Halvat lennot Krems an der Donau

Nähtävyydet ja kohteet

Kremsin vanhakaupunki

Kremsin vanhakaupunki on historiallinen kaupunginosa, joka sijaitsee Tonavan varrella. Alueella on säilynyt monia vanhoja rakennuksia, kapeita katuja ja tunnelmallisia aukioita. Vanhakaupunki on suosittu käyntikohde, ja siellä voi tutustua esimerkiksi Pyhän Vitsaustaudin kirkkoon ja Schreierhaus-museoon.

Kremsin Caricaturmuseo

Caricaturmuseo on Kremsin huumoriin ja karikatyyreihin keskittynyt museo. Museon kokoelmissa on runsaasti piirroksia ja sarjakuvia eri aikakausilta ja eri taiteilijoilta. Museo järjestää myös vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia.

Steiner Tor -portti

Steiner Tor on Kremsin kaupungin symboli ja yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungin porteista. Portti on rakennettu 1400-luvulla, ja se on avoinna yleisölle. Portin läheisyydessä sijaitsee myös kaunis kaupunginpuisto, jossa voi viettää aikaa ja nauttia maisemista.

Kremsin katedraali

Kremsin katedraali, viralliselta nimeltään Sankt Veitin kirkko, on vaikuttava goottilainen kirkko, joka sijaitsee vanhankaupungin alueella. Kirkko on rakennettu 1300-luvulla ja siinä on upeita freskoja sekä koristeellisia veistoksia. Katedraalissa järjestetään myös säännöllisesti musiikkitapahtumia ja konsertteja.

Marmorilla päällystetty kävelykatu

Kremsissä on marmorilla päällystetty kävelykatu, joka on suosittu paikallisten ja matkailijoiden keskuudessa. Katu kulkee kauniin vanhankaupungin läpi ja tarjoaa runsaasti ostos- ja ruokailumahdollisuuksia. Kävelykadun varrella sijaitsee myös useita historiallisia rakennuksia ja pubeja, joissa voi viettää aikaa.

Wachau-joen laakso

Krems sijaitsee upean Wachau-joen laakson läheisyydessä. Laakso on tunnettu upeista maisemistaan, viiniviljelmistään ja historiallisista linnoistaan. Wachau-laakson alueella voi tehdä veneretkiä, patikoida tai pyöräillä pitkin joen rantaa. Alueen viinitilat tarjoavat myös mahdollisuuden maistella paikallisia viinejä ja tutustua viinintuotantoon.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuurikohteet

Krems an der Donau tarjoaa monia kulttuurikohteita, kuten Kremsin museo, joka esittelee kaupungin historiallista kehitystä ja näyttelyitä alueen kulttuurista.
h3> Steiner Tor

Steiner Tor on kaupungin symboli ja yksi vanhimmista säilyneistä kaupungin porteista Itävallassa. Se rakennettiin 1400-luvulla ja toimi aikoinaan kaupungin ulkoisena rajana. Nykyään se on suosittu turistinähtävyys.

Mariahilfbergin kirkko

Mariahilfbergin kirkko on kuuluisa barokkityylinen kirkko, joka sijaitsee kaupungin kukkulalla. Se rakennettiin 1600-luvulla ja tarjoaa upean näkymän ympäröivään maisemaan. Siellä järjestetään myös vuosittain musiikkitapahtumia.

Kremseri ja Wachauin viinitilat

Kremsin alue tunnetaan viinitiloistaan, ja siellä voi tutustua viinitarhoihin ja viininvalmistukseen eri tiloilla. Vierailijat voivat myös maistella alueen viinejä ja oppia lisää viinintuotannosta.

Wachauin luostarit

Wachau-joen laaksossa sijaitsee useita historiallisia luostareita, kuten Melk Abbey ja Göttweig Abbey. Nämä luostarit ovat merkittäviä kulttuurikohteita ja tarjoavat näyttelyitä sekä kierroksia vierailijoille.

Julkinen taide ja veistokset

Krems an der Donau on myös tunnettu julkkikseen taiteen ja veistosten kaupunkina. Kaupungissa on useita julkisia taideteoksia, veistoksia ja muistomerkkejä, jotka koristavat katujen ja aukioiden maisemaa.

Historialliset kohteet

Stift Göttweig

Göttweig Abbey is a Benedictine monastery founded in the 11th century. It is located on a hill overlooking the Danube River and offers stunning views of the surrounding area. The monastery is known for its baroque architecture and houses a museum and a library with a large collection of manuscripts and books.

Steiner Gate

Steiner Gate is one of the best-preserved city gates in Austria and dates back to the 15th century. It served as the main entrance to the city and is now a popular tourist attraction. The gate features a tower with a clock and provides access to the historic city center.

Krems Museum

Krems Museum showcases the history and culture of the region. It exhibits a wide range of artifacts, including archaeological finds, historical documents, and works of art. The museum offers insight into the development of Krems an der Donau and the surrounding area.

Wachau Valley

The Wachau Valley is a UNESCO World Heritage Site known for its picturesque landscapes and historic architecture. The area is home to several castles, monasteries, and charming villages. Visitors can explore the vineyards, enjoy scenic boat rides on the Danube River, and taste the famous wines produced in the region.

Krems Old Town

Krems Old Town is a well-preserved medieval town with narrow streets, historic buildings, and charming squares. The town center features numerous shops, cafes, and restaurants, as well as architectural highlights such as the Gothic-style Piarist Church and the Trinity Column. Taking a walk through the old town is like stepping back in time.

Ruokailu ja Ravintolat

Paikalliset herkut

Krems an der Donau tunnetaan erityisesti Wachau-viinialueestaan, joten alueen viinit ovat paikallisia herkkuja. Toiset suositut paikalliset ruokalajit sisältävät Austriasyrnikön, joka on makea tuorejuustokeitto, sekä Neuburgerin, joka on paikallinen ruokakulttuurin symboli.

Ravintolakulttuuri

Krems an der Donaussa on monia ravintoloita, joissa voi nauttia perinteistä itävaltalaista ruokaa sekä kansainvälisiä herkkuja. Useimmat ravintolat tarjoavat lounasta ja päivällistä, ja monet niistä ovat avoinna myös myöhään illalla.

Ruokailupaikat

Kaupungissa on monia erilaisia ruokailupaikkoja eri hintaluokissa. Voit nauttia perinteisestä itävaltalaisesta ruoasta ravintoloissa kuten Gasthaus Goldene Kugel tai Caspar-Wachter-Stube. Jos haluat kansainvälisempää makumaailmaa, voit vierailla ravintola La Prima Volta tai Thai Restaurant Bai Tongissa.

Baari- ja kahvilakulttuuri

Krems an der Donaun baari- ja kahvilakulttuuri on vilkas ja monipuolinen. Kaupungissa on lukuisia baareja, joissa voi nauttia perinteisiä itävaltalaisia ​​juomia, kuten olutta ja viiniä. Kahvilat tarjoavat erilaisia ​​kakkujen ja leivonnaisten vaihtoehtoja sekä laajan valikoiman kahvijuomia.

Markkinat

Kaupungissa järjestetään säännöllisesti markkinoita, joissa myydään tuoreita ruokia, paikallisia tuotteita ja käsitöitä. Kremsin markkinat tarjoavat hyvän tilaisuuden maistella paikallisia herkkuja ja ostaa ainutlaatuisia tuotteita. Markkinat pidetään yleensä kaupungin keskustassa tai lähialueilla.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Kulturellin toiminta

Krems an der Donaussa on monia kulttuuritoimintoja, kuten teattereita, konserttisaleja ja taidenäyttelyitä. Pohjois-Kremsissä sijaitsee mm. Eisensteinin linna, joka on taidemuseo ja kulttuurikeskus. Kaupungin keskustassa on myös monia gallerioita ja teattereita, joissa voi nauttia taiteesta ja esityksistä.

Ulkoilu

Krems an der Donaun ympäristö tarjoaa monia mahdollisuuksia ulkoiluun. Kaupungin läheisyydessä sijaitsee Wachau-joen laakso, joka on suosittu kävely- ja pyöräilyalue. Monilla omenapuupelloilla voi myös kävellä tai pyöräillä. Lisäksi Kremsissä on useita puistoja, joissa voi rentoutua tai harrastaa erilaisia ulkoilulajeja, kuten frisbeegolfia tai petanquea.

Vesielämä

Donaun rannalla voi harrastaa erilaisia vesilajeja, kuten melontaa, soutua ja purjehdusta. Kremsissä on useita venesatamia, joista voi vuokrata veneen tai osallistua ohjatuille retkille joella. Lisäksi kaupungissa on uima-altaita ja uimarantoja, joissa voi nauttia kesäpäivistä ja viilentää itseään.

Harrastukset ja liikunta

Krems an der Donaussa on monia harrastusmahdollisuuksia ja liikuntapaikkoja. Kaupungissa on useita kuntokeskuksia ja urheiluhalleja, joissa voi harrastaa erilaisia lajeja, kuten jalkapalloa, lentopalloa, koripalloa ja tennistä. Lisäksi kaupunki järjestää erilaisia liikuntaryhmiä, kuten joogaa ja zumbaa, sekä erilaisia kursseja, kuten tanssia ja voimistelua.

Suositut hotellit Krems an der Donau

1. Steigenberger Hotel and Spa

Steigenberger Hotel and Spa sijaitsee keskeisellä paikalla Kremsin keskustassa. Hotellissa on modernit ja tyylikkäät huoneet, joista avautuu näkymä joko kaupungille tai joelle. Hotellin spa-osastolta löytyvät uima-allas, sauna ja kuntokeskus. Ravintolassa tarjoillaan itävaltalaista ja kansainvälistä ruokaa.

2. Hotel Klinglhuber

Hotel Klinglhuber sijaitsee rauhallisella alueella Kremsin vanhassakaupungissa. Hotellin huoneissa on viihtyisä sisustus ja jokaisessa huoneessa on oma kylpyhuone. Hotelli tarjoaa myös aamiaismahdollisuuden. Lähistöllä on useita ravintoloita, kauppoja ja kulttuurikohteita.

3. Arte Hotel Krems

Arte Hotel Krems sijaitsee Donau-Usein saarella, josta avautuvat kauniit näkymät Tonavan joelle ja Wachau-laaksoon. Hotellissa on moderneja huoneita, jotka on sisustettu taiteellisesti. Hotellin ravintolassa voi nauttia lähiruokaa ja alueen viinejä. Lisäksi hotellissa on sauna ja kuntokeskus.

4. Hotel Gasthof Klinglhuber

Hotel Gasthof Klinglhuber sijaitsee keskeisellä paikalla Kremsin vanhassakaupungissa. Hotellin kodikkaissa huoneissa on puulattiat ja mukavat vuoteet. Hotellissa on myös ravintola, joka tarjoaa perinteisiä Itävallan ruokia. Hotellista on lyhyt matka nähtävyyksiin ja jokirantaan.

5. Hotel & Spa Zum schwarzen Bären

Hotel & Spa Zum schwarzen Bären on perinteinen hotelli Kremsin vanhassakaupungissa. Hotellissa on viihtyisät huoneet, joissa on antiikkikalusteet ja modernit mukavuudet. Hotellin spa-osastolla voi rentoutua saunassa tai hieronnassa. Ravintolassa tarjoillaan alueen erikoisuuksia ja laadukkaita viinejä.

Turvallisuus ja terveys

Julkisen turvallisuuden tila

Krems an der Donau on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, jossa rikollisuusaste on alhainen. Kaupungissa on kuitenkin kuten missä tahansa kaupungissa, joitain pieniä rikollisuustapahtumia, kuten taskuvarkauksia, mutta ne ovat harvinaisia. Suuri osa poliisivoimista on käytettävissä kaupungin turvallisuuden ylläpitämiseksi ja hätätilanteiden ratkaisemiseksi.

Liikenneonnettomuudet

Liikenneonnettomuudet Kremsin alueella ovat melko harvinaisia. Kaupungissa on hyvin kehitetty ja hyvin huollettu tiestö, ja liikennesääntöjen noudattaminen on tiukasti valvottua. Poliisi suorittaa säännöllisesti liikennevalvontaa kaupungin eri osissa varmistaakseen turvallisen liikenteen.

Pelastus- ja ensiapupalvelut

Krems an der Donaussa on tehokkaat pelastus- ja ensiapupalvelut. Kaupungin alueella on useita paloasemia ja lääkärikeskuksia, joista saa nopeasti apua hätätilanteissa. Myös sairaankuljetuspalvelut toimivat hyvin ja ovat aina valmiudessa vastaamaan tarpeisiin.

Terveyspalvelut

Kaupungissa on monia terveyskeskuksia ja sairaaloita, jotka tarjoavat laajalti terveyspalveluita asukkaille. Krems an der Donaun asukkailla on helppo pääsy peruslääkäripalveluihin, erikoislääkäreihin ja sairaalahoitoon. Kaupungissa on myös apteekkeja, joista voi ostaa lääkkeitä ja muita terveyteen liittyviä tuotteita.

Turvallisuusohjeet matkailijoille

Matkailijoille annetaan yleensä samoja turvallisuusohjeita kuin paikallisillekin. Näihin ohjeisiin kuuluu oman omaisuuden valvominen, erityisesti matkailukohteissa ja julkisissa liikennevälineissä. Matkailijoille suositellaan myös huolellisuutta pimeällä liikuttaessa ja tuntemattomiin paikkoihin mennessä.

Terveysturvallisuus

Krems an der Donaussa noudatetaan korkeita terveys- ja hygieniastandardeja. Ravintolat ja ruokapaikat noudattavat tiukkoja elintarvikehygieniamääräyksiä. Vesi kaupungissa on turvallista juoda suoraan hanasta. Matkailijoita kehotetaan kuitenkin huolellisuuteen ruokaillessaan ulkona ja välttämään epäilyttäviä ruokapaikkoja.

Rannat ja vesistöt

1. Donau-joki

Donau-joki on yksi Krems an der Donaun tärkeimmistä vesistöistä. Joki kulkee kaupungin läpi ja tarjoaa ihanteellisen ympäristön kävelyretkille ja rentoutumiselle sen rannoilla.

2. Wachau-joen rotko

Wachau-joen rotko, joka sijaitsee Kremsin lähellä, on ansainnut paikkansa UNESCOn maailmanperintöluettelossa. Se on upea paikka luonnonkauniille maisemille, viinitarhoille ja historiallisille linnoille.

3. Kremsin jokiranta

Kremsin jokiranta on suosittu kävely- ja pyöräilyalue paikallisille asukkaille ja vierailijoille. Rantapromenadi tarjoaa näkymät kauniiseen joen maisemaan ja tarjoaa mahdollisuuden rentoutua tai nauttia piknikistä.

4. Donaukanal

Donaukanal on keinotekoinen kanava, joka erottaa Vanhan ja Uuden kaupungin osat toisistaan. Sen varrella on monia ravintoloita, kahviloita ja terasseja, jotka tarjoavat upeita näkymiä veteen.

5. Ottensteinin tekojärvi

Ottensteinin tekojärvi on suuri ja kaunis järvi, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Kremsista. Järvi tarjoaa mahdollisuuden veneilyyn, uimiseen ja kalastukseen sekä ympärillä olevassa luonnossa retkeilyyn.

6. Danubium – vesipuisto

Danubium on vesipuisto, joka tarjoaa hauskaa ja viihdettä koko perheelle. Siellä on erilaisia vesiliukumäkiä, uima-altaita ja muita vesialueita, joissa voi virkistäytyä ja nauttia vesitoiminnoista.

7. Koskenlasku Donau-joella

Donau-joki tarjoaa mahdollisuuden koskenlaskuun, mikä on suosittu ulkoiluaktiviteetti monien matkailijoiden keskuudessa. Seikkailunhaluiset voivat osallistua järjestetyille koskenlaskuretkille ja kokea jännittävän kokemuksen joella.

Yöelämä ja Viihde

Baareja ja klubeja

Krems an der Donausta löytyy useita baareja ja klubeja, joissa voi viettää iltaa ja nauttia musiikista ja juomista. Joitakin suosittuja vaihtoehtoja ovat Barock Lounge, joka tarjoaa laajan valikoiman drinkkejä ja hyvää musiikkia sekä Club Take Five, jossa voi tanssia yömyöhään asti.

Elokuvateatterit

Kaupungista löytyy myös elokuvateatteri, jossa esitetään uusimpia elokuvia. Elokuvateatteri Kino im Kesselhaus tarjoaa viihtyisän ympäristön elokuvan katsomiselle ja tarjoaa myös erilaisia erikoisnäytöksiä ja tapahtumia.

Teatteri ja esitykset

Krems an der Donaussa voi nauttia myös erilaisista teatteriesityksistä ja esityksistä. Kaupungissa sijaitsee muun muassa Landesgalerie Niederösterreich, joka on alueen taidemuseo ja järjestää erilaisia näyttelyitä, konsertteja ja teatteriesityksiä.

Kasinot

Mikäli haluaa kokeilla onneaan, Krems an der Donausta löytyy myös kasino. Winwin Casino tarjoaa erilaisia uhkapelejä ja järjestää myös erilaisia tapahtumia ja turnauksia pelaajille.

Konsertit ja musiikkiesitykset

Kaupungissa järjestetään erilaisia konsertteja ja musiikkiesityksiä koko vuoden ajan. Esimerkiksi Kremser Pfingstfest on suosittu musiikkifestivaali, jossa esiintyy eri genrejen artisteja. Lisäksi kaupungin lukuisat ravintolat ja baarit tarjoavat usein live-musiikkia viikonloppuisin.

Luontokohteet ja Retkeily

1. Wachau Cultural Landscape

Wachaun kulttuurimaisema on Unescon maailmanperintökohde, joka sijaitsee Kremsin ja Melkin kaupunkien välissä. Se ulottuu noin 36 kilometrin matkalle pitkin Dunalta ja tarjoaa upeita maisemia, jokiaktiviteetteja, viinitarhoja ja historiallisia linnoja.

2. Krems River Promenade

Kremsin jokipromenadi on viehättävä kävelyreitti pitkin Donaun rantaa. Sieltä voi ihailla kaunista maisemaa ja pysähtyä nauttimaan virvokkeita kahviloissa ja ravintoloissa. Promenadilla on myös penkkejä ja istutuksia, joissa voi levätä ja rentoutua.

3. Stadtwald Krems

Stadtwald Krems on kaupungin oma metsäalue, joka tarjoaa kävelyreittejä, polkuja ja ulkoilumahdollisuuksia. Alueella on myös picknick-alueita ja leikkikenttiä perheille. Metsän läpi kulkevat reitit tarjoavat mahdollisuuden tutustua alueen luontoon ja nähdä paikallisia kasvi- ja eläinlajeja.

4. Welterbesteig Wachau

Welterbesteig Wachau on vaellusreitti, joka kulkee läpi Wachaun kulttuurimaiseman. Reitti on noin 180 kilometriä pitkä ja tarjoaa upeita näkymiä joelle, viinitarhoille ja linnoille. Se sopii hyvin pitkille kävelyretkille ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen luontoon ja kulttuuriin syvällisemmin.

5. Krems City Park

Kremsin kaupunginpuisto on rauhallinen viheralue, jossa voi rentoutua ja nauttia luonnosta. Puistossa on kävelyreittejä, penkkejä, nurmialueita ja leikkipaikkoja. Siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja konsertteja.

6. Wachau Bike Trail

Wachaun pyöräilyreitti tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueeseen pyöräillen. Reitti kulkee pitkin jokea ja tarjoaa upeita maisemia sekä pääsyn viinitarhoille, linnoille ja viehättäville kyliin. Reitillä on erilaisia vaikeustasoja, joten se sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmille pyöräilijöille.

Uskonnolliset ja historialliset kohteet

St. Veitsin kirkko

St. Veitsin kirkko on yksi Kremsin merkittävimmistä uskonnollisista kohteista. Se sijaitsee vanhassakaupungissa Krems an der Donaun sydämessä. Kirkko on peräisin 1400-luvun lopulta ja edustaa goottilaista arkkitehtuuria. Sen korkea torni on yksi kaupungin tunnusmerkeistä. Kirkossa voi ihailla kauniita freskoja ja lasimaalauksia sekä tutustua sen rikkaaseen historialliseen taustaan.

Steiner Tor

Steiner Tor on historiallinen kaupunginportti, joka on peräisin 1400-luvulta. Se sijaitsee vanhassakaupungissa ja on yksi Kremsin ikonisimmista maamerkeistä. Steiner Tor toimi aikoinaan kaupungin pääsisäänkäyntinä ja sen avulla kontrolloitiin kaupunginliikennettä. Tämä hyvin säilynyt ja vaikuttava arkkitehtoninen rakennus tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen rikkaaseen historiaan.

Kremsin museo

Kremsin museo on suosittu kohde niille, jotka haluavat oppia lisää kaupungin historiasta ja kulttuurista. Museo sijaitsee vanhankeski-aikaisen historiallisen rakennuksen tiloissa. Sen kokoelmiin kuuluu esineitä, dokumentteja ja taidekokoelmia, jotka valaisevat alueen menneisyyttä. Kremsin museossa vierailevat voivat tutustua kaupungin vaiheisiin aina roomalaisajasta nykypäivään.

Dürnsteinin linna

Dürnsteinin linna on historiallinen linna, joka sijaitsee noin 12 kilometriä Kremsin kaupungista lounaaseen Wachaun laaksossa. Linna on peräisin keskiajalta ja sen rauniot ovat edelleen nähtävissä. Dürnsteinin linna on kuuluisa myös siitä, että siellä vangittiin Englannin kuningas Richard I Leijonamieli vuonna 1192. Linnan rauniot tarjoavat upeat näkymät ympäröivään maisemaan ja houkuttelevat kävijöitä tutustumaan alueen historiaan.

Krems an der Donau – Panoraama- ja Näköalapaikat

Kremsin linnan näköalatasanne

Kremsin linnan näköalatasanne tarjoaa upean panoraamanäkymän Kremsiin ja sen ympäristöön. Täältä voi ihailla kaupungin vanhaa kaupunkia, Donau-jokea sekä viiniviljelmien peittämiä kukkuloita.

Kremsin linnan muurit

Kremsin linnan muurit tarjoavat vierailijoille upeita näkymiä kaupungin yli. Näiltä muureilta voi nähdä laajalti kaupungin ja sen ympäristön maisemia, kuten Donau-jokea, viiniviljelmiä ja lähialueen kyliä.

Kremsin vanhankaupungin näköalapaikat

Kremsin vanhankaupungin kapeilla kujilla voi löytää useita näköalapaikkoja, joilta voi ihailla kaupungin kaunista arkkitehtuuria, kirkkoja ja mukulakivikatuja. Näiltä paikoilta voi myös nähdä Donau-joen ja sen rannalla olevia historiallisia rakennuksia.

Steiner Tor -portin torni

Steiner Tor -portin tornista avautuu näkymät sekä Kremsin vanhaan kaupunkiin että sen ulkopuolelle. Tornista voi nähdä koko kaupungin ympäristöineen sekä kauniin Wachau-laakson, joka tunnetaan viininviljelystään ja upeista maisemistaan.

Kremser-vuori

Kremser-vuorelta voi ihailla upeita panoraamanäkymiä Kremsistä ja sen ympäristöstä. Vuoriston huipulta voi nähdä Donau-joen, vihreät viiniviljelmät, laajat metsät sekä kaukaisuudessa siintävät Alpit. Täältä löytyy myös useita patikoimiseen sopivia reittejä.

Burgegg-vuori

Burgegg-vuorelta voi ihailla upeaa panoraamanäkymää Wachau-laaksoon ja sen ympäristöön. Vuoren huipulta voi nähdä kremsiläisten kylien punaiset tiilikatot, vihreät viiniviljelmät sekä sinisen Donau-joen. Täältä löytyy myös suosittuja patikointipolkuja ja näköalapaikkoja.Kohteen sijainti maa on Itävalta.

Jätä kommentti