Halvat lennot Iași

Iașin nähtävyydet ja kohteet

Iașin kulttuurihistoriallinen keskusta

Iașin kulttuurihistoriallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde. Alueella sijaitsee useita arkkitehtonisesti merkittäviä rakennuksia ja historiallisia paikkoja, kuten Iașin kansallismuseo, Unionin aukio ja Kulttuuripalatsi.

Iașin metropoliitta katedraali

Iașin metropoliitta katedraali on ortodoksisen kirkon mahtava katedraali, joka on omistettu Iașin metropoliittakunnalle. Se on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä ja vetää puoleensa niin uskovaisia kuin turisteja.

Palatul Culturii

Palatul Culturii, eli Kulttuuripalatsi, on Iașin hallintorakennus, joka toimii nykyään historiallisena museona. Rakennus on peräisin 1800-luvulta ja siellä on esillä taidetta, historiallisia esineitä ja arkeologisia löytöjä.

Botaninen puutarha

Iașin botaninen puutarha on yksi kaupungin suosituimpia viheralueita. Puutarhassa voi ihailla lukuisia kasvi- ja kukkalajeja sekä kävellä vehreiden käytävien varrella. Puutarhasta löytyy myös kasvitieteellinen museo.

Rancho Club Iași

Rancho Club Iași on viihdekeskus, joka tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja, kuten ratsastusta, maastopyöräilyä, paintballia ja kiipeilyä. Paikka sopii erinomaisesti seikkailua ja ulkoilua hakeville matkailijoille.

Treasures of Iași

Treasures of Iași on Iașissa sijaitseva kulttuurikeskus, joka tarjoaa monipuolista ohjelmaa. Siellä voi tutustua taiteeseen, musiikkiin ja teatteriin sekä osallistua erilaisiin työpajoihin ja tapahtumiin.

Iașin luonnonhistoriallinen museo

Iașin luonnonhistoriallinen museo on kiinnostava kohde kaikille luonnon ystäville. Museossa voi tutustua eri eliölajeihin, geologiaan ja arkeologiaan sekä oppia lisää Iașin luonnon historiasta.

Vasile Alecsandri -näyttämö

Vasile Alecsandri -näyttämö on yksi Iașin merkittävimmistä teattereista. Siellä voi nauttia laadukkaista esityksistä, kuten teatterinäytelmistä, musikaaleista ja oopperoista, jotka tarjoavat unohtumattoman kokemuksen.

Kulttuuri ja historia

Iașin kulttuuri

Iași on tunnettu rikkaasta kulttuuriperinnöstään, joka kattaa monia taide- ja kulttuurialoja. Kaupungissa on useita teattereita, kuten Iașin kansallisteatteri, joka esittää sekä klassisia että nykyaikaisia näytelmiä. Lisäksi kaupungissa on monia taidemuseoita, gallerioita ja taidekouluja.

Iașin historialliset nähtävyydet

Iași on yksi Romania vanhimmista kaupungeista, ja se tarjoaa runsaasti historiallisia nähtävyyksiä. Tunnetuin niistä on Iașin linna, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Linna on peräisin 1400-luvulta ja on tänään museo, joka esittelee paikallisen historian ja kulttuurin.

Toinen tärkeä historiallinen kohde on Iașin katedraali. Se on yksi Romanian tunnetuimmista kirkkorakennuksista ja sen rakentaminen alkoi vuonna 1833. Katedraali edustaa tyylikästä bysanttilaista arkkitehtuuria ja siellä sijaitsee muun muassa Romanian kuningasperheen hautakappeli.

Iașin yliopisto ja kulttuurikaupunki

Iași on myös tunnettu yliopistokaupunkina. Iașin yliopisto on vanhin yliopisto Romaniassa ja yksi vanhimmista itäisessä Euroopassa. Yliopisto on vaikuttanut merkittävästi kulttuuriin ja tieteen kehitykseen alueellaan.

Kaupunki järjestää myös monia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Esimerkiksi Iașin kansainvälinen teatterifestivaali tuo yhteen näyttelijöitä ja teatteriryhmiä eri puolilta maailmaa. Lisäksi Iași isännöi Romania kansallista kirjamessua, joka on maan suurin kirjallisuustapahtuma.

Iașin kulttuurin vaikutus

Iași on toiminut kulttuurikeskuksena ja vaikuttanut Romanian kulttuuriin monin tavoin. Kaupunki on ollut merkittävä kirjallisuuden ja taideteollisuuden keskus, jossa on syntynyt useita merkittäviä kirjailijoita, runoilijoita ja taiteilijoita.

Esimerkkinä tästä on Mihai Eminescu, joka on Romanian kansallisrunoilija ja yksi patrioottisimmista kirjailijoista maassa. Hän syntyi ja asui suuren osan elämästään Iașissa. Iașin kulttuurielämä on edelleen vireää ja vaikuttaa laajalti Romanian kulttuuriin ja taiteeseen.

Ruokailu ja ravintolat Iașissa

Perinteinen romanialainen ruoka

Iași tarjoaa laajan valikoiman perinteisiä romanialaisia ruokapaikkoja, joissa voi maistaa paikallisia herkkuja. Tyypillisiä romanialaisia ruokia ovat muun muassa sarmale (kaaliin käärityt täytetyt kaalikääryleet), mămăligă (maissipuuro) ja mititei (mausteiset jauhelihavartaat).

Kansainvälinen keittiö

Kaupungissa on myös monia kansainvälisiä ravintoloita, joissa voi maistaa eri maiden ruokia. Tarjolla on muun muassa italialaista, kiinalaista, japanilaista, kreikkalaista ja intialaista ruokaa. Näistä ravintoloista löytää varmasti monipuolisia vaihtoehtoja eri makumieltymyksiä ajatellen.

Kahvilat ja leipomot

Iașissa on useita viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia paikallisista erikoisuuksista sekä kansainvälisistä herkuista. Kahviloista ja leipomoista voi ostaa esimerkiksi tuoreita leivonnaisia, leipiä, kakkuja, jäätelöä ja erilaisia kahvijuomia.

Pubit ja olutravintolat

Iașissa on myös pubikulttuuria, ja kaupungista löytyy useita viihtyisiä pubeja ja olutravintoloita. Näissä paikoissa voi nauttia paikallisia tai kansainvälisiä oluita ja erilaisia pubiruokia.

Trendikkäät ravintolat

Kaupungissa on myös monia trendikkäitä ravintoloita, joissa voi nauttia hieman luksusta ja gourmet-ruokia. Näissä ravintoloissa tarjoillaan usein laadukkaita ja taidokkaasti valmistettuja annoksia, jotka sisältävät erilaisia raaka-aineita ja makuyhdistelmiä.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Kulttuuri

Iașissa on paljon kulttuurisia nähtävyyksiä, kuten teattereita, museoita ja gallerioita. Kuuluisimpia nähtävyyksiä ovat muun muassa Iași-ooppera, jonka esityksiä voi käydä katsomassa, sekä Moldovan kansallismuseo, jossa voi tutustua maan historiaan ja kulttuuriin.

Puistot ja viheralueet

Kaupungissa on useita kauniita puistoja ja viheralueita, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnosta. Esimerkiksi Copou-puisto on suosittu paikka piknikille ja ulkoiluun, ja palveluihin kuuluu myös kahviloita ja ravintoloita.

Harrastukset ja urheilu

Iașissa on monia mahdollisuuksia erilaisten harrastusten ja urheilun parissa. Kaupungissa on esimerkiksi useita kuntosaleja ja urheilukeskuksia, joissa voi treenata ja osallistua ryhmäliikuntatunneille. Lisäksi kaupungissa on jalkapallokenttiä ja urheilukenttiä, joissa voi harrastaa ulkoilma-urheilua.

Shoppailu

Iași tarjoaa hyviä ostosmahdollisuuksia, ja kaupungin keskustassa on useita ostoskeskuksia, tavarataloja ja putiikkeja. Suositeltavia ostoskohteita ovat muun muassa Palas Mall, jossa on monia kansainvälisiä merkkejä sekä paikallisia brändejä, sekä Iulius Mall, jossa on laaja valikoima vaatteita, elektroniikkaa ja muita tuotteita.

Ravintolat ja yöelämä

Iași tarjoaa monia hyviä ravintoloita eri hintaluokissa ja erilaisia ruokakulttuureja edustavine ravintoloineen. Kaupungissa on myös paljon kahviloita ja baareja, joissa voi nauttia illasta. Laajasta valikoimasta löytyy varmasti jotain jokaiseen makuun.

Suositut hotellit Iașissa

Hotel Unirea

Hotel Unirea sijaitsee Iașin keskustassa ja tarjoaa viihtyisät ja modernit huoneet sekä monipuoliset palvelut, kuten ravintolan, baarin, kuntosalin ja kylpylän. Hotellin sijainti on erinomainen, lähellä ostoskeskuksia, nähtävyyksiä ja julkisen liikenteen pysäkkejä.

Hotel International Iași

Hotel International Iași on ylellinen hotelli, joka tarjoaa tyylikkäitä ja tilavia huoneita sekä laajan valikoiman palveluita. Hotellissa on sisäuima-allas, spa-alue, ravintoloita ja baareja. Lisäksi hotellin sijainti lähellä Iașin historiallista keskustaa tekee siitä ihanteellisen paikan tutustua kaupunkiin.

Hotel Bellaria

Hotel Bellaria sijaitsee Iașin rauhallisella alueella ja tarjoaa kodikkaan ja viihtyisän ympäristön. Hotellin huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola, baari ja ulkouima-allas, jotka tarjoavat lisää viihtymismahdollisuuksia vieraille.

Hotel Moldova

Hotel Moldova on suuri hotelli Iașin keskustassa, ja se tarjoaa yksinkertaiset ja siistit huoneet sekä kohtuuhintaisen majoituksen. Hotellissa on ravintola, baari, sauna ja kuntokeskus. Sijaintinsa ansiosta hotelli on hyvin saavutettavissa ja lähellä kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä.

Hotel International

Hotel International sijaitsee kauniilla paikalla, Iașin keskustassa lähellä piispallista palatsia. Hotelli tarjoaa tyylikkäitä ja modernisti sisustettuja huoneita, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola, baari ja ympärivuorokautinen vastaanottopalvelu, joka takaa vieraille miellyttävän ja vaivattoman oleskelun.

Grand Hotel Traian

Grand Hotel Traian on historiallinen hotelli Iașin keskustassa ja tarjoaa ylellisen ja elegantin ympäristön vierailleen. Hotellin huoneet ovat tilavia ja tyylikkäästi sisustettuja. Hotellissa on myös ravintola, baari, kuntosali ja kokoustiloja. Grand Hotel Traian on erinomainen valinta matkailijoille, jotka arvostavat tyylikkyyttä ja perinteistä charmia.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus:

– Iași on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, ja rikollisuusaste on suhteellisen matala.
– Kaupungissa on kuitenkin hyvä pitää huolta tavanomaisista turvallisuustoimenpiteistä, kuten varovaisuudesta omaisuuden kanssa ja matkustamista koskevien suositusten noudattamisesta.
– Iațin keskusta-alueella on valvontakameroita, jotka edistävät kaupungin turvallisuutta.

Poliisi:

– Iașin poliisi vastaa yleisestä järjestyksestä ja turvallisuudesta kaupungissa.
– Poliisit patikoivat ja partioivat kaduilla ja ovat läsnä tapahtumissa ja keskeisillä alueilla.
– Mikäli tarvitset apua tai ilmoitat rikoksesta, voit ottaa yhteyttä Iașin poliisiin hätänumeroon 112.

Pelastuspalvelut:

– Iașissa on tarjolla kattavat pelastuspalvelut, jotka kattavat ensiapupalvelut, paloturvallisuuden ja katastrofien hallinnan.
– Tarvittaessa voit soittaa poliisin hätänumeroon 112 pyytääksesi apua pelastuspalveluilta.

Sairaala ja lääketieteellinen apu:

– Iașissa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat korkealaatuista lääketieteellistä hoitoa.
– Suurin ja tunnetuin sairaala kaupungissa on St. Spiridon County Emergency Hospital, joka tarjoaa ensiluokkaista hoitoa ja päivystyspalveluita.
– Sairaaloissa on myös useita erikoislääkäreitä ja erikoisklinikoita eri tautien ja vaivojen hoitoon.

Rokotukset:

– Ennen matkaa Iașiin voi olla hyvä tarkistaa, että omat rokotukset ovat ajan tasalla.
– Suositeltavat perusrokotukset ovat jäykkäkouristus-, kurkkumätä- ja poliorokotukset.
– Mikäli aikoo matkustaa pidempään tai tiettyihin riskialttiisiin alueisiin, voi olla tarpeen harkita myös muita rokotuksia, kuten hepatiitti-rokotusta.

Terveydenhuolto:

– Iașissa on tarjolla laaja valikoima terveydenhuoltopalveluita, mukaan lukien yksityiset lääkärit, apteekit ja hammashoitolat.
– Yksityislääkärit voivat antaa hoitoa myös englanniksi, ja laajempi valikoima erikoislääkäreitä on saatavilla sairaaloiden erikoisosastoilla.
– Apteekit ovat yleisiä ja tarjoavat yleisimmät lääkkeet ilman reseptiä.

Rannat ja vesistöt

Jezioro Ciric

Jezioro Ciric on järvi, joka sijaitsee noin 6 kilometriä Iaşin keskustasta pohjoiseen. Järven rannalla on hiekkainen uimaranta, joka tarjoaa mahdollisuuden nauttia auringosta ja virkistäytyä uimalla. Alueella on myös viheralueita, joilla voi rentoutua ja viettää aikaa luonnossa.

Complex Codrii Cosminului

Complex Codrii Cosminului on lomakohde noin 10 kilometriä Iaşin keskustasta itään. Siellä on kaunis luontomaisema, ja siellä on myös uima-allasalue, jossa voi rentoutua ja nauttia vedestä. Alueella on myös ravintoloita ja viheralueita piknikin järjestämistä varten.

Complex Ciric

Complex Ciric on virkistysalue Iaşin kaupungissa. Alueella on järvi, puistoja ja viheralueita, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnosta. Siellä on myös uimaranta, jossa voi uida ja ottaa aurinkoa. Alueella on myös mahdollisuus harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja, kuten melontaa ja veneilyä.

Complex Copou

Complex Copou on kaunis puistoalue Iaşin kaupungin keskustassa. Alueella on kauniita kävelypolkuja, istutuksia ja suihkulähteitä. Alueella ei ole varsinaista uimarantaa, mutta sieltä löytyy Hidrofit -niminen uima-allas, jossa voi virkistäytyä ja nauttia vedestä.

Complex Piscina AquaSport

Complex Piscina AquaSport on urheilukeskus Iaşin kaupungissa. Siellä on sisä- ja ulkouima-altaita, joita voi käyttää uintiin ja vesiliikuntaan. Ulkouima-allasalueella on aurinkotuoleja ja -varjoja, joissa voi rentoutua auringonoton lomassa. Keskuksessa on myös kuntosali ja muita urheiluaktiviteetteja tarjoava alue.

Complex Termal Muntele Bălăneasa

Complex Termal Muntele Bălăneasa on kylpyläkompleksi Iaşin lähellä. Siellä on erilaisia kylpylöitä ja lämpimiä lähteitä, joiden avulla voi rentoutua ja nauttia terapeuttisista vaikutuksista. Alueella on myös ravintoloita ja muita palveluita, jotka tarjoavat rentouttavan kokemuksen.

Yöelämä ja viihde Iaşissa

Ravintolat ja baarit

Iaşin kaupungissa on monia ravintoloita ja baareja, joissa voi nauttia herkullista ruokaa ja juomia. Baareissa ja ravintoloissa on tarjolla erilaisia keittiöitä ja ruokatyyppejä, kuten kansainvälisiä, perinteisiä romanialaisia ja paikallisia herkkuja. Joissain ravintoloissa on myös live-musiikkia tai DJ:tä, joka luo viihdyttävän ilmapiirin.

Klubit ja yökerhot

Iaşin yöelämä tarjoaa myös erilaisia klubeja ja yökerhoja, jotka ovat suosittuja paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa. Näissä paikoissa voi nauttia musiikista ja tanssia aamun tunteihin asti. Klubeilla on usein erilaisia teemoja ja DJ:t tai live-bändejä, jotka esittävät erilaisia musiikkityylejä.

Teatterit ja esitykset

Iaşissa on myös useita teattereita ja esityspaikkoja, joissa voi kokea teatteriesityksiä, musikaaleja, tanssiesityksiä ja muita esittäviä taiteita. Kaupungissa järjestetään usein erilaisia kulttuuritapahtumia, joihin kuuluu myös näyttelyitä, festivaaleja ja performansseja.

Elokuvateatterit

Elokuvan ystäville Iaşissa on useita elokuvateattereita, joissa voi katsoa uusimpia elokuvia sekä kotimaisia että ulkomaisia. Elokuvateatterit tarjoavat mukavat istuimet ja korkealaatuisen äänen- ja kuvanlaadun, jotta elokuvan katsominen olisi mahdollisimman nautinnollista.

Konsertit ja live-musiikki

Iaşissa järjestetään myös usein konsertteja ja live-musiikkiesityksiä erilaisissa paikoissa, kuten klubeilla, baareissa ja konserttisaleissa. Konsertit voivat sisältää eri musiikkityylejä, kuten pop, rock, klassinen musiikki tai kansanmusiikki. Kaupungissa vierailee myös usein tunnettuja kotimaisia ja kansainvälisiä artisteja.

Kasinot

Pelimielisille Iaşissa on myös useita kasinoita, joissa voi kokeilla onneaan erilaisissa peleissä, kuten ruletissa, blackjackissa ja kolikkopeleissä. Kasinoissa on usein myös ravintoloita ja baareja, joiden avulla viihdekokemus täydentyy.

Luontokohteet ja Retkeily

1. Palas-puisto

Palas-puisto sijaitsee Iașin keskustassa ja on kaupungin suosituimpia luontokohteita. Puistossa on vehreitä puistoalueita, kävelyreittejä ja lampi, jossa voi rentoutua. Alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten konsertteja ja ulkoilmatapahtumia.

2. Copoul-puisto

Copoul-puisto on toinen suosittu luontokohde Iașissa. Se sijaitsee kaupungin keskustassa ja tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli. Alueella on paljon viheralueita, kävelyreittejä, penkkejä ja leikkipaikkoja. Copoul-puiston yläosasta löytyy myös Stefan cel Maren patsas, joka on kaupungin tunnetuimman kuninkaan kunniaksi.

3. Ciric-järvi

Iașin lähellä sijaitseva Ciric-järvi tarjoaa loistavan mahdollisuuden ulkoiluun ja retkeilyyn. Järvi ympäristöineen muodostaa kauniin luontokohteen, jossa voi nauttia luonnonrauhasta ja kauniista maisemista. Alueella on myös piknikalue, grillauspaikkoja, urheilukenttiä ja pururata.

4. Luluțan metsä

Luluțan metsä sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Iașin keskustasta. Metsä on suosittu retkeilyalue, jossa voi kävellä luontopoluilla ja nauttia raikkaasta ilmasta. Alueella on myös piknikalueita ja grillauspaikkoja. Luluțan metsä tunnetaan myös monista luontopoluistaan ja upeasta kasvillisuudestaan.

5. Ceahlău-vuori

Ceahlău-vuori on suosittu retkikohde Iașin alueella. Vuori sijaitsee noin 100 kilometrin päässä Iașista ja tarjoaa upeat näkymät ympäristöön. Ceahlău-vuorella voi vaeltaa ja kiipeillä eri reiteillä, ja huipulta avautuu upeat maisemat. Alueella on myös pieniä luolastoja ja vesiputouksia.

6. Bârnova-joen rotko

Bârnova-joen rotko on luonnonkaunis alue, joka sijaitsee Bârnova-joen varrella noin 20 kilometrin päässä Iașin keskustasta. Rotko tarjoaa mahdollisuuden patikointiin ja maisemien ihailuun. Alueelta löytyy myös pieniä putouksia ja jyrkänteitä. Rotko on suosittu paikka luontoharrastajien keskuudessa.

7. Ruginoasa-puisto ja linna

Ruginoasa-puisto sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Iașin keskustasta ja tarjoaa upeita maisemia. Puiston alueella sijaitsee myös Ruginoasa-linna, joka on kaunis historiallinen rakennus. Puistossa voi nauttia kävelyistä ja piknikistä, ja linnassa voi tutustua alueen historiaan.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Raflaamin Moisio

Raflaamin Moisio on historiallinen kartano, joka sijaitsee noin 15 kilometriä Iașin kaupungista. Se rakennettiin 1800-luvun puolivälissä ja sen omisti alun perin Moldavian prinssi Grigore Alexandru Ghica. Rakennus on arkkitehtonisesti merkittävä ja sen sisätiloissa voi ihailla upeita koristeita ja freskoja. Nykyään Raflaamin Moisio toimii kulttuuritapahtumien ja näyttelyiden näyttämönä.

Pyhän Nikolauksen kirkko

Pyhän Nikolauksen kirkko on ortodoksinen kirkko, joka on tunnettu kauniista arkkitehtuuristaan ja freskoistaan. Kirkko sijaitsee Iașin historiallisessa keskustassa ja se rakennettiin 1400-luvun lopulla. Kirkon ulkopuolelta voi ihailla sen upeita kupoleita ja sisätiloissa on esillä useita pyhiä maalauksia ja koristeita. Pyhän Nikolauksen kirkko on yksi Iașin tärkeimmistä uskonnollisista kohteista.

Metropoliaaninen katedraali

Metropoliaaninen katedraali, viralliselta nimeltään ”Pyhän Neitsyt Marian kirkko”, on ortodoksinen katedraali, joka sijaitsee Iașin keskustassa. Se on yksi Iașin suurimmista kirkoista ja sen ulkoasu on vaikuttava. Katedraali on rakennettu 1800-luvun lopulla ja sen värikäs ulkokuori ja koristeelliset ikkunat tekevät siitä näyttävän nähtävyyden. Katedraalissa järjestetään säännöllisesti uskonnollisia seremonioita ja se on avoinna myös vierailijoille.

Tiedettä ja Taiteita Palatsi

Tiedettä ja Taiteita Palatsi, tunnetaan myös nimellä ”Palatul Culturii”, on historiallinen rakennus, joka toimii tänään tärkeänä kulttuurikeskuksena. Palatsi rakennettiin alun perin vuonna 1926 ja sen ulkoasu on vaikuttava, koristeltu koristeaiheilla ja veistoksilla. Nykyään siellä on useita museoita, mukaan lukien Moldovan historian ja etnografian museo, jossa on laaja kokoelma paikallista perinteistä ja historiaa. Palatsissa järjestetään myös taidenäyttelyitä, konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Copou-puisto

Copou-puisto sijaitsee Iașin keskustassa ja tarjoaa upeita näkymiä kaupungin ylle. Puistossa on korkea kallio, jolta avautuu panoramamaisemat Iașiin. Täältä voi ihailla kaupungin arkkitehtuuria ja maisemia ympäri vuoden.

2. Golia-panoraama

Golia-panoraama sijaitsee Golia-linnakkeen alueella, joka on historiallinen paikka Iașissa. Linnakkeelta avautuu näkymä kaupunkiin ja sen ympäröivään maisemaan. Golia-panoraama on suosittu paikka ihailla auringonlaskuja ja kuvata kaupunkia ylempää.

3. Palas-puisto

Palas-puisto tarjoaa upeat näkymät Iașin keskustan modernille alueelle. Puiston korkealta tasanteelta voi ihailla kaupungin siluettia ja nähdä keskustan merkittävimmät rakennukset, kuten Palas-kulttuurikeskuksen ja Moldovan hallituksen rakennuksen.

4. Cetățuia-näköalapaikka

Cetățuia-näköalapaikka sijaitsee mäellä Iașin kaupungin yläpuolella. Täältä voi ihailla kaupungin kaunista maisemaa ja nähdä sen merkittäviä nähtävyyksiä, kuten Pașcani-rautatiennehdas ja Trei Ierarchi -kirkko. Alueella on myös ravintola, josta voi nauttia maisemasta samalla ruokaillen.

5. Ciric-järvi

Ciric-järvi sijaitsee noin 7 kilometrin päässä Iașin keskustasta. Järven ympäristössä on useita näköalapaikkoja, joilta voi ihailla järven kaunista maisemaa ja lähialueen luontoa. Järven vastarannalta avautuu näkymä Iașin kaupunkiin, mikä tekee siitä suositun paikan kävelyretkille ja piknikille.Kohteen sijainti maa on Romania.

Jätä kommentti