Halvat lennot Lille

Nähtävyydet ja kohteet

1. Lille Cathedral

Lille-katedraali on goottilainen kirkko, joka sijaitsee Lillen kaupungin keskustassa. Se on peräisin 1200-luvulta ja on yksi kaupungin tärkeimmistä historiallisista maamerkeistä. Katedraali on kuuluisa upeasta arkkitehtuuristaan, komeasta sisätilastaan ja suuresta roosikkolasi-ikkunastaan.

2. Vieux Lille

Vieux Lille on kaupungin vanha kaupunginosa, joka on täynnä historiallisia rakennuksia ja viehättäviä kujia. Alueella on paljon kauppoja, ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat paikallisia herkkuja ja käsitöitä. Vieux Lille on erityisen suosittu kävelykohde ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua Lillen rikkaaseen kulttuuriperintöön.

3. La Piscine Museum

La Piscine Museum (Musee d’Art et d’Industrie André Diligent) sijaitsee entisessä uima-altaassa Roubaixin kaupungin lähellä Lilleä. Museo on tunnettu laajasta taidekokoelmastaan, joka sisältää taideteoksia 1800-luvulta nykypäivään asti. Museon arkkitehtuuri on yksi sen tunnistettavimmista piirteistä, ja sen tilat on muunnettu luovasti entisestä uima-altaasta.

4. Citadel of Lille

Lillen linnoitus on historiallinen linnoitus, joka rakennettiin 1600-luvulla. Linnoitus on suuri puolustusrakennelma, joka tarjosi suojan kaupungin puolustamiseksi. Nykyään linnoitus toimii sotilaskouluna, mutta sen ulkoalueet ovat avoinna yleisölle. Alueella voi vierailla ja ihastella linnoituksen arkkitehtuuria sekä nauttia kauniista puistoalueista.

5. Palais des Beaux-Arts

Palais des Beaux-Arts on yksi Ranskan suurimmista taidegallerioista ja museoista. Se sijaitsee Lillen kaupungin keskustassa ja tarjoaa laajan kokoelman taideteoksia, kuten maalauksia, veistoksia ja koriste-esineitä eri aikakausilta. Museossa voi tutustua monipuolisesti eri taidesuuntauksiin ja näyttelyihin.

6. Parc de la Citadelle

Parc de la Citadelle on suuri kaupunkipuisto Lillen länsiosassa. Puisto sijaitsee Lillen linnoituksen ympärillä ja tarjoaa kauniita maisemia, vehreitä alueita ja viihtyisiä kävelyreittejä. Puistossa on myös eläintarha, leikkipaikkoja ja piknikalueita, jotka houkuttelevat kävijöitä rentoutumaan ja nauttimaan luonnosta.

7. Saint Maurice Church

Saint Maurice -kirkko on barokkityylinen kirkko, joka sijaitsee Lillen kaupungin keskustassa. Se on rakennettu 1600-luvulla ja on yksi kaupungin tärkeimmistä uskonnollisista rakennuksista. Kirkko on tunnettu koristeellisesta sisustuksestaan, kultaisista koristeistaan ja vaikuttavasta alttaristaan.

8. Hospice Comtesse Museum

Hospice Comtesse Museum on museo, joka sijaitsee entisessä sairaalassa Lillen vanhassa kaupungissa. Museo kertoo alueen historiasta ja esittelee arkeologisia esineitä, maalauksia sekä tiloja, jotka kuvaavat sairaalan toimintaa entisajan Laihingossa. Museossa voi oppia lisää alueen kulttuurista ja lähihistoriasta.

9. Porte de Paris

Porte de Paris on historiallinen kaupunginportti, joka sijaitsee Lillen kaupungin keskustassa. Portti rakennettiin 1600-luvulla osaksi kaupungin muuria ja se on merkittävä maamerkki Lillen historiassa. Porte de Paris on kaksikerroksinen rakennus, joka tarjoaa upeat näkymät kaupungin yli ja toimii samalla kävelytie- ja pyörätieyhteytenä kaupungin keskustaan.

Kulttuuri ja historia

Lille

Lille on kaupunki Pohjois-Ranskassa. Se sijaitsee Lys-joen varrella, ja se on tärkeä kulttuurikohde Ranskassa.

Lillen vanhakaupunki

Lillen vanhakaupunki, myös nimeltään Vieux Lille, on kaupungin historiallinen keskusta. Alueella on säilynyt paljon 1600-luvun hollantilaista arkkitehtuuria, ja siellä on useita kirkkoja, aukioita, sekä kahviloita ja kauppoja.

Lillen ooppera

Lillen ooppera, osa Lillen oopperataloa, on yksi kaupungin tärkeimmistä kulttuurikohteista. Oopperatalo on rakennettu 1900-luvun alussa ja se tarjoaa esityksiä klassisen musiikin ja oopperan saralta.

Museot

Lillessä on useita merkittäviä museoita. Esimerkiksi Palais des Beaux-Arts on yksi Ranskan suurimmista taide- ja taideteollisuusmuseoista. Museo sisältää laajan kokoelman maalauksia, veistoksia ja antiikkiesineitä.

Musée d’Histoire Naturelle de Lille on luonnonhistoriallinen museo, joka esittelee erilaisia eläin- ja kasvilajeja.

Musée de l’Hospice Comtesse puolestaan sijaitsee 1400-luvulla rakennetussa entisessä sairaalassa ja esittelee Lillen kaupungin historiaa.

Musée La Piscine on taiteen ja teollisuuden museo lähellä Lillen kaupungintaloa. Museo on saanut nimensä siitä, että se sijaitsee entisessä uimahallissa.

Kulttuuritapahtumat

Lille on tunnettu myös erilaisista kulttuuritapahtumistaan. Esimerkiksi Lillen suurin vuosittainen tapahtuma on Lille3000-festivaali, joka järjestetään kolmen vuoden välein. Festivaalilla esitellään eri maiden ja kulttuurien teemoja muun muassa näyttelyiden, konserttien ja teatteriesitysten avulla.

Lisäksi Lillen kaupunki järjestää vuosittain yhden Euroopan suurimmista kulttuuritapahtumista, jota kutsutaan ”Nuit des Arts” (taiteen yö). Tällöin kaupunkiin levittäytyy useita taide- ja kulttuuritapahtumia, konsertteja ja näyttelyitä.

Lillen kulttuuritarjonta on monipuolinen ja sieltä löytyy paljon erilaisia teattereita, gallerioita, kahviloita, baareja sekä elokuvateattereita.

Ruokailu ja Ravintolat

1. Perinteiset herkut

Lillen kaupungissa voi maistella monia perinteisiä ranskalaisia herkkuja, kuten croissanteja, baguetteja, escargot’eja (etanoita), crème brûlée -jälkiruokia ja macaroneja.

2. Ranskalaiset ravintolat

Lille tarjoaa laajan valikoiman ranskalaisia ravintoloita, jotka tarjoavat ranskalaista ruokaa ja perinteitä. Ravintoloista löytyy esimerkiksi paikallisia erikoisuuksia, kuten ankkaa ja suklaata.

3. Kalaravintolat

Kaupungissa on useita hyviä kalaravintoloita, joista voi nauttia tuoreita mereneläviä. Ravintoloissa tarjoillaan esimerkiksi ostereita, simpukoita ja erilaisia kalaruokia.

4. Kansainväliset ravintolat

Lille on monikulttuurinen kaupunki, joten sieltä löytyy myös erilaisia kansainvälisiä ravintoloita. Tarjolla on esimerkiksi italialaista, kiinalaista, japanilaista, intialaista ja meksikolaista ruokaa.

5. Michelin-tähdellä palkitut ravintolat

Lillestä löytyy myös useita Michelin-tähdellä palkittuja ravintoloita. Nämä ravintolat tarjoavat korkealaatuista ruokaa ja ovat suosittuja ruoastaan ja palvelustaan.

6. Kahvilat ja leipomot

Kaupungissa on paljon viihtyisiä kahviloita ja leipomoita, joissa voi nauttia tuoreita leivonnaisia, kuten croissanteja, leivoksia ja patonkeja. Näissä paikoissa voi nauttia myös hyvää kahvia tai teetä.

7. Torit ja kauppahallit

Lillen torit ja kauppahallit tarjoavat tuoreita ja paikallisia tuotteita. Torilla voi ostaa esimerkiksi hedelmiä, vihanneksia, juustoja, leipää ja muita herkkuja. Kauppahalleista löytyy myös erikoisuuksia, kuten tuoreita kaloja ja äyriäisiä.

8. Pubit ja baarit

Kaupungissa on myös paljon pubejä ja baareja, joissa voi nauttia virvokkeita ja rentoutua. Pubit tarjoavat usein myös ruokaa, kuten pubiherkkuja ja burgereita. Baareista taas voi löytää laajan valikoiman juomia ja ehkä mahdollisuuden kuunnella livemusiikkia.

Vapaa-ajan Aktiviteetit

Kulttuuri ja taide

Lillen kaupungissa on runsaasti kulttuurikohteita, kuten Lillen taidemuseo (Musée d’Art Moderne de Lille), jossa voi tutustua moderniin taiteeseen. Lisäksi kaupungin keskusaukion ympärillä sijaitsevat Värikkäät talot (Maisons de la Rue Faidherbe) tarjoavat mahdollisuuden tutustua kaupungin historiaan. Lillen teatteri (Théâtre du Nord) on myös suosittu paikka, jossa voi nauttia teatteriesityksistä.

Luonto ja ulkoilu

Lillen ympäristössä on useita puistoja ja viheralueita, joissa voi nauttia ulkoilusta ja rentoutua luonnon keskellä. Esimerkiksi Citadel-puisto tarjoaa mahdollisuuden kävelyretkiin ja piknikille. Le Jardin Vauban on myös suosittu puisto, jossa voi ihailla kauniita kukkia ja rentoutua viheralueilla.

Urheilu

Lillessä on monia mahdollisuuksia harrastaa erilaisia urheilulajeja. Kaupungissa on useita jalkapallokenttiä ja -stadioneita, joilla voi pelata tai seurata jalkapallo-otteluita. Lisäksi kaupungin urheilukeskuksissa voi harrastaa esimerkiksi uimista, tennistä, koripalloa ja kuntosalia.

Ravintolat ja kahvilat

Lille tarjoaa monipuolisia ravintola- ja kahvilavaihtoehtoja eri makuun. Kaupungissa on tarjolla kansainvälistä ruokaa, kuten ranskalaisia, italialaisia, intialaisia ja aasialaisia ruokalajeja. Lisäksi Lillen kaduilla ja toreilla järjestetään usein ruokamarkkinoita ja -festivaaleja, joissa voi maistella erilaisia herkkuja.

Ostokset

Lillen keskusta-alueella on runsaasti ostosmahdollisuuksia. Kaupungissa on useita muotiliikkeitä, joiden valikoimasta löytyy niin paikallisia kuin kansainvälisiä merkkejä. Riemukaari-aukion ympäristössä sijaitsevat tavaratalot tarjoavat myös laajan valikoiman erilaisia tuotteita.

Viinibaarit ja yöelämä

Lillellä on vilkas yöelämä, ja kaupungissa on lukuisia viinibaareja, joissa voi nauttia paikallisista ja kansainvälisistä viineistä. Lisäksi Lillen yöelämä tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja, kuten yökerhoja, baareja ja livemusiikkia eri musiikkityyleistä pitäville. Kaupungin keskustassa sijaitseva rue Solférino -katu on erityisen suosittu yöelämän keskus.

Suositut hotellit Lille

1. Hotel Barriere Lille

Hotel Barriere Lille sijaitsee kaupungin keskustassa, ja se tarjoaa ylellisiä huoneita ja palveluita. Hotellista löytyy kuntosali, spa-keskus, ravintola ja baari. Huoneet ovat tilavia ja tyylikkäästi sisustettuja, ja niissä on ilmastointi, minibaari ja taulu-tv. Lisäksi hotellissa on ilmainen WiFi-yhteys ja pysäköintimahdollisuus.

2. Hotel Carlton Lille

Hotel Carlton Lille sijaitsee historiallisessa rakennuksessa Lillen keskustassa. Hotellin huoneet ovat viihtyisiä ja modernisti sisustettuja, ja niissä on ilmastointi, taulu-tv ja työpöytä. Hotellin ravintolassa tarjoillaan ranskalaisia herkkuja, ja lisäksi hotellissa on baari ja ilmainen WiFi-yhteys.

3. Novotel Lille Centre Grand Place

Novotel Lille Centre Grand Place sijaitsee kaupungin keskustassa, lähellä suosittuja nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia. Hotelli tarjoaa modernit ja tilavat huoneet, joissa on ilmastointi, taulu-tv ja minibaari. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, baari, kuntokeskus ja lasten leikkipaikka. Lisäksi hotellissa on ilmainen WiFi-yhteys.

4. Hotel de la Treille

Hotel de la Treille sijaitsee vanhankaupungin alueella, ja se tarjoaa viehättäviä ja tyylikkäästi sisustettuja huoneita. Hotellin huoneissa on ilmastointi, taulu-tv ja työpöytä. Hotellin palveluihin kuuluu ravintola, baari ja ilmainen WiFi-yhteys. Lisäksi hotelli tarjoaa pysäköintimahdollisuuden vierailleen.

5. Hotel Kanai

Hotel Kanai sijaitsee kaupungin keskustassa, lähellä suosittuja nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia. Hotellin huoneet ovat moderneja ja viihtyisiä, ja niissä on ilmastointi, taulu-tv ja ilmainen WiFi-yhteys. Hotellissa on lisäksi ravintola, baari ja mahdollisuus pysäköidä auto.

Turvallisuus ja Terveys

Turvallisuus:

– Lille on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki, ja rikollisuus on melko vähäistä.
– Alueella on kuitenkin hyvä olla varovainen erityisesti isoissa väkijoukoissa ja turistikohteissa, kuten juna-asemalla ja keskustan vilkkailla alueilla.
– Käytä yleistä varovaisuutta ja pidä arvotavarat lähelläsi välttääksesi taskuvarkauksia.

Poliisi:

– Lillen poliisi vastaa kaupungin järjestyksenvalvonnasta ja turvallisuudesta.
– Poliisin hätänumero Ranskassa on 17.

Lääkäripalvelut:

– Lille tarjoaa korkealaatuisia lääkäripalveluita sekä julkisella että yksityisellä sektorilla.
– Alueella on useita terveyskeskuksia, sairaaloita ja apteekkeja, joista voi saada tarvittavaa hoitoa ja lääkkeitä.

Päivystysapu:

– Päivystysapu Ranskassa on numeroon 15.
– Jos tarvitset kiireellistä lääketieteellistä apua, soita tähän numeroon.

Turvallisuusohjeet:

– Noudata paikallisia turvallisuusohjeita ja -varoituksia.
– Säilytä arvotavarat turvallisessa paikassa ja älä jätä niitä valvomatta julkisissa tiloissa.
– Ole tietoinen ympäristöstäsi, etenkin pimeässä ja vähemmän valvotuilla alueilla.
– Matkustettaessa julkisissa kulkuneuvoissa, pidä lompakkoasi tai laukkuasi lähelläsi ja varo taskuvarkaita.

Rannat ja Vesistöt

Lille Plage

Lille Plage on kaupungin keskeisin ranta-alue, joka sijaitsee Lillen kaupungin keskustassa. Ranta-alueella on hienoa hiekkaa ja tarjolla on useita aurinkotuoleja ja varjoja. Alueella on myös uima-alue, jossa voi virkistäytyä kesähelteillä.

Parc de la Citadelle

Parc de la Citadelle on kaupungin suurin puistoalue, joka tarjoaa upeat näkymät Lille Plagen yli. Puistossa on myös viehättävä järvi, jossa voi rentoutua ja nauttia kauniista ympäristöstä. Järvelle voi vuokrata soutuveneen tai kajakin ja nauttia vesillä liikkumisesta.

Cours d’Eau de Roubaix

Cours d’Eau de Roubaix on pieni joki, joka virtaa Lillen lähistöllä. Joki tarjoaa kauniita näkymiä ja mahdollisuuden rentoutua sen rannalla. Siellä voi myös harrastaa kalastusta tai kävellä sen varrella kulkevia polkuja pitkin.

Canal de la Deûle

Canal de la Deûle on kanava, joka kulkee Lillen läpi. Kanavan varrella on mukava kävellä tai pyöräillä ja ihailla maisemia. Kanava tarjoaa myös mahdollisuuden veneilyyn ja kanavaristeilyihin.

Marquise-järvi

Marquise-järvi sijaitsee Lillen lähellä ja on suosittu retkikohde. Järven ympärillä on kaunis luonto ja upeat näkymät vuoristomaisemiin. Järvellä voi harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten uimista, melontaa tai kalastusta.

Yöelämä ja Viihde

Klubit ja yökerhot

Lillen yöelämä tarjoaa monipuolisen valikoiman klubeja ja yökerhoja eri musiikkityyleistä ja tunnelmista pitäville. Suosituimpia ja vilkkaimpia paikkoja ovat esimerkiksi Nouveau Casino, jossa voi tanssia ja kuunnella live-esiintyjiä eri genreistä, sekä Le Network, jossa tarjotaan elektronisen musiikin iltoja. Muita suosittuja klubeja ovat esimerkiksi La Rumeur ja Le Baron.

Baarit ja pubit

Lillen baarikulttuuri on vireä, ja kaupungista löytyy runsaasti erilaisia baareja ja pubeja eri makuun. Matkailijoille suosittu alue on vanhakaupunki Vieux Lille, joka tarjoaa monia viihtyisiä ja tunnelmallisia baareja. Esimerkiksi The Barber Shop ja The Pot Still ovat suosittuja englantilaistyylisiä pubeja, joissa voi nauttia olutta ja viihtyä rennossa ilmapiirissä.

Konsertit ja livemusiikki

Lille on musiikin ystävän paratiisi, ja kaupungissa järjestetään paljon erilaisia konsertteja ja livemusiikkitapahtumia. Zenith Arena on suuri areena, jossa esiintyy usein kansainvälisiä tähtiä eri musiikkityyleistä. Livenä esiintymisiä voi nauttia myös pienemmissä paikoissa, kuten La Cave aux Poètes ja L’Aéronef.

Teatterit ja esitystaiteet

Lillen teatteri- ja esitystaidekenttä on monipuolinen ja tarjoaa vaihtoehtoja eri makuun. L’Auditoire on suosittu teatteri, jossa voi nähdä niin klassisia näytelmiä kuin modernia teatteria. Lisäksi Le Grand Bleu ja Le Carré du Jardin ovat suosittuja paikkoja esitystaiteen ystäville.

Elokuvateatterit

Lillen elokuvateatterit tarjoavat runsaasti vaihtoehtoja elokuvien ystäville. Esimerkiksi Le Métropole on suosittu elokuvateatteri, jossa esitetään sekä uusia että vanhoja elokuvia eri genreistä. Kino Cinéma Le Soixante-Sept on pienempi ja intiimimpi elokuvateatteri, joka keskittyy erityisesti taide-elokuviin.

Luontokohteet ja retkeily Lillen kaupungissa

Lillen puistot

Lillen kaupungissa on useita viehättäviä puistoja, joissa voi nauttia luonnosta ja viettää aikaa ulkona. Esimerkiksi jokivarressa sijaitseva Parc de la Citadelle tarjoaa kauniin ympäristön kävelyretkille ja piknikille. Puistossa on myös eläintarha. Puiston vieressä sijaitsee myös Lillen Citadel, joka on historiallinen linnoitusalue, jossa voi tutustua sotilashistoriaan.

Bois de Boulogne

Bois de Boulogne on suuri luonnonpuisto Lillen lähellä, noin 20 minuutin ajomatkan päässä kaupungista. Puistossa on monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia, kuten kävelyreittejä, pyöräilymahdollisuuksia ja piknik-alueita. Voit myös vuokrata soutuveneen tai meloa kanootilla puiston järvillä.

Park Heron

Park Heron on kaunis puisto Lillen eteläisellä laidalla. Puiston keskellä sijaitsee suuri järvi, jossa voi vuokrata soutuveneitä tai meloa kanootilla. Lisäksi puistossa on leikkikenttiä, piknik-alueita ja kävelyreittejä.

Arboretum de la Citadelle

Arboretum de la Citadelle on kasvitieteellinen puutarha Lillen kaupungissa. Puutarhassa on laaja valikoima erilaisia kasvilajeja, ja se tarjoaa miellyttävän ympäristön rauhallisille kävelyretkille. Puutarhassa järjestetään myös opastettuja kierroksia ja tapahtumia.

Vlaaminkielinen maaseutu

Lillen ympärillä on myös viehättävä maaseutualue, jossa voi tehdä retkiä ja tutustua perinteiseen flaamilaiseen maaseutumaisemaan. Alueella on kauniita kyliä, maatiloja, viljelysmaita ja viinitiloja. Tarjolla on myös mahdollisuuksia pyöräilyyn ja patikointiin maaseudun reiteillä.

Les Marais de la Deûle

Les Marais de la Deûle on suojeltu luonnonsuojelualue, joka sijaitsee Lillen lähellä. Alueella on merkittyjä kävelyreittejä ja havaintotasanteita, joista voi tarkkailla alueen rikasta lintuelämää. Alueella kasvaa myös harvinaisia kasvilajeja.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet Lillestä

Lille Cathedral

Lillen katedraali, viralliselta nimeltään Notre-Dame de la Treille, on roomalaiskatolinen katedraali, joka sijaitsee Lillen keskustassa. Sen rakentaminen alkoi 1800-luvulla ja se valmistui vasta vuonna 1999. Katedraali on omistettu Neitsyt Marialle ja se tarjoaa vierailijoilleen upeita arkkitehtonisia yksityiskohtia sekä sisä- että ulkopuolella.

Palace of the Fine Arts

Palace of the Fine Arts, tai Musée des Beaux-Arts de Lille, on yksi Ranskan suurimmista taidemuseoista. Se sijaitsee Lillen keskustassa ja on avoinna yleisölle. Museon kokoelmissa on yli 7000 taideteosta, jotka kattavat merkittävän osan länsimaisesta taiteesta. Museossa voi nähdä maalauksia, veistoksia, piirustuksia ja muita taideteoksia eri ajanjaksoilta.

Vieille Bourse

Vieille Bourse on historiallinen rakennus, joka toimi aikoinaan Lillen pörssinä. Se rakennettiin 1600-luvulla flaamilaiseen renessanssityyliin. Nykyään Vieille Bourse on suosittu nähtävyys ja tapahtumien keskipiste. Sen sisäpihalla järjestetään usein kirpputoreja ja esiintyjät viihdyttävät matkailijoita sen kauniissa pylväskäytävissä.

La Piscine

La Piscine, täysinä nimeltään Musée d’Art et d’Industrie André Diligent – La Piscine, on entinen uima-allas, joka on muutettu taidemuseoksi. Museo sijaitsee Roubaix-nimisessä lähikaupungissa, mutta se on Lillen matkailijoiden suosiossa. Museon kokoelmiin kuuluu erilaisia taideteoksia sekä tekstiilejä, keramiikkaa että teollisuuden historiasta kertovia esineitä.

Old Stock Exchange

Old Stock Exchange, tai Vieille Bourse, on Lillen historiallinen rakennus, joka on tunnettu kauniista renessanssiarkkitehtuuristaan. Se toimi aikoinaan kauppapaikkana ja nykyään se on suosittu vierailukohde matkailijoille sekä paikalliset tapaavat kokoontua sen ylelliselle sisäpihalle. Rakennus on myös suosittu tapahtumien ja kulttuuritapahtumien järjestämispaikka.

Panoraama- ja Näköalapaikat Lillessä

1. Lille Cathedral – Lillen tuomiokirkko

Lillen tuomiokirkko sijaitsee Lillen keskustassa ja on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Kirkko on peräisin 1800-luvulta ja sen tornista avautuvat upeat näköalat yli kaupungin. Kirkon sisällä voi myös vierailla ja ihailla sen upeaa goottilaista arkkitehtuuria.

2. Citadelle de Lille – Lillen linnoitus

Lillen linnoitus, Citadelle de Lille, on historiallinen rakennus, joka sijaitsee Vanhassa Lille -kaupunginosassa. Linnoitukselta avautuu kaunis näkymä yli Lillen kaupungin. Alueella on myös puistoja ja viheralueita, joissa voi nauttia ulkoilusta samalla ihaillen kaupungin maisemia.

3. Lille Zoo – Lillen eläintarha

Lillen eläintarha sijaitsee Bois de Boulognen puistossa ja tarjoaa kävijöille upeita näköaloja eläinten lisäksi myös ympäröivään luontoon. Eläintarhassa voi nähdä monenlaisia eläimiä eri puolilta maailmaa ja nauttia samalla kauniista maisemista.

4. Mont des Arts – Taiteiden kukkula

Mont des Arts, eli Taiteiden kukkula, sijaitsee Lillen keskustassa ja tarjoaa upeita panoraamanäkymiä yli kaupungin. Alueella voi kävellä puistossa ja pysähtyä ihailemaan kaupungin maisemia eri näkökulmista.

5. Tour de Lille – Lillen torni

Tour de Lille on Lillen keskustassa sijaitseva torni, josta avautuvat upeat näköalat yli kaupungin. Torni on avoinna yleisölle, ja sen huipulle pääsee kävelemään portaita pitkin. Tarjolla on upeat maisemat yli kaupungin ja sen ympäristön.

6. Valmy – Panoraamakallio

Valmy on panoraamakallio, josta avautuvat upeat näköalat yli Lillen kaupungin. Kalliolta voi ihailla kaupungin rakennuksia ja maisemaa ympärillä. Paikka on suosittu niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa.

7. Terrasse Saint-Sauveur – Saint-Sauveurin terassi

Terrasse Saint-Sauveur eli Saint-Sauveurin terassi on ravintola- ja näköalapaikka, joka sijaitsee Vanhassa Lille -kaupunginosassa. Terassilta avautuu upeat näkymät yli Lillen kaupungin, ja siellä voi nauttia ruokaa ja juomaa samalla ihaillen maisemia.

8. Tour Lille Europe – Lille Europen torni

Tour Lille Europe on torni, joka sijaitsee Lillen Eurooppa-aseman vieressä. Tornin huipulta avautuvat upeat panoraamanäkymät yli Lillen ja sen ympäristön. Torni on kävijöille avoinna, ja sinne voi kiivetä ihailemaan maisemia.

9. Beffroi de Lille – Lillen kaupungintorni

Beffroi de Lille eli Lillen kaupungintorni sijaitsee Lillen keskustassa. Tornista avautuvat upeat näkymät yli kaupungin, ja siellä voi käydä ihailemassa maisemia. Kaupungintorni on myös merkittävä osa Lillen arkkitehtuuria ja symboli kaupungille.Kohteen sijainti maa on Ranska.

Jätä kommentti