Halvat lennot Grenoble

Nähtävyydet ja kohteet

Vuoristomaisemat

Grenoble sijaitsee Ranskan Alpeilla ja tarjoaa upeat vuoristomaisemat. Kaupungin ympäristössä on useita vuoristoalueita, kuten Vercors, Chartreuse ja Belledonne, jotka houkuttelevat patikoijia ja hiihtäjiä. Näistä vuoristoista avautuvat upeat näkymät kaupungin ylle.

Grenoblen linna

Grenoblen linna, myös nimellä Bastille, on historiallinen nähtävyys kaupungissa. Se sijaitsee noin 500 metrin korkeudessa vuorella ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröivään vuoristoon. Linnalle voi kiivetä jalan tai köysiradalla.

Grenoblen katedraali

Grenoblen katedraali on arkkitehtoninen helmi kaupungissa. Se on rakennettu 1100-luvulla ja sen goottilainen arkkitehtuuri on vaikuttavaa. Katedraalissa voi ihailla lasimaalauksia, veistoksia ja marmorisia koristeita.

Jardin de Ville

Jardin de Ville on Grenoblen kaupungin keskuspuisto. Se tarjoaa kauniin ympäristön rentoutumiselle ja ulkoilulle. Puistossa on kauniisti hoidettuja istutuksia, suihkulähteitä ja puistokahvila, jossa voi nauttia virvokkeita.

Arts Museum

Grenoblen taidemuseo, nimeltään Musée de Grenoble, on suosittu kohde taiteesta kiinnostuneille. Museon kokoelmiin kuuluu laaja valikoima eri aikakausien taidetta, kuten impressionismia, nykytaidetta ja skandinaavista taidetta.

Saint-Louis -aukio

Saint-Louis -aukio on Grenoblen historiallinen aukio. Siellä sijaitsee upea suihkulähde ja ympärillä on kauniita historiallisia rakennuksia. Aukiolla järjestetään usein tapahtumia, kuten markkinoita ja konsertteja.

Bastillen köysirata

Bastillen köysirata on suosittu nähtävyys Grenoblessa. Köysirata vie matkailijat Grenoblen linnaan, Bastilleen, ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja vuoristoon matkan aikana. Köysirata on myös maailman vanhin liikenteessä oleva köysirata.

Musée Dauphinois

Musée Dauphinois on alueen historian ja perinteen museo Grenoblessa. Museo tarjoaa mielenkiintoisia näyttelyitä ja esineitä, jotka kertovat alueen historiasta ja kulttuurista. Museo sijaitsee historiallisessa rakennuksessa, joka itsessään on näkemisen arvoinen.

Grenoblen yliopisto

Grenoblen yliopisto on yksi Ranskan johtavista yliopistoista. Se tarjoaa mielenkiintoisia opinto-ohjelmia monilla eri aloilla, kuten tiede, teknologia, taloustiede ja humanistiset tieteet. Yliopistolla on myös kaunis kampusalue, jossa voi käydä tutustumassa.

Kulttuuri ja Historia

Grenoblen historia

Grenoblen kaupunki sijaitsee Ranskan Alpeilla ja sillä on pitkä historia, joka ulottuu roomalaisten ajoista asti. Kaupunki perustettiin perinteisesti 43 eaa., kun roomalaiset rakensivat linnoituksen tälle alueelle. Grenoblesta tuli myöhemmin merkittävä kauppapaikka ja sen kulttuuri kehittyi rinnakkain kaupankäynnin kanssa.

Vanha kaupunki

Grenoblen vanha kaupunki, Vieux Grenoble, on viehättävä alue, jossa on säilynyt monia historiallisia rakennuksia ja kujia. Vanhan kaupungin keskipisteessä on Notre-Dame de Grenoble -katedraali, joka on rakennettu 1200-luvulla. Katedraalista löytyy myös arvokkaita taideteoksia. Vanhassa kaupungissa voi kävellä kapeita katuja pitkin ja tutustua paikalliseen arkkitehtuuriin ja historiaan.

Museot

Grenoblen kaupungissa on useita museoita, jotka tarjoavat mielenkiintoista tietoa alueen historiasta ja kulttuurista. Museo de Grenoble on yksi kaupungin tärkeimmistä taidemuseoista, joka esittelee sekä vanhoja mestariteoksia että moderneja taiteilijoita. Musée de l’Ancien Évêché on historiallinen museo, joka kertoo alueen menneisyydestä ja esittelee arkeologisia löytöjä. Grenoblen arkeologinen museo, Musée Archéologique Grenoble Saint-Laurent, tarjoaa myös näyttelyitä, jotka valottavat alueen rikasta historiaa.

Festivaalit

Grenoble tunnetaan myös lukuisista festivaaleistaan, joista osa on vakiintunut vuotuisiksi tapahtumiksi. Esimerkiksi Grenoble Street Art Fest on katutaiteen festivaali, joka houkuttelee taiteilijoita ympäri maailmaa. Grenoble Jazz Festival on puolestaan yksi Euroopan vanhimmista jazzfestivaaleista, jossa kuullaan monipuolista jazzmusiikkia eri genreistä. Lisäksi kaupungissa järjestetään musiikkifestivaaleja, teatteriesityksiä ja elokuvafestivaaleja, joiden kautta kaupunki pyrkii edistämään kulttuurista monimuotoisuutta.

Ruokailu ja Ravintolat Grenoblessa

1. Perinteiset ranskalaiset ravintolat

Grenoblessa on useita perinteisiä ranskalaisia ravintoloita, jotka tarjoavat klassisia ranskalaisia ruokia kuten ranskalaisen keittiön erikoisuuksia. Näissä ravintoloissa voi nauttia esimerkiksi pateita, sipulikeittoa, coq au vinia ja muita perinteisiä ranskalaisia ruokia.

2. Alueelliset erikoisuudet

Grenoble ja sen ympäristö ovat tunnettuja alueellisista erikoisuuksistaan. Esimerkiksi ravintolat tarjoavat paikallisia vuoristoruokia, kuten gratin dauphinois -perunavuokaa, ravioleja, walnussreliiviä ja Chartreuse-likööriä.

3. Kansainväliset ravintolat

Grenoblessa on myös laaja valikoima kansainvälisiä ravintoloita eri maiden keittiöistä. Kaupungissa on muun muassa italialaisia, aasialaisia, kreikkalaisia, libanonilaisia ja thaimaalaisia ravintoloita, jotka tarjoavat monipuolisesti erilaisia maailman keittiöitä.

4. Kauppahallit

Grenoblessa on useita kauppahalleja, joissa voi ostaa tuoretta ruokaa ja paikallisia raaka-aineita. Nämä kauppahallit tarjoavat asiakkailleen laajan valikoiman tuotteita, kuten tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, lihaa, kaloja, juustoja, leipää ja muita elintarvikkeita.

5. Kahvilat ja leipomot

Grenoblessa on paljon viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia ranskalaisesta kahvikulttuurista ja herkullisista leivonnaisista. Näissä kahviloissa ja leipomoissa voi maistella esimerkiksi croissantteja, patonkeja, tarte tatinia, macaroneja ja muita perinteisiä ranskalaisia leivonnaisia.

6. Erityisruokavaliot

Grenoblessa on myös ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat vaihtoehtoja erityisruokavalioita noudattaville. Esimerkiksi vegaaneille ja kasvissyöjille löytyy useita ravintoloita, jotka tarjoavat laadukkaita kasvisruokia. Lisäksi kaupungissa on myös ravintoloita, jotka tarjoavat gluteenittomia vaihtoehtoja.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Luontoaktiviteetit

– Grenoblen ympäristö tarjoaa upeat mahdollisuudet erilaisiin luontoaktiviteetteihin, kuten patikointiin, vuorikiipeilyyn ja maastopyöräilyyn.
– Lähellä sijaitsevat Alpit tarjoavat upeita maisemia ja mahdollisuuksia talviurheiluun, kuten lasketteluun ja lumilautailuun.
– Lähistöllä sijaitseva Écrinsin kansallispuisto tarjoaa mahdollisuuksia retkeilyyn ja luontomatkailuun.

Kulttuurikohteet

– Grenoblesta löytyy useita kulttuurikohteita, kuten Musée de Grenoble, joka on yksi Ranskan merkittävimmistä taidemuseoista.
– Musée de la Résistance et de la Déportation de l’Isère kertoo toisen maailmansodan vastarintaliikkeestä ja keskitysleireistä.
– Grenoblesta löytyy myös useita historiallisia nähtävyyksiä, kuten Saint-Laurentin kirkko ja Grenoblen linna.

Urheilutoiminta

– Grenoblessa järjestetään erilaisia urheilutapahtumia, kuten jääkiekko- ja jalkapallo-otteluita.
– Kaupungissa on useita urheiluhalleja ja -kenttiä, joissa voi harrastaa erilaisia urheilulajeja, kuten tennis, koripallo ja jalkapallo.
– Grenoblesta löytyy myös useita uimahalleja ja kuntokeskuksia, joissa voi harrastaa uintia, kuntosaliharjoittelua ja ryhmäliikuntaa.

Tapahtumat ja festivaalit

– Grenoblessa järjestetään vuosittain erilaisia tapahtumia ja festivaaleja, kuten Grenoble Street Art Fest, jossa kaupungin seinät täyttyvät katutaiteesta.
– Chartreuse Festivals on musiikkifestivaali, joka tarjoaa erilaisia musiikkiesityksiä ja konsertteja.
– Festival international du film de montagne on vuosittainen vuoristofilmeihin keskittyvä elokuvafestivaali.

Suositut hotellit Grenobelissa

1. Hotel Europole

Hotel Europole sijaitsee Grenoblen keskustassa ja tarjoaa modernit huoneet, ravintolan ja ilmaisen Wi-Fi:n. Hotellin läheisyydessä on useita nähtävyyksiä, kuten Grenoblen rautatieasema, WTC Grenoble ja Alpexpo-konferenssikeskus. Hotelli tarjoaa myös kokoustiloja ja kuntokeskuksen.

2. Okko Hotels Grenoble Jardin Hoche

Okko Hotels Grenoble Jardin Hoche sijaitsee Grenoblen keskustassa puiston vieressä. Hotellissa on moderneja huoneita, baari, kuntokeskus ja sauna. Asiakkaat voivat myös käyttää hotellin yhteisiä tiloja, kuten business centeriä ja loungea.

3. Park Hotel Grenoble – MGallery

Park Hotel Grenoble – MGallery sijaitsee Grenoblen keskustassa lähellä Place Victor Hugoa. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, baari, ravintola ja kuntokeskus. Lisäksi hotellissa on kokoustiloja, mahdollisuus pysäköintiin ja 24h-vastaanotto.

4. B&B Hotel Grenoble Centre Verlaine

B&B Hotel Grenoble Centre Verlaine sijaitsee Grenoblen keskustassa lähellä rautatieasemaa. Hotellissa on moderneja huoneita, ilmainen Wi-Fi ja ilmainen pysäköinti. Hotellin läheisyydessä on useita ruokapaikkoja ja ostosmahdollisuuksia.

5. Kyriad Grenoble Centre

Kyriad Grenoble Centre sijaitsee Grenoblen keskustassa lähellä kasvitieteellistä puutarhaa. Hotellissa on mukavia huoneita, ravintola, baari ja sauna. Hotellin läheisyydessä on myös useita nähtävyyksiä, kuten Musée de Grenoble ja Saint-Louis-au-Murin -kirkko.

Turvallisuus ja terveys

Poliisi ja rikollisuus

– Grenoblen kaupungissa on läsnä oleva poliisivoima, joka vastaa kaupungin turvallisuudesta ja ylläpitää järjestystä.
– Kaupungissa on poliisiasemia ja partioita, jotka valvovat kaupunkialueita ja reagoivat tarvittaessa väkivaltaisiin tilanteisiin.
– Vaikka kaupungissa on raportoitu joitain rikoksia, Grenoble on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jossa rikollisuusaste on kohtuullisen alhainen.

Liikenne ja liikenneturvallisuus

– Grenoblen kaupungin liikennejärjestelmä on hyvin kehittynyt ja tarjoaa useita vaihtoehtoja liikkumiseen, kuten bussit, raitiovaunut, pyörätiet ja kävelyalueet.
– Kaupungissa on myös oma kaupunkipyöräjärjestelmä, joka mahdollistaa pyöräilyn kaupungissa.
– Liikenneturvallisuutta edistetään liikennesääntöjen noudattamisella ja aktiivisella poliisivalvonnalla.
– Grenoblessa on myös hyvä julkinen liikenneverkosto, joka helpottaa kaupungin eri osien välistä liikkumista.

Pelastuspalvelut

– Grenoblessa on hyvin toimiva pelastuspalvelujärjestelmä, johon kuuluu ambulansseja, paloautoja ja pelastushenkilöstöä.
– Kaupungissa on useita ensiapupisteitä, poliklinikoita ja sairaaloita, jotka tarjoavat laadukasta terveydenhoitoa ja hätätilanteisiin vastaamista.
– Grenoblessa on myös oma hätänumero 112, johon voi soittaa hätätilanteissa.

Terveyspalvelut

– Grenoblen kaupungissa on useita terveyskeskuksia ja sairaaloita, jotka tarjoavat terveyspalveluja asukkaille.
– Kaupungissa on myös useita yksityisiä lääkäriasemia, joissa voi saada erikoisalan palveluita.
– Grenoblen alueella on myös hyvin varusteltuja apteekkeja, joissa voi ostaa lääkkeitä ja muita terveydenhuollon tuotteita.
– Kaupungissa on myös tarjolla erilaisia terveyspalveluita, kuten fysioterapiaa, psykologipalveluja ja laboratoriotestejä.

Rannat ja Vesistöt

Grenoblessa ei ole varsinaisia rantoja, sillä kaupunki sijaitsee Alpeilla. Grenoblen lähialueella kuitenkin on useita jokia ja muita vesistöjä, jotka tarjoavat virkistysmahdollisuuksia.

1. Dracen joki

Dracen joki on yksi Grenoblen keskeisistä vesistöistä. Se virtaa kaupungin läpi ja tarjoaa mahdollisuuden monenlaiseen vesiaktiviteettiin, kuten melontaan, koskenlaskuun ja kalastukseen.

2. Isère-joki

Isère-joki on toinen tärkeä joki Grenoblen lähellä. Se virtaa Alpeilla ja Grenoblen kaupungista läpi, tuoden kauniin vesielementin kaupungin maisemiin. Joki tarjoaa mahdollisuuden esimerkiksi melontaan, veneilyyn ja rannalla oleskeluun.

3. Uimajärvet

Grenoblen lähialueella on useita uimajärviä, jotka ovat suosittuja paikallisten asukkaiden ja matkailijoiden keskuudessa. Esimerkkejä näistä järviistä ovat Lac de Monteynard ja Lac de Paladru, jotka tarjoavat rannan lisäksi myös erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten uimista, melontaa ja purjehdusta.

4. Vesiurheilukeskukset

Grenoblen lähialueella on myös useita vesiurheilukeskuksia, joista löytyy laaja valikoima erilaisia vesiharrastuksia. Näissä keskuksissa voi esimerkiksi kokeilla purjelautailua, vesihiihtoa tai wakeboardingia. Suosittuja vesiurheilukeskuksia Grenoblen lähellä ovat esimerkiksi Espace Eau Vive ja Alpes Aventures.

5. Thermes de Grenoble -kylpylä

Grenoblen kaupungissa sijaitsee myös kylpylä nimeltä Thermes de Grenoble. Kylpylässä voi rentoutua erilaisissa lämpimissä altaissa ja nauttia erilaisista hieronnoista ja hoitotarjonnasta. Vaikka kyseessä ei olekaan vesistö ulkona, kylpylä tarjoaa kuitenkin mahdollisuuden rentoutua ja nauttia vedestä kaupungissa.

Grenoblen alueella ei siis ole perinteisiä hiekkarantoja, mutta kaupunki tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia vesistöjen läheisyydessä viihtymiselle ja erilaisten vesiaktiviteettien harrastamiselle.

Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja pubit

Grenoblessa on monia baareja ja pubeja, joissa voi nauttia juomia ja rentoutua. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Le Drak Art, Tiki Bar ja Café des Arts.

2. Klubit ja yökerhot

Kaupungissa on useita klubeja ja yökerhoja, joissa voi bailata ja tanssia aamuun asti. Joitakin suosittuja vaihtoehtoja ovat Le Drak’Art, Mistral Palace ja L’Ampérage.

3. Konserttipaikat

Grenoblessa on useita konserttipaikkoja, joissa esiintyy erilaisia artisteja ja bändejä eri musiikkigenreistä. Esimerkkejä suosituista konserttipaikoista ovat La Belle Électrique, L’Ampérage ja Summum.

4. Teatterit ja esitykset

Kaupungissa on useita teattereita, joissa voi käydä katsomassa erilaisia näytelmiä ja esityksiä. Suosittuja teattereita ovat esimerkiksi Le Théâtre de Grenoble ja La Comédie de Grenoble.

5. Elokuvateatterit

Grenoblessa on useita elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia. Suosittuja elokuvateattereita ovat esimerkiksi Pathe Chavant ja Le Rex.

6. Kulttuuritapahtumat

Kaupungissa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten festivaaleja, näyttelyitä ja konsertteja. Esimerkiksi Musée de Grenoble ja Grenoblen kaupungin tapahtumakalenteri tarjoavat tietoa näistä tapahtumista.

7. Kävelykadut ja ulkoilmaravintolat

Grenoblessa on useita kävelykatuja, joilla voi kävellä ja nauttia kaupungin tunnelmasta. Näillä kävelykaduilla on myös paljon ulkoilmakahviloita ja -ravintoloita, joissa voi istua ja nauttia ruoasta ja juomasta.

8. Kasinot

Grenoblessa ei ole kasinoita. Lähimmät kasinot sijaitsevat läheisillä alueilla, kuten Aix-les-Bainsissa ja Annecyssä.

Grenoblen luontokohteet ja retkeily

1. Parc Naturel Régional du Vercors
Parc Naturel Régional du Vercors on luonnonsuojelualue Grenoblen lähellä. Alueella on upeaa luontoa ja monipuolista eläimistöä. Siellä voi harrastaa patikointia, pyöräilyä, kiipeilyä ja talvisin myös hiihtoa.

2. Parc Naturel Régional de Chartreuse
Parc Naturel Régional de Chartreuse on toinen suosittu luonnonsuojelualue Grenoblen lähellä. Alueella on kaunista vuoristoluontoa, joen ranta-alueita ja järviä. Siellä voi patikoida, maastopyöräillä, kalastaa ja ihailla luonnonkauneutta.

3. Belledonne-vuoristo
Belledonne-vuoristo tarjoaa upeat maisemat ja monipuoliset ulkoilumahdollisuudet Grenoblen alueella. Alueella voi patikoida, kiipeillä, hiihtää, lumilautailla ja tehdä erilaisia talviaktiviteetteja.

4. Grande Chartreuse
Grande Chartreuse on historiallinen luostari ja luonnonsuojelualue Grenoblen lähellä. Alueella voi tutustua luostariin sekä nauttia kauniista luonnosta ja patikoida ympäröivissä vuoristomaisemissa.

5. Lac du Bourget
Lac du Bourget on Ranskassa sijaitseva suuri järvi, joka on noin tunnin ajomatkan päässä Grenoblesta. Järven ympäristössä on kauniita rantoja, venesatamia ja mahdollisuuksia vesiaktiviteetteihin, kuten purjehdukseen, melontaan ja uimiseen.

6. Parc Paul Mistral
Parc Paul Mistral on Grenoblen kaupungin puistoalue, jossa on paljon viheralueita, puutarhoja ja ulkoilumahdollisuuksia. Alueella voi kävellä, juosta, rentoutua tai järjestää piknikin.

7. Parc de l’Île d’Amour
Parc de l’Île d’Amour on puutarhapuisto ja pieni saari Isère-joessa Grenoblen keskustan tuntumassa. Siellä voi kävellä pitkin polkuja, rentoutua nurmialueilla ja ihailla puiston kauneutta.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Grenoblessa

Grenoblen katedraali

Grenoblen katedraali, viralliselta nimeltään Notre-Dame-de-l’Assomption, on goottilainen kirkko, joka sijaitsee Grenoblen keskustassa. Se on yksi kaupungin merkittävimmistä uskonnollisista kohteista, ja sen rakennustöitä alettiin tehdä jo 1100-luvulla. Katedraali edustaa upeaa arkkitehtuuria ja sisältää useita taideteoksia, kuten veistoksia ja maalauksia.

Saint-Laurentin kirkko

Saint-Laurentin kirkko on toinen tärkeä uskonnollinen paikka Grenoblessa. Se sijaitsee kaupungin historiallisessa keskustassa, ja sen rakentaminen alkoi 1200-luvulla. Kirkko on goottilaista tyyliä ja se kätkee sisäänsä monia uskonnollisia aarteita, kuten alttaritauluja ja veistoksia. Kirkon ympäristössä on myös viehättävä aukio, jossa on usein kaupallisia ja kulttuuritapahtumia.

Saint-André-le-Basinin kappeli

Saint-André-le-Basinin kappeli on historiaa huokuva uskonnollinen kohde, joka sijaitsee Grenoblen vanhassa kaupungissa. Kappeli perustettiin 11. vuosisadalla ja se on yksi harvoista säilyneistä romaanisista rakennuksista kaupungissa. Kappeli on vaikuttava esimerkki romaanisesta arkkitehtuurista ja sisältää upeita freskoja, jotka kuvaavat uskonnollisia teemoja.

Saint-Louisin dominikaanikirkko

Saint-Louisin dominikaanikirkko on historiallinen kirkko, joka sijaitsee Grenoblen keskustassa. Se on peräisin 1500-luvulta ja edustaa renessanssityylistä arkkitehtuuria. Kirkossa on kaunis alttaritaulu sekä monia taidokkaita veistoksia. Kirkon yhteydessä toimii myös Dominikaanien taidehistoriallinen museo, joka esittelee alueen uskonnollista taidetta.

Masen anjatin luola

Masen anjatin luola on historiallinen luonnollinen kohde, joka sijaitsee Grenoblen alueella. Se on tunnettu paikallisena pyhiinvaelluskohteena ja sen uskotaan olevan vuosisatoja vanha. Luolan sisällä on erilaisia kalkkikivimuodostelmia, jotka luovat vaikuttavan näkymän. Luolan aarteista löytyy myös kivikammio, joka on arkeologisten tutkimusten kohteena.

Château de Vizille

Château de Vizille on historiallinen linna, joka sijaitsee lähellä Grenoblen kaupunkia. Se oli merkittävä paikka Ranskan vallankumouksessa, sillä siellä järjestettiin Vizillen kokous vuonna 1788, joka toi esille hallinnollisia epäkohtia. Linnassa voi tutustua Ranskan vallankumouksen historiaan sekä nauttia linna-alueen kauniista puutarhoista.

Grenoblen Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Bastillen linna ja köysirata

Bastillen linna sijaitsee korkealla vuorella lähellä Grenoblen keskustaa. Sinne pääsee kätevästi köysiradalla, josta avautuu upea näköala kaupunkiin ja ympäröiville vuorille.

2. Fort de la Bastie

Fort de la Bastie on toinen linnoitus lähellä Grenoblen keskustaa. Sieltä on upeat panoraamanäkymät kaupunkiin, Drac-jokeen ja Vercors-vuoristoon.

3. Mont Jalla

Mont Jalla on vuori, jolta avautuu henkeäsalpaava näköala Grenoblen kaupunkiin. Vuorelta löytyy myös ravintola, jossa voi nauttia maisemista samalla kun nauttii herkullista ruokaa.

4. La Bastille puisto

La Bastille puisto sijaitsee Bastillen linnan ympäristössä ja tarjoaa kauniita näkymiä Grenoblen kaupunkiin. Puistosta löytyy myös kävelyreittejä ja piknik-alueita.

5. La Tour Perret

La Tour Perret on 122 metriä korkea torni Grenoblen keskustassa, josta avautuu upeat näkymät koko kaupunkiin ja ympäröivälle alueelle.

6. Le Moucherotte

Le Moucherotte on vuori Vercors-vuoristossa, joka tarjoaa upeat panoraamanäkymät Grenoblen kaupunkiin sekä Alppeihin.Kohteen sijainti maa on Ranska.

Jätä kommentti