Halvat lennot Kaunas

Nähtävyydet ja kohteet

Kaunasin vanhakaupunki

Kaunasin vanhakaupunki on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä. Alueella voi ihailla vanhoja arkkitehtuurisia rakennuksia ja kapeita katuja. Siellä sijaitsee myös Kaunasin linna, joka on kaupungin symboli.

Laisvės alėja

Laisvės alėja on Kaunasin pääkatu, joka on suosittu kaupungin asukkaiden ja turistien keskuudessa. Kävelykatu tarjoaa monipuolisia ostosmahdollisuuksia, kahviloita ja ravintoloita. Alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja.

Town Hall Square (Raastuvankatu)

Town Hall Square on Kaunasin keskusaukio, jolla sijaitsee kaupungintalo. Aukio on suosittu paikka rentoutumiseen ja tapaamisiin, ja sen ympäristössä on useita ravintoloita ja kahviloita.

Kaunasin Zoolooginen puutarha

Kaunasin Zoolooginen puutarha on suosittu kohde erityisesti perheille. Puutarhassa voi tutustua erilaisiin eläinlajeihin ja nauttia kauniista luonnosta. Puutarhassa järjestetään myös opastettuja kierroksia ja erilaisia tapahtumia.

Pazaislisin luostari

Pazaislisin luostari on barokkityylinen rakennus, joka sijaitsee Kaunasin lähistöllä. Luostarissa voi tutustua kirkkoon sekä sen ympärillä oleviin puutarhoihin. Alueella järjestetään myös klassisen musiikin konsertteja.

Devil’s Museum (Paholaisen museo)

Devil’s Museum on ainutlaatuinen museo, jossa on näytteillä erilaisia paholaiseen liittyviä esineitä ja taiteellisia tulkintoja. Museo tarjoaa mielenkiintoisen ja hieman kummallisen kokemuksen taiteen ja kulttuurin ystäville.

M.K. Čiurlionis -museo

M.K. Čiurlionis -museo on omistettu kuuluisalle liettualaiselle säveltäjälle ja kuvataiteilijalle Mikalojus Konstantinas Čiurlioniselle. Museossa voi tutustua Čiurlionisin elämään ja taiteeseen. Siellä on esillä hänen maalauksiaan, piirustuksiaan ja musiikkiaan.

9. kaupunginosan taiteilijakylä

9. kaupunginosan taiteilijakylä on taiteilijoiden asuttama alue, jossa voi tutustua paikallisiin taiteilijoihin ja heidän töihinsä. Alueella on taidegallerioita, ateljeita ja käsityöpajoja. Vierailijat voivat ostaa paikallista taidetta ja tutustua taiteilijoiden työskentelyyn.

Kulttuuri ja Historia

Ajanviete

Kaunas tarjoaa monia erilaisia ​​kulttuuritapahtumia ja nähtävyyksiä, joiden avulla vierailijat voivat kokea kaupungin rikkaan historian ja kulttuurin. Kaunasin linna on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se on historiallinen linnoitus, jossa on keskiaikainen arkkitehtuuri ja joka tarjoaa näyttelyitä ja kulttuuritapahtumia.

Kaupungin arkkitehtuuri

Kaunas on tunnettu monista upeista arkkitehtonisista nähtävyyksistä. Kaupungin vanhakaupunki on suosittu matkailukohde, jossa on kauniita keskiaikaisia rakennuksia ja viihtyisiä katuja. Yksi merkittävimmistä rakennuksista on Pyhän Pietarin ja Paavalin katedraali, joka on suuri goottilainen kirkko.

Museot

Kaunas tarjoaa useita mielenkiintoisia museoita, joissa voi oppia lisää kaupungin historiasta ja kulttuurista. Yksi tärkeimmistä museoista on Kaunasin historiallinen museo, joka esittelee Kaunasin alueen kehitystä antiikin ajoista nykypäiviin. Museossa on myös erilaisia ​​näyttelyitä, jotka kattavat eri aikakausia ja aiheita.

Taidegalleriat

Kaunas on tunnettu myös taiteen ja muotoilun keskuksena. Kaupungissa on useita taidegallerioita, joissa voi tutustua paikallisiin ja kansainvälisiin taidenäyttelyihin. M.K. Čiurlionis -taidemuseo on yksi merkittävimmistä taidegallerioista, jossa esitellään liettualaisen taiteilijan M.K. Čiurlionis’n teoksia sekä muita nykytaiteen näyttelyitä.

Kansanperinne

Kaunas on myös rikas kansanperinteen ja perinteisten käsityötaitojen kohde. Kaupungissa on useita käsityöläismarkkinoita, joissa voi ostaa perinteisiä liettualaisia ​​käsityötuotteita kuten keramiikkaa, tekstiilejä ja koruja. Lisäksi Kaunas järjestää erilaisia ​​kansanjuhlia, joissa korostetaan paikallista perinnettä ja kulttuuria.

Festivaalit

Kaunas on tunnettu myös monista festivaaleista, jotka houkuttelevat sekä paikallisia että ulkomaisia ​​vierailijoita. Yksi suosituimmista festivaaleista on Pažaislis Music Festival, joka on klassisen musiikin tapahtuma, joka järjestetään Pažaislisin luostarin yhteydessä. Lisäksi Kaunas järjestää vuosittain erilaisia ​​kulttuuritapahtumia, kuten elokuvafestivaaleja, taidefestivaaleja ja ruokafestivaaleja.

Kaunas – Ruokailu ja Ravintolat

Ravintolat

Kaunas tarjoaa monipuolisen valikoiman ravintoloita. Kaupungissa on kansainvälisiä ravintoloita, joissa voi nauttia esimerkiksi italialaista, espanjalaista, japanilaista tai meksikolaista ruokaa. Lisäksi löytyy perinteisiä liettualaisia ravintoloita, jotka tarjoavat paikallisia herkkuja. Ravintoloiden taso vaihtelee, mutta useimmat paikat tarjoavat laadukasta ruokaa kohtuulliseen hintaan.

Kahvilat

Kaunas on tunnettu myös laajasta kahviloiden valikoimastaan. Kahviloista löytyy sekä kansainvälisiä ketjuja että pieniä kodikkaita kahviloita. Monissa kahviloissa voi nauttia herkullisista kakuista ja leivonnaisista, sekä tietenkin perinteisestä liettualaisesta mustasta kahvista. Kaunasissa on myös erikoiskahviloita, jotka tarjoavat esimerkiksi erilaisia kahvijuomia ja kahvinauta-aktiviteetteja.

Pikaruoka

Kaupungissa on myös runsaasti pikaruokaravintoloita, joista löytyy tuttuja kansainvälisiä ketjuja kuten McDonald’s, KFC ja Subway. Lisäksi Kaunas tarjoaa myös paikallisia pikaruokavaihtoehtoja, kuten liettualaista perunaruokaa ja lihapiirakoita. Pikaruokaravintolat tarjoavat nopeaa ja edullista ruokaa, mikä tekee niistä suosittuja vaihtoehtoja esimerkiksi lounaalle tai kiireisille matkailijoille.

Markkinat ja ruokatori

Kaunasissa on useita markkinoita ja ruokatoreja, joissa voi ostaa tuoreita paikallisia tuotteita. Suosittuja markkinoita ovat esimerkiksi Kaunasin keskustassa sijaitseva Aleksotas-markkinat ja Mega-kauppakeskuksen yhteydessä oleva Mega-markkinat. Markkinoilla voi ostaa esimerkiksi tuoretta lihaa, kalaa, vihanneksia, hedelmiä ja leipää. Markkinoiden tunnelma on vilkas ja paikalliset suosivatkin usein näitä paikkoja ruokaostoksillaan.

Kaavatyömaat

Kaunasissa on myös useita kaavatyömaita, jotka tarjoavat erilaisia ruokailuvaihtoehtoja. Kaavatyömaat ovat keskittyneet tiettyyn teemaan tai tyyliin, kuten panimoihin, ruokarekkojen alueisiin tai pieniin gourmet-ravintoloihin. Nämä alueet tarjoavat ainutlaatuisen ruokailukokemuksen ja mahdollisuuden tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin eri tavalla.

Vapaa-ajan aktiviteetit Kaunasissa

Museot

Kaunasissa on useita mielenkiintoisia museoita, joissa voit tutustua kaupungin historiaan, kulttuuriin ja taiteeseen. Tunnetuimpia museoita ovat M.K. Čiurlionis -taidemuseo, jossa on esillä kansallisella tasolla arvostettuja taideteoksia, sekä Kaunasin linna, joka toimii historiallisena museona. Muita kiinnostavia museoita ovat muun muassa Kaunasin sotamuseo ja kaupungin etnografinen museo.

Puistot ja viheralueet

Kaunas tarjoaa monia kauniita puistoja ja viheralueita, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnosta. Esimerkiksi Nemunasjoen rannalla sijaitseva Azuolynas-puisto on suosittu paikka ulkoiluun ja piknikille. Myös Kaunasin presidentinlinnan ympäristössä olevat puutarhat ovat suosittuja vierailukohteita. Lisäksi kaupungissa on useita puistoja, kuten Santakos puisto ja Žaliakalnis puisto, joiden kauniit maisemat houkuttelevat kävijöitä ympäri vuoden.

Virkistysalueet

Kaunas tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet erilaisille virkistysaktiviteeteille. Esimerkiksi S. Darius ja S. Girėnas -stadionilla voi harrastaa urheilua ja kuntoilla. Lisäksi kaupungissa on useita uima-altaita ja kuntosaleja, joissa voi pitää huolta kuntoilusta. Talvisin Kaunasin jäähallissa voi kokeilla luistelua tai katsella jääkiekko-otteluita.

Tapahtumat ja festivaalit

Kaunasissa järjestetään vuosittain erilaisia tapahtumia ja festivaaleja, jotka tarjoavat monenlaista viihdettä ja kulttuurikokemuksia. Esimerkiksi Kaunas Jazz -festivaali houkuttelee kaupunkiin jazzmusiikin ystäviä ympäri maailmaa. Lisäksi kaupungissa järjestetään monia teatteri- ja tanssiesityksiä, elokuvafestivaaleja sekä erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten Kaunasin kulttuurinen syksy.

Ravintolat ja kahvilat

Kaunas tarjoaa monipuolisen valikoiman ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia herkullisia aterioita ja virvokkeita. Vanhankaupungin alueella on useita viihtyisiä ravintoloita, joissa voi maistella paikallisia perinneruokia. Lisäksi kaupungissa on erilaisia kansainvälisiä ravintoloita, kahviloita ja leipomoita, jotka tarjoavat vaihtoehtoja eri makumieltymyksille.

Suositut hotellit Kaunasissa

1. Best Baltic Hotel Kaunas

– Best Baltic Hotel Kaunas sijaitsee Kaunas-joen rannalla ja sen huoneet tarjoavat panoraamanäkymät kaupunkiin.
– Hotellissa on moderneja ja tilavia huoneita, joissa on ilmainen WiFi-yhteys, ilmastointi ja taulu-tv.
– Asiakkaat voivat nauttia herkullisia aterioita hotellin ravintolassa ja rentoutua baarissa tai saunassa.
– Hotelli sijaitsee kätevästi lähellä Kaunan vanhaa kaupunkia ja monia nähtävyyksiä.

2. Park Inn by Radisson Kaunas

– Park Inn by Radisson Kaunas tarjoaa modernia majoitusta hyvällä sijainnilla lähellä Kaunasin keskustaa.
– Hotellin huoneissa on mukavat sängyt, ilmainen WiFi-yhteys, työpöytä ja taulu-tv.
– Hotellissa on myös kuntokeskus, jossa voi treenata sekä rentoutumisalue, jossa on sauna ja poreallas.
– Asiakkaat voivat nauttia ravintolan herkullisista annoksista ja rentoutua hotellin baarissa.

3. Daugirdas Hotel

– Daugirdas Hotel on tyylikäs hotelli, joka sijaitsee aivan Kaunan vanhankaupungin sydämessä.
– Hotellin huoneet on sisustettu yksilöllisesti ja niissä on ilmainen WiFi-yhteys, taulu-tv ja työpöytä.
– Hotellin ravintolassa tarjoillaan gourmet-ruokia ja asiakkaat voivat rentoutua baarissa tai terassilla.
– Hotellin ympäristössä on useita nähtävyyksiä, kauppoja ja ravintoloita, jotka ovat kävelymatkan päässä.

4. Europa Royale Kaunas

– Europa Royale Kaunas sijaitsee historiallisessa rakennuksessa aivan Kaunas-joen vieressä.
– Hotellin huoneet ovat tilavia ja niissä on ilmainen WiFi-yhteys, taulu-tv ja minibaari.
– Asiakkaat voivat nauttia hotellin ravintolan herkullisista annoksista tai rentoutua baarissa.
– Hotellin lähellä on useita nähtävyyksiä, kuten Kaunan linna ja Akropolin kauppakeskus.

5. Ibis Kaunas Centre

– Ibis Kaunas Centre on moderni hotelli, joka sijaitsee Kaunan keskustassa ja lähellä juna-asemaa.
– Hotellin huoneissa on ilmainen WiFi-yhteys, ilmastointi, taulu-tv ja työpöytä.
– Asiakkaat voivat nauttia hotellin ravintolan herkullisista ruuista ja rentoutua baarissa.
– Hotellin ympäristössä on useita kauppoja, ravintoloita ja nähtävyyksiä, jotka ovat kävelymatkan päässä.

Turvallisuus ja terveys Kaunasissa:

Rikollisuus

Kaunas on kohtalaisen turvallinen kaupunki, mutta kuten kaikissa suurkaupungeissa, rikollisuutta esiintyy. Rikollisuus keskittyy yleensä tiettyihin alueisiin kaupungin ulkopuolella, joten matkailijoiden tulisi pysytellä pääasiassa turistialueilla ja välttää pimeitä ja huonosti valaistuja alueita, erityisesti öisin. On tärkeää pitää huolta henkilökohtaisesta omaisuudesta ja olla tarkkaavainen taskuvarkaita kohtaan.

Liikenne ja liikenneturvallisuus

Kaunasin liikenne on yleisesti ottaen turvallista ja tehokasta. Kaupungissa on hyvät joukkoliikenneyhteydet, ja kadut ovat yleensä hyvässä kunnossa. Kävelijöiden tulee kuitenkin olla varovaisia erityisesti keskustan vilkkailla kaduilla, sillä autoilijat saattavat olla kiireisiä eivätkä välttämättä aina osaa huomioida jalankulkijoita asianmukaisesti.

Ruokamyrkytys ja vesihuolto

Kaunasissa on korkea hygieniastandardit, ja ravintolat ja kahvilat noudattavat tiukkoja terveys- ja turvallisuussääntöjä. Matkailijoita kannustetaan kuitenkin noudattamaan yleisiä ruokaturvallisuusohjeita, kuten pesemään kädet huolellisesti ennen ruokailua ja juomaveden nauttimista. Juomavesi on yleensä turvallista juoda, mutta jos epäilee veden laatua, on turvallisempaa juoda pullotettua vettä.

Lääketieteellinen hoito

Kaunasissa on hyvät terveyspalvelut, ja kaupungissa toimii useita sairaaloita ja terveyskeskuksia. Matkailijoita kehotetaan ottamaan matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset sairaalakulut ja lääketieteellisen hoidon tarpeen. On tärkeää tarkistaa oma terveysvakuutus ennen matkaa ja varmistaa, että se kattaa tarvittavat palvelut.

Rannat ja Vesistöt:

1. Kaunasin merkittävä joki on Nemunas.

Nemunas-joki on Kaunasin merkittävin joki. Se virtaa läpi kaupungin ja on osa kansallista jokireittiä, joka tarjoaa veneilymahdollisuuksia ja kauniita maisemia.

2. Kaunas on kuuluisa monista järviympäristöistään.

Kaunas on ympäröity monenlaisilla järvillä ja lammilla, jotka tarjoavat kauniita paikkoja rentoutumiseen ja virkistäytymiseen. Esimerkiksi Kauno Marios on suuri järvi, jota ympäröi kaunis luonto.

3. Perkūno Neris on suosittu ranta-alue Kaunasissa.

Perkūno Neris on yksi suosituimmista ranta-alueista Kaunasissa. Se sijaitsee Nemunas-joen varrella ja tarjoaa hiekkarantoja, piknik-alueita ja mahdollisuuden osallistua erilaisiin vesiaktiviteetteihin.

4. Veisiejai-järvi on suosittu vapaa-ajanviettopaikka.

Veisiejai-järvi sijaitsee Kaunasin lähistöllä ja tarjoaa ihanteelliset puitteet vapaa-ajan vietolle. Järven rannoilla on uimarantoja, venevuokrausta, kalastusmahdollisuuksia ja muita aktiviteetteja.

5. Kaunas on tunnettu kauniista rantakaduistaan.

Kaunas tarjoaa kauniita rantakatuja pitkin Nemunas-joen ja muiden vesistöjen rantoja. Näillä rantakaduilla voi kävellä, pyöräillä tai istua ulkona nauttimassa maisemista ja vesi-ilmaa.

6. Kaunas tarjoaa mahdollisuuksia veneilyyn ja melontaan.

Kaunasin vesistöt tarjoavat hyvät puitteet veneilyyn ja melontaan. Nemunas-joki ja Kauno Marios-järvi ovat molemmat suosittuja kohteita vesillä liikkumiseen ja veneilyyn.

7. Längelmäveden rannat ovat hyviä uintikohteita.

Längelmäveden rannoilla Kaunasissa on useita hyviä uintikohteita. Rannoilla on uimarantoja, joilla voi turvallisesti nauttia uimisesta ja auringosta kesäaikaan.

8. Suurin osa Kaunasin vesistöistä on melko turvallisia uimiseen.

Suurin osa Kaunasin vesistöistä on melko turvallisia uimiseen. Paikalliset viranomaiset valvovat säännöllisesti veden laatua ja turvallisuutta, jotta kaupungin rannoilla voi uida turvallisesti.

Yöelämä ja Viihde

1. Baarit ja klubit

Kaunas tarjoaa monipuolisen valikoiman baareja ja klubeja, jotka sopivat erilaisiin musiikkimakuihin ja tunnelmiin. Suositeltavia paikkoja ovat esimerkiksi Liga Jazz, joka on tunnettu jazz-musiikistaan, sekä Studio 9, jossa voi nauttia livemusiikista ja DJ:stä. Myös antiikkiteemainen Old Town Bar ja underground-klubi Kultūra yra sostinė ovat tutustumisen arvoisia paikkoja.

2. Teatterit ja konserttisalit

Kaunas tarjoaa monipuolisen valikoiman teattereita ja konserttisaleja, joissa voi nauttia erilaisista esityksistä ja live-musiikista. Suosituimpia ovat Kaunasin draamateatteri, jossa nähdään sekä klassisia että moderneja näytelmiä, sekä Kaunasin musiikkisali, joka on kaupungin suurin konserttisali ja järjestää monenlaisia musiikkiesityksiä.

3. Elokuvateatterit

Kaunas tarjoaa useita elokuvateattereita, jotka näyttävät niin paikallisia kuin kansainvälisiä elokuvia. Suosituimpia ovat esimerkiksi Mega Kino, joka on moderni monisalinen elokuvateatteri, sekä Romuva-elokuvateatteri, joka on tunnettu erikoisempien elokuvien esittämisestä.

4. Klubit ja diskot

Kaunasissa on useita klubeja ja diskoteekkeja, joissa voi viettää iltaansa tanssimisen parissa. Suositeltavia paikkoja ovat esimerkiksi Nėštukėlis-klubi, jossa soitetaan erilaisia tanssimusiikin tyylisuuntia, sekä Pabo Latino, jossa voi päästä nauttimaan latinalaisesta musiikista ja tansseista.

5. Kulttuuritapahtumat

Kaunasissa järjestetään runsaasti erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten festivaaleja, näyttelyitä ja konsertteja. Suosituimpia tapahtumia ovat mm. Kaunas Jazz Festival, joka on kansainvälisesti tunnettu jazzfestivaali, sekä Kaunas Biennaali, jossa esitellään nykytaidetta eri muodoissaan.

6. Ravintolat ja kahvilat

Kaunas tarjoaa laajan valikoiman ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia erilaisia ruokia ja juomia. Suositeltavia paikkoja ovat esimerkiksi Monte Pacis, joka tarjoaa gourmet-ruokaa historiallisessa ympäristössä, sekä Meat Lovers, joka on tunnettu herkullisista grilliannoksistaan.

Pääotsikko: Luontokohteet ja Retkeily

Nemunas Slenis

Nemunas Slenis on suosittu retkeilyalue Kaunasin ulkopuolella. Alueella on upeita maisemia, joita voi ihailla kävellen tai pyöräillen. Alueella kulkee myös veneilyreitti, jolla voi tutustua Nemunas-joen kauniiseen ympäristöön. Alueella on myös useita leirintäalueita sekä retkeilyreittejä, joiden varrella voi pysähtyä ihastelemaan alueen monipuolista luontoa.

Kaunasin puisto

Kaunasin puisto on kaupungin keskustassa sijaitseva viheralue, joka tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen ja luonnosta nauttimiseen keskellä kaupunkia. Puistossa on kävelyreittejä, istutuksia, penkkejä ja pieniä lampia. Puistosta löytyy myös leikkipuistoja lapsille sekä kahviloita ja ravintoloita.

Zhvala

Zhvala on luonnonsuojelualue, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Kaunasista. Alueella on suot, metsiä ja pieniä lampia, jotka tarjoavat upeita maisemia ja mahdollisuuksia luonnon tarkkailuun. Alueella on myös hyvin merkittyjä retkeilyreittejä, joita pitkin voi kävellä tai pyöräillä. Alueella on myös leirintäalueita ja nuotiopaikkoja.

Pinksių pelkių elämyspolku

Pinksių pelkių elämyspolku on suosittu retkeilyreitti Kaunasissa. Polku kulkee Pinksu Wetlandsin luonnonsuojelualueella, joka on tunnettu kauniista suoalueistaan ja luonnon monimuotoisuudestaan. Reitin varrella on opastetauluja ja näköalapaikkoja, joista voi ihailla alueen kauneutta. Polun varrella on myös laavuja, joissa voi levähtää ja nauttia eväitä.

Pažaislinėn metsä

Pažaislinėn metsä on upea luontokohde Kaunasin lähistöllä. Metsä tarjoaa mahdollisuuden rauhoittumiseen ja rentoutumiseen luonnon keskellä. Alueella on hyvin merkittyjä kävelyreittejä, jotka kulkevat läpi metsän ja tarjoavat upeita maisemia. Metsässä voi nähdä erilaisia kasvi- ja eläinlajeja sekä tutustua alueen historiaan kuuntelemalla tarinoita, joita kerrotaan paikallisen oppaan johdolla.

Žiegždriai Arboretum

Žiegždriai Arboretum on kaunis puutarha ja kasvitieteellinen puisto Kaunasissa. Puistossa on laaja valikoima erilaisia kasvi- ja puulajeja, joita voi tutkia ja ihailla rauhallisessa ympäristössä. Puistossa on myös kävelyreittejä ja penkkejä, joissa voi istua ja nauttia kauniista maisemista. Puistossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja opastettuja kierroksia.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet

Pažaislisin luostari

Pažaislisin luostari sijaitsee Kaunasissa ja on yksi Liettuan merkittävimmistä barokkikohteista. Luostarin rakentaminen aloitettiin 1600-luvun lopussa ja se valmistui 1700-luvun alkupuolella. Luostarissa voi tutustua barokkityyliin ja sen pihatiloihin sekä kirkkoon, jossa voi ihailla upeita freskoja ja alttaritauluja.

Kaunasin linna

Kaunasin linna on tärkeä historiallinen symboli Kaunasissa. Se on yksi vanhimmista keskiaikaisista linnoista Liettuassa ja toimi linnoituksena, asuinpaikkana sekä hallinnollisena keskuksena eri aikakausina. Nykyään linnassa toimii Liettuan sotamuseo, joka tarjoaa näyttelyitä ja tietoa Liettuan sotahistoriasta.

Aleksanteri Nevskin kirkko

Aleksanteri Nevskin kirkko on ortodoksinen kirkko, joka rakennettiin vuonna 1883. Se on yksi Kaunasin tunnetuimmista maamerkeistä ja edustaa venäläistä arkkitehtuuria. Kirkko on koristeltu runsailla mosaiikeilla ja kultauksilla, ja sen tornista avautuu näköala yli Kaunasin kaupungin.

Kaunasin katedraali

Kaunasin katedraali, myös nimeltään Pyhän Pietarin ja Paulin katedraali, on Kaunasin tärkein katolinen kirkko. Se on rakennettu goottilais-tyyliseksi ja toiminut keskiajalta asti tärkeänä uskonnollisena ja kulttuurisena keskuksena. Katedraalin sisältä löytyy upeita alttaritauluja ja koristeluja.

Ninth Forth Museum

Ninth Forth Museum, eli Kaunasin yhdeksäs linnoite, on muistomerkki ja museo, joka kertoo Liettuan historiaan liittyvistä tapahtumista. Linnoite oli osa Neuvostoliiton vuonna 1940 Liettualle tekemää miehitystä ja se toimi vankilana, jossa teloitettiin ja kidutettiin tuhansia ihmisiä. Museossa voi vierailla ja tutustua Linnoitukseen, sen historiaan sekä muistomerkin kautta oppia Liettuan itsenäistymiseen liittyvistä tapahtumista.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Aleksandras Nevskis -kirkon näköalaterassi

– Aleksandras Nevskis -kirkko sijaitsee Kaunasin vanhassakaupungissa
– Kirkolla on näköalaterassi, josta avautuu kaunis näköala yli kaupungin

2. Kaunasin linnan näköalatasanne

– Kaunasin linna on historiallinen linna, joka sijaitsee kaupungin keskustassa
– Linnassa on näköalatasanne, josta voi ihailla Kaunasin kaupunkinäkymiä

3. Stumbrasin kukkulan näköalatasanne

– Stumbrasin kukkula sijaitsee lähellä Kaunasin vanhankaupungin aluetta
– Kukkulan huipulla on näköalatasanne, josta voi ihastella maisemia yli kaupungin ja Neman-joen

4. Pažaislis-kirkon näköalapaikka

– Pažaislis-kirkko on barokkityylinen kirkko, joka sijaitsee kaupungin laitamilla
– Kirkolta avautuu kaunis näköala yli Neman-joen ja ympäröivän luonnon

5. Santakos-näköalapaikka

– Santakos-näköalapaikka sijaitsee Santakos puistossa
– Paikalta voi ihailla näkymiä yli Nemunas-joen ja Kaunasin vanhankaupungin

6. Aleksotas-näköalapaikka

– Aleksotas-näköalapaikka sijaitsee Aleksotas-niemellä
– Paikalta avautuu upea näköala yli Kaunasin kaupungin ja Nemunas-joen

7. Kalnų parkas -puiston näköalapaikka

– Kalnų parkas on puisto Kaunasin kaupungin keskustassa
– Puistosta löytyy näköalapaikka, josta voi nähdä kaupungin maisemia

8. Žaliakalnis-näköalapaikka

– Žaliakalnis-näköalapaikka sijaitsee Žaliakalnis-nimisellä kukkulalla
– Paikalta voi ihailla näkymiä yli Kaunasin kaupungin ja vanhankaupunginKohteen sijainti maa on Liettua.

Jätä kommentti