Halvat lennot Jelgava

Nähtävyydet ja Kohteet

Jelgavan palatsi

Jelgavan palatsi on historiallinen rakennus, joka sijaitsee Jelgavan kaupungin keskustassa. Se on yksi Latvian merkittävimmistä barokkityylisistä rakennuksista ja toimi aikoinaan Kuurinmaan herttuoiden asuinpaikkana. Palatsissa on nähtävillä upeita barokkityylisiä sisätiloja, joita koristavat freskot, kattomaalaukset ja koristeelliset yksityiskohdat.

Jelgavan Kulttuurikolmio

Jelgavan Kulttuurikolmio koostuu kolmesta tärkeästä kulttuurikohteesta: Jelgavan palatsista, Jelgavan kirkosta ja Latvia Agricola -kirjailija museosta. Nämä kolme kohdetta muodostavat kulttuurisesti merkittävän alueen, jossa voi tutustua Latvian historialliseen ja kulttuuriperintöön.

Jelgavan kirkko

Jelgavan kirkko on yksi Latvian suurimmista puukirkoista ja se sijaitsee kaupungin keskustassa. Kirkko on rakennettu vuonna 1770 ja sillä on vaikuttava arkkitehtoninen ilme. Kirkossa voi ihailla kauniita puukoristeluja ja maalauksia sekä tutustua sen historialliseen merkitykseen.

Latvia Agricola -kirjailija museo

Latvia Agricola -kirjailija museo sijaitsee Jelgavan Kulttuurikolmion alueella. Museo on omistettu Agricola-kirjailijalle, joka oli yksi Latvian merkittävimmistä kirjailijoista ja kansanrunouden kerääjistä. Museossa voi tutustua Agricolan elämään, kirjalliseen tuotantoon ja Latvian kulttuuriin liittyviin näyttelyihin.

Zemgales olympialainen keskus

Zemgales olympialainen keskus on monipuolinen urheilupaikka, joka sijaitsee Jelgavassa. Keskus tarjoaa erilaisia urheilumahdollisuuksia, kuten kuntosaleja, uima-altaita, jääkiekkokaukaloita ja tenniskenttiä. Siellä järjestetään myös erilaisia urheilutapahtumia ja kilpailuja.

Jelgavan kotiseutumuseo

Jelgavan kotiseutumuseo sijaitsee kaupungin keskustassa vanhassa rakennuksessa. Museo tarjoaa näyttelyitä, jotka keskittyvät Jelgavan alueen historiaan, kulttuuriin ja perinteisiin. Museossa voi tutustua muun muassa vanhoihin esineisiin, valokuviin ja dokumentteihin, jotka kertovat alueen menneisyydestä.

Piltenes linna

Piltenes linna on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee noin 15 kilometriä Jelgavasta pohjoiseen. Linnalla on pitkä historia ja se on ollut tärkeä keskus eri valloittajille ja hallitsijoille. Nykyään linna toimii museona ja siellä voi tutustua sen merkittävään arkkitehtuuriin ja historiaan.

Jelgavan muistomerkit ja patsaat

Jelgavasta löytyy useita muistomerkkejä ja patsaita, jotka kunnioittavat kaupungin historiaa, kulttuuria ja merkittäviä henkilöitä. Näihin kuuluu esimerkiksi Riemuristi patsas, joka symboloi Latvian itsenäisyyttä, sekä monia muita tärkeitä historiallisia ja kulttuurisia muistomerkkejä.

Kulttuuri ja Historia

Jelgavan linna

Jelgavan linna, joka tunnetaan myös nimellä Jelgavan palatsi, on yksi kaupungin tunnetuimmista historiallisista maamerkeistä. Se sijaitsee Lielupe-joen rannalla ja on rakennettu vuosina 1738-1772. Linna oli aiemmin Księżycien suvun asuinpaikka ja myöhemmin sitä käytettiin Latvian presidentin virka-asuntona. Nykyään linna toimii Latvian maatalousyliopiston kampuksena ja sieltä löytyy myös museo, jossa voi tutustua linnan historiaan.

Jelgavan palokunta-museo

Jelgavan palokunta-museo sijaitsee Jelgavan kaupungintalon rakennuksessa. Museo esittelee palokunnan historiaa ja perinteitä sekä näyttää erilaisia palokalustoja ja -varusteita. Sieltä voi oppia lisää paikallisista palontorjuntatraditioista ja tutustua palokuntatyöhön Latviassa.

Jelgavan taidemuseo

Jelgavan taidemuseo on tunnettu taidegalleria, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Museossa voi nähdä laajan kokoelman maalauksia, veistoksia ja muita taideteoksia Latvian ja muiden maiden taiteilijoilta. Jelgavan taidemuseo järjestää myös vaihtuvia näyttelyitä ja kulttuuritapahtumia.

Svete Pauliinan kirkko

Svete Pauliinan kirkko on historiallinen luterilainen kirkko, joka sijaitsee Jelgavan kaupungin ulkopuolella. Se on rakennettu vuonna 1779 ja on yksi Latvian vanhimmista puukirkoista. Kirkossa voi ihailla kauniita puukoristeita ja maalauksia sekä tutustua alueen uskonnolliseen historiaan.

Jelgavan teatteri

Jelgavan teatteri on kaupungin tärkeä kulttuuritoimija, joka tarjoaa monipuolista teatteriohjelmaa. Teatteri sijaitsee kaupungin keskustassa ja järjestää esityksiä eri tyylilajeista, kuten draamaa, komediaa, musikaaleja ja tanssia. Jelgavan teatteri on tunnettu korkeatasoisista esityksistään ja se on suosittu kohde sekä paikallisten asukkaiden että matkailijoiden keskuudessa.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokakulttuuri

Jelgavassa ruokakulttuuri on monipuolinen ja monipuolinen. Latvialainen ruoka on pääosassa, ja perinteisiä latvialaisia ruokia tarjoillaan useissa ravintoloissa. Latvialaisessa ruokakulttuurissa suositaan luonnollisia ja paikallisia raaka-aineita, kuten viljaa, perunaa, sieniä ja marjoja.

Ravintolat

Jelgavassa on laaja valikoima ravintoloita, jotka tarjoavat eri tyyppisiä ruokia ja keittiöitä. Kaupungissa on sekä perinteisiä latvialaisia ravintoloita että kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat esimerkiksi italialaista, aasialaista ja amerikkalaista ruokaa. Jelgavasta löytyy myös pikaruokaketjuja ja kahviloita, joissa voi nauttia kevyitä välipaloja tai leivonnaisia.

Suosittuja ruokia ja juomia

Suositeltavia ruokia Jelgavassa ovat muun muassa rye bread (ruisleipä), grey peas and bacon (harmaat herneet ja pekoni), potato pancakes (perunarieskat) ja zupa (kalakeitto). Latvialaiset oluet ovat myös suosittuja, ja monilla ravintoloilla on laaja olutvalikoima.

Hintataso

Jelgavan ravintoloiden hintataso on yleisesti ottaen edullinen verrattuna muihin Euroopan maihin. Hinnat vaihtelevat ravintolasta, mutta keskimääräiset hinnat ovat kohtuullisia. Halvimmillaan aterian voi saada noin 5–10 euron hintaan, kun taas hienommassa ravintolassa aterian hinta voi olla noin 15–30 euroa.

Erityisruokavaliot

Jelgavassa ravintoloissa on yleensä saatavilla myös vaihtoehtoja erityisruokavalioille, kuten kasvisruokaa, gluteenitonta ruokaa tai vegaaniruokaa. Yleensä ravintolassa voi myös pyytää ruokaa räätälöitynä omien ravintorajoitusten tai mieltymysten mukaan.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Museot ja galleriat

Jelgavassa on useita museoita ja gallerioita, joissa voi tutustua kaupungin historiaan ja kulttuuriin. Tunnettuja kohteita ovat esimerkiksi Jelgavan historia- ja taidemuseo sekä Pasta salaatti -taidemuseo.

Luontokohteet ja ulkoilualueet

Kaupungin lähistöllä on useita kauniita luontokohteita ja ulkoilualueita, joissa voi nauttia luonnosta ja ulkoilusta. Esimerkiksi Lielupe-joen varrella sijaitseva Jurkalne Nature Park tarjoaa hyvät mahdollisuudet patikointiin ja lintujen tarkkailuun.

Teatterit ja konserttisalit

Jelgavassa on useita teattereita ja konserttisaleja, jotka tarjoavat monipuolista viihdettä ja kulttuuriohjelmaa. Esimerkiksi Jelgavan kaupunginteatteri ja Jelgavan filharmonia järjestävät säännöllisesti esityksiä ja konsertteja.

Ravintolat ja kahvilat

Kaupungissa on runsaasti ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista ja kansainvälisistä herkuista. Keskustan alueella on erilaisia ruokapaikkoja aina perinteisestä latvialaisesta keittiöstä kansainvälisiin makuelämyksiin.

Urheilu- ja liikuntamahdollisuudet

Jelgavassa on hyvät urheilu- ja liikuntamahdollisuudet. Kaupungista löytyy muun muassa kuntokeskuksia, uima-altaita, jalkapallokenttiä ja tenniskenttiä. Lisäksi lähellä sijaitseva Zemgales olimpiskais centrs -liikuntakeskus tarjoaa monipuolisia urheilumahdollisuuksia.

Shoppailu ja ostoskeskukset

Jelgavassa on useita ostoskeskuksia ja kauppakeskuksia, joissa voi tehdä ostoksia. Esimerkiksi Jelgava T/C ja Spice Jelgava ovat suosittuja ostospaikkoja, joissa on laaja valikoima erilaisia liikkeitä ja kauppoja.

Viihde ja yöelämä

Kaupungin yöelämä tarjoaa monipuolista viihdettä erilaisissa baareissa ja yökerhoissa. Jelgavasta löytyy myös elokuvateatteri, jossa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia.

Suositut hotellit Jelgavassa

Jelgava Hotel

Jelgava Hotel sijaitsee Jelgavan keskustassa ja tarjoaa mukavia ja tilavia huoneita, joissa on nykyaikainen sisustus ja kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellin palveluihin kuuluvat ravintola, baari, kuntokeskus ja ilmainen Wi-Fi. Hotelli on hyvin arvostettu mahtavasta sijainnistaan, ystävällisestä henkilökunnastaan ja laadukkaista palveluistaan.

SemaraH Hotel Lielupe Spa & Conferences

SemaraH Hotel Lielupe Spa & Conferences on tyylikäs ja moderni hotelli, joka sijaitsee lähellä Lielupen jokea. Hotellissa on tilavia ja viihtyisiä huoneita, joissa on kauniit näkymät ympäröivään luontoon. Hotelli tarjoaa myös spa-palveluita, sisäuima-altaan, kuntosalin ja useita ravintoloita. Vierailijat arvostavat erityisesti hotellin rauhallista ja rentouttavaa tunnelmaa.

Cafe Hotel Rudzons

Cafe Hotel Rudzons on luontoteemainen hotelli, joka sijaitsee vehreässä ympäristössä ulkopuolella Jelgavan keskustaa. Hotellissa on kodikkaasti sisustettuja huoneita ja viihtyisä kahvila, jossa tarjoillaan herkullisia leivonnaisia ja juomia. Hotellin vieressä on myös kaunis puutarha, jossa vierailijat voivat rentoutua ja nauttia luonnon kauneudesta. Vieraat ovat ylistäneet hotellin viehättävää ilmapiiriä ja ystävällistä henkilökuntaa.

Hotel Jelgava

Hotel Jelgava sijaitsee kauniissa ja historiallisessa Juglan kartanossa, lähellä Jelgavan keskustaa. Hotellissa on tyylikkäästi sisustettuja huoneita, joissa on elegantti charmia ja modernit mukavuudet. Hotellin palveluihin kuuluvat ravintola, baari, kokoustilat ja ilmainen Wi-Fi. Vierailijat ihastuvat hotellin kauniiseen ympäristöön ja kodikkaaseen tunnelmaan.

Pegasa Pils Boutique SPA & Resort Hotel

Pegasa Pils Boutique SPA & Resort Hotel sijaitsee rauhallisessa ympäristössä lähellä Jelgavan keskustaa. Hotelli tarjoaa ylellisiä huoneita, joissa on tyylikäs sisustus ja kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellin palveluihin kuuluvat kylpylä, sisäuima-allas, kuntokeskus, useita ravintoloita ja kokoustiloja. Vierailijat nauttivat hotellin tasokkaasta palvelusta ja upeasta ympäristöstä.

Turvallisuus ja terveys

1. Rikollisuus

Jelgava on suhteellisen turvallinen kaupunki, ja rikollisuusaste on melko alhainen. Poliisi valvoo aktiivisesti kaupungin turvallisuutta ja tekee yhteistyötä paikallisten asukkaiden ja yritysten kanssa. Matkailijoiden tulisi kuitenkin pitää huolta arvoesineistään ja olla varovaisia erityisesti vilkkailla alueilla.

2. Liikenne

Liikenne Jelgavassa on yleisesti ottaen turvallista. Kaupungissa on hyvin ylläpidetty tieverkosto ja joukkoliikennejärjestelmä. Matkailijoita kannustetaan kuitenkin noudattamaan liikennesääntöjä, kuten ajamaan turvavälillä, käyttämään turvavöitä ja noudattamaan nopeusrajoituksia.

3. Terveydenhuolto

Jelgavassa on useita terveyskeskuksia ja sairaaloita, jotka tarjoavat laadukasta terveydenhuoltoa asukkaille. Kaupungissa on myös apteekkeja, joista voi ostaa lääkkeitä ja muita terveyteen liittyviä tuotteita. Matkailijoiden tulee varmistaa, että heillä on riittävä matkavakuutus, joka kattaa terveydenhuoltokulut.

4. Ympäristön turvallisuus

Jelgava on ympäristöystävällinen kaupunki, jossa panostetaan vihreän infrastruktuurin kehittämiseen. Kaupungilla on käytössään jätehuoltojärjestelmä ja ympäristönsuojeluohjelma, joka edistää kestävää kehitystä ja luonnonvarojen säästöä. Asukkaita ja matkailijoita kannustetaan kierrättämään ja pitämään ympäristöstä huolta.

5. Elintarvikkeiden turvallisuus

Elintarvikkeiden turvallisuus Jelgavassa valvotaan tiukasti, ja kaupungissa toimii useita elintarvikevalvontaviranomaisia. Ravintoloiden ja ruokakauppojen tulee noudattaa tiukkoja hygieniastandardeja, ja elintarvikkeiden alkuperä merkitään tarkasti. Matkailijat voivat luottaa siihen, että kaupungin ravintolat ja ruokakaupat tarjoavat turvallisia ja laadukkaita elintarvikkeita.

6. Matkailijoiden turvallisuus

Jelgava on suosittu matkailukohde, ja turvallisuus matkailijoiden kannalta on tärkeä asia kaupungissa. Matkailijoiden tulee olla tietoisia ympäröivästä ympäristöstä ja noudattaa paikallisia tapoja ja käytäntöjä. On suositeltavaa säilyttää arvoesineitä hotellin turvakaapissa ja pitää matkatavarat lukittuna.

Rannat ja vesistöt

Lielupe-joki

Lielupe-joki on yksi Jelgavan läpi virtaavista joista, ja se on myös Latvian toiseksi pisin joki. Joki tarjoaa mahdollisuuden veneilyyn ja kalastukseen, ja sen rannoilla on useita piknik- ja virkistysalueita.

Melupe-joki

Melupe-joki on toinen Jelgavan läpi virtaava joki. Se on pienempi kuin Lielupe-joki, mutta tarjoaa silti mahdollisuuksia esimerkiksi veneilyyn ja kalastukseen.

Milzkalne-järvi

Milzkalne-järvi sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Jelgavasta. Se on suosittu paikka ulkoiluun ja retkeilyyn, ja sen rannoilla on hiekkarantoja, joilla voi rentoutua ja uida kesäisin.

Baznīcas-järvi

Baznīcas-järvi on toinen merkittävä järvi Jelgavan lähellä. Se tarjoaa hyvät mahdollisuudet kalastukseen ja veneilyyn, ja sen rannalla on myös virkistysalueita piknik- ja grillaukseen.

Meežkalne-järvi

Meežkalne-järvi on pienempi järvi, joka sijaitsee Jelgavasta noin 15 kilometrin päässä. Se on rauhallinen paikka luonnon ystäville, ja sen ympärillä on kauniita metsäalueita ja kävelyreittejä.

Jugla-järvi

Jugla-järvi sijaitsee Jelgavan eteläisellä alueella. Se on suosittu paikka kalastukseen, ja sen rannoilla on myös mahdollisuus uimiseen ja piknikin viettoon.

Yöelämä ja Viihde

Baarit ja Ravintolat

Jelgava tarjoaa monipuolisen valikoiman baareja ja ravintoloita, jotka sopivat erilaisiin makuun ja budjetteihin. Kaupungissa on sekä perinteisiä latvialaisia ravintoloita että kansainvälisiä vaihtoehtoja. Baareissa voi nauttia virkistävää juomaa ja viettää iltaa ystävien kanssa. Jelgavan keskustasta löytyy useita ravintoloita, jotka tarjoavat herkullista ruokaa ja viihtyisän ilmapiirin.

Klubit ja Diskot

Jelgavassa on myös muutamia klubeja ja diskoteekkejä, jotka tarjoavat viihdykettä myöhään yöhön. Nämä paikat ovat suosittuja erityisesti nuorten ja opiskelijoiden keskuudessa. Klubi-illat sisältävät usein myös live-esiintyjiä ja DJ-esityksiä. Musiikkityylit vaihtelevat klubista toiseen, ja valikoimiin kuuluu niin kansainvälistä kuin latvialaista musiikkia.

Elokuvateatterit

Elokuvan ystävät voivat nauttia elokuvista Jelgavassa. Kaupungissa on useita elokuvateattereita, jotka tarjoavat laajan valikoiman erilaisia elokuvia eri genreistä. Niissä esitetään sekä paikallisia että kansainvälisiä elokuvia. Jotkut elokuvateatterit ovat modernisti varustettuja ja tarjoavat myös 3D-elokuvia.

Kulttuuritapahtumat

Jelgava järjestää erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten musiikki- ja teatteriesityksiä, taidenäyttelyitä ja festivaaleja. Kaupungissa on useita kulttuurikeskuksia ja teattereita, jotka tarjoavat laadukasta viihdettä. Näissä tapahtumissa paikalliset taiteilijat pääsevät esittelemään taitojaan, ja kävijät saavat nauttia monipuolisesta kulttuuritarjonnasta.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Jelgavassa on myös monia muita vapaa-ajan aktiviteetteja, jotka tarjoavat viihdettä ja iloa. Kaupungissa on esimerkiksi keilahalli, jossa voi pelata keilailua ystävien kanssa. Lisäksi löytyy monia baareja ja kahviloita, joissa voi rentoutua ja viettää aikaa kavereiden kanssa.

Luontokohteet ja Retkeily

Jelgavan puisto

Jelgavan puisto on kaupungin suurin ja vanhin puisto. Se sijaitsee Jelgavajoen rantamilla ja tarjoaa monia kävelyreittejä ja vihreitä alueita rentoutumiseen ja ulkoiluun. Puistossa on myös historiallisia rakennuksia, kuten Jelgavan palatsi, ja siellä järjestetään erilaisia tapahtumia ja konsertteja.

Zemgale luontopolku

Zemgale luontopolku sijaitsee lähellä Jelgavaa ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen luontoon. Polku kulkee läpi metsien, niittyjen ja peltojen, ja sen varrella on useita levähdyspaikkoja ja näköalapaikkoja. Luontopolun varrella voi ihailla alueen kasvi- ja eläinlajistoa sekä nauttia raikkaasta ilmasta ja kauniista maisemista.

Biržu metsä

Biržu metsä on suosittu retkeilykohde Jelgavan lähellä. Se on suuri metsäalue, jossa on monipuolista kasvi- ja eläinlajistoa. Metsässä on hyvin hoidettuja polkuja ja reittejä, jotka sopivat kävelyyn, juoksemiseen tai pyöräilyyn. Alueella on myös piknikalueita, joissa voi levätä ja nauttia eväitä.

Mīlgrāvis-järvi

Mīlgrāvis-järvi on kaunis järvi, joka sijaitsee Jelgavasta koilliseen. Järvi tarjoaa mahdollisuuksia vesiretkeilyyn, kuten veneilyyn, melontaan ja kalastukseen. Järven ympärillä on myös metsäisiä alueita, joissa voi patikoida tai rentoutua ja nauttia luonnosta. Järven läheisyydessä on myös hyvin hoidettuja uimarantoja, joissa voi viettää aurinkoista päivää.

Kiuruvesi

Kiuruvesi on pieni järvi Jelgavan kaupungin lähellä. Se on suosittu paikka retkeilyyn ja virkistäytymiseen. Järven ympärillä on kävelyreittejä ja penkkejä, joissa voi levätä ja nauttia kauniista maisemista. Kiuruvedellä voi myös kalastaa, uida tai rentoutua rannalla. Järven lähistöllä on myös erilaisia palveluja, kuten kahviloita ja majoitusmahdollisuuksia.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet Jelgavassa

Jelgavan luterilainen katedraali

Jelgavan luterilainen katedraali eli Pyhän Johannes Kastajan katedraali on yksi kaupungin merkittävimmistä uskonnollisista rakennuksista. Se rakennettiin vuonna 1776 ja se on Baltian alueen suurin yksinäinen tornikirkko. Katedraali on näyttävä esimerkki myöhäisbarokkityylistä arkkitehtuurista ja siinä on myös klassisia vaikutteita.

Jelgavan palatsi

Jelgavan palatsi, jota kutsutaan myös Jelgavan hoviksi tai herttuoiden palatsiksi, on historiallinen rakennus, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Palatsi rakennettiin 1700-luvulla ja se toimi aikoinaan Kurlandin herttuan virallisena asuinpaikkana. Nykyään palatsi toimii museona ja siellä voi tutustua Kurlandin herttuoiden elämään ja historialliseen aikakauteen.

Jelgavan Pyhän Anna kirkko

Pyhän Anna kirkko on yksi Jelgavan vanhimmista kirkoista. Se rakennettiin vuonna 1612 ja se on tyypillinen esimerkki länsihämäläisen kirkkoarkkitehtuurin tyylistä. Kirkko on saanut nimensä apostoli Paavalin äidin, pyhän Annan, kunniaksi. Kirkko on kärsinyt useista tulipaloista ja sitä on kunnostettu vuosien varrella, mutta sen historiallinen arvo ja kulttuuriperintö on säilynyt.

Jelgavan Pietarinkirkko

Pietarinkirkko on ortodoksinen kirkko, joka rakennettiin Jelgavaan vuonna 1845. Kirkko on omistettu apostoli Pietarille ja se edustaa ortodoksista arkkitehtuuria. Kirkon ulkoseinät koristavat ikonit ja sen sisätilat ovat värikkäät ja koristeelliset. Pietarinkirkko on tärkeä uskonnollinen ja kulttuurinen symboli Jelgavassa.

Jelgavan uusi linnanmäki

Jelgavassa sijaitsee uusi linnanmäki, joka on entisen Kurlandin herttuoiden linnavuoren raunioalue. Alueella voi tutustua Kurlandin herttuoiden historiaan ja vierailla linnavuoren raunioilla. Linnanmäki tarjoaa upean näkymän kaupunkiin ja sen ympäristöön, ja se on suosittu käyntikohde sekä paikallisten että turistien keskuudessa.

Jelgavan Panoraama- ja Näköalapaikat:

Pilsoņu kalns

Pilsoņu kalns on kukkula Jelgavan keskustan pohjoispuolella, josta avautuu kaunis näköala kaupunkiin ja sen ympäristöön. Kukkulan huipulla on myös näköalatorni, josta voi ihailla maisemia entistäkin korkeammalta.

Jelgavan linna

Jelgavan linna sijaitsee Lielupe-joen rannalla ja tarjoaa upeat panoraamanäkymät sen ympäristöön. Linna itsessään on arkkitehtonisesti upea ja sitä ympäröivät puistot ja puutarhat tekevät paikasta entistä kauniimman.

Lielupe-joen ranta-alue

Lielupe-joen ranta-alueella on useita paikkoja, joista voi ihailla kaunista maisemaa ja nauttia vehreästä ympäristöstä. Joki tarjoaa erilaisia näkymiä, olipa sitten kyseessä auringonlasku tai veneiden liikenne.

Stāmeriena tornitalo

Stāmeriena tornitalo on upea barokkityylinen rakennus, josta avautuu panoraamanäkymä ympäröivään maaseutuun. Tornista voi nähdä laajoja peltoja, metsiä ja järviä, mikä tekee siitä ihanteellisen paikan ihailla Latvian maaseutumaisemia.

Ķieģeļu kalns

Ķieģeļu kalns on entinen tiilitehdas, josta on tullut suosittu paikka paikallisten keskuudessa. Kukkulalta avautuu panoraamanäköala Jelgavan kaupunkiin ja sen ympäristöön. Alueella on myös puistoja ja kävelyreittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua lähialueen luontoon.Kohteen sijainti maa on Latvia.

Jätä kommentti