Halvat lennot Harkova

Nähtävyydet ja kohteet

1. Harkovan kansallismuseo

Harkovan kansallismuseo on Ukrainan suurin museo, joka sijaitsee historiallisessa Harkovan kaupungissa. Museo esittelee Ukrainan kulttuuria, historian ja taiteen kokoelmaa.

2. Harkovan kaupunginpuisto

Harkovan kaupunginpuisto on suuri ja kaunis puisto, jossa on kävelypolkuja, viheralueita ja istutuksia. Puistosta voi nauttia ulkoilmasta, rentoutua ja nauttia kauniista maisemista.

3. Vapauden aukio

Vapauden aukio on keskeinen paikka Harkovan kaupungissa ja se on tunnettu paikallisten ja matkailijoiden suosimana kohteena. Aukio on ympäröity historiallisilla rakennuksilla ja se toimii tapahtumien ja juhlien keskipisteenä.

4. Harkovan linnoitus

Harkovan linnoitus on historiallinen linnoitus, joka rakennettiin 1600-luvulla. Se on suosittu nähtävyys, josta voi oppia kaupungin menneisyydestä ja arkkitehtuurista.

5. Derzhprom-rakennus

Derzhprom-rakennus on Harkovan tunnetuin maamerkki ja se on rakennettu vuonna 1928. Se oli aikoinaan Neuvostoliiton suurin toimistorakennus ja se symboloi kaupungin teollisuushistoriaa.

6. Harkovan ooppera- ja balettiteatteri

Harkovan ooppera- ja balettiteatteri on yksi Ukrainan suurimmista ja arvostetuimmista teattereista. Se tarjoaa korkeatasoista ooppera- ja balettiesityksiä, joiden lisäksi teatteri järjestää myös muita musiikki- ja tanssiesityksiä.

7. Kulttuurien talo Radmir

Kulttuurien talo Radmir on monikulttuurinen keskus, joka tarjoaa erilaisia kulttuuritapahtumia, näyttelyjä ja työpajoja. Talossa voi oppia eri kulttuureista ja osallistua erilaisiin taide- ja kulttuuritapahtumiin.

8. Harkovan eläintarha

Harkovan eläintarha on suosittu paikka erityisesti perheille. Eläintarhassa voi nähdä erilaisia eläinlajeja, kuten nisäkkäitä, lintuja ja matelijoita. Tarhasta löytyy myös kasvihuone ja leikkipuisto.

9. Ukko-Pekka puisto

Ukko-Pekka puisto on viihtyisä puisto, jossa on leikkipuisto, kävelypolkuja ja viheralueita. Puistosta voi nauttia ulkoilmasta ja viettää aikaa perheen tai ystävien kanssa.

10. Harkovan -Pyydyskun matkailukeskus

Harkovan -Pyydyskun matkailukeskus on suosittu matkailukohde, joka tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja, kuten melontaa, kalastusta ja retkeilyä. Keskuksessa voi myös majoittua mökeissä tai telttailla luonnon keskellä.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Harkova on tunnettu monipuolisesta kulttuuritarjonnastaan. Kaupungissa toimii useita teattereita, kuten Harkovan kansallisteatteri ja Harkovan akateeminen teatteri. Lisäksi kaupungissa järjestetään vuosittain lukuisia musiikki- ja tanssiesityksiä eri genreistä. Harkova on myös tärkeä kulttuurikeskus kirjallisuuden ja taiteen alalla.

Historia

Harkova on yksi Ukrainan vanhimmista kaupungeista, ja sen historia ulottuu yli 350 vuoden taakse. Kaupunki perustettiin 1600-luvulla ja se oli alun perin Venäjän keisarikunnan valvonnassa. Harkova kehittyi nopeasti merkittäväksi kaupunkikeskukseksi, ja se oli tärkeä kauppapaikka sekä kulttuurikeskus.

1800-luvulla Harkova oli osa Venäjän imperiumia ja se oli yksi tärkeimmistä kaupungeista eteläisellä Venäjällä. Kaupungissa toimi tärkeitä oppilaitoksia ja kulttuurin vaikutusalue laajeni entisestään. Harkova nousi myös tärkeäksi rautateiden solmukohdaksi, mikä edisti kaupungin taloudellista kehitystä.

1900-luvulla Harkova oli osa eri poliittisia järjestelmiä. Ensimmäisen maailmansodan ja Venäjän vallankumouksen aikana kaupunki kärsi suuria muutoksia. 1900-luvun alussa Harkova oli osa Ukrainan kansantasavaltaa ja myöhemmin osa Ukrainan sosialistista neuvostotasavaltaa.

Nykyään Harkova on yksi Ukrainan suurimmista ja merkittävimmistä kaupungeista. Sen historia ja perinteet ovat edelleen näkyvissä kaupungissa, ja historiallisesti arvokkaita rakennuksia on säilytetty ja restauroitu. Kaupungissa järjestetään myös vuosittain erilaisia historiallisia tapahtumia ja festivaaleja, joissa voi tutustua Harkovan menneisyyteen.

Ruokailu ja ravintolat Harkovassa

1. Perinteiset ukrainalaiset ravintolat

Harkovassa on useita ravintoloita, jotka tarjoavat perinteistä ukrainalaista ruokaa. Nämä ravintolat tarjoavat tyypillisesti erilaisia borscht-keittoja, varenykyja (täytettyjä taikinanyyttejä), pasha-jälkiruokia ja muita paikallisia herkkuja.

2. Kansainväliset ravintolat

Kaupungissa on myös lukuisia kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia keittiöitä eri puolilta maailmaa. Näihin kuuluvat esimerkiksi italialaiset, japanilaiset, kiinalaiset ja kreikkalaiset ravintolat. Tarjolla on monenlaisia ruokia, kuten pizzaa, sushi, dim sumia ja gyrosleipiä.

3. Fine dining -ravintolat

Harkovassa on myös useita fine dining -ravintoloita, joissa asiakkaat voivat nauttia korkealaatuisesta ruoasta ja palvelusta. Nämä ravintolat tarjoavat usein gourmet-aterioita, joissa käytetään parhaita raaka-aineita ja luovia makuyhdistelmiä.

4. Kahvilat ja konditoriat

Kaupungissa on runsaasti kahviloita ja konditorioita, joissa voi nauttia kahvia, teetä ja leivonnaisia. Näissä paikoissa on tarjolla erilaisia kahvijuomia, kuten espressoja, cappuccinoja ja latteja, sekä makeita herkkuja, kuten kakkuja, leivoksia ja mousseja.

5. Pikaruokaravintolat

Harkovasta löytyy myös erilaisia pikaruokaravintoloita, kuten McDonald’s ja Burger King, joista voi saada nopeasti valmistettuja ruokia kuten hampurilaisia, ranskalaisia perunoita ja virvoitusjuomia.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Museot

Harkovassa on useita mielenkiintoisia museoita, kuten Harkovan taidemuseo, jossa on laaja kokoelma ukrainalaista taidetta. Lisäksi kaupungissa sijaitsee Harkovan historiallinen museo, jossa voi tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin. Luonnontieteellinen museo tarjoaa näyttelyitä liittyen luontoon ja eläimiin.

Teatterit

Harkovassa on useita teattereita, joissa voi nauttia erilaisista esityksistä. Esimerkiksi Harkovan kansallinen ooppera tarjoaa mahdollisuuden nähdä maailmankuuluja oopperaesityksiä. Lisäksi kaupungissa on useita draamateattereita, kuten Harkovan akateeminen draamateatteri, jossa voi nähdä nousevia kykyjä näyttämöllä.

Puistot ja viheralueet

Kaupungissa on laaja valikoima puistoja ja viheralueita, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnosta. Puistoriviereessä sijaitseva Gorkin puisto on suosittu paikka ulkoiluun ja piknikille. Puisto tarjoaa myös erilaisia harrastusmahdollisuuksia, kuten pyöräilyreittejä ja veneilyä.

Kahvilat ja ravintolat

Harkova tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja niin kahviloiden kuin ravintoloidenkin suhteen. Kaupungissa on lukuisia viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia herkullisesta kahvista ja leivonnaisista. Ravintolavalikoima on monipuolinen ja sieltä löytyy erilaisiin ruokamieltymyksiin sopivia vaihtoehtoja, kuten ukrainalaista, italialaista, kiinalaista ja japanilaista ruokaa.

Viihdekeskukset

Harkovassa on useita viihdekeskuksia, joissa voi viettää aikaa perheen tai ystävien kanssa. Esimerkiksi Sky Family Park on sisäaktiviteettipuisto, jossa on tarjolla erilaisia hauskoja aktiviteetteja, kuten trampoliineja ja kiipeilyseinä. Lisäksi kaupungissa on useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusimmista elokuvista.

Vesipuistot

Harkovassa sijaitsee myös vesipuistoja, jotka tarjoavat virkistystä ja hauskaa veden äärellä. Esimerkiksi Jungle Aqua Park on suosittu vesipuisto, jossa voi liukua vesiliu’umäissä, rentoutua porealtaissa tai nauttia auringosta rannalla. Vesipuistoissa on yleensä myös omat ravintolat ja kahvilat, joten ruokailumahdollisuudetkin ovat lähellä.

Suositut hotellit Harkovassa

1. Kharkiv Palace Premier Hotel

Kharkiv Palace Premier Hotel sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa ylellisiä huoneita sekä monia palveluita, kuten ravintoloita, baareja, kuntosalin ja spa-keskuksen.

2. Hotel National

Hotel National on moderni hotelli, joka tarjoaa tilavia huoneita ja suuren valikoiman palveluita. Hotellissa on myös ravintoloita, baareja, kokoustiloja ja kuntokeskus.

3. Premier Palace Hotel Kharkiv

Premier Palace Hotel Kharkiv tarjoaa ylellisiä huoneita, erinomaiset ravintolat ja baarit sekä hyvin varustetun kuntosalin ja spa-keskuksen. Hotelli sijaitsee lähellä kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä.

4. Aurora Hotel

Aurora Hotel on tyylikäs hotelli, joka tarjoaa viihtyisiä huoneita ja monia palveluita, kuten ravintolan, baarin ja kuntosalin. Hotelli sijaitsee lähellä Ostrovsky-puistoa.

5. Hotel 19

Hotel 19 tarjoaa moderneja ja tyylikkäitä huoneita sekä hyvän valikoiman palveluita, kuten ravintolan, baarin ja kuntosalin. Hotelli sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa.

6. Cosmopolit Premier Art Hotel

Cosmopolit Premier Art Hotel on taidetta ja tyylikästä sisustusta yhdistelevä hotelli. Hotellin huoneissa on moderneja mukavuuksia, ja lisäksi hotellissa on ravintola ja baari.

7. Hotel 1110

Hotel 1110 tarjoaa viihtyisiä huoneita ja perusmukavuudet hyvällä sijainnilla kaupungin keskustassa. Hotellissa on myös ravintola, baari ja kuntokeskus.

8. Hotel Druzhba

Hotel Druzhba tarjoaa edullisia ja yksinkertaisia huoneita sekä ravintolan ja baarin. Hotelli sijaitsee lähellä Harkovan keskusasemaa.

9. Hotel Mir

Hotel Mir tarjoaa perusmukavuudet ja edullisia huoneita. Hotellissa on myös ravintola ja baari, ja se sijaitsee lähellä Freedom Square -aukiota.

10. Chichikov Hotel

Chichikov Hotel tarjoaa edullisia huoneita ja peruspalveluita. Hotellissa on myös ravintola ja baari, ja se sijaitsee lähellä Victory Square -aukiota.

Turvallisuus ja Terveys:

Poliisi:

Harkovassa on aktiivinen ja läsnäoleva poliisivoima, joka vastaa kaupungin turvallisuuden ylläpidosta ja rikosten torjunnasta.

Pelastuslaitos:

Kaupungissa toimii pelastuslaitos, joka vastaa onnettomuuksiin ja hätätilanteisiin liittyvästä pelastustoiminnasta ja ensiavusta.

Sairaala ja terveyskeskukset:

Harkovassa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat lääketieteellistä hoitoa ja terveyspalveluita asukkaille. Palveluihin kuuluvat esimerkiksi yleislääkäripalvelut, erikoislääkärikäynnit, leikkaukset ja päivystys.

Ambulanssipalvelut:

Kaupungissa on ambulanssipalvelut, jotka vastaavat hätätilanteisiin liittyvistä ensihoitopalveluista ja potilaiden kuljettamisesta sairaalaan.

Pelastusasemat:

Harkovassa on useita pelastusasemia, jotka toimivat nopeana reagointiyksikkönä onnettomuuksien sattuessa. Pelastusasemat vastaavat myös paloturvallisuuden ylläpidosta ja palon sammuttamisesta tarvittaessa.

Julkisen terveydenhuollon palvelut:

Kaupungissa tarjotaan lukuisia julkisen terveydenhuollon palveluita, kuten rokotuksia, ehkäisyneuvontaa, lastenneuvolapalveluita ja vanhustenhoitoa. Palvelut ovat kaikkien saatavilla.

Katurikollisuus:

Vaikka Harkova on suhteellisen turvallinen kaupunki, kuten missä tahansa muuallakin, on aina hyvä noudattaa perustason varovaisuutta kaduilla liikuttaessa. Pidä omaisuus turvassa ja älä kuljeta suuria määriä käteistä rahaa mukanasi.

Luonnonkatastrofit:

Harkova sijaitsee turvallisella alueella, eikä kaupungissa esiinny luonnonkatastrofeja kovin usein. Satunnaiset ukkosmyrskyt tai rankkasateet voivat kuitenkin aiheuttaa pieniä häiriöitä kaupungin toimintaan.

Rannat ja Vesistöt

Karadag ranta

Karadag ranta sijaitsee Harkovan kaupungin länsiosassa. Se on suosittu ulkoilualue, jossa on uimaranta ja mahdollisuus osallistua erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten veneilyyn ja kalastukseen.

Lozovenko-järvi

Lozovenko-järvi on keinotekoinen järvi, joka sijaitsee Harkovan kaupungin itäosassa. Se on suosittu paikka virkistäytymiseen ja ulkoiluun, ja siellä voi nauttia kauniista maisemista ja rauhallisesta ympäristöstä.

Merefa-joki

Merefa-joki virtaa Harkovan kaupungin läpi. Se tarjoaa mahdollisuuden virkistäytymiseen ja ulkoiluun, ja siellä voi esimerkiksi veneillä tai kalastaa. Joen rannoilla on myös mukavia piknik-alueita.

Rapids Park -puisto

Rapids Park -puisto sijaitsee Harkovan kaupungin keskustassa. Se rajoittuu Harkova-jokeen ja tarjoaa upeita näkymiä joelle. Puistossa on kävelyreittejä, piknik-alueita ja pieniä rantoja, joissa voi levätä ja nauttia luonnosta.

Yöelämä ja Viihde

Baarit ja Klubit

Harkova tarjoaa monipuolisen valikoiman baareja ja klubeja, jotka sopivat erilaisiin makuun ja musiikkityyleihin. Joitakin suosittuja baareja ja klubeja kaupungissa ovat:

1. Osobysty Bar – Tämä tunnelmallinen baari tarjoaa laajan valikoiman oluita ja cocktaileja, sekä usein myös live-musiikkia ja DJ-esityksiä.

2. Shato – Ylellinen ja suosittu yökerho, joka tarjoaa huippuluokan valaistuksen ja äänentoiston. Shatossa voi nauttia erilaisista musiikkityyleistä ja esiintyjistä.

3. Divan – Tämä klubi on erikoistunut elektroniseen musiikkiin, ja se kuuluu kaupungin suosituimpiin paikkoihin harrastaa tanssimista ja juhlimista.

Teatterit ja Konserttihallit

Harkovasta löytyy myös useita teattereita ja konserttihalleja, joissa voi nauttia monenlaisista esityksistä ja konserteista. Joitakin mainitsemisen arvoisia paikkoja ovat:

1. Harkovan Ooppera ja Baletti – Tunnettu esityspaikka, joka tarjoaa korkeatasoisia ooppera- ja balettiesityksiä. Se sijaitsee keskeisellä paikalla kaupungissa.

2. Harkovan Filharmonia – Tämä konserttisali on suosittu paikka klassisen musiikin ystäville. Siellä järjestetään säännöllisesti erilaisia konsertteja ja musiikkitapahtumia.

3. Alexandrinskiy-teatteri – Historiallinen teatteri, joka esittää laajaa valikoimaa näytelmiä ja musikaaleja. Teatteriin kannattaa tutustua erityisesti, jos kiinnostaa klassinen venäläinen teatteriperinne.

Elokuvateatterit

Harkovassa on useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia viimeisimmistä elokuvista. Joitakin suosittuja elokuvateattereita kaupungissa ovat:

1. Planeta Kino – Sijaitsee kauppakeskus Dafiassa ja tarjoaa useita elokuvasaleja sekä mukavat istuimet ja äänilaitteet.

2. Kinopalats – Toinen suosittu elokuvateatteri Harkovassa, joka tarjoaa laajan valikoiman elokuvia ja modernit elokuvasalit.

3. Multiplex – Tämä elokuvateatteri sijaitsee kauppakeskus Karavannissa ja tarjoaa monipuolisen valikoiman elokuvia sekä mukavat istuimet ja ajanmukaiset tekniset ratkaisut.

Keilailu ja Biljardi

Harkovassa voi myös nauttia keilailusta ja biljardista monissa erilaisissa pelihalleissa ja klubeissa. Joitakin paikkoja, joissa voi harrastaa keilausta ja biljardia, ovat:

1. Bowl House – Tämä pelihalli tarjoaa laadukkaat keilaradat sekä mukavat tilat. Siellä voi nauttia keilailusta ystävien kanssa.

2. Billiard Room – Harkovan suosituin biljardihuone, jossa on useita biljardipöytiä ja mukava tunnelma.

3. Hurrikaani – Moderni viihdekeskus, joka tarjoaa keilailua, biljardia ja muita pelimahdollisuuksia. Täällä voi viettää hauskaa aikaa perheen tai ystävien kanssa.

Luontokohteet ja retkeily

1. Gorky-puisto

– Gorky-puisto on suuri ja vihreä puisto Harkovan keskustassa.
– Puistossa on mukavia kävelyreittejä, joilla voi nauttia kauniista maisemista.
– Puistosta löytyy myös lasten leikkipaikkoja, piknik-alueita ja kahviloita.
– Puiston sydämessä sijaitsee suuri keinotekoinen järvi, jossa voi vuokrata soutuveneitä.

2. Shevchenko-puisto

– Shevchenko-puisto on toinen suosittu puisto Harkovan keskustassa.
– Puisto tarjoaa kauniita kävelyreittejä, istutuksia ja suihkulähteitä.
– Puiston keskellä on Shevchenkon patsas, Ukrainan tunnetun runoilijan kunniaksi.
– Puistosta löytyy myös kahviloita ja ravintoloita.

3. Harkovan zoolooginen puutarha

– Harkovan zoolooginen puutarha on suuri ja monipuolinen eläintarha.
– Puutarhassa voi nähdä yli 300 lajia eläimiä eri puolilta maailmaa.
– Puutarhan alueella on myös kasvitieteellinen puutarha, jossa voi ihastella harvinaisia kasveja.
– Eläintarhassa järjestetään myös erilaisia opetusohjelmia ja tapahtumia.

4. Gomeljsovskin metsäpuisto

– Gomeljsovskin metsäpuisto on suuri luonnonpuisto Harkovan lähellä.
– Puisto tarjoaa hyvät mahdollisuudet retkeilyyn, pyöräilyyn ja piknikin viettoon.
– Puiston alueella on useita kävelyreittejä, joista voi valita oman mieltymyksensä mukaan.
– Puiston erikoisuutena on pieni järvi, jossa voi uida ja kalastaa.

5. Kotlyarevskin luonnonsuojelualue

– Kotlyarevskin luonnonsuojelualue on kaunis ja rauhallinen paikka Harkovan lähellä.
– Alueella on monipuolista kasvillisuutta ja eläimistöä.
– Alueella voi patikoida ja retkeillä luonnonkauniissa ympäristössä.
– Maisemien lisäksi alueella on myös opastettuja luontopolkuja.

6. Pervomaiskyn arboretum

– Pervomaiskyn arboretum on Ukrainan suurin arboretum.
– Arboretumissa voi ihailla erilaisia puulajeja ja kasveja.
– Alueella on myös pieniä lampia ja näköalapaikkoja.
– Arboretum tarjoaa vierailijoille upeita maisemia ja rauhallista ympäristöä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Harkovan Pyhän Kolminaisuuden katedraali

Harkovan Pyhän Kolminaisuuden katedraali on Rooman katolisen kirkon pääkirkko Harkovassa. Se on suuri rakennus, joka edustaa uusgoottilaista arkkitehtuuria. Katedraali on rakennettu vuonna 1883 ja se on yksi kaupungin tunnettavimmista maamerkeistä.

Svoboda-katedraali

Svoboda-katedraali on ortodoksinen katedraali Harkovassa. Se sijaitsee Svobody-aukiolla ja on omistettu Kristuksen syntymälle. Katedraali on rakennettu vuonna 1888 ja se on yksi Harkovan suurimmista kirkoista.

Pokrovan katedraali

Pokrovan katedraali on ortodoksinen katedraali Harkovassa. Se on rakennettu vuonna 1671 ja on yksi vanhimmista kirkoista kaupungissa. Katedraali sijaitsee kaupungin historiallisessa keskustassa ja on suosittu vierailupaikka sekä uskonnollisten että historiallisten nähtävyyksien ystäville.

Derzhprom

Derzhprom on historiallinen rakennus Harkovan keskustassa. Se rakennettiin vuonna 1926 ja oli aikoinaan Neuvostoliiton teollisuuskeskus. Tämä kahdeksankerroksinen rakennus on tullut symboliksi Harkovalle ja se on arkkitehtonisesti merkittävä nähtävyys.

Kharkivin tunnusvälinetehdas

Kharkivin tunnusvälinetehdas on historiallinen tehdas Harkovassa. Se perustettiin vuonna 1946 ja oli aikoinaan merkittävä paikka symbolivälineiden tuotannossa Neuvostoliitossa. Tehdas on edelleen toiminnassa ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua neuvostoaikaisten symbolivälineiden valmistusprosessiin.

Taraskovsen talo

Taraskovsen talo on historiallinen rakennus Harkovassa, joka on nimetty sen alkuperäisen omistajan mukaan. Talo rakennettiin vuonna 1892 ja se edustaa uusrenessanssityylistä arkkitehtuuria. Nykyään talossa toimii museo, jossa esitellään Harkovan kulttuurihistoriaa.

Uusi raatihuone

Uusi raatihuone on historiallinen rakennus Harkovan keskustassa. Se rakennettiin vuonna 1784 ja toimi aikoinaan kaupungin hallintorakennuksena. Nykyään rakennus toimii Harkovan kaupungin hallintorakennuksena.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Harkovan Rautatieaseman näköalatasanne

Rautatieaseman näköalatasanteelta avautuu upea näkymä yli kaupungin. Sieltä voi ihailla Harkovan vilkasta liikennettä ja ihastella kaupungin arkkitehtuuria.

Vysotskin muistomerkki ja näköalapaikka

Vysotskin muistomerkiltä avautuu upea panoraamanäkymä yli Harkovan. Tämä näköalapaikka tarjoaa upeat näkymät kaupungin keskustaan ja sen ympäristöön.

Harkovan kaupungin torni

Harkovan kaupungintorni tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli. Torniin pääsee nousemaan hissillä, ja sen huipulta voi ihailla kaupungin historiallisia rakennuksia sekä laajoja viheralueita.

Gorky-puiston näköalat

Gorky-puistossa sijaitseva näköalapaikka tarjoaa kauniin näkymän yli kaupungin. Puisto on suosittu paikka piknikille ja rentoutumiselle, ja sen näköalapaikalta voi ihastella Harkovan kaunista maisemaa.

Metallurh Stadiumin kattoterassi

Metallurh Stadiumin kattoterassilta avautuu upea näkymä yli Harkovan. Tämä urheilustadion tarjoaa panoraamanäkymän kaupungin yli ja on suosittu paikka konserttien ja urheilutapahtumien järjestämiseen.

Uusi talo -näkötorni

Uusi talo -näkötornista voi ihailla kaupungin maisemaa erityisen korkealta. Tornissa on myös ravintola, jossa voi nauttia herkullisen aterian samalla kun nauttii upeasta näköalasta.

Holodomorin muistomerkki ja näköalapaikka

Holodomorin muistomerkiltä avautuu kaunis näkymä yli Harkovan. Tämä näköalapaikka on omistettu Ukrainan nälänhädän uhreille ja tarjoaa vaihteen kaupungin hektisestä tunnelmasta.

Harkovan televisiotorni

Harkovan televisiotorni tarjoaa upeat 360 asteen näkymät yli kaupungin. Torni sijaitsee kaupungin keskustassa ja sieltä voi ihailla kaupungin maamerkkejä sekä laajoja viheralueita.

Freedom Squaren näköalatasanne

Freedom Squaren näköalatasanteelta voi ihailla kaupungin vilkkainta aukio ja sen ympäristöä. Tämä näköalapaikka tarjoaa mielenkiintoisen näkymän Harkovan kaupunkikulttuuriin ja tapahtumiin.Kohteen sijainti maa on Ukraina.

Jätä kommentti