varsinaisia yökerhoja tai klubeja, mutta joissakin baareissa voi silti esiintyä live-musiikkia tai DJ:itä, jotka luovat klubi-ilmapiirin. Englendingavíndin Pubilla on esimerkiksi satunnaisia livemusiikki- ja DJ-iltoja.

Elokuvateatterit

Egilsstaðirissa on Eglisbió-kino, joka tarjoaa viihtyisiä elokuvasaleja ja näyttää sekä uusia että vanhempia elokuvia. Elokuvateatterissa on myös kahvila, josta voi ostaa virvokkeita ja pientä purtavaa.

Konsertit ja tapahtumat

Egilsstaðirin kaupungissa järjestetään erilaisia konsertteja ja muita tapahtumia iltallesi viihtyisänä vaihtoehtona. Tapahtuma-aikataulua kannattaa seurata paikallisista tiedotusvälineistä, sosiaalisesta mediasta tai Egilsstaðirin kaupungin verkkosivuilta.

Urheilubaarit

Kaupungissa on joitakin urheilubaareja, joissa voi seurata suosikkiurheilutapahtumia isolta näytöltä ystävien kanssa. Muutamia suosittuja vaihtoehtoja ovat Sportbar Húsið ja Bar 15.

Egilsstaðirin luontokohteet ja retkeily

1. Snæfell-vuori

Snæfell on Egilsstaðirin ympäristössä sijaitseva vuori, joka tarjoaa upeita näkymiä ympäröivään maisemaan. Vuoren huipulle johtaa vaelluspolku, jonka varrella voi ihailla alueen monipuolista luontoa ja harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja.

2. Hallormsstaðurin kansallispuisto

Hallormsstaðurin kansallispuisto on Egilsstaðirin lähistöllä sijaitseva suosittu retkeilyalue. Puisto tarjoaa lukuisia patikointireittejä, jotka kulkevat läpi kauniin metsäalueen ja ympäröivät järvet. Alueella on myös leirintäalue, jossa voi viettää yön teltassa tai vuokratussa mökissä.

3. Lagarfljót-järvi

Lagarfljót-järvi on suurin järvi Egilsstaðirin alueella. Järvi on kuuluisa tarinastaan, joka kertoo jättiläismäisestä merihirviöstä nimeltä Lagarfljótsormurinn. Järvi tarjoaa mahdollisuuksia kalastukseen sekä veneilyyn, ja sen ympäristössä voi myös tehdä patikointiretkiä tai rentoutua rannalla.

4. Jökulsá a Dal-joen rotko

Jökulsá a Dal-joen rotko on vaikuttava luonnonmuodostelma, joka sijaitsee Egilsstaðirin lähistöllä. Rotko on syntynyt jään sulamisveden virtauksen vaikutuksesta vuosien saatossa, ja se tarjoaa upeat näkymät jokimaisemaan. Alueella voi tehdä patikointiretkiä ja tutustua luonnon kauneuteen.

5. Borgarfjörður Eystri

Borgarfjörður Eystri on Egilsstaðirista länteen sijaitseva kylä, joka tunnetaan upeista vaellusmahdollisuuksistaan. Kylän ympäristössä on useita vaellusreittejä, jotka tarjoavat upeat näkymät rannikolle ja vuoristoon. Alueella voi myös nähdä monia meri- ja maalintulajeja, kuten papukaijamerikotka.

6. Fljótsdalur-laakso

Fljótsdalur-laakso on Egilsstaðirin pohjoispuolella sijaitseva upea laakso, joka tarjoaa lukuisia retkeilymahdollisuuksia. Laakson maisemaa hallitsee Jökulsárgljúfur-rotko, joka tarjoaa upeat näkymät jokimaisemaan ja vesiputouksille. Alueella voi myös nähdä poroja ja muita villieläimiä.

7. Seyðisfjörður

Seyðisfjörður on kaunis fjordi Egilsstaðirin lähellä. Fjordi tarjoaa upeat näkymät vuorille ja merelle sekä monia ulkoilumahdollisuuksia. Alueella voi tehdä patikointiretkiä ja nauttia meren läheisyydestä. Fjordin ylle vie myös kuuluisat ZigZag-tiet, joiden varrella matkailijat voivat nauttia upeista maisemista.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Eyjolfsstaðurin kirkko

Eyjolfsstaðurin kirkko sijaitsee Egilsstaðirin kaupungin ulkopuolella ja on yksi kaupungin vanhimmista rakennuksista. Kirkko on rakennettu vuonna 1880 ja se on omistettu pyhälle Eyjolfille, joka oli ensimmäinen piispa Islannissa. Kirkossa on perinteinen islantilainen kirkkorakennus, jossa on sammakkokatto ja puuristikot ikkunoissa.

Skrúðurin kirkko

Skrúðurin kirkko sijaitsee lähellä Egilsstaðirin keskustaa ja se on rakennettu vuonna 1957. Kirkon design on moderni ja se erottuu muista perinteisistä rakennuksista alueella. Skrúðurin kirkko on suosittu vierailukohde paikallisille ja matkailijoille.

Historialliset vaellusreitit

Egilsstaðirista lähtee useita historiallisia vaellusreittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuden kokea alueen rikasta historiaa ja upeaa luontoa. Yksi suosituimmista reiteistä on Austurskeggjar, joka kulkee läpi kauniin vuoristoalueen ja jatkuu aina Seyðisfjörðurin kaupunkiin saakka. Vaellusreitit tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen menneisyyteen ja ihailla upeita maisemia samalla.

Hafnarhús-historiamuseo

Hafnarhús-historiamuseo sijaitsee Egilsstaðirin keskustassa ja se tarjoaa kiinnostavan näköalan alueen menneisyyteen. Museossa on näyttelyitä, jotka kertovat Egilsstaðirin kehityksestä ja historiasta, mukaan lukien kalastus- ja maataloustoiminta alueella. Museossa on myös esillä paikallista käsityötä ja perinteisiä islantilaisia esineitä.

Snæfellsstofan-talonpoikaismuseo

Snæfellsstofan-talonpoikaismuseo sijaitsee Egilsstaðirin lähellä ja se tarjoaa mielenkiintoisen näkymän alueen maatalouden historiaan. Museossa on esillä maatalousvälineitä, vanhoja talonpoikaistalojen huonekaluja ja muita esineitä, jotka kuvaavat elämää ja työvoimaa maaseudulla Islannissa. Museossa järjestetään myös tapahtumia ja näytöksiä, jotka esittelevät perinteistä islantilaista kulttuuria ja elämäntapaa.

Egilsstaðirin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Hengifoss

Hengifoss on Egilsstaðirin lähellä sijaitseva vesiputous, joka on yksi Islannin korkeimmista. Se erottuu erityisesti punaisesta kalliostaan ja sen läheisyydestä löytyy myös toinen näkemisen arvoinen putous, Litlanesfoss.

2. Lagarfljót-järvi

Lagarfljót-järvi on laaja järvi, joka sijaitsee Egilsstaðirin lähellä. Järven rannalla voi nauttia upeista näkymistä ympäröivään luontoon ja usein myös bongailla alueen lintulajeja.

3. Skriðuklausturin puutarha

Skriðuklausturin puutarha on kaunis ja rauhallinen paikka, jossa voi ihailla erilaisia kasveja ja kukkia. Puutarha on osa entistä kartanoaluetta, joka toimii nykyään museona.

4. Selskógurin luontopolku

Selskógurin luontopolku on suosittu patikointireitti, joka tarjoaa upeat näkymät vuorille ja luontoon. Polun varrella on myös mahdollista bongata erilaisia lintulajeja.

5. Vatnajökullin kansallispuisto

Egilsstaðirin lähellä sijaitsee Vatnajökullin kansallispuisto, joka on Islannin suurin kansallispuisto. Alueella voi ihastella upeita jäätiköitä, vesiputouksia ja muita luonnonkauniita nähtävyyksiä.Kohteen sijainti maa on Islanti.

Jätä kommentti