Halvat lennot Katowice

Nähtävyydet ja kohteet

Katowicen historiallinen kaupunki

Katowicen historiallinen kaupunki tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutkia alueen rikasta historiaa ja arkkitehtuuria. Tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Katedraali, joka on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä, sekä Historic Museum of Katowice, jossa voi oppia lisää kaupungin historiasta.

Katowicen Silesian museo

Silesian museo sijaitsee entisessä hiilikaivoksessa ja on yksi Puolan suurimmista ja merkittävimmistä museoista. Museossa on laaja kokoelma taidetta, historiaa ja luonnonhistoriaa. Vierailijat voivat tutustua alueen kulttuuriin, taiteeseen ja teolliseen perintöön.

Spodek-areena

Spodek-areena on silmiinpistävä monitoimiareena, joka on saanut nimensä sen kiekkomaisesta ulkonäöstä. Areenalla järjestetään lukuisia tapahtumia, kuten konsertteja, messuja ja urheilutapahtumia. Se on myös viime vuosina suositun e-urheilun tapahtumien tärkeä tapahtumapaikka.

Katowicen ZOO

Katowicen eläintarha, joka sijaitsee Silesian puistossa, tarjoaa mahdollisuuden tutustua moniin eläinlajeihin. Eläintarha on jaettu eri alueisiin, kuten apinataloon, lintutaloon, matelijataloon ja afrikkalaiseen eläintaloon, jossa voi nähdä esimerkiksi virtahepoja ja seepralaumoja.

Nikiszowiec-aluet

Nikiszowiec on historiallinen kaupunginosa, joka on suunniteltu kaivostyöläisten asuinalueeksi 1800-luvulla. Alueella voi ihailla punatiilisiä rakennuksia ja kävellä pitkin perinteisiä katukäytäviä. Nikiszowiec tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua kaupungin historialliseen työväenluokkaan.

Silesia City Center

Silesia City Center on yksi suurimmista ostoskeskuksista Keski-Euroopassa ja tarjoaa vierailijoilleen laajan valikoiman kauppoja, ravintoloita ja viihdetarjontaa. Ostoskeskus on suosittu paikka niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoillekin.

Kattowice-radan maanalainen tunnelin museo

Kattowice-radan maanalainen tunnelin museo sijaitsee entisessä rautatieasemassa ja on avoinna yleisölle. Museo tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen kaupungin rautatieliikenteen historiaan ja kehitykseen. Tunneli on säilynyt alkuperäisessä tilassaan ja tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen vierailijoille.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Katowicella on monipuolinen kulttuuritarjonta, joka sisältää teattereita, museoita, gallerioita ja musiikkiesityksiä.
– Katowicen kansallisteatteri on yksi kaupungin tärkeimmistä teattereista, jossa järjestetään paikallisia ja kansainvälisiä esityksiä.
– Katowicen filharmoninen orkesteri tarjoaa korkealaatuista klassista musiikkia.
– Silesian-museo on merkittävä kulttuuritila, jossa voi tutustua Silesian alueen historian ja perinteen eri näkökulmiin.

Historia

Katowice oli aiemmin pieni kaivoskaupunki, jonka kehitys alkoi 1800-luvulla teollisuuden laajentuessa alueelle.
– Teollinen vallankumous toi mukanaan ensimmäiset hiilikaivokset ja tehtaat, jotka rakensivat vaurauden perustan kaupungille.
– Katowicen alueelle rakennettiin useita arkkitehtonisesti merkittäviä rakennuksia, kuten Staszicin talo, joka oli aikoinaan kaivosinsinöörin asunto, sekä Katanialainen huoneisto, joka on yksi parhaiten säilyneistä Jugend-tyylisistä rakennuksista Puolassa.
– Toisen maailmansodan aikana kaupunki kärsi pommituksista ja vaurioista, mutta jälleenrakennusvaiheessa se koki uutta kehitystä.
– Nykyään Katowice on moderni kaupunki, joka yhdistää menneisyyden ja nykyisyyden.

Ruokailu ja Ravintolat

Paikalliset erikoisuudet

Katowicessa voi nauttia monista paikallisista herkuista, kuten ”kluski śląskie” eli sleesian perunajauhoista valmistetut dumplingsit, jotka usein tarjoillaan hapankaalin ja sianlihan kanssa. Toinen suosittu paikallinen ruoka on ”żurek”, joka on hapankaalikeitto, perunoilla ja pekoniin käärittyjen makkaranpalojen kanssa. Lisäksi kannattaa kokeilla ”pyry z gzikiem” – jauhelihakupolinkeja, jotka on täytetty hapankermakastikkeella. Ravintoloissa voi myös maistella alueen erilaisia makkaroita ja pähkinöitä tai tilata perinteisiä puolalaisia ​​herkkuja, kuten pierogia (täytettyjä taikinakupolia) tai bigosta (grillattu tai paistettu nakkimakkara).

Kansainväliset keittiöt

Katowicen ravintolakulttuuri on monipuolinen ja tarjoaa myös kansainvälisiä makuelämyksiä. Kaupungissa on useita italialaisia, meksikolaisia, kiinalaisia ja japanilaisia ravintoloita. Näiden keittiöiden lisäksi Katowicessa on saatavilla myös kansainvälisiä vaihtoehtoja kuten kreikkalaista, intialaista ja thaimaalaista ruokaa.

Kahvilat ja leipomot

Katowicessa on useita viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joista voi nauttia tuoreista leivonnaisista ja herkullisesta kahvista tai teestä. Voit maistella erilaisia ​​paikallisia leivonnaisia, kuten ”chrust” (kruspaintaikinasta valmistettu makea leivonnainen) tai ”makowiec” (unirouheella täytetty pulla). Lisäksi tarjolla on laaja valikoima leipiä, leivonnaisia ​​ja kakkuja kansainvälisistä keittiöistä.

Pubeja ja baareja

Katowicessa on myös vilkas yöelämä, johon kuuluu erilaisia ​​pubeja ja baareja. Kaupungista löytyy perinteisiä puolalaisia ​​olutpubeja, joissa voi maistella erilaisia paikallisia oluita. Lisäksi Katowicessa on baareja, joissa voi nauttia laaja valikoima cocktaileja ja muita juomia. Joissakin ravintoloissa ja baareissa voi myös nauttia elävää musiikkia tai tapahtumia.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Kulttuurielämykset

Katowicessa on useita kulttuurielämyksiä tarjoavia kohteita. Esimerkiksi Silesian museo on suosittu vierailukohde, jossa voi tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin. Kaupungissa sijaitsee myös Nottbeckin kartano, joka tarjoaa näyttelyitä ja tapahtumia monipuolisesta kulttuurista kiinnostuneille.

Oheistoiminta urheilun ystäville

Katowicessa on monipuoliset mahdollisuudet urheilun harrastamiseen ja seuraamiseen. Kaupungissa järjestetään erilaisia urheilutapahtumia, kuten jalkapallo- ja koripallo-otteluita. Lisäksi lähistöllä sijaitsevat Silesian stadion ja Spodek, joissa voi seurata erilaisia urheilulajeja.

Ostosmahdollisuudet

Katowicessa on runsaasti ostosmahdollisuuksia. Kaupungissa on useita ostoskeskuksia, kuten Silesian kauppakeskus ja Galleria Katowicka, joissa voi shoppailla erilaisia vaatteita, elektroniikkaa ja muita tuotteita. Lisäksi kaupungista löytyy myös vilkas kauppakeskustori, jossa voi tutustua paikallisiin myymälöihin ja markkinoihin.

Ravintolat ja kahvilat

Katowicessa on monipuolinen ravintola- ja kahvilatarjonta. Kaupungista löytyy kansainvälisiä ravintoloita, joissa voi maistella eri maiden keittiöiden herkkuja. Lisäksi kaupungissa on useita kahviloita, joissa voi nauttia paikallisia leivonnaisia ja kahvia.

Viihdealan palvelut

Katowicessa on runsaasti erilaisia viihde- ja vapaa-ajan palveluita. Kaupungista löytyy esimerkiksi elokuvateattereita, teattereita ja keilahalleja. Lisäksi Katowicen keskustasta löytyy useita baareja ja yökerhoja, joissa viihtyy sekä paikalliset että matkailijat.

Luontokohteet ja ulkoilu

Katowicen lähialueilla on monia luontokohteita ja ulkoilumahdollisuuksia. Esimerkiksi Silesian puistossa voi kävellä ja rentoutua kauniissa luonnossa. Lisäksi lähellä sijaitsevat vuoret tarjoavat mahdollisuuden retkeilyyn, patikointiin ja talvisin myös hiihtoon.

Tapahtumat ja festivaalit

Katowicessa järjestetään vuoden aikana monia erilaisia tapahtumia ja festivaaleja. Esimerkiksi Euroopan ympäristöpääkaupunkina Katowicessa järjestetään erilaisia ympäristötapahtumia ja seminaareja. Lisäksi kaupungissa on musiikki- ja elokuvafestivaaleja, joissa voi nauttia erilaisesta kulttuuritarjonnasta.

Suosituimmat hotellit Katowicessa

1. Hotel Monopol

Hotel Monopol sijaitsee Katowicen keskustassa lähellä monia nähtävyyksiä ja kauppoja. Tämä ylellinen hotelli tarjoaa tyylikkäitä ja modernisti sisustettuja huoneita, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellista löytyy myös useita ravintoloita ja baareja, joissa voi nauttia herkullisia aterioita ja virvokkeita. Asiakkaat voivat rentoutua hotelin spa-alueella tai treenata hotellin kuntosalilla.

2. Q Hotel Plus Katowice

Q Hotel Plus Katowice sijaitsee aivan Katowicen keskustassa rautatieaseman vieressä. Tämä moderni hotelli tarjoaa tyylikkäitä ja tilavia huoneita, joissa on nykyaikaiset mukavuudet, kuten ilmainen WiFi ja taulu-tv. Hotellista löytyy myös ravintola, baari ja sauna, jotka tarjoavat lisämukavuutta vieraille.

3. Hotel Diament Spodek Katowice

Hotel Diament Spodek Katowice sijaitsee Spodek-areenan vieressä, joka on yksi Katowicen tunnetuimmista maamerkeistä. Hotelli tarjoaa viihtyisiä ja modernisti sisustettuja huoneita sekä ilmaisen WiFi:n. Hotellissa on myös ravintola, jossa voi nauttia herkullisia aterioita. Hotel Diament Spodek Katowice on erityisen suosittu urheilutapahtumien ja konserttien yhteydessä.

4. Novotel Katowice Centrum

Novotel Katowice Centrum sijaitsee lähellä Katowicen keskustaa ja kävelyetäisyydellä ostoskaduista ja nähtävyyksistä. Hotellissa on modernit ja tilavat huoneet, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola, baari, kuntokeskus ja sauna, jotka tarjoavat lisämukavuutta vieraille.

5. EuroResidence ApartHotel

EuroResidence ApartHotel sijaitsee lähellä Katowicen keskustaa ja kävelyetäisyydellä monista nähtävyyksistä. Tämä huoneistohotelli tarjoaa tilavia ja moderneja huoneistoja, joissa on täysin varusteltu keittiö. Hotellista löytyy myös ravintola, sauna ja kuntokeskus.

Turvallisuus ja terveys Katowicessa

Turvallisuus

– Katowicessa on yleisesti ottaen turvallista liikkua päiväsaikaan.
– Kuitenkin yöaikaan kannattaa olla varovainen ja välttää pimeitä ja vähän liikennöityjä alueita.
– Matkailijoiden tulee pitää huolta arvoesineistään ja välttää näyttämästä liikaa rahaa tai muita arvotavaroita julkisesti.
– Poliisi on läsnä kaupungilla ja voi tarjota apua tarvittaessa.
– On suositeltavaa käyttää virallisia taksipalveluja, koska osa yksityisistä taksikuskeista saattaa yrittää laskuttaa ylihintaa.

Liikenne turvallisuus

– Katowicessa on hyvä julkisen liikenteen verkosto, johon kuuluu bussit ja raitiovaunut.
– Liikennesääntöjä pitää noudattaa, mukaan lukien turvavöiden käyttö ja nopeusrajoitusten kunnioittaminen.
– Pyöräilijöiden tulee käyttää pyöräteitä ja kypärää.
– Liikunta vammaisille on otettu huomioon kaupungin katujen suunnittelussa, ja esteettömyys on yleisesti hyvä.

Terveyspalvelut

– Katowicessa on useita terveysasemia ja sairaaloita, joiden palvelut ovat laadukkaita.
– Yksityisiä lääkäriasemia ja apteekkeja löytyy myös kaupungista.
– EU- ja ETA-maista sekä Sveitsistä tulevilla matkailijoilla pitää olla voimassaoleva Eurooppalainen sairausvakuutuskortti, jonka avulla voi käyttää julkisia terveyspalveluja.
– Matkailijoiden kannattaa ottaa matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset sairaudet ja tapaturmat.

Rannat ja Vesistöt

Katowice-järvi

Katowice-järvi sijaitsee Katowicen kaupungin alueella Keski-Puolassa. Se on keinotekoinen järvi, joka on syntynyt hylätyn kaivoksen täyttyessä vedellä. Järvi tarjoaa virkistysmahdollisuuksia asukkaille ja siellä voi harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten veneilyä ja kalastusta.

Rawa-joki

Rawa-joki virtaa Katowicen kaupungin läpi. Joki on osa suurempaa Oder-jokeen laskevaa jokijärjestelmää. Rawa-joki tarjoaa kauniin ja vihreän maiseman kaupunkilaisille ja siellä voi kävellä ja pyöräillä joenvarsilla. Lisäksi joella voi harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten melontaa ja kalastusta.

Szotnianka-joki

Szotnianka-joki on toinen joki, joka virtaa Katowicen kaupungin alueella. Se on pieni joki, joka liittyy Rawa-jokeen. Szotnianka-joki tarjoaa viihtyisän ympäristön kävelyyn ja pyöräilyyn joenvarsilla.

Zaleze-järvi

Zaleze-järvi on toinen keinotekoinen järvi Katowicen kaupungin alueella. Järvi on suosittu paikka lenkkeilyyn, pyöräilyyn ja piknikille. Siellä on myös pieni hiekkaranta, jossa voi ottaa aurinkoa ja uida.

Pienet lammikot ja altaat

Katowicessa on myös useita pieniä lammikoita ja altaita, jotka tarjoavat viihtyisän ympäristön kävelyyn ja rentoutumiseen. Näitä lammikoita löytyy esimerkiksi Katowicen puistoista ja viheralueilta. Ne houkuttelevat erityisesti lintujen ja muiden eläinten ystäviä.

Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja klubit

Katowicessa on laaja valikoima baareja ja klubeja, jotka tarjoavat erilaisia kokemuksia yöelämään. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi ”Vega” ja ”W Starym Kinie”.

2. Konserttipaikat

Kaupungista löytyy useita konserttipaikkoja, joissa voit nauttia erilaisista musiikkiesityksistä ja tapahtumista. Yksi suosituimmista paikoista on ”Spodek” -monitoimiareena.

3. Teatterit ja esityspaikat

Katowicessa on useita teattereita ja esityspaikkoja, joissa voi nähdä erilaisia teatteriesityksiä, konsertteja ja muita tapahtumia. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi ”Teatr Śląski” ja ”NOSPR” -konserttisali.

4. Elokuvateatterit

Elokuvan ystäville löytyy monia elokuvateattereita, joissa voi käydä katsomassa uusia elokuvia. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi ”Helios” ja ”Cinema City”.

5. Ravintolat ja kahvilat

Katowicessa on lukuisia ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat monipuolisia ruokaelämyksiä eri maailman keittiöistä. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi ”Mandragora Bistro” ja ”Balzac Restaurant”.

6. Kasinot

Jos haluat kokeilla onneasi kasinolla, Katowicessa on myös joitakin kasinoita. Esimerkiksi ”Casino Katowice” tarjoaa erilaisia pelimahdollisuuksia.

7. Tanssipaikat

Lisäksi kaupungista löytyy tanssipaikkoja, joissa voi nauttia erilaisista tanssilajeista ja bileistä. Suosittuja paikkoja ovat muun muassa ”Dwie Zmiany” ja ”Gossip Club”.

8. Festivaalit

Katowice on myös tunnettu erilaisista festivaaleista, kuten ”Tauron Nowa Muzyka” -festivaali ja ”Off Festival”, joka keskittyy vaihtoehtoiseen musiikkiin.

9. Yökerhot

Kaupungista löytyy myös useita yökerhoja, joissa voi tanssia ja nauttia musiikista aamun pikkutunneille asti. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi ”Mega Music Club” ja ”Energy 2000”.

10. Stand up -klubit

Stand up -komediasta kiinnostuneille on myös tarjolla stand up -klubeja, joissa voi kuunnella komiikan ammattilaisten esityksiä. Suosittuja stand up -klubeja ovat esimerkiksi ”Stand-Up Polska” ja ”Comedy House”.

Katowice – Luontokohteet ja Retkeily

1. Silesian kansallispuisto

Silesian kansallispuisto sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Katowicesta ja se tarjoaa upeita luontokokemuksia. Alueella on useita järvien sekä metsien peittämiä laaksoja. Kansallispuisto on suosittu kohde retkeilijöille ja luontoharrastajille, ja sieltä löytyy useita hyvin merkittyjä reittejä.

2. Nikiszowiecin puisto

Nikiszowiecin puisto on entinen hiilikaivosalue, joka on nykyään suosittu retkeilykohde. Puistossa voi tutustua hiilikaivosteollisuuden historiaan ja ihailla vaikuttavia teollisuusmuistomerkkejä. Alueella on myös upeat maisemat ja viihtyisiä kävelyreittejä.

3. Bedzin kaupungin puisto

Bedzin kaupungin puisto sijaitsee Bedzin kaupungissa, joka on noin 19 kilometrin päässä Katowicesta. Puisto tarjoaa kauniita puutarhoja, vihreitä alueita ja virkistysmahdollisuuksia. Puistosta löytyy myös vanha linna, joka on avoinna yleisölle.

4. Kozielski-puisto

Kozielski-puisto sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Katowicesta ja se on suosittu paikallisten keskuudessa. Puisto tarjoaa hyvät mahdollisuudet retkeilyyn ja ulkoiluun, ja siellä on myös leikkipaikkoja, piknik-alueita ja vaellusreittejä.

5. Tarnowskie Goryn hopeakaivokset

Tarnowskie Goryn hopeakaivokset ovat Unescon maailmanperintökohde ja ne sijaitsevat noin 30 kilometrin päässä Katowicesta. Alueella voi tutustua entiseen kaivosympäristöön ja oppia kaivostoiminnasta. Siellä on myös mahdollisuus osallistua opastettuihin kierroksiin ja kokea kaivosmiesten työmaan tunnelmaa.

6. Ligota-puisto

Ligota-puisto sijaitsee noin 5 kilometrin päässä Katowicen keskustasta. Puisto tarjoaa vehreää ympäristöä lenkkeilyyn ja rentoutumiseen. Siellä on myös leikkipaikkoja, piknik-alueita ja mahdollisuuksia harrastaa erilaisia ulkoilulajeja.

7. Będzin metsät

Katowicen lähellä sijaitsevat Będzin metsät ovat suosittu paikka ulkoilijoille ja retkeilijöille. Alueella on useita hyvin merkittyjä reittejä, joita pitkin voi tutustua alueen luontoon. Metsistä löytyy myös monipuolista kasvillisuutta ja satunnaisesti voi bongata myös eläimiä.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Katowicessa

Katedraali Pyhän Mikaelin ja Pyhän Stefanuksen

Katedraali Pyhän Mikaelin ja Pyhän Stefanuksen on yksi Katowicen tunnetuimmista uskonnollisista kohteista. Tämä goottilaistyylinen katedraali on rakennettu vuonna 1902 ja se sijaitsee kaupungin keskustassa. Katedraali on omistettu Pyhälle Mikaelille ja Pyhälle Stefanukselle, ja se on yksi alueen suurimmista kirkkorakennuksista. Katedraali on avoinna kävijöille ja siellä järjestetään myös säännöllisesti messuja ja muita uskonnollisia tilaisuuksia.

Pyhän Tripylin kirkko

Pyhän Tripylin kirkko on toinen merkittävä uskonnollinen kohde Katowicessa. Tämä katolinen kirkko on rakennettu vuonna 1933 ja se edustaa modernistista arkkitehtuuria. Kirkko on tunnettu erityisestä seinämaalauksestaan, joka esittää Kolminaisuuden Pyhää yhteisöä. Pyhän Tripylin kirkko on suosittu vierailukohde uskonnollisten matkailijoiden keskuudessa ja siellä järjestetään säännöllisesti jumalanpalveluksia.

Katowicen kappeli

Katowicen kappeli on Katowicen kaupungin keskustassa sijaitseva historiallinen kohde. Kappeli on rakennettu vuonna 1900 ja se on saanut vaikutteita jugendtyylistä. Kappeli on omistettu Neitsyt Marialle ja sen sisällä on useita alttareita ja pyhäkköjä. Kappeli on avoinna kävijöille ja se tarjoaa rauhallisen paikan hiljentymiseen ja rukoukseen.

Museo Zagłębia

Museo Zagłębia sijaitsee Nikiszovac-puistossa Katowicen kaupungissa ja se on keskittynyt alueen historiaan ja kulttuuriin. Museo tarjoaa näyttelyitä muun muassa kaivostyöstä, teollisuudesta ja alueen asukkaiden elämästä. Museo Zagłębiassa on myös useita historiallisia rakennuksia, kuten entinen räjähdysaineiden varasto ja vanha tullitalo. Museo järjestää myös opastettuja kierroksia ja erilaisia tapahtumia.

Pyhän Ludvigin kirkko

Pyhän Ludvigin kirkko on katolinen kirkko, joka on omistettu Pyhälle Ludvigille. Kirkko sijaitsee Katowicen Nikiszovac-puistossa ja se on rakennettu vuonna 1911. Kirkon arkkitehtuuri edustaa neogoottilaista tyyliä ja sen sisällä on monia taiteellisia yksityiskohtia, kuten lasimaalauksia ja veistoksia. Pyhän Ludvigin kirkko on suosittu vierailukohde uskonnollisten matkailijoiden keskuudessa ja siellä järjestetään säännöllisesti jumalanpalveluksia.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat:

1. Panoraamapuisto ja Näköalatasanne

Panoraamapuisto sijaitsee Giszowiec-nimisessä kaupunginosassa ja tarjoaa upeat näkymät Katowicen kaupunkiin. Puistossa sijaitseva näköalatasanne mahdollistaa koko kaupungin laajan näkymän, ja se on suosittu paikka valokuvaajien ja matkailijoiden keskuudessa.

2. Katowicen kaupungintalon näköalatasanne

Katowicen kaupungintalo sijaitsee nykyisen nimeltään Wojewódzki Katowice -konservatorion rakennuksessa. Rakennuksen kattoon on rakennettu näköalatasanne, josta voi ihailla kaupungin näkymiä. Tämä näköalapaikka tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman Katowicen keskustaan ja ympäröiviin alueisiin.

3. Śląskie-näköalatasanne

Śląskie-näköalatasanne on osa Śląski-näyttelykeskusta, joka sijaitsee kulttuuripuisto Górny Stanisławissa. Tämä näköalatasanne tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön, sekä erityisen näkökulman Katowicen teolliseen perintöön. Sieltä voi ihailla kaupungin korkeimpia rakennuksia ja historiallisia teollisuusalueita.

4. Eurooppatalon kattoterassi

Eurooppatalo on moderni rakennus, joka toimii Silesian Marshallin toimipisteenä. Rakennuksen katolla sijaitseva kattoterassi tarjoaa upeat näkymät yli Katowicen keskustan. Tämä näköalapaikka on kiinnostava erityisesti arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun ystäville.

5. Nikiszowiec-näköalatorni

Nikiszowiec-näköalatorni on 31 metriä korkea torni, joka tarjoaa upeat näkymät Nikiszowiecin historialliseen kaupunginosaa. Tornista voi ihailla Katowicen lähiympäristön vehreyttä ja vanhoja tiilirakennuksia.

6. Chorzów-näköalatorni

Chorzów-näköalatorni sijaitsee hyvin lähellä Katowicen rajaa, naapurikaupungissa Chorzówissa. Tornista voi ihailla kaunista Panewniki-puistoa ja sen ympäristöä. Torni tarjoaa upeat näkymät laajalle alueelle, mukaan lukien Katowicen keskusta.

7. Silesia City Center -tornin näköalapaikka

Silesia City Center on suuri kauppakeskus, joka sijaitsee Katowicen keskustassa. Rakennuksen ylimmässä kerroksessa sijaitsee näköalapaikka, josta voi ihailla kaupungin keskustaa ja sen ympäröiviä alueita. Tämä näköalapaikka on erityisen kätevä ostoskeskukseen tutustuvien matkailijoiden kannalta.Kohteen sijainti maa on Puola.

Jätä kommentti