Halvat lennot Limavady

Nähtävyydet ja kohteet

Benone Strand

Benone Strand on yksi Pohjois-Irlannin parhaimmista rannoista, joka sijaitsee Limavadyssä. Tämä hiekkaranta ulottuu yli 11 kilometrin matkalta, ja se tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden nauttia hiekkarannasta, auringosta ja merestä. Benone Strand on myös suosittu kohde purjelautailun, surffaamisen ja pitkän hiekkarannalla kävelyn harrastajille.

Roe Valley Country Park

Roe Valley Country Park on luonnonpuisto, joka sijaitsee Limavadyssä. Tämä kaunis puisto tarjoaa upeat maisemat Roe-joen varrella ja siinä on useita kävelyreittejä ja polkuja, joita voi tutkia. Puistossa on myös patikointi- ja pyöräilyreittejä sekä piknikalueita. Puistossa voi nauttia rauhallisesta luonnosta ja ihailla alueen upeaa luonnonkauneutta.

Limavady Museum

Limavady Museum on paikallinen museo, joka tarjoaa näyttelyitä ja tietoa Limavadyyn ja sen ympäristöön liittyvästä historiasta. Museossa on esineitä, kuvia ja tarinoita alueen menneisyydestä, ja se tarjoaa mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin ja perinteisiin. Museo järjestää myös erilaisia tapahtumia ja aktiviteetteja, kuten opastettuja kierroksia ja työpajoja.

Binevenagh Mountain

Binevenagh Mountain on vuori, joka sijaitsee Limavadyssä. Tämä maisemakohde tarjoaa upeat näkymät ympäröivälle alueelle, ja sen huipulta voi nähdä jopa Skotlannin rannikolle asti selkeällä säällä. Binevenagh Mountain on myös suosittu kohde patikointi- ja vaellusretkille sekä maisemakuvaukselle. Vuorella on myös historiallista merkitystä, ja siellä on muinaisia kivikehiä ja raunioita.

Giant’s Causeway

Giant’s Causeway ei sijaitse suoraan Limavadyssä, mutta se on lähellä ja ehdottomasti vierailun arvoinen kohde. Giant’s Causeway on luonnonmuodostelma, joka koostuu tuhansista laavakivistä, jotka muodostavat symmetrisiä kuusikulmaisia pilareita. Tämä maailmanperintökohde tarjoaa upeat maisemat ja mahdollisuuden tutustua ainutlaatuiseen geologiaan. Giant’s Causewaylla voi myös tutustua alueen legendaan jättiläisestä, joka rakensi tien Skotlantiin.

Kulttuuri ja Historia

1. Linen hautausmaa ja rauniot

Linen hautausmaa ja rauniot ovat historiallinen nähtävyys Limavadyn kaupungissa Pohjois-Irlannissa. Hautausmaa on peräisin 1600-luvulta ja siellä on useita historiallisia hautakiviä. Rauniot ovat peräisin 1500-luvulta ja ne ovat jäänteitä vanhasta linnasta, joka oli tärkeä strateginen paikka alueella.

2. Roe Valley Arts Centre

Roe Valley Arts Centre on taidekeskus Limavadyn kaupungissa. Se tarjoaa monipuolista kulttuuriohjelmaa, kuten taidenäyttelyitä, teatteriesityksiä, musiikkikonsertteja ja työpajoja. Keskuksessa on myös kahvila ja lahjakauppa.

3. Limavady Museum

Limavady Museum on paikallinen museo, jossa voi tutustua alueen historiaan. Museossa on näyttelyitä ja esineitä Limavadyn menneisyydestä, kuten arkeologisia löytöjä, valokuvia ja esineitä paikallisilta teollisuudenaloilta.

4. Danny Boy -laulu ja elokuva

Danny Boy on tunnettu laulu, joka on peräisin Limavadyssa asuneen Frederick Edward Weatherlyn säveltämästä melodista. Laulu on saanut suosiota maailmanlaajuisesti ja sitä on esitetty eri kielillä. Lisäksi Danny Boy -niminen elokuva kuvattiin osittain Limavadyn alueella vuonna 1945.

5. Ulsterin taitelijat

Limavadylla on ollut merkittävä rooli Ulsterin taidepiireissä. Useita tunnettuja taiteilijoita on syntynyt tai asunut kaupungissa, kuten Kathleen Bridle, William Lennox, George Arnold-Foster ja Angie Hewitt. Nämä taiteilijat ovat tehneet huomattavia teoksia eri taiteenaloilla ja edistäneet kulttuuria kaupungissa.

6. Riipuslinnoitus

Riipuslinnoitus on historiallinen linnoitus Limavadyn alueella. Linnoitus on peräisin rautakaudelta ja se koostuu kahdesta keskinäisesti yhteydessä olevasta linnoituksesta. Alueella on nähtävissä linnoituksen jäänteitä ja sen ympärillä oleva maisema tarjoaa kauniit näkymät.

7. Limavadyin vuotuinen maatalousnäyttely

Limavadyssa järjestetään vuosittain maatalousnäyttely, joka on alueen tärkeä tapahtuma. Näyttelyssä esitellään maataloustuotteita, kotieläimiä ja maatalouteen liittyviä näytteilleasettajia. Lisäksi tapahtumassa on erilaisia kilpailuja, esityksiä ja aktiviteetteja koko perheelle.

8. Limavady Jazz & Blues Festival

Limavadyn kaupungissa järjestetään myös vuosittainen Jazz & Blues -festivaali. Tapahtuma houkuttelee sekä paikallisia että kansainvälisiä esiintyjiä, ja se tarjoaa laajan valikoiman jazz- ja blues-musiikkia eri näyttämöillä kaupungissa. Festivaaliin kuuluu myös katukoristapahtumia, työpajoja ja ruokatarjoiluja.

Ruokailu ja Ravintolat

1. Parhaat ravintolat

– The Central Bar and Lounge tarjoaa hyvää ruokaa ja rentoa tunnelmaa.
– The Limavady Central Cafe on paikallisten suosima kahvila, josta saa herkullisia leivonnaisia.
– Grove Bistro & Grill tarjoaa laajan valikoiman ruokia sekä aamiasta, lounasta että illallista varten.
– The Greenvale Hotel Restaurant on suosittu ruokaravintola, joka tarjoaa tyylikkäitä annoksia.
– Mauro’s Italian Restaurant on italialainen ravintola, joka tunnetaan herkullisista pastaruoistaan.

2. Juhlat ja illanvietto

– The Townhouse Limavady on suosittu paikka järjestää juhlia ja illanviettoja.
– The Christies Bar on vilkas baari, jossa voi nauttia juomia ja musiikkia.
– The Cellar Bar on viihtyisä pubi, joka järjestää usein live-esiintyjiä.
– The White Hart Bar on perinteinen irkkupubi, jossa voi nauttia paikallisista oluista.
– The Benone Golf Club tarjoaa mahdollisuuden nauttia ruoasta samalla, kun seuraa golfkentän tapahtumia.

3. Kahvilat ja leipomot

– S.D. Kells Bakery on suosittu leipomo, joka tarjoaa tuoreita leivonnaisia sekä leipiä.
– Granny Annie’s tarjoaa laajan valikoiman kahveja ja leivonnaisia.
– Cafe Malizzia on kodikas kahvila, jossa on tarjolla herkullisia kahvijuomia ja leivonnaisia.
– The Cornerstone Coffee & Bagel House on suosittu paikka paikallisten keskuudessa, jossa voi nauttia tuoreista kahveista ja panini-leivistä.
– The Home Ground Cafe tarjoaa paikallisesti tuotettua ruokaa ja laadukkaita kahveja.

4. Ruokakaupat ja markkinat

– Tesco Limavady on suuri ruokakauppa, josta voi löytää laajan valikoiman elintarvikkeita ja päivittäistavaroita.
– The Limavady Market on tapahtuma, joka järjestetään säännöllisesti kaupungin keskustassa. Siellä myydään paikallisia tuotteita, kuten tuoreita vihanneksia, lihaa ja leivonnaisia.
– Lidl Limavady on edullinen ruokakauppa, josta voi ostaa hyvälaatuisia elintarvikkeita.
– Eurospar Limavady on kauppa, joka tarjoaa laadukkaita tuotteita kilpailukykyiseen hintaan.
– The Limavady Farmers Market on paikka, jossa maanviljelijät myyvät suoraan tuottamiaan tuotteitansa. Täältä voi löytää tuoreita hedelmiä, vihanneksia, lihaa ja muita paikallisia herkkuja.

Vapaa-ajan aktiviteetit

1. Ulkoilu

Limavady tarjoaa monia mahdollisuuksia ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen. Kaupungissa on useita puistoja ja viheralueita, joissa voi kävellä, pyöräillä tai urheilla. Lisäksi alueella on lukuisia vaellusreittejä, joista voi valita sopivan vaikeustason ja pituuden.

2. Golf

Limavadyssa on useita golfkenttiä, jotka tarjoavat loistavat puitteet golfin harrastamiseen. Alueen golfkentät ovat kauniita ja hyvin hoidettuja, ja niillä on saatavilla myös opetusta ja vuokravälineitä.

3. Kalastus

Lähialueen joet ja järvet tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet kalastukseen. Limavadyssa voi kalastaa esimerkiksi lohta, taimenta, ahventa ja haukea. Alueella on myös kalastusoppaita, jotka voivat opastaa ja antaa vinkkejä kalastukseen liittyen.

4. Ratsastus

Ratsastuksesta kiinnostuneille Limavadyssa on tarjolla useita ratsastustalleja ja -keskuksia, joissa voi oppia ratsastusta tai mennä maastoajelulle hevosen selässä. Kauniissa ympäristössä ratsastaminen on rentouttava tapa nauttia luonnosta ja nähdä paikkoja, joihin ei muuten pääsisi helposti.

5. Moottoripyöräily

Limavadyssa on suosittuja moottoripyöräreittejä, jotka tarjoavat haastavia ajoteitä ja upeita maisemia. Alueen mutkaiset tiet ja kauniit maisemat houkuttelevat moottoripyöräilijöitä niin paikallisesti kuin kauempaakin.

6. Taide ja kulttuuri

Limavadyssa on useita taidegallerioita, museoita ja teattereita, joissa voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja taiteeseen. Kaupungissa järjestetään myös erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten näyttelyitä, konsertteja ja teatteriesityksiä.

7. Viljely ja puutarhanhoito

Limavadyssa on mahdollisuus osallistua puutarhanhoitoon ja viljelyyn erilaisissa yhteisöpuutarhoissa ja viljelypalstoilla. Näiden paikkojen kautta voi oppia uusia taitoja, kohentaa kuntoa ja nauttia yhdessä tekemisestä.

8. Uinti ja vesiliikunta

Limavadyssa on uimahalli, jossa voi uida ja osallistua erilaisiin vesiliikuntatunteihin. Alueella on myös mahdollisuus harrastaa vesihiihtoa, purjelautailua, melontaa ja kalastusta merellä tai sisävesillä.

9. Elokuvateatteri ja viihdekeskus

Limavadyssa on elokuvateatteri, jossa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia. Lisäksi kaupungissa on viihdekeskus, jossa on tarjolla peliautomaatteja, keilaratoja, sisäleikkipuisto ja ravintoloita.

10. Paikalliset tapahtumat

Limavadyssa järjestetään erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Näihin kuuluvat esimerkiksi musiikkifestivaalit, markkinat, kulttuuritapahtumat ja urheilukilpailut. Tapahtumista voi ottaa selvää paikallisista tapahtumakalentereista ja matkailutoimistoista.

Suositut hotellit Limavadyssa:

1. Roe Park Resort

Roe Park Resort on suosittu hotelli Limavadyssa. Hotellissa on tyylikkäät huoneet, joissa on mukavuudet kuten ilmainen Wi-Fi, taulutelevisio ja kahvin-/teenkeitin. Resortissa on myös ravintola, baari, golfkenttä ja kuntokeskus.

2. Brown Trout Golf & Country Inn

Brown Trout Golf & Country Inn on toinen suosittu hotelli Limavadyssa. Hotellin huoneet tarjoavat kävijöille mukavuudet kuten televisio, teen-/kahvinkeitin, ilmainen Wi-Fi ja oma kylpyhuone. Hotellissa on myös ravintola, baari ja golfkenttä.

3. Roe Park Cottages

Roe Park Cottages on suosittu vaihtoehto majoittua Limavadyssa. Cottages tarjoavat yksityisen ja tilavan asumisen mahdollisuuden, jossa on erillinen olohuone, täysin varusteltu keittiö ja modernit mukavuudet. Cottages sijaitsevat lyhyen matkan päässä Roe Park Resortista ja sen palveluista.

4. Drummond Hotel

Drummond Hotel on toinen suosittu hotelli Limavadyssa. Hotellihuoneet ovat moderneja ja niissä on televisio, teen-/kahvinkeitin, ilmainen Wi-Fi ja oma kylpyhuone. Hotellissa on myös ravintola ja baari, jossa tarjoillaan paikallisia herkkuja.

5. Ballycarton House

Ballycarton House on suosittu bed and breakfast -tyylinen majoitusvaihtoehto Limavadyssa. Se tarjoaa viihtyisät huoneet, ilmainen Wi-Fi ja ilmaisen pysäköinnin. Vierailijat voivat nauttia aamiaisen huoneessaan ja tutustua lähialueen nähtävyyksiin helposti.

Turvallisuus ja terveys Limavadyssä

Turvallisuus

– Limavady on turvallinen kaupunki, jossa rikollisuusaste on yleisesti ottaen alhainen.
– Kaupungissa on paikallinen poliisilaitos, joka vastaa rikostorjunnasta ja yleisestä turvallisuudesta.
– Poliisi tekee tiivistä yhteistyötä paikallisten asukkaiden ja yritysten kanssa ylläpitääkseen turvallista ympäristöä.
– Liikenneonnettomuuksien määrä on kaupungissa verrattain pieni, ja liikennejärjestelyt on suunniteltu turvallisiksi.

Palo- ja pelastuspalvelut

– Limavadyssä on oma palo- ja pelastuspalvelu, joka vastaa tulipalojen sammuttamisesta ja muiden hätätilanteiden hoitamisesta.
– Palveluun kuuluu päteviä palomiehiä ja -naisia, jotka ovat koulutettuja toimimaan erilaisissa tilanteissa.
– Kaupungissa on myös useita paloasemia, jotka mahdollistavat nopean reagoinnin hätätilanteisiin eri puolilla kaupunkia.

Sairaala- ja terveyspalvelut

– Limavadyssä on sairaala, joka tarjoaa laajan valikoiman terveyspalveluita asukkaille.
– Sairaalassa on päivystysosasto, joka on avoinna ympäri vuorokauden.
– Kaupungissa on myös terveyskeskus, josta asukkaat voivat saada perusterveydenhuoltoa ja lääkärikäyntejä.
– Lisäksi Limavadyssä on useita apteekkeja, joista voi ostaa reseptilääkkeitä ja muita terveyteen liittyviä tuotteita.

Rannat ja vesistöt

1. Limavady Bay

Limavady Bay on lahdenmuotoinen alue Pohjois-Irlannissa, joka sijaitsee Limavadyn kaupungin pohjoisosassa. Alueella on kaunis hiekkaranta ja upeat maisemat. Ranta on suosittu paikallisten asukkaiden ja matkailijoiden keskuudessa, ja se tarjoaa mahdollisuuksia rentoutumiseen, uintiin ja auringonottoon.

2. Benone Strand

Benone Strand on yksi Pohjois-Irlannin pisin hiekkaranta, joka sijaitsee Limavadyn kaupungin pohjoisosassa. Ranta on suosittu vierailukohde, ja siellä on hiekkadyynit, valkoista hiekkaa ja mahdollisuuksia moniin rantaelämän aktiviteetteihin, kuten kävelyyn, piknikille tai rantalentopallopeliin.

3. Roe-joen laakso

Roe-joen laakso sijaitsee Limavadyn alueella ja tarjoaa upean luontokohteen vesien ystäville. Laakso on kaunis ja täynnä vehreitä maisemia. Joen varrella voi kalastaa tai kävellä pitkin joen rantaa ja ihailla luonnon kauneutta.

4. River Roe

Noin 34 kilometrin pituinen Roe-joki virtaa Limavadyn kaupungin läpi ja on tärkeä vesistö alueella. Joki on suosittu kalastuspaikka, jossa voi löytää useita kalalajeja. Aktiivisten vierailijoiden on mahdollista myös käydä melomassa joella tai osallistua opastetuille retkille sen varrella.

5. Lough Foyle

Lough Foyle on merenlahti, joka sijaitsee Limavadyn lähellä ja rajautuu osittain Pohjois-Irlannin ja Irlannin väliselle merirajalle. Lough Foyle on suuri vesialue, josta voi nauttia upeista maisemista ja monista vesiharrastusmahdollisuuksista, kuten purjehduksesta, kalastuksesta ja veneilystä. Siellä voi myös ihastella alueen lintulajistoa, sillä lahti tunnetaan tärkeänä lintujen muuttoreittinä.

6. Binevenagh-järvi

Binevenagh-järvi on pieni makean veden järvi, joka sijaitsee Binevenagh-vuoren juurella, Limavadyn lähellä. Järvi tarjoaa tyylikkään ja rauhallisen ympäristön rentoutumiseen ja kalastukseen. Sen ympärillä olevat maisemat ovat upeat, ja järvi tarjoaa myös mahdollisuuksia lintujen tarkkailuun.

7. Portmore-järvi

Portmore-järvi on kirkasvetinen järvi, joka sijaitsee Limavadyn kaupungin eteläosassa. Järvi ja sen ympäröivät alueet tarjoavat rauhallisen ympäristön ja näkymät kauniiseen maisemaan. Portmore-järvi on suosittu paikka lintujen bongailun ja kalastuksen harrastajille.

Yöelämä ja viihde

1. Baarit ja klubit

Limavadyssä on useita baareja ja klubeja, joissa voi nauttia juomista ja viettää iltaa ystävien kanssa. Joitakin suosittuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi The Depot Bar, Flamingo Bar ja Celtic Bar. Baarit tarjoavat usein myös musiikkitapahtumia ja live-esiintyjiä.

2. Ravintolat

Kaupungissa on monia ravintoloita, jotka tarjoavat erilaisia ruokailuvaihtoehtoja. Voit löytää paikallisia ja kansainvälisiä ruokia tarjoavia ravintoloita. Suositeltavia vaihtoehtoja ovat muun muassa The Scullery, The Loft ja The Cosy Cottage.

3. Elokuvateatterit

Limavadyssä ei ole omaa elokuvateatteria, mutta alueelta löytyy useita lähellä sijaitsevia teattereita, joissa voi käydä katsomassa uusimpia elokuvia. Lähimpänä sijaitsevat elokuvateatterit ovat esimerkiksi Lisnagelvin Omniplex Derryssä ja Movie House Colerainessa.

4. Konsertit ja tapahtumat

Limavadyssä järjestetään erilaisia konsertteja ja tapahtumia ympäri vuoden. Kaupungin kulttuurikeskuksessa voi olla musiikkiesityksiä, teatteriesityksiä ja muita tapahtumia. Myös paikalliset baarit ja klubit voivat järjestää musiikki- ja viihdetapahtumia.

5. Urheilubaarit

Urheilun ystäville Limavadyssa on tarjolla erilaisia urheilubaareja, joissa voi seurata suosikkijoukkueidensa otteluita. Muun muassa The Zone Bar tarjoaa suuret näytöt ja ilmapiirin, joka sopii hyvin urheilun seuraamiseen.

Limavady: Luontokohteet ja Retkeily

Binevenagh Mountain

Binevenagh Mountain on vaikuttava vuori Limavadyssa. Vuoren huipulta avautuu upea näköala ympäröiville maisemille sekä rannikolle. Monet patikkareitit johtavat vuorelle, mikä houkuttelee retkeilijöitä ja ulkoilmaihmisiä. Alueella voi myös nähdä harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja.

Roe Valley Country Park

Roe Valley Country Park on luonnonsuojelualue, jossa on upeita maisemia, jokia ja patikkapolkuja. Alueella voi kävellä pitkin Glenin varrella kulkevaa polkua tai tutustua Cessnagh-järveen. Lisäksi puisto tarjoaa mahdollisuuden kalastukseen sekä lintujen tarkkailuun.

Benbradagh Mountain

Benbradagh Mountain on suosittu retkeilykohde Limavadyssa. Vuorelta avautuu näköala yli kaupungin ja sen ympäröiville alueille. Se tarjoaa myös erinomaiset mahdollisuudet patikointiin ja luonnon tutkimiseen. Vuoren rinteillä kasvaa monia erilaisia kasvilajeja ja alueella voi nähdä myös erilaisia eläimiä.

Gortmore Viewing Point

Gortmore Viewing Point on suosittu paikka ihailla Limavadyssa sijaitsevia maisemia. Täältä voi nähdä Binevenagh-vuoren, Magilliniganin niemen ja Lough Foyle -järven. Paikalta löytyy myös ”Hands Across the Divide” -patsas, joka symboloi rauhaa ja yhteyttä.

Loughermore Forest

Loughermore Forest on suuri metsäalue Limavadyssa, joka tarjoaa monia ulkoilu- ja retkeilymahdollisuuksia. Alueella on useita polkuja, jotka sopivat kävelyyn, lenkkeilyyn ja pyöräilyyn. Metsässä voi nähdä erilaisia kasveja ja eläimiä sekä nauttia kauniista maisemista.

Ballycarton Wood

Ballycarton Wood on metsäalue Limavadyssa, joka houkuttelee retkeilijöitä ja luonnonystäviä. Alueella on erilaisia polkuja, joita pitkin voi kulkea kävellen tai pyöräillen. Metsän monet puut ja kasvit tekevät siitä kauniin ja rauhallisen paikan ulkoilla ja rentoutua.

Uskonnolliset ja Historialliset Kohteet

Limavady Methodist Church

Limavady Methodist Church on historiallinen kirkko, joka sijaitsee Limavadyn keskustassa Pohjois-Irlannissa. Se on perustettu vuonna 1822 ja on yksi kaupungin vanhimmista kirkkorakennuksista. Kirkossa voi ihailla upeita arkkitehtonisia yksityiskohtia ja siellä järjestetään säännöllisiä jumalanpalveluksia ja muita uskonnollisia tilaisuuksia.

St. Mary’s Church

St. Mary’s Church on katolinen kirkko Limavadyn keskustassa. Se on rakennettu vuonna 1866 ja se on kaunis esimerkki goottilaisesta arkkitehtuurista. Kirkko on omistettu Pyhälle Neitsyt Marialle ja se on tärkeä uskonnollinen keskus alueen katoliselle väestölle. Kirkossa voi vierailla ja osallistua jumalanpalveluksiin tai hiljentyä hetkeksi rauhallisessa ympäristössä.

Christ Church

Christ Church on anglikaaninen kirkko Limavadyn keskustassa. Se on rakennettu vuonna 1834 ja on omistettu Jeesuksen Kristuksen nimessä. Kirkko edustaa uusklassista arkkitehtuuria ja siellä on kauniita lasimaalauksia sekä muuta historiallista sisustusta. Kirkossa järjestetään säännöllisesti jumalanpalveluksia ja muita uskonnollisia tapahtumia.

Limavady Orange Heritage Centre

Limavady Orange Heritage Centre on paikka, joka esittelee Pohjois-Irlannin oranssin järjestön historiaa ja perinteitä. Se sijaitsee entisessä limavadyläisessä oranssien talossa ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua oranssin järjestön merkittävimpiin tapahtumiin ja henkilöihin. Näyttelyssä on esillä erilaisia pukuja, lippuja ja muita oranssiin järjestöön liittyviä esineitä. Keskus on avoinna yleisölle ja tarjoaa opastettuja kierroksia.

Downhill Estate

Downhill Estate on historiallinen kartano ja puisto, joka sijaitsee Limavadyn lähellä. Se oli aikoinaan piispan asuinpaikka ja sisältää upeita historiallisia rakennuksia, kuten Downhill House ja Mussenden Temple. Kartanoalueella voi kävellä kauniissa puistoissa, nauttia upeista merinäkymistä ja tutustua alueen rikkaaseen historiaan.

Binevenagh

Binevenagh on historiallinen ja kulttuurillisesti tärkeä vuori, joka sijaitsee Limavadyn lähistöllä. Se on osa Binevenaghin ja Magilliganin aluetta, joka on tärkeä osa Pohjois-Irlannin luonnonperintöä. Binevenaghissa voi ihailla upeita maisemia, tutustua alueen kasvistoon ja eläimistöön sekä vaellella merkityillä poluilla. Vuori on myös suosittu kohde kiipeilijöiden keskuudessa.

Kaupungin Panoraama- ja Näköalapaikat

1. Binevenagh Mountain

Binevenagh Mountain on korkea vuori Limavadyn lähellä, ja sen huipulta avautuvat upeat panoraamanäkymät ympäri kaupunkia ja Pohjois-Irlantia.

2. Benone Beach

Benone Beach on Limavadyn ylpeys, ja sen rannalta voi ihailla upeita näkymiä pohjoiselle Atlantin valtamerelle sekä Donegalin rannikolle.

3. Mussendenin temppeli

Mussendenin temppeli on historiallinen rakennus, joka sijaitsee kallion reunalla aivan meren äärellä. Temppelin ikkunasta näkee upeat näkymät suoraan alas rannalle ja valtamerelle.

4. Sperrins-vuoret

Sperrins-vuoret ympäröivät Limavadyn kaupunkia, ja niiltä voi ihailla upeita näköaloja koko alueelle. Vuoristomaisemat tarjoavat upeita maisemia eri vuodenaikoina.

5. Gortmore Viewpoint

Gortmore Viewpoint on korkealla mäellä sijaitseva näköalapaikka, josta voi ihailla upeita maisemia Limavadyyn ja sen ympäristöön. Tältä paikalta näkee myös Binevenagh-vuoren huipun ja Benone Beachin.

6. Limavady Windfarm

Limavady Windfarm on tuulivoimapuisto, joka tarjoaa upeat näkymät koko kaupungille. Tuulivoimaloiden välissä kulkee myös maisemareitti, jonka varrella voi nauttia kauniista näköaloista.

7. Roe Valley Country Park

Roe Valley Country Park on luonnonpuisto, jossa voi ihailla upeita maisemia Limavadyn ympäristöön. Parkista löytyy myös näköalatasanteita, joilta voi ihailla maisemia joen varrelta ja ympäröiviltä kukkuloilta.

8. Limavady Wetlands

Limavady Wetlands on kosteikkoalue, jossa voi nauttia kauniista luonnosta ja samalla ihailla näkymiä kosteikolle ja sen ympäristöön. Alueella kulkee myös kävelyreittejä, joilta voi ihastella maisemia.

9. O’Cahan’s Rock

O’Cahan’s Rock on historiallinen näköalapaikka, jolta voi ihailla näkymiä Limavadyyn ja sen ympäristöön. Paikalta löytyy myös muinaisjäännöksiä ja historiallisia merkkejä.

10. Learmount Castle

Learmount Castle on linna, jonka ympäristöstä voi ihailla upeita maisemia. Linna sijaitsee korkealla mäellä, jolta on panoraamanäkymät ympäri kaupunkia ja ympäröiviä alueita.Kohteen sijainti maa on Irlanti.

Jätä kommentti