Halvat lennot Leipzig

Nähtävyydet ja kohteet

1. Thomaskirche

Thomaskirche on Leipzigin tunnetuin kirkko, joka on tullut erityisen kuuluisaksi Johann Sebastian Bachin työskentelypaikkana. Kirkko on myös hänen haudanpaikkansa. Thomaskirche on yksi kaupungin vanhimmista kirkoista ja sen goottilainen arkkitehtuuri on vaikuttava.

2. Völkerschlachtdenkmal

Völkerschlachtdenkmal on Leipzigin merkittävin muistomerkki ja se pystytettiin muistuttamaan vuonna 1813 käydystä Napoleonin sotien Völkerschlacht-taistelusta. Monumentti on valtavan suuri ja sieltä avautuu upeat näkymät yli kaupungin.

3. Leipzigin eläintarha

Leipzigin eläintarha on yksi Euroopan vanhimmista eläintarhoista ja se tarjoaa kodin monille eläinlajeille. Eläintarhasta löytyy muun muassa yli 800 eri eläinlajia ja se on suosittu vierailukohde niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa.

4. Leipzigin vanhakaupunki

Leipzigin vanhakaupunki on täynnä historiallisia rakennuksia, kapeita katuja ja viehättäviä aukioita. Alueella sijaitsee muun muassa Nikolainkirkko, joka oli tärkeä paikka rauhanomaisissa vallankumouksellisissa mielenosoituksissa vuonna 1989.

5. Grassimuseum

Grassimuseum on monipuolinen taide- ja kulttuurihistoriallinen museo, joka esittelee laajasti eri aikakausien taide- ja design-teoksia. Museon kokoelmiin kuuluu muun muassa vanhoja mestariteoksia, antiikkiesineitä ja aasialaista taidetta.

6. Panometer Leipzig

Panometer Leipzig on uniikki nähtävyys, jossa voi ihailla 360 asteen panoraamamaalauksia. Panometri on entinen silkkitehdas, joka on muutettu taidegalleriaksi. Siellä näytetään suuria panoraamateoksia, jotka kuvaavat esimerkiksi kaupungin menneitä aikoja.

7. Battle of Nations Monument

Battle of Nations Monument on toinen muistomerkki, joka on pystytetty Napoleonin sotien Völkerschlacht-taistelua muistuttamaan. Monumentti on vaikuttava näky ja sen sisätiloissa voi tutustua tarkemmin taistelun historiaan ja merkitykseen.

8. Schillerhaus

Schillerhaus on tunnettu kirjallisuuden ja kulttuurin ystäville, sillä se oli Friedrich Schillerin koti. Talo on säilytetty autenttisena ja siellä voi tutustua kirjailijan elämään ja työhön. Talossa järjestetään myös monia taidetapahtumia ja näyttelyitä.

9. Stasi Museumin Leipzig

Stasi Museumin Leipzig on entisen Itä-Saksan turvallisuuspoliisin Stasin päämaja, jossa voi oppia enemmän Itä-Saksan kommunistivallan ajoista. Museossa esitellään erilaisia vakoiluun, sensuuriin ja ihmisten valvontaan liittyviä esineitä ja tarinoita.

10. Madler Passage

Madler Passage on historiallinen kauppakäytävä, joka tunnetaan erityisesti Auerbachin kellarin ravintolasta. Käytävällä on myös useita kahviloita, kauppoja ja taideloungessa voi ihailla nykytaidetta ja gallerianäyttelyitä.

11. Monument to the Battle of the Nations

Monument to the Battle of the Nations on maailman suurin taistelun muistomerkki. Se on pystytetty kunniaksi saksalaisten voitolle Napoleonin joukoista Völkerschlacht-taistelussa vuonna 1813. Monumentti on vaikuttavan suuri ja sen ympärille on rakennettu puistoalue, jossa voi viettää aikaa ja nauttia näkymistä.

12. Botanischer Garten Leipzig

Botanischer Garten Leipzig on suuri ja monipuolinen kasvitieteellinen puutarha, joka tarjoaa vierailijoilleen upean mahdollisuuden tutustua erilaisiin kasveihin ja puulajeihin. Puutarha tarjoaa rauhallisen ympäristön rentoutumiseen ja luonnonkauniiseen maisemien ihailemiseen.

Kulttuuri ja Historia

Kulttuuri

Leipzig on tunnettu rikkaasta kulttuuriperinnöstään ja täällä on useita merkittäviä kulttuurikohteita.

Teatterit

Leipzigissä on useita teattereita, joista merkittävimpiä ovat Leipzigin ooppera ja Gewandhausorkesterin koti, Gewandhaus. Näissä tiloissa järjestetään säännöllisesti korkeatasoisia teatteriesityksiä, oopperoita ja konsertteja.

Museot

Kaupungissa on myös useita merkittäviä museoita, kuten Leipzigin kaupunginmuseo, jossa voi tutustua kaupungin historiaan ja kulttuuriperintöön. Bach-museo puolestaan esittelee säveltäjä Johann Sebastian Bachin elämää ja työtä. Lisäksi on olemassa useita taidegallerioita, kuten Leipziger Baumwollspinnerei, jossa näytetään nykytaidetta.

Madriidilaisen kulttuurin tapahtumat

Leipzigissä järjestetään vuosittain useita kulttuuritapahtumia, kuten Bach-festivaali ja Leipzigin kirjamessut. Nämä tapahtumat houkuttelevat sekä paikallisia että kansainvälisiä vierailijoita ja lisäävät kaupungin kulttuurista rikkautta.

Historia

Historialliset rakennukset

Leipzigilla on pitkä historia ja kaupungissa on säilynyt useita historiallisia rakennuksia. Yksi tunnetuimmista on Völkerschlachtdenkmal, monumentti, joka muistuttaa Napoleonin sotia vastaan käytyä Völkerschlacht-taistelua vuonna 1813. Lisäksi vanhakaupungin alueella voi nähdä kauniita arkkitehtonisia helmiä, kuten Altes Rathaus (vanha kaupungintalo) ja Thomaskirche (Tuomaskirkko).

Vallankumoukselliset tapahtumat

Leipzig on tunnettu myös rauhanomaisesta vallankumouksestaan vuonna 1989. Täällä järjestettiin ”maanantaidemonstraatioita”, jotka lopulta johtivat Itä-Saksan kommunistisen hallinnon kaatumiseen. Näitä tapahtumia pidetään tärkeänä osana Saksan yhdistymisprosessia.

Bachin ja Wagnerin vaikutus

Leipzigillä on merkittävä rooli musiikin historiassa. Kaupunki oli koti Johann Sebastian Bachille, ja hän toimi täällä kanttorina Thomaskirkon kuorolle. Richard Wagner puolestaan ​​opiskeli musiikkia Leipzigissä. Nämä musiikilliset vaikutukset ovat edelleen nähtävissä kaupungin kulttuurissa ja historiassa.

Ruokailu ja Ravintolat

Ruokakulttuuri

Leipzigissä on monipuolinen ruokakulttuuri, jossa yhdistyvät saksalaiset perinteet ja kansainväliset vaikutteet. Kaupungissa on tarjolla erilaisia ravintoloita, kahviloita ja ruokapaikkoja, jotka tarjoavat vaihtoehtoja eri ruokavalioille ja makumieltymyksille.

Saksalainen keittiö

Leipzigissä voi nauttia perinteisistä saksalaisista ruokalajeista, kuten bratwursteista, schnitzeleistä ja sauerbratenista. Kaupungissa on myös laaja valikoima saksalaisia oluita, joita voi maistella esimerkiksi olutravintoloissa tai gastropubeissa.

Kansainväliset vaihtoehdot

Leipzigissä on myös tarjolla kansainvälisiä ruokavaihtoehtoja eri maista. Löytyy esimerkiksi italialaisia, kiinalaisia, intialaisia, thaimaalaisia ja japanilaisia ravintoloita. Kaupungissa on myös kasvava vegaaniruokien tarjonta, ja useat ravintolat tarjoavat vaihtoehtoja kasvissyöjille ja vegaaneille.

Kahvilat ja leipomot

Leipzigissä on lukuisia kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia paikallisia leivonnaisia, kuten leipziger lerche -piirakoita ja stollen -joululeipiä. Kahviloissa voi myös nauttia perinteistä saksalaista kakkua, kuten Schwarzwald-kakkua tai käydä brunssilla sunnuntaiaamuisin.

Ruokailu hintataso

Leipzigissä ruokailun hintataso vaihtelee ravintolasta ja ruokapaikasta riippuen. Perinteisissä paikallisissa ruokapaikoissa hinnat ovat yleensä kohtuullisia, kun taas tyylikkäämmissä ravintoloissa hinnat voivat olla korkeampia. Lisäksi hintaan vaikuttaa valittu ruokalaji ja juoma. Yleisesti ottaen Leipzigissä voi syödä kohtuuhintaisesti hyvää ruokaa.Error: Bad gateway. {”error”:{”code”:502,”message”:”Bad gateway.”,”param”:null,”type”:”cf_bad_gateway”}} 502 {’error’: {’code’: 502, ’message’: ’Bad gateway.’, ’param’: None, ’type’: ’cf_bad_gateway’}} {’Date’: ’Sat, 19 Aug 2023 01:16:53 GMT’, ’Content-Type’: ’application/json’, ’Content-Length’: ’84’, ’Connection’: ’keep-alive’, ’X-Frame-Options’: ’SAMEORIGIN’, ’Referrer-Policy’: ’same-origin’, ’Cache-Control’: ’private, max-age=0, no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0’, ’Expires’: ’Thu, 01 Jan 1970 00:00:01 GMT’, ’Server’: ’cloudflare’, ’CF-RAY’: ’7f8e83e80d97d8fe-HEL’, ’alt-svc’: ’h3=”:443″; ma=86400’}

Suositut hotellit Leipzigissä

1. Hotel Fürstenhof, a Luxury Collection Hotel

Hotel Fürstenhof on ylellinen hotellivaihtoehto Leipzigissä. Hotellissa on eleganteissa huoneissa ilmastointi, taulu-TV, minibaari, yksityinen kylpyhuone ja ilmainen Wi-Fi. Hotellissa on myös ravintola, baari, kuntokeskus ja spa-tilat.

2. Steigenberger Grandhotel Handelshof

Steigenberger Grandhotel Handelshof sijaitsee keskeisellä paikalla Leipzigissä. Huoneissa on moderni sisustus, ilmainen Wi-Fi, taulu-TV, minibaari ja työpöytä. Hotellissa on myös ravintola, baari, kuntokeskus ja spa-tilat.

3. Leipzig Marriott Hotel

Leipzig Marriott Hotel tarjoaa viihtyisät huoneet keskeisellä sijainnilla kaupungissa. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-TV, minibaari, työpöytä ja yksityinen kylpyhuone. Hotellissa on lisäksi ravintola, baari, sauna ja kuntokeskus.

4. Motel One Leipzig-Augustusplatz

Motel One Leipzig-Augustusplatz on budjettivaihtoehto matkailijoille. Huoneissa on moderneja sisustusyksityiskohtia, ilmainen Wi-Fi, taulu-TV, ilmastointi ja oma kylpyhuone. Hotellissa on myös yhteinen oleskelutila ja baari.

5. Victor’s Residenz-Hotel Leipzig

Victor’s Residenz-Hotel Leipzig tarjoaa viihtyisiä ja moderneja huoneita Leipzigissä. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-TV, minibaari, työpöytä ja yksityinen kylpyhuone. Hotellissa on myös ravintola, baari ja sauna.

6. arcona LIVING BACH14

arcona LIVING BACH14 sijaitsee historiallisessa rakennuksessa ja tarjoaa tyylikkäitä huoneita Leipzigissä. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-TV, minibaari, työpöytä ja oma kylpyhuone. Hotellissa on myös ravintola ja baari.

7. ibis Leipzig City

ibis Leipzig City tarjoaa mukavia ja budjettitietoisille matkailijoille sopivia huoneita. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-TV, työpöytä ja oma kylpyhuone. Hotellissa on myös baari, yhteinen oleskelutila ja pysäköintimahdollisuus.

8. Novotel Leipzig City

Novotel Leipzig City sijaitsee lähellä Leipzigin päärautatieasemaa ja tarjoaa moderneja huoneita. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-TV, minibaari, työpöytä ja yksityinen kylpyhuone. Hotellissa on myös ravintola, baari, sauna ja kuntokeskus.

9. pentahotel Leipzig

pentahotel Leipzig on tyylikäs hotelli, joka tarjoaa miellyttäviä huoneita Leipzigissä. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-TV, minibaari, työpöytä ja oma kylpyhuone. Hotellissa on myös ravintola, baari ja kuntokeskus.

10. Seaside Park Hotel Leipzig

Seaside Park Hotel Leipzig on viihtyisä vaihtoehto matkailijoille. Huoneissa on ilmainen Wi-Fi, taulu-TV, minibaari, työpöytä ja yksityinen kylpyhuone. Hotellissa on myös ravintola, baari, sauna ja kuntokeskus.

Turvallisuus ja terveys

Turvallisuus:

– Leipzig on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, mutta kuten missä tahansa suuressa kaupungissa, turvallisuusasiat on silti hyvä pitää mielessä.
– Poliisilaitos (Polizei Leipzig) vastaa kaupungin turvallisuudesta ja valvonnasta.
– Leipzigissä on monia turvakameroita eri puolilla kaupunkia.
– Matkailijoita kehotetaan pitämään arvotavaransa silmällä erityisesti ruuhkaisissa paikoissa.
– On aina hyvä välttää pimeitä ja huonosti valaistuja alueita varsinkin yöllä.
– Leipzigissä on myös turvatonummervälittäjä (Notrufnummervälittäjä), johon voi soittaa hätätilanteessa numeroon 112.

Terveys:

– Leipzigissä on korkealaatuista terveydenhuoltoa tarjoavia sairaaloita ja terveyskeskuksia.
– Kaupungissa on useita apteekkeja, joissa voi ostaa reseptilääkkeitä ja muita terveystuotteita.
– Leipzigissä on laaja valikoima erilaisia lääkäreitä ja erikoissairaaloita erilaisiin terveysongelmiin.
– Kaupungissa järjestetään myös säännöllisesti terveyskampanjoita ja -tapahtumia, joissa voi saada neuvoja ja tietoa terveydestä.
– Leipzigin vesijohtovesi on laadultaan hyvää, ja se on juomakelpoista suoraan hanasta.
– Matkailijoiden kannattaa tarkistaa rokotustarpeensa ennen matkaa Leipzigin alueelle.

Rannat ja vesistöt

Cospudener See

Cospudener See on keinotekoinen järvi, joka sijaitsee noin 12 kilometriä etelään Leipzigista. Se on suosittu ulkoilualue, josta löytyy hiekkarantoja ja uimapaikkoja. Järven ympärillä on myös hyvät mahdollisuudet veneilyyn, purjelautailuun ja kalastukseen.

Kulkwitzer See

Kulkwitzer See on toinen keinotekoinen järvi Leipzigissa. Se sijaitsee noin 10 kilometriä länteen kaupungin keskustasta. Järven rannoilla on hiekkarantoja ja uimapaikkoja sekä alueita piknikille ja grillaukselle. Kulkwitzer Seeltä löytyy myös hyvät mahdollisuudet vesilajeihin kuten purjelautailuun ja vesihiihtoon.

Leipziger Neuseenland

Leipziger Neuseenland on suuri tekojärvialue Leipzigissa. Se muodostuu useista keinotekoisista järvistä, joita on syntynyt vanhojen kaivosten täytön seurauksena. Neuseenland tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet vesiliikuntaan, kuten uimiseen, veneilyyn, purjelautailuun ja kalastukseen. Alueella on myös hiekkarantoja ja ulkoilureittejä.

Elster- ja Pleiße-jokeen

Leipzigia halkovat Elster- ja Pleiße-jokeen tarjoavat kaupungissa myös ranta-alueita ja mahdollisuuden vesitoimintaan. Jokien rannoilla voi kävellä, pyöräillä ja nauttia kauniista maisemista. Joilla on myös vesiretkiä ja kanootinvuokrausta tarjoavia yrityksiä.

Yöelämä ja viihde Leipzigissä

Baarit ja klubit

Leipzigissä on laaja valikoima baareja ja klubeja tarjoamaan viihdettä yöelämää etsiville. Keskeisiä alueita yöelämän kannalta ovat Gottschedstrasse, Karli Street, Moritzbastei ja Wirsthaus Bayerischer Bahnhof. Näistä löytyy useita viihtyisiä baareja, joissa voi nauttia juomista ja rentoutua. Klubit, kuten Distillery, eliitti tai Halle D, tarjoavat aktiivisesti DJ-esityksiä ja live-musiikkia, jotta voit tanssia aamuun asti. Erilaisia musiikkityylejä edustetaan, jotta jokainen löytää mieluisan paikan.

Konsertit ja teatterit

Leipzig on Saksan kulttuurin keskus, ja siellä voi nauttia monista konserteista ja teatteriesityksistä. Vierailu Gewandhausin (Leipzigin Gewandhaus-orkesteri) konsertissa on poikkeuksellinen musikaalinen kokemus. Schauspiel Leipzig ja Oper Leipzig ovat myös tunnettuja teattereita, jotka tarjoavat korkealaatuisia näytelmiä ja oopperaesityksiä.

Elokuvateatterit

Leipzigissä on myös useita elokuvateattereita, josta voi katsoa sekä kansainvälisiä että paikallisia tuotantoja. Suosituimpia elokuvateattereita ovat Astoria, Passage ja Cinestar Leipzig. Näissä teattereissa voit nauttia uusimmista elokuvista mukavissa puitteissa.

Kävelykadut ja kahvilat

Kävelykadut, kuten Petersstrasse ja Grimmaische Strasse, ovat täynnä kahviloita ja ravintoloita, jossa voit viettää rentouttavan iltapäivän tai illan. Voit nauttia perinteisistä saksalaisista leivonnaisista ja juomista, tai istua ulkona ja katsella ihmisten vilinää. Näillä kaduilla on myös useita kauppoja ja putiikkeja, joten voit tehdä ostoksia samalla.

Kasino

Leipzigissä on myös yksi kasino, jossa voit kokeilla onneasi ja nauttia uhkapelin jännityksestä. Spielbank Leipzig tarjoaa erilaisia pelivaihtoehtoja, kuten rulettia, blackjackia ja peliautomaatteja, jotta voit kokea kasinon tunnelman kaupungin keskellä.

Luontokohteet ja retkeily Leipzigissa

Leipziger Auenwald

Leipziger Auenwald on suuri luonnonsuojelualue Leipzigissa, joka sijaitsee valtavirran varrella. Alueella on monipuolinen ekosysteemi ja lukuisia harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja. Siellä voi nauttia luonnosta pitkillä kävelylenkeillä tai pyöräilyllä.

Clara-Zetkin-Park

Clara-Zetkin-Park on yksi suurimmista puistoista Leipzigissa. Se tarjoaa kävijöilleen kauniita maisemia, järviä ja vihreitä alueita. Puistossa voi rentoutua, ulkoilla tai viettää aikaa ystävien kanssa piknikillä. Siellä on myös lasten leikkipaikkoja ja venelaituri.

Leipziger Neuseenland

Leipziger Neuseenland on tekojärvien muodostama alue Leipzigissa. Alueella on useita järviä, joiden ympärille on rakennettu rantapuistot ja virkistysalueet. Siellä voi nauttia erilaisista vesitoiminnoista, kuten uimisesta, purjehduksesta tai melonnasta. Alueelta löytyy myös pyöräilyreittejä ja kävelyreittejä.

Cospudener See

Cospudener See on yksi suosituimmista tekojärvistä Leipziger Neuseenland -alueella. Se tarjoaa hiekkarantoja, purjehtimista ja vesiharrastuksia. Rannalla on myös useita ravintoloita ja kahviloita, joissa voi nauttia ruoasta ja juomasta.

Leipziger Zoo

Leipzigin eläintarha on yksi vanhimmista Saksassa. Siellä on yli 800 eläintä ja 150 eri lajia. Eläintarhassa on myös trooppinen kasvimaa ja kasvitieteellinen puutarha. Eläintarha tarjoaa mahdollisuuden nähdä eksoottisia eläimiä ja oppia lisää niiden elinympäristöstä.

Rosental-puisto

Rosental-puisto on historiallinen puisto Leipzigissa, joka houkuttelee vierailijoita kauniilla kukkapenkeillään ja kävelyreiteillään. Siellä on myös englantilaistyylinen puutarha, pieni eläintarha ja leikkipaikkoja lapsille. Puistossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Leipzigin Thomaskirkko

Leipzigin Thomaskirkko on tunnettu historiallinen kirkko, joka sijaitsee Leipzigin keskustassa. Kirkko on saanut nimensä apostoli Tuomaan mukaan. Kirkko tunnetaan erityisesti Johann Sebastian Bachin pitkäaikaisena työpaikkana. Thomaskirkko on yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä ja siellä voi vierailla opastetuilla kierroksilla sekä osallistua kirkollisiin tilaisuuksiin.

Völkerschlachtdenkmal

Völkerschlachtdenkmal on monumentti ja muistomerkki, joka kunnioittaa Napoleonin aikaisen leipzigilaisen taistelun, Elben taistelun, sankareita. Valkoinen monumentti on yksi suurimmista sotamuistomerkeistä Euroopassa ja se rakennettiin vuosina 1898-1913. Völkerschlachtdenkmalilla on panoraamamuseo, joka kertoo taistelusta ja sen vaikutuksesta Leipzigiin.

Nikolaikirche

Nikolaikirche, eli Pyhän Nikolauksen kirkko, on tärkeä historiallinen kohde Leipzigin kaupungissa. Kirkko on yksi kaupungin vanhimmista kirkoista, ja sen historia juontaa juurensa 1100-luvulle. Kirkko oli merkittävässä roolissa vuoden 1989 rauhanomaisessa vallankumouksessa, joka edelsi Saksan yhdistymistä. Nykyään vierailijat voivat tutustua kirkon historiallisiin tiloihin sekä osallistua musiikkitapahtumiin ja jumalanpalveluksiin.

Leipzigin Muistomerkki

Leipzigin Muistomerkki (Leipziger Denkmal) on monumentti, joka on omistettu kaupungin asukkaille, jotka ovat menettäneet henkensä eri sotien aikana. Muistomerkin keskellä seisoo enkeli, joka symboloi rauhaa ja sovintoa. Muistomerkki sijaitsee Richard-Wagner-Platzilla ja on suosittu vierailupaikka sekä paikallisten että turistien keskuudessa.

St. Peterin kirkko

St. Peterin kirkko on yksi vanhimmista kirkoista Leipzigissa ja sen historia voidaan jäljittää aina 12. vuosisadalle asti. Kirkko tunnetaan erityisesti sen barokkityylisistä alttarimaalauksista sekä vaikuttavasta urkallastaan. St. Peterin kirkko on suosittu vierailupaikka sen historiallisen merkityksen ja arkkitehtuurin takia.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat:

1. Völkerschlachtdenkmal

Völkerschlachtdenkmal on suuri muistomerkki, joka kunnioittaa Leipzigissä vuonna 1813 käytyä Völkerschlacht-taistelua. Se tarjoaa upeat panoraamanäkymät kaupunkiin ja sen ympäristöön.

2. Panorama Tower Leipzig

Panorama Tower Leipzig on kaupungin korkein rakennus ja tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli. Sen näköalatasanteelta voi ihailla kaupungin historiallista keskustaa, jokirantaa ja ympäröiviä maisemia.

3. St. Thomas Church

St. Thomas Church on tunnettu paitsi musiikillisista yhteyksistään, myös sen näköalatornista. Tornista avautuu kaunis näkymä lähialueille ja kaupungin kattojen yli.

4. Augustusplatz

Augustusplatz on kaupungin suurin aukio ja tarjoaa avoimen näkymän kaupungin keskustaan. Aukiolla voi ihailla historiallisia rakennuksia ja nauttia ympäröivästä ilmapiiristä.

5. Neues Rathaus

Neues Rathaus, eli uusi kaupungintalo, tarjoaa näkymät Leipzigin keskustaan. Rakennuksen korkealta näköalatasanteelta voi ihailla kaupungin kattojen yli avautuvia maisemia.

6. Mädlerpassage

Mädlerpassage on kuuluisa ostoskatu, josta löytyy myös ravintoloita ja baareja. Sen terassilta voi ihailla kaupungin vilinää ja saada hyvän katsauksen ympäröivään alueeseen.

7. Observation Deck Panorama Leipzig

Observation Deck Panorama Leipzig on julkisen rakennuksen katolla sijaitseva näköalatasanne. Sieltä voi nauttia upeista näkymistä kaupunkiin ja sen ympäristöön.

8. Fockeberg

Fockeberg on kukkula, jolta voi ihailla kaupungin maisemia. Sen huipulta avautuu upeat näkymät yli Leipzigin, erityisesti pääsee ihailemaan kaupungin profiilia.

9. Hotel Michaelis

Hotel Michaelis sijaitsee historiallisella alueella ja tarjoaa katolla sijaitsevan näköalatasanteen. Sieltä voi katsella kaupungin keskustaa ja sen ympäristöä.

10. City-Hochhaus Leipzig

City-Hochhaus Leipzig on tunnettu pilvenpiirtäjä, joka tarjoaa upeat näkymät kaupungin ylle. Sen näköalatasanteella voi ihastella kaupungin siluettia ja ympäröiviä maisemia.Kohteen sijainti maa on Saksa.

Jätä kommentti