Halvat lennot Kortrijk

Nähtävyydet ja kohteet Kortrijkissa:

Broel Towers

Broel Towers on Kortrijkissa sijaitseva historiallinen nähtävyys. Kaksi keskiaikaista tornia, nimeltään ”Groeningexe” ja ”Overleie”, tarjoavat upeat näkymät kaupungin yli. Tornit oli alun perin rakennettu puolustuslinnoitukseksi, mutta nykyään ne ovat suosittuja matkailukohteita ja symboloivat Kortrijkin historiallista merkitystä.

Kortrijkin raatihuone

Kortrijkin raatihuone on upea renessanssityylinen rakennus, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Rakennus on peräisin 1400-luvulta ja toimii nykyään kulttuuritapahtumien ja näyttelyiden pitopaikkana. Raatihuoneessa voi ihailla upeaa arkkitehtuuria ja tutustua Kortrijkin historialliseen taustaan.

Beguinage Ten Wijngaerde

Beguinage Ten Wijngaerde on Kortrijkin vanhin ja suurin begiinikirkko. Begiinit olivat uskonnollisia naisia, jotka elivät yhteisössä ja harjoittivat hyvääntekeväisyyttä. Alueella on useita historiallisia rakennuksia, kuten kappeli, asuintaloja ja puutarha. Beguinage Ten Wijngaerde tarjoaa rauhallisen ja kauniin ympäristön vierailijoille.

Menin portti

Menin portti on Kortrijkin ikoninen maamerkki. Se on kaupungin viimeinen jäljellä oleva keskiaikainen kaupunginportti. Portti on peräisin 1300-luvulta ja toimi aikoinaan kaupunginpuolustuksen osana. Nykyään se tarjoaa upeita valokuvamahdollisuuksia ja symboloi Kortrijkia menneistä ajoista.

Sint-Maartenskerk

Sint-Maartenskerk on Kortrijkin suuri goottilainen kirkko, joka sijaitsee raatihuoneen vieressä. Kirkko on peräisin 1200-luvulta ja sen sisäosa on upea näky. Vierailijat voivat ihailla kirkon koristeltuja holvikattoja, upeita ikkunoita ja muuta goottilaista arkkitehtuuria. Sint-Maartenskerk on tärkeä historiallinen ja kulttuurinen symboli Kortrijkin kaupungille.

Kulttuuri ja Historia

Kortrijkin historiallinen tausta

Kortrijk on belgialainen kaupunki, joka sijaitsee Länsi-Flanderin maakunnassa. Kaupungin historia juontaa juurensa Rooman valtakunnan aikaan, ja siitä asti se on kokenut lukuisia sotia ja valloitusta, mikä on jättänyt jälkensä sen kulttuuriin ja arkkitehtuuriin.

Grooten Hal ja Belfort-torni

Grooten Hal ja Belfort-torni ovat Kortrijkin tunnettuja historiallisia maamerkkejä. Grooten Hal oli kauppahalli, joka rakennettiin 1300-luvulla, ja se on edelleen keskeinen paikka kaupungin tapahtumille ja markkinoille. Belfort-torni on peräisin 1400-luvulta ja se toimi aikanaan kaupungin vartiotorneina.

Onze-Lieve-Vrouwekerk

Onze-Lieve-Vrouwekerk on Kortrijkin tunnettu goottilainen kirkko, joka on omistettu Neitsyt Marialle. Kirkko rakennettiin 1200-luvulla ja se on yksi kaupungin merkittävimmistä historiallisista rakennuksista. Kirkon sisällä on upeita taide-esineitä ja freskoja.

Broel-tornit ja Leie-joki

Broel-tornit ovat kaksi historiallista tornia, jotka sijaitsevat Leie-joen varrella. Tornit rakennettiin 1200-luvulla ja ne toimivat aikanaan osana kaupunginpuolustusta. Nykyään ne ovat suosittuja matkailukohteita, ja niiden läheisyydessä voi nauttia kauniista näkymistä joelle.

Texture-museo

Texture-museo on yksi Kortrijkin keskeisistä kulttuurikohteista. Se on omistettu tekstiiliteollisuuden historialle ja tarjoaa näyttelyitä ja interaktiivisia kokemuksia. Museo sijaitsee entisessä tehdasrakennuksessa, ja se tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen kaupungin tekstiiliteollisuuden menneisyyteen ja nykyisyyteen.

Jaofarin kartano

Jaofarin kartano on 1600-luvulta peräisin oleva historiallinen rakennus, joka toimii nykyään kulttuurin ja taiteen keskuksena. Kartanossa järjestetään taide- ja historianäyttelyjä sekä erilaisia kulttuuritapahtumia. Se on tärkeä kulttuurinen ja historiallinen symboli Kortrijkin alueella.

Begijnhof

Begijnhof on Kortrijkin historiallinen alue, joka oli aikanaan asumispaikka katolisen kirkon palvelijoille, nimeltään beguinage-nunnat. Alueella sijaitsee viehättäviä vanhoja rakennuksia, kirkko ja rauhallinen sisäpiha. Begijnhofin vierailu tarjoaa ikkunan menneisyyteen ja rauhallisen paikan kaupungin keskustassa.

Koninklijke Schouwburg

Koninklijke Schouwburg on Kortrijkin kuninkaallinen teatteri, joka on rakennettu 1800-luvun lopulla. Teatteri on monipuolinen tapahtumapaikka, jossa voi nauttia teatteriesityksistä, konserteista ja muista esityksistä. Se on tärkeä osa kaupungin kulttuuritarjontaa ja historiallista arvoa.

Ruokailu ja Ravintolat

Ravintolat

Kortrijkissa on lukuisia ravintoloita, joista voi valita erilaisia ruokakulttuureja edustavia vaihtoehtoja. Kaupungista löytyy esimerkiksi perinteisiä belgialaisia ravintoloita tarjoamassa paikallisia herkkuja, kuten liha- ja kalapatoja, vohveleita ja ranskalaisia perunoita. Lisäksi kaupungissa on monipuolinen valikoima kansainvälisiä ravintoloita, kuten italialaisia, kiinalaisia, intialaisia ja sushiravintoloita.

Kahvilat ja lounaspaikat

Kortrijkissa on myös paljon kahviloita ja lounaspaikkoja, joissa voi nauttia kevyitä aterioita ja välipaloja. Kaupungin keskustassa on monia viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia tuoretta kahvia ja leivonnaisia. Lisäksi monet lounaspaikat tarjoavat päivittäin vaihtuvia lounasmenuja, jotka sisältävät usein salaatin, päivän keiton ja pääruoan.

Katuruoka

Kortrijkissa voi myös kokea katuruokakulttuuria. Kaupungin eri puolilla järjestetään säännöllisesti erilaisia ruokafestivaaleja ja markkinoita, joissa voi maistella eri maiden herkkuja ja paikallisia erikoisuuksia. Katuruoan valikoima vaihtelee festivaalien ja markkinoiden teeman mukaan, ja tarjolla voi olla esimerkiksi burgereita, tacoja, pizzapaloja, paikallisia juustoja ja leikkeleitä.

Ruokakaupat

Kortrijkissa on useita ruokakauppoja, joista voi ostaa päivittäiset ruoka- ja elintarviketarpeet. Kaupungista löytyy suuria supermarket-ketjuja, kuten Carrefour ja Delhaize, jotka tarjoavat laajan valikoiman erilaisia tuotteita. Lisäksi kaupungissa on myös pienempiä ruokakauppoja, kuten lähikauppoja ja erikoisruokakauppoja, joissa voi löytää esimerkiksi paikallisia herkkuja ja erikoistuotteita.

Ruoka- ja viinifestivaalit

Kortrijkissa järjestetään vuosittain ruoka- ja viinifestivaaleja. Nämä tapahtumat tarjoavat mahdollisuuden tutustua paikallisiin ruokaperinteisiin ja maistella erilaisia ruokia ja juomia. Festivaaleilla voi esimerkiksi osallistua ruoanvalmistuskursseille, nähdä ruokalaboratorioita ja maistella paikallisten ravintoloiden erikoisuuksia. Lisäksi festivaaleilla on usein myös ohjelmaa, kuten ruokakilpailuja, musiikkiesityksiä ja markkinoita.

Vapaa-ajan Aktiviteetit:

Museot:

 • Kortrijk 1302 Museum: Tässä museossa voi kokea Kortrijkin historian ja oppia lisää Flanderin ritarisodista.
 • Texture – Museum of the Flax and River Lys: Tämä museo esittelee alueen pellavateollisuuden historiaa ja tarjoaa monia vuorovaikutteisia näyttelyitä.

Galleriat:

 • Buda Kunstencentrum: Tämä taidekeskus tarjoaa monenlaisia näyttelyitä sekä kuvataide- että esittävän taiteen alalla.
 • Broelmuseum: Tämä museo sijaitsee upeassa goottilaisessa rakennuksessa ja esittelee belgialaista taitea aina renessanssista nykypäivään.

Puistot:

 • Stadspark: Kortrijkin keskustassa sijaitseva kaunis puisto tarjoaa paljon viheralueita, kävelyreittejä ja leikkikenttiä.
 • Belgian Luonnonsuojeluliiton Demonstraatiopuutarha: Tässä puutarhassa voi ihailla paikallista kasvistoa ja oppia lisää luonnon monimuotoisuudesta.

Urheilu ja liikunta:

 • Kortrijk Golf Club: Golfaajat voivat nauttia tästä upeasta golfkentästä, joka tarjoaa haastavaa peliä ja upeat näkymät ympäröivälle maaseudulle.
 • Kortrijk Xpo: Tämä monitoimiareena järjestää erilaisia urheilu- ja liikuntatapahtumia, kuten messuja ja näyttelyitä.

Ravintolat ja kahvilat:

 • Brasserie Venetië: Tämä perheomisteinen ravintola tarjoaa herkullista belgialaista ruokaa ja tunnelmallisen ilmapiirin.
 • Espresso House Kortrijk: Kahvilan rento ilmapiiri ja laaja valikoima kahveja ja leivonnaisia tekevät siitä suositun paikan viettää aikaa.

Ostospaikat:

 • K in Kortrijk: Tämä ostoskeskus tarjoaa laajan valikoiman erilaisia kauppoja, joissa voi tehdä ostoksia muodin, elektroniikan ja kodintarvikkeiden parissa.
 • Lange Steenstraat: Tämä vilkas ostoskatu tarjoaa monia kauppoja, kahviloita ja ravintoloita, joten siellä voi helposti viettää aikaa ostoksia tehden.

Suositut hotellit Kortrijkissa

1. Hotel Messeyne

Hotel Messeyne sijaitsee keskeisellä paikalla Kortrijkissa ja tarjoaa ylellisiä huoneita historiallisessa rakennuksessa. Huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on moderneja mukavuuksia, kuten taulu-TV ja ilmainen Wi-Fi. Hotellissa on myös ravintola ja baari.

2. Hotel Damier

Hotel Damier sijaitsee Kortrijkin keskustassa Grand Place -aukion vieressä. Hotellissa on tyylikkäitä huoneita, joissa on ylelliset vuoteet ja kylpyhuone. Asiakkaat voivat nauttia herkullisista aamiaista hotellin ravintolassa tai rentoutua baarissa.

3. Hotel Messeyne

Hotel Messeyne sijaitsee keskeisellä paikalla Kortrijkissa ja tarjoaa ylellisiä huoneita historiallisessa rakennuksessa. Huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on moderneja mukavuuksia, kuten taulu-TV ja ilmainen Wi-Fi. Hotellissa on myös ravintola ja baari.

4. Kennedy Hotel

Kennedy Hotel sijaitsee Kortrijkin keskustassa lähellä rautatieasemaa. Hotellissa on viihtyisät ja modernit huoneet, joissa on ilmainen Wi-Fi. Hotellin ravintolassa tarjoillaan aamiaista ja päivällistä. Asiakkaat voivat myös rentoutua baarissa tai terassilla.

5. Hotel Messeyne

Hotel Messeyne sijaitsee keskeisellä paikalla Kortrijkissa ja tarjoaa ylellisiä huoneita historiallisessa rakennuksessa. Huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on moderneja mukavuuksia, kuten taulu-TV ja ilmainen Wi-Fi. Hotellissa on myös ravintola ja baari.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus

– Kortrijk on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, ja rikollisuustilastot ovat alhaisia.
– Kaupungissa on poliisi- ja pelastusviranomaiset, jotka huolehtivat turvallisuudesta ja ylläpitävät järjestystä.
– Turvallisuutta parantamaan on toteutettu erilaisia toimenpiteitä, kuten valvontakameroiden asentaminen julkisiin tiloihin.
– Kortrijkin kaupunki tekee yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa turvallisuustoimenpiteiden kehittämiseksi.

Terveys

– Kortrijkissa on hyvin toimiva terveydenhuoltojärjestelmä, joka tarjoaa laadukasta hoitoa asukkaille.
– Kaupungissa on useita terveysasemia ja apteekkeja, jotka tarjoavat perusterveydenhuoltopalveluja.
– Kortrijkin sairaalat tarjoavat erikoistuneempaa hoitoa ja monipuoliset lääketieteelliset palvelut.
– Kaupungissa järjestetään myös terveyskampanjoita ja -tapahtumia, joiden tarkoituksena on edistää asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia.
– Kortrijkissa on myös runsaasti liikuntamahdollisuuksia, kuten kuntosalit, uimahallit ja urheiluseuroja, joissa asukkaat voivat harrastaa liikuntaa ja pitää huolta omasta terveydestään.

Rannat ja Vesistöt

Lekpark Kanaal Zwevegem

Lekpark Kanaal Zwevegem on suosittu virkistysalue Kortrijkissa, jolla sijaitsee suuri keinotekoinen ranta ja joka tarjoaa monia vesiaktiviteetteja, kuten uimista, veneilyä ja kalastusta.

Oude Leie

Oude Leie on joki, joka kulkee läpi Kortrijkin. Se tarjoaa kauniita maisemia ja mahdollisuuden veneilyyn ja kalastukseen.

Budaschuur

Budaschuur on entinen teollisuuskompleksi, joka sijaitsee Kortrijkissa ja joka tarjoaa upeita näkymiä joelle. Alueella on myös rantabaari ja mahdollisuus vuokrata kajakkeja ja muita vesikulkuneuvoja.

Blauwe Poort

Blauwe Poort on pieni järvi Kortrijkissa, joka tarjoaa rauhallisen ympäristön ympäröivän luonnon keskellä. Järvellä on mahdollisuus veneilyyn ja kalastukseen.

Josaphatdok

Josaphatdok on satama-alue Kortrijkissa, jossa on myös pieni ranta. Alueella on satamaympäristöön liittyviä aktiviteetteja, kuten veneiden tarkastelua ja satamaravintoloiden ja -kahviloiden kiertelyä.

Yöelämä ja viihde

Baarit ja yökerhot

Kortrijkissa on useita baareja ja yökerhoja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia juomista sekä musiikista. Suosittuja kohteita ovat esimerkiksi:

 • L’Apero: Trendikäs baari, jossa tarjoillaan monipuolisia cocktaileja ja viinejä.
 • Café 56: Mukava pubi, jossa voi rentoutua oluen äärellä.

Teatterit ja musiikkipaikat

Kortrijkissa on myös tarjolla erilaisia teattereita ja musiikkipaikkoja, joissa voi nauttia esityksistä ja konserteista. Muutamia suosittuja vaihtoehtoja ovat:

 • Schouwburg Kortrijk: Teatteri, jossa esitetään laaja valikoima näytelmiä ja musiikkiesityksiä.
 • Concertgebouw Track: Konserttitalo, jossa kuullaan erilaisia musiikkiesityksiä klassisesta musiikista pop- ja rock-konsertteihin.
 • Bar Amorse: Intiimi ja tunnelmallinen musiikkiklubi, jossa esiintyy erilaisia paikalli

  Luontokohteet ja retkeily

  1. Kortrijkin kaupungin puistot ja viheralueet

  Kortrijkissa on useita kauniita ja hyvin hoidettuja puistoja sekä viheralueita, jotka tarjoavat mahdollisuuden rentoutumiseen ja ulkoiluun. Tunnetuimpia puistoja ovat esimerkiksi Kortrijk Weide -puisto, Leiekaai-puisto ja Albertpark-puisto. Näissä puistoissa on vehreitä nurmikenttiä, istutuksia, kävelyteitä ja lasten leikkipaikkoja.

  2. Kortrijkilaisten maaseutualueiden tutkiminen

  Kortrijk ympäristöineen tarjoaa upeita mahdollisuuksia tutustua maaseutuun. Lähellä kaupunkia on maaseutualueita, joilla voi kokea rauhallista luontoa. Siellä voi esimerkiksi patikoida, pyöräillä tai nauttia luonnosta. Esimerkiksi Leiejoen varrella on kauniita maisemia ja mahdollisuus kävellä pitkin joen rantaa.

  3. Buda-saari ja sen puutarhat

  Buda-saari sijaitsee Kortrijkissa Leiejoen varrella. Saarella on suosittu puutarha, joka on täynnä kauniita kasveja ja kukkia. Puutarhassa voi kävellä polkuja pitkin, ihailla kukkia ja nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta. Buda-saarella on myös taidegallerioita ja muita kulttuurikohteita.

  4. Kortrijk-Wevelgemin lentokenttä

  Kortrijk-Wevelgemin lentokenttä ei ole pelkästään lentokenttä, vaan siellä on myös mahdollisuus ulkoiluun ja retkeilyyn. Alueella on hyvin hoidettuja kävelyreittejä sekä mahdollisuus harrastaa pyöräilyä. Lentokenttäalueella on myös pieni luonnonsuojelualue, jossa voi nähdä erilaisia lintulajeja ja muita eläimiä.

  5. Lähistön kansallispuistot ja luonnonsuojelualueet

  Kortrijk sijaitsee lähellä useita kansallispuistoja ja luonnonsuojelualueita, joihin voi tehdä retkiä. Esimerkiksi Kalkense Meersenin luonnonsuojelualue ja Drongengoedbosin metsä ovat suosittuja retkikohteita. Näissä paikoissa voi tutustua luonnon monimuotoisuuteen ja nauttia upeista maisemista.

  Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet:

  1. Onze-Lieve-Vrouwekerk

  Onze-Lieve-Vrouwekerk, joka tunnetaan myös nimellä Kortrijkin tuomiokirkko, on keskiaikainen goottilainen kirkko Kortrijkissa, Belgiassa. Se on yksi kaupungin tärkeimmistä uskonnollisista kohteista ja merkittävä symboli kaupungin historiassa.

  2. Groeningen Galiery

  Groeningen Galiery on Kortrijkissa sijaitseva taidemuseo, joka esittelee belgialaista taidetta 1800-luvulta nykypäivään. Museo sijaitsee entisessä kirkossa ja sen kokoelma sisältää taiteilijoita kuten James Ensor, Leon Spilliaert ja Paul Delvaux.

  3. Béguinage de Kortrijk

  Béguinage de Kortrijk on Kortrijkissa sijaitseva historiallinen Begiinien pyhäkkö. Begiinit olivat uskonnollinen yhteisö, joka toimi Kortrijkissa keskiajan ja uuden ajan välillä. Pyhäkön rakennukset ovat peräisin pääasiassa 1600- ja 1700-luvuilta.

  4. Sint-Maartenskerk

  Sint-Maartenskerk on romaaninen kirkko Kortrijkissa. Se on yksi kaupungin vanhimmista kirkoista ja sen historian uskotaan ulottuvan ainakin 1100-luvulle. Kirkon arkkitehtuuri ja historiallinen merkitys tekevät siitä suositun kohteen vierailijoille.

  5. Broeltorens

  Broeltorens ovat Kortrijkissa sijaitsevat linnoitusrakennelmat, jotka sijaitsevat Leie-joen rannalla. Nämä keskiaikaiset tornit ovat tunnettuja kaupungin symboleita ja niitä pidetään tärkeänä osana Kortrijkin historiallista perintöä.

  Kortrijk – Panoraama- ja näköalapaikat

  1. Belfortin näköalatasanne

  Belfortin näköalatasanne sijaitsee Kortrijkin keskustassa Belfort-tornissa. Torni tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin, ja sen huipulle pääsee kiipeämään portaita pitkin. Näköalatasanteelta avautuu panoraamanäkymä ympäröivään maisemaan.

  2. Broeli-kannaksen näköalapaikat

  Broeli-kannas on Kortrijkin historiallinen alue, jossa on kaksi näköalapaikkaa: Broel-tornit. Nämä keskiaikaiset tornit tarjoavat näkymän Lys-joelle ja ympäröivälle maisemalle. Ne ovat suosittu vierailukohde niin paikallisten asukkaiden kuin turistienkin keskuudessa.

  3. Groeningen kävelytie

  Groeningen kävelytie on kaunis puistoalue Kortrijkin keskustassa. Puistossa on korkeita kukkuloita, joilta avautuu upeat näkymät kaupungin yli. Kävelytie tarjoaa viihtyisän ympäristön rentoutumiseen ja maisemien ihailemiseen.

  4. Kruisbergin näköalapaikka

  Kruisbergin läheisyydessä sijaitsee näköalapaikka, joka on suosittu retkikohde paikallisten keskuudessa. Täältä avautuu upeat panoraamanäkymät ympäröivään maaseutuun ja Kortrijkin kaupunkiin. Näköalapaikka tarjoaa myös mahdollisuuden aloittaa retkiä alueen luontokohteisiin.

  5. Tuomiokirkon torni

  Kortrijkissa sijaitsevan tuomiokirkon torni tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Torniin pääsee kiipeämään portaita pitkin ja palkinnoksi ylhäältä avautuvista maisemista. Näköalapaikalta voi ihailla kaupungin kattoja, historiallisia rakennuksia ja ympäröivää luontoa.

  6. Reynaert de Vos -puisto

  Reynaert de Vos -puisto on suosittu lähiretkikohde Kortrijkin asukkaiden keskuudessa. Puistosta löytyy näköalapaikka, josta voi ihailla kaupungin yli avautuvaa maisemaa. Puisto tarjoaa myös muita aktiviteetteja, kuten kävelyreittejä ja lasten leikkipaikan.Kohteen sijainti maa on Belgia.

Jätä kommentti