Halvat lennot Jesenice

Nähtävyydet ja Kohteet

1. Jeseniški Grad

Jeseniški Grad on keskiaikainen linnoitus, joka sijaitsee Jesenicen kaupungissa Sloveniassa. Se on yksi kaupungin tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä ja tunnetaan myös nimellä Blejski Grad. Linnoitus tarjoaa upeita näkymiä ympäröivään maisemaan ja sisältää muun muassa museon, kirkon ja ravintolan.

2. Planica

Planica on kansainvälisesti tunnettu hiihtokeskus, joka sijaitsee Jesenicen lähellä Sloveniassa. Se tunnetaan erityisesti mäkihyppyareenastaan, joka on yksi maailman suurimmista ja modernimmista. Planica on myös suosittu retkikohde patikoijille ja hiihtäjille, sillä alueella on useita vaellusreittejä ja hiihtolatuja.

3. Tivoli-kaupunkipuisto

Tivoli-kaupunkipuisto on suuri puistoalue, joka sijaitsee Ljubljanan kaupungissa Sloveniassa. Puisto tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä, kuten kävelyreittejä, leikkipaikkoja, lampia ja kahviloita. Tivoli-kaupunkipuisto on suosittu paikallisten asukkaiden ja turistien keskuudessa ulkoilun ja rentoutumisen kannalta.

4. Vintgar-rotko

Vintgar-rotko on luonnonmuodostelma Jesenicen lähellä Sloveniassa. Se on suosittu retkikohde, joka tarjoaa upeita maisemia ja patikointireittejä. Rotkossa kulkee myös puisia kävelysiltoja, jotka mahdollistavat vierailijoiden pääsyn syvemmälle rotkoon ja sen vesiputouksille.

5. Slovenian rautateiden museo

Slovenian rautateiden museo sijaitsee Jesenicen kaupungissa ja kertoo Slovenian rautateiden historiasta. Museossa on laaja kokoelma vetureita, vaunuja ja muita rautatieliikenteeseen liittyviä esineitä. Vierailijat voivat tutustua museon näyttelyihin ja oppia lisää Slovenian rautatieliikenteen kehityksestä.

6. Asiointikeskus Rajče

Asiointikeskus Rajče on suuri kauppakeskus, joka sijaitsee Jesenicen kaupungissa. Se tarjoaa laajan valikoiman kauppoja, ravintoloita ja viihdetarjontaa. Rajče on suosittu paikka shoppailuun ja vapaa-ajanviettoon paikallisten asukkaiden keskuudessa.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuurinähtävyydet

Jesenicessa on useita kulttuurinähtävyyksiä, joista merkittävin on Stara Sava -kulttuurikeskus, joka toimii entisessä teknisessä hallissa. Kulttuurikeskus tarjoaa monipuolista ohjelmaa, kuten teatteriesityksiä, konsertteja ja näyttelyitä.

Museot

Kaupungissa sijaitsee useita museoita, kuten Jesenice -haudoissa -museo. Museossa voi tutustua Jesenicen historiaan ja alueen arkeologisiin löytöihin. Lisäksi kaupungissa on Jesenice-museo, jossa esitellään Jesenicen teollisuushistoriaa ja nykypäivää.

Historialliset rakennukset

Jesenicessa on useita historiallisia rakennuksia, kuten Stara Sava -tehtaan rakennukset, jotka ovat peräisin 1800-luvulta. Näitä rakennuksia käytetään nykyään kulttuuri- ja taidealan toimijoiden tiloina. Lisäksi kaupungissa on Church of the Assumption of Mary, joka on rakennettu vuonna 1902.

Perinteet ja festivaalit

Jesenicessa vietetään vuosittain perinteisiä festivaaleja ja tapahtumia. Yksi merkittävimmistä on Jesenice Days -festivaali, joka järjestetään kesäkuussa. Festivaalilla on monenlaista ohjelmaa, kuten musiikkikonsertteja, tanssiesityksiä ja taide- ja käsityömarkkinat. Lisäksi kaupungissa järjestetään perinteinen karjankellon soiton SM-kilpailu, jossa kilpaillaan lehmänkellojen soittotaidosta.

Kulttuuritapahtumat

Kaupungissa järjestetään vuosittain erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten teatteriesityksiä, konsertteja ja taidenäyttelyitä. Lisäksi kaupungin teatteri tarjoaa monipuolista ohjelmaa läpi vuoden eri genreistä kiinnostuneille.

Ruokailu ja Ravintolat Jesenicessä

Ravintolat

Jesenicessä on useita ravintoloita, joissa tarjotaan erilaisia ruokalajeja ja makuelämyksiä. Ravintoloissa voi nauttia slovenialaista keittiötä, kuten perinteisiä paikallisia ruokia ja kansainvälistä ruokaa. Ravintoloiden tyyli ja hintataso vaihtelevat, joten jokaiselle löytyy varmasti jotain sopivaa.

Katumyynti

Jesenicessä on tarjolla myös katumyyntiä, jossa voi ostaa erilaisia ruokia ja juomia. Tämä voi sisältää esimerkiksi pikaruokaa, kuten hampurilaisia ja pizzaa, sekä paikallisia erikoisuuksia ja välipaloja. Katumyynnin tarjonta vaihtelee päivittäin ja säännöllisen aukioloajan mukaan.

Kahvilat ja leipomot

Kahvilat ja leipomot ovat suosittuja paikkoja Jesenicessä, joissa voi nauttia erilaisia kahvijuomia ja leivonnaisia. Ne tarjoavat usein myös aamiaista ja kevyitä lounasvaihtoehtoja. Kahvilat ja leipomot ovat hyviä paikkoja rentoutua ja viettää aikaa ystävien tai perheen kanssa.

Viinibaarit

Jesenicen viinibaarit tarjoavat viini- ja juomamaisteluita sekä erilaisia viinivalikoimia. Joissakin viinibaareissa voi myös nauttia suolapaloja tai lähiruokaa viinin kaveriksi. Viinibaarit sopivat erinomaisesti viinin ja ruoan ystäville, jotka haluavat kokea paikallisia viinitiloja ja viinikulttuuria.

Pikaruokaravintolat

Jesenicen pikaruokaravintolat tarjoavat nopeita ja käteviä ruokavaihtoehtoja. Täältä voi löytää tunnettuja pikaruokaketjuja, kuten pikaruokaketjun kansainvälisiä ruokia ja erilaisia pikaruokavaihtoehtoja. Pikaruokaravintolat ovat hyviä vaihtoehtoja, jos haluaa nopeaa ruokaa matkan varrella.

Vapaa-ajan aktiviteetit Jesenicessa

1. Kulttuuritapahtumat

Jesenicessa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia ympäri vuoden. Näihin kuuluu esimerkiksi musiikki-, teatteri- ja tanssiesityksiä sekä erilaisia näyttelyitä. Tapahtumakohteita kaupungissa ovat muun muassa Jesenice House of Culture ja Ironworks Museum.

2. Retkeily ja patikointi

Kaupungin ympäristö tarjoaa upeat mahdollisuudet retkeilyyn ja patikointiin. Jesenice sijaitsee kauniin Triglavin kansallispuiston läheisyydessä, jossa on laajat vaellusreitit ja upeita näköaloja. Suosittuja retkikohteita ovat esimerkiksi Martuljek-vesiputoukset ja Vrata laakso.

3. Pyöräily ja maastopyöräily

Jesenicessa on hyvin kehitetty pyöräilyinfrastruktuuri, joka houkuttelee niin harrastajia kuin ammattilaisia. Kaupungin ympäristössä on monipuolisia pyöräilyreittejä, jotka sopivat niin maantie- kuin maastopyöräilyynkin.

4. Talviurheilu

Jesenice tarjoaa erinomaiset puitteet talviurheilun harrastamiseen. Alueella on useita hiihtokeskuksia, kuten Kranjska Gora ja Planica, joissa voi harrastaa laskettelua, lumilautailua ja murtomaahiihtoa. Lisäksi Jesenice tarjoaa mahdollisuuksia jääkiekon ja luistelun harrastamiseen.

5. Vesiurheilu

Jesenicen läheisyydessä sijaitsevat järvet, kuten Bled-järvi ja Bohinj-järvi, tarjoavat upeat puitteet erilaisille vesiurheilulajeille. Näissä järvissä voi harrastaa esimerkiksi melontaa, soutua, uimista ja purjelautailua.

6. Kylpylät ja wellness

Jesenicessa ja sen lähialueilla on useita kylpylöitä ja wellness-keskuksia, joissa voi rentoutua ja nauttia erilaisista hyvinvointipalveluista. Nämä palvelut sisältävät esimerkiksi erilaisia hierontoja, saunoja, kylpylöitä ja kauneushoitoja.

7. Golf

Golfin ystäville Jesenice tarjoaa mahdollisuuden pelata tätä suosittua lajia. Kaupungin läheisyydessä sijaitsee useita golfkenttiä, joilla voi harrastaa golfia ja nauttia upeista maisemista samalla.

8. Kalastus

Jesenicessa ja sen ympäristössä on monia jokia ja järviä, jotka tarjoavat erinomaiset puitteet kalastamiseen. Alueella voi kalastaa esimerkiksi taimenta, lohta ja kirjolohta.

9. Ravintolat ja kahvilat

Jesenicessa on useita ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia herkullisesta ruoasta ja paikallisista erikoisuuksista. Tarjolla on niin perinteistä slovenialaista ruokaa kuin kansainvälisiä makuja.

10. Ostokset

Kaupungissa on myös mahdollisuus tehdä ostoksia. Jesenice tarjoaa erilaisia kauppoja ja ostoskeskuksia, joista voi löytää niin vaatteita, kenkiä, elektroniikkaa kuin paikallisia käsitöitäkin.

Suositut hotellit Jesenicessä

1. Hotel Lek

Hotel Lek sijaitsee Jesenicen keskustassa ja tarjoaa viihtyisää majoitusta. Hotellissa on 72 huonetta, joista osassa on omat parvekkeet kauniilla näkymillä ympäröivään luontoon. Hotellissa on myös ravintola, sauna- ja spa-osasto sekä konferenssitilat. Asiakkaat arvostavat erinomaista palvelua ja hyvää sijaintia lähellä kaupungin nähtävyyksiä.

2. Hotel Actum

Hotel Actum on tyylikäs hotelli, joka sijaitsee Jesenicen historiallisella alueella. Hotelli tarjoaa viihtyisiä huoneita sekä modernin sisustuksen. Hotellista löytyy ravintola ja baari, jossa asiakkaat voivat nauttia paikallisista herkuista ja juomista. Lisäksi hotellissa on kuntosali ja kokoustilat. Asiakkaat kehuvat erinomaista palvelua ja hotellin tunnelmaa.

3. Hotel Azul

Hotel Azul on viehättävä hotelli Jesenicen rauhallisella alueella. Hotellissa on 30 tyylikästä huonetta, joista osassa on omat terassit tai parvekkeet. Hotellin ravintolassa tarjoillaan paikallisia ja kansainvälisiä herkkuja. Hotellin rentoutumisalueella on sauna ja poreallas. Asiakkaat arvostavat hotellin rauhallista sijaintia ja ystävällistä henkilökuntaa.

4. Hotel Cerkno

Hotel Cerkno sijaitsee Jesicen lähellä, noin 10 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Hotelli tarjoaa majoitusta moderniin tyyliin sisustetuissa huoneissa. Hotellista löytyy ravintola, kuntosali ja spa-osasto. Lisäksi hotellissa järjestetään erilaisia retkiä ja aktiviteetteja, kuten vaellusta ja hiihtoa. Asiakkaat arvostavat hotellin ympäröivää luontoa ja monipuolisia palveluita.

5. Hotel Lipa

Hotel Lipa on perheomisteinen hotelli Jesenicen keskustassa. Hotellissa on viihtyisiä huoneita, joista osassa on oma parveke. Hotellin ravintolassa tarjoillaan perinteisiä slovenialaisia ruokia. Hotellin vieressä sijaitsee myös yleinen uimahalli, johon hotellin asiakkailla on vapaa pääsy. Asiakkaat kehuvat hotellin ystävällistä palvelua ja hyvää ruokaa.

Turvallisuus ja Terveys

Yleinen turvallisuus

– Jesenice on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jossa rikollisuus on melko vähäistä.
– Liikkuminen kaupungilla on turvallista jalan, polkupyörällä tai julkisilla liikennevälineillä.
– Perusvarovaisuutta tulee kuitenkin noudattaa, kuten pidättäytyä näyttämästä arvotavaroita tai kävelemästä yksinäisillä alueilla pimeällä.
– Matkailijoita kehotetaan myös pitämään huolta henkilökohtaisista tavaroistaan ja turvaamaan ne asianmukaisesti.

Poliisi ja hätätilanteet

– Kaupungissa toimii Jesenice Police Department, joka vastaa poliisitehtävistä ja turvallisuudesta.
– Poliisin tavoittaa hätätilanteessa soittamalla yleiseen hätänumeroon 112.
– Poliisiasema sijaitsee keskustassa ja sen palveluihin kuuluu esimerkiksi rikosilmoitusten vastaanotto ja neuvonta.
– Poliisilla on myös aktiivinen läsnäolo kaupungilla ja heidän läsnäolonsa lisää turvallisuuden tunnetta kaupunkilaisille.

Terveyspalvelut

– Jesenicessä on useita terveysasemia, joista saa yleislääkäripalveluja.
– Terveysasemilla hoidetaan myös kiireettömiä tapauksia ja annetaan terveysneuvontaa.
– Lisäksi kaupungissa on erikoissairaanhoidon palveluita, kuten sairaaloita ja erikoislääkäreitä erilaisille erikoisaloille.
– Päivystyspalvelut toimivat ympäri vuorokauden ja hätätapauksissa tulee soittaa yleiseen hätänumeroon 112.

Pelastuspalvelut

– Jesenicessä toimii Jesenice Fire Department, joka vastaa palokuntatehtävistä ja pelastustoiminnasta.
– Pelastuspalveluun saa yhteyden soittamalla yleiseen hätänumeroon 112.
– Kaupungissa on useita paloasemia, joista hälytetään tarvittaessa voimavaroja eri puolille kaupunkia.
– Pelastuspalvelut toimivat yhteistyössä poliisin ja terveyspalveluiden kanssa hätätilanteiden hoitamiseksi.

Rannat ja vesistöt

Jeseniško jezero

Jeseniško jezero on Jesenicen kaupungissa sijaitseva keinotekoinen järvi. Järvi tarjoaa mahdollisuuden erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten uimiseen ja vesiharrastuksiin. Rannalla on myös nurmialueita, joilla voi rentoutua ja nauttia auringosta.

Save-joki

Save-joki virtaa Jesenicen läpi tarjoten kauniita maisemia ja mahdollisuuksia vesiretkeilyyn ja kalastukseen. Joki tarjoaa myös rauhallisia rantapaikkoja, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnosta.

Twisso-joki

Twisso-joki on toinen tärkeä vesistö Jesenicen alueella. Joki tarjoaa mahdollisuuden melontaan, koskenlaskuun ja kalastukseen. Jokimaisemat ja rauhalliset kohdat tarjoavat myös hyvät mahdollisuudet rentoutumiseen ja luonnon tarkkailuun.

Uimarannat

Jesenicessa on useita uimarantoja, joilla voi nauttia auringosta ja uimisesta. Rannoilla on usein rantalaiturit, aurinkotuoleja ja pukukoppeja. Rantojen palveluihin kuuluu usein myös ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia virvokkeita ja ruokaa.

Yöelämä ja viihde Jesenicessä:

Baarit ja klubit:

Jesenice tarjoaa useita baareja ja klubeja, joissa voi viettää iltaa ystävien kanssa tai tutustua paikalliseen musiikki- ja juomalistaan. Suosittuja baareja ovat esimerkiksi Kakaowelt ja Bar AS. Klubeista voi mainita esimerkiksi Klub Jesenice.

Ravintolat:

Jesenicen ravintolatarjonta on monipuolinen ja sieltä löytyy ruokaa jokaiseen makuun. Kaupungista löytyy esimerkiksi perinteisiä slovenialaisia ravintoloita, italialaisia trattorioita sekä kansainvälisiä ravintoloita. Suosittuja ravintoloita ovat esimerkiksi Gostilna Pri Pičikatu ja Picerija San Marco.

Elokuvateatterit:

Jesenicessä on elokuvateatteri, jossa voi nauttia uusimmista elokuvista suurelta valkokankaalta. Elokuvateatterissa on useita näytöksiä päivittäin eri genreistä. Elokuvateatteri sijaitsee helposti saavutettavalla paikalla keskustassa.

Konsertit ja musiikkitapahtumat:

Jesenicessä järjestetään säännöllisesti konsertteja ja musiikkitapahtumia eri genreistä. Kaupungissa esiintyy niin paikallisia kuin kansainvälisiä artisteja eri musiikkityylien parissa. Suosittuja tapahtumapaikkoja ovat esimerkiksi Planina Sport-halli ja pubit, jotka järjestävät live-musiikkia.

Teatterit ja esityspaikat:

Jesenicessä on useita teattereita ja esityspaikkoja, joissa voi nauttia erilaisista näytelmistä ja esityksistä. Teattereiden ohjelmisto koostuu paikallisista ja kansainvälisistä tuotannoista eri genreistä. Suosittuja teattereita ovat esimerkiksi Glasbena Mladina Jesenice ja Jesenice teatteri.

Urheilu- ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet:

Jesenicen urheilu- ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet tarjoavat monipuolisia aktiviteetteja kaiken ikäisille. Kaupungissa on muun muassa jääareenoita, kuntokeskuksia, biljardihalleja ja keilahalleja. Lisäksi Jesenicessä voi harrastaa ulkoilma-aktiviteetteja, kuten vaellusta ja patikointia.

Luontokohteet ja retkeily

Triglav kansallispuisto

Triglavin kansallispuisto sijaitsee Jesenicen alueella ja on Slovenian ainoa kansallispuisto. Se kattaa alueen, joka ulottuu vuoristoisesta Alpeista Bohinjin laaksoon. Puistossa on upeita maisemia, joissa on korkeita vuoria, jokia, järvialueita ja laajoja metsiä. Siellä voi harrastaa patikointia, kiipeilyä, pyöräilyä ja uintia.

Peričnikin putoukset

Peričnikin putoukset on suosittu luontokohde Jesenicen lähellä. Se on kahden kerroksen putous, jossa vesi valuu vuoren rinnettä pitkin. Putouksen yläosa on noin 52 metriä korkea ja alaosa noin 16 metriä. Alueella on hyvin merkittyjä polkuja, jotka mahdollistavat putoukselle pääsyn ja näkymien ihailemisen.

Zelenci-järvi

Zelenci-järvi on luonnonsuojelualue Jesenicessä, joka on osa Triglavin kansallispuistoa. Järvi on tunnettu smaragdinvihreästä vedestään, joka johtuu turvetuotannon aiheuttamasta erityisestä vesipohjaisesta ekosysteemistä. Alueella reittiopasteet ja puupolku mahdollistavat ikonisen puusillan ylittämisen järven ympäri ja järven tarkastelun.

Vintgar rotko

Vintgar rotko on kapea rotko, joka sijaitsee Vintgarin kylässä vain lyhyen matkan päässä Jesenicestä. Rotko on noin 1,6 kilometrin pituinen ja sen varrella kulkee puisia kävelysiltoja ja polkuja. Rotkon päässä on upea 13 metriä korkea Šum-vesiputous. Alueella on myös kaunis rautatiesilta, josta avautuu upea näköala rotkoon.

Martuljekin vesiputous

Martuljekin vesiputous sijaitsee Martuljekin kylässä Jesenicen lähistöllä. Se on noin 110 metriä korkea ja yksi Slovenian korkeimmista luonnonvesiputouksista. Vesiputous on osa Martuljekin luonnonpuistoa, joka tarjoaa upeat näkymät Slovenian Julian Alps -vuoristoon. Alueella on hyvin hoidettuja polkuja ja näköalatasanne, josta voi ihailla vesiputousta.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet Jesenicessä

Pyhän Nikolauksen kirkko

Pyhän Nikolauksen kirkko on yksi Jesenicen merkittävimmistä uskonnollisista kohteista. Se on ortodoksinen kirkko, jonka rakentaminen alkoi vuonna 1907 ja valmistui vuonna 1911. Kirkon arkkitehtuurissa näkyy jugend-tyylin vaikutteet, ja sen korkealla kirkontornilla on pronssinen Pietari-vainajan veistos. Kirkon sisätilat ovat koristeltu ikoneilla ja freskoilla.

Pyhän Maria Magdalenan kirkko

Pyhän Maria Magdalenan kirkko sijaitsee Jesenicen vanhassa kaupungissa. Se on katolinen kirkko, jonka rakentaminen alkoi vuonna 1650 ja päättyi vuonna 1651. Kirkko on barokkityylinen ja sen katto on koristeltu kauniilla freskoilla. Kirkon sisätilat ovat tilavat ja koristeelliset.

Vanha hautausmaa

Jesenicessä sijaitsee myös vanha hautausmaa, joka on historiallinen ja kulttuurillisesti merkittävä paikka. Hautausmaa on ollut käytössä jo 1800-luvun lopulta asti. Siellä voi nähdä vanhoja hautakiviä ja hautamonumentteja, jotka kertovat alueen historiasta ja ihmisistä, jotka ovat siellä haudattuina.

Jesenicen linna

Jesenicen linnan rauniot sijaitsevat korkealla mäen päällä kaupungin keskustan läheisyydessä. Linna on peräisin 1200-luvulta ja se oli aikoinaan merkittävä keskus Kärntenin herttuakunnassa. Nykyään linna on raunioina, mutta sen jäänteitä voi vielä nähdä. Linnan ympäristössä on myös näköalapaikka, josta avautuu upea näköala Jesenicen ympäristöön.

Sankaripatsas

Jesenicen keskustassa sijaitsee myös sankaripatsas, joka on omistettu kaupungin asukkaille, jotka menettivät henkensä ensimmäisessä ja toisessa maailmansodassa. Patsaassa on kaiverrettu kaikkien Jesenicen sodissa kaatuneiden nimet. Sankaripatsas on merkittävä paikka muistelemaan menneisyyden tapahtumia ja kunnioittamaan kaupungin sankareita.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

Vogel Ski Resort

Vogel Ski Resort sijaitsee Triglavin kansallispuiston alueella Bohinj-järven rannalla. Se tarjoaa upeita näkymiä Slovenian Julian Alpeille ja Bohinj-järvelle. Alueella on useita näköalapaikkoja, joista voi ihailla upeita maisemia. Vogel Ski Resort tarjoaa myös monipuolisia hiihto- ja lumilautailumahdollisuuksia.

Murovanka-torni

Murovanka-torni on näköalatorni, joka sijaitsee Jesenicen kaupungin lähellä. Tornista avautuu upea näkymä Jesenicen ympäristöön ja Slovenian Alpeille. Torniin pääsee kätevästi autolla tai patikoiden. Se on suosittu paikka niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa.

Podkorenin näköalapaikka

Podkorenin näköalapaikka sijaitsee Kranjska Goran lähellä. Se tarjoaa upeat panoraamanäkymät Slovenian Alpeille, Juliske Alpeille ja Sava Dolinkan laaksoon. Alueella on myös hyvin hoidettuja kävelyreittejä, joista voi nauttia upeista maisemista.

Blejski Grad

Blejski Grad on keskiaikainen linna, joka sijaitsee Bled-järven rannalla. Linna tarjoaa upeat näkymät järvelle, sen ympäristöön ja Slovenian Alpeille. Vierailijat voivat kiivetä linnan torniin ja ihailla panoraamanäkymiä. Linnassa järjestetään myös erilaisia kulttuuritapahtumia ja näyttelyitä.

Peričnikin vesiputous

Peričnikin vesiputous sijaitsee Triglavin kansallispuiston alueella lähellä Mojstranaa. Se on yksi Slovenian tunnetuimmista vesiputouksista ja tarjoaa upean näyn luonnonvoimasta. Vesiputous on helppo saavuttaa kävellen ja sen vieressä on myös näköalapaikka, josta voi ihailla putouksen kauneutta.

Peč-panoraamatie

Peč-panoraamatie on serpentiinitie, joka kulkee ylös Jelša-joen laaksoon. Tieltä avautuu upeat näkymät Jesenicen kaupunkiin sekä Slovenian ja Itävallan Alpeille. Tie on suosittu nähtävyys ja se tarjoaa myös mahdollisuuden pysähtyä ihailemaan maisemia eri näköalapaikoilla.

Tolmin Gorges

Tolmin Gorges on rotkojen ja vesiputousten muodostama luonnonnähtävyys Soca-joen varrella lähellä Tolminin kaupunkia. Rotkot tarjoavat upeat panoraamanäkymät ja niiden läpi kulkee myös kävelyreitti. Vierailijat voivat tehdä patikkaretkiä rotkojen ympäristössä ja nauttia upeista maisemista.Kohteen sijainti maa on Slovenia.

Jätä kommentti