Halvat lennot Gent

Gentin tärkeimmät nähtävyydet ja kohteet:

1. Gentin keskusaukio

Gentin keskusaukio, eli Korenmarkt, sijaitsee kaupungin historiallisessa keskustassa. Alueella on useita upeita historiallisia rakennuksia, kuten Kaarlen torni ja Pyhän Niklaan kirkko. Keskusaukio on myös suosittu paikka ostosten tekoon ja nauttia paikallisista herkuista ulkoilmakahviloissa.

2. Gentin linna

Gentin linna, eli Gravensteen, on kaupungin keskustassa sijaitseva historiallinen linna. Se on peräisin 1000-luvulta ja toimii nykyään museona. Linnan upeista näköaloista avautuu hieno maisema yli kaupungin.

3. Venezian linna ja Béguinage

Venezian linna, eli Oudenaarden linna, on Gentissä sijaitseva upea linna, joka on rakennettu jo 1100-luvulla. Linna tarjoaa vierailijoilleen mielenkiintoisen historiallisen kokemuksen. Linnaa ympäröi myös viehättävä Béguinage-alue, joka on entinen keskiaikainen nunnaluostari.

4. Pyhän Baafin katedraali

Pyhän Baafin katedraali on Gentissä sijaitseva upea goottilainen kirkko. Katedraalin sisällä on nähtävillä taideteoksia, kuten Rubensin maalauksia. Katedraalin tornista avautuu upea näköala yli kaupungin.

5. Kaarlen torni ja Belfort

Kaarlen torni on Gentissä sijaitseva keskiaikainen torni, joka on osa kaupungin raatihuonetta. Tornista avautuu kauniit näköalat yli kaupungin. Belfort-tornin sisällä voi tutustua kaupungin historialliseen kellon- ja soitinlaitteistoon.

6. Patersholin alue

Patersholin alue on Gentissä sijaitseva vanha kaupunginosa, joka tunnetaan viehättävistä kapeista kaduistaan ja historiallisista rakennuksistaan. Alueella sijaitsee myös useita ravintoloita ja kahviloita, joten se on suosittu paikka paikallisten ruokakulttuurin kokemiseen.

7. Sint-Michielskerkin kirkko

Sint-Michielskerkin kirkko on Gentissä sijaitseva kaunis barokkityylinen kirkko. Kirkon sisällä voi ihailla upeita taideteoksia ja sen tornista voi ihailla kaupungin näkymiä.

8. Sint-Pietersin rautatieasema

Sint-Pietersin rautatieasema on Gentissä sijaitseva suuri ja upea jugendtyylinen rautatieasema. Aseman arkkitehtuuri on vaikuttava, ja monet taideteokset koristavat sen sisätiloja.

9. Yliopiston historiallinen alue

Gentin yliopiston historiallinen alue on Unescon maailmanperintökohde. Alueella sijaitsee useita upeita rakennuksia, kuten Aula Academica ja Blandiini-palatsi. Alueella voi myös vierailla yliopiston sisäpihalla ja puutarhassa.

10. Vrijdagmarkt

Vrijdagmarkt on Gentissä sijaitseva aukio, jolla järjestetään viikonloppuisin perinteinen kirpputori. Aukiolla voi tehdä löytöjä muun muassa vintage-vaatteista ja antiikkitavaroista.

Kulttuuri

Gentin katedraali:

Gentin katedraali, joka tunnetaan myös nimellä St. Bavo -katedraali, on yksi Gentin merkittävimmistä keskiaikaisista kirkkorakennuksista. Se on tunnettu erityisesti kuuluisasta Polyptykasta, joka sisältää Jan van Eyckin maalauksen ”Kruunajaisten karju”. Katedraali edustaa goottilaista arkkitehtuuria ja sen upea torni tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin.

Gentin Yliopisto:

Gentin Yliopisto on yksi Belgian vanhimmista yliopistoista, perustettu vuonna 1817. Yliopisto on tunnettu laajasta kulttuuriperinnöstään ja sillä on monia arkkitehtonisesti kauniita rakennuksia. Gentin Yliopisto on myös tärkeä tutkimuskeskus, joka houkuttelee opiskelijoita ja tutkijoita eri puolilta maailmaa.

Graffitikatu:

Graffitikatu, joka tunnetaan myös nimellä Werregarenstraat, on Gentin värikäs nähtävyys. Tämä katu on täynnä taidokkaita graffiteja ja katutaideteoksia, jotka ovat luotu sekä tunnettujen että tuntemattomien taiteilijoiden toimesta. Graffitikatu on suosittu kohde taiteen ystäville ja se tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen kaupungin kulttuurista.

Gentin karnevaalit:

Gentin karnevaalit ovat perinteikäs tapahtuma, joka järjestetään joka vuosi helmikuussa. Karnevaaleihin kuuluvat värikkäät paraatit, musiikin ja tanssin esitykset, sekä perinteiset karnevaalitempaukset. Tämä kulttuuritapahtuma houkuttelee niin kaupungin asukkaita kuin vierailijoitakin juhlimaan ja nauttimaan Gentin ainutlaatuisesta ilmapiiristä.

Historia

Pyhän Baafin mukaan nimetty luostari:

Pyhän Baafin mukaan nimetty luostari eli Sint-Baafsinabdij oli tärkeä katolinen luostari keskiajalla. Luostarin historialliset rakennukset sijaitsevat Gentin kaupungin keskustassa. Vaikka alkuperäinen luostarikirkko tuhoutui suurelta osin ranskalaisten vallankumouksen aikana, siellä säilyy yhä monia arkkitehtonisia aarteita ja historiallisia artefakteja.

Gentin linna:

Gentin linna eli Gravensteen on keskiaikainen linna, joka sijaitsee Gentin keskustassa. Se on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoista Euroopassa. Linna rakennettiin alunperin 1100-luvulla, ja se on toiminut asuinpaikkana, linnakkeena ja vankilana vuosien varrella. Nykyään linna toimii museona, jossa vieraat voivat oppia lisää Gentin historiasta ja keskiaikaisesta elämästä.

Adolf Saxin syntymäpaikka:

Adolf Sax, belgialainen säveltäjä ja instrumentintekijä, syntyi Gentissä vuonna 1814. Hänen tärkein keksintönsä oli saksofoni, jonka hän kehitti 1840-luvulla. Gentissä sijaitsee edelleen Saxin syntymäkoti, joka toimii museona ja muistomerkkinä hänen elämäntyölleen. Museossa vieraat voivat tutustua Saxin elämään ja hänen luomansa soitinten historiaan.

Ruokailu ja Ravintolat

1. Perinteiset belgialaiset ruoat

Belgiassa tunnetuimpia perinteisiä ruokia ovat moules-frites (sinisimpukoita ranskalaisilla perunoilla), waterzooi (kana- tai kalakeitto), carbonade flamande (olkilihasta tehty lihapata) ja waffles (vohvelit). Näitä ruokia voi maistella useimmissa Gentin ravintoloissa.

2. Kasvis- ja vegaaniravintolat

Gentissä on monia ravintoloita, jotka tarjoavat kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja. Esimerkkejä näistä ovat Komkommertijd (kasvisravintola), Lekker GEC (kasvissyöjäystävällinen ravintola) ja Greenway (vegaaniravintola). Näissä ravintoloissa voi nauttia herkullisia vegaanisia burgereita, salaatteja ja muita kasvisruokia.

3. Michelin-tähdellä palkitut ravintolat

Gentissä on useita Michelin-tähden saaneita ravintoloita, jotka tarjoavat korkealaatuista ruokaa ja ainutlaatuisia elämyksiä. Näihin ravintoloihin kuuluvat esimerkiksi Vrijmoed, Chambre Séparée ja Horseele. Michelin-tähti on arvostettu tunnustus korkeasta ruokailukokemuksesta ja nämä ravintolat ovat suosittuja fine dining -kohteita Gentissä.

4. Kalaravintolat

Gentin sijainti lähellä Pohjanmerta tarkoittaa, että kaupungissa on myös monia kalaravintoloita. Näissä ravintoloissa voi nauttia tuoreita meren antimia, kuten simpukoita, rapuja ja kalaa. Esimerkiksi De Acht Zaligheden ja Vrijmoed tarjoavat herkullisia kala-annoksia.

5. Kahvilakulttuuri

Gentissä on vahva kahvilakulttuuri, ja kaupungissa on lukuisia viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia kahvia, leivonnaisia ja kevyitä välipaloja. Tunnettuja kahviloita ovat esimerkiksi Mokabon, Café Labath ja Gust. Gentin kahvilat tarjoavat usein myös runsaan valikoiman erilaisia teelaatuja.

6. Ruokatorit ja toreilla myyntikojuja

Gentissä on useita ruokatoreja sekä toreilla sijaitsevia myyntikojuja, joissa voi maistella paikallisia herkkuja. Esimerkiksi Vrijdagmarkt-torilla järjestetään perjantaisin ruokakojujen markkinat, joissa voi nauttia belgialaisia ruokia ja herkkuja. Korenmarkt-aukion ympäristössä on myös useita ruokakojuja, jotka tarjoavat erilaisia välipaloja ja pikaruokaa.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Kulttuuri

Gentissä on useita kulttuurikohteita, kuten Gravensteenin linna, joka on keskiaikainen linna ja nykyään toimii museona. Lisäksi kaupungissa sijaitsee Van Eyck -museo, jossa voi tutustua flaamilaisen taiteilijan Jan Van Eyckin teoksiin. Muita kulttuurikohteita ovat esimerkiksi Sint-Baafsin katedraali ja Belfortin torni.

Historialliset nähtävyydet

Gent tarjoaa lukuisia historiallisia nähtävyyksiä, kuten Saint Michaelin silta, joka on yksi kaupungin symbolisimmista maamerkeistä. Korenlei ja Graslei ovat historiallisia kanaalireittejä, joilla voi ihailla kauniita vesirakennuksia. Patersholmin kaupunginosa on myös suosittu historiallinen alue, jossa voi kierrellä kapeilla kujilla ja nauttia vanhoista taloista.

Vihreät alueet

Gentin keskustan ulkopuolella on useita vihreitä alueita, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnosta. Esimerkiksi Citadelpuisto on suuri puisto, jossa voi tehdä kävelyretkiä ja nauttia kauniista näköaloista. Bourgoyen-Ossemeersen on suojeltu luonnonsuojelualue, jossa voi bongata lintuja ja muita eläimiä. Lisäksi Gentissä on useita kauniita puutarhoja, kuten Leidenin puutarha ja Bijloken puutarha.

Ravintolat ja kahvilat

Gentissä on runsaasti ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista ja kansainvälisestä ruoasta. Kaupungissa on tarjolla erilaisia ruokakulttuureja, kuten flaamilainen, belgialainen, italialainen, kiinalainen ja intialainen keittiö. Gentissä on myös monia mielenkiintoisia kahviloita, joissa voi maistella paikallisia kahvilajikkeita ja herkutella leivonnaisilla.

Ostokset

Gent tarjoaa laajan valikoiman ostosmahdollisuuksia. Korenmarkt on suosittu ostosalue, josta löytyy erilaisia putiikkeja ja liikkeitä. Langemunt on toinen suosittu ostoskatu, jolla on monia kauppoja ja putiikkeja. Gentissä on myös useita tavarataloja ja ostoskeskuksia, kuten Zuidkaai-ostoskeskus ja Kalandeberg-ostoskeskus.

Viihde ja yöelämä

Gentissä on vilkas viihdetarjonta, joka sopii erilaisiin mieltymyksiin. Kaupungissa on lukuisia baareja, joissa voi nauttia oluesta tai cocktaileista. Gentissä on myös useita klubeja ja musiikkiesityksiä tarjoavia paikkoja. Esimerkiksi Vooruit on suosittu kulttuurikeskus, jossa järjestetään erilaisia musiikkiesityksiä ja tapahtumia. Gentissä on myös elokuvateattereita, teattereita ja stand-up -klubeja.

Suositut hotellit Gentissä:

1. Hotel Harmony

Hotel Harmony sijaitsee viehättävällä paikalla Gentin historiallisessa keskustassa. Hotellilla on tyylikkäät huoneet, joissa on modernit mukavuudet. Vieraille tarjotaan ilmaista Wi-Fi-yhteys sekä aamiainen. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari ja rentoutumismahdollisuus wellness-alueella.

2. Hotel de Flandre

Hotel de Flandre sijaitsee keskeisellä paikalla Gentin keskustassa, lähellä nähtävyyksiä, ostosmahdollisuuksia ja ravintoloita. Hotellissa on mukavat huoneet, joissa on moderneja mukavuuksia, kuten taulu-tv ja ilmainen Wi-Fi. Vieraat voivat nauttia ilmaisesta aamiaisesta ja rentoutua hotellin baarissa tai lounge-alueella.

3. Ghent Marriott Hotel

Ghent Marriott Hotel sijaitsee Gentin historiallisessa keskustassa kauniin Graslei-joen varrella. Hotellissa on viihtyisät ja tyylikkäät huoneet, joissa on ylelliset vuoteet ja modernit mukavuudet. Vieraat voivat rentoutua hotellin kattoterassilla, saunassa tai kuntosalilla. Lisäksi hotellissa on ravintola ja baari.

4. Hotel Gravensteen

Hotel Gravensteen sijaitsee Gentin keskustassa Gravensteenin linnan vieressä. Hotellissa on kodikkaat huoneet, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Vieraille tarjotaan ilmaista Wi-Fi-yhteys sekä aamiainen. Hotelliin kuuluu myös ravintola ja baari, joissa voi nauttia paikallisista herkuista.

5. Pillows Grand Boutique Hotel Reylof

Pillows Grand Boutique Hotel Reylof sijaitsee keskeisellä paikalla Gentin keskustassa, lyhyen kävelymatkan päässä nähtävyyksistä, ostosalueista ja ravintoloista. Hotelilla on tyylikkäitä huoneita, joissa on modernit mukavuudet. Vieraat voivat nauttia ilmaisesta Wi-Fi-yhteydestä sekä aamiaisesta. Hotellin yhteydessä on myös ravintola ja baari, joista voi nauttia herkullista ruokaa ja juomia.

Turvallisuus ja Terveys

Rikollisuus

Gent on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, ja rikollisuus on melko vähäistä. Vaikka kaupungissa esiintyy satunnaisia varkauksia ja taskuvarkauksia erityisesti turistialueilla ja vilkkaissa paikoissa, vakavia rikoksia tapahtuu harvoin. Tavalliset varotoimet kuten arvotavaroiden pitäminen tallessa ja näkyvät esineet lukittuna minimoi riskin joutua rikoksen kohteeksi.

Julkisen liikenteen turvallisuus

Julkinen liikenne Gentissä on yleisesti ottaen turvallista. Kaupungin bussit ja raitiovaunut ovat hyvin valvottuja ja turvallisia käyttää. Lisäksi Gentissä on hyvin toimiva polkupyöräinfrastruktuuri, joka edistää liikenneturvallisuutta.

Terveyspalvelut

Gentissä on hyvin kehittynyt terveydenhuoltojärjestelmä. Kaupungista löytyy useita sairaaloita, klinikoita ja terveysasemia, joissa tarjotaan laadukkaita terveyspalveluita. Gentissä on myös apteekkeja, joista voi saada lääkkeitä ja muita terveydenhoitotuotteita.

Rannat ja Vesistöt

Lys-joki

Lys-joki kulkee Gentin läpi ja se on yksi kaupungin tärkeimmistä vesialueista. Jokea voidaan hyödyntää veneilyyn ja muita vesiharrastuksia varten. Joen ympärillä on myös viihtyisät kävelyreitit ja puistot, joissa voi nauttia kauniista maisemista.

Blaarmeersen-järvi ja puisto

Blaarmeersen-järvi sijaitsee Gentin eteläpuolella ja se tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet ulkoiluun ja virkistykseen. Järvi on suosittu paikka uida, piknikkiä ja grillaamista varten. Alueella on myös leikkipuistoja, urheilukenttiä ja ulkoilureittejä.

Elyseum Water Castle

Elyseum Water Castle on historiallinen linna, joka sijaitsee Gentin ulkopuolella. Linna sijaitsee vesistöjen ympäröimänä ja sen ympäristössä on kauniita puutarhoja ja kävelyreittejä. Linnan läheisyydessä voi ihailla kaunista maaseutumaisemaa ja viettää rentouttavaa aikaa luonnossa.

Portus Ganda

Portus Ganda on satama-alue Gentin keskustassa. Se sijaitsee Zwijnaardsesteenwegin ja Muinkscheldejoen välisellä alueella. Täällä voi nähdä kanavia, veneitä sekä viehättäviä ranta-alueita. Portus Gandalla järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden.

Citadelpark

Citadelpark on suosittu puisto Gentin keskustassa, ja se sijaitsee lähellä Gentin kaunista linnan aluetta. Puistossa on lampi ja pieni joki, jotka luovat viihtyisää tunnelmaa. Lisäksi alueella on puutarhoja, kävelyreittejä ja urheilukenttiä. CITADEL-sana viittaa keskiaikaiseen linnoitukseen, kuten Gentin Citadeliin.

Yöelämä ja Viihde

Baarit ja Klubit

Gentissä on monipuolinen valikoima baareja ja klubeja, jotka tarjoavat erilaisia viihdekokemuksia. Jotkut suositellut vaihtoehdot ovat:

– Charlatan: Suosittu klubiympäristö, joka soittaa musiikkia eri tyyleissä, kuten house, hip hop ja disco.
– Café Video: Tunnelmallinen baari, joka on erikoistunut indie- ja rock-musiikkiin.
– Bar Buro: Viinibaari, jossa voi nauttia laadukkaista viineistä rennossa ilmapiirissä.
– Decadance: Elektromusiikkiin keskittyvä klubi, jossa on vaihtuva ohjelmisto eri DJ:iltä.
– White Cat: Jazzklubi, jossa voi kuunnella elävää musiikkia ja nauttia tunnelmasta.

Teatterit ja Konserttipaikat

Gentissä on myös useita teattereita ja konserttipaikkoja, joissa voi nauttia erilaisista esityksistä ja konserteista. Joitakin vaihtoehtoja ovat:

– Capitole Gent: Suuri teatteri, jossa esitetään musikaaleja, draamaa ja muita lavateoksia.
– Vooruit: Monitoimitalo, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia kuten konsertteja, teatteriesityksiä ja klubeja.
– Handelsbeurs: Historiallinen konserttitalo, jossa kuullaan klassista musiikkia, jazzia ja muuta nykymusiikkia.
– NTGent: Tunnettu teatteri, joka tuottaa innovatiivisia ja laadukkaita näytelmiä sekä paikallisille että kansainvälisille yleisöille.

Elokuvateatterit

Gentissä on laaja valikoima elokuvateattereita, joista voi löytää uusimmat elokuvat ja klassikoita eri genreistä. Joitakin suosittuja elokuvateattereita ovat:

– Kinepolis Gent: Moderni monisalinen elokuvateatteri, jossa tarjolla on uusimmat elokuvat eri genreistä.
– Sphinx Cinema: Itsenäisen elokuvan keskus, jossa esitetään laadukkaita taide- ja ajankohtaiselokuvia.
– Studio Skoop: Elokuvateatteri, jossa keskitytään erityisesti arthouse-elokuviin sekä klassikoihin.

Karaoke

Gentissä on myös joitakin karaoke-paikkoja, joissa voi laulaa ystävien kanssa ja nauttia rennosta ilmapiiristä. Suosittuja karaoke-paikkoja ovat esimerkiksi:

– Karaokebox: Yksityisiä laulubokseja, joissa voi laulaa omassa porukassa ja rentoutua.
– Karaokekot: Karaoke-baari, jossa voi laulaa yleisön edessä ja nauttia juomista samalla.

Muut viihdevaihtoehdot

Gentissä on myös muita viihdemahdollisuuksia, kuten biljardisaleja, keilahalleja ja pelisaleja. Jotkut vaihtoehdoista ovat:

– The Zone: Pelikeskus, jossa voi pelata tietokone- ja konsolipelejä yksin tai ystävien kanssa.
– Hatåt: Biljardisali, jossa voi pelata snookeria, poolia ja muita biljardipelejä.
– Euro Bowling: Keilahalli, jossa voi viettää aikaa ystävien kanssa ja kokeilla keilailua.

Luontokohteet ja retkeily

Gentin yliopiston kasvitieteellinen puutarha

Gentin yliopiston kasvitieteellinen puutarha sijaitsee lähellä Gentin kaupungin keskustaa. Se on yksi Euroopan vanhimmista kasvitieteellisistä puutarhoista ja tarjoaa vierailijoille upean mahdollisuuden tutustua laajaan kasvien ja kukkien kokoelmaan eri alueilta ympäri maailmaa. Puutarhassa on myös upeita kasvihuoneita, joissa voi tutustua trooppisiin ja subtrooppisiin kasveihin.

Bourgoyen-Ossemeersen luonnonsuojelualue

Bourgoyen-Ossemeersen on suuri luonnonsuojelualue, joka sijaitsee Gentin länsipuolella. Alueella on laajoja järviä ja kosteikkorauhoja, jotka tarjoavat suojapaikan monille lintu- ja eläinlajeille. Kulkureitit ja lintutornit mahdollistavat kävijöille näköalat kauniille maisemille ja ainutlaatuiselle luonnolle.

Blaaarmeersen virkistysalue

Bla

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

1. St. Bavo’s kirkko

St. Bavo’s kirkko on imposanttinen goottilainen katedraali Gentissä. Kirkko on rakennettu 1200-luvulla ja se on yksi kaupungin tärkeimmistä uskonnollisista kohteista. Kirkon tunnusmerkkeihin kuuluu sen vaikuttava sisätila, jossa on useita arvokkaita taideteoksia, kuten Jan van Eyckin maalauksia. Kirkon tornista avautuu upea näköala yli kaupungin.

2. Gravensteen

Gravensteen on keskiaikainen ritarien linna, joka sijaitsee Gentin keskustassa. Linna on rakennettu 1100-luvulla ja se on yksi parhaiten säilyneistä linnarakennuksista Belgiassa. Gravensteenissa on nyt museo, joka tarjoaa kiinnostavaa tietoa keskiaikaisesta linnan elämästä. Linnaan voi tutustua myös kiertoajelulla tai osallistumalla interaktiivisiin tapahtumiin.

3. Ghentin kaupungintalo

Ghentin kaupungintalo on merkittävä historiallinen rakennus, joka sijaitsee Gentin keskustassa. Rakennus on rakennettu goottilaiseen tyyliin 1400-luvulla ja se toimii edelleen kaupungin hallintorakennuksena. Kaupungintalon julkisivu on koristeltu veistoksilla ja siinä on kellojen torni, josta avautuu kaunis näköala yli kaupungin.

4. St. Nicholasin kirkko

St. Nicholasin kirkko on yksi Gentin tärkeimmistä uskonnollisista historiallisista kohteista. Se sijaitsee Gentin vanhassa kaupungissa ja on rakennettu 1200-luvulla. Kirkon arkkitehtuuri edustaa eri tyylisuuntia eri aikakausilta, kuten romaaninen ja goottilainen tyyli. Kirkossa on upea sisustus, johon kuuluu alttari- ja seinämaalauksia sekä taidokkaita patsaita.

5. St. Michael’s kirkko

St. Michael’s kirkko on toinen vaikuttava goottilainen kirkko Gentissä. Se on rakennettu 1200-luvulla ja sijaitsee lähellä Gentin yliopistoa. Kirkolla on korkea torni, josta avautuu kaunis näköala yli kaupungin. Kirkon sisällä on taidokkaita veistoksia, freskoja ja alttari- ja seinämaalauksia.

6. St. James’ kirkko

St. James’ kirkko on historiallinen goottilainen kirkko Gentissä. Se on rakennettu 1200-luvulla ja sijaitsee Gentin vanhassa kaupungissa. Kirkossa on upea sisustus, johon kuuluu alttarimaalauksia, veistoksia ja taidokkaita lasimaalauksia. St. James’in kirkko on myös suosittu konserttipaikka, jossa järjestetään musiikkitapahtumia ympäri vuoden.

7. Ghentin Belfort

Ghentin Belfort on historiallinen kellotorni, joka sijaitsee Gentin vanhassa kaupungissa. Torni on rakennettu 1300-luvulla ja se on osa Gentin tunnistettavaa kaupunkisiluettia. Belfortissa on yli 300 portaita, jotka johtavat näköalatasanteelle, josta avautuu upea näköala yli kaupungin. Tornissa on myös kellot, joita soitetaan eri tilaisuuksien kunniaksi.

8. St. Peter’s kirkko

St. Peter’s kirkko sijaitsee Gentin eteläosassa ja se on yksi Gentin vanhimmista kirkoista. Rakennus on sveitsiläisromaanisessa tyyliissä ja se on peräisin 900-luvulta. Kirkon sisällä on arvokkaita taideteoksia, kuten alttaritauluja ja freskoja. St. Peter’s kirkon ympärillä on myös vanha hautausmaa, jossa on haudattu tunnettuja historiallisia henkilöitä.

Gentin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Gravensteen-linna

Gravensteen-linna on keskiaikainen linna Gentissä, joka tarjoaa upean näköalan kaupunkiin. Linnaa ympäröi vallihauta ja sen tornista voi ihailla Gentin vanhaa kaupunkia ja kaunista maisemaa ympäri kaupunkia.

2. Belfortin torni

Belfortin torni on yksi Gentin tunnetuimmista maamerkeistä. Tornin huipulta avautuu upea panoraamanäkymä yli koko kaupungin. Kävijät voivat kiivetä torniin ja ihastella maisemia sekä ihailla lähellä sijaitsevaa Pyhän Baavin katedraalia.

3. Saint Michael’s Bridge

Pyhän Mikaelin silta on suosittu näköalapaikka Gentissä. Silta sijaitsee lähellä historiallista keskustaa ja sieltä avautuu kaunis näkymä yli kaupungin kanavien ja rakennusten. Silta on erityisen suosittu auringonlaskun aikaan.

4. Kansainvälisen Närinän näköalaterassi

Kansainvälisen Närinän näköalaterassi on modernein näköalapaikka Gentissä. Terassilta voi ihailla kaupungin kattojen ylle avautuvia panoraamanäkymiä sekä nauttia juomia ja ruokia ravintolasta tai baarista.

5. Het Pandoerenlandin näköalatorni

Het Pandoerenlandin näköalatorni Gentissä tarjoaa upean näkymän kaupungin ympäristöön. Torni sijaitsee lähellä Gentin ulkopuolella ja sieltä voi ihailla laajoja vihreitä alueita ja metsiä.

6. Gentin yliopiston näköalakattoterassi

Gentin yliopiston näköalakattoterassi tarjoaa upean näkymän kaupungin historialliseen keskustaan. Terassilta voi ihailla Gentin tornien kattojen yli avautuvaa panoraamaa sekä ihailla lähellä sijaitsevia historiallisia rakennuksia.

7. Citadelpuisto

Citadelpuisto on suuri puisto Gentin keskustassa, josta voi nauttia kauniista näkymistä ympäröivään kaupunkiin. Puistossa on korkeampia kohtia, joilta voi ihailla kaupungin panoraamaa ja rentoutua vihreässä ympäristössä.Kohteen sijainti maa on Belgia.

Jätä kommentti