Halvat lennot Hämeenlinna

Nähtävyydet ja Kohteet

1. Hämeen linna

Hämeen linna on keskiaikainen linnoitus, joka sijaitsee Hämeenlinnassa. Se on yksi Suomen parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoista. Linnassa voi tutustua monipuoliseen historiakokoelmaan sekä vierailla näyttelyissä. Linnan alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja ympäri vuoden.

2. Aulanko

Aulanko on luonnonkaunis alue Hämeenlinnan keskustan tuntumassa. Alueella sijaitsee Aulangonpuisto, jossa voi ihailla upeita maisemia järvelle ja metsään. Puistossa on myös historiallinen Aulangon torni, josta avautuu upeat näkymät ympäri aluetta. Aulangolla voi lisäksi patikoida, hiihtää tai rentoutua luonnon helmassa.

3. Parolan panssarimuseo

Parolan panssarimuseo on Suomen ainoa panssaritoiminnan museo. Se sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Hämeenlinnan keskustasta. Museo esittelee Suomen panssar joukkojen historiaa ja aseistusta. Näyttelyissä voi tutustua panssarivaunuihin, panssarintorjunta-aseisiin ja muihin panssaritoimintaan liittyviin esineisiin.

4. Janakkalan Pirunpesä

Janakkalan Pirunpesä on luonnon muodostama rotko, joka sijaitsee Janakkalassa lähellä Hämeenlinnaa. Rotko on syntynyt jääkauden jälkiheikkoumaksi ja se on noin 30 metriä syvä. Alueella voi patikoida ja ihailla luonnon kauneutta. Pirunpesällä pidetään myös erilaisia tapahtumia ja retkiä.

5. Hämeenlinnan taidemuseo

Hämeenlinnan taidemuseo sijaitsee Vanajanlinnassa, joka on noin 7 kilometrin päässä Hämeenlinnan keskustasta. Museo esittelee suomalaista kuvataidetta eri aikakausilta. Näyttelyissä voi tutustua erilaisiin taiteen suuntauksiin ja taiteilijoihin. Taidemuseossa järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia.

Kulttuuri ja Historia

1. Hämeenlinnan linna

Hämeenlinnan linna on perustettu 1200-luvulla ja se oli aikoinaan tärkeä linnoitus Suomen sisämaassa. Nykyään linna toimii museona ja siellä voi tutustua linnoituksen historiaan sekä vierailla erilaisissa näyttelyissä.

2. Verkatehdas

Verkatehdas on entinen tehdasrakennus, joka on nykyään kulttuurikeskus. Rakennuksessa sijaitsee muun muassa taidenäyttelyitä, teatteri- ja konserttisaleja, ravintoloita ja pieniä käsityöläiskauppoja. Se on tärkeä osa Hämeenlinnan kulttuurielämää.

3. Aulankopuisto

Aulankopuisto on kaunis ja laaja puistoalue, joka sijaitsee lähellä Hämeenlinnan keskustaa. Puisto tarjoaa monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia, kuten kävely- ja lenkkeilyreittejä, uimarantoja ja piknik-alueita. Alueella on myös Aulangon hotelli sekä Aulangon torni, josta avautuu upeat näkymät ympäröivään luontoon.

4. Hämeenlinnan kaupunginmuseo

Hämeenlinnan kaupunginmuseo sijaitsee Vanajanlinnassa, joka on historiallinen kartanorakennus Hämeenlinnan keskustassa. Museossa voi tutustua Hämeenlinnan historiaan ja nähdä vaihtuvia näyttelyitä. Lisäksi museo järjestää erilaisia tapahtumia ja työpajoja.

5. Sibelius-opisto

Sibelius-opisto on Hämeenlinnassa toimiva musiikkioppilaitos. Se tarjoaa erilaisia musiikkiopetusta lapsille, nuorille ja aikuisille. Opistolla on myös oma musiikkiopiston sinfoniaorkesteri, joka esiintyy säännöllisesti eri tilaisuuksissa.

6. Hauhon kirkko

Hauhon kirkko on keskiaikainen puukirkko, joka sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Hämeenlinnan keskustasta. Kirkko on rakennettu jo 1500-luvulla ja se on yksi Suomen vanhimmista puukirkoista. Kirkossa järjestetään edelleen jumalanpalveluksia ja se on suosittu vierailukohde historiallisten puukirkkojen ystäville.

7. Hämeenlinnan taidemuseo

Hämeenlinnan taidemuseo sijaitsee Verkatehtaalla ja se esittelee suomalaista taidetta eri aikakausilta. Museossa on vakinaisessa näyttelyssä muun muassa Hämeenlinnan seudun taiteilijoiden teoksia sekä vaihtuvia näyttelyitä.

8. Tykkimäki

Tykkimäki on suuri huvipuisto, joka sijaitsee Hämeenlinnassa. Se tarjoaa erilaisia huvipuistolaitteita, kuten vuoristoradan, karuselleja ja vesiliukumäkiä. Tykkimäki on suosittu lapsiperheiden keskuudessa ja siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja musiikkikonsertteja.

Ruokailu ja ravintolat Hämeenlinnassa

1. Perinteiset suomalaiset ravintolat

Hämeenlinnassa on useita perinteisiä suomalaisia ravintoloita, jotka tarjoavat perinteistä kotiruokaa ja suomalaisia herkkuja. Näihin ravintoloihin kuuluvat esimerkiksi Linna Hotel & Cafe-Ravintola, Ravintola Juttutupa ja Grilli Mamma Mia.

2. Kansainväliset ravintolat

Hämeenlinnassa on myös useita kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokakulttuureja edustavia ruokia. Näihin ravintoloihin kuuluvat esimerkiksi Kiinalainen Ravintola Chen, Intialainen Ravintola Taj Mahal ja Meksikolainen Ravintola Amarillo.

3. Kahvilat ja leipomot

Hämeenlinnassa on monia viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia tuoreista leivonnaisista ja kahviloista valitusta kahvista tai teestä. Tunnettuja kahviloita ja leipomoita ovat esimerkiksi Cafe Laurell, Kahvila-ravintola Parc ja Hämeen Hovikonditoria.

4. Ruokakauppojen lounas- ja valmisruokatarjonta

Hämeenlinnan ruokakaupat tarjoavat laajan valikoiman lounas- ja valmisruokia. Näitä ruokakauppoja ovat esimerkiksi K-citymarket Hämeensaari, Prisma Hämeenlinna ja S-Market Lammi. Näistä kaupoista voi ostaa muun muassa lämpimiä aterioita, salaatteja ja muita valmiiksi pakattuja ruokia.

5. Street food -kojut ja -ravintolat

Hämeenlinnassa voi löytää myös erilaisia street food -kojuja ja -ravintoloita, jotka tarjoavat esimerkiksi burgereita, tacosoita, wokkeja ja muita nopeasti valmistettavia herkkuja. Näihin kuuluu esimerkiksi Streat Hämeenlinna, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman erilaisia street food -annoksia.

6. Katuruokafestarit ja ruokatapahtumat

Hämeenlinnassa järjestetään erilaisia katuruokafestivaaleja ja ruokatapahtumia, joissa voi maistella erilaisia katuruokia ja herkkuja. Näitä tapahtumia ovat esimerkiksi Hämeenlinnan Katuruokafestivaali ja Hämeenlinnan Food&Art Festival, joissa paikalliset ja kansainväliset ruokakojut tarjoavat herkkujaan.

Hämeenlinna – Vapaa-ajan Aktiviteetit

Kulttuuri ja taide

– Hämeenlinnan taidemuseo esittelee koti- ja ulkomaisen taidenäyttelyitä.
– Hämeen linna on historiallinen linna, jossa järjestetään näyttelyitä ja tapahtumia.
– Hämeenlinnan kaupunginteatteri tarjoaa laadukasta teatteriohjelmaa eri genreistä.

Ulkoilu ja liikunta

– Aulangon puistoalue tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet ulkoiluun ja luontoliikuntaan.
– Vanajavesi ja Lamminjärvi ovat suosittuja vesistöjä veneilyyn ja kalastukseen.
– Hämeenlinnan kuntoradat ja ulkoilureitit tarjoavat mahdollisuuden lenkkeilyyn ja pyöräilyyn.

Viihde ja huvitukset

– Sibeliustalo on valtakunnallisesti tunnettu konsertti- ja tapahtumakeskus.
– Visulahti huvipuisto tarjoaa laajan valikoiman erilaisia huvipuistolaitteita ja aktiviteetteja.
– Keinusaari on suosittu uimaranta lapsiperheille.

Ostokset ja kaupat

– Goodman-kortteli on suuri kauppakeskus, josta löytyy laaja valikoima erilaisia kauppoja ja ravintoloita.
– Tori on suosittu paikka paikallisten tuotteiden ostamiseen ja tapahtumiin osallistumiseen.
– Willa Sydän on pienempi kauppakeskus, jossa on erikoisliikkeitä ja kahviloita.

Historia ja nähtävyydet

– Hämeenlinnan kaupunginmuseo esittelee kaupungin historiaa ja kulttuuria.
– Hauhon kirkko on historiallinen kirkko, joka on suosittu vierailukohde.
– Palanderin talo on historiallinen puutalo, joka toimii museona ja kahvilana.

Suositut hotellit Hämeenlinnassa:

1. Hotel Emilia

Hotel Emilia on suosittu hotelli Hämeenlinnassa, joka sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Hotellissa on moderneja ja viihtyisiä huoneita sekä ystävällinen henkilökunta. Asiakkaat kehuvat erityisesti hotellin hyvää sijaintia ja siisteyttä.

2. Scandic Hämeenlinna City

Scandic Hämeenlinna City on toinen suosittu hotelli kaupungissa. Se sijaitsee myös lähellä keskustaa ja tarjoaa moderneja huoneita, ravintolan, kuntosalin ja sauna-alueen. Asiakkaat arvostavat erityisesti hotellin aamiaista ja henkilökunnan ystävällisyyttä.

3. Cumulus Hämeenlinna

Cumulus Hämeenlinna on kolmas suosittu hotelli Hämeenlinnassa. Se sijaitsee kauniin Vanajanlinnan vieressä ja tarjoaa viihtyisiä huoneita, ravintolan, kuntosalin ja saunan. Asiakkaat kiittävät hotellin rauhallista sijaintia ja hyvää palvelua.

4. Hotel Vanajanlinna

Hotel Vanajanlinna on luksushotelli Hämeenlinnassa, joka sijaitsee kauniissa maalaismaisemassa. Hotelli tarjoaa tyylikkäitä ja tilavia huoneita, golfradan, ravintoloita sekä spa-alueen. Asiakkaat arvostavat hotellin ylellisiä tiloja ja kaunista ympäristöä.

5. Rantasipi Aulanko

Rantasipi Aulanko on suosittu hotelli, joka sijaitsee kauniissa Aulangon maisemissa lähellä Hämeenlinnan keskustaa. Hotellissa on moderneja huoneita, ravintola, uima-allas sekä ulkoilumahdollisuuksia. Asiakkaat kehuvat erityisesti hotellin kaunista ympäristöä ja hyviä ulkoilumahdollisuuksia.

Turvallisuus ja Terveys

Väestönsuoja

Hämeenlinnassa on useita väestönsuojia, jotka on varustettu tarvittavilla turvallisuusvälineillä, kuten suojamaskit ja ensiapuvälineet.

Viranomaiset

Hämeenlinnassa toimii useita viranomaisia, jotka vastaavat turvallisuudesta ja terveydestä. Näitä ovat esimerkiksi Hämeenlinnan poliisilaitos ja Hämeenlinnan pelastuslaitos.

Hätäpalvelut

Hämeenlinnan alueella on saatavilla hätäpalvelut, kuten poliisi, palokunta ja ambulanssi. Nämä palvelut tavoittaa soittamalla yleiseen hätänumeroon 112.

Terveydenhuolto

Hämeenlinnassa on useita terveydenhuollon palveluita, kuten terveysasemia, sairaaloita ja apteekkeja. Terveysasemat tarjoavat perusterveydenhuoltoa ja sairaaloissa on mahdollisuus hoitoon erikoistuneisiin lääkäriin.

Rikollisuus

Hämeenlinna on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta kuten kaikissa kaupungeissa, myös Hämeenlinnassa esiintyy rikollisuutta. On tärkeää noudattaa yleisiä turvallisuusohjeita ja ilmoittaa havaituista epäilyttävistä tapahtumista poliisille.

Sosiaalipalvelut

Hämeenlinna tarjoaa monipuolisia sosiaalipalveluita, kuten neuvontaa, tukipalveluita ja perheiden tukemista. Näitä palveluita tarjoavat muun muassa Hämeenlinnan sosiaalitoimi ja eri järjestöt.

Turvallisuuskampanjat

Hämeenlinnassa järjestetään erilaisia turvallisuuskampanjoita, joilla pyritään lisäämään kaupunkilaisten tietoisuutta turvallisuuteen liittyvistä asioista. Näihin kampanjoihin voi kuulua esimerkiksi turvavälineiden jakamista tai tiedotustilaisuuksia.

Terveysvalistus

Hämeenlinnassa järjestetään terveysvalistukseen liittyviä tapahtumia ja tiedotuskampanjoita, joiden tarkoituksena on edistää asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia. Näissä tapahtumissa ja kampanjoissa jaetaan tietoa terveellisistä elämäntavoista ja tarjotaan terveysneuvontaa.

Hammashoito

Hämeenlinnassa on hammashoitopalveluita tarjoavia yksityisiä hammaslääkäriasemia sekä julkisen terveydenhuollon hammashoitotoimintoja. Asukkailla on mahdollisuus saada hammaslääkärin hoitoa ja suun terveydenhuoltoa erilaisilla sopimuksilla ja hinnoilla.

Rokotukset

Hämeenlinnassa annetaan erilaisia rokotuksia ja neuvotaan rokotusasioissa. Rokotukset ovat tärkeä osa terveydenhuoltoa ja niiden avulla voidaan ehkäistä tartuntatauteja ja suojata ihmisiä.

Ravitsemus

Hämeenlinnan alueella on tarjolla monipuolisia ravitsemuspalveluita, kuten ravintoloita, kahviloita ja ruokakauppoja. Ruokavalioon liittyvää neuvontaa voi saada esimerkiksi terveysasemilta tai ravitsemusterapeutilta.

Rannat ja Vesistöt

Vanajavesi

Vanajavesi on Suomen neljänneksi suurin järvi. Se sijaitsee Hämeenlinnan kaupungin keskustan tuntumassa ja tarjoaa monipuolisia virkistysmahdollisuuksia. Järven rannoilla on useita uimarantoja, joista suosituimmat ovat Ahvenistolla, Kaurialassa, ja Kärkölässä. Vanajavedellä on myös hyvät mahdollisuudet veneilyyn ja kalastukseen.

Evojärvi

Evojärvi sijaitsee noin 20 kilometriä Hämeenlinnan kaupungin itäpuolella Evon retkeilyalueella. Se on luonnontilainen järvi, jonka rannoilla ei ole asutusta. Evojärven ympäristö tarjoaa upeita maisemia ja luontopolkuja, joita pitkin voi tutustua alueen monipuoliseen luontoon. Järvi on myös suosittu kalastus- ja melontakohde.

Lammassaari

Lammassaari on suosittu ulkoilualue, joka sijaitsee noin 20 kilometriä Hämeenlinnan kaupungin keskustasta etelään. Alueella on uimaranta, jolla voi viettää aurinkoista päivää. Lammassaaren rannoilla on myös hyvät mahdollisuudet kalastukseen ja veneilyyn. Alueella on lisäksi monipuoliset ulkoilureitit ja nuotiopaikat.

Kuohijärvi

Kuohijärvi sijaitsee noin 15 kilometriä Hämeenlinnan kaupungin pohjoispuolella. Rannoilla on useita uimarantoja, joista suosituin on Pekolansaari. Kuohijärvi tarjoaa mahdollisuuden myös veneilyyn ja kalastukseen. Alueella on myös ulkoilureittejä ja leirintäalue.

Levojärvi

Levojärvi sijaitsee noin 30 kilometriä Hämeenlinnan kaupungin keskustasta länteen. Järvi on suosittu kalastus- ja veneilykohde. Rannoilla on rantasaunoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden rentoutumiseen ja saunomiseen. Levojärvellä on myös venevuokrausta ja ulkoilureittejä.

Yöelämä ja viihde Hämeenlinnassa

Ravintolat ja baarit

Hämeenlinnassa on monia ravintoloita ja baareja, jotka tarjoavat erilaisia ruokailu- ja juomavaihtoehtoja. Kaupungissa on sekä perinteisiä suomalaisia ravintoloita että kansainvälisiä keittiöitä tarjoavia ravintoloita. Baareja ja pubit löytyvät erityisesti kaupungin keskustasta, ja ne tarjoavat monipuolisia juomia ja usein myös livemusiikkia.

Konsertit ja tapahtumat

Hämeenlinnassa järjestetään erilaisia konsertteja ja tapahtumia läpi vuoden. Kaupungin kulttuuritapahtumakalenteriin kuuluu useita musiikki- ja teatteritapahtumia, kuten festivaaleja ja konsertteja eri genreissä. Esimerkiksi Hämeenlinnan kesäinen Wanaja Festival tarjoaa musiikkia laidasta laitaan, ja Hämeenlinnan Teatteri esittää monipuolisia näytelmiä ja musikaaleja.

Kulttuurikohteet ja museot

Hämeenlinnassa on useita kulttuurikohteita ja museoita, jotka tarjoavat vaihtoehtoja viihteelle ja illanvietolle. Esimerkiksi Hämeen linna on suosittu nähtävyys, ja siellä voi tutustua historiallisiin näyttelyihin ja järjestettyihin tapahtumiin. Lisäksi kaupungissa on museoita, kuten Hämeenlinna City Museum, joka kertoo kaupungin historiasta.

Elokuvateatterit

Hämeenlinnassa on elokuvateattereita, joissa voi nauttia elokuvista eri genreissä. Useimmat teatterit tarjoavat myös 3D-elokuvia ja viimeisimpiä elokuvatekniikoita. Elokuvateatterit ovat suosittuja paikkoja iltapäivä- ja iltaesityksille ympäri viikkoa.

Yökerhot ja klubit

Hämeenlinnasta löytyy useita yökerhoja ja klubeja niille, jotka haluavat tanssia ja juhlia yöllä. Yökerhoissa voi olla eri teemoja eri päivinä, ja monet niistä tarjoavat myös esiintyjiä ja erilaisia ohjelmanumeroita. Klubeilla voi puolestaan nauttia monipuolisesta musiikkitarjonnasta ja DJ-esityksistä.

Luontokohteet ja Retkeily

Aulanko

Aulanko on suosittu virkistysalue Hämeenlinnassa. Siellä sijaitsee myös Aulangon puisto, joka on yksi Suomen vanhimmista puistoista. Puistossa voi nauttia luonnonkauniista maisemista ja kävellä pitkospuita pitkin. Aulangolla on myös useita näköalapaikkoja, joista voi ihailla upeita maisemia. Alueella on myös ravintoloita ja kahviloita.

Hämeen linna

Hämeen linna on keskiaikainen linna, joka sijaitsee Tavastilassa Hämeenlinnassa. Linna on yksi Suomen merkittävimmistä historiallisista nähtävyyksistä. Linnassa voi tutustua Suomen keskiaikaan ja sen historiaan. Linnan alueella on myös kauniita puutarhoja ja viihtyisiä kävelyreittejä.

Hakoisten Linnavuori

Hakoisten Linnavuori on muinaislinna, joka sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Hämeenlinnan keskustasta. Linnavuori on yksi Suomen suurimmista ja parhaiten säilyneistä muinaislinnoista. Alueella voi kiertää opastettua polkua pitkin ja tutustua muinaisajan asumukseen ja elämään. Linnavuorelta aukeaa myös upeat näkymät ympäröivään maisemaan.

Katinala

Katinala on luonnonsuojelualue Hämeenlinnassa. Alueella on monipuolinen luonto, johon kuuluvat niittyalueet, metsät ja järvet. Katinalasta löytyy myös lintutorni, josta voi tarkkailla lintuja ja nauttia kauniista maisemista. Alueella on myös patikointireittejä ja nuotiopaikkoja, joissa voi viettää rentouttavaa aikaa luonnossa.

Vanajavesi

Vanajavesi on järvi, joka sijaitsee Hämeenlinnan keskustan tuntumassa. Järvi tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia retkeilyyn ja vesilajeihin. Vanajavedellä voi esimerkiksi meloa, soutaa, uida tai kalastaa. Järven rannalla on myös ulkoilualueita ja kävelyreittejä, jotka tarjoavat kauniita maisemia ja mahdollisuuden rentoutumiseen luonnossa.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan kirkko:

Hämeenlinnan kirkko on suosittu nähtävyys ja kaupungin keskipiste. Sen rakentaminen alkoi vuonna 1777, ja se valmistui vuonna 1784. Kirkko edustaa empiretyyliä ja sen arkkitehtuuri sekä sisätilat ovat vaikuttavia. Kirkossa järjestetään säännöllisesti jumalanpalveluksia ja muita uskonnollisia tilaisuuksia.

Hattulan kirkko:

Hattulan kirkko sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Hämeenlinnasta. Se on yksi Suomen vanhimmista kivikirkoista, ja sen rakentaminen alkoi todennäköisesti jo 1400-luvulla. Kirkko on saanut vaikutteita goottilaisesta tyylistä, ja sen sisätiloissa on arvokkaita freskoja.

Vanajanlinna:

Vanajanlinna on merkittävä historiallinen linna Hämeenlinnassa. Se rakennettiin 1300-luvulla, ja se toimi alun perin Hämeen linnan paikkana. Linna on kärsinyt tuhoista ja muutoksista vuosien varrella, mutta nykyään osa sen raunioista on edelleen nähtävissä. Vanajanlinnan alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja konsertteja.

Janakkalan kirkko:

Janakkalan kirkko sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Hämeenlinnasta. Se on rakennettu vuonna 1796 ja edustaa empiretyyliä. Kirkossa on arvokkaita taideteoksia, kuten alttaritaulu ja kattomaalauksia. Janakkalan kirkko on suosittu vierailukohde alueella.

Kärkölän kirkko:

Kärkölän kirkko sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Hämeenlinnasta. Se on rakennettu vuonna 1804 ja arkkitehtuurissa näkyy empiretyylin piirteitä. Kirkossa on koristeellinen sisustus ja arvokkaita taideteoksia. Kärkölän kirkkoon kannattaa tutustua, jos matka vie lähialueelle.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Aulangon näkötorni

Korkealla mäellä sijaitseva Aulangon näkötorni tarjoaa upean näköalan ympäröivään luontoon ja järvelle. Näkötorni on avoinna yleisölle ja sinne voi kiivetä portaita pitkin. Tornista avautuu maisema, josta voi ihailla kaupunkia ja sen ympäristöä.

2. Hämeen linna

Hämeen linna on keskiaikainen linnoitus, joka tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin sekä sen ympäristöön. Linna sijaitsee mäellä, ja sen muureilta voi ihailla kaupungin maisemia. Linnaan pääsee tutustumaan joko omatoimisesti tai opastetulla kierroksella.

3. Vanajaveden ranta-alueet

Hämeenlinna sijaitsee Vanajaveden rannalla, ja siellä on useita kauniita rantapuistoja ja kävelyreittejä. Näitä alueita ovat esimerkiksi Kaurialan ranta, Eteläranta ja Kantolan ranta. Näiltä alueilta voi ihailla maisemia järvelle ja nauttia kauniista luonnosta.

4. Tavastilan näköalapaikka

Tavastilan näköalapaikalta avautuu kaunis näköala Hämeenlinnaan. Paikalle pääsee kätevästi autolla, ja siellä on myös parkkipaikkoja. Näköalapaikan läheisyydessä sijaitsee myös luontopolku, jota voi kulkea maisemia ihaillen.

5. Riutta-ahon näköalapaikka

Riutta-ahon näköalapaikka on suosittu retkikohde Hämeenlinnassa. Paikalta avautuu upea näköala Vanajavedelle ja sen ympäristöön. Näköalapaikalle voi kävellä polkua pitkin ja maisemia voi ihailla puiston penkeiltä.

6. Lenkkipolut näköalan äärellä

Hämeenlinnassa on useita lenkkipolkuja, jotka kulkevat kauniissa ympäristössä ja tarjoavat samalla upeat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Esimerkiksi Ahveniston lenkkipolku, Palokunnanmäen lenkkipolku ja Hauhon lenkkipolku ovat suosittuja reittejä, joita pitkin voi liikkua ja nauttia samalla kauniista maisemista.Kohteen sijainti maa on Suomi

Jätä kommentti