Halvat lennot Kööpenhamina

Nähtävyydet ja kohteet

Tivoli

Tivoli on vuonna 1843 perustettu huvipuisto, joka sijaitsee Kööpenhaminan keskustassa. Se on yksi maailman vanhimmista huvipuistoista ja tarjoaa laajan valikoiman huvituksia ja viihdettä kaikenikäisille. Tivolissa on muun muassa vuoristoratoja, karuselleja, näyttäviä valoteoksia, ravintoloita ja musiikkiesityksiä.

Merenneitopatsas

Merenneitopatsas, tunnettu myös nimellä Den lille Havfrue, on Kööpenhaminan tunnetuimpia nähtävyyksiä. Patsas kuvaa H.C. Andersenin satuun perustuvaa merenneito-hahmoa. Marmorista veistetty patsas sijaitsee Langelinie-puistossa, ja se vetää puoleensa paljon turisteja ympäri maailman.

Rosenborgin linna

Rosenborgin linna on 1600-luvulla rakennettu linnake, joka toimii nykyisin kuninkaallisen perheen museona. Linnan upeat huoneet ja kuninkaalliset aarteet, kuten kruunut ja jalokivet, tarjoavat kävijöille mielenkiintoisen katsauksen Tanskan historiaan. Linnan ympärillä on myös kaunis puisto, jossa voi rentoutua.

Christianian kaupunginosa

Christiania on Kööpenhaminan tunnettu vaihtoehtoisen elämäntyylin kaupunginosa. Se on perustettu vuonna 1971, ja sen asukkaat elävät yhteisöllisesti ja omalla tavallaan. Christiania tarjoaa värikkään ja ainutlaatuisen kokemuksen kävijöille, ja alueelta löytyy muun muassa taidenäyttelyitä, kahviloita ja ravintoloita.

Nyhavn

Nyhavn on historiallinen satama-alue, joka tunnetaan värikkäistä taloistaan ja vilkkaasta ilmapiiristään. Alueella on paljon ravintoloita, kahviloita, baareja ja kauppoja, jotka houkuttelevat sekä paikallisia että turisteja. Nyhavnista voi myös lähteä veneretkelle tai nauttia tunnelmallisesta kävelyretkestä kanavan varrella.

Amalienborgin linna

Amalienborgin linna on Tanskan kuninkaanlinna, joka koostuu neljästä upeasta rakennuksesta. Linna toimii kuninkaallisen perheen virallisena asuntona, ja sen sisätiloissa on mahdollista tutustua kuninkaalliseen historiaan. Lisäksi linnan edustalla järjestetään joka päivä vartiovahdin vaihtoseremonia, joka on suosittu nähtävyys.

Kööpenhaminan kirjasto

Kööpenhaminan kirjasto, tunnettu myös nimellä ”Musta timantti”, on moderni ja arkkitehtonisesti upea rakennus. Kirjastossa on laaja valikoima kirjoja, lehtiä ja muita julkaisuja, ja se tarjoaa monia palveluita, kuten lukusalit, tietokoneet, äänikirjat ja näyttelyt. Musta timantti on ehdoton kohde kirjallisuuden ja kulttuurin ystäville.

Rundetårn

Rundetårn, eli Pyöreä torni, on Kööpenhaminan maamerkki ja historiallinen nähtävyys. Torni on peräisin 1600-luvulta, ja sen sisällä kulkee kiemurteleva kävelytie, josta avautuu upea näkymä kaupunkiin. Tornissa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä, ja sen yhteydessä on myös pieni planetaario.

Ny Carlsberg Glyptotek

Ny Carlsberg Glyptotek on merkittävä taide- ja kulttuurimuseo, joka taloa mm. antiikin veistoksia, impressionistista taidetta ja tanskalaisten mestarien teoksia. Museon arkkitehtuuri on vaikuttava, ja sen sisäpihalla on viihtyisiä viheralueita ja palmuhuone. Glyptotekissa voi tutustua monipuolisesti eri taidesuuntauksiin ja nauttia kauniista ympäristöstä.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

– Kööpenhamina on kuuluisa taide- ja kulttuurikaupunki, jossa on monia museoita, gallerioita ja teattereita.
– Tanskan kansallisooppera sijaitsee Kööpenhaminassa ja sen arkkitehtuuri on vaikuttavaa.
– Kööpenhaminassa järjestetään vuosittain lukuisia kulttuuritapahtumia, kuten festivaaleja, konsertteja ja näyttelyitä.
– Kaupungissa on useita merkittäviä taidemuseoita, kuten Ny Carlsberg Glyptotek, Louisiana Museum of Modern Art ja Nationalmuseet.
– Kööpenhaminassa on myös monia historiallisia rakennuksia, kuten Amalienborgin linna, Rosenborgin linna ja Christiansborgin palatsi.

Historia

– Kööpenhaminan historia ulottuu yli 800 vuoden taakse, kun se perustettiin 1100-luvulla.
– Kööpenhamina oli tärkeä kauppakeskus keskiajalla ja se kehittyi merkittäväksi satamakaupungiksi.
– Kööpenhamina oli kuninkaan pääkaupunki jo 1400-luvulla ja kuninkaalliset vaikutteet näkyvät edelleen kaupungin arkkitehtuurissa.
– Kaupunki on ollut monien tärkeiden tapahtumien näyttämö, kuten Ruotsin kuninkaan Kustaa II Adolfin valtauksesta vuonna 1658.
– Kööpenhamina oli myös tärkeä osa Tanskan vastarintaliikettä toisen maailmansodan aikana.
– Nykyään Kööpenhamina tunnetaan vapaamielisyydestään ja edistyksellisestä arkkitehtuuristaan.

Ruokailu ja Ravintolat

Kööpenhaminan ruokakulttuuri

Kööpenhamina on tunnettu maailmanluokan ruokakohteena ja siellä on monipuolinen ruokakulttuuri. Perinteisiä tanskalaisia ruokalajeja ovat esimerkiksi smørrebrød, aamiaisleipä, ja frikadeller, tanskalaiset lihapullat. Kööpenhaminasta löytyy myös laaja valikoima kansainvälisiä ruokaravintoloita.

Suurimmat ravintolakeskittymät

Kööpenhaminassa on useita ravintolakeskittymiä, joista suurimmat ja suosituimmat ovat Nyhavnin satama-alue ja Tivolin huvipuistoalue. Molemmilla alueilla on paljon ravintoloita, kahviloita ja baareja.

Kööpenhaminan Michelin-tähdelliset ravintolat

Kööpenhaminassa on useita Michelin-tähdellä palkittuja ravintoloita. Esimerkiksi ”Noma” on saanut useita Michelin-tähtiä ja se on tunnettu uudistavasta pohjoismaisesta keittiöstään. ”Geranium” on toinen Kööpenhaminassa sijaitseva Michelin-tähdellä palkittu ravintola, joka tarjoaa tanskalaisia ruokaelämyksiä korkealla tasolla.

Budjettiruokailu

Kööpenhaminasta löytyy myös edullisia ruokapaikkoja budjettimatkailijoille. Siellä on monia katuruokakojuja, joista voi ostaa esimerkiksi currywursteja tai kebabia. Myös lähes jokaisella korttelilla on pizza- tai kebabravintola, joista saa kohtuuhintaisia aterioita.

Ruokamarkkinat

Kööpenhaminasta löytyy useita ruokamarkkinoita, joissa voi ostaa tuoreita ja paikallisia tuotteita. Esimerkiksi Torvehallerne on suosittu ruokatori, jossa voi maistella erilaisia herkkuja ja hankkia tuotteita kotiin viemisiksi. Reffen on toinen Kööpenhaminan suuri ruokatori, joka tarjoaa monipuolisia ruokavaihtoehtoja eri maista.

Tanskalaisia erikoisuuksia

Kööpenhaminasta löytyy useita paikkoja, joissa voi maistella tanskalaisia erikoisuuksia. Esimerkiksi Nørrebro Bryghus on tunnettu olutpanimo, jossa voi maistaa paikallisia oluita. La Glace on Kööpenhaminan vanhin kahvila ja se tarjoaa perinteisiä tanskalaisia leivonnaisia ja kakkuja.

Vapaa-ajan aktiviteetit Kööpenhaminassa

Puistot ja viheralueet

Kööpenhaminassa on useita puistoja ja viheralueita, joissa voi rentoutua ja nauttia ulkoilmasta. Tunnetuin näistä on Tivoli-puisto, joka tarjoaa huvipuistoviihdettä ja kauniita puutarhoja. Lisäksi Frederiksbergin puisto on suosittu paikka ulkoiluun ja piknikille.

Museot

Kaupungissa on monia erilaisia museoita, jotka tarjoavat taidetta, historiaa ja tiedettä. Esimerkiksi Ny Carlsberg Glyptotek on kuuluisa taidekokoelmistaan, kun taas Nationalmuseet keskittyy Tanskan ja maailman historian esittelyyn.

Galleriat ja taide-esitykset

Kööpenhaminan taide-elämä voi tarjota monenlaisia gallerioita ja taide-esityksiä. Nykytaiteesta kiinnostuneille suositellaan esimerkiksi Louisiana-museota, joka sijaitsee kaupungin ulkopuolella. Lisäksi Kööpenhaminan keskustassa on useita erityyppisiä gallerioita, jotka esittelevät paikallista ja kansainvälistä taidetta.

Ravintolat ja kahvilat

Kööpenhaminasta löytyy monipuolinen ravintolatarjonta aina perinteisistä tanskalaisista ruokapaikoista kansainvälisiin gourmet-ravintoloihin. Kaupunki on erityisesti tunnettu Michelin-tähdellä palkituista ravintoloistaan, kuten Noma. Lisäksi kaupungista löytyy lukuisia kahviloita, joissa voi nauttia tanskalaisista leivonnaisista ja kahvista.

Kulttuuritapahtumat ja festivaalit

Kööpenhaminassa järjestetään vuosittain lukuisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja. Esimerkiksi Roskilde Festivaali on yksi Euroopan suurimmista ja se tarjoaa musiikkia eri genreistä useana päivänä kesäkuussa. Lisäksi kaupungin teatterit ja konserttisalit tarjoavat monipuolista ohjelmaa ympäri vuoden.

Ostosmahdollisuudet

Kööpenhaminassa on useita ostosalueita, joissa voi shoppailla erilaisia tuotteita. Strøget on Euroopan pisimmäksi kävelykaduksi mainittu ostoskatu, joka tarjoaa monenlaisia putiikkeja ja kansainvälisiä merkkiliikkeitä. Lisäksi kaupunkiin on ilmaantunut useita erilaisia vintage-kauppoja ja design-myymälöitä.

Liikunta-aktiviteetit

Kööpenhamina tarjoaa monia erilaisia liikunta-aktiviteetteja. Kaupunki on pyöräilijöiden suosima paikka, ja siellä voi vuokrata polkupyörän tutustuakseen kaupunkiin. Lisäksi Kööpenhaminan rannoilla voi harrastaa erilaisia vesilajeja, kuten purjelautailua tai suppailua.

Suositut hotellit Kööpenhaminassa

1. Tivoli Hotel

Tivoli Hotel sijaitsee aivan Tivolin huvipuiston vieressä ja tarjoaa modernit majoitusvaihtoehdot. Hotellissa on kuntosali, ravintola ja baari, ja monissa huoneissa on upeat näkymät kaupunkiin. Lisäksi hotelli tarjoaa asiakkailleen ilmaisen pääsyn Tivoli-huvipuistoon.

2. Radisson Collection Royal Hotel

Tämä ikoninen hotelli sijaitsee Kööpenhaminan keskustassa ja on suosittu matkailijoiden keskuudessa. Radisson Collection Royal Hotel tarjoaa viihtyisiä huoneita, ravintoloita ja baareja sekä upeat näkymät kaupunkiin. Hotellin yhteydestä löytyy myös maailmankuulu Arne Jacobsenin suunnittelema Egg-tuoli.

3. Andersen Boutique Hotel

Andersen Boutique Hotel on tyylikäs ja moderni hotelli, joka sijaitsee Kööpenhaminan keskustassa. Hotellissa on tyylikkäitä ja viihtyisiä huoneita sekä kuntokeskus. Lisäksi hotellin lähistöllä on monia ravintoloita, kauppoja ja nähtävyyksiä.

4. Hotel Kong Arthur

Hotel Kong Arthur on viehättävä boutique-hotelli, joka tarjoaa viihtyisiä ja elegantteja huoneita. Hotellissa on myös Wellness-osasto, jossa voi rentoutua saunassa ja porealtaassa. Asiakkaat voivat myös nauttia hotellin omasta ravintolasta ja baarista.

5. AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen

AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen on moderni hotelli, joka sijaitsee Bella Centerin messukeskuksen vieressä. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, kuntokeskus, uima-allas ja useita ravintoloita. Lisäksi hotellista on upeat näkymät kaupunkiin ja lähialueille.

Turvallisuus ja Terveys

Rikollisuus

Kööpenhaminaa pidetään yhtenä Euroopan turvallisimmista kaupungeista, ja rikollisuustaso kaupungissa on suhteellisen alhainen. Yleisimpiä rikoksia ovat taskuvarkaudet ja pyörävarkaudet, joten matkailijoiden kannattaa olla varovaisia arvotavaroidensa suhteen. Kannattaa pitää huolta henkilökohtaisesta omaisuudestaan erityisesti suosituilla turistialueilla ja julkisissa liikennevälineissä.

Terrorismi

Vaikka Kööpenhamina ei ole täysin immuuni terrori-iskuille, kohdemäärä on alhainen ja kaupunki on tehnyt huomattavia ponnisteluja turvatoimien osalta. Turvallisuusviranomaiset pitävät jatkuvaa valvontaa yllä ja työskentelevät aktiivisesti estääkseen mahdollisia uhkia.

Terveysriskit

Kööpenhamina on yleisesti ottaen turvallinen paikka matkustaa terveyden kannalta. Pääkaupunkiseudulla on hyvin varusteltuja sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka palvelevat sekä paikallisia että ulkomaalaisia matkailijoita. Terveysriskit ovat yleensä samanlaisia kuin muuallakin Euroopassa, ja matkailijoiden tulisi huolehtia perusasioiden, kuten hyvän hygienian, pitämisestä huolen.

Turvallisuusliikenne

Kööpenhamina on pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden suosiossa, ja kaupunki on tehnyt paljon työtä parantaakseen liikenneturvallisuuttaan. Tieliikenteen turvallisuustaso on verrattain hyvä, mutta liikenteessä on aina riskiä. Matkailijoiden kannattaa olla erityisen varovaisia pyöräilijöiden ja raitiovaunujen suhteen, ja noudattaa tarkasti liikennesääntöjä.

Matkavakuutus

Koska yksittäiset terveydenhoitokustannukset voivat olla korkeat ulkomaalaisille, on suositeltavaa hankkia matkavakuutus ennen matkaa Kööpenhaminaan. Matkavakuutus voi kattaa sairaalahoitokustannukset, lääkärin käynnit ja mahdolliset evakuointikustannukset.

Rannat ja Vesistöt

Rannat

Kööpenhaminassa on useita kauniita hiekkarantoja, joissa voi nauttia kesäpäivistä ja viilentää itseään merivedessä. Suosituimpia rantoja ovat Amager Strandpark, Bellevue Beach ja Svanemøllestranden. Nämä rannat sijaitsevat kaupungin lähellä ja ovat helposti saavutettavissa julkisilla liikennevälineillä. Rannoilla on hyvät palvelut, kuten rantakahviloita, pukukoppeja, suihkuja ja wc-tiloja.

Vesistöt

Kööpenhamina sijaitsee Itämeren rannalla ja kaupungin erottaa Malmöstä Tanskan salmi, joka on vilkas vesiväylä. Rantaviivaa kaunistaa myös lukuisat kanavat ja joet, kuten Dronning Louisen Sild, The Lakes ja Christianshavns Kanal. Nämä vesistöt luovat kauniita maisemia ja tarjoavat mahdollisuuksia erilaisiin vesiaktiviteetteihin.

Kaupungin vesistöjä hyödynnetään monin tavoin, esimerkiksi vesibussit ja veneretket tarjoavat mahdollisuuden tutustua kaupunkiin vesiltä käsin. Kööpenhaminan kanavilla voi myös rentoutua ja nauttia vaikuttavista näkymistä kahviloissa ja ravintoloissa, jotka sijaitsevat kanavien varsilla.

Kööpenhaminan yöelämä ja viihde:

Klubit ja baarit:

Kööpenhamina tarjoaa monipuolisen valikoiman klubeja ja baareja eri musiikkityyleineen. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Pumpehuset, Rust, Culture Box ja Jolene. Baarialueita löytyy eri kaupunginosista, kuten Vesterbrosta ja Nørrebrosta.

Konsertit ja livemusiikki:

Kaupungissa järjestetään usein konsertteja ja livemusiikkitapahtumia eri kokoisissa tiloissa. Suuria areenoita ovat esimerkiksi Royal Arena ja Tivoli Gardens, kun taas pienemmät klubit ja baarit tarjoavat intiimimpiä esiintymispaikkoja.

Teatterit ja esitystaiteet:

Teatteri- ja esitystaideskene Kööpenhaminassa on vilkas. Kansallisteatteri (Det Kongelige Teater) on yksi kaupungin tunnetuimmista, ja siellä esitetään muun muassa klassisia näytelmiä ja oopperaa. Lisäksi kaupungissa toimii useita muita teattereita, kuten Betty Nansen Teatret ja Østre Gasværk Teater.

Elokuvateatterit:

Elokuvafanit voivat nauttia Kööpenhaminan monipuolisesta elokuvateatteritarjonnasta. Valikossa on vaihtoehtoja aina klassikoista uusimpiin ensi-iltoihin. Merkittäviä elokuvateattereita ovat esimerkiksi Imperial-biograf, Grand Teatret ja CinemaxX.

Nähtävyydet ja viihdekeskukset:

Kööpenhaminassa on useita nähtävyyksiä ja viihdekeskuksia, jotka tarjoavat erilaisia aktiviteetteja. Tunnetuin näistä on Tivoli Gardens, joka on yksi vanhimmista toimivista huvipuistoista maailmassa. Lisäksi kaupungista löytyy esimerkiksi Tycho Brahe Planetarium, joka tarjoaa tähtitieteellisiä esityksiä, ja Søpavillonen, jossa voi nauttia musiikista ja tanssista.

Kulttuuritapahtumat:

Kööpenhaminassa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten festivaaleja, taidenäyttelyitä ja konsertteja, ympäri vuoden. Tunnettuja tapahtumia ovat esimerkiksi Copenhagen Jazz Festival, Roskilde Festival ja Fredagsrock-konserttisarja Tivoli Gardensissa. Kulttuuritapahtumia löytyy eri puolilta kaupunkia, ja ne tarjoavat monipuolista viihdettä eri mieltymyksiin.

Luontokohteet ja retkeily

Kööpenhaminan kasvitieteellinen puutarha

Kasvitieteellinen puutarha sijaitsee Gothersgaden varrella ja on perustettu vuonna 1600-luvulla. Puutarhassa on laaja kokoelma kasveja eri puolilta maailmaa sekä kasvihuoneita, joissa kasvaa eksoottisia kasveja. Puutarha tarjoaa kävijöilleen mahdollisuuden rentoutua luonnon keskellä ja tutustua erilaisiin kasvilajeihin.

Dyrehaven

Dyrehaven on suuri luonnonpuisto Kööpenhaminan lähellä. Se sijaitsee noin 11 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Dyrehaven on erityisen tunnettu metsästysmaastaan ja vanhoista tammistaan. Alueella on myös runsaasti polkuja ja reittejä, jotka sopivat hyvin kävelyyn, pyöräilyyn tai lenkkeilyyn.

Amager Fælled

Amager Fælled on suuri luonnonsuojelualue ja puisto Kööpenhaminan Amagerin saarella. Alueella on monipuolinen luonto, johon kuuluu niittyjä, kosteikkoja ja pikkujärviä. Amager Fælled on suosittu paikka luontoretkeilyyn, pyöräilyyn sekä lintujen ja muiden eläinten tarkkailuun.

Ørestadin luonnonsuojelualue

Ørestad on laaja luonnonsuojelualue Kööpenhaminan lähellä. Alueella on monipuolista luontoa, kuten metsiä, peltoja ja kosteikkoja. Luonnonsuojelualueella voi retkeillä monilla merkityillä poluilla ja reiteillä, ja siellä on myös mahdollista bongata erilaisia lintulajeja.

Søndermarken puisto

Søndermarken on kaunis puisto sijaitsee Frederiksbergin läheisyydessä. Puistossa on laajoja viheralueita, lampia, kumpareita ja kävelyteitä. Puisto tarjoaa mahdollisuuden rentoutua luonnossa, nauttia piknikistä tai kävellä kävelyteillä.

Amager Strandpark

Amager Strandpark on ranta-alue, joka sijaitsee Amagerin saarella, lähellä Kööpenhaminan keskustaa. Alueella on pitkä hiekkaranta, pieniä laguuneja, pyöräilyreittejä ja lenkkeilypolkuja. Ranta-alueella voi rentoutua auringossa, uida tai nauttia vesilajeista.

Furesø-järvi

Furesø-järvi sijaitsee noin 20 kilometriä Kööpenhaminan keskustasta luoteeseen. Järvi tarjoaa mahdollisuuden veneilyyn, kalastukseen sekä nauttia kauniista luonnosta ja rauhasta sen ympärillä. Järven ympärillä on myös kävely- ja pyöräilyreittejä.**

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

**

1. Københavns Domkirke

Københavns Domkirke, tunnetaan myös nimellä Kopenhagenin tuomiokirkko, on keskiaikainen goottilainen katedraali, joka sijaitsee Kööpenhaminan keskustassa. Se on yksi Tanskan tärkeimmistä uskonnollisista ja historiallisista nähtävyyksistä. Katedraali valmistui 1400-luvulla ja on ollut tärkeä osa Kööpenhaminan kaupunkikuvaa jo vuosisatojen ajan. Katedraalin suuri korkea torni tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin.

2. Rosenborgin linna

Rosenborgin linna on renessanssityylinen linna, joka sijaitsee Kööpenhaminan keskustassa. Se rakennettiin 1600-luvun alussa ja toimii nykyään Tanskan kuninkaallisen perheen museona. Linnassa voi ihailla kuninkaallista kokoelmaa, mukaan lukien kruununjalokivet, antiikkiset huonekalut ja maalaukset. Linna ympäröi myös kaunis puisto, jossa kävijät voivat rentoutua ja nauttia kauniista maisemista.

3. Christiansborgin linna

Christiansborgin linna sijaitsee Kööpenhaminan keskustassa ja on yksi Pohjoismaiden suurimmista linnoista. Nykyään se toimii Tanskan parlamentin (Folketinget), pääministerin toimiston ja korkeimman oikeuden paikkana. Linna on historiallisesti tärkeä, koska se on toiminut useiden Tanskan kuninkaiden ja kuningattarien asuntopaikkana. Linnaa ympäröi kaunis puistoalue ja sen tornista avautuu upeat näkymät yli kaupungin.

4. Vor Frelsers Kirke

Vor Frelsers Kirke, suomeksi Vapahtajan kirkko, on kuuluisa barokkityylinen kirkko, joka sijaitsee Christianshavnissa Kööpenhaminassa. Kirkko on tunnettu erityisesti sen vaikuttavasta kierreportaikosta, joka päättyy korkeaan torniin. Torniin kiivetessä voi ihailla upeita näkymiä yli kaupungin ja meren. Kirkon sisällä vierailla voi ihailla kauniita alttaritauluja ja veistoksia.

5. Amalienborgin linna

Amalienborgin linna on kuninkaallinen palatsikompleksi Kööpenhaminan keskustassa. Se koostuu neljästä upeasta rococo-tyylisestä rakennuksesta, jotka ympäröivät Amalienborgin aukiota. Tämä on nykyään Tanskan kuninkaan ja kuningattaren virallinen asuinpaikka. Kävijät voivat kiertää linnassa ja tutustua kuninkaallisiin huoneisiin sekä ihailla linnoituksen vartiomarssia, joka tapahtuu päivittäin.

6. Rundetaarn

Rundetaarn, suomeksi Pyöreä torni, on historiallinen torni, joka sijaitsee Kööpenhaminan keskustassa. Se rakennettiin 1600-luvulla ja sen alkuperäisenä tarkoituksena oli toimia tähtitieteellisenä observatoriona. Torni on edelleen käytössä tähtitieteellisiin havaintoihin, mutta se toimii myös suosittuna näköalatornina. Kierrellessään tornin sisällä kävijät voivat ihailla näyttelyitä ja nauttia upeista näkymistä yli kaupungin.

7. Frederiksborgin linna

Frederiksborgin linna sijaitsee lähellä Kööpenhaminaa Hillerødissä. Se on yksi Pohjois-Euroopan tärkeimmistä renessanssilinnoista ja tunnetaan erityisesti upeasta arkkitehtuuristaan. Linna toimii nykyään Tanskan kansallismuseona ja siellä voi tutustua laajaan kokoelmaan taidetta, historiallisia esineitä ja kuninkaallisia huoneita. Linna ympäröi myös upea puistoalue, jossa voi kävellä ja nauttia kauniista maisemista.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Tivoli Gardensin näkötorni

Tivoli Gardensin näkötorni sijaitsee Tanskan pääkaupungissa Kööpenhaminassa ja tarjoaa upeita näkymiä kaupunkiin. Tornista voi ihastella Tivoli-puiston kauniita maisemia ja nähdä kauempana sijaitsevia nähtävyyksiä, kuten Kööpenhaminan kattoja ja vesistöjä.

2. Rundetårn

Rundetårn, eli Pyöreä Torni, on historiallinen nähtävyys Kööpenhaminassa. Torniin voi kiivetä kävelemällä sen sisällä olevaa kierreportaikkoa pitkin. Tornin huipulla sijaitsevalta näköalatasanteelta avautuvat upeat panoraamanäkymät yli kaupungin.

3. Christiansborgin torni

Christiansborgin torni on yksi Kööpenhaminan korkeimmista rakennuksista ja tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Torni sijaitsee Christiansborgin palatsin yhteydessä ja sinne voi nousta hissillä. Näköalatasanteelta voi ihailla kaupungin katujen vilinää ja merinäköalaa.

4. Vor Frelsers Kirke

Vor Frelsers Kirke, eli Vapahtajan kirkko, on arkkitehtonisesti vaikuttava kirkko Kööpenhaminassa. Kirkossa sijaitsee näköalatorni, johon voi kiivetä kapeita kierreportaita pitkin. Tornista avautuvat upeat näkymät yli kaupungin ja erityisesti kirkon kuuluisa kultainen kierrejousetrappi on näkemisen arvoinen.

5. Københavns Rådhusin torni

Københavns Rådhus, eli Kööpenhaminan kaupungintalo, kätkee sisäänsä myös upeat näköalat. Kaupungintalon torniin voi nousta hissillä ja sieltä avautuu hienot panoraamanäkymät yli kaupungin keskustan. Tornista voi ihailla esimerkiksi Tivoli-puistoa ja Strøgetin ostoskatua.Kohteen sijainti maa on Tanska.

Jätä kommentti