Halvat lennot Graz

Nähtävyydet ja Kohteet

1. Schlossberg

Schlossberg on Grazin kaupungin symboli ja yksi sen tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se on vanha linnoitusmäki, jolta avautuu upea näköala kaupunkiin. Mäelle voi kiivetä joko kävellen tai funikulaarilla. Schlossbergilla voi vierailla myös kappelissa, kellotornissa ja labyrinttimaailmassa.

2. Uhrturm

Uhrturm on yksi Schlossbergin nähtävyyksistä. Tämä kellotorni on kaupungin symboli ja siitä on tullut Grazin ikoni. Uhrturmiin voi kiivetä ja ihailla kaupungin maisemia yläilmoista.

3. Grazin linna

Grazin linna, eli Grazer Schloss, on toinen kaupungin tärkeimmistä maamerkeistä. Linna sijaitsee Schlossbergin juurella ja se on peräisin keskiajalta. Linnaa voi tutkia itseopiskeluna tai osallistua opastetuille kierroksille, jolloin pääsee tutustumaan linnan moniin huoneisiin ja näyttelyihin.

4. Murinsel

Murinsel on keinotekoinen saari Mur-joessa, joka on muodoltaan simpukan näköinen. Saari on suunniteltu arkkitehti Vito Acconcinin toimesta ja sieltä löytyy ravintola, kahvila ja näyttelytila. Murinseliä ympäröi katettu terassi, josta voi nauttia näköalasta joelle.

5. Styrian osavaltion oopperatalo

Styrian osavaltion oopperatalo, eli Grazer Oper, on yksi Euroopan arvostetuimmista oopperoista. Tämä historiallinen rakennus on vaikuttava näky ja tarjoaa laadukkaita esityksiä. Oopperatalo sijaitsee kaupungin keskustassa ja sieltä löytyy myös ravintola ja baari.

6. Kunsthaus Graz

Kunsthaus Graz on modernin taiteen museo, joka tunnetaan myös nimellä ”Friendly Alien” sen erikoisen ulkonäön takia. Rakennus on arkkitehtoninen nähtävyys, joka tarjoaa näyttelyitä nykytaiteesta ja muusta kulttuurista. Museon yhteydessä toimii myös kahvila.

7. Uhrturmkellon museo

Uhrturmkellon museo sijaitsee Schlossbergin kellotornissa ja se kertoo Grazin kellonvalmistuksen historiasta. Museossa on esillä erilaisia kelloja ja kellonvalmistukseen liittyviä esineitä. Vierailijat voivat tutustua kellonvalmistukseen ja oppia uutta kelloista ja niiden merkityksestä.

8. Eggenbergin linna

Eggenbergin linna on toinen Grazin tärkeimmistä linnoista. Linna on peräisin barokkiajalta ja se sijaitsee kaupungin eteläosassa. Eggenbergin linna on avoinna yleisölle, ja siellä voi tutustua linnan huoneisiin, puutarhoihin ja näyttelyihin. Linna on suosittu vierailukohde historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille.

9. Stadtpark

Stadtpark on Grazin kaupungin keskuspuisto, jossa voi rentoutua ja nauttia vehreästä ympäristöstä. Puistossa on viheralueita, kävelypolkuja ja patsaita. Stadtparkissa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja konsertteja.

10. Schloss Eggenbergin puutarha

Schloss Eggenbergin puutarha on kaunis ja rauhallinen paikka vierailla Grazissa. Puutarhassa on historiallisia kasvihuoneita, versailles-tyylisiä suihkulähteitä ja kauniita istutuksia. Puutarhan voi kiertää omatoimisesti ja nauttia kauniista ympäristöstä.

Kulttuuri ja Historia

Grazerin linnake ja kellotorni

Grazerin linnake ja kellotorni on historiallinen linnoitus ja kellotorni Grazin kaupungissa. Linnake on yksi Itävallan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoituksista ja tarjoaa upean näköalan kaupunkiin. Kellotorni on peräisin 15. vuosisadalta ja sieltä voi ihailla kaupungin maisemia sekä nähdä historiallisia kelloja.

Schloss Eggenberg

Schloss Eggenberg on barokkityylinen palatsi, joka sijaitsee Grazin kaupungissa. Palatsi on UNESCO:n maailmanperintökohde ja se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua barokkitaiteeseen ja arkkitehtuuriin. Palatsin puutarha on myös suosittu vierailukohde.

Maalauksellinen vanha kaupunki

Grazin maalauksellinen vanha kaupunki on ollut UNESCO:n maailmanperintökohde vuodesta 1999. Vanhassakaupungissa on säilynyt monia historiallisia rakennuksia, kuten kauniita goottilaisia kirkkoja ja renessanssitaloja. Kapeat kujat ja vanhat aukiot luovat ainutlaatuisen tunnelman.

Kunsthaus Graz

Kunsthaus Graz on moderni taidemuseo, joka houkuttelee vierailijoita ympäri maailmaa. Museon arkkitehtuuri on ainutlaatuinen ja se onkin yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Museossa järjestetään säännöllisesti vaihtuvia näyttelyitä nykytaiteesta.

Poetic Wall

Poetic Wall on yksi Grazin kaupungin tunnetuimmista katutaideteoksista. Se koostuu monista runoista ja viesteistä, jotka on maalattu seinään kaupungin keskustassa. Teos on saanut paljon huomiota ja se muodostaa osan kaupungin kulttuurista ja identiteetistä.

Grazin opiskelijakaupunki

Grazilla on pitkä opiskelijakaupunkiperinne, ja se on Itävallan toiseksi suurin opiskelijakaupunki. Kaupungissa sijaitsee useita korkeakouluja ja yliopistoja, jotka tuovat elävyyttä ja aktiivista kulttuurielämää kaupunkiin. Opiskelijat tulevat eri puolilta maailmaa opiskelemaan Graziin ja osallistuvat moniin tapahtumiin ja festivaaleihin.

Ruokailu ja Ravintolat Grazissa

1. Tyypillinen ruokakulttuuri Grazissa

Grazin ruokakulttuuri on monipuolinen ja sekoitus itävaltalaista, slovenialaista ja italialaista keittiötä. Paikalliset ruokalajit, kuten Backhendl (paistettu kananrinta), Steirischer Wurzelfleisch (lihaliemi ja juurekset) ja Käferbohnen (erikoiset papulajikkeet), ovat suosittuja alueella. Grazissa voi myös nauttia lukuisista leipomoista, konditorioista ja jälkiruokapaikoista.

2. Suositut ravintolat Grazissa

Grazissa on useita suosittuja ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokakokemuksia. Esimerkiksi Gasthaus zur Alten Press (Itävaltalainen keittiö), Aiola Upstairs (Kansainvälinen keittiö), Eckstein (Itävaltalainen keittiö) ja Landhauskeller (Itävaltalainen keittiö) ovat tunnettuja ravintoloita, jotka tarjoavat laadukasta ruokaa ja tunnelmaa.

3. Erikoisruokavaliot ja ruokailutottumukset Grazissa

Grazissa on saatavilla myös erilaisia ruokailuvaihtoehtoja erikoisruokavalioiden ja ruokailutottumusten mukaan. Monissa ravintoloissa on tarjolla kasvisvaihtoehtoja ja gluteenittomia vaihtoehtoja. Myös vegaaninen ja laktoositon ruokavalio on pääsääntöisesti huomioitu ravintoloiden tarjonnassa.

4. Paikalliset markkinat ja ruokakaupat Grazissa

Grazissa on useita paikallisia markkinoita ja ruokakauppoja, joissa paikalliset asukkaat ja matkailijat voivat ostaa tuoreita raaka-aineita ja paikallisia herkkuja. Esimerkiksi Kaiser-Josef-Platzin viikoittainen markkina on suosittu paikka ostaa tuoretta hedelmää, vihanneksia ja muita elintarvikkeita. Lisäksi Grazissa on monia ruokakauppoja, kuten Merkur, Billa ja Spar, joissa voi ostaa päivittäistavarat.

5. Kahvilakulttuuri Grazissa

Grazin kahvilakulttuuri on vilkas ja suosittu. Kaupungissa on lukuisia kahviloita, joissa voi nauttia herkullisesta kahvista ja paikallisista leivonnaisista. Kahvilat tarjoavat myös usein kevyitä lounasvaihtoehtoja sekä jälkiruokia. Suosittuja kahviloita Grazissa ovat esimerkiksi Kunsthauscafé, Cafe Sacher ja Tribeka.

6. Ulkoilmaravintolat ja katukahvilat Grazissa

Grazissa on paljon ulkoilmaravintoloita ja katukahviloita, jotka tarjoavat ruokaa ja juomaa kauniissa ympäristössä. Esimerkiksi Schlossbergin alueella on useita ravintoloita, joista avautuvat upeat näkymät kaupunkiin. Lisäksi kaupungin kaduilla ja toreilla voi löytää pieniä katukahviloita, joissa voi nauttia esimerkiksi jäätelöstä tai virvokkeista.

7. Ravintolalaskujen hintataso Grazissa

Ravintoloiden hintataso Grazissa vaihtelee, mutta yleisesti ottaen se on hieman alhaisempi kuin esimerkiksi Wienissä. Hinnat vaihtelevat ravintolakohtaisesti ja ruokalajikohtaisesti. Tyypillisesti voisi sanoa, että keskimääräinen lounas tai illallinen ravintolassa maksaa noin 10-20 euroa per henkilö.

Vapaa-ajan aktiviteetit Grazissa:

1. Kulttuuritapahtumat ja festivaalit

Graz tarjoaa monipuolisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Esimerkiksi Steirischer Herbst -festivaali on kansainvälisesti tunnettu nykytaiteen tapahtuma, ja Styriarte-festivaali keskittyy klassisen musiikin esittämiseen. Lisäksi Grazissa järjestetään vuosittain mm. elokuvafestivaaleja, teatteri- ja tanssiesityksiä sekä perinteisiä juhlia.

2. Museot ja galleriat

Grazin museot ja galleriat tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia taiteen ja kulttuurin kokemiseen. Esimerkiksi Hauptplatzin keskusaukiolla sijaitseva Grazin historiallinen museo tarjoaa näyttelyitä kaupungin historiasta. Joanneumsviertel-alueella sijaitseva Joanneum-museokompleksi taas koostuu useista eri museoista, kuten Alte Galerie ja Neue Galerie, joissa on esillä eri aikakausien ja taidesuuntausten teoksia.

3. Ulkoilu- ja urheilumahdollisuudet

Grazin ympäristö tarjoaa upeat puitteet ulkoiluun ja erilaisten urheilulajien harrastamiseen. Kaupungin läheisyydessä sijaitsee Schöckl-vuori, jonne voi tehdä patikointi- ja vaellusretkiä tai harrastaa esimerkiksi pyöräilyä. Lisäksi Mur-joella voi lähteä melontaretkelle tai kokeilla stand up paddleboardingia. Talvella Grazin ympäristössä voi harrastaa myös hiihtoa ja lumilautailua.

4. Puistot ja viheralueet

Grazissa on useita kauniita puistoja ja viheralueita, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnosta. Esimerkiksi Schlossbergin puistossa on mahdollisuus tehdä kävelyretkiä ja ihailla kaupungin maisemia. Lendpuistossa puolestaan järjestetään erilaisia ulkoilmafestivaaleja ja tapahtumia. Augartenpark taas tarjoaa viihtyisää piknik-aluetta ja leikkipaikkoja.

5. Ostokset

Grazissa on runsaasti ostosmahdollisuuksia erilaisissa kaupoissa ja ostoskeskuksissa. Esimerkiksi Herrengasse on tunnettu pääostoskatu, jossa on paljon vaate- ja muotiliikkeitä. Annenstraße puolestaan tarjoaa erikoisliikkeitä ja putiikkeja. Lisäksi Ostbahnhof-alueella sijaitsee suuri ostoskeskus, jossa on laaja valikoima eri kauppoja.

6. Ravintolat ja kahvilat

Grazissa on runsaasti laadukkaita ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista ja kansainvälisestä ruoasta. Esimerkiksi Lendplatzin alueella on useita trendikkäitä ravintoloita, joissa tarjoillaan innovatiivisia annoksia. Hauptplatzin ympäristössä puolestaan voi löytää perinteisempiä itävaltalaisia ravintoloita. Kaupungissa on myös useita viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia perinteisistä leivonnaisista ja kahvista.

7. Tapahtumat ja esiintymiset

Grazissa on paljon erilaisia tapahtumia ja esiintymisiä, jotka tarjoavat viihdettä ja elämyksiä kaikille. Esimerkiksi Opernhaus Grazissa voi nauttia ooppera- ja balettiesityksistä, ja Schauspielhaus Grazissa on tarjolla näytelmiä ja teatteriesityksiä. Lisäksi kaupungissa järjestetään musiikki- ja konserttitapahtumia eri esiintymispaikoissa, kuten Stadthalle Grazissa.

Suositut hotellit Grazissa

1. Hotel am Domplatz

Hotel am Domplatz sijaitsee Grazin keskustassa, aivan tuomiokirkon vieressä. Hotellissa on tyylikkäät ja modernit huoneet, joista osasta on näkymät kauniille tuomiokirkolle. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, baari ja sauna.

2. Hotel Wiesler

Hotel Wiesler sijaitsee keskeisellä paikalla Grazin vanhassa kaupungissa, Mur-joen rannalla. Hotelli tarjoaa viihtyisät ja yksilöllisesti sisustetut huoneet sekä monipuoliset palvelut kuten ravintolan, baarin, kuntosalin ja rentoutumisalueen.

3. Schlossberghotel – Das Kunsthotel

Schlossberghotel – Das Kunsthotel sijaitsee Grazin linnavuorella, josta avautuu upeat näkymät kaupunkiin. Hotelli yhdistää taidetta ja designia, ja sen huoneet ovat uniikisti sisustettuja eri taiteilijoiden teemojen mukaan. Hotellissa on myös ravintola, baari ja terassi.

4. Hotel zum Dom – Palais Inzaghi

Hotel zum Dom – Palais Inzaghi sijaitsee historiallisessa rakennuksessa Grazin keskustassa, lähellä Hauptplatzin aukiota. Hotellissa on tyylikkäät ja tilavat huoneet, joista osassa on parveke tai terassi. Palveluihin kuuluu ravintola, baari ja wellness-alue.

5. Hotel Daniel Graz

Hotel Daniel Graz sijaitsee aivan Grazin päärautatieaseman vieressä. Hotellissa on viihtyisät ja modernit huoneet, jotka on sisustettu persoonallisesti. Asiakkaille tarjotaan myös ilmainen polkupyörävuokraus, ja hotellissa on oma ravintola ja barista-kahvila.

Turvallisuus ja Terveys Grazissa:

1. Poliisi ja hätäpalvelut

Poliisi ja hätäpalvelut Grazissa toimivat tehokkaasti ja luotettavasti. Poliisi vastaa yleisestä turvallisuudesta ja rikosten torjunnasta kaupungissa. Hätätilanteessa voi soittaa numeroon 112 saadakseen apua poliisilta, ambulanssilta tai palokunnalta.

2. Tapaturmiin liittyvä hoito

Grazissa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat päivystyspalveluita ja hoitoa erilaisiin tapaturmiin ja sairauksiin. Näihin kuuluvat muun muassa Unfallkrankenhaus Graz, LKH Graz ja Elisabethinen Graz.

3. Terveydenhuoltojärjestelmä

Itävallassa terveydenhuoltojärjestelmä on korkealaatuinen ja hyvin kehittynyt. Grazissa on laaja valikoima terveyskeskuksia, klinikoita ja erikoislääkäreitä, jotka tarjoavat perusterveydenhuoltoa ja erikoissairaanhoitoa. Terveydenhuoltojärjestelmän kustannukset katetaan pääasiassa julkisilla vakuutuksilla.

4. Rikollisuus

Vaikka Graz on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, rikollisuus voi esiintyä kuten missä tahansa kaupungissa. Kuitenkin rikollisuusaste Grazissa on melko alhainen verrattuna muihin Itävallan suuriin kaupunkeihin. Suurin osa rikoksista liittyy omaisuusrikoksiin, kuten varkauksiin ja taskuvarkauksiin. Turvallisuuden kannalta on tärkeää noudattaa yleisiä varotoimenpiteitä ja pitää huolta arvoesineistä.

5. Liikennevalvonta

Grazissa on tiukka liikennevalvonta, joka varmistaa turvallisen liikkumisen kaupungin teillä. Nopeusrajoituksia valvotaan tiukasti ja liikennevirheet sanktioidaan. Lisäksi kaupungissa on jatkuvasti valvontakameroita, jotka seuraavat liikennettä ja edistävät turvallisuutta.

6. Yleinen terveys ja hyvinvointipalvelut

Grazissa on monia julkisia ja yksityisiä terveys- ja hyvinvointipalveluita. Näihin kuuluvat terveyskeskukset, kuntosalit, uimahallit, luontopolut ja terveysneuvontapalvelut. Kaupungissa järjestetään myös erilaisia ​​kampanjoita ja tapahtumia, jotka edistävät terveellistä elämäntapaa ja hyvinvointia.

7. Ruokaturvallisuus

Grazissa noudatetaan tiukkoja ruokaturvallisuuteen liittyviä lakeja ja määräyksiä. Ravintolat ja elintarvikealan yritykset tarkastetaan säännöllisesti varmistaakseen, että ne täyttävät terveys- ja hygieniavaatimukset. Elintarvikkeiden laatu ja turvallisuus ovat tärkeitä kaupungin viranomaisille, jotta asukkaat voivat nauttia korkealaatuisesta ruoasta.

Rannat ja Vesistöt

Mur-ek Pond

Mur-ek Pond on pieni lampi Grazissa, joka sijaitsee Arkadian louhoksella. Se on suosittu alueen asukkaiden keskuudessa rentoutumiseen ja piknikille menemiseen.

Mur River

Mur-joki virtaa Grazin läpi ja tarjoaa kauniita maisemia kaupungille. Joki tarjoaa myös erilaisia ​​ulkoilumahdollisuuksia, kuten patikointia, pyöräilyä ja piknik-paikkoja sen rannoilla.

Göstinger Weiher

Göstinger Weiher on keinotekoinen järvi Grazissa. Se on suosittu uinti- ja vesiliikuntakohde kaupungin asukkaiden keskuudessa. Järven ympärillä on myös kävely- ja juoksureittejä.

Dream Beach

Dream Beach on keinotekoinen hiekkaranta Grazissa. Se tarjoaa upean näköalan järvelle ja on suosittu paikka viettää aurinkoista päivää. Rannalla on aurinkotuoleja ja -varjoja sekä vesiliikuntavälineitä vuokrattavaksi.

Piberstein Lake

Piberstein-järvi sijaitsee Grazin ulkopuolella, noin 25 kilometrin päässä kaupungista. Se on suosittu uinti- ja vesiliikuntapaikka, ja sen rannoilla on myös nurmikkoalueita piknikille. Järvestä voi myös vuokrata soutuveneitä ja kajakkeja.

Herbertbagger Lake

Herbertbagger-järvi sijaitsee Grazin lähellä ja se on osa eteläisen Itävallan kaunista järvialuetta. Se tarjoaa erilaisia ​​vesitoimintoja kuten veneilyä, purjehdusta ja kalastusta. Järvi ympäristöineen on myös suosittu retkeilykohde ja siellä on kävelyreittejä, joista voi nauttia kauniista luonnosta.

Yöelämä ja viihde Grazissa:

1. Baarit ja klubit

Grazissa on lukuisia baareja ja klubeja tarjoten erilaisia musiikkityylejä ja tunnelmia. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Parks, Kottulinsky ja Flann O’Brien.

2. Konsertit ja musiikkitapahtumat

Grazissa järjestetään usein konsertteja ja musiikkitapahtumia eri genreistä. Esimerkiksi Stadtwerke Musikfestival ja Steirischer Herbst tarjoavat monipuolisia musiikkielämyksiä.

3. Teatterit ja esitykset

Kaupungissa on useita teattereita ja esityspaikkoja, kuten Schauspielhaus ja Königliches Opernhaus Graz. Ne tarjoavat laajan valikoiman näytelmiä, musikaaleja ja tanssiesityksiä.

4. Elokuvateatterit

Grazissa on useita elokuvateattereita, joissa esitetään sekä Hollywood-elokuvia että paikallisia tuotantoja. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Annenhof Kino ja Urania Kino.

5. Casino Graz

Casino Graz on suosittu viihdekeskus, joka tarjoaa mahdollisuuden pelata erilaisia kasinopelejä, kuten rulettia, blackjackia ja pokeria. Lisäksi siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja esityksiä.

6. Festivaalit

Grazissa järjestetään vuosittain useita festivaaleja eri teemoilla. Esimerkiksi Styriarte on klassiseen musiikkiin keskittyvä festivaali, kun taas Klanglicht on valofestivaali, jossa yhdistyvät visuaaliset taiteet ja musiikki.

7. Kulttuurikeskukset

Kaupungissa on useita kulttuurikeskuksia, jotka tarjoavat monipuolista viihdettä ja kulttuuriohjelmaa. Esimerkkejä ovat Dom im Berg, Helmut-List-Halle ja Minoritensaal.

8. Keilailu ja biljardi

Grazissa on useita keilahalleja ja biljardisaleja, joissa voi viettää aikaa pelaten ja nauttien rennosta ilmapiiristä. Esimerkiksi Planet Bowling ja Billardcafe Classic ovat suosittuja paikkoja näihin aktiviteetteihin.

Luontokohteet ja Retkeily:

1. Schlossberg

Schlossberg on Grazin kaupungin tunnettu nähtävyys, jossa on myös mahdollisuus nauttia upeasta luonnosta. Schlossbergin alueella on kävelypolkuja sekä vehreää kasvillisuutta ja kauniita maisemia kaupunkiin. Alueelta löytyy myös ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia maisemista.

2. Plabutsch

Plabutsch on Grazin ympäröivä vuori, joka tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet ulkoiluun ja retkeilyyn. Alueella on lukuisia patikointireittejä eri tasoisille retkeilijöille. Plabutschin huipulla sijaitsee myös näköalapaikka, josta voi ihailla kaupungin maisemia.

3. Eggenbergin puisto

Eggenbergin puisto on kaunis puistoalue Grazin kaupungin länsiosassa. Puistossa on lammikoita, kävelyreittejä ja viheralueita, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnosta. Puiston läpi kulkee myös polkuja, joilla voi tehdä kävelyretkiä.

4. Murauer Schwaig

Murauer Schwaig on suosittu retkeilyalue Grazin lähellä. Alueella on useita vaellusreittejä ja polkuja, joita pitkin voi tutustua kauniiseen luontoon. Murauer Schwaigissa voi myös nauttia piknikistä ja grillauksesta luonnon helmassa.

5. Grazbachgasse

Grazbachgasse on historiallinen katu Grazin vanhassa kaupungissa, joka tarjoaa upeat maisemat kaupunkiin. Katu kulkee joen varrella, ja sen varrella on kauniita rakennuksia ja vehreitä puistoja. Grazbachgassella voi kävellä ja nauttia kaupungin tunnelmasta.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Grazissa

1. Grazer Dom (Grazin tuomiokirkko)

Grazin tuomiokirkko, tunnettu myös nimellä Grazer Dom, on yksi kaupungin merkittävimmistä uskonnollisista kohteista. Sen rakentaminen alkoi 1400-luvulla ja se valmistui 1500-luvulla. Kirkko edustaa goottilaista arkkitehtuuria ja siinä on upeita yksityiskohtia, kuten koristeltuja alttareita ja seinämaalauksia. Kirkossa voi ihailla myös arvokkaita taide-esineitä, kuten veistoksia ja alttarimaalauksia.

2. Schlossberg (Linnavuori)

Schlossberg on historiallinen linnavuori, joka sijaitsee keskellä Grazia. Se on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Vuorella sijaitsee myös kelluvat kellotorni sekä Uhrswert-kellotorni, josta on upeat näkymät kaupunkiin. Schlossberg on täydellinen paikka tutustua Grazin historiaan ja samalla nauttia upeista maisemista.

3. Franziskanerkirche (Franziskaner kirkko)

Franziskanerkirche on historiallinen kirkko, joka on omistettu Pyhälle Fransiskukselle. Kirkko on rakennettu 1200-luvulla ja sen arkkitehtuurissa näkyy goottilainen ja barokkityyli. Kirkon sisätiloissa voi ihailla kauniita alttarimaalauksia sekä huomiota herättäviä veistoksia.

4. Schloss Eggenberg (Eggenbergin linna)

Schloss Eggenberg on barokkityylinen linna, joka oli aikoinaan Eggenbergin suvun asuinpaikka. Linna rakennettiin 1600-luvulla ja siinä voi tutustua Eggenbergin suvun historiaan ja nähdä upeita taideteoksia sekä historiallisia esineitä. Linna-alueella on myös upeita puutarhoja, jotka tarjoavat miellyttävän kävelyreitin.

5. Mausoleum von St. Leonhard (St. Leonhardin mausoleumi)

Mausoleum von St. Leonhard on kirkko, joka on omistettu Pyhälle Leonaardille. Kirkko rakennettiin 1600-luvulla ja siinä voi ihailla barokkityylin arkkitehtuuria ja kauniita alttarimaalauksia. Kirkon sisällä sijaitsee myös mausoleumi, jossa lepäävät St. Leonhardin suvun jäsenet.

6. Landhaus (Grazin parlamenttitalo)

Landhaus on historiallinen rakennus, joka toimii nykyään Steiermarkin osavaltion parlamenttina. Rakennus edustaa renessanssi- ja gotiikan tyyliä ja siinä voi tutustua alueen poliittiseen historiaan. Landhausin sisätiloissa voi nähdä arvokkaita taideteoksia ja historiallisia esineitä.

7. Uhrturm (Kellotorni)

Uhrturm, Grazin kellotorni, on yksi kaupungin symbolisimmista maamerkeistä. Torni sijaitsee Schlossbergin linnavuorella ja sen kellot näkyvät kaikkialle kaupunkiin. Uhrturmiin pääsee kiipeämään ja sieltä avautuu upeat näkymät Grazin historialliseen keskustaan.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Schlossberg

Schlossberg on Grazin tunnetuin näköalapaikka. Se sijaitsee kaupungin keskustassa kukkulalla, josta avautuu upea näkymä koko kaupungin yli. Kukkulalta löytyy myös historiallinen linnoitus, joka tarjoaa mielenkiintoista tutkittavaa ja tunnelmallisia kävelyreittejä.

Näkötorni Uhrturm

Uhrturm on raitiovaunumatkan päässä kaupungista sijaitseva näkötorni. Tornista avautuu henkeäsalpaava panoraamanäkymä Grazin yli. Torni on erityisen kuuluisa sen kellotaulusta, joka on kaupungin tunnuskuva.

Göstingin näköalapaikka

Grazin kaakkoisosassa sijaitseva Göstingin näköalapaikka tarjoaa upeat maisemat kaupungin ylle. Paikka on helppo saavuttaa autolla ja se on suosittu retkikohde paikallisten keskuudessa.Kohteen sijainti maa on Itävalta.

Jätä kommentti