Halvat lennot Innsbruck

Nähtävyydet ja kohteet

1. Innsbruckin vanhakaupunki

Innsbruckin vanhakaupunki sijaitsee kauniin Inn-joen rannalla. Alueella on runsaasti historiallisia rakennuksia ja kapeita kujia. Vetovoimapisteitä ovat muun muassa Kultaisenkaton talo, Pyhän Jaakobin katedraali ja Helbinghaus. Alueella on myös paljon kauppoja, ravintoloita ja kahviloita, jotka houkuttelevat vierailijoita.

2. Kultaisen katon talo

Kultaisen katon talo on yksi Innsbruckin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Talon julkisivu on koristeltu kultaisilla laatoilla, mikä antaa sille erityisen loistokkaan ilmeen. Talossa sijaitsee myös pieni museo, jossa voi tutustua Innsbruckin ja sen historian. Näkymä talon katolta tarjoaa upean näköalan kaupunkiin ja ympäristöön.

3. Pyhän Jaakobin katedraali

Pyhän Jaakobin katedraali on Innsbruckin tärkein kirkko ja sen goottilainen arkkitehtuuri tekee siitä vaikuttavan nähtävyyden. Katedraalin sisällä on useita taideteoksia, kuten alttari- ja kirkkomusiikkia. Katedraalin torniin voi kiivetä, mikä tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin.

4. Amrassin linnanpuisto

Amrassin linnanpuisto on kaunis puisto, joka sijaitsee lähellä Innsbruckin keskustaa. Se tarjoaa miellyttävän ympäristön ulkoiluun ja rentoutumiseen. Puistossa on myös Amrassin linna, joka toimii nykyään museona. Linnasta on upeat näköalat kaupunkiin ja ympäröivään luontoon.

5. Bergiselin hyppysäveli

Bergiselin hyppysilta on merkittävä paikka Innsbruckin historiassa, ja se on myös suosittu turistikohde. Sillalta on upeat näkymät kaupunkiin ja vuoristoon. Sillalta lähtee myös kelkkailurata, joka houkuttelee talvisin vierailijoita. Lisäksi sillalla on hyppytorni, jossa järjestetään ympäri vuoden erilaisia tapahtumia.

6. Swarovskin Kristallimaailma

Swarovskin Kristallimaailma on iso nähtävyys Innsbruckin lähellä. Se koostuu useista näyttelytiloista, joissa on esillä Swarovskin kristallitaidetta ja erilaisia installaatioita. Kristallimaailman pääsisäänkäynnillä on myös valtava kristallikoristeinen pää. Alueella on myös ravintoloita, kahviloita ja puutarha, jossa vieraat voivat rentoutua.

Kulttuuri ja Historia:

Historialliset rakennukset

– Innsbruckissa on useita historiallisia rakennuksia, kuten kultaisen katon symboliksi noussut Innsbruckin Ambrasein linna, joka oli arvonimen keisari Ferdinand II:n asuinpaikka.
– Maria Teresian uusi linna (Maria-Theresien-Strasse 41, 6020 Innsbruck) on toinen merkittävä historiallinen rakennus Innsbruckissa. Se edustaa barokkityyliä ja on nimetty keisarinna Maria Teresian mukaan.
– Innsbruckin kaupungintalo (Maria-Theresien-Straße 18, 6010 Innsbruck) on myös vierailun arvoinen historiallinen rakennus. Se sijaitsee kaupungin keskustassa ja sen tunnistaa sen kauniista goottilaisesta julkisivusta.

Museot

– Keskeinen kulttuurinähtävyys Innsbruckissa on Tyroler Museumin Ferdinandeumin museokompleksi (Museumstraße 15, 6020 Innsbruck), joka tarjoaa laajan kokoelman taidetta ja historiallisia näyttelyitä.
– Zeughaus Landeskirchliche Sammlungen (Herzog-Friedrich-Straße 26, 6020 Innsbruck) on historiallisten vaakunoiden hallussapidon erikoismuseo, joka sijaitsee entiseen ruutivarastoon rakennetussa rakennuksessa.
– Swarovski-krystallimaailma (Kristallweltenstraße 1, 6112 Wattens) ei sijaitse suoraan Innsbruckissa, mutta se on lyhyen matkan päässä Innsbruckista. Maailmankuulu kristalliyrityksen nähtävyys sisältää taidetta, muotoilua ja kimaltavia kristalliteoksia.

Kulttuuritapahtumat

– Innsbruckin musiikkijuhlat ovat merkittävä kulttuuritapahtuma, joka järjestetään vuosittain heinä-elokuussa. Festivaalilla esiintyy kansainvälisesti tunnettuja muusikoita, ja ohjelmisto koostuu klassisesta musiikista.
– Tyroler Valtionteatteri (Rennweg 2, 6020 Innsbruck) tarjoaa laajan valikoiman teatteriesityksiä, oopperoita ja baletteja. Teatteri tunnetaan laadukkaista produktioistaan ja korkeatasoisesta esiintyjistään.
– This is me Innsbruck -festivaali on monitaiteellinen tapahtuma, joka järjestetään vuosittain toukokuussa. Festivaalilla on musiikkia, teatteria, tanssia ja muita esityksiä eri puolilta maailmaa.

Historialliset kohteet

– Kultainen katto (Goldenes Dachl) on yksi Innsbruckin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Katto on peitetty kullalla ja se oli aiemmin keisari Maximilian I:n residenssin osa.
– Hofkirche (Universitätsstraße 2, 6020 Innsbruck) on goottilaistyylinen kirkko, joka tunnetaan Maximilianin hautamuistomerkeistä ja kuuluisasta Schwarzen Mandl -soturin patsaasta.
– Bergiselin hyppytorni (Bergisel 1-2, 6020 Innsbruck) on olympialaisten mäkihyppyareena, joka tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja ympäröiville vuorille.

Ruokailu ja Ravintolat

Innsbruckin keittiö ja erikoisuudet

Innsbruckin ruokakulttuurissa yhdistyy perinteiset Itävallan maut Alppien alueen erikoisuuksiin. Suosittuja ruokia ovat muun muassa Wieninleike, Tiroolilainen speck-kinkku, kasvisstruudeli, käsin tehdyt makkarat sekä kirsikankukkaomenalaatikko. Myös paikalliset juustot, kuten Graukäse ja Emmentaler, ovat suosittuja herkkuja.

Hinta ja laatu

Innsbruckista löytyy ravintoloita ja kahviloita lähes jokaiseen makuun ja hintaluokkaan. Kaupungin keskustassa sijaitsevat ravintolat ovat yleensä hieman hintavampia kuin syrjemmällä sijaitsevat paikat. Yleisesti ottaen ravintoloiden hinta-laatusuhde on kuitenkin hyvä, ja annosten koot ovat usein reiluja.

Päivällinen

Innsbruckista löytyy monia ravintoloita, joissa voi nauttia maittavan päivällisen. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi 1809 – Das Tiroler Gasthaus ja Ottoburg, jotka tarjoavat perinteisiä Tiroolilaisia ruokia. Myös kansainvälisten keittiöiden edustajia, kuten italialaisia, kiinalaisia ja meksikolaisia ravintoloita, löytyy useita.

Baari- ja kahvilakulttuuri

Innsbruckissa voi nauttia kahvilakulttuurista perinteisissä kahviloissa, joissa voi herkutella kahvin ja leivonnaisten parissa. Alueen suosittuja kahviloita ovat esimerkiksi Munding ja Konditorei Tyrolis. Baari-iltamat puolestaan alkavat yleensä myöhään illalla, ja baarit sijaitsevat usein keskustan alueella. Suosittuja baareja ovat esimerkiksi Tribaun ja Moustache Bar.

Pikaruoka

Innsbruckista löytyy useita pikaruokaravintoloita, jotka tarjoavat nopeaa ja edullista ruokaa. Suosittuja pikaruokapaikkoja ovat muun muassa McDonald’s ja Subway, jotka tarjoavat tuttuja ruokia kansainvälisellä twistillä. Lisäksi kaupungissa on useita kebab-paikkoja ja paikallisia grillikioskeja.

Kahvila-aamupala

Innsbruckissa on monia viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia aamiaista tai kevyttä välipalaa. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Cafe Sacher Innsbruck ja Cafe Central, jotka tarjoavat herkullisia leivonnaisia ja pientä suolaista syötävää.

Erityisruokavaliot

Innsbruckista löytyy useita ravintoloita, jotka tarjoavat vaihtoehtoja erityisruokavalioita noudattaville. Gluteenittomia vaihtoehtoja tarjoaa esimerkiksi ravintola Planötzenhof, ja vegaaneille sopivia annoksia löytyy muun muassa ravintolasta Sillberghaus.

Markkinat ja ruokakaupat

Innsbruckissa järjestetään viikottain erilaisia markkinoita, joilta voi ostaa tuoreita tuotteita ja herkkuja. Merkittäviä markkinoita ovat muun muassa kauppahalli Markthalle Innsbruck, Rathausplatzin ja Maria-Theresien-Straßen toreilla järjestettävät markkinat sekä viikonloppuun mahtuva Viktualienmarkt. Kaupungista löytyy myös useita ruokakauppoja, kuten Spar, Billa ja MPreis, joista voi ostaa ruoka-aineita sekä muita tarvikkeita omatoimista ruoanlaittoa varten.

Vapaa-ajan aktiviteetit

1. Retkeily ja vaellus

Innsbruckin ympäristö tarjoaa upeat mahdollisuudet retkeilyyn ja vaellukseen. Kaupunkia ympäröivät Alpit, jotka houkuttelevat sekä kokeneita että aloittelijahiihtäjiä. Innsbruckin seudulla on useita hyvin merkittyjä ja ylläpidettyjä vaellusreittejä, jotka sopivat erilaisille kunto- ja taitotasoille.

2. Hiihto ja lumilautailu

Innsbruck tunnetaan hiihto- ja lumilautailukeskuksena. Kaupungin lähellä sijaitsee useita hiihtokeskuksia, kuten Nordkette, Axamer Lizum ja Patscherkofel. Näissä keskuksissa on erilaisia rinteitä ja pulkkamäkiä, joissa voi nauttia talvisesta urheilusta.

3. Pyöräily

Innsbruck on pyöräilyystävällinen kaupunki, jossa on monia pyöräilyreittejä ja polkuja. Kaupungin ympäristössä on myös upeita vuoristoreittejä, jotka tarjoavat haasteita kokeneemmille pyöräilijöille. Innsbruckin keskustassa on myös pyöräilylähetystö, josta voi vuokrata pyöriä.

4. Kulttuuritapahtumat ja nähtävyydet

Innsbruckilla on rikas kulttuuritarjonta, ja kaupungissa järjestetään vuosittain monia erilaisia tapahtumia. Esimerkkejä ovat Innsbruckin musiikkifestivaali, joka esittelee klassisen musiikin huippunimiä, ja Innsbruckin tanssifestivaali, jossa esiintyy nykytanssiryhmiä eri puolilta maailmaa. Lisäksi kaupungissa on useita historiallisia nähtävyyksiä, kuten Innsbruckin vanha kaupunki, Hofburgin keisarillinen palatsi ja Swarovskin kristallimaailma.

5. Ostokset

Innsbruckin keskusta tarjoaa monia ostosmahdollisuuksia. Maria Theresien Street on kaupungin pääostoskatu, jossa on laaja valikoima kauppoja ja ostoskeskuksia. Lisäksi kaupungin vanhassa kaupungissa on lukuisia pieniä putiikkeja ja käsityöläisten myymälöitä, joista voi löytää ainutlaatuisia tuotteita.

6. Kylpylät ja wellness

Rentoutumista kaipaavat voivat nauttia Innsbruckin kylpylöiden ja wellness-keskusten tarjonnasta. Kaupungissa on useita kylpylöitä, joissa voi rentoutua saunoissa, höyryhuoneissa ja porealtaissa. Lisäksi monet hotellit tarjoavat laajoja wellness-palveluita, kuten hierontoja ja kasvohoitoja.

7. Golfaaminen

Innsbruckin ympäristössä on useita golfkenttiä, jotka tarjoavat upeat maisemat ja haastavat kentät golfaajille. Esimerkkejä Innsbruckin lähellä sijaitsevista golfkentistä ovat Lansersee Golf Club ja Rinn Golf Club. Näillä kentillä voi nauttia golfaamisesta Alppien upeissa maisemissa.

Suositut hotellit Innsbruckissa:

1. Hotel Central

Hotel Central sijaitsee Innsbruckin keskustassa, lähellä lukuisia nähtävyyksiä, kuten Goethen katu ja Imperial Palace. Hotellissa on moderneja ja tyylikkäitä huoneita, joista osa tarjoaa upeat näkymät Alpeille. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, baari, kuntokeskus ja ilmainen WiFi.

2. Hotel Innsbruck

Hotel Innsbruck sijaitsee Innsbruckin historiallisessa keskustassa, vain lyhyen kävelymatkan päässä Golden Roof -ravintolasta. Hotellin huoneet ovat tilavia ja tarjoavat modernit mukavuudet. Hotellissa on myös sauna, uima-allas, ravintola ja ilmainen WiFi.

3. Hotel Leipziger Hof

Hotel Leipziger Hof sijaitsee Innsbruckin sydämessä, lähellä rautatieasemaa. Hotellissa on tyylikkäitä ja modernisti sisustettuja huoneita, joista osa tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja Alpeille. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, baari, kuntosali, sauna ja ilmainen WiFi.

4. Hotel Sailer

Hotel Sailer sijaitsee Innsbruckin keskustassa, lähellä Triumphpfortea ja Train World -museota. Hotellin huoneet ovat viihtyisiä ja tilavia, ja niistä on kauniit näkymät kaupunkiin tai vuoristoon. Hotellissa on ravintola, baari, sauna ja ilmainen WiFi.

5. The Penz Hotel

The Penz Hotel sijaitsee Innsbruckin keskustassa, lähellä Golden Roof -ravintolaa ja Kaufhaus Tyrol -ostoskeskusta. Hotellin tyylikkäistä huoneista avautuu upeat näköalat vuorille tai kaupunkiin. Hotellissa on ravintola, baari, kuntokeskus ja ilmainen WiFi.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus:

Innsbruck on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, ja rikollisuusaste on alhainen.

– Kaupungissa on turvallinen ja toimiva julkinen liikennejärjestelmä, joka mahdollistaa turvallisen matkustamisen ympäri kaupunkia.
– Innsbruckin keskustassa on useita valvontakameroita, jotka lisäävät yleistä turvallisuutta.
– Kaupungissa on myös läsnäoloa poliisivoimia, jotka huolehtivat järjestyksen ylläpitämisestä ja turvallisuudesta.

Pelastuspalvelut:

Innsbruckin kaupungissa on hyvin toimiva hätäpalvelujärjestelmä.

– Soittamalla hätänumeroon 112 voi saada apua onnettomuuden tai hätätilanteen sattuessa.
– Kaupungissa on paljon paloasemia ja ambulansseja, jotka varmistavat nopean ja tehokkaan avun saamisen.
– Pelastuspalvelut toimivat erinomaisessa yhteistyössä muiden paikallisten viranomaisten kanssa.

Terveys:

Innsbruckissa on korkeatasoiset terveydenhuoltopalvelut, ja kaupunki tarjoaa hyvää hoitoa asukkailleen.

– Kaupungissa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, joissa on laaja valikoima erikoislääkäreitä.
– Terveydenhuollon ammattilaiset Innsbruckissa ovat koulutettuja ja päteviä.
– Innsbruckissa on myös hyvin varusteltuja apteekkeja, joista voi hankkia lääkkeitä ja muita terveyteen liittyviä tuotteita.

Turvallisuusohjeet:

Innsbruckissa asuvia tai kaupungissa vierailevia kehotetaan noudattamaan seuraavia turvallisuusohjeita:

– Pidä arvotavarasi turvassa ja vältä näyttämästä niitä avoimesti.
– Älä jätä omaisuuttasi vartioimatta julkisilla paikoilla.
– Noudata liikennesääntöjä ja varo erityisesti pyörien ja jalankulkijoiden liikenteessä.
– Ole tietoinen ympäristöstäsi ja seuraa paikallisia uutisia tai viranomaisten antamia tiedotteita.
– Pidä matkakopioita tärkeistä dokumenteista, kuten passeista ja lentolipuista.
– Ole tietoinen hätänumerosta (112) ja sen käytöstä hätätilanteessa.

Rannat ja Vesistöt:

Innsbruck ei sijaitse meren rannalla, joten kaupungissa ei ole perinteisiä hiekkarantoja tai valtavia vesipuistoja. Kuitenkin kaupungin ympäristössä on useita kauniita järviä ja jokia, joilla voi nauttia vesistöjen tarjoamasta virkistyksestä.

Lansersee-järvi:

Lansersee-järvi sijaitsee noin 10 kilometriä kaakkoon Innsbruckista. Se on suosittu kohde uimiseen ja aurinkoa ottamiseen kesäisin. Järven rannalla on myös mahdollisuus vuokrata polkuveneitä tai soutuveneitä rauhallisille vesille lähtemiseen.

Wildsee-järvi:

Wildsee-järvi sijaitsee noin 30 kilometriä Innsbruckista pohjoiseen, Seefeldin kylän lähellä. Järvi tarjoaa upean maiseman ympäröivään vuoristoon, ja se on suosittu kohde niin uimareille kuin patikoijillekin.

Innbruckin joet:

Innsbruckia halkoo kaksi jokea, Inn- ja Sill-joki, jotka tarjoavat mahdollisuuksia rentoutumiseen rannalla ja virkistäytymiseen vedessä. Sill-joki virtaa Innsbruckin keskustassa, ja sen varrella on useita pieniä viheralueita, joilla voi levätä ja nauttia joen äänistä.

Inn-joki puolestaan on suurempi joki, joka virtaa kaupungin halki ja tarjoaa erinomaiset puitteet melontaan ja joenvarrella kävelyyn. Joen rannoilla voi myös istuskella ja vain nauttia maisemasta.

Yöelämä ja viihde Innsbruckissa

Klubit ja baarit

Innsbruckissa on useita klubeja ja baareja, jotka tarjoavat viihdettä ja yöelämää kaikenikäisille. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi 360 Grad, joka sijaitsee vuoren huipulla ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin, sekä Moustache, joka on tunnettu live-esiintyjistään ja livemusiikistaan. Molemmat paikat ovat suosittuja paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa.

Teatterit ja esitysareenat

Innsbruckissa on useita teattereita ja esitysareenoja, jotka tarjoavat erilaisia esityksiä ja tapahtumia. Esimerkiksi Tyrolin maakuntateatteri (Tiroler Landestheater) on suosittu paikka niin teatteri- kuin musiikkiesitystenkin suhteen. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia konsertteja ja muita live-esityksiä ympäri vuoden.

Leffateatterit

Innsbruckissa on useita leffateattereita, joissa voi nauttia uusimmista elokuvista. Esimerkiksi Cineplexx Innsbruck tarjoaa kattavan valikoiman elokuvia eri genreistä. Leffateatterit ovat suosittuja paikkoja viettää aikaa ystävien tai perheen kanssa ja rentoutua elokuvan parissa.

Kasinot

Innsbruckissa sijaitsee myös kasino, jossa voi kokeilla onneaan erilaisissa peleissä. Innsbruckin kasino tarjoaa laajan valikoiman peliautomaatteja sekä perinteisiä kasinopelejä, kuten rulettia ja blackjackia. Kasino on suosittu paikka sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa.

Konserttitalot ja areenat

Innsbruckissa on useita konserttitaloja ja areenoita, joissa järjestetään erilaisia musiikki- ja viihdetapahtumia. Esimerkiksi Olympiahalle Innsbruck on suuri areena, jossa järjestetään niin konsertteja kuin urheilutapahtumiakin. Lisäksi kaupungissa on useita muita konserttisaleja ja tapahtumapaikkoja, joissa voi nauttia musiikista ja viihteestä.

Yökerhot

Innsbruckissa on myös useita yökerhoja, joissa voi tanssia ja nauttia musiikista aamun pikkutunneille asti. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Club Cubique ja Hafen. Yökerhot tarjoavat erilaisia teemoja ja musiikkityylejä, joten jokaiselle löytyy varmasti sopiva paikka nauttia yöelämästä Innsbruckissa.

Luontokohteet ja retkeily

Achensee-järvi

Achensee-järvi sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Innsbruckista ja se on Itävallan suurin ja syvin järvi. Järven ympäristö tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden monenlaisiin aktiviteetteihin, kuten patikointiin, pyöräilyyn ja vesiliikuntaan.

Stubai-laakso

Stubai-laakso on luonnonkaunis alue noin 20 kilometrin päässä Innsbruckista. Se on tunnettu upeista vuoristomaisemistaan ja tarjoaa monia mahdollisuuksia retkeilyyn. Alueella on lukuisia vaellusreittejä eri vaikeustasoilla, joista voi valita oman kunto- ja kokemustason mukaan.

Patscherkofel-vuori

Patscherkofel-vuori sijaitsee Innsbruckin lähellä ja tarjoaa upean näköalan kaupungin yli. Vuorelle pääsee helposti köysiradalla, ja sieltä voi nauttia kauniista luonnosta ja tehdä patikkaretkiä eri polkuja pitkin. Talvikuukausina Patscherkofel-vuori on myös suosittu hiihtokeskus.

Nordkette-vuorijono

Nordkette-vuorijono on osa Alppeja ja tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuudet erilaisiin luontokokemuksiin. Vuorijonon huipulle pääsee helposti Hungerburgbanen-nimisellä köysiradalla, josta avautuu upea näkymä Innsbruckiin. Nordkette-vuoristossa voi myös patikoida eri polkuja pitkin ja nauttia luonnon rauhasta.

Karwendel-vuoristo

Karwendel-vuoristo sijaitsee Innsbruckin pohjoispuolella ja on osa Alppien suurinta suojelettu aluetta. Alueella on laaja valikoima vaellusreittejä, joista voi valita sopivan vaikeustason mukaan. Karwendel-vuoristossa voi myös nähdä harvinaisia eläimiä, kuten vuorihuippukoira ja kotkan.

Bergisel-kiitohyppytorni

Bergisel-kiitohyppytorni sijaitsee Innsbruckissa ja on suosittu nähtävyys. Tornista avautuu upeat näköalat Innsbruckiin ja ympäröivään luontoon. Tornin yhteydessä on myös museo, jossa voi tutustua hiihtohyppyyn ja sen historiaan.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Golden Roof (Kultainen Katto)

Golden Roof on Innsbruckin tunnettu maamerkki, joka sijaitsee Vanhankaupungin sydämessä. Se on rakennettu keisari Maximilian I:n kunniaksi 1400-luvun lopulla. Katto on koristeltu lukuisilla kullatuilla kuparilaatoilla, ja siitä saa nimensä. Golden Roof on yksi Innsbruckin tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä.

Innsbruckin Tuomiokirkko

Innsbruckin Tuomiokirkko, virallisesti nimeltään St. Jacobin Tuomiokirkko, on roomalaiskatolinen kirkko, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Se on rakennettu goottilaiseen tyyliin 1700-luvulla. Kirkon sisätiloissa on kauniita kattomaalauksia, barokkistyylistä koristelua ja veistoksia. Tuomiokirkko on tärkeä uskonnollinen ja historiallinen kohde Innsbruckissa.

Ambrasin linna

Ambrasin linna on historiallinen linna, joka sijaitsee Innsbruckin kaupungissa. Se on rakennettu 1500-luvulla ja toimi aikoinaan keisari Ferdinand II:n asuinpaikkana. Nykyään linnassa toimii museo, jossa on esillä taidekokoelma sekä historiallisia esineitä. Linnassa voi vierailla ja ihailla sen kauniita sisätiloja sekä tutustua sen historialliseen merkitykseen.

Hofkirche (Hovi kirkko)

Hofkirche, myös tunnettu nimellä Innsbruckin Hovikirkko, on goottilainen kirkko, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Se on rakennettu 1500-luvulla arkkiduken Ferdinand II:n kunniaksi. Kirkossa on hänen hautansa sekä muita arvokkaita hautamonumentteja. Hofkirche on tärkeä uskonnollinen ja historiallinen kohde Innsbruckissa.

Tyrolin alueellismuseo

Tyrolin alueellinen museo on museo, joka esittelee Tyrolin alueen historiaa ja kulttuuria. Museo sijaitsee entisessä dominikaaniluostarissa kaupungin keskustassa. Siellä on esillä arkeologisia löytöjä, historiallisia esineitä, taidekokoelmia ja perinteisen tyrolilaisen kulttuurin esityksiä. Museo tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen rikkaaseen historialliseen perintöön.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Bergisel Ski Jump and Tower

Bergisel Ski Jump and Tower on Innsbruckin kuuluisa nähtävyys, joka tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Tornista avautuu upea näkymä Tyrolin vuorille ja Inn-joelle.

2. Goldenes Dachl

Golden Roof tai Goldenes Dachl on Innsbruckin historiallinen symboli ja suosittu nähtävyys. Kultakattoinen rakennus tarjoaa hyvät näkymät vanhaankaupunkiin ja sen ympäristöön.

3. Nordkette Mountains

Nordkette-vuoret sijaitsevat Innsbruckin pohjoispuolella ja tarjoavat upeat näköalat kaupunkiin ja vuoristoon. Nordkette-vuoristossa sijaitsee myös köysirata Nordkettebahn, jonka avulla voi ihailla maisemia korkealta.

4. Alpenzoo Innsbruck

Alpenzoo Innsbruck on Euroopan korkeimmalla sijaitseva eläintarha ja se tarjoaa upeat näköalat sekä kaupunkiin että vuoristoon. Eläintarhassa voi nähdä erilaisia Alppien alueella eläviä eläimiä.

5. Ambras Castle

Ambras Castle sijaitsee hieman Innsbruckin keskustan ulkopuolella ja tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin ja ympäröivään luontoon. Linna on avoinna yleisölle ja siellä voi tutustua historiallisiin näyttelyihin ja taidekokoelmiin.

6. Hofgarten

Hofgarten on Innsbruckin kaupunginpuisto, joka tarjoaa rauhallisen ympäristön ja upeat näköalat kaupunkiin ja vuoristoon. Puistossa on myös vanha keisarillinen puutarha, joka tarjoaa historiallista tunnelmaa.

7. Hungerburgbahn

Hungerburgbahn on Innsbruckin köysirata, joka kulkee vuorenrinnettä ylös Hungerburg-vuorelle. Köysirata tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin ja vuoristoon matkalla ylös ja alas.

8. Altstadt von Innsbruck

Innsbruckin vanhakaupunki, Altstadt von Innsbruck, sisältää useita historiallisia nähtävyyksiä ja tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin. Vanhakaupunki on täynnä värikkäitä taloja, viehättäviä katuja ja historiallisia rakennuksia.

9. Maria-Theresien-Straße

Maria-Theresien-Straße on Innsbruckin pääkatu, josta voi nauttia upeista näköaloista kaupunkiin. Kadun varrella on useita kauppoja, ravintoloita ja historiallisia rakennuksia.

10. Schloss Ambras Park

Schloss Ambras Park on linna-alueen ympäröimä puisto, joka tarjoaa kauniit näköalat kaupunkiin ja ympäröivään luontoon. Puisto on hyvä paikka rentoutua ja nauttia kauniista maisemista.Kohteen sijainti maa on Itävalta.

Jätä kommentti