Halvat lennot Kostanay

Nähtävyydet ja kohteet

1. Baiterek-torni

Baiterek-torni on yksi Astanan tunnetuimmista maamerkeistä. Torni on 97 metriä korkea ja sen huipulta voi ihailla upeita näkymiä kaupunkiin. Tornin juurella sijaitsee myös kaunis puistoalue.

2. Kenensarina-moskeija

Kenensarina-moskeija on yksi Keski-Aasian suurimmista moskeijoista. Se tunnetaan erityisesti kauniista arkkitehtuuristaan ja kullatuista kupoleistaan. Moskeijassa on myös iso avoin pihamaa, joka tarjoaa rauhallisen paikan levähtää.

3. Kostanayn puisto

Kostanayn puisto on kaunis viheralue kaupungin keskustassa. Puistossa on kävelyreittejä, istutuksia ja leikkipaikkoja. Puistossa voi viettää rentouttavaa aikaa ja nauttia luonnon kauneudesta.

4. Kostanayn taidegalleria

Kostanayn taidegalleria on suosittu kohde taiteen ystäville. Galleriassa voi ihailla erilaisia taideteoksia, kuten maalauksia, veistoksia ja valokuvia. Galleria järjestää myös vaihtuvia näyttelyitä.

5. Kostanayn historiallinen museo

Kostanayn historiallinen museo tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin. Museossa on laaja valikoima näyttelyitä, kuten esineitä, dokumentteja ja valokuvia. Museo tarjoaa mielenkiintoisen ja opettavaisen vierailun.

6. Kostanayn eläintarha

Kostanayn eläintarhassa voi tutustua erilaisiin eläinlajeihin. Eläintarhassa on laaja valikoima eri eläimiä, kuten villieläimiä, lintuja ja mereneläviä. Eläintarha tarjoaa mahdollisuuden oppia ja ihmetellä luonnon monimuotoisuutta.

7. Kasvitieteellinen puutarha

Kasvitieteellinen puutarha on kaunis ja rauhallinen kohde luonnon ystäville. Puutarha tarjoaa mahdollisuuden tutustua erilaisiin kasvilajeihin ja nauttia vehreästä ympäristöstä. Puutarha tarjoaa myös opetuksellisia ja virkistäviä kävelyreittejä.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

– Kostanayssa on useita teattereita, kuten Kostanay Valikhanov Theatre ja Kostanay Regional Russian Drama Theatre.
– Kaupungissa järjestetään säännöllisesti musiikki- ja tanssiesityksiä eri tyylilajeista.
– Kostanayssa on useita museoita, kuten Kostanay Historical Museum, joka esittelee alueen historiaa.
– Kaupungissa on myös taidegallerioita, jotka esittelevät paikallisten ja kansainvälisten taiteilijoiden töitä.

Historia

– Kostanay perustettiin vuonna 1879 Baskunchak-joen rannalle.
– Kaupunki kehittyi nopeasti 1900-luvun alussa rautatien rakentamisen myötä.
– Kostanay oli osa Neuvostoliittoa vuoteen 1991 asti ja on nykyisin osa Kazakstania.
– Kaupunki oli keskeinen paikka Kazakstanin itsenäisyysliikkeessä 1980-luvulla.
– Kostanayn alueella on myös historiallisia muistomerkkejä, kuten Madikent Castle, joka on peräisin 1100-luvulta.

Ruokailu ja Ravintolat

Ravintolat

Kostanayssa on useita ravintoloita, joista voi löytää erilaisia keittiöitä ja ruokailuvaihtoehtoja. Paikallisia ravintoloita tarjoilevat kotiruokaa ja perinteisiä kazakstanilaisia ​​ruokia, kuten beshbarmakia ja mantiä, kun taas kansainvälisiä ravintoloita voi löytää tarjoilevat esimerkiksi italialaista, kiinalaista ja venäläistä ruokaa. Joissakin ravintoloissa on myös baaritiski, josta voi tilata erilaisia juomia.

Kahvilat

Kostanayssa on myös monia viihtyisiä kahviloita, joissa voi nauttia kupin kahvia ja herkullisia leivonnaisia. Kahvilat tarjoavat yleensä erilaisia ​​kahvijuomia, kuten espressoja, lattéja ja cappuccinoja, sekä erilaisia ​​teetä. Niissä voi myös tarjota erilaisia ​​leivonnaisia, kuten kakkua, piirakoita ja keksejä.

Suosittuja ruokia

Kostanayssa on useita suosittuja ruokia, joita kannattaa kokeilla vieraillessasi kaupungissa. Yksi niistä on beshbarmak, joka on perinteinen kazakstanilainen ruokalaji ja koostuu yleensä lampaanlihasta, sipulista ja pastataikinasta. Manti on myös suosittu ruokalaji, joka on täytettyjä taikinapaloja yleensä lihan tai vihannesten kanssa. Kostanayssa voi myös nauttia erilaisia ​​liharuokia, kuten shashlikia (grillattua lihaa) ja plovaa (riisipohjaista ruokalajia lihan ja vihannesten kanssa).

Hintataso

Kostanayn ruokailuhintataso vaihtelee ravintoloista ja kahviloista riippuen. Paikallisissa ravintoloissa ja kahviloissa ruokailu voi olla suhteellisen edullista verrattuna kansainvälisiin ravintoloihin. Usein paikalliset keittiöt tarjoavat kohtuuhintaisia ​​vaihtoehtoja, kun taas kansainvälisemmissä ravintoloissa hintataso voi olla hieman korkeampi.

Vapaa-ajan aktiviteetit

1. Museot ja historialliset nähtävyydet

– Kostanayssa on useita museoita, kuten Kostanayn alueellinen historiallinen museo ja Kostanayn taidegalleria.
– Historiallisia nähtävyyksiä kaupungissa ovat esimerkiksi Kostanayn linna ja Nikolai Zverev -nimisen taiteilijan rakentama puutalo.

2. Urheilu- ja ulkoilumahdollisuudet

– Kostanayssa on monia hyviä mahdollisuuksia harrastaa urheilua ja ulkoilua. Kaupungissa on useita puistoja ja viheralueita, joissa voi kävellä, juosta tai pyöräillä.
– Talvisin Kostanayssa voi harrastaa esimerkiksi hiihtoa ja luistelua. Kaupungissa on hiihtokeskus ja luistinratoja.
– Kostanayn alueella on myös monia järviä ja jokia, joissa voi kalastaa ja veneillä.

3. Ostosmahdollisuudet

– Kostanayssa on useita ostoskeskuksia ja kauppakeskuksia, joissa voi tehdä ostoksia. Tunnettuja kauppakeskuksia ovat esimerkiksi Mega ja Dostyk Plaza.
– Kaupungissa on myös useita markkinoita, joilta voi ostaa esimerkiksi paikallisia tuotteita ja käsitöitä.

4. Ravintolat ja kahvilat

– Kostanayssa on laaja valikoima ravintoloita ja kahviloita eri hintaluokissa ja eri keittiöistä. Kaupungissa on tarjolla kansainvälisiä ruokia sekä perinteisiä Kazakstanin ruokia.

5. Kulttuuritapahtumat ja festivaalit

– Kostanayssa järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Esimerkkejä tapahtumista ovat Kostanay Film Fest, Kulttuurifestivaali ”Kazakhan Maslihat” ja Kostanay Jazz Festival.

6. Elokuvateatterit ja viihdekeskukset

– Kostanayssa on useita elokuvateattereita, joissa näytetään sekä paikallisia että kansainvälisiä elokuvia.
– Lisäksi kaupungissa on viihdekeskuksia, joissa voi viettää aikaa esimerkiksi pelaamalla biljardia, keilaamalla tai käymällä yökerhossa.

7. Kylpylät ja rentoutumismahdollisuudet

– Kostanayssa on useita kylpylöitä ja saunoja, joissa voi rentoutua ja hemmotella itseään. Kylpylöissä tarjotaan erilaisia hoitoja ja palveluita, kuten hierontaa ja kasvohoitoja.

Suositut hotellit Kostanayssa:

1. Hotel Astana

Hotel Astana sijaitsee keskeisellä paikalla Kostanayn kaupungissa. Hotellissa on modernit ja viihtyisät huoneet, joissa on kaikki tarvittavat mukavuudet. Lisäksi hotellissa on ravintola, baari, kuntokeskus ja ilmainen Wi-Fi.

2. Hotel Dostyk

Hotel Dostyk on suosittu hotelli Kostanayn keskustassa. Hotellissa on tilavia ja siistejä huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi ja taulu-tv. Hotellin palveluihin kuuluu myös ravintola, baari ja pysäköintimahdollisuus.

3. Hotel Orkendeu

Hotel Orkendeu sijaitsee Kostanayn keskustassa ja tarjoaa majoitusta hintaluokaltaan keskitasoisissa huoneissa. Hotellin huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja oma kylpyhuone. Hotellin palveluihin kuuluu myös ravintola, baari ja 24h-vastaanotto.

4. Hotel Kostanay

Hotel Kostanay on moderni hotelli Kostanayn keskustassa. Hotellissa on tyylikkäitä ja nykyaikaisesti sisustettuja huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja ilmastointi. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, baari, kuntokeskus ja pysäköintimahdollisuus.

5. Hotel March Korund

Hotel March Korund tarjoaa majoitusta Kostanayn keskustassa. Hotellin huoneet ovat viihtyisiä ja niissä on ilmainen Wi-Fi, taulu-tv ja oma kylpyhuone. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, baari ja 24h-vastaanotto.

Turvallisuus ja Terveys

Poliisi ja hätänumero

Kostanayssa on useita poliisiasemia, joiden tehtävänä on ylläpitää järjestystä ja turvallisuutta kaupungissa. Poliisin yleinen hätänumero on 102.

Palomiehet ja hätänumero

Kaupungissa on myös paloasemia, joiden tehtävänä on torjua tulipaloja ja muita hätätilanteita. Palokunnan hätänumero on 101.

Sairaala ja terveyskeskus

Kostanayssa on useita sairaaloita ja terveyskeskuksia, jotka tarjoavat terveyspalveluita kaupunkilaisille. Tärkein sairaala on Kostanayn kaupunkisairaala, jossa on eri erikoisalojen osastoja ja tehohoito-osasto.

Apteekit

Kaupungissa on lukuisia apteekkeja, jotka tarjoavat lääkkeitä ja muita terveysalan tuotteita. Apteekit toimivat yleisesti viikon jokaisena päivänä ja niiden aukioloajat vaihtelevat.

Lääkärikeskukset

Kostanayssa on myös useita yksityisiä lääkärikeskuksia, joissa voi käydä erikoislääkärin vastaanotolla ilman lähetettä. Näillä lääkärikeskuksilla on usein lyhyet odotusajat ja ne tarjoavat laajan valikoiman terveyspalveluita.

Ravintoturvallisuus

Kostanayssa ravintoloiden ja ruokakauppojen tulee noudattaa tiukkoja hygieniastandardeja, jotta ruokaturvallisuus varmistetaan. Paikalliset viranomaiset tekevät säännöllisiä tarkastuksia varmistaakseen, että ravintolat ja kaupat noudattavat terveysmääräyksiä.

Liikenne turvallisuus

Kaupungissa on säännöllisesti valvontaa ja liikenteenvalvontaosasto, joka valvoo liikenteen turvallisuutta. Liikennesääntöjen noudattamista valvotaan ja liikennerikkomuksista annetaan sakkoja. Kaupungissa on myös liikennevalot ja jalkakäytävät, jotka lisäävät turvallisuutta.

Turvallisuus kaduilla

Kostanayn kaduilla on kaupunginvalvonnan tarkkailema järjestystä, mikä lisää turvallisuutta. Kaupungissa on myös katulamput ja valvontakameroita, jotka auttavat valvontaa ja estävät rikollista toimintaa.

Pelastuslaitos

Kostanayssa toimii pelastuslaitos, joka vastaa erilaisiin hätätilanteisiin, kuten tulipaloihin, liikenneonnettomuuksiin ja luonnonkatastrofeihin. Pelastuslaitoksella on kalustoa ja koulutettua henkilökuntaa tarjoamaan nopeaa apua hätätilanteissa.

Rannat ja Vesistöt

Tobol-joki

Tobol-joki on yksi Kostanayn alueen tärkeimmistä vesistöistä. Se on 1600 km pitkä joki, joka virtaa Venäjältä Kazakstaniin ja laskee Irtyschin jokeen. Tobol-joki tarjoaa lukuisia virkistysmahdollisuuksia, kuten kalastusta ja veneilyä.

Ilmarjärvi

Ilmarjärvi on suuri järvi, joka sijaitsee noin 80 km Kostanayn kaupungista etelään. Järvi on suosittu kohde retkeilijöille ja luontoharrastajille. Ilmarjärven ympäristö tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden rentoutua luonnon keskellä.

Ulansuu-järvi

Ulansuu-järvi on toinen merkittävä vesistö Kostanayn alueella. Se sijaitsee noin 50 km Kostanayn kaupungista etelään. Järvi tarjoaa mahdollisuuden kalastukseen ja rauhalliseen ajanviettoon sen ympärillä olevassa luonnossa.

Synjy-järvi

Synjy-järvi on suosittu kohde paikallisten keskuudessa. Se sijaitsee noin 30 km Kostanayn kaupungista idään. Järven ympäristössä on metsiä ja kauniita maisemia, ja se tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja retkeilyyn.

Saraysu-joki

Saraysu-joki on pienempi joki, joka kulkee Kostanayn alueella. Se virtaa lähellä kaupungin keskustaa ja on suosittu paikka paikallisten asukkaiden virkistäytymiselle. Joki tarjoaa mahdollisuuden kalastukseen ja veneilyyn.

Sogunty-järvi

Sogunty-järvi on toinen merkittävä järvi Kostanayn alueella. Se sijaitsee noin 70 km kaupungista pohjoiseen. Järvi tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden rentoutua luonnon keskellä.

Yöelämä ja viihde Kostanayssa

Baarit ja yökerhot

Baari- ja yökerhokulttuuri on vilkasta Kostanayssa. Kaupungissa on useita erilaisia baareja ja yökerhoja, jotka tarjoavat erilaisia musiikkityylejä ja tunnelmia. Suositut paikat yöelämään ovat esimerkiksi Mallisto Bar, Shal-kohtaus ja Oblaka Club, jotka tarjoavat laajan valikoiman juomia ja hyvää musiikkia.

Ravintolat

Kostanayssa on monipuolinen ravintolatarjonta eri kansainvälisistä ja paikallisista keittiöistä. Kaupungista löytyy ravintoloita, jotka tarjoavat esimerkiksi italialaista, japanilaista, korealaita, venäläistä ja ukrainalaisia ruokia. Suosittuja ravintoloita Kostanayssa ovat muun muassa Dachniki, Kazan-mangal ja Astana.

Elokuvateatterit

Kostanayssa on useita elokuvateattereita, joissa voi nauttia uusimmista elokuvista. Tunnetuimpia teattereita ovat Kinopark, Luxor ja Orbita Cinema. Elokuvateatterit tarjoavat monipuolisen ohjelmiston eri genreistä ja elokuvista eri puolilta maailmaa.

Konsertit ja esitykset

Kostanayssa järjestetään säännöllisesti erilaisia konsertteja ja esityksiä paikallisissa tapahtumakeskuksissa ja konserttisaleissa. Kuuluisia artisteja ja esiintyjiä vierailee kaupungissa ajoittain eri musiikkityyleistä. Myös paikallinen musiikki- ja teatteriskene on aktiivinen ja tarjoaa monenlaisia esityksiä.

Puistot ja virkistysalueet

Kostanayssa on useita kauniita puistoja ja virkistysalueita, joissa voi nauttia ulkoilusta ja rentoutumisesta. Esimerkiksi Central Park, Family Park ja Lesoparkovaya-alue tarjoavat viihtyisät ympäristöt kävelyä, piknikkejä ja erilaisia aktiviteetteja varten.

Ostoskeskukset

Kaupunkiin on rakennettu viime vuosina useita moderneja ostoskeskuksia, jotka tarjoavat monipuolisen valikoiman tuotteita ja palveluita. Suosittuja ostoskeskuksia ovat esimerkiksi Mega Center Kostanay, Adal Ken and Astana KZ Mall. Näissä ostoskeskuksissa on erilaisia kauppoja, elintarvikemarketteja ja viihdetarjontaa, kuten elokuvateattereita ja ravintoloita.

Luontokohteet ja retkeily Kostanayssa

1. Naurzum luonnonpuisto

Naurzum luonnonpuisto sijaitsee noin 200 kilometrin päässä Kostanayn kaupungista. Se on yksi Kazakstanin vanhimmista ja suurimmista luonnonpuistoista. Puistossa on monipuolinen kasvillisuus ja eläimistö, ja se tarjoaa upeita mahdollisuuksia retkeilyyn ja luontomatkailuun. Puisto on erityisen tunnettu monista uhanalaisista eläinlajeista, kuten saiga-antiloopit, kultahylkeet, kotkat ja suokukot.

2. Burabai kansallispuisto

Burabai kansallispuisto sijaitsee noin 350 kilometrin päässä Kostanayn kaupungista. Se on suosittu lomakohde, joka tarjoaa upeita maisemia, järvimaisemaa ja monipuolista eläimistöä. Puistossa voi retkeillä patikoiden ja polkupyörällä, ja siellä on myös mahdollisuus kalastukseen, veneilyyn ja maastopyöräilyyn. Kansallispuiston monien järvenrannat tarjoavat kauniita rantoja ja mahdollisuuden rentoutua ja nauttia luonnosta.

3. Rudny Altai -vuoret

Rudny Altai -vuoret ovat noin 200 kilometrin päässä Kostanayn kaupungista, lähellä Kazakstanin ja Venäjän rajaa. Vuoristoalueella on upeat näkymät ja monipuolinen kasvillisuus. Retkeilijät voivat nauttia upeista patikkareiteistä ja ihailla alueen kauneutta. Vuoristossa on myös mahdollisuuksia kiipeilyyn, maastopyöräilyyn ja kalastukseen.

4. Tauelsizdik-järvi

Tauelsizdik-järvi on keinotekoinen järvi, joka sijaitsee Kostanayn kaupungin lähistöllä. Se tarjoaa kauniin ympäristön ulkoiluun ja retkeilyyn. Järvellä voit nauttia veneretkistä, kalastuksesta ja piknikistä sen rannoilla. Järvi on myös suosittu paikka lintubongareille, sillä siellä esiintyy monia erilaisia lintulajeja.

5. Rudny agaric -mäntymetsät

Rudny agaric -mäntymetsät sijaitsevat Rudny-alueella, noin 100 kilometrin päässä Kostanayn kaupungista. Alueella kasvaa ainutlaatuinen mäntylaji, jota kutsutaan Rudny agariciksi. Mäntymetsät tarjoavat upeita maisemia ja mahdollisuuden patikointiin sekä luonnon tutkimiseen. Alueella on myös mahdollista kerätä metsän antimia, kuten sieniä ja marjoja.

6. Kazakstanin Steppi

Kostanay sijaitsee Kazakstanin Stepin alueella, joka on tunnettu laajasta ruohomaastaan ja arojen kauneudestaan. Stepillä vallitsee ainutlaatuinen ekosysteemi, ja siellä voi nähdä monia villieläimiä, kuten saiga-antilooppeja, steppelepakoita ja erilaisia lintulajeja. Alue tarjoaa mahdollisuuden pitkiin kävelyretkiin ja patikointiin sekä valokuvaukseen ja lintubongaukseen.

Uskonnolliset kohteet

Kostanayn Pyhän Nikolaoksen katedraali

Kostanayn Pyhän Nikolaoksen katedraali on ortodoksinen katedraali Kostanayn kaupungissa. Se on kaupungin suurin ja merkittävin ortodoksinen kirkko, ja se sijaitsee keskeisellä paikalla kaupungin keskustassa. Katedraali on rakennettu 1800-luvun lopulla ja sen tyyli edustaa venäläistä uusklassismia. Se on suosittu kohde niin paikallisten asukkaiden kuin turistienkin keskuudessa, ja siellä järjestetään säännöllisesti jumalanpalveluksia.

Rauhan kirkko

Rauhan kirkko on luterilainen kirkko, joka sijaitsee Kostanayn kaupungissa. Se on rakennettu vuonna 2012 ja se edustaa modernia arkkitehtuuria. Kirkko on merkittävä symboli kaupungin uskonnolliselle monimuotoisuudelle, sillä se tarjoaa palveluita ja toimintaa kaikille kristillisille seurakunnille. Rauhan kirkko on suosittu kohde vierailijoille, jotka haluavat tutustua Kostanayn uskonnolliseen elämään.

Moskeija Al Nur

Moskeija Al Nur on Kostanayn suurin moskeija ja tärkeä uskonnollinen kohde muslimiyhteisölle. Se sijaitsee kaupungin keskustassa ja toimii paitsi rukouspaikkana myös merkittävänä kulttuurikeskuksena muslimiyhteisölle. Moskeija on moderni rakennus, joka tarjoaa tilat rukouksille, opetukselle ja yhteisötapahtumille. Se on avoinna kaikille vierailijoille, jotka haluavat tutustua islamin uskonnolliseen perinteeseen ja kulttuuriin.

Historialliset kohteet

Ivanovon linnake

Ivanovon linnake on historiallinen linnoitus, joka sijaitsee Kostanayn kaupungin lähellä. Se on peräisin 1800-luvun alkupuolelta ja se oli alun perin rakennettu suojaksi Kazakstanin steppien nomadihyökkäyksiä vastaan. Linnake on hyvin säilynyt ja se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua Kazakstanin historiaan ja linnoitustekniikoihin. Linnakkeella on myös näyttelyitä ja opastettuja kierroksia, jotka tarjoavat kattavan kuvan alueen menneisyydestä.

Kostanayn historiallinen museo

Kostanayn historiallinen museo on kaupungin keskustassa sijaitseva museo, joka tarjoaa kattavan kuvan alueen historiasta. Museossa on laaja kokoelma esineitä ja artefakteja, jotka osoittavat Kazakstanin ja Kostanayn kehitystä. Näyttelyissä käsitellään muun muassa alueen neoliittista aikakautta, keskiaikaista historiaa ja nykyaikaista kehitystä. Museo tarjoaa vierailijoille oppimisen ja tutkimuksen mahdollisuuksia sekä esittelee Kostanayn kulttuuriperintöä.

Isinauksen kivikautiset pahkurihaudat

Isinauksen kivikautiset pahkurihaudat ovat arkeologinen kohde, joka sijaitsee Kostanayn lähellä. Haudat ovat peräisin noin 4 000–2 000 eaa., jolloin alueella eli pronssi- ja rautakauden kansoja. Pahkurihaudat ovat kuoppamaisia rakenteita, joissa on usein hautauksia ja arvoesineitä. Ne tarjoavat arvokasta tietoa alueen esihistoriasta ja antropologisesta tyylistä. Pahkurihaudat ovat kiinnostava kohde arkeologian ja historian harrastajille.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Adai-Burliuk hillapuisto

Adai-Burliuk hillapuisto sijaitsee Kostanayn keskustassa ja tarjoaa upeat näkymät kaupunkiin. Puistoa ympäröivät vehreät nurmikot ja kauniit kukat. Sieltä voi ihailla kaupungin siluettia ja nauttia rauhallisesta ilmapiiristä.

2. Aikyn Tastanosovin puisto

Aikyn Tastanosovin puisto on erittäin suosittu näköalapaikka, josta avautuvat upeat näkymät Kostanayn yli. Puisto on kauniisti maisemoitu ja siellä on kävelyreittejä, penkkejä ja puita, jotka tarjoavat varjoa. Puistosta voi ihailla kaupungin näkymiä erityisesti auringonlaskun aikaan.

3. Ayu Sara -mäki

Ayu Sara -mäki on suosittu paikka retkeilyyn ja ulkoiluun Kostanayssa. Mäeltä voi ihailla kauniita näkymiä ympäröiville alueille. Keväällä mäki on erityisen kaunis kukkivien kukkien peittämänä.

4. Borovoe järvi

Borovoe järvi, joka sijaitsee Kostanayn lähellä, tarjoaa upeita panoraamanäkymiä luonnosta. Järven ympärillä on vehreitä metsiä, jylhiä vuoria ja kauniita maisemia. Järven rannoilla on myös suosittuja näköalapaikkoja, joista voi ihailla koko järven ulottuvuutta.

5. Nurly Zhol aukion näköalapaikka

Nurly Zhol aukio on yksi Kostanayn keskeisistä paikoista, josta voi ihailla kaupungin panoraamaa. Aukio sijaitsee keskustassa ja sen ympärillä on kauniita avantgarde-tyylisiä rakennuksia. Aukion näköalapaikalta voi ihailla kaupungin vilskettä ja nauttia kauniista maisemista.

6. Vasilevka mäki

Vasilevka mäki on suosittu paikka paikallisten keskuudessa, josta voi ihailla kaupungin näkymiä. Mäellä on myös muutamia näköalatasanteita, joilta avautuu upea panoraama Kaupunki jää jalkojen juureen ja kauempana voi nähdä ympäröiviä kyliä ja luonnonmaisemia.Kohteen sijainti maa on Kazakstan.

Jätä kommentti