Halvat lennot Essen

Nähtävyydet ja Kohteet

Zollverein Coal Mine Industrial Complex

Zollverein Coal Mine Industrial Complex on entinen hiilikaivostoimintaan liittyvä teollisuuskompleksi, joka on nykyään maailmanperintökohde. Kompleksi koostuu useista rakennuksista, kuten kaivospuistoista, hiilihuoneista ja valtamäistä. Siellä voi tutustua alueen teolliseen historiaan ja vierailla muun muassa museoissa ja taidenäyttelyissä.

Grugapark

Grugapark on suuri puisto- ja viheralue, jossa on monia erilaisia nähtävyyksiä ja virkistysmahdollisuuksia. Puiston alueella on vehreitä puutarhoja, lampia, kasvitieteellinen puutarha ja leikkipaikkoja. Lisäksi Grugaparkissa järjestetään erilaisia tapahtumia ja konsertteja.

Essen Cathedral

Essenin katedraali, viralliselta nimeltään Essenin tuomiokirkko, on moderni kirkkorakennus, joka tunnetaan erityisesti sen arkkitehtuurista. Kirkon sisätilat ovat avoimet ja minimalistiset, ja siellä voi ihailla kauniita lasimaalauksia ja modernia veistotaidetta.

Villa Hügel

Villa Hügel on Esseniin vuonna 1873 rakennettu kartano, joka oli Alfred Krupp -teollisuusperheen koti. Villa Hügelissa voi tutustua teollisuusperheen elämään ja historialliseen arkkitehtuuriin. Kartanossa on muun muassa taidenäyttelyitä ja historiallisia esineitä.

Folkwang Museum

Folkwang-museo on modernin ja nykytaiteen museo, joka tunnetaan laajasta taidekokoelmastaan. Museossa voi ihailla muun muassa maalauksia, veistoksia, valokuvia ja design-esineitä eri aikakausilta. Lisäksi Folkwang-museo järjestää säännöllisesti vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia.

Essen Baldeneysee

Essenin Baldeyne-järvi on suosittu virkistyskohde, jossa voi nauttia luonnosta ja ulkoilusta. Järvi tarjoaa mahdollisuuksia esimerkiksi retkeilyyn, pyöräilyyn ja veneilyyn. Lisäksi järven ympäristössä on ravintoloita ja kahviloita, joista voi ihailla kauniita maisemia.

Kulttuuri ja Historia

Eurooppa-kaupunki

Essen oli vuonna 2010 Euroopan kulttuuripääkaupunki yhdessä Ruhrin muiden kaupunkien kanssa.

Teatterit ja museot

Essenissä on useita tunnettuja teattereita, kuten Aalto-teatteri, jossa esitetään musikaaleja ja oopperoita. Kaupungissa sijaitsee myös Folkwang-museo, joka on merkittävä kuvataiteiden ja muotoilun museo.

UNESCOn maailmanperintökohteet

Essenissä sijaitsee Zollverein-teollisuuskompleksi, joka on UNESCOn maailmanperintökohde. Kompleksi edustaa teollista kulttuuriperintöä ja sisältää entisen hiilikaivoksen ja kokoomalaitoksen.

Essenin tuomiokirkko

Essenin tuomiokirkko on kaupungin merkittävin historiallinen rakennus. Se on peräisin 800-luvulta ja oli aikoinaan tärkeä paikka pyhiinvaelluksilla. Tuomiokirkko on tunnettu arkkitehtuuristaan ja siellä järjestetään tapahtumia ja konsertteja.

Historialliset rakennukset

Essenissä on useita historiallisia rakennuksia, kuten Grugaparkenin linnanmäen linna, joka on peräisin 1800-luvulta. Kaupungissa on myös vanhoja tehtaita, kuten Zeche Carl, joka on muutettu konserttitaloksi.

Folkloristiset ja perinteiset tapahtumat

Essenissä järjestetään vuosittain erilaisia folkloristisia ja perinteisiä tapahtumia. Yksi tunnetuimmista tapahtumista on Essener Lichtwochen, jolloin kaupunki valaistaan värikkäillä valoilla ja järjestetään monenlaisia valotapahtumia ja näyttelyitä.

Ruokailu ja ravintolat Essenissä

1. Perinteiset saksalaiset ravintolat

Essenissä on useita perinteisiä saksalaisia ravintoloita, joissa voi nauttia perinteisiä saksalaisia ruokia kuten schnitzel, bratwurst ja sauerkraut. Näitä ravintoloita löytyy eri puolilta kaupunkia ja monet tarjoavat myös paikallisia erikoisuuksia.

2. Kansainväliset ravintolat

Essenissä on myös laaja valikoima kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat eri maailman keittiöiden herkkuja. Täältä löytyy esimerkiksi italialaista, japanilaista, kiinalaista, intialaista ja meksikolaista ruokaa sekä monia muita vaihtoehtoja.

3. Kahvilat ja leipomot

Kaupungista löytyy useita viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia paikallisia leivonnaisia ja herkullista kahvia. Näissä paikoissa voi rentoutua ja paeta kaupungin vilinää hetkeksi.

4. Ruokakojut ja katumaastot

Essenissä voi myös kokea ruokailun eri tavalla tutustumalla kaupungin ruokakujien ja katumaastojen tarjontaan. Näitä alueita löytyy eri puolilta kaupunkia ja tarjolla voi olla kaikenlaista pikkupurtavaa ja kansainvälisiä herkkuja.

5. Laadukkaat fine dining -ravintolat

Essenissä on myös useita laadukkaita fine dining -ravintoloita, joissa tarjoillaan gourmet-ruokia ja huippuluokan palvelua. Nämä ravintolat sopivat erityisiin tilaisuuksiin ja tarjoavat unohtumattoman ruokailuelämyksen.

Vapaa-ajan aktiviteetit Essenissä

1. Museot ja taidegalleriat

Essenissä on useita museoita ja taidegallerioita, joissa voi tutustua eri aikakausien ja taiteenmuotojen teoksiin. Esimerkiksi Folkwang-museo tarjoaa laajan kokoelman modernia taidetta, ja Zollverein-kompleksi on Unescon maailmanperintökohde, johon kuuluu sekä museoita että näyttelytiloja.

2. Teatteri- ja musiikkiesitykset

Essenissä voi nauttia monipuolisesta teatteri- ja musiikkiesitysten tarjonnasta. Grillo-Theater on yksi kaupungin tunnetuimmista teattereista, ja Philharmonie Essen tarjoaa korkeatasoisia klassisen musiikin konsertteja.

3. Puistot ja viheralueet

Essenissä on runsaasti kauniita puistoja ja viheralueita, joissa voi rentoutua ja viettää aikaa luonnossa. Esimerkiksi Krupp-puisto tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja piknikille.

4. Ostosmahdollisuudet

Essenissä on useita ostoskeskuksia, kuten Limbecker Platz, josta löytyy laaja valikoima erilaisia kauppoja ja brändeja. Kaupungin keskustassa on myös monia pikkukauppoja ja putiikkeja, joista voi löytää ainutlaatuisia tuotteita.

5. Ravintolat ja kahvilat

Essenissä on runsaasti erilaisia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista ja kansainvälisistä ruokakulttuureista. Alte Markt on yksi kaupungin kuuluisimmista ruokapaikoista, ja Rüttenscheider Straße on suosittu alue monine ravintoloineen.

6. Urheilu- ja ulkoilumahdollisuudet

Essenissä voi harrastaa monenlaista urheilua ja ulkoilua. Esimerkiksi Grugaparkin alueella voi lenkkeillä tai pyöräillä kauniissa ympäristössä, ja Baldeneysee-järvi tarjoaa mahdollisuuden purjehtimiseen, melontaan tai patikointiin.

7. Elokuvateatterit ja keilahallit

Essenissä on useita elokuvateattereita, jossa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia. Lisäksi kaupungista löytyy keilahalleja, kuten Knippi Bowling Center, joissa voi viettää aikaa ystävien kanssa kilpailullisessa hengessä.

8. Tapahtumat ja festivaalit

Essenissä järjestetään erilaisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Esimerkiksi Grugahalle on tunnettu konsertti- ja tapahtumapaikka, ja Folkwang Tanzstudio järjestää tanssiesityksiä ja festivaaleja.

9. Uimahallit ja kylpylät

Essenissä on useita uimahalleja ja kylpylöitä, joissa voi rentoutua ja nauttia veden ilosta. Esimerkiksi Grugabad on suosittu uimahalli, jossa on myös saunatilat ja allasbaarit.

10. Palloiluhallit ja pelikeskukset

Essenissä on paljon palloiluhalleja ja pelikeskuksia, joissa voi harrastaa esimerkiksi koripalloa, sulkapalloa tai sählyä. Lisäksi kaupungista löytyy pelikeskuksia kuten LaserTag Arena, jossa voi pelata laseraseilla.

Suositut hotellit Essenissä

1. Hotel Franz

Hotel Franz sijaitsee keskeisellä paikalla Esseniin ostosalueella. Hotellissa on moderni ja tyylikäs sisustus, ja huoneissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellin vieressä on runsaasti ravintoloita, kauppoja ja nähtävyyksiä, ja julkisen liikenteen pysäkit ovat myös lähellä.

2. Sheraton Essen Hotel

Sheraton Essen Hotel tarjoaa ylellisen yöpymiskokemuksen kaupungin keskustassa. Hotellin huoneet ovat tilavia ja tyylikkäästi sisustettuja, ja niistä avautuu kaunis näköala kaupunkiin. Hotellissa on myös ravintoloita, uima-allas, kuntosali ja hyvin varusteltu business center.

3. Motel One Essen

Motel One Essen tarjoaa hyvän hinta-laatusuhteen Essenin keskustassa. Hotellin huoneet ovat moderneja ja viihtyisiä, ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellista on kävelymatka ostosalueille, ravintoloihin ja nähtävyyksille, ja julkisen liikenteen yhteydet ovat erinomaiset.

4. Atlantic Congress Hotel Essen

Atlantic Congress Hotel Essen on erinomainen valinta niille, jotka osallistuvat konferensseihin tai tapahtumiin. Hotellissa on moderneja ja tilavia huoneita, hyvä ravintola ja baari sekä laajat kokoustilat. Sijainti lähellä messualueita tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon liikematkailijoille.

5. Hotel Stay

Hotel Stay tarjoaa kodikkaan ja viihtyisän yöpymiskokemuksen Essenin sydämessä. Hotellin huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellin läheisyydestä löytyy runsaasti ravintoloita, kauppoja ja nähtävyyksiä.

Turvallisuus ja terveys Essenissä

Turvallisuus

Essen on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki. Kaupungissa on kuitenkin aina hyvä noudattaa perusvarovaisuutta ja pitää huolta esineistään.

Poliisi

Essenissä on tehokas poliisivoima, joka vastaa kaupungin turvallisuudesta ja poliisitehtävistä. Poliisi on helposti tavoitettavissa hätätapauksissa numerosta 110.

Pysyvä asumispaikka

Essenissä asuvat, tai kaupungin vierailijoita, pyydetään rekisteröitymään kaupungin viranomaisille. Tämä auttaa hallitsemaan asukaslukua ja parantamaan turvallisuutta kaupungissa.

Pelastuspalvelut

Essenin alueella on hyvin toimivat pelastuspalvelut. Hätätilanteessa, kuten tulipalon tai onnettomuuden sattuessa, tulee soittaa hätänumeroon 112.

Terrorismin uhka

Kun kyseessä on terrorismiin liittyvä uhka, Essenin viranomaiset ovat korkeassa valmiustilassa. Kaupungissa on turvallisuustoimia, jotka auttavat vähentämään terrorismin riskiä.

Terveys

Sairaalat

Essenissä on useita sairaaloita, jotka tarjoavat monipuolista terveydenhuoltopalvelua. Näihin kuuluu yleissairaalat, erikoissairaalat ja päivystyssairaalat, jotka ovat valmiita vastaanottamaan potilaita ympäri vuorokauden.

Lääkäripalvelut

Kaupungissa on runsaasti yksityisiä lääkäriasemia, jotka tarjoavat terveyspalveluita. Lisäksi Essenillä on julkisia terveyskeskuksia, joissa hoidetaan perusterveydenhuollon tarpeita.

Apteekit

Apteekkeja löytyy useita eri puolilta kaupunkia. Apteekit tarjoavat tarvittavia lääkkeitä ja terveysneuvontaa.

Rokotusohjelma

Essen noudattaa Saksan kansallista rokotusohjelmaa. Tämä sisältää rokotukset erilaisia tauteja vastaan, kuten kurkkumätää, jäykkäkouristusta ja influenssaa vastaan.

Rannat ja vesistöt

Baldeneysee-järvi

Baldeneysee-järvi sijaitsee Essenin kaupungissa. Se on suuri keinotekoinen järvi, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia virkistykseen ja ulkoiluun, kuten uintiin, veneilyyn ja kalastukseen.

Altenessen-kanava

Altenessen-kanava on kanava, joka kulkee Essenin kaupungin läpi. Se tarjoaa kauniin ja rauhallisen ympäristön kävelylle tai pyöräilylle kanavan rannoilla.

Gruga-puisto

Gruga-puisto on suuri puisto Essenin kaupungissa, joka sisältää myös lampia ja pieniä vesistöjä. Puistossa on mahdollista nauttia luonnosta, kävellä tai piknikillä vesistöjen läheisyydessä.

Stadtwald-alue

Stadtwald on suuri metsäalue Essenin kaupungissa, jossa on myös useita järviä ja lampia. Alueella voi patikoida, pyöräillä ja ihailla kauniita maisemia vesistöjen rannoilta.

Frintroper-pfannteich

Frintroper-pfannteich on pieni lampi Essenin kaupungin lähellä. Lampi tarjoaa rentouttavan ympäristön kävelylle tai piknikille rannalla.

Zollverein-kanava

Zollverein-kanava on kanava, joka kulkee Essenin kaupungin läpi. Kanava tarjoaa kauniin ja rauhallisen ympäristön kävelylle tai pyöräilylle kanavan rannoilla.

Yöelämä ja viihde Essenissä

Baarit ja klubit

Essenissä on monia baareja ja klubeja, jotka tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja yöelämästä nauttiville. Tunnettuja baareja ovat esimerkiksi ”Grugahalle”, ”Kreuzeskirche” ja ”Meat Club”. Klubeista suosituimpia ovat ”Hotel Shanghai”, ”Goethebunker” ja ”Delta Musik Park”. Näissä paikoissa voi nauttia hyvästä musiikista ja tanssia aamuun asti.

Teatterit ja musiikkiesitykset

Essenissä on useita teattereita ja musiikkiesityksiä tarjoavia paikkoja. Tunnetuimpia ovat ”Grillo-Theater”, jossa esitetään monenlaisia näytelmiä, ja ”Aalto-Theater”, joka on oopperan ja baletin kotipaikka. Lisäksi Essenissä järjestetään erilaisia konsertteja ja musiikkitapahtumia, jotka tarjoavat monipuolista viihdettä musiikin ystäville.

Elokuvateatterit

Essenissä on useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia viimeisimmistä elokuvaesityksistä. Tunnetuimpia elokuvateattereita ovat ”Cinemaxx Essen”, ”Lichtburg Filmpalast” ja ”Cinemaxx Essen Olpener Straße”. Nämä teatterit tarjoavat monipuolisen valikoiman elokuvia eri genreistä ja tarjoavat viihtyisät tilat elokuvakokemuksen nauttimiseen.

Konsertit ja festivaalit

Essenissä järjestetään vuosittain useita konsertteja ja musiikkifestivaaleja eri genreistä. Tunnetuimpia festivaaleja ovat esimerkiksi ”Essen Original”, joka tarjoaa monipuolista musiikkia eri lavojen välillä, ja ”Grugapark-Fest”, joka yhdistää musiikin ja viihdyttävät esiintymiset kauniissa puistoympäristössä. Lisäksi Essen tarjoaa myös klassisen musiikin festivaaleja, kuten ”Ruhr Piano Festival”, jossa voi nauttia maailmanluokan pianomusiikista.

Casino

Essenissä ei ole varsinaista kasinoa, mutta lähialueilla sijaitsee kasinoita, kuten ”Spielbank Hohensyburg” Dortmundissa ja ”Casino Duisburg”. Nämä kasinot tarjoavat erilaisia uhkapelejä, kuten rulettia, Blackjackia ja kolikkopelejä, jos haluaa kokeilla onneaan.

Muut viihdetarjonnat

Essenissä on myös muita viihdetarjontoja, kuten keilahalleja, biljardisaleja ja minigolfratoja. Nämä paikat tarjoavat hauskaa ajanvietettä ystävien kanssa. Lisäksi kaupungissa sijaitsee useita elävän musiikin paikkoja, joissa voi nauttia esimerkiksi jazzista tai bluesista.

Luontokohteet ja retkeily Essenissä

Grugapark

Grugapark on Essenissä sijaitseva suuri puisto, joka tarjoaa lukuisia ulkoilu- ja virkistysmahdollisuuksia. Puistossa on yli 70 hehtaarin laajuinen alue, jossa on kauniita puutarhoja, lampia, kävelypolkuja ja leikkipaikkoja. Grugaparkissa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ympäri vuoden.

Baldeneysee-järvi

Baldeneysee-järvi sijaitsee Essenin länsipuolella ja se on yksi alueen suosituimmista retkeilykohteista. Järven ympärillä on 27 kilometriä ulkoilureittejä, joita voi kiertää kävellen, pyöräillen tai rullaluistellen. Järven rannoilla on myös useita virkistysalueita ja ranta-alueita, joilla voi rentoutua ja nauttia luonnosta.

Kettwiger Ruhrpromenade

Kettwiger Ruhrpromenade on kaunis kävelyreitti Essenin eteläosassa. Reitti kulkee pitkin Ruhr-joen rantaa ja tarjoaa upeat näkymät joelle ja ympäröivään luontoon. Kettwiger Ruhrpromenade on suosittu paikallisten keskuudessa ulkoiluun ja pyöräilyyn.

Zeche Zollverein

Zeche Zollverein on entinen hiilikaivos, joka on nykyisin suosittu kulttuuri- ja luontokohde Essenissä. Kaivoksen alueella on useita kävelyreittejä, joita voi kiertää ja tutkia. Alueella on myös puutarhoja ja viheralueita, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnosta.

Nordsternpark

Nordsternpark on laaja puistoalue Essenin pohjoisosassa. Puistossa on kävelyreittejä, puutarhoja, lampia ja leikkipaikkoja. Lisäksi Nordsternparkissa sijaitsee myös suuri nousuvene, joka tarjoaa upeat näköalat ympäröivään maisemaan.

Rüttenscheider Stern

Rüttenscheider Stern on viihtyisä puisto Essenin länsipuolella. Puistossa on kävelyreittejä, vehreitä nurmialueita ja istutuksia. Rüttenscheider Stern on suosittu paikka paikallisten keskuudessa ulkoiluun ja piknikille.

Hespertalbahn

Hespertalbahn on historiallinen museorautatie, joka kulkee Essenin ja Hattingenin välillä. Rautatien varrella on kaunista luontoa ja maisemia, ja sen varrella voi tehdä retkiä ja nauttia junamatkasta historiallisessa ympäristössä.

Villa Hügel

Villa Hügel on suuri kartano Essenin eteläosassa, joka tarjoaa kauniin luonnonympäristön kävelypoluillaan ja puutarhoillaan. Villa Hügel on suosittu paikka paikallisten keskuudessa ulkoiluun ja piknikille.

Uskonnolliset kohteet:

Esen Katedraali

Essen katedraali, virallisesti nimeltään Katedraali Saint Willibrord, on yksi kaupungin huomattavimmista uskonnollisista kohteista. Se sijaitsee keskustassa ja sen rakentaminen alkoi jo 800-luvulla. Katedraali on peräisin romaaniselta ajalta ja se on omistettu pyhälle Willibrordille, joka oli alueen ensimmäinen piispa.

Esenin Ristiretkien Talon museo

Essenin Ristiretkien Talon museo on historiallinen rakennus, joka toimi aikoinaan ristiretkikuntien toimipaikkana. Museossa näytetään esineitä ja artefakteja ristiretkien ajalta, joista osa on peräisin itse ristiretkiajoilta. Museo tarjoaa kävijöille mahdollisuuden oppia ja tutkia näiden uskonnollisten konfliktien merkitystä ja vaikutuksia.

Historialliset kohteet:

Esen Norsunluutorni

Essen Norsunluutorni, tai Zeche Zollverein, on entinen hiilikaivos, joka on nykyään yksi mielenkiintoisimmista historiallisista kohteista kaupungissa. Se tunnetaan erityisesti arkkitehtuurisesta merkityksestään, ja se onkin listattu UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Hiilikaivos lopetti toimintansa vuonna 1986, mutta siitä on tullut suosittu kulttuurikeskus, jossa järjestetään näyttelyitä, tapahtumia ja konsertteja.

Grugapark

Grugapark on suuri puistoalue Essenin kaupungissa, ja se on merkittävä historiallinen nähtävyys. Puisto suunniteltiin vuonna 1927 kansallisen puutarhanäyttelyn yhteydessä ja se edustaa tuon ajan aikakauden puutarhasuunnittelua. Puisto tarjoaa kauniita näkymiä, historiallisia puutarhoja ja järviä, ja siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja.

Essenin Panoraama- ja Näköalapaikat:

1. Zeche Zollverein

Zeche Zollverein on entinen hiilikaivosalue, joka on nykyään suosittu matkailukohde ja Unescon maailmanperintökohde. Alueella sijaitsee myös Zeche Zollvereinin muotoilumuseo ja Shafts 12 ja 1/2 -bistro.

2. Grugapark-Essen

Grugapark-Essen on 70 hehtaarin kokoinen puistoalue, joka tarjoaa kauniin ympäristön kävelyille ja rentoutumiselle. Puistosta löytyy myös näköalatorni, josta voi ihailla kaupungin maisemia.

3. Baldeneysee

Baldeneysee on suuri tekojärvi Essenin eteläpuolella. Järven ympäristö tarjoaa upeita luontopolkuja ja näköalapaikkoja, joista voi ihailla järven kauniita maisemia. Alueella voi myös harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten purjehdusta ja melontaa.

4. Villa Hügel

Villa Hügel on Essenin suurin kartano, joka sijaitsee kauniilla puistoalueella. Kartano tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli ja puistossa voi nauttia kävelyistä ja piknikistä.

5. Essener Dom

Essener Dom, joka tunnetaan myös nimellä Essenin tuomiokirkko, on kaupungin keskeinen maamerkki. Kirkon tornista avautuvat näkymät tarjoavat upean panoraamanäkymän kaupungin ympäristöön.

6. Hohewardin näköalatorni

Hohewardin näköalatorni sijaitsee lähistöllä, Gelsenkirchenin ja Herneen rajalla, ja se on yksi alueen korkeimmista rakennuksista. Tornista voi ihailla upeita panoraamanäkymiä Ruhrin alueelle.

7. Margarethenhöhe

Margarethenhöhe on historiallinen asuinalue Essenissä, joka tunnetaan myös nimellä ”puutarhakaupunki”. Alueelta löytyy kauniita puistoja ja näköalapaikkoja, joista voi ihailla kaupungin maisemia.

8. Phänomania Erfahrungsfeld

Phänomania Erfahrungsfeld on tiedekeskus ja nähtävyysalue, jossa voi tutustua erilaisiin interaktiivisiin näyttelyihin ja kokea monenlaisia aistimuksia. Alueelta voi myös ihailla kaupungin maisemia.

9. Ruhrin näköalatasanne

Ruhrin näköalatasanne on suosittu nähtävyys Essenin lähettyvillä, ja sieltä avautuvat upeat näkymät Ruhrin alueelle. Näköalatasanteelta voi nähdä laajan alasimen, jossa on kaupunkien lisäksi myös luonnonkauniita alueita.

10. Rüttenscheider Stern

Rüttenscheider Stern on keskeinen aukio Essenin Rüttenscheidin kaupunginosassa. Aukiolta on upeat näkymät ympäröivään kaupunkiin ja se tarjoaa myös hyviä ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia.Kohteen sijainti maa on Saksa.

Jätä kommentti