Halvat lennot La Chaux-de-Fonds

Nähtävyydet ja kohteet:

Maison Blanche:

Maison Blanche on arkkitehti Le Corbusierin ensimmäinen suunnittelema talo kaupungissa. Talo on rakennettu 1912-1914 ja se edustaa modernia arkkitehtuuria. Nykyään Maison Blanche toimii muistomerkkinä ja kulttuurikeskuksena.

Taide- ja historiamuseo:

Taide- ja historiamuseo on tärkeä kulttuurikohde La Chaux-de-Fondsissa. Museo tarjoaa näyttelyitä ja kokoelmia paikallisesta taiteesta ja historiasta. Kävijät voivat tutustua alueen taideteoksiin sekä oppia kaupungin historiasta ja perinteistä.

La Chaux-de-Fondsin kellokaupunginosa:

La Chaux-de-Fondsin kellokaupunginosa on UNESCO:n maailmanperintökohde. Alueella voi tutustua kelloteollisuuden historiaan ja perinteisiin. Kävijät voivat vierailla kellotehtaissa, kellomuseoissa ja oppia lisää kaupungin merkittävästä roolista sveitsiläisen kelloteollisuuden keskuksena.

Le Corbusierin talo ja musiikkiaiheinen muistomerkki:

Le Corbusierin talo on arkkitehti Le Corbusierin suunnittelema talo, joka sijaitsee La Chaux-de-Fondsin läheisyydessä. Talossa voi tutustua arkkitehdin työhön ja hänen suunnittelemiinsa rakennuksiin. Musiikkiaiheinen muistomerkki puolestaan kunnioittaa La Chaux-de-Fondsin musiikillista perinnettä ja tarjoaa tietoa kaupungin musiikkikulttuurista.

Kompassikiivet:

Kompassikiivet on suosittu ulkoilukohde, josta avautuu kaunis näköala La Chaux-de-Fondsiin. Kävijät voivat kiivetä vuorelle ja ihailla kaupungin maisemia. Lisäksi alueella on mahdollisuus retkeilyyn ja luontopoluille tutustumiseen.

Kulttuuri ja Historia

1. Taide ja arkkitehtuuri

La Chaux-de-Fonds on tunnettu arkkitehtuuristaan, erityisesti sveitsiläisestä Jugend-tyylistään. Kaupungissa sijaitsee useita merkittäviä Jugend-rakennuksia, kuten Le Corbusierin suunnittelema Villa Jeanneret-Perret. Kaupungin taidekokoelmia pääsee ihailemaan eri museoissa, kuten Musée des Beaux-Artsissa.

2. Musiikki ja teatteri

Kaupungissa on useita musiikki- ja teatteriesityksiä tarjoavia instituutioita. Esimerkiksi Théâtre populaire romand tarjoaa vuosittain monipuolisen ohjelmiston draamaa, musiikkia ja tanssia. Musiikin ystäville kaupungissa järjestetään myös useita festivaaleja ja konsertteja.

3. Festivaalit ja juhlat

La Chaux-de-Fondsissa järjestetään vuosittain useita festivaaleja ja juhlia. Esimerkiksi kaupungin historiallisiin suuriksi kellotehtaisiin pohjautuva Fête de l’Horlogerie on yksi kaupungin suurimmista tapahtumista. Lisäksi kaupungissa vietetään perinteisiä juhlia, kuten juhannusjuhlia ja joulumarkkinoita.

4. Museot ja historialliset nähtävyydet

La Chaux-de-Fondsissa on useita museoita, jotka esittelevät kaupungin historiaa ja perinteitä. Tärkein näistä on Musée International d’Horlogerie, joka on maailman suurin kelloalan museo. Museo tarjoaa kattavan näyttelyn kellojen historiasta ja kehityksestä. Muita huomionarvoisia museoita ovat esimerkiksi Musée des Beaux-Arts ja Musée d’histoire.

5. Kulttuuritapahtumat

La Chaux-de-Fondsissa järjestetään vuosittain monia kulttuuritapahtumia. Kaupunki on tunnettu erityisesti elokuvataiteesta ja tarjoaa mahdollisuuksia elokuvien katsomiseen ja keskusteluun. Lisäksi kaupungissa järjestetään erilaisia näyttelyitä, musiikkitapahtumia ja teatteriesityksiä.

6. Historialliset rakennukset ja alueet

La Chaux-de-Fondsin historiallinen keskusta on UNESCOn maailmanperintökohde. Alueella on säilynyt monia historiallisia rakennuksia, kuten kellotehtaita ja kauniita Jugend-tyylisiä taloja. Kävelyretki läpi historiallisen keskustan tarjoaa mahdollisuuden tutustua kaupungin rikkaaseen historiaan.

7. Paikallinen perinne

La Chaux-de-Fondsissa on vahva kellomakerointiperinne, ja kaupungissa toimii edelleen useita kellotehtaita. Kellotehtaat ovat olleet tärkeä osa kaupungin historiaa ja perinteitä. Lisäksi kaupungissa vietetään erilaisia paikallisia juhlia ja tapahtumia, jotka juhlistavat kaupungin kulttuuria ja perinteitä.

Ruokailu ja Ravintolat La Chaux-de-Fondsissa

1. Perinteiset sveitsiläiset ruokapaikat

La Chaux-de-Fondsista löytyy useita perinteisiä sveitsiläisiä ravintoloita, jotka tarjoavat paikallisia herkkuja ja ruokia. Näihin ravintoloihin kuuluvat esimerkiksi:

– Le Club Suisse: Tämä ravintola tarjoaa perinteisiä sveitsiläisiä ruokia, kuten raclettea, fonduea ja erilaisia paikallisia juustoja.

– La Ferme de la Tour: Tämä perinteinen maalaistilan ja ravintolan yhdistelmä tarjoaa sveitsiläistä ruokaa, jossa hyödynnetään paikallisia raaka-aineita kuten juustoja, lihaa ja vihanneksia.

2. Kansainvälinen keittiö

La Chaux-de-Fonds ei tarjoa pelkästään sveitsiläistä ruokaa, vaan siellä on myös kansainvälisiä ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia keittiöitä eri puolilta maailmaa. Näihin ravintoloihin kuuluvat esimerkiksi:

– Le Bistrot Parisien: Ranskalainen ravintola, joka tarjoaa perinteisiä ranskalaisia ruokia kuten escargotsia, bouillabaissea ja ranskalaisia juustoja.

– Pizzeria La Marina: Italialainen ravintola, jonka erikoisuuksiin kuuluvat paikan päällä valmistetut pizzat, pastat ja antipastot.

3. Kahvilat ja konditoriat

La Chaux-de-Fondsissa on myös monia viihtyisiä kahviloita ja konditorioita, joissa voi nauttia herkullisista leivonnaisista ja juomista. Näitä paikkoja ovat esimerkiksi:

– Café du Cerf: Tämä kahvila tarjoaa laajan valikoiman kahvia ja teetä sekä erilaisia leivonnaisia ja jälkiruokia.

– Pâtisserie Bohny: Tämä perinteinen konditoria tarjoaa laajan valikoiman leivonnaisia, kuten pullia, croissantteja, kakkuja ja tarteletteja.

4. Pikaruokapaikat

La Chaux-de-Fondsista löytyy myös useita pikaruokapaikkoja, jos haluaa nopeaa ja edullista ruokaa. Näitä paikkoja ovat esimerkiksi:

– McDonald’s: Tämä kansainvälinen pikaruokaketju tarjoaa tuttuja hampurilaisia, ranskalaisia ja muita pikaruokatuotteita.

– Subway: Tässä pikaruokaketjussa voi valita oman subileipänsä täytteet ja kastikkeet eri vaihtoehdoista.

5. Ruokakaupat

Lisäksi La Chaux-de-Fondsin alueella on monia ruokakauppoja, joista voi ostaa tuoreita raaka-aineita ja valmistaa omaa ruokaa esimerkiksi hotellihuoneessa tai vuokra-asunnossa. Näitä kauppoja ovat esimerkiksi:

– Coop: Tämä suuri ruokakauppaketju tarjoaa laajan valikoiman tuotteita, kuten tuoretta lihaa, kalaa, vihanneksia, leipää ja juustoja.

– Migros: Toinen suuri ruokakauppaketju, jonka valikoima sisältää myös monia erilaisia tuoreita ruoka-aineita sekä päivittäistavaroita.

Vapaa-ajan aktiviteetit

1. Retkeily

La Chaux-de-Fonds tarjoaa upeita retkeilymahdollisuuksia ympäri vuoden. Kaupunki sijaitsee kauniin Jura-vuoriston lähellä, joten alueelta löytyy runsaasti luonnonsuojelualueita ja upeita maisemia. Retkeilijät voivat tutkia erilaisia vaellusreittejä, kuten Creux du Van -rotkoa tai Les Brenetsin vesiputouksia.

2. Hiihto ja lumilautailu

Talvisin La Chaux-de-Fonds tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet hiihtoon ja lumilautailuun. Läheisiltä hiihtokeskuksilta, kuten La Chaux-du-Milta ja La Robella, löytyy useita rinteitä kaiken tasoisille laskettelijoille. Alueelta löytyy myös lumilautapuistoja ja haastavia off-piste-laskettelualueita.

3. Pyöräily

Kaupungin ympäristö tarjoaa upeat puitteet pyöräilyyn. La Chaux-de-Fondsissa on hyvin merkittyjä pyöräilyreittejä sekä maantie- että maastopyöräilijöille. Alueelle on myös saatavilla vuokrapyöriä niille, jotka eivät omista omaa pyörää.

4. Tennis ja golf

La Chaux-de-Fondsin alueella on useita tenniskenttiä ja golfkenttä. Tennisfaneille on tarjolla niin sisä- kuin ulkokenttiä, joita voi vuokrata tai käyttää osana tennisseuran jäsenyyttä. Golfista kiinnostuneet voivat puolestaan pelata kierroksen kauniissa ympäristössä sijaitsevalla golfkentällä.

5. Uinti ja vesiliikunta

Kesäisin La Chaux-de-Fondsissa on tarjolla useita uimahalleja ja -järviä, joissa voi viilentää itseään ja nauttia vesiliikunnasta. Kaupungin uimahallit tarjoavat monipuolisia aktiviteetteja, kuten uimakouluja ja vesijumppaa. Lisäksi läheiset järvet, kuten Neuchâtel-järvi, tarjoavat upeat puitteet erilaisille vesiaktiviteeteille, kuten purjehdukselle ja vesihiihdolle.

6. Museot ja taide

La Chaux-de-Fonds on tunnettu myös taiteesta ja kulttuuristaan. Kaupungissa on useita museoita, joissa voi tutustua paikalliseen historiaan, arkkitehtuuriin ja taiteeseen. Esimerkiksi International Watchmaking Museum tarjoaa näyttelyitä ja tietoa kellojen valmistuksesta, joka on tärkeä osa kaupungin historiaa.

7. Teatteri ja elokuva

Kaupungissa on useita teattereita, joissa voi nauttia esityksistä ja näytelmistä eri genreissä. Lisäksi La Chaux-de-Fondsissa järjestetään erilaisia elokuvatapahtumia ja elokuvafestivaaleja, jotka tarjoavat monipuolista elokuvakokemusta.

8. Ravintolat ja kahvilat

La Chaux-de-Fondsissa on runsaasti ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista ja erilaisista kansainvälisistä keittiöistä. Kaupunki tarjoaa vaihtoehtoja niin fine dining -ravintoloista rennompiin kahviloihin, joten jokainen löytää varmasti mieluisan paikan ruokailuun tai rentoutumiseen kahvikupin äärellä.

Suositut hotellit La Chaux-de-Fonds

1. Hôtel des Trois Rois

Keskeisellä paikalla sijaitseva Hôtel des Trois Rois tarjoaa viihtyisät huoneet, joissa on modernit mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola, jossa voi nauttia herkullisia paikallisia ruokia. Lisäksi hotellin palveluihin kuuluu maksuton Wi-Fi, pysäköintimahdollisuus ja vastaanotto, joka on avoinna ympäri vuorokauden.

2. Athmos Hotel

Athmos Hotel on viehättävä perheomisteinen hotelli kaupungin keskustassa. Huoneet ovat tyylikkäästi sisustettuja ja niissä on kaikki tarvittavat mukavuudet. Hotellissa on myös baari, jossa voi rentoutua ja nauttia virvokkeita. Lisäksi tarjolla on pysäköintimahdollisuus ja ilmainen Wi-Fi.

3. Hotel Fleur-de-Lys

Hotel Fleur-de-Lys sijaitsee rauhallisella alueella lähellä kaupungin keskustaa. Hotellin huoneet ovat tilavia ja niissä on modernit mukavuudet. Hotellissa on myös ravintola, jossa voi maistella paikallisia erikoisuuksia. Asiakkaiden käytössä on myös ilmainen pysäköinti ja Wi-Fi.

4. Hotel Club

Hotel Club on mukava perheomisteinen hotelli, joka tarjoaa viihtyisät huoneet. Huoneissa on kaikki tarpeelliset mukavuudet, ja hotellista löytyy myös ravintola, jossa tarjoillaan monipuolista ruokaa. Lisäksi hotellissa on kuntokeskus ja ilmaista Wi-Fi-yhteys.

5. Hotel Touring au Lac

Hotel Touring au Lac sijaitsee kauniin järven rannalla. Huoneet ovat siistejä ja nykyaikaisesti sisustettuja, ja niistä avautuu kaunis näköala ympäröivään luontoon. Hotelli tarjoaa myös pysäköintitilat sekä ilmaisen Wi-Fi-yhteyden.

Turvallisuus ja Terveys kaupungissa La Chaux-de-Fonds

Kaupungin poliisivoimat

La Chaux-de-Fondsin kaupungilla on oma poliisivoima, joka vastaa lain ja järjestyksen ylläpitämisestä kaupungissa. Poliisi valvoo liikennettä, hoitaa rikosten tutkintaa ja turvaa kaupunkilaisten turvallisuutta.

Palo- ja pelastuspalvelut

Kaupungin palo- ja pelastuspalvelut ovat vastuussa tulipalojen sammuttamisesta sekä hätätilanteissa pelastustoiminnasta. He myös tarjoavat ensiapua ja hoivapalveluja onnettomuuksien sattuessa.

Sairaala ja terveydenhuoltopalvelut

La Chaux-de-Fondsissa on useita terveyskeskuksia, joissa tarjotaan perusterveydenhuollon palveluja kaupungin asukkaille. Lisäksi kaupungissa on sairaala, jossa hoidetaan vakavampia sairauksia ja tapaturmia.

Rikollisuusaste

La Chaux-de-Fondsin rikollisuusaste on suhteellisen matala verrattuna moniin muihin Sveitsin kaupunkeihin. Poliisi tekee jatkuvasti töitä rikollisuuden ennaltaehkäisemiseksi ja torjumiseksi kaupungissa.

Julkisen liikenteen turvallisuus

Kaupungin julkinen liikenne on yleisesti ottaen turvallista ja luotettavaa. La Chaux-de-Fondsissa on hyvin kehittynyt joukkoliikenneverkosto, johon kuuluvat bussit ja junayhteydet muihin Sveitsin kaupunkeihin.

Turvallisuustoimenpiteet kaupungissa

La Chaux-de-Fondsissa toteutetaan monia turvallisuustoimenpiteitä kaupunkilaisten suojaksi. Näihin kuuluvat esimerkiksi rikollisuuden ehkäisyohjelmat, liikenneturvallisuuskampanjat sekä tulipaloriskien vähentämiseen tähtäävät toimenpiteet.

Nuorten terveyspalvelut

Kaupungissa on tarjolla erilaisia terveyspalveluja nuorille, kuten neuvontaa, ehkäisyä ja tukipalveluja. Tavoitteena on edistää nuorten terveyttä ja hyvinvointia sekä tarjota heille tarvittaessa apua erilaisissa elämäntilanteissa.

Välttämättömät terveyspalvelut

La Chaux-de-Fondsin asukkailla on pääsy välttämättömiin terveyspalveluihin, kuten lääkäri- ja sairaanhoitajapalveluihin, laboratoriopalveluihin ja reseptilääkkeisiin. Kaupungissa on myös apteekkeja, jotka tarjoavat erilaisia terveyttä edistäviä tuotteita.

Hyvinvointipalvelut

La Chaux-de-Fondsin kaupungilla on hyvinvointipalveluita, kuten kuntokeskuksia, uimahalleja ja urheiluseuroja. Nämä palvelut tukevat asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia tarjoamalla mahdollisuuksia aktiiviseen elämäntapaan.

Rannat ja Vesistöt

1. Le Petit Lac

Le Petit Lac on pieni järvi, joka sijaitsee La Chaux-de-Fondsin kaupungin alueella. Se on suosittu virkistysalue, jossa voi nauttia uimisesta ja piknikistä sen rannalla. Järvi tarjoaa myös mahdollisuuden kalastukseen ja vesiliikuntaan.

2. La Doux-joki

La Doux-joki virtaa La Chaux-de-Fondsin läpi ja tarjoaa kauniita maisemia ja ulkoilumahdollisuuksia. Joen rannoilla on useita kävelyreittejä, joilla voi nauttia luonnosta ja rauhallisista maisemista.

3. Lac des Brenets

Lac des Brenets on suurempi järvi, joka sijaitsee lähellä La Chaux-de-Fondsin kaupunkia. Järven ympärillä on upeita maisemia ja se tarjoaa mahdollisuuden erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten veneilyyn ja kalastukseen. Järven rannalla on myös kauniita kävelyreittejä, joita pitkin voi tutustua ympäröivään luontoon.

4. Vue des Alpes

Vue des Alpes on alue La Chaux-de-Fondsin lähistöllä, josta avautuu upea näköala Alppien vuoristoon. Vaikka kyseessä ei ole suoraan ranta tai vesistö, alueella on useita järviä, jotka tarjoavat kauniita näkymiä ja mahdollisuuden rentoutumiseen luonnossa.

5. Neuchâtel-järvi

Neuchâtel-järvi sijaitsee hieman kauempana La Chaux-de-Fondsin kaupungista, mutta se on helposti saavutettavissa. Järvi on yksi Sveitsin suurimmista järvistä ja siellä voi nauttia uimisesta, purjehduksesta ja muista vesitoiminnoista. Järven rannoilla on myös useita uimarantoja ja hiekkarantoja, joilla voi rentoutua ja nauttia auringosta.

La Chaux-de-Fondsin yöelämä ja viihde

Baarit ja yökerhot

La Chaux-de-Fondsissa on useita baareja ja yökerhoja, jotka tarjoavat monipuolisia viihde- ja juomavaihtoehtoja. Suosittuja paikkoja ovat esimerkiksi Bar King ja Charlys Pub, jotka tarjoavat rentoa ilmapiiriä ja erilaisia juomia. Yökerhoista tunnetuin on All In Club, jossa voi tanssia ja nauttia musiikista.

Teatterit ja elokuvateatterit

Kaupungissa sijaitsee monia teattereita ja elokuvateattereita, jotka tarjoavat viihdyttävää ohjelmaa. Teatterista kiinnostuneille La Chaux-de-Fonds tarjoaa mahdollisuuden vierailla Théâtre Populaire Romandessa, jossa esitetään erilaisia näytelmiä ja esityksiä. Elokuvien ystäviä puolestaan ilahduttaa Zenith Cinéma, joka esittää uusimpia elokuvia eri genreistä.

Konserttisalit ja live-musiikki

Kaupungissa on myös useita konserttisaleja ja tiloja, joissa voi nauttia live-musiikista. Esimerkiksi Salle de Musique La Chaux-de-Fonds tarjoaa tilaisuuksia kuulla klassista musiikkia ja muita live-esiintyjiä. Lisäksi ravintoloissa ja baareissa voi usein kuulla paikallisia ja kansainvälisiä artisteja esiintymässä livenä.

Klubit ja disco

La Chaux-de-Fondsissa on myös klubeja ja diskoja, joissa voi bailata ja tanssia. Esimerkiksi Salon du Château ja Le Cadran tarjoavat yöelämän ystäville mahdollisuuden mennä bailaamaan ja viettämään iltaa ystävien kanssa.

Kulttuuritapahtumat ja festivaalit

Kaupungissa järjestetään myös erilaisia kulttuuritapahtumia ja festivaaleja, joissa voi nauttia monipuolisesta viihteestä. Esimerkiksi Neuchâtel International Fantastic Film Festival houkuttelee elokuvien ja fantasia-genren ystäviä. Lisäksi kaupunki järjestää erilaisia musiikki- ja tanssifestivaaleja sekä muita tapahtumia, jotka tarjoavat viihdettä ja kulttuurikokemuksia.

Luontokohteet ja Retkeily

Creux-du-Van

Creux-du-Van on luonnonmuodostelma La Chaux-de-Fondsin lähellä sijaitsevassa alueessa. Se on valtava luonnonkaaren muotoinen amfiteatteri, joka on syntynyt eroosion tuloksena. Amfiteatterin korkein kohta on noin 500 metriä, ja sen keskellä on jyrkkä kallioseinämä. Creux-du-Van tarjoaa upeita näkymiä ympäröivään maisemaan ja se on suosittu retkeilykohde alueella.

Vue des Alpes

Vue des Alpes on suosittu näköalapaikka La Chaux-de-Fondsin lähellä. Se sijaitsee noin 1280 metrin korkeudessa ja sieltä avautuu upeat näkymät Alpeille ja Jura-vuoristoon. Vue des Alpes on myös hyvä paikka retkeilyyn ja ulkoiluun, ja alueella on useita merkittyjä reittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuksia erilaisiin aktiviteetteihin.

Saut-du-Doubs

Saut-du-Doubs on vesiputous ja luonnonsuojelualue La Chaux-de-Fondsin alueella. Vesiputous muodostuu Doubs-joen mutkasta, joka yhtäkkiä katoaa kallioseinämän syövereihin. Saut-du-Doubs on suosittu retkeilykohde ja siellä voi tehdä kävelyretkiä pitkin merkittyjä polkuja, nauttia kauniista maisemista ja tutustua alueen eläimistöön ja kasvistoon.

Lac des Taillères

Lac des Taillères on kaunis järvi La Chaux-de-Fondsin lähistöllä. Se sijaitsee vehreän luonnon keskellä ja tarjoaa mahdollisuuden rentoutumiseen ja ulkoiluun. Järven ympärillä on reitistö, joka sopii hyvin kävelyretkille ja pyöräilyyn. Lac des Taillères on myös suosittu kalastuskohde ja siellä voi harrastaa erilaisia vesilajeja, kuten veneilyä ja uintia.

Vue des Roches

Vue des Roches on toinen upea näköalapaikka La Chaux-de-Fondsin alueella. Se sijaitsee noin 1130 metrin korkeudessa ja tarjoaa upeat näkymät Jura-vuoristoon ja ympäröiviin maisemiin. Vue des Roches on suosittu retkeilyalue, ja siellä on useita merkittyjä reittejä, jotka tarjoavat mahdollisuuden patikointiin ja luonnon ihailuun.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Notre-Dame-kirkko

Notre-Dame-kirkko on yksi La Chaux-de-Fonds’n merkittävimmistä uskonnollisista kohteista. Se on peräisin 1600-luvulta ja edustaa barokkityyliä. Kirkossa voi ihailla kaunista arkkitehtuuria ja sisätiloissa on useita taide-esineitä.

Temppelikirkko

Temppelikirkko on toinen tärkeä uskonnollinen kohde La Chaux-de-Fonds’ssa. Se on peräisin 1800-luvun lopulta ja edustaa uusklassista tyyliä. Kirkossa on vaikuttava julkisivu ja sisätiloissa koristeellisia yksityiskohtia.

Le Corbusierin talo ja muistomuseo

Le Corbusierin talo ja muistomuseo sijaitsee La Chaux-de-Fonds’ssa ja on omistettu arkkitehti Le Corbusierin muistolle. Talo on rakennettu 1900-luvun alussa ja edustaa modernistista arkkitehtuuria. Museossa voi tutustua Le Corbusierin elämään ja töihin.

La Chaux-de-Fonds’n kaupunkimuseo

La Chaux-de-Fonds’ssa sijaitsee myös kaupunkimuseo, joka kertoo kaupungin historiasta ja kulttuurista. Museossa on laaja kokoelma esineitä ja dokumentteja, jotka kuvaavat kaupungin kehitystä.

Frei Ulricin kartano

Frei Ulricin kartano on historiallinen rakennus La Chaux-de-Fonds’ssa. Se on peräisin 1700-luvun lopulta ja edustaa barokkityyliä. Kartanossa on taidokkaasti koristeltuja huoneita ja näyttelyitä, jotka kertovat kartanon historiasta.

La Chaux-de-Fonds’n vanhakaupunki

La Chaux-de-Fonds’n vanhakaupunki on historiallinen alue, jossa voi tutustua kaupungin alkuperäiseen arkkitehtuuriin ja tunnelmaan. Vanhassakaupungissa on säilynyt monia vanhoja rakennuksia ja kujia, jotka kertovat kaupungin historiasta ja perinteistä.

Panoraama- ja näköalapaikat La Chaux-de-Fondissa

1. Vue des Alpes

Vue des Alpes on näköalapaikka noin 10 kilometriä La Chaux-de-Fondsin keskustasta itään. Täältä avautuu upea näköala Jura-vuoristoon sekä kaupungin ylle. Paikalta löytyy myös ravintola, jossa voi nauttia ruokaa samalla maisemia ihaillen.

2. Tête de Ran

Tête de Ran on toinen suosittu näköalapaikka La Chaux-de-Fondsin lähellä. Se sijaitsee noin 5 kilometrin päässä kaupungin keskustasta pohjoiseen. Paikalta avautuu upea näkymä kaupunkiin ja sen ympäröivään maisemaan. Alueella on myös useita patikkapolkuja, jotka tarjoavat mahdollisuuden nauttia kauniista luonnosta.

3. Mont-Cornu

Mont-Cornu on vuoren huippu, jolta avautuu panoraamanäkymä La Chaux-de-Fondsille ja sen ympäristölle. Paikka sijaitsee noin 4 kilometrin päässä kaupungin keskustasta etelään. Mont-Cornulta voi ihailla kaupungin tunnettuja kellotornitaloja sekä Jura-vuoriston kauneutta.

4. Crêt du Locle

Crêt du Locle on näköalapaikka noin 7 kilometrin päässä La Chaux-de-Fondsin keskustasta länteen. Täältä voi ihailla kaunista näkymää La Chaux-de-Fondsin kaupunkiin ja sen ympäröivään luontoon. Paikka tarjoaa erityisesti hyvät mahdollisuudet retkeilyyn ja ulkoiluun.

5. Chasseral

Chasseral on Jura-vuoriston korkein huippu, ja se sijaitsee noin 20 kilometrin päässä La Chaux-de-Fondsin keskustasta lounaaseen. Täältä avautuu upea panoraamanäkymä Jura-vuoristoon ja kauas ympäröivälle alueelle. Chasseralilla on myös ravintola, jossa voi nauttia ruokaa samalla maisemia ihaillen.Kohteen sijainti maa on Sveitsi.

Jätä kommentti