Halvat lennot Joensuu

Nähtävyydet ja kohteet

Joensuun Taidemuseo

Joensuun Taidemuseo sijaitsee Joensuun keskustassa ja tarjoaa monipuolisen kokoelman modernia ja nykytaidetta. Museossa järjestetään myös vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia.

Pielisjoen risteilyt

Pielisjoella järjestetään kesäisin risteilyjä, joissa pääsee nauttimaan kauniista järvimaisemasta ja Joensuun nähtävyyksistä vesiltä käsin. Risteilyt tarjoavat opastusta ja tietoa alueen historiasta.

Karelia Golf

Karelia Golf on 18-reikäinen golfkenttä, joka tarjoaa mahdollisuuden harrastaa golfausta upeassa luonnonympäristössä. Kenttä sopii sekä aloittelijoille että kokeneemmille pelaajille.

Botania – Kasvitieteellinen puutarha

Botania on Joensuun yliopiston kasvitieteellinen puutarha, jossa voi tutustua erilaisiin kasvi- ja kukkamaailmoihin. Puutarhassa järjestetään lisäksi erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

Joensuun tori

Joensuun tori on vilkas kohtaamispaikka keskustassa, jossa voi nauttia paikallisista herkuista ja tehdä ostoksia. Torilla järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten markkinoita ja konsertteja.

Joensuun kirkko

Joensuun kirkko on suosittu nähtävyys, joka tarjoaa upean arkkitehtonisen kokemuksen. Kirkolle voi osallistua myös opastetuille kierroksille ja osallistua jumalanpalveluksiin.

Pikku-Pietarin tori

Pikku-Pietarin tori on pieni ja viihtyisä tori Joensuun keskustassa, jossa voi tehdä ostoksia ja nauttia erilaisista ruokakojuista. Torilla järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja konsertteja.

Niinivaaran näkötorni

Niinivaaran näkötorni sijaitsee Joensuun korkeimmalla kohdalla ja tarjoaa upeat näköalat kaupunkiin ja ympäröivään luontoon. Torniin voi kiivetä ja nauttia maisemista ympäri vuoden.

Juuka-Haapalahti höyrylaivaristeilyt

Juuka-Haapalahti höyrylaivaristeilyt tarjoavat mahdollisuuden tutustua Pielisjokeen ja sen maisemiin höyrylaivalla. Risteilyllä voi ihailla upeita järvimaisemia ja nauttia paikallisista herkuista.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Joensuu on vilkas kulttuurikaupunki, jossa on monipuolinen tarjonta erilaisia kulttuuritapahtumia ja nähtävyyksiä.

Historia

Joensuu on vanha kaupunki, jonka historia juontaa juurensa 1500-luvulle saakka. Kaupungin historiasta löytyy mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja kohteita.

Museot

Joensuussa on useita mielenkiintoisia museoita, joissa voi tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin. Näitä ovat esimerkiksi Pohjois-Karjalan museo, Karelia-ammattikorkeakoulun Luuppi-museo ja Pielisen museo.

Kirjastot

Joensuun kirjasto tarjoaa kattavan ja monipuolisen kirjavalikoiman sekä erilaisia tapahtumia ja palveluita. Kirjaston pääkirjasto sijaitsee kaupungin keskustassa, ja sieltä löytyy myös muita toimipisteitä eri puolilta Joensuuta.

Teatterit

Joensuussa toimii useita teattereita, joissa esitetään erilaisia näytelmiä ja esityksiä. Tärkeimpiä teattereita ovat Joensuun kaupunginteatteri ja Kolin Ryynänen -teatteri.

Konsertit ja tapahtumat

Joensuussa järjestetään lukuisia konsertteja ja muita tapahtumia vuoden aikana. Näitä voivat olla esimerkiksi musiikkifestivaalit, konserttisarjat, teatteriesitykset ja taidenäyttelyt.

Nähtävyydet

Joensuussa on useita mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten kauniita puistoja, historiallisia rakennuksia ja kulttuurihistoriallisesti merkittäviä kohteita. Tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Joensuun tori, Rantakatu, Joensuun kirkko ja Ilosaarirock-museo.

Ruokailu ja Ravintolat Joensuussa

Ravintolat

– Joensuussa on monipuolinen valikoima ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia keittiöitä ja ruokakulttuureja.
– Kaupungissa on perinteisiä suomalaisia ravintoloita, kuten grilliruokaa tarjoavia paikkoja ja perinteisiä lounasravintoloita.
– Joensuussa on myös paljon kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat esimerkiksi italialaista, kiinalaista, intialaista tai thaimaalaista ruokaa.
– Lisäksi kaupungissa on useita gourmet-ravintoloita ja ruokapaikkoja, jotka panostavat laadukkaisiin raaka-aineisiin ja ruoanvalmistukseen.
– Joensuu tarjoaa myös monia pikaruokaravintoloita, kuten hampurilaisketjuja ja pizzaravintoloita.

Kahvilat

– Joensuussa on runsaasti kahviloita, joista voi nauttia kupposen kahvia tai herkutella leivonnaisilla.
– Kaupungin kahvilat tarjoavat usein myös lounasta ja välipaloja.
– Joensuussa on sekä ketjujen että paikallisten kahviloiden tarjontaa, joten jokaiselle löytyy varmasti mieluisa paikka.
– Kahviloista löytyy myös erilaisia erikoiskahveja, kuten cappuccinoa, lattea ja espressoa.

Pubit ja baarit

– Joensuussa on useita pubit ja baarit, jotka tarjoavat juomia ja usein myös pientä purtavaa.
– Pubeissa voi usein myös seurata urheilutapahtumia televisioiden välityksellä.
– Kaupungin pubit ja baarit tarjoavat usein myös elävää musiikkia ja muita tapahtumia viikonloppuisin.

Elintarvikekaupat

– Joensuussa on useita suuria elintarvikekauppoja, joista voi ostaa päivittäistavaroita ja ruokaa.
– Kaupunki tarjoaa erilaisia marketteja, kuten K-Citymarketeita, Prismoja ja S-Marketeja.
– Lisäksi kaupungissa on myös erikoisliikkeitä, kuten ekokauppoja ja gourmet-elintarvikeliikkeitä.

Torit ja markkinat

– Joensuussa järjestetään säännöllisesti erilaisia toritapahtumia ja markkinoita, joissa voi ostaa tuoreita ja paikallisia tuotteita.
– Kaupungin isoimmat toritapahtumat pidetään Joensuun keskustassa.
– Torit ja markkinat tarjoavat kaikkea vihanneksista ja hedelmistä lihaan ja kaloihin.
– Toritapahtumat ovat suosittuja paikkoja viettää aikaa ja tehdä ostoksia Joensuun keskustassa.

Vapaa-ajan Aktiviteetit:

1. Ulkoilma-aktiviteetit:

Joensuussa on monia ulkoilma-aktiviteetteja tarjoavia alueita, kuten Kolin kansallispuisto ja Pielisjoen ranta-alueet. Kolin kansallispuistossa voi patikoida ja ihailla upeita maisemia Pielisen järveltä. Pielisjoen ranta-alueilla puolestaan voi kävellä, pyöräillä tai pikniköidä kauniissa ympäristössä.

2. Vesiurheilu:

Pielisjärvi tarjoaa mahdollisuuden moniin vesiurheilulajeihin, kuten veneilyyn, melontaan ja kalastukseen. Rannalla on useita venelaitureita ja venettä voi vuokrata esimerkiksi Joensuun satamasta. Joensuun lähellä sijaitseva Pyhäselkä on myös suosittu alue vesiharrastuksille.

3. Urheilu ja liikunta:

Joensuussa on hyvät mahdollisuudet harrastaa erilaisia urheilulajeja ja liikuntaa. Kaupungissa on useita kuntosaliketjuja, uimahalli, jäähalli ja tenniskenttiä. Lisäksi Joensuun urheilukeskus tarjoaa laajat mahdollisuudet yleisurheiluun, jalkapalloon, pesäpalloon ja muihin ulkoliikuntalajeihin.

4. Kulttuuri ja taide:

Joensuu on kulttuurikaupunki, ja sieltä löytyy useita museoita, gallerioita ja teattereita. Pohjois-Karjalan museo näyttelyineen tarjoaa tietoa alueen historiasta ja kulttuurista. Joensuun taidemuseo taas esittelee paikallisia ja kansainvälisiä taidenäyttelyitä. Lisäksi kaupungissa on useita teattereita, joissa esitetään erilaisia näytelmiä ja musikaaleja.

5. Ostokset ja ravintolat:

Joensuun keskusta-alueella on monia erilaisia kauppoja, joista voi tehdä ostoksia. Kaupungissa on myös useita kauppakeskuksia, kuten Iso Myy ja Prisma, joissa on laaja valikoima eri liikkeitä. Ravintolatarjonta on myös monipuolinen, ja Joensuusta löytyy erilaisia ravintoloita ja kahviloita eri ruokakulttuureista kiinnostuneille.

Suositut hotellit Joensuussa:

1. Original Sokos Hotel Kimmel

Original Sokos Hotel Kimmel sijaitsee Joensuun keskustassa Pielisjoen rannalla. Hotellissa on moderneja huoneita, jotka tarjoavat mukavuutta ja viihtyisyyttä vieraille. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari, sauna- ja uima-allasosasto sekä kokoustiloja.

2. Hotel GreenStar Joensuu

Hotel GreenStar Joensuu sijaitsee kätevästi aivan Joensuun keskustassa. Hotellissa on viihtyisät ja hyvin varustellut huoneet, joissa on jääkaappi, televisio ja ilmainen Wi-Fi. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari ja parkkipaikat vieraille.

3. Original Sokos Hotel Vaakuna Joensuu

Original Sokos Hotel Vaakuna Joensuu sijaitsee kauppakeskus Iso Myyn vieressä, keskeisellä paikalla Joensuun keskustassa. Hotellissa on modernit ja tyylikkäät huoneet, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari ja saunaosasto.

4. Scandic Joensuu

Scandic Joensuu sijaitsee Joensuun keskustassa, kävelyetäisyydellä kaikista pääkävelykadun palveluista. Hotellissa on raikkaasti sisustetut huoneet, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Lisäksi hotellissa on ravintola ja saunaosasto.

5. Hotel Aada

Hotel Aada sijaitsee Joensuun keskustassa, lähellä pääkävelykatua ja kauppoja. Hotellissa on viihtyisät ja valoisat huoneet, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Lisäksi hotellissa on ilmainen Wi-Fi ja parkkipaikkoja.

6. Villa Ainola

Villa Ainola sijaitsee Joensuun Laulurinteellä, noin 2,5 kilometrin päässä keskustasta. Villa Ainola tarjoaa kodikkaat ja modernit huoneet, joissa on omat kylpyhuoneet ja keittiövälineet. Lisäksi vieraat voivat nauttia ilmaisesta Wi-Fi:stä, saunasta ja porealtaasta.

7. Hotel Atrium

Hotel Atrium sijaitsee Joensuun keskustassa, kävelymatkan päässä kauppojen ja ravintoloiden läheisyydessä. Hotellissa on viihtyisät ja modernit huoneet, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Lisäksi hotellissa on aamiaishuone ja pysäköintimahdollisuus.

8. Hotel Elli

Hotel Elli sijaitsee Joensuun keskustassa lähellä kaikkia keskustan palveluja. Hotellissa on viihtyisät huoneet, joissa on televisio ja ilmainen Wi-Fi. Lisäksi hotellissa on aamiaishuone ja vastaanotto.

Turvallisuus ja Terveys

Poliisi ja Pelastuslaitos

Joensuussa toimii Itä-Suomen poliisilaitos, joka vastaa kaupungin turvallisuudesta ja rikostorjunnasta. Pelastuslaitos puolestaan vastaa pelastustoiminnasta ja turvallisuudesta. Joensuun alueella on useita poliisiasemia ja pelastusasemia.

Terveyspalvelut

Joensuussa on kattavat terveyspalvelut, joita tarjoavat niin julkiset terveyskeskukset kuin yksityiset terveysasemat ja sairaalat. Kaupungissa on myös useita erikoissairaanhoidon yksiköitä, kuten syöpäkeskus ja mielenterveyspalvelut. Lisäksi Joensuussa on laaja valikoima yksityisiä lääkäriasemia ja erikoislääkäreitä.

Päivystys

Joensuun alueella toimii päivystyskeskus, joka tarjoaa ensiapua ja kiireellistä hoitoa ympäri vuorokauden. Päivystyskeskuksen lisäksi kaupungissa on hammaslääkäripäivystys ja eläinlääkäripäivystys.

Turvallisuusjärjestöt

Joensuussa toimii useita turvallisuusjärjestöjä, kuten Suomen Punainen Risti, Suomen Palopäällystöliitto ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö. Nämä järjestöt tarjoavat apua ja tukea erilaisissa turvallisuuteen liittyvissä tilanteissa.

Liikenne

Joensuussa on hyvin toimiva joukkoliikenne, joka kattaa bussi-, juna- ja lähiliikenteen. Lisäksi kaupungissa on pyöräteitä ja kävelyreittejä, jotka tekevät liikkumisen turvalliseksi ja helppokulkuiseksi. Joensuun liikenneturvallisuutta valvoo poliisi, ja kaupungissa on myös liikenneturvallisuusohjelmia ja -kampanjoita.

Turvallisuus- ja terveysneuvonta

Joensuussa asukkaiden turvallisuuteen ja terveyteen liittyvissä kysymyksissä voi ottaa yhteyttä kaupungin terveysneuvontaan. Neuvonta antaa tietoa ja ohjeistusta esimerkiksi rokotuksista, terveellisestä elämäntavasta ja turvallisuuteen liittyvistä asioista.

Rikollisuus

Joensuu on suhteellisen turvallinen kaupunki, mutta kuten muissakin kaupungeissa, myös Joensuussa esiintyy rikollisuutta. Turvallisuuden lisäämiseksi kaupungissa on tehty erilaisia toimenpiteitä ja järjestetty turvallisuuskampanjoita. Poliisi valvoo ja torjuu rikollisuutta kaupungin alueella.

Rannat ja Vesistöt

Pielinen

Pielinen on Suomen neljänneksi suurin järvi ja se sijaitsee Joensuun alueella. Järven pinta-ala on noin 894 neliökilometriä, mistä noin 70 prosenttia kuuluu Joensuun kaupungin alueelle. Pielinen tarjoaa upeita maisemia ja monipuolisia virkistysmahdollisuuksia, kuten veneilyä, kalastusta ja uimista.

Kuhasalo

Kuhasalo on suuri ja suosittu uimaranta Joensuussa. Se sijaitsee Pielisen rannalla noin 15 kilometrin päässä Joensuun keskustasta. Uimaranta tarjoaa hiekkapohjaisen ja matalan uimapaikan, joka sopii erinomaisesti perheille. Rannalta löytyy myös pukuhuoneita ja muita tarpeellisia palveluita.

Niittylahti

Niittylahti on toinen suosittu uimaranta Joensuussa. Se sijaitsee noin 10 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Niittylahden uimaranta on hiekkapohjainen ja siellä on uimavalvoja valvomassa turvallisuutta. Rannan läheisyydestä löytyy myös nuotiopaikka ja muita virkistysmahdollisuuksia.

Kyrsyänkoski

Kyrsyänkoski on koskialue, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Joensuun keskustasta. Koskialueella on mahdollista kalastaa ja nauttia upeista luontomaisemista. Alueella on myös polkuja, joita pitkin voi retkeillä ja tutustua alueen luontoon.

Aaltolahti

Aaltolahti on Pielisen rannalla sijaitseva viihtyisä ja luonnonkaunis ranta-alue. Se sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Joensuun keskustasta. Aaltolahdella voi nauttia uimisesta ja aurinkoisista päivistä kauniissa ympäristössä. Rannalta löytyy myös pieni laituri ja vesille pääsee esimerkiksi melomaan tai suppailun.

Muuntamonsaari

Muuntamonsaari on Pielisen saari, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Joensuun keskustasta. Saari tarjoaa upeita luontomaisemia ja rauhallisia retkeilymahdollisuuksia. Saarelta löytyy myös hiekkapohjainen uimaranta, jossa voi viettää rentouttavia hetkiä.

Yöelämä ja Viihde Joensuussa

Baarit ja klubit

Joensuussa on monia baareja ja klubeja, jotka tarjoavat viihdettä ja yöelämää kaupungin asukkaille ja vierailijoille. Suosittuja baareja Joensuussa ovat esimerkiksi Amarillo, Kerubi, Kaupungin Kuppila ja Bar Bodega. Klubeista tunnettuja ovat muun muassa Red Carpet ja Studio 123. Näissä paikoissa voi nauttia juomista, tanssia ja usein myös kuunnella livemusiikkia tai DJ-esityksiä.

Konsertit ja esiintymiset

Joensuussa järjestetään säännöllisesti erilaisia konsertteja ja esiintymisiä. Isoimmat konsertit järjestetään Joensuun Areenalla, joka on suuri tapahtumakeskus kaupungin keskustassa. Areenalla esiintyy sekä suomalaisia että ulkomaisia artisteja eri musiikkityyleistä. Lisäksi kaupungin muut tilat, kuten Kerubi ja Carelia-sali, järjestävät myös monipuolista musiikkia ja muita esiintymistapahtumia.

Elokuvateatterit

Joensuussa on useita elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia. Isoin elokuvateatterikompleksi on Metropol, joka sijaitsee kauppakeskus Metropolin yhteydessä. Metropolissa on useita elokuvateatterisaleja, joissa näytetään niin valtavirtaelokuvia kuin pienempiä indie-elokuvia. Lisäksi Joensuussa on myös toinen pienempi elokuvateatteri nimeltä Tapio.

Ravintolat ja ruokailu

Joensuussa on monipuolinen ravintolatarjonta eri ruokakulttuureista. Kaupungissa voi löytää sekä perinteisiä suomalaisia ravintoloita että eri maiden keittiöihin erikoistuneita ravintoloita. Esimerkkejä suosituista ravintoloista ovat Ravintola Savo, Ravintola Kerubi, Ravintola Base ja Ravintola Kippo. Tarjolla on muun muassa burgereita, pizzaa, sushia, kiinalaista ja etnisiä erikoisuuksia.

Muut huvitukset

Joensuussa on myös muita viihdyttäviä aktiviteetteja ja harrastusmahdollisuuksia. Esimerkiksi kauppakeskus Iso Myy tarjoaa shoppailumahdollisuuksia, elämyksiä ja ravintoloita saman katon alla. Lisäksi Joensuussa voi käydä keilaamassa tai vuokrata soutuveneen tai kanootin ja nauttia Joensuun vesistöistä. Joensuun torilta ja sen lähialueelta voi puolestaan löytää erilaisia markkinoita ja tapahtumia eri ajankohtina.

Joensuu

Nurmijärvi

Nurmijärvi on luonnonkaunis alue, joka sijaitsee Joensuun keskustan lähellä. Alueella on useita kävelyreittejä, polkuja ja ulkoilumaastoja, joissa voi nauttia kauniista maisemista ja luonnosta. Nurmijärveltä löytyy myös uimaranta ja laavu, jossa voi viettää aikaa ja grillata.

Koli

Koli on yksi Suomen tunnetuimmista ja kauneimmista kansallispuistoista. Se sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Joensuusta. Kolin alueella on monipuolisia retkeilyreittejä, jotka tarjoavat upeita näköaloja Pieliselle ja ympäröivään luontoon. Kolin huipulle pääsee joko kävellen tai hissillä, ja sieltä avautuu upea maisema yli Pielisen ja ympäröivien vaarojen.

Pielinen

Pielinen on yksi Suomen suurimmista järvistä ja se tarjoaa monia mahdollisuuksia luontoon ja retkeilyyn. Järven ympärillä on useita leirintäalueita, joissa voi viettää aikaa luonnossa esimerkiksi kalastaen tai meloen. Pieliselle voi myös lähteä veneretkelle tai vuokrata kajakin tai kanootin ja tutkia järven kauniita saaria.

Petkeljärvi

Petkeljärvi on luonnonsuojelualue Joensuussa, jossa voi tutustua alueen monipuoliseen luontoon. Alueella on useita patikkareittejä, joita pitkin voi kulkea ja ihailla alueen kaunista metsää, lampia ja lintuja. Petkeljärvellä on myös mahdollisuus majoittua ja viettää yö teltassa tai laavulla.

Keski-Karjala

Keski-Karjala on laaja alue Joensuun ympärillä, joka tarjoaa monia retkeilymahdollisuuksia. Alueella on useita kansallispuistoja, kuten Koli ja Patvinsuo, jotka tarjoavat upeaa luontoa ja monipuolisia retkeilyreittejä. Keski-Karjalassa voi myös tutustua perinteiseen karjalaiseen kulttuuriin ja nauttia paikallisesta ruoasta ja käsitöistä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Joensuussa

Orthodox Church Museum

Orthodox Church Museum sijaitsee Joensuun keskustassa Pielisjoen rannalla. Se on museo, jossa voi tutustua ortodoksiseen uskontoon ja sen historiaan Joensuun alueella. Museossa on esillä ortodoksisiin kirkkoihin liittyviä esineitä, ikoneita sekä kirkollista tekstiiliä. Lisäksi museo esittelee ortodoksista kirkkomusiikkia ja järjestää erilaisia näyttelyitä liittyen ortodoksiseen perinteeseen.

Pyhän Nikolaoksen Kirkko

Pyhän Nikolaoksen Kirkko on ortodoksinen kirkko Joensuussa. Se sijaitsee Pielisjoen rannalla lähellä kaupungin keskustaa. Kirkko on rakennettu vuonna 1887 ja se edustaa venäläistä ortodoksista kirkkoarkkitehtuuria. Kirkon sisällä on upeat ikonit, ortodoksisen perinteen symbolit ja kaunis alttaritaulu.

Joensuun kirkko

Joensuun kirkko on evankelis-luterilainen kirkko, joka sijaitsee Kauppakadun varrella Joensuun keskustassa. Kirkko on rakennettu vuonna 1893 Suomen Jugend-tyyliin. Sen arkkitehtuuri on vaikuttava ja koristeellinen, ja se sisältää monia historiallisia yksityiskohtia. Kirkon sisätiloissa on kauniita alttaritauluja ja lasimaalauksia.

Joensuun taidemuseo Onni

Joensuun taidemuseo Onni sijaitsee Joensuun keskustassa. Museo on perustettu vuonna 1972 ja se tarjoaa laajan kokoelman nykytaiteen teoksia. Museossa on esillä vaihtuvia näyttelyitä suomalaisten ja kansainvälisten taiteilijoiden teoksista. Lisäksi museo järjestää erilaisia tapahtumia ja työpajoja taiteen parissa.

Utra Fortress

Utra Fortress on historiallinen linnoitus Joensuun lähistöllä. Se rakennettiin vuosina 1792-1794 osaksi Suomen linnoitusketjua, ja sen tarkoituksena oli suojata Venäjän rajaa Ruotsin uhkaa vastaan. Linnoituksessa on säilynyt vanhoja rakennuksia, kuten tykistöpattereita, kasarmeja ja pommisuojia. Nykyään Utra Fortress toimii museona ja vierailukohteena, jossa voi tutustua Suomen linnoitushistoriaan.

Panoraama- ja Näköalapaikat Joensuussa

1. Kontiokummun näkötorni

Kontiokummun näkötorni sijaitsee Joensuun Rantakylässä. Torni tarjoaa upeat näkymät yli Kontiolahden kirkasvetisen järven sekä ympäröivien metsien. Torniin pääsee kiipeämään portaita pitkin, ja sen ylimmästä tasanteesta avautuu maisema, jota kannattaa ihailla erityisesti auringonlaskun aikaan.

2. Pyhäselän näköalatorni

Pyhäselän näköalatorni sijaitsee Pyhäselänkadun varrella Joensuun keskustassa. Tornista voi ihailla Pyhäselän järvimaisemaa sekä kaupungin keskustan maisemia. Torniin pääsee kiipeämään portaita pitkin, ja sen ylimmältä tasanteelta voi nähdä Joensuun tunnetuimmat maamerkit, kuten Joensuun torin ja Carelicumin.

3. Herajärven kierroksen näköalapaikka

Herajärven kierroksen näköalapaikka sijaitsee Herajärven luontokeskuksen läheisyydessä Ilomantsissa, noin 90 kilometrin päässä Joensuusta. Kierroksen varrella oleva näköalapaikka tarjoaa upeat näkymät Herajärvelle ja sen ympäristöön. Alueella on myös laavu, jossa voi levähtää ja nauttia maisemista.

4. Öllölänvaaran näkötorni

Öllölänvaaran näkötorni sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Joensuusta, Ilomantsissa. Torni tarjoaa upeat näkymät kohti Venäjän rajaa ja itärajaseudun metsiä. Torniin pääsee kiipeämään portaita pitkin, ja sen ylimmältä tasanteelta avautuu laaja näköala ympäröivään luontoon.

5. Kontiolahden koulun näköalatorni

Kontiolahden koulun näköalatorni sijaitsee Kontiolahden keskustassa, noin 20 kilometrin päässä Joensuusta. Torni tarjoaa näkymät Kontiolahdenjärvelle sekä ympäröiville maaseutumaisemille. Torniin pääsee kiipeämään portaita pitkin, ja sen ylimmältä tasanteelta voi ihailla järveä ja Kontiolahden kirkonkylää.Kohteen sijainti maa on Suomi.

Jätä kommentti