Halvat lennot Kilkenny

Nähtävyydet ja kohteet

Kilkenny Castle

Kilkenny Castle on yli 800 vuotta vanha linna, joka sijaitsee Kilkennyn kaupungissa Irlannissa. Se on yksi Irlannin parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoista, ja se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua linnan sisätiloihin, puutarhoihin ja historiallisiin näyttelyihin.

St. Canice’s Cathedral

St. Canice’s Cathedral on anglikaaninen katedraali, joka sijaitsee Kilkennyn vanhassakaupungissa. Se on rakennettu 1200-luvulla ja peruskorjattu 1800-luvulla. Katedraalista löytyy muun muassa suuri pyöreä torni, johon pääsee kiipeämään ja ihailemaan kaupungin näkymiä.

Smithwick’s Experience

Smithwick’s Experience on olutmuseo, joka sijaitsee Kilkennyn kaupungin keskustassa. Museo esittelee Smithwick’sin panimon historiaa ja valmistusprosessia. Vierailijat pääsevät tutustumaan panimoon, oppivat oluen valmistuksesta ja pääsevät maistelemaan paikallisia oluita.

Burren National Park

Burren National Park sijaitsee lähellä Kilkennyn kaupunkia ja se on yksi Irlannin kuuluisimmista kansallispuistoista. Alueelle on ominaista karu kalkkikivialue, jolla kasvaa harvinaisia ja eksoottisia kasveja. Puistossa voi patikoida erilaisilla reiteillä ja ihastella upeita maisemia.

Rothe House and Garden

Rothe House and Garden on historiallinen talo ja puutarha, joka sijaitsee Kilkennyn vanhassakaupungissa. Talossa voi tutustua 1600-luvun elämään, ja puutarha tarjoaa idyllisen kaupunkikeitaan, jossa voi rentoutua ja nauttia kauniista ympäristöstä.

Kytelers Inn

Kytelers Inn on Kilkennyn vanhimman paikan ravintola, joka on perustettu vuonna 1263. Se on yksi kaupungin suosituimmista baareista ja ravintoloista, jossa tarjoillaan perinteistä irlantilaista ruokaa ja juomaa. Kytelers Innissä voi kokea aitoa irlantilaista tunnelmaa ja kuunnella livemusiikkia.

Kulttuuri

Kilkennyn linna

Kilkennyn linna on yksi Irlannin parhaiten säilyneistä keskiaikaisista linnoista. Se rakennettiin 1100-luvulla normannien toimesta ja toimi aiemmin heidän tukikohtanaan. Nykyään se toimii suosittuna matkailukohteena ja siellä voi tutustua mm. linnaan liittyvään historiaan, taidenäyttelyihin sekä linnoituksen arkkitehtuuriin.

St. Canicen katedraali

Pyhän Canicen katedraali on yksi Irlannin tärkeimmistä keskiaikaisista katedraaleista. Se rakennettiin 1200-luvulla ja on omistettu Pyhälle Canicelle, joka oli Kilkennyn suojeluspyhimys. Katedraalissa voi vierailla ja tutustua sen historian lisäksi myös sen arkkitehtuuriin ja taideteoksiin.

Kilkennyn designkeskus

Kilkennyn designkeskus edistää ja esittelee irlantilaista muotoilua ja käsityötä. Siellä voi tutustua paikallisten muotoilijoiden ja käsityöläisten töihin, ja ostaa Irlannin laadukkaita käsitöitä ja muotoilutuotteita.

Kilkenny Arts Festival

Kilkenny Arts Festival on vuosittainen taidefestivaali, joka järjestetään elo-syyskuussa. Festivaali tuo kaupunkiin laajan valikoiman esittävää taidetta, musiikkia, draamaa, tanssia ja visuaalista taidetta. Se houkuttelee paljon paikallisia ja kansainvälisiä taiteilijoita sekä yleisöä.

Kilkenny kotonaan elokuvafestivaali

Kilkenny kotonaan elokuvafestivaali on Irlannin vanhin elokuvafestivaali. Se järjestetään vuosittain ja esittelee uusia ja kiinnostavia elokuvia eri genreistä. Festivaalilla on myös erilaisia tapahtumia, kuten keskusteluja ohjaajien ja näyttelijöiden kanssa.

Kilkennyn vuotuinen gourmet-ruokafestivaali

Kilkennyn vuotuinen gourmet-ruokafestivaali on tapahtuma, joka nostaa esiin alueen ruokakulttuuria ja herkkuja. Festivaali tarjoaa mahdollisuuden maistella paikallisia ruokia, osallistua ruoanlaittokursseille ja nauttia erilaisia ruokaelämyksiä.

Smithwick’s Experience

Smithwick’s Experience on opastettu kierros, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua Irlannin vanhimman oluen, Smithwick’sin, valmistusprosessiin. Vierailijat pääsevät tutustumaan oluen historiaan, maistelemaan erilaisia oluita ja oppimaan lisää oluenvalmistuksesta.

Kilkennyn teatteri

Kilkennyn teatteri tarjoaa laajan valikoiman teatteriesityksiä ympäri vuoden. Siellä voi nähdä paikallisten ja kansainvälisten teatteriryhmien esityksiä eri genreistä, kuten draamaa, komediaa ja musikaaleja.

IMRAn kirjajuhlat

IMRAn kirjajuhlat on vuosittainen tapahtuma, joka juhlistaa irlantilaista kirjallisuutta ja kirjailijoita. Festivaalilla esiintyy tunnettuja kirjailijoita, ja järjestetään keskusteluja, luentoja ja lukupiirejä. Tapahtuma houkuttelee kirjallisuuden ystäviä ympäri maata ja ulkomailta.

National Craft Gallery

National Craft Gallery on kansallinen käsityönäyttely, joka sijaitsee Kilkennyssä. Siellä voi tutustua Irlannin nykypäivän käsityöhön ja muotoiluun, ja nähdä laajan valikoiman erilaisia taideteoksia, koruja, tekstiilejä ja muita käsitöitä.

Historia

Normannien valloitus

Kilkenny perustettiin 1100-luvulla, kun normannit valloittivat Irlannin. He rakensivat Kilkennyn linnaan tukikohdan ja perustivat normannisen siirtokunnan. Normannien valloitus oli merkittävä käännekohta kaupungin historiassa.

Kilkenny yhdeksi Irlannin pääkaupungeista

Kilkenny oli Irlannin pääkaupunki 1600-luvulla. Tuolloin kaupunki tuli tunnetuksi kulttuuristaan ja vauraudestaan, ja se toimi myös Irlannin parlamentin ja oikeuslaitoksen keskuksena.

Kilkenny:n ja Ormonden herttuakunnan merkitys

Kilkenny oli osa Ormonden herttuakuntaa, joka oli yksi Irlannin merkittävimmistä aatelisista. Herttuakunta vaikutti merkittävästi Kilkennyn kehitykseen ja talouteen, ja siellä sijaitsi myös herttuakunnan asuinpaikka.

Kilkennyn kansannousu

Kilkennyn kansannousu tapahtui vuonna 1641, kun irlantilaiset katolisukset kapinoivat protestanttista hallintoa vastaan. Kapinassa hyökättiin muun muassa Kilkennyn linnaa vastaan ja lyhyeksi aikaa Irlannin parlamentti siirtyi Kilkennyyn.

Kilkennyn ja kilpajuoksu

Kilkenny tunnetaan myös urheiluhistoriastaan, erityisesti kilpajuoksusta. Kaupunki on ollut tärkeä paikka raviurheilussa ja siellä on järjestetty useita merkittäviä kilpailuja ja tapahtumia. Kilkenny on edelleen suosittu kohde hevosurheilun ystäville.

Kilkenny viljakaupungista teolliseksi keskukseksi

Kilkenny oli pitkään viljakaupunki, mutta teollistuminen muutti kaupungin taloutta ja toimintatapoja. 1800-luvulta eteenpäin kaupungissa alettiin kehittää teollisuutta, kuten tekstiili- ja olutteollisuutta. Teollistumisen myötä kaupunki kasvoi ja muotoutui nykymuotoiseksi.

Kilkenny – Ruokailu ja Ravintolat

1. Perinteinen irlantilainen ruoka

2. Kansainvälinen keittiö

3. Pubeja ja baareja

4. Kahvilat ja leipomot

5. Markkinat ja ruokatapahtumat

1. Perinteinen irlantilainen ruoka – Kilkennyssä on useita ravintoloita, jotka tarjoavat perinteistä irlantilaista ruokaa. Tyypillisiä ruokia ovat esimerkiksi paahtopaisti ja perunamuusi, Guinnes-häränpihvit sekä kala- ja äyriäisruoat. Useat ravintolat käyttävät paikallisia raaka-aineita ja tarjoavat perinteisiä reseptejä moderneilla tavoilla.

2. Kansainvälinen keittiö – Kilkennyssä on myös paljon ravintoloita, jotka tarjoavat kansainvälisiä ruokalajeja. Täällä voit nauttia italialaisia, kiinalaisia, meksikolaisia ja muita kansainvälisiä herkkuja. Ravintoloiden valikoima vaihtelee fine dining -ravintoloista rennompiin ja edullisempiin ruokapaikkoihin.

3. Pubeja ja baareja – Kilkenny on tunnettu myös vilkkaasta pubikulttuuristaan. Monissa pubeissa on tarjolla myös ruokaa, ja nämä tarjoavatkin usein perinteistä irlantilaista pubiruokaa, kuten fish and chips, pyttipannua ja makkaraa ja perunamuusia. Toisissa baareissa voi nauttia myös hieman kevyempää ruokaa, kuten leipiä, salaatteja ja pikkupurtavaa.

4. Kahvilat ja leipomot – Kilkennyssä on runsaasti kahviloita ja leipomoita, joista voi nauttia herkullisia leivonnaisia, kuten leivoksia, kakkuja ja piirakoita. Lisäksi näistä paikoista voi löytää erilaisia kevyitä aamiaisia, lounaita ja kahvihetkien välipaloja. Monet kahviloista ja leipomoista käyttävät paikallisia tuotteita ja tarjoavat myös erilaisia vegaanisia ja gluteenittomia vaihtoehtoja.

5. Markkinat ja ruokatapahtumat – Kilkennyssä järjestetään säännöllisesti erilaisia markkinoita ja ruokatapahtumia, joissa voi tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin. Esimerkiksi St. Patrick’s Food Festival ja Savour Kilkenny Food Festival tarjoavat mahdollisuuden maistella ja ostaa paikallista ruokaa, juomaa ja tuotteita. Näissä tapahtumissa voi myös kokea musiikkiesityksiä ja muita aktiviteetteja samalla kun nauttii herkullisista ruokalajeista ja juomista.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Kilkennyn linna

Kilkennyn linna on suosittu matkailukohde, joka tarjoaa kävijöille mahdollisuuden tutustua Irlannin historiaan ja kulttuuriin. Linna on avoinna yleisölle, ja siellä voi tutkia eri aikakausien huoneita, historiallisia esineitä ja taidekokoelmia.

Black Abbey

Black Abbey on keskiaikainen dominikaaniluostari, joka on nykyisin avoinna yleisölle. Monet vieraat vierailevat siellä ihailemassa luostarin kaunista arkkitehtuuria ja tutustumassa sen historiaan.

Kilkennyn taidemuseo

Kilkennyn taidemuseo on paikka, jossa voi ihailla taidenäyttelyitä ja oppia lisää alueen taiteellisesta perinnöstä. Museon kokoelma sisältää mm. taideteoksia, käsityöesineitä ja historiallisia artefakteja.

Kilkennyn katedraali

Kilkennyn katedraali on upea goottilainen rakennus, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua uskonnolliseen historiaan ja arkkitehtuuriin. Katedraalissa voi ihailla kauniita lasimaalauksia ja historian merkkejä.

Kilkennyn keskustan kaupat ja ravintolat

Kilkennyn keskustassa on monia kauppoja, joista voi ostaa paikallisia tuotteita ja käsitöitä. Alueella on myös monia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia perinteisiä irlantilaisia ruokia ja juomia.

Kilkennyn kalastusjoki

Kilkennyn kaupungin läpi virtaa kalastusjoki, joka tarjoaa hyvät mahdollisuudet kalastamiseen. Joki on tunnettu erityisesti lohenkalastuksesta, ja siellä järjestetään myös kalastusretkiä ja -kilpailuja.

Kilkennyn festivaalit

Kilkennyn kaupungissa järjestetään useita festivaaleja ympäri vuoden. Esimerkiksi Kilkenny Arts Festival tarjoaa monipuolista kulttuuriohjelmaa, ja Kilkenny Cat Laughs Comedy Festival tarjoaa hupia ja naurua.

Urheilumahdollisuudet

Kilkennyssä on monia urheilumahdollisuuksia, kuten golfkenttiä, tennis- ja squashkenttiä, jalkapallokenttiä, uimahalli ja kuntokeskuksia. Alueella järjestetään myös erilaisia urheilutapahtumia ja -turnauksia.

Picnic-puistot ja ulkoilualueet

Kilkennyssä on useita picnic-puistoja ja ulkoilualueita, joissa voi nauttia ulkoilusta ja virkistäytyä luonnossa. Esimerkiksi Castle Park ja The Parade ovat suosittuja paikkoja piknikkien järjestämiseen ja ulkoiluun.

Suositut hotellit Kilkennyssä

1. Kilkenny Ormonde Hotel

Kilkenny Ormonde Hotel sijaitsee Kilkennyn keskustassa ja se tarjoaa tyylikkäitä huoneita ja moderneja mukavuuksia. Hotellissa on sisäuima-allas, kuntosali, spa-palvelut ja ravintola. Huoneet ovat tilavia ja niissä on oma kylpyhuone sekä ilmainen Wi-Fi. Hotellin sijainti on ihanteellinen tutustua Kilkennyn nähtävyyksiin, kuten Kilkennyn linnan ja Pyhän Kolumban katedraalin.

2. Pembroke Hotel

Pembroke Hotel sijaitsee Kilkennyn keskustassa lähellä kauppoja, ravintoloita ja nähtävyyksiä. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, moderneja mukavuuksia ja ystävällinen henkilökunta. Huoneissa on mukavat vuoteet, televisio, teen/kahvinkeitin ja ilmainen Wi-Fi. Hotellissa on myös ravintola, baari ja pysäköintimahdollisuus.

3. Langton House Hotel

Langton House Hotel on perinteikäs hotelli Kilkennyn keskustassa. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, baari, ravintola ja ilmainen Wi-Fi. Huoneet ovat viihtyisiä ja niissä on oma kylpyhuone. Hotellin ravintolassa voi nauttia perinteisiä irlantilaisia ruokia ja live-musiikkia.

4. Kilkenny Hibernian Hotel

Kilkenny Hibernian Hotel sijaitsee Kilkennyn keskustassa historiallisessa rakennuksessa. Hotellissa on tunnelmallisia huoneita, ravintola, baari ja ilmainen Wi-Fi. Huoneissa on mukavat vuoteet ja tyylikkäät sisustukset. Hotellin herkullinen aamiainen sisältyy majoitushintaan.

5. Newpark Hotel

Newpark Hotel sijaitsee kauniilla maaseutualueella lähellä Kilkennyn keskustaa. Hotellissa on modernit huoneet, sisäuima-allas, kuntosali ja spa-alue. Huoneissa on mukavat vuoteet, televisio ja ilmainen Wi-Fi. Hotellin ravintolassa tarjoillaan paikallisia ja kansainvälisiä ruokia.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus

– Kilkenny on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki asua ja vierailla. Päivisin ja iltaisin liikkuminen kaduilla on turvallista.
– Kilkennyssä on poliisilaitos, joka valvoo kaupungin turvallisuutta ja hoitaa rikostutkintoja.
– Kilkennyssä on myös lukuisia valvontakameroita, jotka lisäävät turvallisuutta kaduilla ja julkisissa tiloissa.
– Kilkennyssä on hyvin organisoitu palokunta, joka vastaa nopeasti mahdollisiin tulipaloihin ja muuhun hätätilanteisiin.

Liikenne Turvallisuus

– Kilkennyssä on hyvä julkinen liikennejärjestelmä, johon kuuluu bussit ja taksi-palvelut. Liikenne on yleisesti turvallista.
– Kilkennyssä on myös pyöräilyteitä, jotka lisäävät turvallisuutta pyöräilijöille.
– Kaupungissa on useita liikennevaloja ja turvallisia kävelyreittejä, joiden avulla liikkuminen on helppoa ja turvallista.

Päivystys

– Kilkennyssä on useita terveyskeskuksia ja sairaaloita, joissa tarjotaan terveyspalveluita ja ensiapua.
– Kilkennyssä on myös useita apteekkeja, joissa voi ostaa lääkkeitä ja saada apteekin ammattilaisilta apua.
– Kilkennyssä on hätänumero (112), johon voi soittaa hätätilanteissa, kuten tapaturmissa tai vakavissa terveysongelmissa.

Rikollisuus

– Kilkennyssä on melko vähän vakavia rikoksia, kuten ryöstöjä ja väkivaltarikoksia. Suurin osa rikoksista on varkauksia ja omaisuusrikoksia.
– Matkailijoilta suositellaan normaalia varovaisuutta ja huolellisuutta arvotavaroitaan kohtaan, erityisesti suurten tapahtumien aikana tai yöaikaan.
– Kilkennyssä on myös turvallisuusneuvontoja, joihin voi ottaa yhteyttä saadakseen lisätietoa turvallisuudesta ja rikostilastoista.

Rannat ja Vesistöt

Kilkenny Castle Park

Kilkenny Castle Park sijaitsee Kilkennyn kaupungin keskustassa ja sen läpi virtaa Nore-joki. Puistossa on kaunis nurmikenttä ja kävelypolkuja, jotka tarjoavat upeat näkymät joelle. Puiston alueella ei ole varsinaista rantaa, mutta joen rannalla voi ihailla maisemia ja nauttia piknikistä.

Canice’s Mill Park

Canice’s Mill Park sijaitsee Nore-joen varrella, aivan Kilkennyn keskustan tuntumassa. Puiston alueella on pieni nurmikkoinen alue, jossa voi rentoutua ja ihailla joen virtausta. Puisto tarjoaa kauniit puitteet piknikille tai jokirannan tarkkailulle.

Nore-joki

Nore-joki on merkittävä vesistö Kilkennyn alueella. Joki virtaa kaupungin läpi ja tarjoaa kauniita maisemia sekä mahdollisuuksia erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten veneilyyn ja kalastukseen. Joen varrella on myös kävelypolkuja, joilla voi nauttia joen rauhallisesta tunnelmasta.

Barrow-joki

Barrow-joki ei sijaitse suoraan Kilkennyn kaupungin alueella, mutta se on läheisyydessä ja tarjoaa mahdollisuuden mielenkiintoisille retkille. Joki on yksi Irlannin pisimmistä joista ja sen varrella on upeita maisemia sekä mahdollisuus veneilyyn ja kalastukseen.

Castlecomer Lakes

Castlecomer Lakes eli Castlecomerin järvet sijaitsevat noin 15 kilometrin päässä Kilkennystä. Alueella on useita kauniita järviä, joiden rannalla voi nauttia luonnosta ja ulkoilusta. Järvet tarjoavat myös mahdollisuuksia kalastukseen ja veneilyyn.

Järvi- ja kanavareitit

Kilkennyn ympäristöstä löytyy myös lukuisia järvi- ja kanavareittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuden nauttia vesistöjen kauneudesta. Nämä reitit ovat suosittuja veneily- ja kalastuskohteita ja tarjoavat upeita maisemia matkalla.

Yöelämä ja viihde

Pubeja ja baareja

– Kilkennyssä on useita perinteisiä irlantilaisia pubeja ja moderneja baareja, jotka tarjoavat erilaisia juomia ja viihdettä.
– Kuuluisimpia pubeja ovat esimerkiksi Kyteler’s Inn ja Cleere’s, joissa voi nauttia paikallisista oluista ja kuunnella live-musiikkia.
– Baareissa voi yleensä nauttia myös ruokaa ja osassa baareja järjestetään karaoke- tai tanssi-iltoja.

klubeja ja yökerhoja

– Vaikka Kilkenny on pienempi kaupunki, sieltä löytyy muutama yökerho, joissa voi bailata aamun pikkutunneille asti.
– Black Cat Club on yksi suosituimmista yökerhoista, jossa soi erilainen musiikki ja järjestetään teemabileitä.
– Set Theatre on klubityylinen tapahtumapaikka, jossa esiintyy niin paikallisia kuin kansainvälisiäkin taiteilijoita.

Teatterit ja live-esiintyjät

– Kilkenny on tunnettu myös teatteri- ja musiikkiesityksistä.
– Watergate Theatre on kaupungin tärkein teatteri, jossa järjestetään näytelmiä, konsertteja ja muita taide-esityksiä.
– Set Theatre, jonka mainitsin aiemmin, on myös suosittu paikka live-esiintymisille.

Elokuvateatterit

– Kilkennyssä on yksi elokuvateatteri, nimeltään Omniplex.
– Siellä esitetään uusimpia elokuvia eri genreistä, ja tarjolla on myös mukava valikoima herkkuja elokuvakokemuksen täydentämiseksi.

Klubeja ja järjestettyjä tapahtumia

– Kilkennyssä järjestetään säännöllisesti erilaisia klubi-iltoja ja tapahtumia, erityisesti viikonloppuisin.
– Esimerkiksi Social House on suosittu illanviettopaikka, jossa voi tanssia ja kuunnella DJ:n musiikkia.
– Kilkennyssä on myös paljon festivaaleja ympäri vuoden, kuten Kilkenny Arts Festival, Cat Laughs Comedy Festival ja Kilkenny Roots Festival.

Luontokohteet ja Retkeily

Kilkeenyjoen laakso

Kilkennyjoen laakso tarjoaa upeita maisemia ja monia ulkoilumahdollisuuksia, kuten patikointi- ja pyöräilyreittejä. Alueella on myös mahdollista harrastaa melontaa ja kalastusta. Lisäksi joen varrella sijaitsee useita puistoja ja viheralueita, joissa voi rentoutua ja nauttia luonnosta.

Kilkeenyjoen rotko

Kilkennyjoen rotko on näyttävä luonnonmuodostelma, jossa jokivesi virtaa kapeiden kallioiden välistä luoden upean näyn. Rotkon reunoilla kulkee polkuja, joita pitkin voi ihailla rotkon kauneutta. Alueella järjestetään myös opastettuja retkiä ja patikointiretkiä.

Slieve Bloomin vuoristoalue

Slieve Bloomin vuoristoalue sijaitsee Kilkennyssa ja tarjoaa upeat maisemat ja monia ulkoilumahdollisuuksia. Alueella on useita patikointireittejä eri vaikeustasoille, joten se sopii sekä aloittelijoille että kokeneille retkeilijöille. Vuoristoalueella voi myös ihailla alueen luontoa ja eläimistöä.

Kilkenny Rural Trail

Kilkenny Rural Trail on erittäin suosittu retkeilyreitti, joka kulkee kauniin maaseudun halki. Reitti tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden tutustua alueen maaseutuelämään. Kilkenny Rural Trail sopii erinomaisesti patikointiin ja pyöräilyyn.

Jerpoint Park

Jerpoint Park on historiallinen ja luonnonkaunis alue Kilkennyssä. Alueella voi kävellä vanhoissa puistoissa ja puutarhoissa, tutustua vanhaan kartanoon ja vierailla perinteisessä maatilassa. Jerpoint Park tarjoaa myös erilaisia aktiviteetteja, kuten jousiammuntaa ja kalastusta.

Castlecomerin luonnonpuisto

Castlecomerin luonnonpuisto sijaitsee Kilkennyn lähellä ja tarjoaa laajan valikoiman ulkoilumahdollisuuksia. Puistossa on monia järviä, metsiä ja patikointireittejä, joilla voi ihailla alueen kaunista luontoa. Alueella on myös piknikalueita ja leirintäalueita.

Mount Leinster

Mount Leinster on Kilkennyn alueen korkein vuori ja se tarjoaa upeat panoraamanäkymät ympäröivään luontoon. Vuoren huipulle pääsee patikoimalla tai ajamalla ja sieltä avautuu upea näkymä yli Kilkennyn ja ympäröivien alueiden. Mount Leinsterin alueella on myös mahdollisuus harrastaa maastopyöräilyä ja riippuliitoa.

Kilkennyn puistot

Kilkennyssa on useita kauniita puistoja, joissa voi nauttia luonnosta ja viettää aikaa ulkona. Esimerkiksi Castle Park, Kilkenny Castle Gardens ja The Parade ovat suosittuja puistoja, joissa voi kävellä, pikniköidä ja rentoutua. Puistoissa on usein myös tapahtumia ja musiikkiesityksiä.

Lough Boora Parklands

Lough Boora Parklands sijaitsee lähellä Kilkennya ja tarjoaa monipuolisia retkeilymahdollisuuksia. Alueella on useita järviä, suohon rakennettuja kävelyreittejä ja pyöräilyreittejä. Lough Booran alueella voi myös ihailla taideinstallaatioita ja tutustua alueen rikkaaseen luontoon ja eläimistöön.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

St. Canice’s Cathedral

St. Canice’s Cathedral on yksi Kilkennyn tunnetuimmista nähtävyyksistä. Se on yksi Irlannin vanhimmista katedraaleista ja sen historia ulottuu yli tuhannen vuoden taakse. Katedraali on omistettu pyhälle Kanikselle, joka oli Irlannin piispojen suojeluspyhimys. Katedraali on arkkitehtonisesti vaikuttava ja sieltä löytyy monia historiallisia piirteitä, kuten muistokiviä ja kaiverruksia. Vierailijat voivat tutustua katedraalin sisätiloihin ja ihailla sen upeaa goottilaista arkkitehtuuria.

Kilkenny Castle

Kilkenny Castle on yksi Irlannin parhaiten säilyneistä normannilinnoista. Se sijaitsee Kilkennyn kaupungin keskustassa ja se on avoinna yleisölle. Linna perustettiin 1100-luvulla, mutta nykyinen rakennus on peräisin 1800-luvulta. Se tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Irlannin historialliseen arkkitehtuuriin ja kulttuuriin. Linnassa on myös kauniit puutarhat, joissa vierailijat voivat rentoutua ja nauttia kauniista näköaloista.

Rothe House and Gardens

Rothe House and Gardens on historiallinen talo ja puutarha, joka sijaitsee Kilkennyn kaupungin keskustassa. Talo rakennettiin 1600-luvulla ja se oli Rothen perheen koti. Talossa toimii nykyään museo, jossa esitellään Kilkennyn historiaa ja kulttuuria. Museosta löytyy myös ainutlaatuinen kokoelma antiikkiesineitä ja taide-esineitä. Puutarha on kauniisti suunniteltu ja siellä on erilaisia kasveja ja kukkia, jotka ovat tyypillisiä Irlannille.

The Black Abbey

The Black Abbey on roomalaiskatolinen luostari Kilkennyn kaupungin keskustassa. Se on perustettu 1200-luvulla dominikaanien munkkien toimesta. Luostarin nimi viittaa sen mustaan ulkoseinään. The Black Abbey on arkkitehtonisesti vaikuttava ja sen sisätilat ovat koristeltu upeilla maalauksilla ja veistoksilla. Luostarissa on myös kaunis kirkko, jossa pidetään jumalanpalveluksia. Vierailijat voivat osallistua kirkon tilaisuuksiin tai vain tutustua luostarin historiaan ja arkkitehtuuriin.

Dunmore Cave

Dunmore Cave on luonnonmuodostelma, joka sijaitsee Kilkennyn lähellä. Se on yksi Irlannin tunnetuimmista luolista ja sillä on myös historiallinen merkitys. Luolasta löytyy kiehtovia stalaktiitteja ja stalagmiitteja, ja siellä on myös menehtyneitä ihmisiä ja eläimiä. Luolaan voi tutustua opastetuilla kierroksilla, joissa pääsee oppimaan luolan historian ja geologian tärkeistä näkökohdista.

Kilkennyn panoraama- ja näköalapaikat

1. Kilkennyn linnan näköalatasanteet

Kilkennyn linna on yksi kaupungin päänähtävyyksistä ja sen näköalatasanteilta avautuu upeita näkymiä kaupungin yli. Tornista voi ihailla Kilkennyn historiallista keskustaa ja ympäröivää maaseutua.

2. Blackin aukion näköalatorni

Blackin aukiolla sijaitseva näköalatorni tarjoaa upeat maisemat ympäröivään kaupunkiin. Näköalatornin korkeudesta avautuu laaja näkymä Kilkennyn keskustaan, jossa voi erottaa muun muassa Pyhän Marian katedraalin ja vanhan raatihuoneen.

3. St. Canice’sin katedraalin torni

St. Canice’sin katedraali on yksi Kilkennyn tärkeimmistä historiallisista rakennuksista, ja sen tornista voi ihailla kaupunkia lintuperspektiivistä. Torniin johtaa kapeat portaat, mutta palkitseva näköala kaupungin yli tekee kiipeämisestä vaivan arvoista.

4. Kilkennyn vanha sillanpää

Kilkennyn vanha sillanpää, joka yhdistää kaupungin keskustan eteläosaan, tarjoaa kauniit näkymät kaupungin yli. Tältä paikalta voi ihailla Nore-joen maisemia sekä linnaa ja muita historiallisia rakennuksia.

5. Loughboy Hill -näköalapaikka

Loughboy Hill sijaitsee lähellä Kilkennyn keskustaa ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön. Paikalta voi nähdä muun muassa Kilkennyn linnan, katedraalin ja vanhan raatihuoneen.

6. Woodstock Gardens -puisto

Woodstock Gardens on kaunis puisto Kilkennyn kaupungin ulkopuolella, josta löytyy myös näköalapaikka. Puistossa voi ihailla kauniita kukkaistutuksia ja historiallista Woodstockin taloa, ja näköalapaikalta voi katsella yli puiston ja ympäröivän maaseudun.

7. Dunmore Cave -luola

Dunmore Cave on luonnonmuodostelma, joka sijaitsee Kilkennyn lähellä. Luolasta löytyy myös näköalapaikka, josta voi ihailla kaupunkia ja sen ympäristöä. Darkin luokassa voi nähdä muun muassa näkymiä yli Nore-joen laakson.Kohteen sijainti maa on Irlanti.

Jätä kommentti